Sjezdovky:
Je tu velký výběr sjezdovek pro každého. Nejužší je modrá na
Hochfichtu č. 1. Na sportovní č. 2 nebyla ještě otevřena funslope pro
nedostatek sněhu. Pro nás nejhezčí široká č. 3 z kopce Reischlberg, kam
vede kabinkovka, v horní části sjezdovky upravená krátká funslope s
vlnkamy. Vpravo opět sportovnější červená č. 4. Na kopci Zwieselberg
červené sportovní č. 8 a č. 7 a z druhé strany modrá č. 9. I za 4 hodiny
se dá areál projet tam i zpět a dát si nějaké sjezdovky vícekrát.
Dětský park se zastřešeným pásem ve střední části Reischlbergu je
širší, dole u kabinky pak menší dětský park s kratším pásem.
Sněhové podmínky:
Sobota byla spíš mrznoucí, lyžování na tvrdém podkladu, na tom
nafoukaný umělý sníh. Místy foukalo zasněžování. V pondělí již
čerstvý sníh, teplota kolem nuly, takže to bylo hned lepší. Na sjezdovce
č. 8 ve střední části místy vydřená místa, stejně tak na č. 1. Oproti
loňsku je sněhu o dost míň.
Komfort – lanovky, vleky a zázemí:
Druhým rokem jede nová kabinkovka na Reischlberg. V hlavním náporu stojí
u kabinek obsluha a ukazuje ještě volná místa v kabinkách, aby se plně
obsadila. Rychlejší čtyřsedačka na Hochficht, pomalá čtyřsedačka na
Zwieselberg, nakopávací čtyřsedačka z druhé strany a dvě kotvy
spojující areál mezi Zwieselbergem a Reischlbergem. Do budoucna by bylo fajn
tyto kotvy i postarší čtyřsedačky vyměnit za rychlejší s bublinama a byl
by to top areál. 
Zalidněnost:
V sobotu hodně velká, i když čekání na lanovku nebylo tak hrozné, tak
na sjezdovkách přeplněno, hlavně lyžařskými kurzy. Muselo se pořád
kličkovat a dávat pozor. V pondělí bylo o dost prázdněji, sjezdovky občas
i poloprázdné či prázdné. V sobotu to bylo znát i na restauračkách,
uvnitř plno, jedlo se i venku...
Občerstvení a aprés-ski:
Velká restaurace ve Skiareně u parkoviště, stylová chata u
zastřešeného pojízdného pásu a restaurace na vrcholu Zwieselberg, kam
jezdíme na jídlo my. Samoobslužný výběr polévky, hlavní jídla u pultu,
špagety, řízky, hranolky, klobásy, sladký knedlík, dortíky. Menu psané i
v češtině, i český obsluhující personál. Ceny klasika, řízek s
hranolkama něco přes 9 euro, polévka s pečivem cca 5 euro, špagety kolem 8
euro, obložená houska do 3 euro...
Doprava do střediska a parkování:
Silnice protažené, sjízdné, velká parkoviště u skiareny Hochficht,
obsluha ukazuje volná místa, pro vzdálenější místa parkování v sobotu
jezdil malý skibus. Parkování též pod vrcholem Zwieselberg, vhodné pro ty,
co jedou od německých hranic.