Po operaci menisku nezacvaknu patu do vázání (strana: 2)
02.12.2014 14:50:29 #31
No, ja si myslim, ze asi nema cenu tady zaplevelovat diskusi nasimi nazory na toto tema. To myslim v dobrem:-) At je to jak chce, neni na svete dnes preparat , ktery by dokazal tento proces zvratit…jsem zkousel i injekce krevni plazmy, ale ta zmena nijak velka nebyla, jestli vubec nejaka. jen na okraj, tech studii je pomerne dost, nejenom ta jedna.
Kazdopadne tady PavelKo chtel slyset, zda-li nekdo mel podobne zkusenosti, tak je potvrzuji, ze ja ano a rekl bych , ze to je standardni zalezitost. Po posledni artroskopii s meniskem , jsem mel take problemy se zacvaknout, respektive jiz jen se dostat do bot bylo pomerne dost bolestive. No, ale dvakrat jsem si opatrne sjel, abych zjistil co a jak, a sel jsem domu…kdyz jsem pak jel na hory, nejhorsi to pak ani nebylo na lyzich, tam byl clovek preci jen „upevnen“, ale kdyz jsem si sundal lyze a boty..to jsem na zacatky vzdycky sotva chodil…
09.01.2015 09:01:38 #32
>> #1, PavelKo, 11. 04. 2013 21:02:46
Přesně před 3 měsíci mi dělali ASK meniskus
Včera jsem se vydal na svah (absťák byl silný)
A měl jsem stejný problém, zacvaknout botu do vázání se povedlo až na
druhý pokus a ještě tak nějak nejistě
.
Malinko problém už byl obout botu, ale povedlo
Co jsem dělal na svahu nebudu komentovat (začátečník který objevuje
lyže)
Zatím lyžování odkládám a vracím se k chození
To mi zatím po operaci dalo nejvíc
Pokud mi doporučíte jiný typ rekonvalescence, tak budu rád
09.01.2015 14:41:08 #33
Pokud mohu, mám zkušenost s kolenem i s kotníkem. Před pěti lety meniskus na pravé noze. V září 2014 meniskus + plastika vazu + plastika vazu na kotníku, takže letos se na lyže nedostanu ani náhodou. Každopádně to chce čas, pořádnou rehabilitaci a co nejvíce postupně naposilovat stehenní svaly které vedou částečně přes koleno. Ze začátku plavání (kraulový nohy), rotoped a pak v posilovně postupně pořádně nadupat celé nohy. Je to dřina, ale koleno se zpevní. Pak to chce samozřejmě vše udržovat v kondici. Poprvé mi to opravdu moc pomohlo a neměl jsem do ted s pravým kolenem problémy. Ted přišla na řadu levá noha komplet, nejdříve mi praskl meniskus na začátku minule sezóny, ale odjezdil jsem ji celou než přišel výpadek ve Francii a přerval jsem si vazy v kotníku a v levém koleni. Vše mi opravili, v září mi vzali meniskus a udělali plastiku vazu v kotníku a ted v prosinci plastiku kř. vazů v koleni. Takže ted místo ježdění rahabilituji, jezdím plavat a rotoped bez zátěže. Musím to znovu do příštího roku dohonit.
10.01.2015 20:14:04 #34
>> #32, PetrAT, 09. 01. 2015 09:01:38 Pokud mi doporučíte jiný typ rekonvalescence, tak budu rád
rotoped…
začal jsem cca 14dní po operaci bez zátěže cca 5min – 10× denně postupně jsem přidával zátěž, ale stále jen 5min – 10× denně postupně přidával zátěž i dobu jízdy. Po 2 měsících jsem přidal i posilovnu(předkopávačky-zakopávačky) menší zátěž-ze začátku žádnou. za 3 měsíce po plastice kř. vazů v koleni jsem najel cca 6000km na rotopedu. Bolí to, ale… Za 16 týdnů po plastice poprvé na lyžích-na loučce. Za 18 týdnů týden v Bormiu-5až6 hodin na sjezdovce Používal jsem hodně dlouho pořádnou ortézu-nebudu uvádět značku, abych nebyl napaden, že jsem prodejce a dělám ze reklamu(SZ)
10.01.2015 22:52:23 #35
>> #32, PetrAT, 09. 01. 2015 09:01:38
Chodils po operaci na nějakou rehabilitaci? Tam by tě měli naučit nějaké cviky. Podle mne bys neměl začínat posilováním velkých svalů, ale spíš těch drobných, např. na nestabilních plochách atd.
Alespoň tak to probíhalo po úrazu vazů u mne.
10.01.2015 22:59:19 #36
>> #35, HonzA_, 10. 01. 2015 22:52:23
Ano, mám za sebou 10 rehabek (výřivka, cvičení, magnet)
Posledních 5 rehabek už bylo na nestabilních plochách
Ještě mě čeká kontrola u ortopeda
Ale zatím je koleno horší než před operací (jsem 3 měsíce po
operaci)
11.01.2015 06:55:50 #37
>> #36, PetrAT, 10. 01. 2015 22:59:19
Mně ortoped po natrženém (a po srustu volnem ) ACL nechal dřív jezdit
s ortezou na lyzich nez mi povolil rotoped
.
Paralelně s tím jsem absolvoval rehabilitaci jak pises. A nejvic casu venovali prave nestabilnim plocham.
Hned pri prvni jizde jsem se bolesti malem po..al, pak se to srovnalo. Dodnes mi ale koleno cele ztuhne kdyz jezdim bez ortezy – staci tak 2 hodiny.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.