tipovačka - Sölden
19.10.2009 21:29:21 #1
(Martin47, ) Zahájení Alpine WC je za dveřmi, a tak vyhlašuji soutěž o nic. Jaká bude první bedna mužů v nové sezóně? Můj tip je 1. Raich, 2. Svindal, 3. Ligety.
19.10.2009 22:03:52 #3
(HOnza, info@snowschool.info) na bednu rozhodně nějaký překvapení… – bylo by pěkný, kdyby snad někdo z našich kluků, který si pochvalujou, jak letos kvalitně pojezdili… (až na Kitana, kterej byl minulej tejden poprvé…
21.10.2009 21:20:20 #4
(Martin47, ) by bylo hezké, v olympijské sezóně jich však zpravidla bývá pomálu. Našim klukům realisticky přeji postup do druhého kola a co nejlepší body. Superpřekvapení ať si schovají do Kanady. A co další tipy? nebo vás World Cup nezajímá? Pro ty co jo info – přenos je jak na Eurosportu tak na ARD (bez reklam)
25.10.2009 14:37:07 #6
(Martin47, ) Máš vítěze a Janku vedle jen o chlup. Dopnil bych, že Ondra Bank skončil 24. a vyjel si 25.01 bodů. Super comeback.
25.10.2009 17:38:02 #8
(TomáS, ) Byl to pěknej závod. Nejvíc se mi líbil Ligety. Jel krásně a měl největší rozsah pohybů. Taky jste si všiml, jak Cuche v prvním i druhým kole zajel famtasticky tu rovinku dole. Řekl bych, že tam dole udělal každý kolo půl vteřiny na všechny. Holt rozjeten vagónek z kopce jede. Tady byly jeho kila znát a samnozřejmě klouzat asi taky umí… Kokám, že letos jezdí už všichni na Headech. Za to Elan naprosto vytratil z pole. Měl je snad jenom náš Bank. Dynastar taky není moc vidět a Atomic už svojí výsadní pozici definitně ztratil. Salomonů mu připadlo dost (asi to jsou Atomici s fólii Salomon – ivan bude určitě vědět)… PS: říkali něco nového o Hermanovi?
25.10.2009 17:38:20 #9
(Tom, ) Nevíte někdo, jaký sklon má ta prudká část sjezdovky, na které se závod jel?
25.10.2009 18:30:41 #10
(Pavlos, ) Měl jsem si vsadit na vítěze a umístění na bedně. Mohl jsem si vydělat na nové lyže …
25.10.2009 18:31:56 #11
(Martin47, ) mě naprosto fascinovalo, jak Cuche v jedné brance druhého kola lehnul na bok a za čtyři metry pořídil točit kolem další branky naprosto srovnaný(několikrát to zopakovali zpomaleně) . To byl okamžik svědčící o jeho velikosti. To první kolo jel nádherně plynule s obrovským rozsahem. Škola lyžování. U toho průjezdu rovinou je rozhodující přechodová pasáž. Kdo ji projede plynule a neztratí rychlost, má to v kapse. No a k lyžím Elan, Bank na nich udělal krásný výsledek a z klasifikovaných měl suverénně nejvyšší startovní číslo. To znamená, že se ty lyže chovají dobře i na rozbité trati. Jel na nich ještě Miha Kuerner ze Slovinska.
25.10.2009 18:43:42 #12
(Pavlos, ) letošní favorit č.1 na zisk malého glóbu v GS a možná i SG. Jezdí fakt famózně. Třeba jeho jízda v 1. kole v Are bez hůlky – http://www.youtube.com/watch?…
25.10.2009 18:50:18 #13
(Tom, ) Nevím, kam na to chodíš… http://www.fis-ski.com/…ranking.html
25.10.2009 19:15:23 #14
(Martin47, ) Bylo taky zajímavé, že nezanedbatelná část jezdců Atomicu v čele s Raichem jela na starých lyžích. Na pódiu ale byl Janka na nových.
25.10.2009 19:23:47 #15
(Martin47, ) by si vyhrát velký glóbus. Je to sympaťák a jezdí fakt skvěle. Nakonec evidentně je dobře připravený, tři disciplíny umí kvalitně, tak se třeba dočká. A to píšu z pozice ÖSV fanouška. Mimochodem, Rakušani mně s výjimkou Raicha přišli bez šťávy. Na Zoom Agence je už pár fotek http://www.zoom-agence.fr/…s/index.html
25.10.2009 19:37:01 #16
(Martin47, ) RACE TRACK Start men: 3.048 m Start women: 3.048 m Finish: 2.680 m Difference in elevation: 368 m Sloping length: 1.170 m Average gradient: 35,6 % Maximum gradient: 61 % Minimum gradient: 17 % Homologation number: 6488/398/01
26.10.2009 09:41:45 #18
(ivan, ) Při finále WC 1998 jsem jednou Cuche potkal na ulici. Bylo to
těsně po Naganu v době, kdy Rakušáci v čele s Maierem všechny hrozně
válcovali, a tak jsem ho poprosil, „aby to těm Rakušákům zejtra
ukázal“. Slíbil to, ale trvalo mu to snad 10 let. Pak se na stará kolena
naučil obřák (všechny čepice, kloubouky a helmy dolů) a teď v 35 letech
řádí jako černá ruka. Borec!
Ten mlíčňák Ligety nádherně předvádí, co vytrénovanej klouček
s ohebnými klouby dokáže. Takhle se už takový Maier nesloží, kdyby se
stokrát snažil. Hezky to na závěr kariéry říkal i Eberharter.
Jinak je zajímavý, že při takovém skoro bodycarvu může mít 190ky s R
29, nemá pod nohou žádný špalky (jen 50 + 43 mm, ale má to tam
nakloněný na milimetr) a nepotřebuje být na vnitřní…
26.10.2009 09:45:07 #19
(ivan, ) Jo, Salomony = Atomic. Jinak ale si bednu rozdaly tři hlavní značky. Pro Rossi je to rajská hudba, dost lidí jim odešlo (hlavně Lindsey). Head má kompenzaci za Maiera a Millera i holky. A Atomic „povinnou“ bednu, když Soelden je pořád zakletej pro Raicha, Svindal nedojel a Lara je zraněná. Brečet i slavit budou u Volklů, jezdců mají málo a Niki byla hlavní kůň, ale Tanja ji pomstila. Elan má jen asi 3 nebo 4 jezdce, loni bodovali snad jen Vajdič a Kitan. Pár holek šlo ke Stockli. Řekl bych, že prachy dali do Waveflexu a jeho propagace. Pro Ondru to může být dost problém s rychlými lyžemi do kombinace. Kromě Atomicu, Headu a Rossi nikdo skutečně špičkovou sjezdovku nemá.
26.10.2009 09:57:11 #20
(PetrAT, ) Zdálo se mi, že jsem tam viděl dva typy atomiců. Co jel Benni červeno-bílé a pak další v navíc s kombinací v černé. A nebo to je varianta s D2 ??
26.10.2009 10:10:20 #21
(TomáS, ) a tuším, že ještě někdo jiný. Dole mu je hned vyměnili:-)
26.10.2009 10:58:28 #22
(HOnza, info@snowschool.info) je
naopak velmi spokojenej jak mu jeho letošní sjezdovky a SG jedou!!! –
vyjížděl si na nich ve sjezdu v Chile 20FIS bodů, což jsou v podstatě
jeho nejlepší výsledky – a u sjezdovek, jak známo, se nedá sebelepším
sjezdařem dohnat pomalejší lyže, takža asi budou ELAN v podání našich
kluků další do party rychlejch… Čekal bych letos od Banyho velký
výsledky a asi i od Kitana (podle info. ze zákulisí). Bany jel třeba včera
2.kolo s přivázanou hůlkou – zlomenej prst . No a Trejbič tradičně ten
obřák má jako svojí nejslabší disciplínu – slalom tradičně a letos
i SG budou jeho disciplíny – do superkombinace dobrej vklad… (však už
v září v Chile vyhrál se slušnejma bodama) superkombinaci… Těším se
na tyhlety tři naše kluky…
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.