úhel Hran
07.09.2012 12:37:54 #3
univerzální pravidlo asi neexistuje, záleží na konkrétním stavu hran, úrovni lyžaře, atd :) ono je třeba hezký mít 0,5° od skluznice a 87 nebo 86 (na led), ale taky to hezky žere hrany a skluznici, když budu mluvit o denním nebo častém používání.
Záleží taky co ti vyhovuje,, někdo si např nechává trošku „otupit“ hrany před špičkou (třeba u GS lyží), někdo naopak ne. Je prostě dost variant a chce to vyzkoušet.
Takže když vezmu třeba moje slalomky, mám tam 87 nebo 88 a většinou 1° od skluznice. ikdyž není nad to si na led udělat radost a mít tam 86° + 0,5°, miluju ten zvuk hran když se zaříznou do podkladu :)))
09.09.2012 10:15:43 #4
>> #3,
PE3K, 07. 09. 2012 12:37:54
Proč by broušení 0.5 / 87 mělo žrát hrany? Sám tak brousím už hezkých
pár let a vůbec tenhle problém nemám. Daleko důležitější pro
minimální úbytek hran je brousit na stále stejný úhel, jemně a
denně.
Tupení hran před špičkou (předpokládám, že jsi tím myslel tu část
hrany, která je běžně v kontaktu s podložkou,nikoliv úsek pod špicí
lyže) je dle mého názoru zvěrstvo, v případě potřeby je daleko
vhodnější zvětšit úhel odklonu od skluznice.
09.11.2017 10:33:20 #5
Zdravím páni, použiji tohle starší vlákno. Už nevím kdo, ale někdo z Vás, vášnivě zde diskutujících a dobrých rad dávajícíh, vlastní(snad se nepletu), lyže Scott „The Ski“(130–91–120). Prosím o radu, jaké úhly broušení, pro tyto lyže..? Pořídil jsem bazarovky a je na nich potřeba velkého servisu, tak abych věděl, co mám po servisákovi, u těchto „tlustych“ lyží požadovat za úhlování. Díky za rady, tipy.. k.
09.11.2017 10:39:54 #6
>> #4, jarda, 09. 09. 2012 10:15:43
Ahojte, ja tiez dlhodobo brusim 0,5/87 a na spicke a pate este na 1,0 alebo 1,25, podla toho co chcem jazdit. Ked spicku podbrusim viac, tak sa lahsie nasadzuje obluk, ale zase menej drzi. Kazdy si to musi odskusat sam a swamozrejme to doladit aj podla toho na com lyzujeme a kde.
09.11.2017 12:58:28 #7
>> #5, kejmll, 09. 11. 2017 10:33:20
Na takový lyže bych dal 88/0,5 nebo 88/1.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.