Brýle - orientace zase po letech
24.02.2022 13:02:57 #1
Ahoj, vybírám nové brýle a chci se zeptat zkušenějších, po čem koukat. Jde mi především o značky a technologie, které jsou osvědčené. Poslední brýle (Scott Amplifier) jsem kupoval před řadou let a situace se určitě někam posunula. Nechci ani tak konkrétní model jako spíš obecný přehled. Hledám spíš univerzální brýle, které budou víceméně fungovat všude. Ty Scotty to v zásadě splňovaly. Na slunci to šlo, v mlze taky. Nebráním se fotochromatice, ale trochu se bojím, jestli ty brýle stíhají rychlé změny (na kolo je mám, ale lyže jsou přece jenom rychlejší). Nebráním se ani vyměnitelným zorníkům, ale s cenou bych se rád držel v nějakých rozumných mezích, což brýle s více zorníky nebo fotochrom. většinou nesplňují. Má se držet sférických zorníků nebo nemám pohrdnout cylindrem? Je to v praxi velký rozdíl? U které značky/typu můžu očekávat velký zorný úhel? Jezdím na motorce, kde mám rozhled helmou v podstatě neomezený. Když jsem si po nějaké době nasadil lyžařské brýle, měl jsem pocit, že jsem v tunelu. Předesílám, že nechci helmu s vizorem, to už jsem si vyřešil (vyzkoušel a zavrhnul). Takže na které značky mám koukat? Scott asi určitě, co Atomic (mám od nich helmu)? Bollé (prý špička, říkal někdo)? Každý názor dobrý. Díky
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.