Co jíst a pít při lyžování? I. - Čokoláda [článek]
31.07.2013 09:09:25 #1
Snad každý lyžař řeší problém, co v průběhu svého
lyžařského dne jíst a kdy. Někdo se těší na dlouhý oběd v horské
restauraci, další spolyká hranolky u bufetu, někdo zakousne na lanovce
řízek, jinému stačí tatranka či müsli tyčinka a někdo třeba nejí
v zápalu lyžování vůbec. Přes léto jsme pro vás připravili
pětidílný seriál, ve kterém dopodrobna probereme tradiční potraviny
stravovací kultury českých lyžařů. Čokoláda – pokrm
lyžařských bohů
Tabulka čokolády je nakumulovaná nutriční bomba. Její složení (vysoký
podíl tuku, cukru, ale i jistá dávka bílkovin) ji řadí mezi
vysokoenergetické potraviny a její pojídání na kila organismu jistě
nepřidá. Ovšem jako sportovní doplněk je čokoláda královnou, které se
nevyrovná žádná müsli tyčinka. A tatranky? Kvalitní hořká čokoláda
(ale i některé mléčné) je v porovnání s tatrankou jako steak
z hovězí svíčkové proti hamburgeru ze zbytků.
Tento
článek vyšel v časopisu SNOW 54.
Odkaz
na článek
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.