Slalomky? Kam to speje? (strana: 2)
27.02.2012 10:14:25 #31
>> #18, Wartus, 27. 02. 2012 00:48:29 Možno je tento odkaz trochu zretelnejší: http://www.youtube.com/watch?…
27.02.2012 10:40:41 #32
>> #28, Martin47, 27. 02. 2012 09:10:39
áno, zle som sa vyjadril. Šmyk.
27.02.2012 11:34:54 #33
27.02.2012 11:48:59 #34
>> #33, Ičes, 27. 02. 2012 11:34:54
Icesko,uzasne video.Ja osobne si myslim,ze karvingove/vykrojene/ lyze vymysleli preto,lebo nikto na tych klasickych nemal moznost zajazdit ako Alberto,tak im bolo treba pomoct.
A tusim sa im to podarilo.
Wartusi,mas to tu tazke,ale velmi si povazujem Tvoju odvahu,a statie si za svojim nazorom.
Myslim,ze s Tebou moc nesuhlasim,ale aj tak si Tvoj nazor vazim.
ahoj Harry
27.02.2012 13:54:28 #35
…aha aké pekné vlákno.Nechcel som sa vyjadriť,ale dá sa to?
Wartus človeče,veď Ty si rodený komik.Prirovnať slalomku k formuli,to ako k F1? Mi až zabehlo:)
Ak už by som prirovnával FIS slalomky k autám,tak určite k „motokáre“(kart),ktorej vymontuješ vyššie 4 prevody.Ostáva to závodné vozidlo a na pretekoch to bude chcieť viac než len vozenie sa,ale režim "vozím sa"zvládne každý okoloidúci v komerčnej dráhe pred supermarketom.
F1:))..píš ďalej Wartus.
27.02.2012 14:08:10 #36
>> #18, Wartus, 27. 02. 2012 00:48:29 Kratky oblouk je tohle: http://www.youtube.com/watch… Nevim co a kdo to je…
Dobry den a predem se omlouvam ze jsem sem opet nakoukl. Byl jsem hlavne zvedavej na zavody Snow , vim vim patri to do vedlejsiho vlakna.. doufam ze tam date ty vysledky a nejake video,.. i kdyz ucast to nenahradi.. no urcite pokud zavody budou i dalsi roky, urcite prijedu!!
ted jen k tomu co tady Wartus zase plodi za pi..coviny.. kdybys nebyl Wartus uplnej negramot, tak bys u toho tvyho prolinkovanyho videa predvadejici snozmy smykani, dole v komentarich precetl ze jsou to soudobi demo tym Australie.. stejni patlalove a prominentni synci zdejsich dokurvenych komousu / kapitalistu kteri dojednoho umi velky kulovy a ne lyzovat!! Letos jsem jich u nas na horach par mel tu smulu potkat..
Proste instruktorske lyzovani… co chcete!! a Staatliche z nich nema tusim nikdo.. a i kdyby, jednoho a to byl jejich sef po dlouhou dobu, Don Mc Innes je znich cu..ak nejvetsi, ten je sice ze hry ven, ale to jeho nucene snozmo smykani tihle mladi ptaci zdedili..
Jen jsem mel k tomu potrebu malinko dobarvit tony.. nebojte se nevracim se sem.. jen jeste ty vysledky a tady slus! Zdar, M.
27.02.2012 14:39:38 #37
>> #36, mski, 27. 02. 2012 14:08:10
Dakujem.To mam odmenu ze si sem prispel preto ze som sa pekne modlil./len cisto pre Teba,zena mi tvrdi ze sa spravam ako zid/.To len pre poriadok.
Milane,u Martina ta protirotacia je/ale len mala/,a vymastil nas riadne.
Je obrovska skoda ze sa nezucastnil Ondra.Jeho jazda by ma fakt zaujimala.
Teda uz len preto,aby som bol v obraze.Co s tou rotaci kotniku.
Vsetkych Vas zdravim,Teba Milane zvlast,je Ta skoda,ze nevies svoje myslienky v klude predat.
Ale niekedy sa Tvojim reakciam fakt necudujem.To je aj na vola moc.Ustat to bez nepriazniveho komentara.
Zdravim Vas Harry
27.02.2012 16:01:22 #38
>> #36, mski, 27. 02. 2012 14:08:10
zdar Milane,
vysledkovka je prolinkovana od Martina47 ve vlakne k mistrovstvi…
Skol
Martin430
27.02.2012 17:29:48 #39
>> #25, Wartus, 27. 02. 2012 08:44:56
Znam to, jizdy sam jezdim a hodnotim a ver tomu ze v CR jsou mozna 3 lidi kteri to tak zajedou…
…že prej možná 3 lidi..! Takhle nějak jsem to smýkal ulicemi v neděli kolem třetí hodiny nad ránem cestou z afterparty. Ale to jsem byl úplně na plech, jinak bych to tak dozajista nedal.
A mám na to svědky!
Oni prolinkovaní pánové jsou asi taky s rovnováhou na štíru a chce se jim čůrat.
27.02.2012 18:07:45 #40
>> #39, Dali, 27. 02. 2012 17:29:48
Já jsem si taky říkal, že je divný, že by už v Čechách byli jen tři lidi, kteří neumějí pořádně lyžovat.
27.02.2012 18:33:23 #41
No takze „pratele“, to nemam snaci vyhrat tohle. Je vas na me moc, dokonce to vytahlo z hrobu i mski, ktery ze svym vyjadrovanim a slovnikem na urovni potvrdil, jakej je to nadclovek. Nechci to tady nejak vzdavat nebo ukoncovat, jen me to mrzi. Taky jsem takhle smyslel o lyzovani jako vetsina z vas, ale to uz je hodne davno. Nejsem zadny instruktor, kterymu plati nakej klient, kterej nevi co a jak. Cely zivot jsem zavodne lyzoval, ale vedel jsem ze zivit me to nebude. Zkusil jsem skicross, i s Tomasem Krausem, ale to jsou jatka… No tak jsem si udelal trenerskou licenci, ze budu trenovat. A to me zaclo bavit. Kdyz jsem dostal sanci v cizine, tak jsem za to byl hrozne rad, ze i kanadsky trener junioru, me bral vazne a byl jsem platny. Skoleni instruktoru prislo az pozdeji, mnoho let v Rakousku a trenink instruktoru na Novem Zelandu. Spolupracoval jsem i s kanadskym hokejovym trenerem, ale mel jsem na starost jen fyzickou pripravu a hlavne rozvoj rovnovahy, na coz jsem psal i svou diplomovou praci. Nechtel jsem sem nic takoveho psat, ale aspon abyste vedeli, ze ste vykousali, dalsiho cloveka od fochu, ikdyz opacne zamereneho nez treba mski. Samozrejme si za svym stojim, vubec nemam pochyb. A i kdyby vas bylo nevim kolik, tak proste vim, ze vy mate sve prace po CR a lyzovani je vas konicek. Ale ja zacinam svuj den, ze si oboju lyzaky a jdu na kopec. Kolik mam paru lyzi a kolik technik musim ovladat, abych uspel v tezke konkurneci sem psat nebudu. Neznam vas osobne, mozna budete fajn lidi, ale ja se tady bavim z oci do oci s lidma, kteri jsou ti nejlepsi z nejlepsich a jsme tady vdecny za to videt radit naseho kamarada, Benimu Reichovi jak ma zlepsit techniku.. Tak to proste je. Takze mozna spis vy byste si meli uvedomit, kam se lyzovani posunulo a pripustit, ze tady nikdo neumi zajet takovej kratkej oblouk jak je na tom videu. Samozrejme ani ja. O dlouhym nemluve. Jestli to nekdo umi, tad at to sem soupne. Nehlede na to ze jsem mel s tim porovnanim Tomby a Hirschera pravdu, coz je na videu krasne videt. Diky za nej. Kdyby mel Tombic lyze jak Hirscher a naopak, tak by technika byla stejna. Docela ostre se do me nekteri obouvaji, ale nad tim muzu jen mavnout rukou a nechat vas dal zit ve vasem omylu, nebo se vas muzu snazit presvedcit. Nehlede na to, ze cesi jsou prave po Evrope znami, jako „carveri na slalomkach“ a verte tomu ze se tomu prave ted se spickovejma lyzarema s nejvyssim vzdelanim ve Svycarskem Verbier jen smejme. A to je tady dost cechu taky, ale ti uz vybredli, z toho praveku ktery panuje u nas. A bavit se o tom s kanadanama a americanama se vubec neda. „Ti o carvingu ani neslyseli“… Tak se mejte, jsem tu uz moc cerna ovce a skoda jen ze ti kteri by sem meli prispivat, na to kaslou a nechaj me v tom samotnyho. Kam se podel treba Ondra Novak? Nebo dalsi jako Muchy nebo Gravedigger? No a jak se do me pusti nekdo kdo ma jmeno, tak se strhne lavina a sijou to do me ze vsech stran i lidi, co vi o lyzovani uplny h***o. Ceska klasika, jeste ze uz tam neziju. V zemi zavisti a lhani. Tak nas vsichni znaji… Zbohem – aspon na tomhle vlakne
27.02.2012 18:53:13 #42
>> #41, Wartus, 27. 02. 2012 18:33:23
Wartusi, kamaráde, víš co mi není jasné? Jak takový World Top Level jako jsi podle vlastních memoárů ty, může považovat snožný smyk za vrchol současného lyžování a myslet si, že životnost FIS lyží se měří na minuty. To mi vrtá hlavou. Já jsem obyčejný lyžařský šmudla a potřeboval bych vědět, jak jsi k uvedeným dvěma skinázorům přišel.
27.02.2012 19:10:10 #43
>> #41, Wartus, 27. 02. 2012 18:33:23
Hmmm, tak to jsme to dostali. No a co že jsem směšný na lyžích. Plno lidí z vysněného západu je na lyžích ještě směšnějších, takže co…
27.02.2012 19:15:04 #44
>> #42, Martin47, 27. 02. 2012 18:53:13
Tak jo Martine, jeste ti odpovim. Nejsem World Top v zadnem pripade, hraju vzadu v tom orchestru… Jen se v tom pohybuju. Snozny smyk neni vrchol soucasneho lyzovani, to jsem nikdy nerekl. Kratky oblouk na videu, neni snozny smyk, nybrz kratky dynamicky oblouk, kde je kratky intenzivni tlak do hrany prohnute lyze s naslednym reboundem do druheho oblouku. Jezdec ktery tyto oblouky jede vi a citi, ze ho lyze i pri tomto kratkem pocinu lyze objizdi a oblouk ma tvar casti kruznice, takze do kulata „jak by nekdo rekl“. Ale ani toto neni v zadnem pripade nejaky vrchol techniky.
Zivotnost WordCup lyzi pro WordCup jezdce je opravdu v radu minut. Zavod trva 2 minuty a kolik myslis ze tech zavodu na jdenich lyzi odjede. Hlavne tocive discipliny. A kolik je to minut? Ta lyze je pro nej po sezone odpad, ale zije si dal svym zivotem a dostava se pak k lidem „jako jsme my“. A nam jeste slouzi treba 2 roky nebo dele na jine ucely. Ale vlastnosti zavodni lyze jsou pro ZAVODNIKA davno ztraceny uz treba po 40min. Mir!
27.02.2012 19:35:30 #45
za tuto sezonu mam odjezdeno 70+ dni na ceskoslovenskych svazich. s vyjimkou zavodniku a clenu lektorskych tymu APUL a SAPUL jsem nevidel jedineho lyzare, ktery by umel lyzovat a nedopoustel se hrubych zakladnich chyb. tato diskuze to vysvetluje. ceskoslovenska lyzarska verejnost (vcetne velke casti instruktoru) nema poneti, jak ma lyzovani vypadat.
P.S. Wartusi, obdivuji tvoji vytrvalost.
27.02.2012 20:02:51 #46
>> #45, Gravedigger, 27. 02. 2012 19:35:30
To je presne ono, instruktoru, tam je totiz zakopany pes. Ja mam vlastni zkusenost, chtela jsem se posunout v lyzovani nekam vys a tak jsem si blahove zasla do JPK Klinovec a zaplatila jsem si drahou individualni vyuku, dostala jsem pani, ktera uci na zakladni skole a o prazdninach si privydelava vyukou pro JPK. Ucila me pluzit, pluzit uz umim, ja jsem chtela posunout nekam jinam, jsem z generace klasika a chtela jsem postoupit k jizde po hrane. Zaverem lekce me ujistila, ze to je dobry, ze mam jen zapracovat na horni polovine, ale jinak prej dobry, no a me bylo jasny, ze to rozhodne dobry neni. Podle zdejsich rad jsem si myslela, ze individualka v lyzarske skole bude to pravy a ze kdyz jsem si ochotna to zaplatit a specifikuji, co chci, ze to i dostanu, bohuzel ne. Takze po teto zkusenosti dekuji, lyzarska skola uz nikdy vice. Zacala jsem si take vsimat, jak jezdi instruktori , katastrofa, ani jeden nejezdil tak, ze bych si rekla, supr, tomu bych se chtela priblizit. Takze az budou instruktori umet jezdit a umet naucit jezdit lidi, tak nebudeme muset chodit na toto forum a hltat rady mski. To co radi mski ma hlavu a patu pro nas lyzarsky smudly.
Caute, Simona
EDIT:
timto dekuji M47 za krasny vyraz " lyzarsky smudla" a dekuji za vypujceni :)
EDIT 2:
podekovani i Harrymu za vypujceni copyright lyzarskeho pozdravu
27.02.2012 20:11:24 #47
>> #46, SNOWRIDER GIRL, 27. 02. 2012 20:02:51
No asi musíme zajet do Schweizu, abychom se naučili správně lyžovat. Ještě vyhrát ve Sportce první…
27.02.2012 20:15:18 #48
>> #47, Boryš, 27. 02. 2012 20:11:24
ty myslis, ze nam to pomuze? aby nas tam Wartus nepretahnul hulkama, jako prislusniky zavistivyho a zlyho naroda, kterej jezdi jen na slalomkach a vsichni z nas maji srandu, takovy lidi, jako jsme my, by ani do zadny lyzarsky skoly nevzali ;)
27.02.2012 20:25:19 #49
>> #44, Wartus, 27. 02. 2012 19:15:04
Poslyšte, vy dva fantomové, proč tedy konečně nevystoupíte z anonymity, když jste takový ceněný kapacity? Proč se nepředstavíte lyžařskejm šmudlům?
27.02.2012 20:30:53 #50
>> #46, SNOWRIDER GIRL, 27. 02. 2012 20:02:51
nejsem lyzarsky instruktor,ale kazdorocne s nekolika desitkami z nich absolvuji cca 2×7 dnu nekde v zahranici. naprosto s tebou souhlasim, ze 95% z nich bych si jako placeneho instruktora nevybral, ten jeden ci dva z kazdeho kursu lyzuji opravdu hezky a tak bych lyzovat chtel.lyzarskeho instruktora je treba vybirat podle toho jak lyzuje, coz je ovsem mimoradne tezke, protoze maloktera skola ti nabidne video s ukazkou svych instruktoru nebo si ho odchytnout na svahu.
27.02.2012 20:47:21 #51
>> #42, Martin47, 27. 02. 2012 18:53:13 Martine, Wartus evidentně dělá z lidí voly pro vlastní potěchu. Dokonce jsem zpitoměle byl porovnat váhu Lusti GS x Kneissl GS a vyšlo mi to ± 50g stejně (někde se tím oháněl, jak je RD 2× těžší). Takhle nás všechny cíleně blbne – nebyl by zde první, že…
27.02.2012 21:12:50 #52
Tak pustim jeden proflaklej vtip.
Ide po dialnici chlapik na skodovke,a v radiu hlasia.Pozor,pozor,v protismere na D1 ide auto .Pozor,pozor,v protismere na D1 ide auto.
Chlapik si pod nos mrmle.
Co to trepes,keby len jedno,ale vsetky idu v protismere!
caute Harry/zdravim Ta Wartusi/
27.02.2012 21:32:54 #53
>> #18, Wartus, 27. 02. 2012 00:48:29
Lyžovanie od základov k dokonalosti, Režie: Barabáš, Scénář: Plesník, 1992…
Tak nějak?
EDIT: Nejsem odborník, jen mi připadá, že to co tam ukazují na tehdejších lyžích by na současných vypadalo hodně podobně jako na odkazovaném videu.
27.02.2012 21:34:17 #54
>> #44, Wartus, 27. 02. 2012 19:15:04
Prepac,zas na Teba zareagujem.
Ano ,mas pravdu,zivotnost slalomky/lebo tusim sa o nich bavime/ je niekolko minut.
Len prosimta mne s tou malickou hlavickou/a Ti ktori ma osobne videli to urcite potvrdia/,nejde do hlavy,preco si mnohi s TOP WC prelepuju na svojich vypraskanych ski po sezone topsheet,aby mohli valit dalsiu sezonu na takto znicenych lyziach.
Mohol by si prosimta toto nejak skomentovat?
Zdravim Ta Harry
27.02.2012 23:05:02 #55
… a tak to vlákno pěkně začínalo – nadpisem. Takže víte proč jezdím na slalomkách? Protože jsem si je jednou na radu kamaráda vypůjčil a začalo mě to na nich bavit. Točí jako motokára (to bylo první co mě napadlo). Rychleji se na nich unavím – no tak si v půli kopce odpočinu. A co? Prostě mě ty lyže baví a možná mě baví, že to moc neumím. A tak díky/kvůli slalomkách lyžuji na svahu mnohem víc. A příležitostně si půjčím nějaké obřačky. Třeba už mě začnou bavit také. A nebo ne Stejně tu skoro všichni lyžujeme pro zábavu.
27.02.2012 23:16:53 #56
>> #18, Wartus, 27. 02. 2012 00:48:29
Tak nějak šmrdlám ocasem, když si sednu na sníh.
27.02.2012 23:34:54 #58
>> #56, arturpes, 27. 02. 2012 23:16:53
>> #57, šáňa, 27. 02. 2012 23:31:51
Uz mi zacina byt jasne,preco ivan mlci.
caute Harry
28.02.2012 03:49:53 #59
pratele!!
po precteni co se zde prez nasi noc udalo, predevsim po precteni prispevku Wartuse #40 a 43, co zde vse opet vyzvratil, jsem nabyl szirave touhy poznat kdo tento clovek, lyzar, ka-brnak,(ze by?)opravdu ve sve zivostni velikosti je!
Moc a mooc jsem o tom premysllel..
…chtel jsem sem ihned napsat a velmi slusne pozadat, skoro az na kolenou, o jeho identitu a pak, slibuji, tady uz vice nemam potreby, ba co vic, naplnila by se mi tak kompletne moje touha v lyzarskem poznani, protli by se mi dosud neodhalene zahady a definice v bode X, (pro damy pro lepsi predstavivost, v bode G), a mohl bych pak uz jen nerusene, prihlizet vlnobiti Ticheho oceanu a sem tam si nejakou vyhlednutou vlnku sjet.
Ostatne uz tak mam dnes spozdeni, touto dobou byvam davno na plazi..
Ovsem toto mi za to jeste stoji!!!
Po pozornem precteni Wartusovi vety:…" Cely zivot jsem zavodne lyzoval, ale vedel jsem ze zivit me to nebude. Zkusil jsem skicross, i s Tomasem Krausem, ale to jsou jatka…"…
…Zbystril jsem, najezili se mi par zbyvajicich stetin na me plesate hlave a po zbytek snidane a odjeti deti na kolech do skoly se mnou nic nebylo, malem jse jim zapomel rict na cestu ahoj…
…pojala me vize, ano, nejprv mlhava a neurcita a snazil jsem se prijit na jmeno s kterym by se ona vize dala sloucit..
jako Serlok jsem mezi varkami pradla v pracce a jeho suseni venku v backyard, srotoval nad tim kdo ze to cely svuj zivot zavodne lyzoval a skicrosem se rozloucil pred zapocetim zarneho pricmrndavani nekde v zakulisi skutecneho zavodniho lyzovani..
Z.. ZZ… ZZZ..... znelo mi v usich…
Pak jsem trochu zapatral v Googlu.. a porad nic, nic co by potvrdilo mou predstavu..
Ve sve mysli jsem se pak vratil na misto cinu.. musel to byt rok 2005, byl jsem zrovna na rodinne dovolene v Krkonosich na jedne z horskych chalup nahore na planich nad Peci..
Po par dnech pluzeni s detma na placce za barakem jsem sjel jedno rano dolu a autem do Velke Upy, kde se ten den mel jet Ski Cross pocitany do ceskeho poharu.
Hned v kvalifikacnich jizdach jsem to nerozjezdeny poslal v jedne serii velbloudich skoku na zada a jen tak tak se vmistil do startovky hlavniho zavodu.
Jedno rameno to bohuzel odskakalo a v dalsich rozjizdkach jsem se nemohl poradne „vystrcit“ ze startu, prezto jsem se dostal az do semifinale kde jsem jako vzdy vystartoval az posledni.
Tretiho jsem prelitl hned v uvodnich boulich a druheho se mi podarilo celkem spektakularne zajet az v cilovem doskoku.. Yes!! a byl jsem ve finale.
Tam jsem uz bohuzel na Safare a dalsi 2 kluky kteri uz lyzovat umeli nemel, ale i tak, odpoledne jsem si to tech 10 kilacku zpatky na chalupu s lyzema na zadech spokojene vyslap, s paradnim pocitem ac bolaveho tela i ramene..
Po projeti cile se na me ostatni kluci ze zavodu sesypali a blahoprali mi jako kdybych cely zavod vyhral..
Pro vysvetlenou mnozi upresnovali jaky ze je ten kluk co jsem ho tak ze zadu prekvapil a ze zavodu vyradil, nafoukany idiot, a ze je to dost ze mu to konecne nekdo takhle nazorne a prede vsemi nandal a zesmesnil ho..
Jeho jmeno jsem jeste z dob mych trenerskych zacatku v cechach nekde videl, ovsem ve fis listine neni krom jednoho Fis zavodu ve ski crosu ani zminka.. patrne tedy jezdil jen v zacich nez se na delsi dobu nekam neznamo kam vytratil.
Tady v roce 2006 skoncil na celkovem 31. miste:
http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?…
a tady v jednom poutaku 14.
http://www.skicross.cz/…_DAY1_ME.pdf
Tedy patrne jeho odkaz na skonceni skicrosove kariery kde to jsou podle nej jatka, po desifraci ma spise vyznam.. : „proste jsem na to ani v nejmensim nemel“…
Ty kluky co ski cross jezdili od sveho pocatku jinak dost dobre znam, a tak pokud se mylim a nejses Wartusi Zdrazilek, pak jsi jeste vetsi nejakej patlal ktery byl ve svych skicrosovych pokusech jeste vice na chvostu a Zdrazilkovi se timto omlouvam a hlavne shora vsem brnakum, protoze tam z techto koncin tusim pochazi.
K tvym komentarum Wartusi tak jak tak nemam dale co rict, moc me pobavil vtip Harryho o tom protijedoucim na D1! to sedi!!
a byt tebou, prehodnotil bych tvuj upjaty nahled na huleni ci nehuleni lyzaru a sem tam si neco kvalitniho zabafal..
treba by jsi ze sveho po obloze plovouciho oblacku prohlid a docilil alespon na tu chvilku co se sem vzdy chystas udelit nejakou skvelou radu nebo postreh, osviceni a zustal ve svych pohnutkach zdrzenlivy..
mozna by ti to prospelo..
arrivederci!!
28.02.2012 04:10:31 #60
>> #37, Harry, 27. 02. 2012 14:39:38 Dobre si se modlil Harry, aj zidi budeme mozna oba, i kdyz kazdy inny..
Na tvoje diplomaticke kvality a duvtip nikdy mit nebudu, tim jsem si jist a nezbyva mi nez te bezmezne obdivovat a tise zavidet!!
Na to snad mam jeste pravo, jsem preci, taky cech-o-slovak, ne?
Martinovi47 moc blahopreju za vitezstvi i organizaci tak skveleho zavodu, pocinu jakym byla tato mala demonstrace kolektivniho snazeni!
Jen me mrzi ze jste nemohli byt svedky jizdy Ondry Novaka ktery jiz zrejme realizuje mou radu a v sale ovinutou kolem krku s vysivkou Banik Ostrava, pobiha nekde po zelenem travniku v sadre s gumou na pate, kterou ziskal za uhradu z vseobecne pojistovny pri zkoumani a snaze otocit s tim kotnikem za kazdou cenu..
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.