Sjezdovky:
I díky přírodní sněhové nadílce se rozjela většina sjezdových
tratí, kromě nejdelší okružní modré a snowparku. Nejdelší tratě na
obecní straně areálu jsou mezi 1 200 až 1 600 metrů dlouhé, na Pizáru,
kde je čtyřsedačka se lyžaři svezou na tratích 800 až 1 200 metrů
dlouhých. Vesměs jde o široké, carvingové tratě.
Sněhové podmínky:
Velmi dobré, technický sníh doplnilo cca 10 až 15 cm prachového sněhu.
Nicméně na části sjezdovek, které se začaly zasněžovat později, ho zas
nebylo tolik a byly vidět i kameny a vylézající krtiny, jako třeba na
Jindrovce II, ta asi měla být uzavřena. Tentokrát nemohu příliš
pochválit rolbaře, sjezdové tratě moc dobře upravené nebyly.
Komfort – lanovky, vleky a zázemí:
Na kratší straně areálu jde o 750 m dlouhou čtyřsedačku, delší
tratě obsluhují bohužel jen vleky, a to cca 1 200 metrů dlouhá poma a
dvoukotva. Samozřejmostí je lyžařská škola nebo půjčovna.
Zalidněnost:
Zalidněnost úměrná exponované sobotě, vzhledem k počasí a zatím
málo lyžařským dnům jsem to možná čekal ještě horší. Na sedačce
při nejvyšším návalu fronta kolem 15 minut, na vlecích do 5 minut.
Občerstvení a aprés-ski:
Poměrně pestré občerstvení, ať už jde o oblíbenou restauraci Hermínu
u lanovky, nebo spodní restauraci a několik skibarů. Tentokrát co se týká
gastronomie ne zcela dobrá volba - polévka s jedním rohlíkem za 39 Kč u
spodních vleků byla příbuzná sáčkové kolegyni a smažený sýr v
obyčejné housce z marketu za 50 Kč u skibaru úplně nahoře také nebyl to
pravé. Takže dnešní vyzkoušené menu bych hodnotil nejspíš jen
dostatečnou. Ostatní ceny a nabídky víceméně akceptovatelné. Káva s
čajem za dvacetikorunu, ostatní různé teplé drinky cca 35 Kč, největší
výběr jídel asi ve spodní restauraci.
Doprava do střediska a parkování:
Dopravní spojení vyžaduje dobré zimní pneumatiky, které by měly jistit
i řetězy. Ale i bez nich jsem vyjel ve směru od Vysokého až k vrchnímu
parkovišti u lanovky. Druhá alternativa je odbočit z hlavní pojizerské
komunikace u Rokytnice a vyjet obcí nahoru. Horní parkoviště bezplatné, u
toho spodního se stále vybírá.