Jak jim to jde na "nových" GS...
04.08.2012 22:06:21 #1
Narazil jsem na video Lindsey z tréninku na GS pro novou sezónu a tak můžete srovnávat s její dosavadní jízdou: http://www.youtube.com/watch?…
30.08.2012 22:01:34 #2
Jon Olson o svých pocitech z nových lyží:
Yesterday I got to try out the new 35m radius skis in full on action,
training on them for the first time and I have to say that I kind of love
them! Despite FIS insane
rules to change the skis so they would be slower, Head has managed to make a ski
that I like better then the old ones! They are not safer in any
way and will give all the younger kids a tough time, but when the snow
is good they are perfect for me. I ski much better on the slower radius ski
then the old „good“ ones.
To musí mít pánové ve FIS radost!
30.08.2012 22:31:36 #3
>> #2, HonzA_, 30. 08. 2012 22:01:34
Už jsem si říkal, že borci z FIS po tom všem humbuku musí denně klečet v kapli a modlit se, aby se jim hned v Söldenu nezranilo několik top závodníků, nejlépe rakouských. To by byla zajímavá situace.
02.09.2012 20:39:39 #4
13.09.2012 23:59:18 #5
>> #4, HonzA_, 02. 09. 2012 20:39:39
Sveho casu jsem se dopustil svatokradeze (ted hovorim o svem vlastnim pocitu) tim, ze jsem tu verejne kritizoval ivana za kopirovane citace na ceskem foru v nemcine.
Nejsem si, HonzO, zcela jist, ale mam takovy dojem, ze i Tvuj pocit z receneho byl obdobny. Presto si ale myslim, ze ta prace s tim vytrhnout vetu z kontextu a rict ji cesky, neni na ceskem foru uplne marna.
Cimz nepolemizuji s hodnotou prispevku, neptrvdim nic o sve anglicko-ceske negramotnosti a uz vubec ne o temze ctenaru tohoto fora. A samozrejme neomlouvam svoje prispevky bez diakritiky. Neb ac Nemec, jsem nyni Cechem. A psat bych tak mel.
Skol M430
14.09.2012 21:45:58 #6
>> #5, Martin430, 13. 09. 2012 23:59:18
Něco na tom bude. Ale nemám moc času (vím, výmluva) a bylo to o tom
buď napsat (ano, zkopírovat) aspoň tohle a nebo nic. A věř mi, že jsem na
okamžik zaváhal, ale pak jsem si řekl What the f…, vlastně tedy S… na
to, a holt jsem to poslal. Mazat to nebudu, a vysvětlovat po 2 týdnech, to mi
přijde jako blbost. Holt se příště zamyslím o trochu víc .
Měj se pane.
25.09.2012 07:30:53 #7
Zajímavý článek o pohledech na nové GS je na Ski Racing (ale je to anglicky…)
24.10.2012 19:24:56 #8
A jakpak naši WC lyžaříci hodnotí nové GS? Poslechněte si tady: http://www.youtube.com/watch?…
Nejlepší reakce jsou asi „oslíci“ („Donkey kick“) a „1:30 jako v Beaver Creeku bych na nich teď rozhodně nedal, ale jinak celkem dobrý“ („otherwise pretty good“) od Marcela Hirshera.
Mimochodem, ke konci je poznámka Teda o tom, jak rakušáci stavěli trať na trénink (28–30m), takže asi čeká že to bude trochu volnější.
24.10.2012 20:08:15 #9
>> #8, HonzA_, 24. 10. 2012 19:24:56
Je dobře vidět, jak i v rychlostech Wc jezdců na lyžích musejí makat.
Není divu, že padají slova jako „exhausting“ a že se Hirscher skoro
bojí dlouhých obřáků. „Otherwise pretty good“ – jo, to moje
maličkost někde tady píše taky, že na volné oblouky na příjemném sněhu
je to moc pěkný
Všechno se nakonec ukáže podle toho, jak se bude stavět. Solden je atypický profilem, jak jsem tuším včera psal ve vláknu „WC“: velký podíl placek, kde se bez problému dá stavět 30–32 m a nějakých 6? kritických zatáček, které se musejí přežít a nepodělat spodní dvě, aby se neztratila rychlost do toho dlouhého dojezdu. Tam bude záležet na tom, jestli tam Francouz a Američan nepostaví nějakou kulišárnu (na začátek sezony by neměli, ale kdoví).
Klika je, že se snad ochladí a bude tvrdo.
Jsou ale jiné kopce, kde to jde fest dolů při skoro 450 m převýšení a komplet na technickém sněhu, a tam se uvidí, co se bude stavět a jak to bude vypadat. Psalo se, že FIS by měla tlačit na cca 25–26 metrů, a to by na R 35 byl pořádný boj, kdy by asi pocity „pretty good“ nebyly tak časté.
24.10.2012 23:18:36 #10
Veselé video.Inak ak si dobre spomínam,minulú jeseň bol Ted taký napružený z nových parametrov obračiek,že sľúbil štartovať Solden 2012/13 úmyselne na lyžiach za ktoré bude musieť dostať od FIS disc.Akosi je ticho,asi už vychladol.
FIS samozrejme nebude mať záujem zväčšovať vzdialenosti točných tyčí.To by nové parametre lyží stratili opodstatnenie.S obráku by len urobili kvázi SG.
..otherwise pretty good:-D
27.10.2012 13:26:47 #11
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.