Sjezdovky:
Na to že, si účtují skipas za plnou sezónu, 600 Kč na místě a 570 Kč
online, tak z nějakých 10 km sjezdovek jich je otevřených necelá polovina.
Ráno upravené, středisko uvádělo 20 až 50 cm sněhu. No kdyby napsali 20
až 30 cm, tak by to bylo blíže pravdě.
Sněhové podmínky:
Sněhu by mohlo být více. A také vzhledem k teplotě, co byla po ránu
okolo +1 až -1 °C, tak se nedalo čekat, že sjezdovky vydrží nějak dlouho
v slušném stavu. Sníh byl navlhlý a lepivý a poměrně rychle se vytvořily
muldy. A byla vidět i vydřená místa.
Komfort – lanovky, vleky a zázemí:
Lanovky jsou v provozu všechny.
Zalidněnost:
Lidí bylo málo, pár dětských lyžařských kurzů, takže se ve frontě
nečekalo a jezdily i prázdné sedačky.
Občerstvení a aprés-ski:
Nikde nejím ta předražená jídla, kde ceny jsou, jako kdyby to tam nosili
na zádech. To podporovat nehodlám. Na Hermínu se docela nadává, a tak jsem
si vzpomenul na hospodu Prdek. Sice do ni na lyžích nedorazíte, musí se
vyvinout trochu úsilí, ale byl jsem spokojený. Tam se nic nezměnilo, dýchlo
to na mě hned atmosférou hor už dávných časů. Dal jsem si kyselo za 49
Kč. Naprosto výborné a k tomu jsem si dal jejich nefiltrovanou 11ku. Mají
tam totiž svůj minipivovar. Byl jsem naprosto spokojený s kvalitou. Co jsem
se koukl na jídelní lístek, tak jsou cenově normální a i porce jídel, co
jsem viděl, vypadaly moc slušně.
Doprava do střediska a parkování:
Do střediska jsem jel přes Jablonec nad Jizerou, hlavní cesta na Harrachov
byla prosolená se sněhovou břečkou, po odbočení z hlavní už to byl
ujetý posypaný sníh. Zpátky jsem to vzal nahoru na Sklenařice a Vysoké a
tam byl ujetý posypaný sníh. Parkoval jsem až nahoře a bez problémů.