Proc si (ne)brat priklad se zavodniho lyzovani? (strana: 8)
05.01.2014 06:32:02 #211
>> #156, Ondřej Novák – SNOW, 04. 01. 2014 14:39:26
Je hravá, krásně reaguje na sebemenší podnět, lehce točivá…takové výstupy čteme zpravidla od testérů. Jak by mohlo dopadnout testování v podání místní crew?
ivan: nevím, jela kolem sympatická Němka s takovou hezkou prdelkou a nějak jsem se nemohl soustředit
Mirek: dal jsem na nich v pohodě 16o v hodině
Czechskier: E=mc2
HOnza/Oblouk/sla-lom…: docela dobré lyže, trochu mi připomínají Iridia, které jsou ale o hodně lepší ale to víte, jsem jen blbá blondýna
TNS: zmenil som úhlovanie hrán a trochu vytunil špice
PetrAT: málo zelené
TomaS: ošizenej marketingovej šunt s hnusnejma obrázkama, pro lamy ale stačej. Jo a večer vyklepnu Másina v pinci
Krab: nejsou úplně dokonalé při aplikaci jemného vertikálního pohybu spojeného ve frontální ose s jemným tlakem do bříška palce levé nohy
Kokoska/Rokoska: potřeboval bych ještě jeden batoh (tady se omlouvám, tomu rozumí jen Kokoska)
Másin: nedá se na tom pořádně jezdit ve vejci ale to spravím tím, že večer vyklepnu TomaSe v pinci
HonzA: dole u vleku si ty lyže vyfotili
MTS: jsou to pěkně kreténský lyže a hodnotit je budu jen já, protože tady nikdo neumíte lyžovat a ničemu nerozumíte
Thomas: zkusil jsem na nich telemark a jak jsem kvůli tomu musel rozepnout paty vázání…máte je támhle dole v potoce
Kačka: nevím, nebyly tady kolem žádný tyče, tak jsem nikam nejela
Navvy: řekl by něco seriózního a to já bohužel nedokážu reprodukovat
05.01.2014 09:42:16 #212
>> #211, Martin47, 05. 01. 2014 06:32:02
V pohodě, jde jen o to si to správně přeložit. Prostě s tím budme mít trochu víc práce než obvykle. Hlavní je se naladit pozitivně a říct, pro koho je materiál určen a neříkat, pro koho není:
ivan: nevím, jela kolem sympatická Němka s takovou hezkou prdelkou a nějak jsem se nemohl soustředit ...... Tyto lyže jsou výborné pro celodenní pohodové lyžování. I při chvilkové nepozornosti vás určitě nevytrestají a svému uživateli se odmění klidnou jízdou s možností neopakovatelných výhledů.
Mirek: dal jsem na nich v pohodě 16o v hodině..... Nekompromisní nářadí určené pro výkonnostní jezdce toužící po rychlosti.
Czechskier: E=mc2… R=19m
TNS: zmenil som úhlovanie hrán a trochu vytunil špice ..... Po správném nabroušení v odborném servisu patří ve své kategorii k nejlepším.
PetrAT: málo zelené ...... Tyto lyže bych doporučil všem, kteří kromě kvalitních vlastností sledují i design, a stále se opakující tradiční zelené ladění slovinské značky se jim už trochu přejídá.
TomaS: ošizenej marketingovej šunt s hnusnejma obrázkama, pro lamy ale stačej. Jo a večer vyklepnu Másina v pinci ..... Výborné pro začínající a mírně pokročilé lyžaře, kteří nechtějí trávit na sjezdovce celý den a svůj čas věnují i jiným sportům, ve kterých vynikají.
Krab: nejsou úplně dokonalé při aplikaci jemného vertikálního pohybu spojeného ve frontální ose s jemným tlakem do bříška palce levé nohy … Při mírném vertikálním pohybu jsou ve frontální ose pod bříškem palce pravé nohy naprosto dokonalé.
Másin: nedá se na tom pořádně jezdit ve vejci ale to spravím tím, že večer vyklepnu TomaSe v pinci … Výborné, sportovní, své limity nacházejí až ve vysokých rychlostech. Při obíhačce se projevuje jejich horší manévrovatelnost, ale pro rekreační, nedynamický stolní tenis je mohu vřele doporučit.
HonzA: dole u vleku si ty lyže vyfotili ......... Jednička za neotřelý design. Doporučuji všem, co hledají něco neobvyklého.
MTS: jsou to pěkně kreténský lyže a hodnotit je budu jen já, protože tady nikdo neumíte lyžovat a ničemu nerozumíte ....... Zbraně pro opravdové experty.
Thomas: zkusil jsem na nich telemark a jak jsem kvůli tomu musel rozepnout paty vázání…máte je támhle dole v potoce ..... Pro nenáročné rekreační sjíždění jsou vynikající. Svůj potenciál nachází zejména v carvingových obloucích, pro všechny starší techniky jsou nevhodné.
Kačka: nevím, nebyly tady kolem žádný tyče, tak jsem nikam nejela… Typická komerční obřačka, kterou lze doporučit všem výkonnostním jezdcům. Své limity by tato lyže našla pravděpodobně až v brankách.
Navvy: řekl by něco seriózního a to já bohužel nedokážu reprodukovat .....Za tu cenu jsou ve své třídě naprostá špička.
05.01.2014 09:53:25 #213
>> #212, Ondřej Novák – SNOW, 05. 01. 2014 09:42:16
Díky, tisíceré díky!
Platí-li, že když A=B, tak zároveň B=A, musí to fungovat i na druhou stranu! Protože část jmenovaných znám osobně, konečně se mi do rukou dostal výkladový slovník k výsledkům běžně publikovaných testů a já vím, co si mám pod výroky testérů zhruba představit.
Vítej v Ústavu pro uvádění románových omylů na pravou míru.
˘Ö˘
05.01.2014 09:53:47 #214
Jsi opravdový profesionál, hodný toho jména.
05.01.2014 09:56:30 #215
>> #213, ˘Ö˘Krab, 05. 01. 2014 09:53:25
V tom případě bych prosil Ondru o kontrapřeklad pro hravé a mazlivé lyže (zveřejnit až po desáté večer, aby neměla redakce potíže se zákony)
05.01.2014 10:09:16 #216
>> #171, ˘Ö˘Krab, 04. 01. 2014 21:38:31
Asi je cas na aplikaci pravidla:
„Nema cenu hadat se s idiotem. Nejprve te donuti klesnout na svoji uroven a pak te utluce argumenty“
Za termin „idiot“ lze dosadit jiny, prislusnejsi termin. Nevim, kdo to vymyslel, ale dodnes mu dekuji, zacharnil mi jiz nekolikery nervy. (I presto jsem tak patery nervy v minusu)
05.01.2014 10:20:13 #217
>> #215, Martin47, 05. 01. 2014 09:56:30
Není třeba čekat na 22 hod, máme přece vytříbené vyjadřovací prostředky.
Jak už to tak bývá, může nabýt překlad i dvou protichůdných
významů, záleží na kontextu.
· překlad A: jsou to naprosté sr..ky a pípípípíp, které
nereagují na jakékoliv pokusy o lyžování, navíc se rozpadly ještě před
polední pauzou
· překlad B: úžasné všestranné lyže s vyváženými
vlastnostmi a povedeným designem, vyvolávají příval emocí, testérku
zaujaly tak, až se s námi rozhoupala kabinka
05.01.2014 11:28:18 #218
Ivan: ja hovorim o tych co v lyzovani nie su nicim zaujimavy, nevedia lyzovat, nemaju ako treneri ziadne vysledky, akurat o sebe tvrdia ze maju pozorovaci talent. Tam ani Pirmin ani nikto iny koho si vymenoval nepatri. Kostelic urcite ma oko, ale to je jasne z vysledkov, alebo jeho reci. Nemusi to nikomu zdoraznovat. Ako vysledok staci nejaky preukazatelny progres, nemusi byt vyhra WC.
hm1: pozrel som si clanky ktore su na jeho webe. Obrazky rozfazovanych pretekarov su fajn, tym nie je co pokazit. Ale tie reci okolo, vektory, gravitacia, vzorce, porovnanie s cyklistikou. Aspon take male kopytko to urcite bude.
05.01.2014 12:43:34 #219
Prekonávate sa chlapci a to Silvestra už bolo.
Ako poznám svojho parťáka,ešte by tam bolo:
Ičes:
1.Nie je zlá,keď sa do toho dobre postavíš a zastabilizuješ sa v oblúku,tak sa dá.
2.Nie je dobrá,nedrží,ale keď sa do toho dobre postavíš a zastabilizuješ sa v oblúku,tak sa dá.
..a mne by určite povedal: „nešpekuluj s uhlovaním a poď na svah“
05.01.2014 14:45:07 #220
I když jsem sem dával to video předvším pro BUZZYHO, musím poděkovat i všem ostatním za komentáře, rady a doporučení kterých si cením a pokusím se ke šemu nějak vyjádřit.
Martin47: s tím pícháním si mě trochu zaskočil,dalo mě dost práce abych veškeré píchání/hejbání rukama při tomto provedení jídy úplně odříznul a při všem ostatním ho nadále používám tam bych řekl že to kromě efektu i zlepšuje časování. Fakt máš pocit že by to pomohlo efektu případně i časování i při této jízdě? Co se ambicí týče tak nemam v podstatě žádný, akorát mě to prostě baví,tím ale nechci říct že bych se bránil možnosti dalšího zlepšení ba naopak.Tak pokud tě ještě něco napadne tak to napiš,budu rád. Zatím sem ale na cestě k této jízdě dělal jen věci které mě baví,loni už sem ale začal mít pocit že pro další zlepšení už bych musel začít dělat i věci který mě nebaví a na otázku jestli to má smysl sem si do dneška nedokázal odpovědět.
hm1: S tou helmou máš pravdu,já ji prostě nesnesu zaplou,pekelně mi vadí ten pásek pod bradou. Zažila už se mnou spoustu krkolomnejch pádů a nikdy neslítla, vím že je to ale jen trapná výmluva.
BUZZY: Taky si mě zaskočil, čekal jsem něco na spodek a přišlo na hořejšek,nad tim se budu muset trochu víc zamyslet,každopádně bych řekl že pokud vystrčíš něco doředu musíš pak vystrčit i něco dozadu a otázka je co pak jakým vystrčením získáš a co naopak ztratíš. Co ta Ruda?
Dali:Zdar sokole,taky si mě mile překvapil,že sem tě mile překvapil. Ten předklon máš na mysli vytvořit podsazením pánve nebo ohnutím trupu v bederní části nebo obojím.Něco podobnýho používám většinou při jízdě na větším sklonu kde mi to k tomu tak trochu nutí,mám trohu lordozu tak mi to moc nejde,no budu na tom muset zamakat.Sem překvapenej že tam nacházíš využití reboundu,z těchto lyží ho vydolovat moc nejde v porovnání s FIS SL je to rozdíl jako den/noc.Dál se nad tím určitě ještě zamyslím.
05.01.2014 15:23:53 #221
>> #220, MPS, 05. 01. 2014 14:45:07
Ruce a jejich pohyb jsou důležitější, než se může na první pohled zdát a jejich úplná pasivita nemůže přinést nic dobrého (viz. např. tebou zmíněné časování). Ať se rozhodneš pracovat na čemkoliv, pamatuj na jednu důležitou věc. Můžeš řešit jedinou změnu pohybu. Jakmile byz začal pracovat na úpravě pohybu třeba rukou a k tomu přidal radu od Daliho, bude to kontraproduktivní. Všechno se musí řešit postupně a s další věcí začít až po vybudování úplněho dynamického stereotypu. Kdybys něco z toho co jsem napsal potřeboval ještě víc rozvést, jsem k dipozici. To co píšu je základní kámen budování technických dovedností ve sportovním tréninku.
05.01.2014 15:47:26 #222
Já si tedy také dovolím trochu přisadit.
a)rukama se opravdu nelyžuje, ale dá se s nimi hodně při lyžování pokazit. Zapíchnutí hole, jak ho naznačil Martin47 bude určitě prospěšné.Ne ve smyslu nějakého agresivního zapichováí holí do sněhu, ale jen pohbu zápěstí, naznačení, ťuknutí o sníh. Pomáhá to k orientaci trupu, k timingu a ke stabilitě. Stačí se opět inspirovat závodním lyžováním .
b)Nejdřív bych se ale zaměřil na pozici rukou. Dlaně máš sice před tělem, ale lokty už vedle těla, často i za tělem. To je i důvod, proč jsi „opačně“ prohnutý v oblasti beder.Aby ses mohl mírně předklonit, musíš dostat lokty mírně před tělo, ideálně bych se zaměřil i na mírně širší držení rukou (lepší stabilita) s předloktím paralelně s lyžemi bez pronace či supinace v lokti. Všechny tyhle věci totiž dokáží uvolnit svalstvo, které teď špatným držením zapojuješ a znemožňuješ si tak sám další dovednosti potřebné pro zahájení a vedení oblouku.
c)Zpevnit střed – jednoznačně ano, jenže to právě nepůjde, pokud budeš lyžovat s lordozou a táhnout vše zádovými svaly namísto břicha. Takže jsme zpět u těch rukou.
d)tvoje „lordoza“ a zapojení zádového svalstva namísto břišního má navíc za následek téměř propnutí vnější nohy (extenze vyvolá extenzi) na začátku oblouku, tedy i nedostatečný kontakt s botou, zablokování pánve, přes kterou velmi často do oblouku padáš. Následně nedochází k zalomení v oblasti břicha – jsme zpět u toho zpevnění a k (mé oblíbené – pánové prominou) separaci, tedy efektu – lyže jedou dál do oblouku, zpevněné tělo směřuje dolů a předjímá další oblouk – opět jsme u zpevnění středu – břicha.
e)k zalomení u tebe dochází, ale až na konci oblouku v kolenou, stejně tak dochází k separaci, ale opět až úplně na konci. Tedy k obojímu pozdě.
suma sumárum: Dej ruce před sebe tak, abys viděl i lokty, trochu šířeji, s uvolněným zápěstím. To ti umožní „zlikvidovat“ lordózu, tedy uvolnit zádové svalstvo a zapojit břišní.
05.01.2014 16:16:19 #223
To je ‚super‘ jak jste se tu zacli urazet a hadat.. Prece na verejne diskuzi muze mit kazdy svuj nazor, pokud je to porad k tematu, ne? Proc tady nekdo nekoho posila do prdele jen proto, ze ma jiny nazor? Mne stejne porad prijde hloupe, jak stale jizda zavodnika, i volna, je ta spravna. To urcuje kdo? Proto jsem toto vlakno zalozil, protoze to nechapu a nikdo to tu jeste rozumne nevysvetlil. Jaky je rozdil mezi tim kdo zavodil a nezavodil? To mi stale unika…
Dale k tomu co tu padlo: Lyzuje se jen nohama? Odkdy??
Kazdy kdo jsem vlozi sve video a jde s kuzi na trh je podle me borec, protoze kazdy ma sve lyzarske ego a neni lehke se takhle vrhnout mezi vlky. Takze vsechna cest. Ale co takhle nejake video, kde se neco da poznat? Kazdy umi jet na mirnem jednoduchem kopci. Co nake tezsi pasaze, tam se lame chleba. Tam se projevi chyby o kterych se da diskutovat.. Pokud se vezu na racecarvu na modre/cervene sjezdovce, tak to je jak v naftove Octavii pianko podle predpisu…
05.01.2014 17:27:28 #225
Naivně jsem si myslel, že jsem se nad příspěvky Krabovými a nejnověji kolegy Skřípala zasmál naplno.
Privátní smíchometr ale prozradil, že nejvyšší hodnoty zaznamenal nad tvým postem #211.
Kluci, tohle mi nedělejte. Doufal jsem, že se důchodu dožiju jako opěvovaná krasopsavá hvězda, ale najednou se tady ze zákopových pozic rojí borci, obdivuhodným způsobem hýčkající slovo a vtip v jednom.
A aby toho nebylo dost, k téhle diverzi se postem #212 přidává i Ondra Novák, dosud spíše zarputilý obhájce učitelské branže.
Serete mě. Bohužel na prozíravé řešení Věry Pohlové „Já bych všechny ty internety a počítače zakázala“ už je pozdě, a tak se s váma nějak musím popasírovat.
Ach jo.
05.01.2014 18:22:07 #226
>> #225, ivan, 05. 01. 2014 17:27:28
Že? A to ešte autor taktne vynechal seba.Mohlo by to vyzerať nasledovne.
Martin47: Jo,dobrý průměr,ale proč jí všichni tolik vychvalujou?Cože?…jděte s ní už do prdele.
05.01.2014 18:25:42 #227
Dneska nemám tak rozvernou náladu, ale když cheš radu od takového spratka, jako jsem já, tak jí napíšu. Už jsem to psal několikrát, nereagujte na něco, co jsem nenapsal. Já nepsal o nějaké přehnané aktivitě nebo vystrkování nějaké části těla, kromě rukou. Ty určitě můžeš, musíš, zkusit cpát trochu víc před sebe a stejně tak si je dej trochu od těla, to samé ti psal Ondra. Martin možná taky, ale to bez znalosti anatomie a fyziky nedokážu přeložit.
A jak jsem řekl, zkus se zpevnit. Nemyslel jsem tím, že musíš zatínat bicák, to byl pouze příklad pro představu, ale prostě zapojit i horní svalstvo. Nevím jak to popsat, ale třeba když ucítíš, že tě to tlačí zpět, tak to břišákama tahej dopředu. Pro představu jako když se zvedáš z postele bez rukou, ty máš pouze natažené před sebou, a taháš to břichem. Další věc, zkus se uvolnit v horní části těla a proběhni se (třeba), pak se naopak proběhni zpevněnej. Uvidíš sám, jak se ti poběží a stejné to je ve všech sportech, včetně lyžování.
Co si naopak myslím, že dělat nemusíš (věc názoru), je to píchání. Možná ti to pomůže, to nevím, ale podle mě ti to bude zbytečně odvádět pozornost. Tu potřebuješ soustředit na ‚komunikaci‘ mezi horní a dolní části těla. Tzn. uvidíš sám, že budeš najednou mnohem víc cítit (prožívat) tvou práci nohou. Samo tě to potáhne do náklonu, ale hlavně se tam úmyslně nezačni cpát ty! To by bylo kontraproduktivní. Prostě se nech vést nohama, ale zároveň jim pomáhej, třeba v tom případném záklonu nebo v celkové práci v oblouku. Je to jako když něco naložíš na korbu a nepřipevníš to nebo naopak připevníš. Asi se řídí lépe, když se nic nepohybuje, netřese a neskáče. Stejné to je pro nohy, když nad nima ‚vlaje‘ trup a naopak, když je jejich ‚součástí‘. Takže ruce víc před sebe, lokty lehce od těla a zapojit i horní svaly, ale né křečovitě. Ucítíš třeba i malou bouly, kterou ti teď utlumuje pouze noha, ale pak ti ten náraz bude pokračovat i do břišáků. Uvidíš, že tím získáš nejen větší kontrolu, ale hlavně větší požitek a večer kromě namožených nohou ucítíš třeba i břicho, to je taky fajn ne?
A co se Rudy týče, já s tím problém nemám, vlastně mám, není sníh a pak čas. Normálně se jezdím občas projet na večerní, občas v tejdnu na 4 hoďky (Teda když je na čem jezdit. Ale víkend nikdy, to jsem v práci. A dost se bojím, že nakydá až v únoru, to pojedu do Alp a v březnu sice bude nejvíc sněhu, ale já budu na Floridě (hrůza, místo zimy podzim, místo jara zima). Ale když nám to vyjde, budu rád.
Tak teď čekám, že zase někdo odcituje jednu větu a bude dokazovat, že vím h..no, ale doufám, že ty to promyslíš a třeba ti to i pomůže. PS: vymyslel jsem to teď, snažil jsem si to představit a podle toho najít přirovnání. Je to můj sujektivní popis, takže teorie v tom není žádná (té je tady až moc), já nabídnu cit, ne fakta.
05.01.2014 18:39:16 #228
>> #225, ivan, 05. 01. 2014 17:27:28
Děkuji za uznání, jsem rád, že jem tě pobavil.
>> #226, TNS, 05. 01. 2014 18:22:07
Já jsem se obsáhl nepřímo v posledním bodě a tak trochu jsem doufal, že se navíc stane přesně to, co se stalo v tvém příspěvku, nenapsal bych to lépe. S Ondrou vám patří spoluautorství
05.01.2014 18:39:48 #229
05.01.2014 18:40:21 #230
05.01.2014 18:44:26 #231
Jen ještě malý podotek, abych nedostal nějakou neoprávněnou nálepku. Všichni co mě znají vědí, že expresivní výrazy používám zřídka, tak maximálně 1×, 2× do roka. Další mylný dojem by mohl vzniknout, že mě někdo může nasrat (doprdele, pro letošek mám vybráno, to bude kurevsky dlouhá sebekontrola). Takže nasrat mě může jen držitelka platné licence a někteří z úředníků a politiků. Tady nikdo.
05.01.2014 18:49:38 #232
>> #226, TNS, 05. 01. 2014 18:22:07
A aby toho nebylo dost, ještě tady prudí bývalí federální bratři, drze používajíce svou štúrovskou haťmatilku. Ukradli nám Chopok a Roháče a spoustu pěkných holek oddělili hranicí.
Kdybych býval byl akčnější, mohl jsem se tam možná do dobré lyžařské rodiny přiženit. Sice mě to dneska už nesere a opravdu nemrzí, ale nemusíte mi to připomínat.
05.01.2014 18:57:44 #233
>> #229, havran007, 05. 01. 2014 18:39:48
Já jsem tady poprvé, ale zřejmě nejsem jediný. Carving je způsob lyžování a lyžování je sport. U sportu používáš vždy celé tělo, i v tenisu, volejbale nebo ve fotbale. Nejde říct, že k fotbalu potřebuješ jen nohy. Zkus si kopnout do míče s rukama podél těla a s povoloným tělem. A stejné to je u lyží. Nevím co na tom nejde pochopit.
05.01.2014 20:58:20 #234
Nechci úplně zobecňovat, ale z pohledu běžného, byť zapáleného lyžaře: Určitě se dá inspirovat u závodního lyžování ( viz. příspěvky některých na začátku vlákna ), a jistě se většina lyžařů i inspiruje. Ale nedokážu si představit, že bych se začal zúčastňovat tréninků závodních lyžařů ( a pak ještě najít ty „správné“ ), kvůli zdokonalování se. Myslím, že si to nedokážou představit především oni. Takže co může udělat obyčejný zapálený lyžař?… Kouká na televizi, kouká do počítače, dívá se na kopci na jiné nebo sežene instruktora ( a pak ještě najít toho „správného“ )??? Nejrychlejší cesta je dle mého názoru kvalitní učitel lyžování. H.
05.01.2014 21:06:42 #235
>> #234, Honza M, 05. 01. 2014 20:58:20
Odskočím jinam. Tady jsi psal, že sis vybral lyže Völkl Racetiger Speedwall GS ( 10/11) 180cm a poreferuješ o svezení, na Tvé zhodnocení vhodnosti výběru jsem však už nenarazil. Mohl bys ho, prosím Tě, do toho vlákna přidat? Jako zpětná vazba by to bylo neocenitelné.
Díky
˘Ö˘
EDIT: Doplněno sem, děkujeme!
05.01.2014 21:31:06 #236
>> #234, Honza M, 05. 01. 2014 20:58:20
Jo, to je pravda. Ale doporučil bych ještě jednu variantu, jít se kouknout na nějaké závody live. Podle úrovně soutěže pak dávat váhu okoukaným zlepšovákům. Nemusí to být jen klasika, i skicross může být isnpirativní. Nebo se kouknout na trénink, když budeš mít možnost. Pak už si urči prvek, který tě zaujme, porovnávej jeho použití u jednotlivých jezdců atd.
A když tě někdo na svahu zaujme, instruktor, závodník, obyčejný člověk, tak s ním zkus hodit řeč, třeba ve frontě, nikdy nevíš. Třeba ti poradí. Když mu jeho jízdu pochválíš, tak ti maximálně poděkuje a zmizí (jen idiot se zachová hnusně a arogantně, od toho stejně radu nechceš ne?), ale když mu pohladíš ego, tak ti s velkou pravděpodobností nějaký čas věnuje. Nemáš co ztratit a získat můžeš mnoho.
05.01.2014 22:28:17 #237
Pokud je řeč o Dynastar Speed Course Ti, tak to jsou jediné lyže z této kategorie, které jsem zkusil. Jen proto bych je mohl komentovat také. Asi bych řekl, že jsem z nich měl respekt, ale příjemně překvapily ovladatelností a pocitem jistoty. Když už chceš něco seriózního Na nich jsem pochopil, co těch delších lyžích vidíte.
05.01.2014 22:38:39 #238
>> #235, ˘Ö˘Krab, 05. 01. 2014 21:06:42
Ahoj Krabe a ostatní. Za nedodání reportu se omlouvám a doplňuji v původním vlákně. H.
05.01.2014 22:43:50 #239
A teď jsem si přečetl Tvůj výkladový příspěvek a musím uznale pokývat hlavou – jak vidíš, docela ses trefil, takže v těch ostatních případech budeš určitě hodně blízko.
Konečně tu člověk čte (Martin47 i Ty) zase něco pozitivního. Dík hoši.
05.01.2014 22:47:20 #240
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.