Mezi ušima #13: Touha po zlepšení [článek] (strana: 4) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Články Mezi ušima #13: Touha po zlepšení [článek]

Mezi ušima #13: Touha po zlepšení [článek] (strana: 4)

30.03.2021 19:39:01 #91 

Jendajede

>> #90, slowthinker, 30. 03. 2021 19:30:54

Dobře nějak to spácháme, vždyť o nic nejde :-)

30.03.2021 20:42:19 #92 

Harry žena

Soudruzi.

V CR byva v obdobi bez korony serial verejnych pretekov do ktorych sa moze prihlasit kazdy kto ma v ri.. dieru.

Obcas sa tam z pasie mihnu chalani ktori maju celkom fajn vykonnost z minulosti a nic z nej nezabudli.

Jendove video odhadom hovori ze by sa na dvadsiatich sekundach mohol v SL do rozdielu 2–3 s vopchat,ovsem s vybavou na SL a k tomu prislusnou technikou ,s nejakym vozenim sa okolo bran treba zabudnut ak nevie clovek spickovo pracovat s oblukom.

Slowthinker, Ty si len letmo spomenul ze si dve hodiny polyzoval okolo I.S. a moc Ti nepomohol, to naznacuje vela.

Vybavujte Covid pasy a vela stastia.Snad som pomohol.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

30.03.2021 21:45:00 #93 

slowthinker

>> #92, Harry, 30. 03. 2021 20:42:19

Jendove video odhadom hovori ze by sa na dvadsiatich sekundach mohol v SL do rozdielu 2–3 s vopchat

2–3s od koho? Od špičky WC? Nebo ode mne?

Slowthinker, Ty si len letmo spomenul ze si dve hodiny polyzoval okolo I.S. a moc Ti nepomohol, to naznacuje vela.

Přesně tak, jsem už zřejmě moc dobrej na to, aby mi I.S. mohl nějak pomoct.

30.03.2021 23:23:59 #94 

Harry žena

>> #93, slowthinker, 30. 03. 2021 21:45:00

2–3s od koho? Od špičky WC? Nebo ode mne?

Clovece, na to ze spekulujes ci mas vysku IQ 180 alebo 200 ,je to zaujimavy dotaz…

caute Harry

P.S. Hod sem nejake video z volnej jazdy ,staci pet oblukov a skusime odhadnut co mozes tak zhrubav SL ocakavat.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

31.03.2021 00:49:06 #96 

slowthinker

>> #95, Thomas, 30. 03. 2021 23:55:03

Thomasi, kdo všechno je podle tebe v tom PR manšaftu snow? Protože třeba já jenom reaguju na ostatní, já to tady v chodu neudržuju. :-)

>> #94, Harry, 30. 03. 2021 23:23:59

Clovece, na to ze spekulujes ci mas vysku IQ 180 alebo 200 ,je to zaujimavy dotaz…

Přišlo by mi trochu odvážné na základě videjka odhadnout někomu ztrátu 2–3 s na 20 s. Ale pokud neprozradíš vůči komu tu ztrátu počítáš, tak to samozřejmě odvážné není. ;-)

Hod sem nejake video z volnej jazdy ,staci pet oblukov a skusime odhadnut co mozes tak zhrubav SL ocakavat.

Zatímco poměřování základě keců ve fóru považuju za nesmysl, hodnotit pindíky na základě videí je určitě smysluplnější nápad. Zvlášť když se pak plánuje poměřit ty pindíky v reálu na svahu, a je možné dodatečně zhodnotit nakolik komentáře k videím (ne)seděly.

Ale trochu problém bude moje video … něco snad mám na starých discích, ale k úklidu se jen tak nedostanu … jedno moje video bylo myslím v minulosti na serverech snow, ale teď už jsem ho tam nenašel, zeptám se redakce. EDIT: video už není.

31.03.2021 13:04:06 #97 

IIIvan muž

>> #96, slowthinker, 31. 03. 2021 00:49:06

Thomasi, kdo všechno je podle tebe v tom PR manšaftu snow?

Už aj ty si platený komparz? :-D

31.03.2021 15:09:27 #98 

Thomas muž

>> #97, IIIvan, 31. 03. 2021 13:04:06 :-D. Naposledy na studenské brigádě, ale to už je cca 35 let, když točili česko-slovenský film o jánošikovských zbojníkách. Ale ani ta ostrá valaška nepomůže, vleky neotvorí nikde, ani v Česku, ani na Slovensku, ani v Polsku. A do Rakouska a Italie se přes povinnou karanténu nejde dostat.. Ach jo, čas na přechod na letní aktivity, tato sezona je odpískaná.:-D Ale třebas instruktoři se vracejí z lyžařských krajin zahnízdit na léto do našich končin,tak třeba dají pokec.:-)

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

01.04.2021 11:19:12 #99 

orim muž

https://www.youtube.com/watch?…

Keďže lyžiarska sezóna končí, dovolil som si trochu vybočenie z témy lyžovanie. Zaujímavé video od Rasťa Chválu (TV Garáž), hlavne od 26 minúty, testovanie vozidiel Audi na zjazdovke v lyžiarskom stredisku Skalka Kremnica. prajem príjemné sledovanie, a prosím prežite Veľkonočné sviatky bez výraznej ujmy na duševnom zdraví. :-D

03.04.2021 18:08:57 #100 

slowthinker

>> #737, Jendajede, 03. 04. 2021 07:03:51

Ale co chceš probírat za detaily ? 2. dubna

Především mi přijde, že všechno tohle co si teď píšeme mohlo být v e-mailech, že ostatní tyhle osobní věci asi nezajímají.
Probírat jsem chtěl kam jezdíš lyžovat, kam já, kam ještě v této sezóně, kde je možné sehnat tyče nebo se k někomu s tyčema přifařit … Já bych možná taky dokázal nějaké tyče sehnat, ale musel bych dlouho předem žhavit dráty.
Poprvé se dokonce můžeme sejít bez tyčí, a pokud zjistím, že jsi totální nemehlo, tak třeba ztratím zájem shánět slalom. (nebo naopak :-)

Jendajede: Popravdě mám rád výzvy, ale musí být spojená, v tomto případě, i s nějakou pohodovou přátelskou rovinou, z me strany zvědavost není spojená se strachem že nevyhraju

To je zajímavé, jak si nerozumíme. :-)
Myslel jsem, že máš rád humor a přátelskou a pohodovou atmosféru, a že v tomto smyslu spolu celou dobu komunikujeme. I tvoje chvílemi „přezíravá“ slova a pak zase „vystrašená“ jsem bral tak, že je píšeš nevážně a odlehčeně.

A nikdy by mě nenapadlo, že někdo může vzít tohle jinak než jako fór:

slowthinker: Vůbec o nic nejde, jeden z nás prostě začne chodit kanálama a už nikdy nebude moct do diskuzí na snow.cz :-D

Ale možná je to proto, že jsem pořád nepřijal za svou zdejší kompetitivní atmosféru, a snažím se přesvědčit sám sebe, že většina lidí je tu nastavena tak přátelsky jako třeba IIIvan. Když jsem napsal svůj úvodní příspěvek v tomto tématu, který nebyl o ničem jiném než o vztahu lyžování a podvědomí, skoro mě povalilo když jsem viděl, co můj příspěvek vyvolal: až výsměšné odpovědi Martina47, spojené se sázkou o kolik mi to v brankách natře, a přizvukování části místního osazenstva.
Až pak jsem si uvědomil, že mezi lidmi, kteří podstatnou část života závodili v brankách, je přirozená soutěživost a ze soutěživosti že může přirozeně vyplynout něco jako pocit nadřazenosti vůči těm „horším“. A že soutěživost i potřeba dát průchod pocitům nadřazenosti se pak přenáší i do diskuzních fór.

03.04.2021 18:36:27 #101 

IIIvan muž

>> #100, slowthinker, 03. 04. 2021 18:08:57

Neboj, aj ja už som tu bol občas zlý na niekoho :-D

Ale túto sezónu vidím, že všeobecne(nielen tu na fóre, ale v spoločnosti celkovo) je tej zlej krvi zbytočne veľa a všetci sa nechávame zatiahnuť do toho povestného Divide et Impera…

Ale s tou súťaživosťou a následným „diskusným postojom“ si to podľa mňa trafil celkom výstižne, len to je často aj celkom pochopiteľné, v každom športe to tak bude, že budú závodníci a v ich debatách tí ostatní „lamy“, „BFU“ a podobne.

03.04.2021 19:14:32 #102 

slowthinker

>> #101, IIIvan, 03. 04. 2021 18:36:27

v každom športe to tak bude, že budú závodníci a v ich debatách tí ostatní „lamy“, „BFU“ a podobne

Chci zdůraznit, že to nelze generalizovat, určitě to neplatí o všech závodnících, napsal jsem proto " může přirozeně vyplynout něco jako pocit nadřazenosti".
A myslím, že ten pocit není jenom vůči BFU ale prvotně vzniká už mezi brankami, že když někomu pravidelně dáváš ve slalomu minutu tak se cítíš jako něco „víc“.

(nielen tu na fóre, ale v spoločnosti celkovo) je tej zlej krvi zbytočne veľa a všetci sa nechávame zatiahnuť do toho povestného Divide et Impera

Mně to přijde, jako by někdo nedávno pocukroval celý svět nesnášenlivostí, nenávistí, nacionalismem … Shakespeare se prý vyjádřil v tom smyslu, že celý svět je jenom divadlo, které hrajeme jakýmsi tajemným divákům. Že by na tom něco bylo?

Na fóru je to bez problému, tady můžeš na jakýkoli konflikt pohlížet pozitivně a využít ho jako zdroj vlastní zábavy, ponaučení, sebereflexe nebo předmět studia :) . V reálném světě je to ale horší, pokud kolem tebe létají kulky, někdo tě zmlátí na ulici nebo se prostě dostane k moci nějaký blb, který se nahoru vyvezl právě na nějaké negativní vlně.

04.04.2021 12:11:03 #103 

IIIvan muž

>> #102, slowthinker, 03. 04. 2021 19:14:32

Chci zdůraznit, že to nelze generalizovat, určitě to neplatí o všech závodnících, napsal jsem proto " může přirozeně vyplynout něco jako pocit nadřazenosti"

Jasné, nemožno generalizovať, ale väčšinou(alebo „len“ veľmi často?) to tak je, aj to čo píšeš následne o „lepší závodník versus slabší“…

Ono ten celý svet je preto taký teraz v tejto „kríze“, lebo je to prirodzené. My ľudia tzv. civilizovaní, aj keď si to veľká časť nechce pripustiť, sme len pozlátené zvieratá v časoch dobrých, ktoré majú ukryté/utlmené tie prírodné pudy, emócie apod.

Keď sa časy zhoršia(vojna, hlad, pocit ohrozenia…), tak sa tie pudy dostávajú viac na povrch. Keď bude moc zle, tak sused ozbíja suseda o posledné jedlo, lebo radšej bude on sýty na úkor slabšieho suseda. Alebo keď ten hlad dovediem do extrému – čo sa stane(aj stalo) keď spadne na odľahlom mieste lietadlo a ľudia prežijú bez jedla a budú spolu dostatočne dlhú dobu(alebo na nejakej plti v oceáne)?

Alebo, keď bude iná situácia(bližšia dnešnej realite), tak sa budú udávať(vo zvýšenej miere nad rámec bežných aktivistov) nejakému Gestapu alebo len Mestapu, daňovému úradu, stavebnému…pocit ohrozenia skutočného alebo domnelého je silná zbraň.

A dnešná situácia určite neprospieva pozitívnym emóciam, strata zamestanania, podnikania, aj samotné ochorenie v rodine. Ja sa preto nečudujem žiadnym akčnejším debatám…a to pritom o nič nejde väčšina z nás, máme čo jesť napríklad ani nám nikto netrhá nechty kliešťami.

04.04.2021 18:26:00 #104 

Mirek muž

>> #103, IIIvan, 04. 04. 2021 12:11:03

Myslím si, že Martin47 ani Jendajede ještě v životě nepotkali někoho, kdo by zajel slušně slalom bez toho, aby jej cíleně trénoval v brankách, zato těch, co to nezvládali asi viděli dost. Nic víc bych za tím nehledal, prostě zkušenost.

04.04.2021 18:59:53 #105 

IIIvan muž

>> #104, Mirek, 04. 04. 2021 18:26:00

Veď ja im rozumiem, vyššie som kvantifikoval môj odhad rozdielu :-D

04.04.2021 21:51:02 #106 

m3 muž

A myslím, že ten pocit není jenom vůči BFU ale prvotně vzniká už mezi brankami, že když někomu pravidelně dáváš ve slalomu minutu tak se cítíš jako něco „víc“.

Mno, jestli mohu přidat něco k tomu co výše píše Mirek . Nějaké slalomy jsem si sjel, pěkných pár jsem postavil a mnoho viděl. Troufám si tvrdit, že od úrovně starších žáku od FIS ani nemluvě se objížděčkou SL sjet nedá, tedy v nějakém normálním čase. Pominu , že většinou se už nestaví chytáky v podobě obousměrných vlásenek a podobně, které se „objet“ bez šlapání ani nedají . Oblouk tady někde psal, že začínající žáci i někteří masters objíždějí ,což je pravda. Je potřeba říct taky to „B“ , a to, že slalomy pro tyto kategorie se staví tak, aby to bylo „sjízdné“ pro oba způsoby. Tedy dříve to tak bylo a předpokládám, že se to nezměnilo. Myslím, že naprostá většina těch co někdy závodili nemá potřebu se nějak „vytahovat“ , spíš je to zkušenost a skepse k " internetovým výkonům" hobíků nebo chceš-li BFU. Jó, většinou jiná situace je mezi závoďákama. Někdy se štengrujou :-D i když už dávno nezávodí…

05.04.2021 00:23:06 #107 

slowthinker

>> #103, IIIvan, 04. 04. 2021 12:11:03

> My ľudia tzv. civilizovaní, aj keď si to veľká časť nechce pripustiť, sme len pozlátené zvieratá v časoch dobrých, ktoré majú ukryté/utlmené tie prírodné pudy, emócie apod.

Bereš mi slova z úst, přesně o tomhle jsem přemýšlel poté, co jsem napsal svůj příspěvek.
Můj závěr byl, že ten pocit „nadřazenosti/se­belásky“ ve vztahu k těm „horším“ (asi) je ve větší nebo menší míře u každého. U sebe ho rozhodně v nějaké formě vnímám, a vnímám ho víc v oblastech ve kterých přímo soutěžím. Teď jde o to, že já se ten pocit v sobě snažím utlumit, a rozhodně ho chci pokrytecky skrýt před ostatními, zatímco někdo jiný se o něj upřímně podělí s okolím :-)

>> #104, Mirek, 04. 04. 2021 18:26:00
>> #106, m3, 04. 04. 2021 21:51:02

… nepotkali někoho, kdo by zajel slušně slalom bez toho, aby jej cíleně trénoval v brankách, zato těch, co to nezvládali asi viděli dost. Nic víc bych za tím nehledal, prostě zkušenost.
…naprostá většina těch co někdy závodili nemá potřebu se nějak „vytahovat“ , spíš je to zkušenost a skepse k " internetovým výkonům" hobíků

Možná se dívám jinou optikou, ale já to vidím jinak.

Nemám pocit že bych tu předvedl „internetový výkon“, dokonce jsem popsal jak děsně jsem se v tom slalomu plácal, dokud se mi nepodařilo přepnout se zcela na podvědomí. A pak jsem si pochvaloval subjektivní pocity z jízdy, rozhodně jsem nijak nespekuloval o časech kterých bych mohl svým „nirvánním stylem“ dosáhnout.

Když se na věc podívám vlastníma očima: dejme tomu že lyžuju s nějakým kamarádem turistou, bavíme se o způsobech lyžování, já s jeho názory nesouhlasím. Nikdy by mě nenapadlo říct mu „tak dobře pojď támhle do toho těžkého terénu, sázím 50 litrů že to sjedu 2× tak rychleji než ty“.
Jsem prostě pokrytec a potřebu se vytahovat v sobě raději udusím. 8-)

05.04.2021 12:32:50 #108 

MPS

>> #100, slowthinker, 03. 04. 2021 18:08:57

>> #107, slowthinker, 05. 04. 2021 00:23:06

No když už sme u toho podvědomí, ber to tak že člověk má podvědomě strach z neznáma a zdráhá se bezvýhradně a okamžitě přijímat nové věci/myšlenky, tzn pro Martina i m3 byla jakožto pro lyžařské profíky tvá zkušenost s použitím podvědomí pro lepší výsledek v branách zcela nová a doposud neznámá, což znamená že bude chvilku trvat než se s ní vyrovnají a nemůžeš tedy čekat že to přijmou okamžitě a bezvýhradně. Další věc je že kdo z nás by rád neudělal rychlé prachy pokud se možnost naskytne, takže ani pro těch 50litrů se na Martina zlobit nemůžeš, šlo pouze o přirozenou podvědomou reakci, nikoli útok v negativním smyslu.

05.04.2021 13:19:05 #109 

slowthinker

>> #108, MPS, 05. 04. 2021 12:32:50

:-) Nevím proč mě právě teď napadlo, že za sebou asi fakt zanechávám chaos, asi se budu muset vracet s vysvětlovacími příspěvky:

Přikyvování IIIvanovi v #107 jsem myslel vážně. Slova „pokrytecky“ a „upřímně“ jsem použil na odlehčení, ale svým způsobem jsem i ty myslel vážně.

06.04.2021 22:21:00 #110 

m3 muž

>> #108, MPS, 05. 04. 2021 12:32:50

tvá zkušenost s použitím podvědomí pro lepší výsledek v branách zcela nová a doposud neznámá, což znamená že bude chvilku trvat než se s ní vyrovnají a nemůžeš tedy čekat že to přijmou okamžitě a bezvýhradně.

Jednak jsem (co se týká lyžování) v tomto nevěřící Tomáš a za další ty různé „zázračné metody“ jsem ještě nikdy neviděl zopakovat v reálu a „na živo“.

07.02.2022 23:32:09 #111 

slowthinker

Nechci otevírat toto téma
Ale jenom pro pořádek: „slalomový contest“ z tohoto tématu
pokračuje tady
(a skončil tady )

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy