Zkušenosti se soudem - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Zdraví a bezpečnost Zkušenosti se soudem

Zkušenosti se soudem

03.03.2016 21:02:18 #1 

tomnov

Zdravim, v roce 2011 jsem mel srazku s lyzarem (nahle zmenil smer jizdy, nemohl jsem zabranit stretu), zlomil si nohu. Pojisteni za odpovednsot v zahranici jsem nemel (bylo to v Italii). Po 3 letech me zazaloval a chce odskodneni 500 000 euro. Ma nekdo s podobnou srazkou zkusenosti, je takova castka vubec realna ?

Diky za odpovedi

03.03.2016 21:08:51 #2 

HonzA_ muž

>> #1, tomnov, 03. 03. 2016 21:02:18

A jak zdůvodňuje těch 500.000 EUR? Bolestné? Ztráta výdělku? Trvalé následky? Jak dlouho se léčil? …?

Jestli to tedy je reálná situace a ne masírka nějaké pojišťovny…

A znovu zopakuji to, co tu píšeme pokaždé – jet lyžovat do zahraničí bez pojištění odpovědnosti je ohromný risk.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

03.03.2016 21:20:00 #3 

tomnov

Jednak bolestné, v nemocnici byl 2 týdyny, údajně kvůli toho přišel o práci. Pracoval jako agent jedné pojišťovny, což už mi připadá podezřelé. Trvalé následky nemá, každopádně do žaloby přidal spoustu omáčky jak to ovlinilo jeho život. Pokuď je to jak říkáte masírka pojišťovny, nemáte tušení jak takové spory dopadají ? Ještě k pojištění – měl jsem od axxy nějaký balíček pro zimní sporty, nebyl jsem však příliš pečlivý a pojišťovna z toho vycouvala že odpovědnsot tam není.

Děkuji za odpověď

EDIT: chtel bych jeste dodat ze po urazu jeho kamarad neustale chtel karticku pojisteni kterou jsme mu samozrejme nedali a byl strasny vytoceny kdyz jsme zavolali policii.

03.03.2016 22:34:51 #4 

HonzA_ muž

>> #3, tomnov, 03. 03. 2016 21:20:00

0,5 mil EUR je opravdu hodně, ale neumím posoudit kam se to u sporu v Itálii může reálně dostat. Podle mého, pokud tam nejsou trvalé následky, nemělo by to být tak vysoké.

Řekl bych že to zkouší a když zjistí že nemáš pojištění odpovědnosti za škodu a je pro tebe nereálné zaplatit skoro 15 mega Kč, tak asi budou nějakým způsobem ochotní ke změně.

Jestli je žaloba podaná a tebe obeslali, je určitě nejvyšší čas si najít nějakého právníka, který tě bude zastupovat a detailně si s ním všechno projít. Předpokládám, že protokol, který na místě sepsala Policie, pořád máš.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

04.03.2016 18:24:39 #5 

Navvy

>> #1, tomnov, 03. 03. 2016 21:02:18

Neměl jsi v té době ani platební (kreditní) kartu nějaké banky? Tam bývají různá pojištění a když se pojišťovna stane vedlejším účastníkem, tak bojuje i za Tebe a značně Ti to usnadňuje život.

Jinak, tvrzení, že někdo prudce změnil směr jízdy, Ti u soudu nic dobrého nepřinese. Ty jsi povinen objíždět ostatní lyžaře v takové vzdálenosti a takovou rychlostí, abys vyločil srážku. Nebo je neobjíždět a počkat na vhodnější příležitost (i když to někdy leze na nervy).

Částka 500 000 € (tj. cca 13,5 mil Kč) není nijak nemožná. Když u nás někdo může vysoudit miliony, proč ne v Itálii, kde jsou příjmová skupiny nastaveny úplně jinak. Mohl to být nadějný profesionální sportovec, beletní mistr, nebo manažer. Soustřeď se hlavně na to, jestli Ti aspoň část nepokryje pojištění z bankovní platební karty.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy

Ziller/saalbach

2

Jaké lyže???

STELVIO v létě

0

ESTER LEDECKÁ

Latrína

Klínovec: [Středisko]

Lyže pre starnúceho lyžiara

Je technika správná?