Carving - kde je chyba? (strana: 7) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Technika jízdy Carving - kde je chyba?

Carving - kde je chyba? (strana: 7)

17.03.2010 12:26:32 #181 

HonzA_ muž

>> #179, adam 1, 17. 03. 2010 12:20:20

Adame – psaný zákaz na Carvu rozhodně není. Ale takové příspěvky, kde se doporučují delší lyže, objeví se kritika doporučování extrémně krojených a krátkých lyží s funovou technikou pro běžné lyžaře, případně kde se objeví pojmenování toho že v podání Dana je CARVING=FUNCARVING atd – tak ty Dan nekompromisně maže a IP adresy takových diskutujících trvale blokuje.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

17.03.2010 12:42:56 #182 

ivan

Přátelé, vždyť je to už dávno jednoduché.

16/11/2007 na carvu webmaster napsal doslova: „LYŽOVÁNÍ A CARVING JSOU DVĚ RŮZNÉ ČINNOSTI. My opravdu nechceme nikoho učit lyžovat, ale jenom a výhradně carvovat neboli jezdit čistě řezaný oblouk!“

A v 13eru carvingového začátečníka ze stejného zdroje stojí opět doslova: „Zapomeň na lyžování“.

Tady se provozuje LYŽOVÁNÍ. Když už se zastánci „carvingu“ sektářsky od lyžování distancovali a chápou svoji kratochvíli jako něco samostatného a odlišného, nemá valný smysl chodit přesvědčovat LYŽAŘE, že mají „zapomenout na lyžování“. To je přece až směšné, ne?

17.03.2010 13:02:34 #183 

ivan

Mezitím, co jsem hledal ty citace, to HonzA (12:22:27) popsal naprosto přesně – nejde na tom vylepšit ani čárka, imo.

Stejně tak souhlasí i vyštípání nositelů nepohodlných názorů z diskuse na carv.cz poté, co se z původně hezky svobodného diskusního fóra stala především podpora vybudovaného (fun)carvingového byznysu. Postihlo to i ty, kdo s velkým nasazením svého času i know-how významně spoluvytvářeli známost a image onoho fóra. Dan Krajčír to bohužel nedokázal udělat jinak než vyhnáním z diskuse způsobem až sprostým, např. vůči HOnzovi. Mohlo to totiž jít i slušně ve stylu „já to mám jako svůj byznys a vaše názory tady nechci“. Právo majitele stránek by přece každý soudný respektoval.

Od té doby tedy LYŽAŘI většinou nechávají onu doslova sektu být a také tamější „carveři“ se drží uvnitř svého hejna.

Tolik pro osvětlení pozadí, které diskusní nováček nemůže znát. My, co to zažili, už to jako status quo a zdejší český folklór necháváme většinou být. Je to holt tak, ale jde nakonec jen o klouzání po sněhu a jsou i mnohem horší věci na světě.

17.03.2010 13:09:27 #184 

adam 1

>> #181, HonzA_, 17. 03. 2010 12:26:32 Já osobně Dana z carv.cz neznám .Čerpám tam akorát zkušenosti,rady a zkouším je dát do praxea, když můžu poradím ikdyž nejsem profík(já ,dcera,manžel­ka,kámoš,....­..),zatím se nám to daří!Jestli někdo dělá rozdíl mezi lyžováním a carvingem to je asi škoda nám je to putna.Dnešní konstrukce krojených lyží přece vybízí k stylu lyžování carvingu!Odnože fun,.....tý přece vznikají zdokonálováním této techniky a možnostem jednotlivce.Znovu opakuji ,že jezdíme podle nich a jsme hapy!

17.03.2010 13:13:12 #185 

adam 1

>> #183, ivan, 17. 03. 2010 13:02:34 Ivane smekám.Poslední věta je super a tak by to mělo aji být.

17.03.2010 14:33:00 #186 

CzechSkier

>> #184, adam 1, 17. 03. 2010 13:09:27

Ahoj,

celkem se mi líbí Tvůj bezstarostný přístup k lyžování, myslím, že tak by to mělo být, jde přeci hlavně o radost. Na druhou stranu ale je potřeba si uvědomit, že technika, která se popisuje na carv.cz je zcela jiná a neslučitelná s technikou, která se v závodním i normálním turistickém lyžování používá. Takže když ty pak někomu ve stylu „Jestli někdo dělá rozdíl mezi lyžováním a carvingem to je asi škoda nám je to putna“ poradíš někomu stejně bezstarostnému jako ty, kdo se ale chce naučit slušně lyžovat, můžeš napáchat hodně škody. Tak ať Ti to jezdí. Ivan

www.juniorsports.cz

17.03.2010 14:48:35 #187 

adam 1

>> #186, CzechSkier, 17. 03. 2010 14:33:00 Ahoj Ivane ,závodní lyžování je hodně odlišná kategorie od té turistické -kde asi sám pozoruješ že hodně lidí se opravdu trápí (.npř.kluk se ptá jak má udělat oblouk na lyžích z půjčovny s R30-začátečník)?!co ty na to?A k technice -jaký je rozdíl mezi tvojím lyžováním a carvingem-ty přece asi jezdíš po hranách v náklonu?Nebo ne?Zatím

17.03.2010 15:14:36 #188 

CzechSkier

>> #187, adam 1, 17. 03. 2010 14:48:35 To jo, ten náklon je společný. Hlavní rozdíl je zejména v tom, že v závodním i turistickém lyžování je (měla by být) zatížena především vnější lyže a tělo směřovat ven z oblouku „z kopce dolů“. Technika na carv.cz to popisuje přesně opačně, což pak v praxi způsobuje problémy a pády. Po pravdě řečeno to nechápu. Argumenty „čisté hrany“ u mne neobstojí, protože většina závodníků vyjede po vnější tak čistý oblouk, že se o něm většině funcarverů ani nesní. Jediný důvod, který mne napadá, může být ten pocit kontaktu funcarvera se sněhem, kdy v podstatě břichem drhne o sníh. To asi ale nebude cílem většiny lyžařů. A pokud jim je tedy technika vedoucí k tomuto stylu jízdy nabízena, měli by o tom být přinejmenším informováni. Na druhou stranu výuka „klasickou“ technikou je koncipována tak, že v postatě v každém výkonnostním stádiu je možno pokročit dále/výše, tedy buď směrem k závodění, nebo jízdě v boulích, nebo jízdě v terénu, atd., bez toho, že by se člověk musel něco významně přeučovat. A z tohohle pohledu vnímám „funcarvingovou“ techniku jako jednoúčelovou, slepou vývojovou větev. Na to bych tedy zejména u dětí, kde se další rozvoj dá předpokládat byl opatrný. Ivan

www.juniorsports.cz

17.03.2010 15:17:15 #189 

PavelKo

*>> adam 1, 17. 03. 2010 14:48:35 *

Adame, jen ať mám jasno o čem se tady bavíš – těmi lyžemi R30 z půjčovny máš na mysli můj dotaz v sousedním vlákně?

17.03.2010 15:35:36 #190 

adam 1

>> #188, CzechSkier, 17. 03. 2010 15:14:36 Ten rozdíl kterou nohu zatěžuješ moc neuznávám,někdy jedu 50/50(sklon,p­ovrch),ale příjde mi přirozenější se položit k vrstevnici a tím více zatížíš vnitřní.A u mého sviště byl největší problém"zatočit" začali jsme s vyjížděním do kopce s tím že si ukazovala tou rukou kde chce zatočit a druhou rukou tlačila na vnitřní koleno a pak jí pomohla pádová technika-ta je baví .Děcka mají skvělou výhodu ,že se nebojí.A bát se že to na ní zanechá nějaké návyky se vůbec nebojím ,ba naopak.Je to bezpečnější! jak vidíš pluh -šílená rychlost a snaha se naklánět na vnitřní-to může ublížit daleko více.To samé bylo u manželky. Už si to zkoušel?čus

17.03.2010 15:38:32 #191 

adam 1

>> #189, PavelKo, 17. 03. 2010 15:17:15 Néé!Ikdyž jsem si řek"Pavelko měl podobný" :0)

17.03.2010 16:01:49 #192 

˘Ö˘Krab muž

>> #190, adam 1, 17. 03. 2010 15:35:36 Možná jsem jakous takous zkušenost s funcarvingem udělal, má to svá pro i proti. Netřeba zatracovat, ale:

• při pověstné (ne)upravenosti sjezdovek u nás jsem si opakovaně a zbytečně poranil ramena, v podstatě SNB pády a zranění po zachycení se do nerovnosti
  • hledat složitě kopeček, kde si zajezdit, mě přestalo bavit
  • stejně se většinou dalo jezdit tak max. dopoledne
  • potřeba prostoru odpovídá zhruba GS lyžím, riziko střetu s „normálně“ lyžujícím je větší (rozhled, doba přehranění)

Každý, ať si jezdí jak chce a na čem chce, ale s ohledem na své zdraví a ostatní spolulyžující. Jsou situace, kdy průpravu à la carv.cz vřele doporučím, občas bych snad i sám nějaký kousek pro pobavení ještě svedl.

Troufám si tvrdit, že, narozdíl od Tebe, mám s čím srovnávat – teď už sice hlavně v delších obloucích a větších rychlostech, což mi třeba u funu chybělo, ale přišel jsem na to až tak, že jsem to zkusil. Nechci Ti nic vnucovat, nevím, jaké máš cíle, ale máš asi tak dvě možnosti růstu: buď dopiluješ fun k výborné a extrémní podobě (pak pochopíš) nebo Ti nebude stačit a přibereš k němu i lyžování (pak také pochopíš). Třetí možností je zůstat jak jsi, se vším, co to obnáší.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

17.03.2010 16:29:53 #193 

adam 1

>> #192, Krab, 17. 03. 2010 16:01:49 Proč tady pořád motáte funcarving ,tak ty tedy jezdíš smykem?Jinak si to neumím vysvětlit?Proč to pořád dělit na lyžaře vr.carving???Nevím proč argumentuješ,že tomu nerozumím a nemám zkušenosti-ty mě tak dobře znáš?A moje cíle-zasportovat si,užít si ,snažit se zdokonalit!Ty máš jiné?Jaké?„Radit umíš skvěle“! S těma sjezdovkama u nás (jeseniky,bes­kydy)souhlas ,ale i "funcarver"zvládne rozoranou sjezdovku,ale moc ho to nebaví to ale všechny?Bezpečnost je na každém samotném a dost důležitá to se shodnem!Taky nechci nikomu nic vnucovat!Měj se

17.03.2010 16:43:05 #194 

adam 1

>> #186, CzechSkier, 17. 03. 2010 14:33:00 Ivane viděl jsem teťka tu pozvánku(super -jsi sporťak)ale zkus mi odpovědět jestli ten nebo ta(na obrázku)jede po spodní nebo horní?doufám ,že zas něco nerospoutám ?:0) dík

17.03.2010 16:47:14 #195 

˘Ö˘Krab muž

>> #193, adam 1, 17. 03. 2010 16:29:53
Smykem patek až jako poslední možnost před pádem nebo při zastavování. Ještě tak občas po špičkách na začátku oblouku na dlouhých lyžích :=)
O svébytném pojetí carvingu v podobě carv.cz už psalo hodně lidí tady i tam, nejvíc asi Ivan Sosna, než ho Dan odešel. Tak, jak popisuješ carving, to odpovídá právě tomuto úzkému pojetí v intencích funcarvingu.
Neříkám, že tomu nerozumíš, jen mi z Tvých reakcí přijde, že nemáš dost odpovídajících srovnání. Ostatně rád Tě osobně poznám, tak jako ostatně hodně častějších návštěvníků tohoto fóra. Jsem průměrný lyžař a úplně klidně si od Tebe na svahu nechám poradit, jako od mnohých jiných – to myslím vážně.
Ad oraniště: jsou i způsoby, jak si je vysloveně užít a třeba i zůstat na hranách, ale funcarving k nim moc nepatří.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

17.03.2010 17:03:47 #196 

adam 1

>> #195, Krab, 17. 03. 2010 16:47:14 ok,všechno dobrý.Taky se nebráním se setkat(kde jezdíš na ski) a poučit se.Každa rada dobrá!Dá se říct že jsem taky jenom amater.O tom ,že Ivana na carv.cz moc neberou jsem se dozvěděl nedávno ,vlastně až po zkušenosti s ním kdy jsem zjišťoval co je to za borca!Trochu ostrej?!Tady ten Web přece slouží hlavně lyžařum i amaterům ikdyž někdo řekne ne uplně vše v profi provedení.npř­.debaty jestli mám zuhlované hrany o mm jinak tak to laikovi neřekne vůbec nic a ti hlavně sbírají info o ski.Nebo ne?Existuje tu nějaký slovník ski výrazů?poraď. Ď

17.03.2010 17:14:23 #197 

ivan

>> #184, adam 1, 17. 03. 2010 13:09:27

Ano, Adame, umělé odtržení „carvingu“ od lyžování je specifický a jinde ve světě neznámý marketingový fígl jednoho konkrétního podnikatele.

Jak už mezitím napsal i můj jmenovec CzechSkier, mimochodem velmi kvalifikovaný trenér, na světě je samozřejmě plno lyžařů, kteří po hraně jezdí čistěji a dokonaleji než kdokoliv z oné sekty (stačí podívat se na dobré závodníky alpských disciplin a skicrossu), aniž by provozovali nějakou formu bezhůlkového funu po vnitřní.

Neustálé sebeutvrzování v tom, že skutečně po hraně jede jenom „carver“ po vnitřní, kdežto zbytek světa „smýká“, „zmítá se“ apod., je samozřejmě jenom marketing či spíš matení pojmů i lidí, zřejmě hlavně kvůli byznysu. Já už jsem k tomu v minulosti popsal tolik papíru, že na to teď zase nemám síli ani chuť, ale HonzA i Ivan to charakterizovali přesně.

Snad bych jenom obecně dodal, že toto oddělení je současně k něčemu dobré, pokud by jasně deklarovalo, čím „carving“ je, co má za cíl, co nabízí a umožňuje. Tedy že je to určitý specifický způsob sjíždění v obloucích, který ale není dost dobře slučitelný se zásadami „běžné“ jízdy po tratích či v terénu. Toto se bohužel zatím neděje a „carving a la carv“ se stále prezentuje (možná trefneji řečeno „prodává“) jako „to moderní po hraně“ v kontrastu se „škodlivým zastaralým“ lyžováním všech ostatních. Stačí se podívat na silně militantní Třináctero

http://www.carving-sport.cz/…cnika/t-316/

zejména body 1, 2, 3, 4, 8 a 11 (díky Adamovi, že to včera prolinkoval).

Ale jak už jsem psal, každého byznys. A když si takovou výuku, jež v takové militantní výlučné podobě IMO neladí s akreditačními zásadami a požadavky MŠMT, neohlídá ani příslušný (zjevně impotentní) orgán, ani konkurence na trhu (= lyžařské školy, ty si občas jen rezignovaně vyrvou zoufalstvím pár vlasů), vypadá to právě takto.

Nelze se pak ale divit, že na základě tvého impulsu vyhřezla potřeba či nutkání se k tomuto podivnému stavu vyjádřit třeba alespoň ve webové diskusi.

17.03.2010 17:18:43 #198 

˘Ö˘Krab muž

>> #196, adam 1, 17. 03. 2010 17:03:47
Ad po které lyži jede: sniž si jas a zvyš kontrast, uvidíš, že od vnitřní sníh skoro nestříká, od vnější velmi. Vnitřní má ukázkově zataženou pod sebou. Tím je řečeno vše. Jede skoro jen po vnější (odhaduji vysoce nad 80%).
Ad lokace: Krušné hory – teď už asi hlavně Klínovec TJ (nejsem členem). Občas i jinde. V sousedním vláknu je pozvánka na Tolar, ale snažíš se vypadat z Moravy, což je trochu z ruky, já tam budu a bude to humorné, protože vidět mě v branách je vysoce fun.
Ad slovníček: ivan psal o skriptech, ale když si přečteš pár vláken z minula, je v nich skoro vše. Slovníček můžeš zpracovat za DÚ.
Ad fórum: je dobré nelitovat času a nenápadně se podívat, kdo je kdo, popřípadě jakou má výbavu, minulost, kvalifikaci, zkušenosti, co komu už napsal – nejlépe dříve, než něco plácneš. Budeš pak sám dostávat vstřícnější a obsažnější odpovědi a rady, protože, ač rovní a rovnější, mnozí jsou zde možná trochu ješitní až nedůtkliví. Tím chci naznačit, že jsem splachovací, ale jsou i tací, kteří by se mohli cítit poněkud dotčeni. Zase od nich ale dostaneš rady, které bys jinde nedostal nebo draze platil.
Já za sebe zkusím jednu: než začneš odpovídat, nauč se dobře ptát… To se nikdy neztratí. A že je třeba se ptát. A ať Ti to jezdí, na lyžích nebo carvem.

17.03.2010 17:52:02 #199 

ivan

>> #196, adam 1, 17. 03. 2010 17:03:47

Výborně, začínáme se chápat. Nejde vůbec o to, aby tady někdo méně zběhlý vyrukoval s terminologií ba lyžařským slangem. Naopak, je lepší, když se vyjadřuje přirozeně a nenutí se do něčeho, v čem není doma. Myslím, že tady od několika zkušených lyžařů zaznělo dovysvětlení toho, co vadilo na tvých dvou prvních příspěvcích, takže to jistě nyní nahlížíš i ty.

Asi jako i na jiných oborových webech se tady místy vede dost detailní diskuse, v níž figuruje řada detailních informací. Zapojit se do ní není úplně snadné a ten, kdo nedisponuje takovými zkušenostmi a informacemi, si musí dát pozor na své formulace. Ne na dotazy, ale na to, co tvrdí. Vždyť víš, o hlavu jsi to omlácené dostal dost. To je prostě specifikum takových webů, kde se jen tak neplácá. Třeba já, jakmile bych vlezl na web, jehož tématiku moc nezvládám, bych si taky dával setsakra majzla. A když by tady bez argumentů začal shazovat kterékoliv lyže od Atomiců po Zagy kdokoliv včetně Klause, Paroubka, Hermanna Maiera, Zemana nebo Charvátové, sprdnu je taky.

Kdo je „ostrej“: připomenu Milana Trnku, jak komusi, kdo jezdil líp než většina lidí běžně na kopci, řekl to své kruté „tvoje jízda má s lyžováním společné jen ty lyže“. To byl panečku ostrej hoch! Však ho taky v Česku většina lidí z branže nesnášela…

A ještě k tématu, když už jsem se zase rozkecal. Před pár lety mě bavilo diskutovat na největším německém a americkém webu. Na obou, hlavně na epicski, bylo pár lidí, kteří se s tebou nebavili, dokud jsi neměl pár set či spíš aspoň tisícovku relevantních věcných příspěvků a kteří dokázali být až nemilosrdně kousaví.

Btw, přátelé, Adam nás vyprovokoval k tolika oodpovědím a reakcím, že to nemá obdoby.

17.03.2010 17:52:41 #200 

adam 1

>> #197, ivan, 17. 03. 2010 17:14:23 Ahoj,konečně ti asi začínám rozumět!To že je to u nás rozděleno je fakt smutné.Zřejmě myslíš majitele carv.cz -já ho osobně neznám -nemůžu posoudit.Ani nebylo záměrem srovnávat kdo a proč má lepší filosofii. K těm bodum: 1.Zřejmě jsou myšleni prodavači v komerčních prodejnách kde chcou prodat všechno za každou cenu a prodavači z „ulice "kteří neporadí.-ne všude 2.učení dle knížky to se asi fakt moc nedá -ujde video ale praxe je praxe-to i v životě 3.Ten pluh je fakt hodně jak s dětmi pracujou i když všechny děcka brzdí pluhem i moje ,ale uznávám mohl to vynechat-ostré vůči konkurenci 4.To taky neplatí -máš pravdu 8."trapné“ -to se nehodí-poškozuje to celkově lyžování 13.ja souhlasím je to bezpečnější Lyžovačce zdar.A co ty Ivane jede po spodní nebo vnitřní(vlákno výše)já jsem vymazal hole a viděl carving.Zatím

17.03.2010 18:20:19 #201 

adam 1

>> #199, ivan, 17. 03. 2010 17:52:02 Tak teď nevím co mám říct -usmál jsem se :0) zdravím všechny lyžaře i snowbordisty!

17.03.2010 18:55:09 #202 

Tom_

>> #198, Krab, 17. 03. 2010 17:18:43

Doufám, že se přihlásíš na Tolaru do Superkategorie! : – )

It's only skiing

17.03.2010 19:18:20 #203 

Kiri

Tak jsem si precetl na carv.cz ivanem zminovane 13tero. trosku mne zamrazilo a pripadal jsem si jak na strankach jehovistu ci podobne sekty. pamatuju si tenhle web tak 5 let zpatky kdy jsem koketoval s funcarvingem ale to vypadal uplne jinak. rady ci spise prikazy tam zverejnene mi prijdou hodne absurdni. kde se pak lide nauci lyzovat klasicky?? Nakonec to dopadne tak ze nezvladnou ani zabrzdit u vleku. a co teprve pokud je ,,fun´´ prestane bavit? nedokazu si predstavit ze bych s touto prupravou zkusil jezdit treba v boulich a ve volnem terenu. asi na protest vytahnu sve stare Blizzard 205 wc gs fis bez vykrojeni a zacnu zase smykat : – )

17.03.2010 19:42:04 #204 

pool-Pája muž

Ahoj všichni, tak jsem se vrátil z lyžovačky, (jedny z prvních karvingových krůčků). Teď abych vysvětlil pointu: jsem, doufám že budu brzo říkat byl jsem smýkač. Loni jsem si koupil jako „neznalec“ Blizzardy CMX12, 170/r16 a jezdil pastyl a nikdy jsem je nepostavil na hranu. Nedávno jsem poprvé navštívil carv.cz a tenhle web. Byl jsem, jak jsem tady již někde tady psal úplně mimo s těch informací (jeden hot a druhý čehý). Vedle (carv.cz) píší: co nejkratší lyže na učení. Tak jsem si půjčil snowblady (pokud to je napsáno špatně, tak pardon) a poprvé jsem postavil obě lyže na hrany (carvoval jsem). Což bylo krásné, ale po pár hodinách lyžování jsem si to trochu osahal a už mi lyže začaly smýkat, (chtěly točit na pětníku a já ne). Proto jsem si vzal moje Blizzardy a pak jsem teprve zažil ten pocit krásně vyjeté hrany. Což teda pro mne znamená, že k pochopení (ne hlavou ale tělem) mi krátké lyže pomohly. Ale to je vše. Od této chvíle už pouze delší ski. Předtím jsem přemýšlel o krátkých slalomkách, teď ještě nevím. Ale to si musí člověk všechno sám zažít a vyzkoušet, to se nedá vyčíst. Jo a omlouvám se za to stálé „jsem“, ale to nešlo jinak napsat. Jo a HonzO, ty klínky jsem zkoušel, dokonce do jedné boty jsem je dal a do druhé ne, abych cítil rozdíl a měl jsi pravdu. To nepomůže, to je postojem. Apropo jak dostanu pánev „víc dopředu“? Pool

17.03.2010 20:00:30 #205 

oblouk

>> #204, pool, 17. 03. 2010 19:42:04

Hezkej a hlavně rozumnej příspěvek lyžaře v rozpuku poznání. Klínky jsou samozřejmě blbost, už dávno se přišlo na to, že na akci se reaguje reakcí :o), takže když podložíš pod patu, půjdeš s postojem zákonitě dozadu, abys to vyrovnal… Jak s pánví dopředu? (říká se tomu „podsadit pánev“… No – zkus si to klidně kdekoli – dej si mezi půlky pětikorunu a když jí neudržíš, jsi pánví málo vepředu :o) – a koruna nikoli v pr…i, ale někde v botách |:o)… Jsi-li chudobný, tak si minci v tom místě alespoň představ :o)…

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

17.03.2010 20:08:09 #206 

HonzA_ muž

„Jo a HonzO, ty klínky jsem zkoušel, dokonce do jedné boty jsem je dal a do druhé ne, abych cítil rozdíl a měl jsi pravdu. To nepomůže, to je postojem. Apropo jak dostanu pánev „víc dopředu“?“

Tak to jsem rád žes to nakonec vyzkoušel – a výsledek je jen další důkaz toho, že bezpracná řešení většinou nefungují a je to zase o té dřině a neustálém pilování techniky.

A o tom jak dostat pánev víc dopředu jsme si přeci psali v mailu, tu mentální pomůcku už znáš ;-).

17.03.2010 20:08:31 #207 

adam 1

>> #204, pool, 17. 03. 2010 19:42:04 Ahoj Poole gratuluji,jsem rád že ti ty krátké lyže pomohli k pochopení jízdy po hranách.S tou pánví ti doporučuji boty Dalbello axion10-mají konstrukci cabrio ,která ti povolí náklek a přesunout těžiště dopředu-tím se ti bude ještě líp ovládat lyže.Ivan je bude určitě znát?Ty slalomky ti doporučuji taky do R-13.Zdarec

17.03.2010 20:10:06 #208 

pool-Pája muž

>> #205, HOnza, 17. 03. 2010 20:00:30 Raději si ji jen představím, né že bych ji neměl, ale představa, že ji co pár minut na kopci lovím někde v kalhotách mě děsí, i když alespoň by byla sranda. Ale na sucho to zkusím. Pak ji rychle utratím.

17.03.2010 20:17:16 #209 

pool-Pája muž

>> #206, HonzA_, 17. 03. 2010 20:08:09 Na to, jak ten oblouk vy..pat stále myslím, to mi zůstalo pořád v hlavě a snad zůstane i jinde. Ale bohužel, nebo bohudík je to o té neustálé dřině a o to větší radosti z i malého úspěchu.

17.03.2010 20:43:57 #210 

HonzA_ muž

Jinak ještě ty lyže 170cm/16m vypadají pro tebe jako ideální univerzálky pro celodenní ježdění. Já bych se jich držel a snažil se na nich zlepšit.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy