Jak jim to jde na "nových" GS... - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Světový pohár a zahraniční závody Jak jim to jde na "nových" GS...

Jak jim to jde na "nových" GS...

04.08.2012 22:06:21 #1 

HonzA_ muž

Narazil jsem na video Lindsey z tréninku na GS pro novou sezónu a tak můžete srovnávat s její dosavadní jízdou: http://www.youtube.com/watch?…

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

30.08.2012 22:01:34 #2 

HonzA_ muž

Jon Olson o svých pocitech z nových lyží:

Yesterday I got to try out the new 35m radius skis in full on action, training on them for the first time and I have to say that I kind of love them! ;-) Despite FIS insane rules to change the skis so they would be slower, Head has managed to make a ski that I like better then the old ones! They are not safer in any way and will give all the younger kids a tough time, but when the snow is good they are perfect for me. I ski much better on the slower radius ski then the old „good“ ones.

To musí mít pánové ve FIS radost!

30.08.2012 22:31:36 #3 

Martin47 muž

>> #2, HonzA_, 30. 08. 2012 22:01:34

Už jsem si říkal, že borci z FIS po tom všem humbuku musí denně klečet v kapli a modlit se, aby se jim hned v Söldenu nezranilo několik top závodníků, nejlépe rakouských. To by byla zajímavá situace.

02.09.2012 20:39:39 #4 

HonzA_ muž

13.09.2012 23:59:18 #5 

Martin430

>> #4, HonzA_, 02. 09. 2012 20:39:39

Sveho casu jsem se dopustil svatokradeze (ted hovorim o svem vlastnim pocitu) tim, ze jsem tu verejne kritizoval ivana za kopirovane citace na ceskem foru v nemcine.

Nejsem si, HonzO, zcela jist, ale mam takovy dojem, ze i Tvuj pocit z receneho byl obdobny. Presto si ale myslim, ze ta prace s tim vytrhnout vetu z kontextu a rict ji cesky, neni na ceskem foru uplne marna.

Cimz nepolemizuji s hodnotou prispevku, neptrvdim nic o sve anglicko-ceske negramotnosti a uz vubec ne o temze ctenaru tohoto fora. A samozrejme neomlouvam svoje prispevky bez diakritiky. Neb ac Nemec, jsem nyni Cechem. A psat bych tak mel.

Skol M430

14.09.2012 21:45:58 #6 

HonzA_ muž

>> #5, Martin430, 13. 09. 2012 23:59:18

Něco na tom bude. Ale nemám moc času (vím, výmluva) a bylo to o tom buď napsat (ano, zkopírovat) aspoň tohle a nebo nic. A věř mi, že jsem na okamžik zaváhal, ale pak jsem si řekl What the f…, vlastně tedy S… na to, a holt jsem to poslal. Mazat to nebudu, a vysvětlovat po 2 týdnech, to mi přijde jako blbost. Holt se příště zamyslím o trochu víc ;-).

Měj se pane.

25.09.2012 07:30:53 #7 

HonzA_ muž

Zajímavý článek o pohledech na nové GS je na Ski Racing (ale je to anglicky…)

24.10.2012 19:24:56 #8 

HonzA_ muž

A jakpak naši WC lyžaříci hodnotí nové GS? Poslechněte si tady: http://www.youtube.com/watch?…

Nejlepší reakce jsou asi „oslíci“ („Donkey kick“) a „1:30 jako v Beaver Creeku bych na nich teď rozhodně nedal, ale jinak celkem dobrý“ („otherwise pretty good“) od Marcela Hirshera.

Mimochodem, ke konci je poznámka Teda o tom, jak rakušáci stavěli trať na trénink (28–30m), takže asi čeká že to bude trochu volnější.

24.10.2012 20:08:15 #9 

ivan

>> #8, HonzA_, 24. 10. 2012 19:24:56

Je dobře vidět, jak i v rychlostech Wc jezdců na lyžích musejí makat. Není divu, že padají slova jako „exhausting“ a že se Hirscher skoro bojí dlouhých obřáků. „Otherwise pretty good“ – jo, to moje maličkost někde tady píše taky, že na volné oblouky na příjemném sněhu je to moc pěkný :-D

Všechno se nakonec ukáže podle toho, jak se bude stavět. Solden je atypický profilem, jak jsem tuším včera psal ve vláknu „WC“: velký podíl placek, kde se bez problému dá stavět 30–32 m a nějakých 6? kritických zatáček, které se musejí přežít a nepodělat spodní dvě, aby se neztratila rychlost do toho dlouhého dojezdu. Tam bude záležet na tom, jestli tam Francouz a Američan nepostaví nějakou kulišárnu (na začátek sezony by neměli, ale kdoví).

Klika je, že se snad ochladí a bude tvrdo.

Jsou ale jiné kopce, kde to jde fest dolů při skoro 450 m převýšení a komplet na technickém sněhu, a tam se uvidí, co se bude stavět a jak to bude vypadat. Psalo se, že FIS by měla tlačit na cca 25–26 metrů, a to by na R 35 byl pořádný boj, kdy by asi pocity „pretty good“ nebyly tak časté.

24.10.2012 23:18:36 #10 

TNS muž

Veselé video.Inak ak si dobre spomínam,minulú jeseň bol Ted taký napružený z nových parametrov obračiek,že sľúbil štartovať Solden 2012/13 úmyselne na lyžiach za ktoré bude musieť dostať od FIS disc.Akosi je ticho,asi už vychladol.

FIS samozrejme nebude mať záujem zväčšovať vzdialenosti točných tyčí.To by nové parametre lyží stratili opodstatnenie­.S obráku by len urobili kvázi SG.

..otherwise pretty good:-D

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

27.10.2012 13:26:47 #11 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy