Mikaela SHIFFRIN (strana: 3) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Osobnosti Mikaela SHIFFRIN

Mikaela SHIFFRIN (strana: 3)

10.12.2018 19:44:28 #62 

ivan-ski

1. pise tam o knee injury a knee health a linkuje tam na clanok ktory v tomto zmysle cituje. Knee injury a knee heatlh sa „zraneni“ tak trocha tyka :)
  2. v poste #50 pisem ze tieto kecy nie su az tak skodlive. Myslim to tak, ze takmer vsetci lyziari to seriozne prestanu brat v 15–18 roku a preto tieto spekulacie okolo nemaju prilis velky vyznam z profesionalneho hladiska. Ci niekto jazdi 20% bran, a zvysok volne jazdy alebo naopak je viac menej jedno. Samozrejme s vynimkou velkych talentov, ktore maju sancu to dotiahnut aj dalej, a tam uz treba nejake know-how, ktore vacsina trenerov nema.
  3. Ano, NASA som pridal pridal medzi teoretickych magorov trocha nespravodlivo, to beriem. Ale ich technologie co sa pretransformovali do bezneho zivota, su realny vyskum, nie nejke teoreticke zvasty ktore nikoho nezaujimaju. Teda, ako spominam vyssie, v tomto pripade idu s kozou realne na trh, tych sa moja kritika netyka. Co sa teda o tych nezmysloch „G“ pri lyzovani a prepoctoch na drepy v posilovni, alebo ine casti treningu urcite povedat neda. Ci ma lyziar dostatok sily, alebo kondicie na danej trati ti povie kazdy trocha skusenejsi trener pri pohlade na lyziara volnym okom. Niektori volnym okom rozoznaju aj zle nastavene viazanie (papa Hirscher) a nepotrebuju k tomu ziadne drotiky, gombiky alebo skripta. Uz som napisal preco je „G“ v lyzovani nezmysel z praktickeho hladiska, nevidim dovod sa k tomu nejak dalej velmi rozpisovat. Skor mam pocit, ze na to aka to je somarina som tu argumentoval az prilis odborne :)

10.12.2018 20:11:03 #63 

ekip muž

>> #59, ivan-ski, 10. 12. 2018 17:12:27

Zaujimavy nazor, ovlada Ta nejako moc vela emocii. Ale kazdy mame pravo na nazor a respektujem to, aj ked podla mna je to vsetko niekde inde. Gravitacia je tu, objavil a vypocital ju nejaky vedec, niekedy v 17 storoci, fyzik matematik Isaac Newton a podla jeho gravitacneho zakona sa vypocitali hmotnosti planet, aj ked ich nikto priamo nevazil… A z terajsej doby nejaky okuliarnaty na vozicku priputany vedec Stephen Hawking , nedokazal sa vobec pohybovat a patril k top svetovym vedcom v oblasti objavovania zakonov vesmiru. Viem nejako to tu nepatri, ale chcel som tym povedat ze na meranie gravitacia nepotrebujem na zjazdovke silomer ani vahy, ani tam byt a da sa to presne vypocitat. Gravitacia „G“ je tu a lyzovanie vyrazne ovplyvnuje . Skus si predstavit co je to 5 az 300 G co si spominal. To napr. v kompresii, alebo odstredivej sile je Tvoje telo ( Tvoja vaha v kg, alebo hmotnost…) tolkokrat tazsie. Nechame tu 300, je nerealna, ale pri 5 G je to Tvoja vaha x 5 a toto musis prekonat len silou svojich svalov a o tom hovori IIIvan. A ked dokazes zvladnut viac, tak mozes ist rychlejsie a istejsie. Samozrejme, ze lyzovat sa nenaucis za pocitacom ( ani z videa), ale len na svahu, ale vyuzit treba vsetko co vieme ziskat. Ja vsak uz lyzujem len pre radost.

11.12.2018 10:26:36 #64 

orim muž

>> #60, IIIvan, 10. 12. 2018 18:35:10

>> #58, ekip, 10. 12. 2018 10:45:34

>> #59, ivan-ski, 10. 12. 2018 17:12:27

Páni bratia! S prepáčením: už sa vyserte na bod G, toľko sa toho popísalo, že redakcia s Vaším ctením súhlasom môže vytvoriť slušné skriptá. Každý si aj tak myslí svoje, takže nejaký posun v ujednotení spoločného názoru nehrozí. :-?

Pevne verím, že keby ste sa stretli niekde v ápresski bare nakoniec sa predsa len dohodnete. Možno, že nie po prvom, druhom či treťom drinku ale predpokladám pri takom desiatom určite a potom by ste mohli v praxi skúmať preťaženie lyžiara. Určite by som sa k Vám pridal. Ja totiž veľmi rád počúvam konštruktívnu diskusiu.

11.12.2018 10:49:26 #65 

IIIvan muž

>> #62, ivan-ski, 10. 12. 2018 19:44:28

1. jedine čo hovorí o zranení je:

A few things you should know about lifting- first, technique is EVERYTHING! With solid technique you'll be able to lift more weight, more efficiently without risking injury

Tj. slovo injury je spomenuté v inej súvislosti ako píšeš ty…

Jej príspevok ani citát z iného článku absolútne nerieši jej konkrétnu rehabilitáciu, ani to, že by hovorila niečo o škodlivosti drepu po paralelu. Jedine čo tvrdí, že ona robí preto hentaké „ošidené“ drepy, že jej to stačí pre jej „sport specific strenght“.

2. mládež končí s race lyžovaním hlavne z dôvodu absolútnej ekonomickej nezmyselnosti, lebo je extrémne drahé a prachy na obživu má len pár desiatok pretekárov na svete. kdežto takí futbalisti v 2. lige nemajú také náklady a aj na SK si vedia do 35ky niečo zarobiť na živobytie.

Ďalej píšeš že je jedno kto čo a koľko jazdí v bránach alebo voľne a v podstate celá metodika a príprava je len náhodná. To je zaujímavý názor, že nikto vlastne nič nevie…len ty tuším áno.

3. aké máš teda kritéria na to, čo sa dá považovať za „teoretické žvásty“?

Skor mam pocit, ze na to aka to je somarina som tu argumentoval az prilis odborne

Ja som teda v (nielen) v tomto vlákne od Teba odborný argument ešte nevidel, len všeobecné reči „oni riešia úplne iné veci“ a znevažovanie kade-koho(„magori“).

Nižšie ti k tomu Ekip niečo pridal, že o čom to vlastne je, ale asi nechceš chápať a držíš si svoju stranícku líniu „ja niečo viem, ale nepoviem, vy ste aj tak všetci mimo“.

A o moju „nepraktickú teoretickosť“ sa neboj, ja v športovej praxi(áno, v lyžovaní relatívne len odnedávna) využívam tie údajné kecy aj v praxi a celkom s úspechom aj na sebe, aj na druhých. A na rozdiel od Teba tu nie som anonymný…

>> #63, ekip, 10. 12. 2018 20:11:03

vyuzit treba vsetko co vieme ziskat

Presne tak, pekná myšlienka. Aj ne-race lyžiari sa môžu hodne posunúť ak sa dajú trochu do obrazu, že prečo niečo funguje alebo nefunguje, nemajú predsa celý deň za zadkom trénera alebo fyzioterapeuta…a dané zlepšenie sa potom prejaví v ešte väčšom potešení z lyžovania(lepšia kontrola, výdrž…) a o to ide…

11.12.2018 10:50:42 #66 

orim muž

https://sport.idnes.cz/…yzovani.aspx?…

Zaujímavý článok o MS.

11.12.2018 10:51:24 #67 

IIIvan muž

>> #64, orim, 11. 12. 2018 10:26:36

Mirko, ty si vždy taký diplomat! :)

Nemáš cez prázdniny cestu okolo Žiliny, nejaké ubytko, večera a pivo by sa u mňa našlo, 10 drinkov ale nedám… :)

P.S. a určité „skriptá“ sa tvoria tu v článkoch…aj keď o bode G sú prístupné až po 22. hodine večer…:)

11.12.2018 12:53:10 #68 

ivan-ski

>> #65, IIIvan, 11. 12. 2018 10:49:26

Jej prispevok konci clankom ktory sa vola ARE DEEP SQUATS BAD FOR THE KNEES? Cely clanok je o tom aky maju drepy vplyv na zdravie a zranenia. Nemusis tu zo seba zbytocne robit nechapaveho. Na rozdiel od lyzovania si myslim, ze dobre vies co sa tym mysli, co ona napisala, a preco. Ak niekto nejde v drepoch az dole, asi to nerobi preto, ze sa boji, ze mu prasknu trenky.

Moje kriteria na odbornost su jednoduche. Pozriem a vidim. Pozriem na prispevok #42 a vidim, ze to je cele uplne mimo. Keby som ja teraz zacal mudrovat o krasokroculovani o ktorom nic dokopy neviem resp. nemam ziadne skusenosti, zhanal si vsetko mozne z biologie, kvantovej fyziky a vyskumu ciernych dier, vsetky tieto informacie (v tomto pripade somariny) pospajal a napisal ako to zlepsi vykon, alebo spekuloval ktory krasokorculiar zajazdi lepsie, tak by sa to velmi podobalo na ten tvoj zhovadily prispevok. Cize z tohto pohladu podla mna ani nemozes posudzovat odbornost inych, to „G“ nebol prvy nezmysel ohladne lyzovania z tvojej strany.

11.12.2018 13:15:13 #69 

IIIvan muž

>> #68, ivan-ski, 11. 12. 2018 12:53:10

Zatiaľ tu „zhovadilé príspevky“ o všetkom a zároveň o ničom celé roky produkuješ hlavne ty. Tvoja hlavná metóda diskusie je počkať nech sa druhí vyrozprávajú a potom prísť ako veľký záchranca a popísať kopec balastu, z ktorého niekto niečo možno dokáže vyčítať, iný možno nie a zakončiš to univerzálnou frázou typu „neviem čo tu všetci riešite, všetko sú to úplne pitomosti čo píšete“.

A v tých všeobecných rečiach sa občas nájde niečo, čo je nepopierateľná pravda, tak možno ti niekto na to skočí a povie si že „dotyčný je celkom v obraze“, že?

Pre mňa za mňa mysli si a píš čo chceš, chápať nechceš alebo nedokážeš a reaguješ kade-ako alebo na niektoré otázky vôbec. Na túto tému ti už nebudem reagovat, strata času s takým anonymným „všeználkom“…

11.12.2018 13:16:15 #70 

aannubis

>> #68, ivan-ski, 11. 12. 2018 12:53:10

Ale tak, co se misto hejtovani vyjadrit k tematu, zda je Shiffrin skutecne extra vyjimecna, nebo je jen bezne vyjimecna a a chytla spravnou „dobu“ tim, ze konkurencne v rychlostnich disciplinach je znacne oslabena zranenimi, ruznymi navraty, atp.?

Viz paralela s Hirscherem – myslim si, ze Shiffrin neni vice vyjimecna, nez Hirscher. Ale Hirscher pravdepodobne nikdy takto v rychlostnich disciplinach nezaboduje, protoze od rychlostnich borcu proste dostane „na prdel“.

11.12.2018 16:14:32 #71 

ivan-ski

>> #70, aannubis, 11. 12. 2018 13:16:15

Ano, je dobre sa vratit opat k lyzovaniu. Shiffy je extrem podobny ako Hirscher, mozno ma viac talentu a trocha menej hrubej sily, ale su si podobni. Spravne hovoris, ze vytrca vdaka konkurencii, ktora u zien je, nielen teraz a nielen v lyzovani, nizsia ako u muzov. V lyzovani to je cca konstatne, nemyslim si ze by to bolo v minulostiinak. Ani ako tu mnohi riesili nizku uroven zenskeho SL a pod. Zensky sport je oproti muzom vseobecne „amaterskejsi“, ale samozrejme s respektom k tomu co dokazu.

11.12.2018 22:59:04 #72 

Vlark muž

Najprv sme tým Čehúňom zobrali pomlčku a teraz už aj stránku o lyžovaní. Já nejsu žádný rasista, pro mňa cikán jak černoch… Ale vážne, páni sa do seba pustili s plnou vážnosťou, ivan-ski podľa mňa emočne, iiivan vedecky. V tomto prípade sa skôr prikláňam k iiivanovi. Ako v každom individuálnom športe sú určité axiomy a časť individuálny vklad každého jedinca – somatotyp, pohybové rozsahy, zdravotné predispozície (čo telo znesie) atď, atď. Aj tu by sa asi dalo použiť pravidlo 80/20. Tým, že j eto individuálny šport a teória a postupy sú do veľkej miery známe všetkým v špičke, tak tu práve nastupuje tá vedecká časť, aj keď to možno znie príliš teoreticky. Keďže som vyšiel z ľahkej atletiky, tak možno si niektorí spomenú n sovietskeho šprintéra Valerija Borzova (biely blesk z Kyjeva), ktorý dal „na prdel“ na olympiáde všetkým dispozične lepším černochom v oboch šprintoch – 100 aj 200 m. Podstatnú časť zásluh mali vedci, ktorých teoretické prepočty a odporúčania pretavil Borzovov tréner do praxe a prispôsobil práve Borzovovej individualite. Podieľal sa na tom celý výskumný tím. keď to „prasklo“, zrazu všetci chceli robiť šport „vedecky“ a napodobovanie došlo až tak ďaleko, že keď zrazu Borzov začal na štarte z blokov pri povele „pozor“ jednu ruku dvíhať zo zeme a držať ju hore, „vedecky“ konkurenti dokázali, že to pomáha k rýchlejšiemu štartu. Pritom to bol len dočasný dôsledok zlomeniny zápästia a jeho odľahčenie… Myslím, že v každom individuálnom športe sa hľadajú – vzhľadom na vyrovnanosť špičky – práve tie 1–2 % „pridanej hodnoty“ a to je práve tá teória prenesená do praxe. Takže jednoznačne dávam za pravdu iiivanovi, podľa mňa nestačí len sila, drepnutie ťažšej činky, je to aj o rýchlosti reakcie, pružnosti, rýchlosti zahltenia svalov kyselinou mliečnou atď. a úlohou vedcov resp. teoretikov je práve to, aby všetky faktory spojili, vyhodnotili a poskytli nejaký použiteľný výstup. A úlohou tréner je to aplikovať na svojho zverenca, ktorého by mal poznať a mal by mu „na telo“ upraviť tú teóriu. Ešte k tomu veku 15 – 18 rokov a odchod od lyžovania – bolo to aj za mojej mladej éry v atletike a nemyslím, že je to len vec financií apod., je to najmä prebúdzaním sa hormónov u mladých a výrazné rozširovanie ich záujmovej sféry a lákadiel, ktoré sa dajú dosiahnuť s oveľa menším úsilím ako je dobrý športový výsledok. Už len k podstate vlákna – MS je úkaz, ktorý sa rodí, ako hovoril docent Chocholoušek „maximálně jednou za sto let“. Hoci – už viackrát boli etapy nadvlády individualít dosť podobného rozsahu. Stenmark, Anča Moserovie Prollová, atď. Ale MS má na to, aby toho Švéda, ktorý mi je mimoriadne sympatický (keďže sa narodil v rovnaký rok a mesiac ako ja), v počte víťazstiev vo WC tromfla. Len on jazdil iba SL a GS. Pardon, raz išiel aj kombináciu, ale počas zjazdu to asi x rozbalil… Nejak som sa rozpísal, ale nedalo mi to, nemám rád priveľa emócií bez konkrétnej odpovede… Vot tak. Howgh!

12.12.2018 00:03:46 #73 

Harry žena

Co povies orim.

Slusne sa Tebou zalozene vlakno rozbehlo.

Mohol by si prejavit aj svoju spokojnost,kludne verejne.:}

caute Harry

P.S. 3I. Rozoberana tema ohladom limitnych stavov,pretaze­nia,kompresii… by si mozno zasluzilo svoje vlakno. Zaujimava debata.

Mne dokonca nevadi aj ked sa tam doteriga Ivan-ski a posle nas vsetkych do … Tisic ludi,tisic nazorov.

A kym nema v rukach gulomet…

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

12.12.2018 00:07:19 #74 

Harry žena

Kedze chces k tematu.

Ano,je extra vynimocna.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

12.12.2018 07:06:15 #75 

orim muž

>> #73, Harry, 12. 12. 2018 00:03:46

Harry máš pravdu. Slušne sa to rozbehlo, len čo je pravda. K tej mojej spokojnosti: Vieš na krku takmer šesťdesiatka v živote som zažil a videl toho dosť. Rozšírenie vlákna znamená, že páni majú v sebe niečo nevypovedané a snažia sa to svetu oznámiť. Takže ja to vidím nasledovne: Čo nespravíš pre duševné zdravie blížneho svojho? Len nech píšu a píšu.

PS: Mám však záložný plán. Časť príspevkov, po opadnutí aktivity, presunieme do Tvojho vlákna o Miše. Chlape Ty si to tušil – Tvoj názov je úplne výstižný k niektorým príspevkom.

Takže všetkým pekný deň a prosím nepoľavujte v aktivite. :-D

12.12.2018 08:53:38 #76 

IIIvan muž

>> #72, Vlark, 11. 12. 2018 22:59:04

v každom individuálnom športe sú určité axiomy a časť individuálny vklad každého jedinca

Ja len dodám, že nielen individuálnom, ale všade, ľudské telo má predurčené „vzorce“ ako funguje na nejaký podnet. A úlohou praktika je ich poznať čo najlepšie a využiť vo svoj prospech, tj žiadni „teoretickí magori“. Vo svete je tendencia jasná, kto si koľko zoberie z tej „fuj teórie“ a prenesie to do praxe.

A čoraz viac je snaha „integrovať nie rozdeľovať“ CELÚ prípravu športovca, nie že toto ide robiť v lete kondičný tréner a potom niečo zase ten technický, ale celoročne sa dívajú na prípravu ako celok(a posudzujú kumuláciu záťaže apod.).

Atletika alebo vzpieranie majú toto lepšie prepracované ako technické športy(lyže, box…), lebo priamo pracujú s konkrétnymi veličinami(čas, kg, vzdialenosť, watty…). Do technických športov je to už omnoho ťažšie zladiť, aby náhodou niektorá zložka výkonu(sila, ohybnosť, rýchlosť…) nebola rozvíjaná na úkor špecifických pohybov danej disciplíny(a čas a regeneračné schopnosti sú vždy niekde limitované na to aby bolo všetko 100%).

Díky za toho Borzova, to nepoznám :) Ale dosť sa teraz svetová športová veda(a prax) inšpiruje práve Sovietskymi prácami zo 60–70-tych rokov, kde mali vtedy neobmedzené výskumné možnosti v armáde(prof. Verchošanský…).

>> #73, Harry, 12. 12. 2018 00:03:46

Vlákno predsa existuje a o sile, preťažení apod. tam bolo povedané dosť:

https://snow.cz/…va-lyziara/6

A keďže sa to tam dosť rozčlenilo, tak pokračovanie(viac štrukturovane) je v mojom blogu, kde je to „vedecké“ pomerne dosť a detailne:

https://snow.cz/…i-a-lyzovani

Momentálne tam do konca roku ukončím aeróbny tréning, lebo ten zaujíma asi najväčšiu skupinu čitateľov(aj v lete, nielen v zime).

Ku metodike a významu sily sa tam dostanem neskôr, ešte uvidím ako sa to vyvinie…

12.12.2018 08:56:19 #77 

IIIvan muž

>> #75, orim, 12. 12. 2018 07:06:15

Čo nespravíš pre duševné zdravie blížneho svojho?

:-)

12.12.2018 10:07:23 #78 

orim muž

>> #77, IIIvan, 12. 12. 2018 08:56:19

Ivko, srdečne ďakujem za pozvanie do Žiliny (nie si náhodou z Prešova?) no mám taký pocit, že sa skôr stretneme niekde v Taliansku na svahu. Zajtra vyrážame smer Dolomity – 4 dni na svahoch. To budú vianoce. :-D

12.12.2018 10:14:50 #79 

orim muž

Ale tak, co se misto hejtovani vyjadrit k tematu, zda je Shiffrin skutecne extra vyjimecna, nebo je jen bezne vyjimecna

Krásne si to napísal – extra výnimočná či bežne výnimočná. trochu to objasni, prosím.

Keďže Ťa evidentne „škrie nízka kvalita“ jej súperiek, tak prosím čo bolo v ženskom lyžovaní v minulosti iné, kedy bolo silné obdobie a prečo?

PS: Trochu vraciam vlákno späť k MS.

12.12.2018 10:19:46 #80 

IIIvan muž

>> #78, orim, 12. 12. 2018 10:07:23

Nie, som z Kysúc(K.N.M.) a moje „domovské svahy“ sú Kubínska a Rača, prípadne Martinky, Bílá alebo Poliaci v okolí(bol som posledné 2 víkendy, majú aj ten „supersneh“ ako na Monínci).

Ja idem ITA až vo februári(Kronplatz, Badia, Tre Cime), ale Vianoce si spravím aj ja teraz(budúci štvrtok) v Rakúsku dakde…

k téme Miška Š. to síce nie je, ale iné baby som už stretol(Viki R., Anča V.) a pospúšťal sa potom na ich injektovanej piste, ale už od oka mi dali „pár sekúnd“ :) A nemali nikdy čas ísť na kávu, že musia ísť regenerovať, potvory akési…

12.12.2018 10:28:23 #81 

Harry žena

>> #80, IIIvan, 12. 12. 2018 10:19:46

ale už od oka mi dali „pár sekúnd“

No vidis,takze nieco na tom „pozriem a vidim“ asi bude …

caute Harry

12.12.2018 10:33:34 #82 

orim muž

>> #80, IIIvan, 12. 12. 2018 10:19:46

No super, (prepáč za ten Prešov, niečo mi uniklo) takže cez zimu je celkom možné, že sa predsa len niekde na svahu môžeme stretnúť. ;-)

12.12.2018 10:39:36 #83 

aannubis

>> #79, orim, 12. 12. 2018 10:14:50

Bylo to mysleno prave v paralelel s Hirscherem. Ten ma neuveritelny cit pro snih, stabilitu, svou vlastni specifickou techniku, v situacich, kdy jini upadnou, on zrychli. Ale v rychlostnich disciplinach i pres toto vsechno v podstate nema sanci. Tak tomu rikam – bezne vyjimecny – specializoval se na konkretni vec a dotahl ji k naproste dokonalosti :-)

A v teto paralele, neprijde mi, ze by ve srovnani s MH byla MS „vyjimecnejsi“, ale na druhou stranu, vyhrava i rychlostni discipliny. Takze bud je mala konkurence, a nebo je skutecne „vice vyjimecna“ nez MH.

12.12.2018 11:13:45 #84 

Harry žena

>> #83, aannubis, 12. 12. 2018 10:39:36

No,uz mi bezna vynimocnost a extra vynimocnost dava svoju logiku.

MH rychlostky vypusta,to by bola naloz na kona,SG zajazdit vie.

Zjazd je vela o hlave,vediet ju vypnut a potlacit pud sebazachovy nedokaze kazdy.

A ked mu na celkove prvenstvo „staci“ v tej asi poslabsej konkurencii:} len SL,GS dvojblok …

MH aj MS maju vynimocne cisty obluk a do detailov premakane „urychlovanie“ obluku aj v tazkych situaciach.

Ze k tomu naklada MS aj SG a zjazd,to je uz fakt vynimocne.Klo­buk dolu.

caute Harry

P.S. K tej zenskej nekonkurencii.

Staci sa postavit pred akukolvek zakladnu skolu,pozriet si postavu „buducich zien“,sledovat aku maju chodzu a ako ukladaju kolena pri nej…

K tomu si pripocitat tu kure… zimu,dennoden­ne,zensky mental, vysledok je logicky.

12.12.2018 11:38:20 #85 

Vlark muž

>> #84, Harry, 12. 12. 2018 11:13:45

No k tej tvojejkoncovke – radšej si pozriem baby – vysokoškoláčky a možno prídem k ešte logickejšiemu výsledku… Či ty si myslel na lyžovanie?

12.12.2018 11:46:59 #86 

Harry žena

>> #85, Vlark, 12. 12. 2018 11:38:20

Chces aby ma zabasli? Jasne ze lyzovanie./vyh­lasenie pre NAKA/.

Ja nie som MeeTaak.Zena zakazala.

caute Harry

P.S. Pri sledovani vysokoskolaciek spominat logiku,mariu,si pevny v kramflekoch.:}

12.12.2018 13:27:43 #87 

IIIvan muž

>> #81, Harry, 12. 12. 2018 10:28:23

čo čo? :) samozrejme to s tými sekundami v Kleinkirchheime proti Veithovej to bol len taký rádoby vtípek, s podstatou tej debaty o sile to nemá nič…btw DH som ešte nevidel naživo trénovať, vždy len SL/GS. Ja už DH nejazdím 3 roky, moje rýchlostné penovky som už zahodil(ok, irony off). Ale bolo by zaujímavé vidieť ako by sa Marcel popasoval s DH, myslím, že ale nemá na to chuť(riziko, čas, únava, špecializácia…)

A obzeranie ZŠ vs VŠ? ako vraví Vlark, radšej tie VŠ… :)

02.04.2019 07:01:03 #90 

HonzA_ muž

Mikaela a zásadní změna v kariéře – ;-)

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!
Fotky

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy