Jak posunout techniku jízdy - vypilovat??? (strana: 5) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Technika jízdy Jak posunout techniku jízdy - vypilovat???

Jak posunout techniku jízdy - vypilovat??? (strana: 5)

08.02.2013 09:20:22 #121 

Navvy

Také jsem slyšel, že jak se člověk naučí lyžovat, tak už pak lyžuje celý život. Když se to naučí blbě, tak se sice zlepšuje, ale jen vylepšuje ten svůj blbý styl.

08.02.2013 09:26:46 #122 

˘Ö˘Krab muž

>> #121, Navvy, 08. 02. 2013 09:20:22

S tím nesouhlasím, konkrétně Makuska se určitě naučí obstojně lyžovat, když si někým nechá ukázat a vysvětlit jak. Závodnice do svěťáku z ní už asi nikdy nebude, královna lokálního svahu klidně.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

08.02.2013 09:43:21 #123 

Navvy

>> #122, ˘Ö˘Krab, 08. 02. 2013 09:26:46

Tos mi udělal radost. Jedna známá, která mě viděla na lyžích (sjezdových) asi tak pět dní poté, co jsem na nich stál poprvé (když nepočítám lyžařské kurzy na střední a vysoké škole), mi totiž toto letos řekla, když jsem se zmínil, že jsem se za těch 6 let co mě na lyžích neviděla, dost zlepšil :-)

08.02.2013 22:18:08 #124 

Makuška žena

Tak o tom, že to je na instruktora, není žádných pochyb. Díky debatě tady se mi navíc pár doporučení, cenných kontaktů a nabídek od dobrých instruktorů dostalo, za což jsem strašně ráda a určitě se s některými z nich potkám a budu ráda za jakékoli zlepšení. :-)

Nicméně s tím, že čím víc se snažím svou jízdu rozložit, tím je to horší, jsem přišla i na jednu věc a s tou nevím jak pracovat. Problém je samozřejmě v hlavě. Zjistila jsem, že nemám strach při jízdě na dobrém povrchu (aspoň relativně jakž takž rovném a pevném) si lyže nechat aspoň trochu normálně rozjet, ale jsem až moc opatrná na lidi kolem sebe a směr jízdy, protože se strašně bojím i banálního pádu kvůli tomu nemocnému kolenu (nechci si projít dalším úrazem a koleno ještě nemám 100%-ní ani zdaleka). Viděla jsem to teď na té Bílé…v mokrém nepevném rozbředlém sněhu s desítkami lidí okolo začnu stresovat „co kdybych spadla“ a jsem v háji. :-( Začnu koukat i za sebe, zpomaluju, protože „co kdyby mi tam náhodou někdo vjel a srazil se se mnou“, pořád koukám kde kdo jede, už nahoře na kopci se snažím „nechat všechny lidi odjet“, v půlce kopce zastavím a kontroluju, kdo všechno jede za mnou…no hrozný!!!!! Asi si ještě před instruktorem najdu psychiatra. Tohle mi dřív (před úrazem) nikdy problém nedělalo. :-(

Lepší být v 9 doma než v půl 9 v márnici.

09.02.2013 09:04:11 #125 

Luboš - FREESKI muž

Ahoj, možná bude snazší a levnější najít místo psychiatra volnější svah. Bílá je sice nejlepší středisko široko daleko, ale také nejzalidněnější. Já se považuju za slušného lyžaře, ale o víkendu bych tam nejel, leda bych se potřeboval ukázat v novém outfitu půlce Ostravy. Jen pár km před Bílou (ve směru od OL máš Mezivodí, Sachovku, Rališku, kousek bokem několik sjezdovek vhodných pro začátečníky ve Velkých Karlovicích – Bambuch, Horal, Kyčerka). I tam se může sejít víc lidí, ale o víkendech je to proti Bílé nesrovnatelné. Pokud trváš na sedačkové lanovce, tak se budeš muset spokojit s Rališkou (i když pomalá stará 2sedačka na Rališce a rychlá kotva/poma někde jinde není zase až takový rozdíl. A až se budeš cítit jistě, můžeš čeřit vodu na Bílé. :-)

09.02.2013 12:09:19 #126 

Makuška žena

>> #125, Luboš – FREESKI, 09. 02. 2013 09:04:11

Aha, to mě nenapadlo. :-D Pro nás olomoučáky je výjezd na hory kamkoliv, kde je kopec a automaticky vybíráme ty „profláknutý“ střediska. 8-)

Sedačku nutně nepotřebuju, je mi jedno co mě vyveze nahoru, takže určitě vyzkoušíme i jiný kopce. Díky moc za tip. :-)

Btw. přikládám video ještě z Dolní Moravy z 26. 1., povrch i počet lidí byl lepší. Omlouvám se akorát za kvalitu, bylo natáčeno za jízdy.

Dolní Morava

Lepší být v 9 doma než v půl 9 v márnici.

24.11.2013 13:38:00 #127 

BigBang muž

Ahoj, nejsem žádlej odborník, sám se s řezaným obloukem peru od koupi svých prvních opravdových carv. lyží, tj. od zimy 08/09 :-) Z videí mi příjde, že se spíš vezeš resp. necháš se vézt (kolikrát to praktikuju i já) s tím souvisí tak trochu „záchodové postavení“ a hlavně na oblouk moc pospícháš. Pak vzniká, jak už bylo zmíněno, trajektorie tvaru Z ne hezkého S. Tudíž, bych zkoušel nespěchat a trénovat delší smýkaný oblouk. On ten řezaný s tím souvisí, protože ten taky nepříjde hned, jak si usmyslíš, ale musíš na něj „počkat“. Další věc je se opírat o jazyky, je mi jasný, že to po dni lyžování bolí, ale jinak se ze „záchodu“ nedostaneš 8-)

10.08.2014 22:54:44 #128 

PetrAT muž

Když se podívám na stránky 24–32 , tak mám pocit, že se svět točí stále dokola …
A veškeré dohady o jediné možné správnosti té které techniky lyžování jsou naprosty pomíjivé .
http://books.google.cz/books?…

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy