12.02.2013 11:06:21 #2
Včera 11.2.2013 ve Špindlu super podmínky (teplota kolem –5 stupňů, drživý sníh, ráno cca 1 hodinu slunce, jinak pod mrakem, ale viditelnost dobrá. Odpoledne na Medvědíně úplně nahoře mlha.). Úprava sjezdovek výborná, pouze na červené z Plání občas po pravé straně zmrzlé hroudy, po levé v prostřední části nerovnoměrné srovnání. Občas ledové plochy – červená Hromovka a mezi výstupem z dvousedačky a nástupem na kotvu. Celý den bez muld. Pod dvousedačkou se dalo jezdit mimo sjezdovku, víceméně drobné muldy, občas rozježděný prašan. Do 10 hodin v Sv.Petru s minimálním čekáním u lanovek. Mezi 10–13 hodin Hromovka 5–10 minut čekání, Pláně 10–15 minut, dvousedačka minimální čekání, kotva nahoře do 5 minut. 13–14 hodině lanovka na Medvědín 5 minut čekání, 14–15 hodině čekání 10–15 minut. Parkoviště velmi rychle zaplněné, ale vždy se nějaké místo našlo.
19.03.2013 23:44:09 #3
Rozhovor s Ratajem, šéfem Melidy, nového nájemce Špindlu – http://cestovani.idnes.cz/…o-cesku.aspx?…
Nejen o nových lanovkách a převážně modrých sjezdovkách, ale také o chystaném znevýhodnění jednodenního lyžování a zaměření na vícedenní návštěvníky.
Takže je vidět na koho se do budoucna zaměří.
Zakončím citací z článku: „Než něco změníme, nemá cenu lákat další lidi. Vždyť co bychom jim řekli? Přijeďte k nám, postavte se do fronty a pak se zabijte na sjezdovce?“
29.12.2013 08:27:45 #4
Tak koukám, že špindlerovským hoteliérúm obchodní politika Melidy moc nevoní: http://cestovani.idnes.cz/…o-/lyze.aspx?…
Jsem zvědavý ja to dopadne.
29.12.2013 09:36:42 #5
Článek celkem k pobavení. Hlavně ta část, kde se píše o tom, jak
chtějí nalákat do Špindlu rodiny s dětmi !!! :- To se samo o sobě
vylučuje.
A pokud si někdo myslí, že největší trhák je cena Špindlerovského skipasu, tak to asi ještě nebyl na jejich bobové dráze. To je čistá legální zlodějina, která nemá obdoby. Pokud tam totiž přijde rodič s dítětem, které si netroufá samo na jízdu, tak platí jak dítě, tak rodič !! A to je pak „vejvar“.
Proto mi přijde tato snaha Špindlerovských hoteliérů naprosto k smíchu. Zakopaný pes je úplně někde jinde, než u vánočního skipasu za 850kč, či zlatého vázání paní Verešové. Mimochodem, v reálu moc pěkná paní, na kterou je radost pohledět !!
29.12.2013 10:28:38 #6
Skvělý článek s výborným závěrem: Je to byznys, snaží se z toho vymáčknout, co to dá Zdroj: http://cestovani.idnes.cz/…o-/lyze.aspx?…
Jen tak dál soudruzi, jste nepoučitelní, i přes pomoc ČNB a změnu kurzu si v Rakousku nad Vaší hloupostí mnou ruce…:-P
29.12.2013 10:36:39 #7
http://cestovani.idnes.cz/diskuse.aspx?…
není špatné si přečíst i diskusi – celkem zábava
29.12.2013 10:49:11 #8
>> #6, DAVE71, 29. 12. 2013 10:28:38
Dave, pořád jsme 20 let za západem, ve všem .. Stále a znova se to
potvrzuje.
Špindl šel opravdu 20 let v představě, že „chudé“ turisty nepotřebuje. V podobné představě žilo dlouhé roky i celé Švýcarsko. A dnes je za všechny ty chudé turisty rádo a předhání se ve slevách, aby vůbec nějaké ulovilo !!!
29.12.2013 15:43:39 #10
A čekal snad někdo soudný, že se to bude vyvíjet jinak? Před loňskou sezonou, kdy tam nastoupila Melida, tedy účelové sdružení Tatranců a Snowhillu, jsem v dost podrobném článku leccos zmapoval (až po Romana na Davidovkách a další prominenty a dění v pozadí).
Na tom článku iD nevidím nic “skvělého”. Je to jednoduchý krátký text nevyžadující žádné zvláštní know-how, žádné rešerše. Šikovný je ten úvod, to ano. I když spojení Špindl – Silvestr – Verešová – luxus je už příliš profláklé a laciné, takže ode mne ani za to žádný velký potlesk.
Btw, to “zlaté vázání” je z kolekce Vist Aurum, předpokládám?
„Moc pěkná paní“ ročníku 1980 s penězi, které má k dispozici, a bez starostí o živobytí není žádný zázrak. Ale to už jen tak bokem drbeme.
29.12.2013 18:34:02 #11
Ahoj, včera jsme poznali na Boudě na pláni dopady nové obchodní politiky Snowhillu a nájemkyně z Belindy: Knedlíčková polévka bez knedlíčků za 77,–Kč, čaj za 52,– Kč, žemle za 21,– Kč. Paní nájemkyně tomu dává na frak. Oproti loňsku zdražení cca o 100%. Pokud tady chtějí budovat „Aspen východu“,tak bez naší rodiny. Dopručuji je nechat vychladnout bez tržeb. Když si mimo tyto drahé boudy bude dávat občerstvení více lidí, možná na to přijdou. Tomskate
29.12.2013 18:56:02 #12
>> #11, tomskate, 29. 12. 2013 18:34:02
Bez urážky prosím – kdo Vás tam proboha nutí jezdit? Já v Krkonoších bydlím, ale lyžovat jezdím radši do Itálie nebo Francie, stejně jako drtivá většina mých známých. Proč bych měl podporovat lidi, kteří mně za mé peníze nenabízejí adekvátní protihodnotu? Cost/benefit Krkonoš je dost bída. Pořád jde podle mě o důsledek počátku devadesátých let, kdy se do Krkonoš natáhla spousta „pseudopodnikatelů“, kteří krátkodobě těžili z dvou až tříleté porevoluční konjunktury – jezdili sem Němci a Holanďani, než ovšem zjistili, že jim Alpy nabízejí jaksi víc a v podstatě za stejné peníze a do Krkonoš jezdit přestali. Češi zde byli v té době spíše nevítanými hosty. Co by teď za české hosty leckde dali. Schválně si cestou do Špindlu nebo do Pece všimněte, kolik penzionů je nyní na prodej. Na tu nenažranost Krkonoše doplácejí a budou doplácet dál. A místní skiresorty? Tak to je na samostatnou kapitolu. Chápu, že účelem jejich podnikání je samozřejmě tvorba zisku, ale ten způsob…;-)
29.12.2013 20:29:54 #13
>> #10, ivan, 29. 12. 2013 15:43:39
Jak jsem zmiňoval někdy na jaře.První náznaky již byly minulou sezonu.
Na Stohu jsou ceny skipasů bez změny oproti loňsku a zrovna tak množství lidí.Snad jedině k lepšímu je cenová politika restaurace v hotelu.Nechodím tam ,takže netuším nakolik je to k jídlu.
29.12.2013 23:15:39 #14
>> #13,
m3, 29. 12. 2013 20:29:54
Stoh? Jo, byl jsem tam s dětma ve čtvrtek od časného rána a pohoda…
03.01.2014 15:04:30 #15
Pro pobavení – k čemu je špindl dobrý v zimní sezóně… http://www.super.cz/…ci-leos.html

03.01.2014 19:22:20 #17
>> #15, DAVE71, 03. 01. 2014 15:04:30
Koukám, že s těmi modelkami to jde nějak s kopce. Nějaký starý, ne? Verešová přes 30, tahle mně zatím utajená pusinka dokonce 35, to už je skoro jako rakouští slalomáři (Raich, Matt, Pranger, Herbst)…
Nepotřeboval by český Aspen nějaké mladší masíčko? Nebo mi jenom uniklo, když už tam nedělám?
>> #16, alv, 03. 01. 2014 16:19:02
Taková to bývala fajn vesnice, už roku 1929 s přihřívaným venkovním bazénem, v provozu až do zimy 1945/46, kdy nikoho z čerstvých náplav nenapadlo vypustit z trubek vodu… Ale kdo by se tehdy staral o plovárnu, když tam bylo po Němcích tolik co urvat… A tak se i pozdější papaláš Interhotelů Krkonoše serval o kozu.
Ale kvůli kozám se tam nejspíš tu a tam i dneska někdo poškádlí.
06.01.2014 16:50:55 #18
Další úžasné zprávy z českého „ASSPENNU“ a „SOCHIIII“
http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…
http://boehmova.blog.idnes.cz/…obiraji.html

06.01.2014 19:26:39 #19
Spojejí mých životních směrů, lyžování (můj koníček, nejlepší věc na relax) a gastronomie (práce a podnikání v barové gastronomii přesněji). A u obou věcí jsme opravdu 20, možná i víc, let pozadu. Ale proč? Odpověď je u obou stejná, cenová polika v kontrastu s nabízenou službou. Když to vezmu na náš (bráchovo) bar, tak rozhodně nepatříme mezi levné, naopak, ale zase nijak extrémě. Cena ovšem odráží cestu, kterou jsme zvolili, tedy lehký cenový nadstandart je cenou za opravdový nadstandart v obsluze a v celkovém prostředí. Když to vezmu příkladem, naše cena za morgan a colu je dohromady 88,–. Zákazník ovšem vždy dostane morgan v čisté skleničce s ledem a lahvičku coly vedle, to vše k čistému stolu s čistým popelníkem a to i v průběhu těch největších párty. Vše děláme upravení, v košili a s maximálním nasazením a ochotou. Jiné bary ve městě vám dají morgan a zalijí to colou (už mám obavu o kvalitě coly a míře panáku) a stojí to cca 50,–. za dva drinky jsme na kilu, což u nás vyjde o 43,– víc (každý si tu colu rozleje do 2), ale nemusí se mačkat a čekat na baru na neochotnou a často i opilou obsluhu, jejíž cíl je v mnoha případech vás okrást.
A tak stejné to je i se středisky. Rozšířit, super plán, ale vyhnat jednodenní lyžaře? Fajn, upravte i zázemí. jinými slovy, je fajn, když vás vícedenní permice vyjde levnějš, ale spolu s jídlem tam necháte snad i víc nežv Alpách, kde za to dostanete mnohem lepší lyžařské, ale i gastronomické proatředí. Takže tam ty peníze utrácím dost, když mi dají to co chci.
Máte naprostou pravdu, nechme je vyhladovět. Nejen Špindl, ale de facto všechny střediska v ČR mě už dávno nevidí dva dny za sebou. Max večerní, v tejdnu na 4 hoďky, párkrát za sezónu. Za to v Alpách mě potkají i 2krát za sezonu. Jasný, zde nejsou podmínky jako v alpách, ale s lepší politikou by jistě většina lidí určitě změnila poměr mezi tím, kolik utratí u nás a v alpách. Třeba já bych určitě kámošema (kde mi jde hlavně o zábavu) jel do českých středisek a do Alp pouze s malou partou (jde hlavně o lyže) bych jel třeba jen jednou.
Njn, je zrovna mezi svátky jsme chtěli na jeden den do Špindlu, dlouho jsem tam nebyl, ale ten ceník nás fakt odradil. A btw, i u nás v baru máme čaj za 40,– a to jde o velice kvalitní čaj v krásné porcelánové konvičce podávaný příjemnou a kvalitní obsluhou.
06.01.2014 19:30:29 #20
>> #18, DAVE71, 06. 01. 2014 16:50:55
Hmmm, tak hlavně ten blog je síla !!!
Ještě pár podobných článků a ve Špindlu chcípne pes. Přijdou i o ty svoje poslední návštěvníky, protože patriotismus má své meze.
Letos to v mém případě na leden nevypadá a otázkou je, jak to tam bude vypadat od konce března. Sice já nejsem nikdo, ale podobných bezejmenných tam jezdilo pravidelně na konci sezony víc než dost.
06.01.2014 19:51:43 #21
Ten blog je na můj vkus trochu moc paušalizační a trochu příliš populistický (zkušená psavka a profesionální píáristka ví, jak se trefit do vkusu čtenářstva), ale samozřejmě víme, že kritika mnohého je oprávněná.
Musím ale opakovat: diví se snad někdo? Čekal někdo, když svého času Rattaj ohromoval investicemi, které slibovali, že si tatranci ty peníze tisknou, nebo že prodají svoje éra, jachty, baráky a akcie, aby na ty investice v dalších letech měli? Bylo přece jasné, že si na to Špindl musí vydělat, poté, co vlastníkům zaplatí „nájem“. Co kdo po takřka 25 letech kapitalismu čekal?
Hospody? Co byste čekali, když třeba Stravovadlo ve Sv. Petru vykazovalo opakovaně ztráty (no vážně, dá se to vygůglit a někde jsem to už myslím psal).
06.01.2014 20:21:39 #22
>> #21, ivan, 06. 01. 2014 19:51:43
Já už se fakt snažím neprovokovat a cpát se všude. Nechci narušovat odbornou část tohoto fóra, snažím se zapojovat do odlehčených témat a tak nějak si o nich pokecat. Snad to nevadí. Jinak přidám názor, který zastává špička mezi podnikateli v ČR, bohužel je to původem Ind, ale v ČR podniká 19 let. Zisk pradoxně přichází tehdy, když se na něj nezaměřujeme. Suri Sanjiv
Jak to myslí a jak to funguje jsem pochopil tehdy, když jsem měl (a snad ještě budu) možnost pod ním pracovat jako barman ve VIP village na části závodů seriálů MotoGp. U něj jde výdělek stranou, občas i pod hranici ztráty, ale vždy mu jde o kvalitu. Výsledek? Rozhodně si nemůže stěžovat na výdělky. Když nevydělávají, tak je asi něco špatně, takže je snad nejhorší si začít účtovat ještě víc. Zrovna ty hospody jsou třeba pro mě hlavní důvod nelibosti k českým horám. Cenu permice ještě snesu, ale proč tam mám nechat tu samou částku i za stravování. Fakt si s sebou nechci vozit batůžek s pitím a jídlem. nebo aspoň kvalitu odpovídající té ceně. Čaj za 50,–? To musí být sakra kvalitní čajda.
06.01.2014 21:48:36 #23
>> #21, ivan, 06. 01. 2014 19:51:43
Čekal někdo, když svého času Rattaj ohromoval investicemi, které slibovali, že si tatranci ty peníze tisknou, nebo že prodají svoje éra, jachty, baráky a akcie, aby na ty investice v dalších letech měli?
Souhlas,nečekal.
>> #22, Buzzy, 06. 01. 2014 20:21:39
Špindl není jen Harmony,svaťák a Hromovka.Nechci a nemám důvod špindl obhajovat.V téhle blbé zimě nedám ale dopustit na Stoh(alespoň co se lyžování týká) .
06.01.2014 21:57:07 #24
>> #23, m3, 06. 01. 2014 21:48:36
Jo, tak já to nechtěl brát celkově, jen jsem reagoval na uvedené ceny a to, že někde nevydělávají. A pokud nedáš na některá místa dopustit, tak jen to jen důkaz, že to někteří dělají správně a záleží jim na spokojenosti. Takovej zákazník se pak rád vrací a rád to všem doporučí. A to je forma reklamy, která je k nezaplecení. Děkuji za doporučení. Třeba tam někdy budu mít cestu, přece jen to mám trochu z ruky.
06.01.2014 23:10:24 #25
>> #24, Buzzy, 06. 01. 2014 21:57:07
Momentálně je Stoh snad jediné místo kde se dá čechách trénovat a veřejnost není omezována.V restauraci hotelu Stoh nabízejí oběd za 109,– ,což myslím docela jde – ovšem nejedl jsem tam už asi 2 roky.
07.01.2014 01:17:40 #26
>> #25, m3, 06. 01. 2014 23:10:24
Snad mají Bobas s Hankou se Stohem aspoň nějakou radost a nedočkají se od NVT Developmentu (Machálek) žádné kulišárny. Všechna čest, v době, kdy závodníky s tyčemi skoro všude strašně neradi vidí, je tam aspoň taková tréninková oáza.
07.01.2014 08:35:25 #27
>> #22, Buzzy, 06. 01. 2014 20:21:39
Já už se fakt snažím neprovokovat a cpát se všude. Nechci narušovat odbornou část tohoto fóra, snažím se zapojovat do odlehčených témat a tak nějak si o nich pokecat. Snad to nevadí.
Je příjemné vidět, jak ti pobyt na zdejším fóru a lekce, které ti bylo dopřáno, svědčí. Docela rychlá změna tvého postoje potvrzuje co jsem tvrdil Krabovi od začátku a ty sis mylně vykládal. Pokud hodláš v nastoleném trendu pokračovat, vítej v diskuzi.
07.01.2014 09:16:14 #29
>> #28, Ičes, 07. 01. 2014 08:57:12
Toto je opravdu pěkná pasáž :
„Zaujímavý klient z hľadiska biznisu je dnes rodina s dvomi deťmi, ktorá príde na dovolenku. K takému by sme sa mali správať najslušnejšie a urobiť všetko preto, aby prišiel znova. Ubytujú sa na týždeň, dve malé deti, to je kopec problémov, potrebujú lyžiarsku školu, zídu dve jazdy a končia. To znamená nesmrdia mi na zjazdovke, sedia v bufete. Sú omnoho lepší ako lyžiari, ktorí o pol ôsmej stoja pred lanovkou s lyžami a o štvrtej povedia, dal som 26 jázd, jedna ma vyšla na štyri koruny. Takých radi nemáme.“
Právě jsem dočetl Byznys speciál MF Dnes (6.1.2014), tam se v celostránkovém rozhovoru I. Rattaj takto neodvázal.
Vzpomenul jsem si na krásný seriál o horském byznysu v amerických střediscích ve SNOW od Toma Řepíka, představuji si, kdyby kdokoliv tam (nebo v civilizované Evropě) cokoliv takového pronesl na veřejnosti.
07.01.2014 09:29:33 #30
>> #29, ˘Ö˘Krab, 07. 01. 2014 09:16:14
..až sa mi zdá nemožné, aby prepitujem „biznysmen cez lyžovanie“ niečo také v záujme samého seba a svojho kšeftu vypotil (miera samožerstva však mnohokrát pri týchto samčekoch preváži nad sebareflexiou).
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.