Nedá se to vydržet... (strana: 3)
02.11.2009 12:32:21 #61
>> #60,
Martin47, 01. 11. 2009 22:22:20 Na fotce každý
vypadá, jak vypadá To
HonzaK: teď teprve začíná ona etapa ladění, prosím, referuj dál. Ve
svých botách HeadRD vydržím sice jezdit celý den, pro pohodlí povoluji po
dojetí, ale myslím, že i po více než sezóně používání a ladění
bych ještě mohl něco změnit.
02.11.2009 12:44:36 #62
>> #61, Krab, 02. 11. 2009 12:32:21 Já to nemyslím špatně. Osobně zpravidla na fotkách vypadám jak debil (otázka je, zda to není pouhý odraz skutečnosti). Jen že se vždycky leknu, že jsem na nějaký politický debatě. Přitom, když se podíváš na ty fotky z Rejdic, jak se tam hezky směje – teď sem patří smějící se smajlík, když ho ale napíšu, objeví se tam místo toho čtvereček jako u Kraba.
02.11.2009 12:52:10 #63
>> #60, Martin47, 01. 11. 2009 22:22:20
Súdruh, čo si predstavujete pod takovým pojmom „Íčko“? Žádnou akční fotku (jako Krab), kde rozrážím tyče a zadkem lížu zem nemám.
02.11.2009 12:59:38 #64
>> #63, TomáS, 02. 11. 2009 12:52:10 No přece MUDr.JUDr.a já nevímco ještě Dr. Langer, bývalý ministr vnitra. Schválně si najdi jeho nějakou fotku a porovnej to. Takhe ty vůbec nevypadáš. Vezmi si příklad z mé ikonky. Ta mě vystihuje naprosto přesně. Jinak musím pochválit jak zimní, tak letní hardware. Vozíš někdy v letním turisty?
02.11.2009 13:10:37 #65
>> #63, TomáS, 02. 11. 2009 12:52:10
No, nechci se mezi Vás nějak extrémně vsírat, ale žeby Íčko měl být odkaz na Langra? Co?
02.11.2009 13:14:47 #66
>> #64, Martin47, 02. 11. 2009 12:59:38
Můj letní hardware je pro jednoho. Dá se zapůjčit klubová dvousedadlovka, ale vždy se tomu snažím vyhnout. Je to zcela stejný rozdíl jako vyrazit v jednom na projížďku s Yamaha 1100CBR, nebo na Jawa CZ 125cc ve DVOU! A to jsem ještě na Jawu hodnej. T
02.11.2009 13:48:29 #67
>> #63, TomáS, 02. 11. 2009 12:52:10 Ta fotka je myslím dostatečně lamovsky sebeshazující, to pro ty, kteří mě neznají osobně.
09.11.2009 08:46:40 #68
>> #45, administrator, 26. 10. 2009 17:48:06
Moje dnešní dovolená probíhá tak, že postupně od rána nazouvám Raptory a po 20ti minutách je sundávám a užívám si mravenčení nohou :)
A to jsem tam ještě nešoupnul vložku Sidas. To bude teprve žůžo ;)
09.11.2009 10:19:47 #69
>> #66, TomáS, 02. 11. 2009 13:14:47
To přirovnání s motorkama trošičku pokulhává. 1100 CBR (XX) je označení HONDY, čili přímého KONKURENTA zmiňované značky Yamaha. Model 1100 CBR zvaný Black Bird JE přitom DVOUsedadlový CESTOVNÍ model (touring)! A to jsem ještě na Tebe hodnej. M
09.11.2009 10:25:50 #70
>> #69, Martin430, 09. 11. 2009 10:19:47
Dobře, dobře … na motorce jsem jel hodně dávno, modely motorek nesleduju. Je to jako jet na pořádný mašině sám a pěkně si to úžívat, nebo vézt babičku na Simsonovi k zubaři.
09.11.2009 12:39:16 #72
>> #68, Pavlos, 09. 11. 2009 08:46:40
Nebuď měkej, vem si tři brufeny, vařečku mazi zuby a zapni to naplno na dvě hodiny. Jinak se mezi elitu sado-maso-botařů nepropracuješ.
11.11.2009 11:22:41 #73
Děkuji Honzovi i ostatním za přínosné zkušenosti. Neznaje tohoto webu ni žádných zvláštních doporučení k velikosti bot, koupil jsem letos zjara krásné červené Lange Fluid 120 (viz web výrobce). Ač byly krapet dražší, v obchodě jsem po vyzkoušení různých značek i modelů v těchto botách cítil nejlépe i po půl hodině pevného utažení, pohupování, přešlapování a všelijakých psích kusů. Hlavně jsem hleděl, ať mi nejsou velké a nelítá v nich noha, což se mi dělo u mých 20 let starých bot Botas-Caber. Řadu dní mě hřál pocit, že mám boty nejen krásné, dobře padnoucí, ale navíc opravdu kvalitní, s vysokým flexindexem, pro dobré lyžaře (i já se v těchto botách nepochybně dramaticky zlepším…). A pak jsem konečně vyjel na hory. Už na parkovišti jsem znejistěl, když mi v botách zapnutých na spodní přezky začaly brnět a bolet nohy dříve, než jsem posbíral zbytek rodiny a zamkl auto. Stání ve frontě či na vleku bylo provázeno tímto rozčarováním z překvapivého nepohodlí, ale požitek z jízdy dával zapomenout na všechny nepříjemné pocity. Do chvíle než skončila sjezdovka a následovalo zařazení do fronty na vlek… V loňské sezóně jsem byl takhle lyžovat už asi 3× vždy to bylo víceméně stejné, ne-li horší. Téměř jsem propadl beznaději a znechucení nad mizernou koupí za hodně peněz, jakou jsem učinil. Představy o pohodovém několikadenním lyžování v Alpách ve skvělých nových botách na nových vynikajících lyžích se mi rozplynuly…Dokonce jsem v zoufalství začal pokukovat po nějakých laciných a hlavně pohodlných, měkkých botách… Toto diskuzní téma mi však vrátilo naději, že není všem dnům konec a mé super lyžáky pochopí kdo je jejich pán a komu mají věrně sloužit!!!
11.11.2009 11:36:24 #74
>> #73, ekscel, 11. 11. 2009 11:22:41
Popiš lépe, co je ti nepohodlné, co tě bolí a jak to bolí. Kolik hodin si v botách už odlyžoval a taky je zkus bez botičky a řekni kolik máš za patou. Pak uvidíme. T
12.11.2009 00:26:45 #75
Nazdar chlopi,
když tady řešíte ty boty, poradíte mne prosím?? Jsem totiž jááá amatér zjistil a dočetl,naštudoval, že je rozdíl,teď to řeknu amatérsky, tak se nesmějte : – )) že jsou i na carving jiné boty. Buď ale blbě hledám, ale od Rossignolu carvingové boty nemohu najít nebo to nepoznám a a taky vím prdlačku jakej je vtom rozdíl,zatím jsem to bral jaký se mne zamlouvá desing : – ) )…chtěl jsem tyhlety boty, Rossignol Radical 120 Sensor 3, ale teď nevím zda ano či ne,jelikož pořád něco študuju a porovnávám,nebo jestli jsou tyhle carvingové....., přeci jen mají tu střední přezku v tom ohybu, tak si myslím že jsou carvingové a to Rossignol – Intense i10…Se budete tlachat mejm výrazům: – )), ale neznám odbornou hantýrku.Nebo to až tak nemusím řešit a není až tak podstatný mít carving boty a stačí obyčejný,tedy normální???Nebo by jste mne poradil někdo něco úplně jiného? Rád bych ale, jedině Rossignol.Jestli je i na boty potřeba váhu,tak mám 100kg. Neříkám že nejsem otevřený i něco protrpět : – )), ale jako popisující kolega,pokud budu tak drzí a přifařím se již k Vám lyžařům, ale tolik trpět bych nechtěl : – ))na to mé sváteční ježdění…Lezu po obchodech a zařazuju si boty zda jsou carving nebo nee : – )) a ne a ne si vybrat.Za info a radu moc všem děkuji. Zdenál 63
12.11.2009 09:15:07 #76
>> #75, Zdenál63, 12. 11. 2009 00:26:45
Čau, nadměrná konzumace diskuzí o carvingu tě dostala do slepé uličky. Hledej normální boty se čtyřma přezkama. Rady jak je vybrat najdeš v dostatečném množství v tomhle vláknu.
12.11.2009 09:51:53 #77
Rossignol Radical 120 Sensor 3 si vybral pěkně. K té lyži co máš, je to zcela adekvátní. Diskuze o lyžování carvingu a funcarvingu tě úplně dostaly, jak píše Martin. Pro normální ježdění na slalomkách potřebuješ takové jako sis vybral. Sportovnější jezdci nebo závodníci na slalomky volí ty nejtvrdší boty, ne klouzavé disciplíny pak trochu měkčí. Pro FUNCuRVING je vše naopak, co se týče techniky a taky vybavení. Oni potřebují boty měkčí do nákleku (někdy dokonce s otočenou spodní přezkou), aby nedrhli vo sjezdovku, když si naní pořád lehaj. Jestli chceš jezdit jako FUNCuRVER, tak potřebuješ kratší lyže (ne 165) a ty speciální boty, na který ses ptal. Jestli chceš jezdit, carvovat normálně na slalomkách, jako většina lidí, třeba takhle, tak sis vybral všechno dobře. PS: když seš takovej zarytej Rózista. Víš, že ty boty jsou do posledního detailu Lange, který bys pořídil tak v průměru o 3tis. levněji? Já vím, to byla rána pod pás, ty přece vůbec neladí k těm lyžím. Hodně zdaru. T.
12.11.2009 12:30:10 #78
Musíš se rozhodnout jestli chceš lyžovat (zahrnuje to i velice sportovní carvingovou jízdu na slalomkách) a nebo jít do FUNCarvingu. Ke slalomce na lyžování rozhodně potřebuješ velmi sportovní botu. Na FUN jsou kladené trochu jiné nároky a tak jsou vhodnější trochu jiné boty. Takže si musíš rozmyslet tvoje priority…
Zdenále, jestli si dobře pamatuju tak jsi taky z Plzně, tak když bys
chtěl něco probrat u piva/kafe, dej vědět .
12.11.2009 14:02:12 #80
>> #79, Krab, 12. 11. 2009 12:45:15
Ty plánuješ ještě další? Na ty už narozené by to nemělo mít, podle posledních průzkumů, žádný vliv!
13.11.2009 23:11:49 #81
>> #77, TomáS, 12. 11. 2009 09:51:53
Nazdar – Tome,Marťas a Jene,
nicméně nejdříve hlapi Vám všem moc díky.Kdy jsem si četl Tomovo
závěrečné věty : – ))) tak sem se chlámal jak kr..a.Prostě jsi mne
vymákl…no joo no jsem někdy jak malej harant…tedy podle rodiny jsem
ještě nevyrost : – )) a když si něco zamanu, tak prostě do toho
jdu.Zavzvpomínal na mladý léta a rozhodl se, že letos zkusím
lyžovat.Zkusit jestli jsem to nezapo.No joo,ale čas se změnil a když jsem si
procházel obchody a speciálky,tak jsem jen zíral a vždy odcházel,že co si
kůůrnik vůbec mám koupit. A hle opět jsem zavzpomínal a co si koupím
bylo na světě.Ptají a píšou mne na mail lidi,proč právě Rosii…noo tak
trochu sentimentu sem zanesu proč tedy: Snad to nebude někomu tady vadit:
Jednak když jsem byl malej a jezdil lyžovat,vždy jsem po očku pošilhával a
jako puberťák záviděl těm vyvoleným,kdo měl pěkný lyže no a stím bylo
spojený to, že jsem byl naštavnej,že i lidi co neuměli na tom stát,ale
měli možnosti,tak měli kůůrnil lepší lyže jak já.Já možnost neměl a
byl jsem rád že mne naši sehnali v té době Compacty,ale to asi už ani
neznáte : – )) a kožený přezkáče botas a byl jsem rád, že něco mám.
A když jsem vyrážel víkend co víkend na Špičák, tak jsem se těšil
vždy jak malej kluk.A tak jsem si zavzpomínal a když jsem řekl, že jednou
budu mít taky Rossignolky tak prostě budu a jak jsem se již zmínil bylo
rozhodnuto co budu kupovat.Ty 9-tky co jsem koupil tak jsem koupil prostě proto
že se mne moc a moc zamlouvají a neřešim zda mne to na nich půjde či
ne.Prostě půjde a hotovo. Moc díky za přímo brilantní vysvětlení co je
FUNCuRVER-video super, ale takhle tedy nemusím : – )),ten druhý
odkaz Tome je to pravé ořechové a má krevní skupina. Co se týče
botiček : – ))je to na přezdržku a zasmání-já vím : – ))ale prostě
jako harant,ano je to ve spojení s barvou: – ))taky,ale i že se mne fakt
moc zamlouvají. Já to beru,bavím se tím,smějem se tomu i v práci když
začnu o lyžích,tak je prča hned,jelikož ví jak jsem do toho zažranej.
Lyže jsou doma, čučim na ně z postele a za klepání si na čelo od
kolemjdoucích z rodiny kdy dostanu rozum si lebedím : – )).Zejtra budu už
i vobutej : – ))a Kaprun čekáááááá : – ))
Jene – jasně jsem z Plzně a není problém spíše to
jako veterán přivítám,někde pokecat dát žejdlík nebo kafe. Já se
spíše pohybuju tam kde je cejtit benál,tedy spíše v baru na motokárách
nebo prostě tam kde se něco děje : – )) Jestli se chceš rozhejbat a máš
čas,tak zejtra od 16h mám na Lokomotivě kuželky a pak jdu na káry do
pap.Můžeš se stavět.Nebo jindy kdyžtak,hoď vzkaz na mail
Tak snad jsem vás mejma kydama neuspal,důvod je jasnej proč Rossi. Mějte se
hezky,dobrou,ještě jednou moc díky a já jdu ještě čučet na videa a
študovat techniku : – ))) Zdenál 63 – Plzeň
14.11.2009 08:36:40 #82
>> #81, Zdenál63, 13. 11. 2009 23:11:49
Moc hezky jsem si početl. Škoda, že se při faceliftu Snow ztratilo téma Retro (alespoň já ho nenašel). Tam by sis, myslím že s radostí, početl několik podobných příběhů. Přeju úspěšný a hlavně radostný lyžařský comeback.
14.11.2009 09:46:01 #83
>> #74, TomáS, 11. 11. 2009 11:36:24
Sleduju už delší dobu tohle vlákno. Docela by mě zajímalo, jak jste došli k zásadě kupovat menší boty. To máte odvozeno z vlastní praxe? Já si před několika sezónami koupil v té době celkem slušné sportovní boty (Head S 12 SuperHeat3, model 04/05), koupil jsem si je ve své velikosti, při zkoušení v obchodě ca 20 min. OK. Ovšem při první lyžovačce asi po hodině začalo utrpení, po 2 hod.už takové, že boty musely z nohou dolů. Samozřejmě po dalším lyžování se to zlepšovalo, takže jsem postupně v botách vydržel až celý den. Ale ani po několika sezónách používání bot nemám pocit, že by se vytáhly tak, aby mi vnitřní botička byla nějak velká. Teď jsem si schválně změřil „místo za patou“ ve skeletu a mám tam skoro 4 cm!(Strašně blbě se to teda měří, skoro tam komínem nevidím). Takže podle vaší teorie mám boty velké. Přitom noha v botičce mi je akorát. A věřte, že se mi v nich lyžuje velice dobře! (Považuju se za dobrého lyžaře a lyžuju tak 30 dní v sezóně) Prostě si neumím představit, že bych si koupil menší boty! Co vy na to?
14.11.2009 11:25:56 #84
3 x ahooja, Marťas díkes,: – ))
tak jsem se právě vrátil z obchodu,byla to honička,sice bych boty mohl objednat přes net, ale to jsem nechtěl,přeci jen je to pak zdlouhavé,kdyby byl nějakej problém.V Plzni moje číslo těch Rossignol Radical Sensor3 120 kam jsem všude volal neměli a tak jsem švihal do Teplic a jelikož mám příbytek i v Ústí,tak sedím v obýváku a už jsem obutej : – )). Je to nádhera a kůůrnik je těch bezmála 15–20 let pokroku vidět. To snad musí jít samo to lyžování v těhle bokách.V Teplicích super obsluha,nevtíravá ochotná jelikož to nemám rád kdekoli,myslím když u mne stojí a čučí na mne. Co se týká té velikosti jak tady píše TOM,tak napřed jsem si říkal že zkusím o číslo menší…byl jsem tam v obchodě dobře více jak hodinu,no ale to jsem měl problém i s přezkama dolní dvě v pohodě, ale horní abych měl zapnutý,tak abych je měl zapnutý aspoň na druhej zoubek tak to jsem po 5ti minutách a pár krocích cítil jak mne začínaj brnět a snad i odumírat.A při pomyšlení,že budu vnich celej den,nebo budu někdě u občerstvovací stanice se vohejbat a vyzouvat tak to nééé ......pak jsem vzal 27,5 a jen jak jsem je nazul sem věděl že to je vonooo…bez botičky,když zarvu nohu do špice, tak sice se tam vsouvájí prsty dost blbě, : – )) ale vejde se mne tam ukazováček…škoda že…néé prostředníček : – ))přeci jen je šikovnější : – )) ale v těch jsem v obchodě chodil a cvičil v pohodě…teď je mám na nohou,cca 40 min a v pohodě.Mám středně silnou ponožku.Cejtím se vnich stejně, jak v bruslích na hokej.Tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet v průběhu lyžování.Zdarec mazec – Zdenál 63
14.11.2009 12:14:46 #85
>> #83, Tom_, 14. 11. 2009 09:46:01
Tome, vhodnou botu je potřeba vybírat podle víc faktorů než jen délky
(třeba podle barvy a značky – viz Zdenál ).
Skelet je narozdíl od běžných bot tuhý a nepoddajný a naše nohy nejsou
všechny stejné. Předpokladem při výběru boty je to, že najdeš takovou,
která optimálně odpovídá tvaru tvé nohy a tvému obvyklému postoji při
lyžování. Potom teprve je načase řešit velikost. Jestli máš 4cm místa,
je ti bota opravdu dlouhá, ale současně může být hodně úzká, takže je
pro tebe těsná. A pokud by byla příliš úzká, může to souviset s tou
bolestí, o které píšeš. Ale taky to může být úplně jinak …
14.11.2009 12:15:03 #86
>> #84, Zdenál63, 14. 11. 2009 11:25:56
Když vidím ten výbuch nadšení, fakt bych chtěl být u toho, až se na ty lyže postavíš a rozjedeš se a pak bych s tebou chtěl být večer u piva, až buděš ten první den na lyžích po letech rozebírat. To bude něco.
14.11.2009 12:52:25 #87
>> #85, HonzA_, 14. 11. 2009 12:14:46
Ještě jednou, otázka zní: jak jste došli k zásadě kupovat menší boty? To máte odvozeno z vlastní praxe? (Boty jsem vybíral pečlivě,myslím že nejsou na mou nohu úzké ani dlouhé-botička je mi akorát).Prostě bych jen chtěl vysvětlit, proč radíte kupovat menší boty.Navíc bolesti (a daleko větší) popisují i další v tomto vlákně.
14.11.2009 15:39:25 #88
>> #87, Tom_, 14. 11. 2009 12:52:25
Myslím že nikdo tady nemluví o zásadě kupování menších bot. Ale od určité úrovně sportovní jízdy začne být důležitý přesný a rychlý přenos sil mezi nohou a lyží. A pro to je důležitá co nejpřesněji padnoucí bota. A to je vše. Pak už jen záleží jak moc je to pro tebe důležité a co všechno musíš obětovat – lidi v EC/WC to potřebují opravdu hodně a určitě pro to i hodně obětují, ale kolik takových je, že?
Já osobně se po špatných zkušenostecch s botou která byla při koupi těsná, ale velice rychle a hodně se vyšlápla, se snažím najít nejmenší padnoucí botu. A rozdíl je opravdu znát.
Jinak to co píšeš ty – že noha dlouhodobě bolí – je samozřejmě špatně. Něco nesedí jak by mělo a to i v situaci že bota je o cca 2.5–3cm větší než by teoreticky mohla být. Ale taky to neznamená že tě někdo nutí do malé boty.
Prostě když si mám vybrat já tak raději přesná bota ze které mně trochu bolí noha než pohodlná loď ve které čvachtám na všechny strany. Ale je to každého volba.
14.11.2009 16:25:20 #89
>> #88, HonzA_, 14. 11. 2009 15:39:25 Nezlob se na mě, HonzO, ale já mluvím o voze a ty o koze. Nebo obráceně. Rada o koupi menšího čísla než je velikost „civilních“ bot se tu vyskytuje, třeba hned v příspěvku č. 4 a je to dokonce Tvůj příspěvek!(předpokládám, že HonzA = HonzA_) Znovu (potřetí) píšu, že velikost botičky mám OK. Noha mi nečvachtá, jak se mi možná snažíš podsunout! A k tý mý bolesti: ta byla jen ve stádiu zvykání si na nový boty, během 1. sezóny už to bylo OK! Možná by bylo dobrý se míň domnívat a víc číst a případně odpovídat na formulovaný otázky. K tomu IMHO jsou diskuze.
14.11.2009 19:11:05 #90
>> #89, Tom_, 14. 11. 2009 16:25:20
Já Ti člověče nevím. Moje klasická (rozuměj sportovní/tenisová/běžecká) obuv má velikost UK 9,5 až UK 10,5 (každý výrobce má trošku jiné rozměry bot). To odpovídá MP 275 až 285 u lyžařské boty.
Moje předposlední boty Tecnica jsem kupoval MP 280 a po jedné sezóně jsem v zapnutých botách dokázal nadzvednout patu. Prostě jsem neměl fixovaný kotník. A to jsem první lyžování v nich chtěl pro nesnesitelnou bolest chodidel skončit po 2 hodinách , ale vydržel jsem jenom kvůli tomu, že jsem byl v Annabergu a za skipas dal 25 eurasů.
Teď mám nové HEADy ve velikosti MP 270 (UK 8) a čeká mě naprosto to samé. Nejdřív bolest, pak úleva.
Problém je ten, že normální obuv se přizpůsobí noze (prostě botu rozčmajdáš). Lyžák z plastu ale nepovolí a tak se musí přizpůsobit noha. Na konci sezóny máš nohu „omačkanou“ do správného tvaru, ale přez léto se zase „rozteče“ do původního tvaru a na začátku sezóny jí musíš natvarovat zpátky do lyžáku.
Já tomu procesu říkám FOOTFITING :)
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.