Domů Diskuze Články Padáš? Vítej mezi lyžaři [článek]

Padáš? Vítej mezi lyžaři [článek]

včera 23:13:37 #1 

slowthinker

Pád na lyžích je zvláštní fenomén. Všichni ho známe, všichni ho zažíváme, a přesto o něm mluvíme neradi. Jako by byl selháním, chybou v systému, něčím, co by „správný lyžař“ dělat neměl. Jenže realita na svahu říká něco jiného: pád není výjimka. Je to signál. Otázka nezní, jestli padáš – ale proč, kdy a co si z toho vezmeš…

Odkaz na článek

včera 23:14:11 #2 

slowthinker

(Mám takový pocit, že Tom Řepík zrovna nemiluje když se diskutuje pod jeho články, a tímto se mu omlouvám.
Vzhledem k tomu že s článkem souzním a ničemu neoponuji mi snad bude odpuštěno ;-) )

Chtěl jsem vyjádřit skutečnost, že mi v podstatě ve všech bodech mluví z duše. Připadal jsem si tady na snow.cz mezi hromadou techniků kteří kráčí pouze vydlážděnými / dobře dokumentovanými cestami (nic proti tomu, je to jiná cesta lyžování než je ta moje) jako exot, a tento článek mi připomněl že nejsem sám.
S nostalgií vzpomínám na doby, kdy jsem na Šancích na Špičáku z každých pěti jízd dával jednu těžkou a tři lehčí držky. Za tu jednu jízdu která se povedla to stálo.

Jenom bych k textu přidal poznámku, že pády jsou důležité i proto, aby se člověk padat naučil. Čím víc toho v životě napadám (a pokud možno začnu s tím v mládí kdy je tělo pružnější), tím je pak menší šance že si (i jako starší) něco udělám.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy