Rozbor videa (strana: 18)

30.01.2012 09:59:11 #511 

˘Ö˘Krab muž

>> #510, rADEk, 29. 01. 2012 18:07:51
Tomu nemůžu konkurovat.

Aby řeč nestála, zvlášť pro Heinrichy a jim podobné, co nemají nic na práci, jen se v něčem cizím babrat, přidávám zpomalené a normálně rychlé video z nedělního Neklidu, prostě další má pasivní jízda po placce od lesa k lesu – a rozhodně nic pro Adama (pro toho mám připravenou v záloze jednu speciální zakázkovou lahůdku).

[Podmínky: upěchovaný prašan, sice zdánlivě ideálně vodivý, ale opřít se o to kloudně nedalo, cca –8°C, vítr, že to Krabici (a dvakrát i mě) při natáčení skoro sfouklo. Navíc pod místem, ze kterého natáčela, byla na svahu cca 10 cm vrstva totálně brzdivého kyprého sněhu přes celou šíři a asi 50 m dlouhá. Použity starší lyže Sporten AHV06 GS 186 R>21 (vypočteno cca 25m).]

EDIT: A teď ta slibovaná lahůdka výhradně pro Adama.
Adame, myslíš, že bych se měl ještě přiklonit víc ke svahu zůstat v oblouku delší dobu? Nebo to už stačí? Kde je chyba? Pravda, jedu jen na ubohých točivých slalomkách, protože ty pravé FCT150 mi zabavil Panák.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

30.01.2012 10:20:28 #512 

Harry žena

>> #511, ˘Ö˘Krab, 30. 01. 2012 09:59:11

Za tu moju kritiku prace vonkajsej z minuleho videa sa omluvam.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

30.01.2012 11:01:02 #513 

Harry žena

A este si dovolim.Preklikal som sa na mladu kobylku v jazde.

Velka pochvala,takto nejak ma vypadat lyzovanie cez bedrove klby.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

30.01.2012 11:30:28 #514 

milan2

Krabe dokud nepoložíš kolena na sníh jako Marcel tak to bude vždycky stát za prd..

Lyžovat jsem nikdy neuměl a nikdy nebudu.

13.02.2012 22:54:09 #516 

MirekP

>> #515, rišoD., 13. 02. 2012 21:53:31

Slovy „klasika“ (nevim jak moc znameho na Slovensku bych rekl „stopa Cabadaj, stopa :-)“ 1/prilis siroka a pak to neumozni se preklopit pres tu vnitrni (mozna na ni pak i vic stojis, coz na toto svahu asi moc nevadi) 2/mirna protirotace, tim zustava vnejsi trochu vzadeji (2 oblouky frontalnejsi a i lepe vypadaji)

Jinak by me zajimala tva lyzarska minulost, pocet dni hodin v brankach, dni na snehu…

dik za ten link na Talose

14.02.2012 08:08:35 #517 

Ičes

>> #515, rišoD., 13. 02. 2012 21:53:31

Rišo, aktuálne som si pozeral Tvoju jazdu naživo minulý týždeň, konštatujem, že lyžiarsky progres oproti r. 2007 máš. Zásadná vec: oblúk zahajuješ na vnútornej nohe a tým pádom prepadávaš do oblúku – mnohokrát doslova (vo videu viď jazda v „zjazdovom“ postoji; predpokladám, že na tej jasenskej placke to cítiš aj sám. Dôsledné zahájenie oblúku cez vonkajšiu nohu a upratanie vnutornej tak, aby si mohol správne rozložiť váhu na oboch lyžiach (na tomto fóre už toľkokrát spomínané predsunutie vonkajšej a zasunutie vnútornej lyže v oblúku – povedané zjednodušene). To, že na lyži s rádiusom pod 19 m by si mal predsa len vytvoriť svižnejší a dynamickejší oblúk môžeš riešiť následne.

>> #516, MirekP, 13. 02. 2012 22:54:09

Súhlas so šírkou stopy (aj keď na tomto úseku svahu to naozaj nevadí…)

NaSvah!

Cielene sa prepracovávam k lepšiemu štartovému číslu

16.02.2012 19:47:38 #521 

Harry žena

>> #520, rišoD., 16. 02. 2012 15:52:45

Riso cau.Co Ti napisem,ber len ako cisto moj osobny nazor.

Skoda velmi zle natocenych telefonnych videi.Tazko z nich nieco vycitat,lebo neviem co bolo ucelom tejto jazdy.Ale ak je toto tvoja bezna jazda,tak vsetko podstatne uz bolo povedane Mirkom P a Icesom.

Jazdis od uvodu obluku obojnoho,zatacas vklananim vnutorneho boku do obluku.Tym padom od uvodu zatazujes dost vnutornu,co Ti bude robit problem pri utahovani oblukov.Preto aj ta mierna protirotacia,a stracanie vonkajsej.

Problem pri Tvojej jazde moze sposobovat aj sklon svahu,predsa len lyza s radiusom 18,5 m uz potrebuje nejaku rychlost.

Paci sa mi ,ze nekrcis vonkajsiu.Pises,ze stareho psa novym kuskom/na kuracich nohach/nenaucis.

Ale naucis.Daj na Icesovu radu,dosledne lyzuj cez vonkajsiu nohu,aby si si v hlave upratal.Vnutornu len vod po snehu,zatial ju nezatazuj.

Zatacaj vyklonom panvy cez bedrove klby do obluku,pri snahe zachovavat frontalnost panvy.

Utahuj viac obluky/aktivnou pracou vonkajsej/,vykresli ich uzavretejsie,znovu doraz na vonkajsiu pocas celeho obluku.

Mam pocit,ze ak by sa Ti mohol povenovat Ices,velmi by Ti to pomohlo.Raz dobre vysvetlene je viac ako tisickrat bez spetnej vazby odjazdene.

Zatahuj vnutornu pod seba,bez zatazovania.

Nuz,ale toto vsetko uz Ti chalani napisali.Myslim,ze ked na sebe popracujes/dosledne na modrej,najlepsie ak sa budes citit na tom kopceku ako uplny chu../.

Nie si na tom az tak zle,v dobrych rukach by Tvoja premena bola dost rychla.Sirku stopy Ti upravi,ak zacnes jazdit cez vonkajsiu.

Skus natocit nieco aktualne,5 rokov stare video po dvoch rokoch na carvski moze byt dost zavadzajuce.

caute Harry

16.02.2012 20:27:17 #523 

Harry žena

>> #522, rišoD., 16. 02. 2012 20:19:23

Ten skok v roku 2005 bol riadny,vidim ze investujes,a celkom s rozumom/netreba kupovat nove topsheety za strasne ceny,ked sluzbu v tej istej kvalite Ti odvedie aj 5 rokov stary kvalitny model/.

Ako sa citis na tychto najnovsich?Nenutia Ta robit nieco inak?

cau Harry

13.02.2013 11:06:46 #531 

Lyzar123

Muzete nam nekdo poradit jak se zlepsovat z ohledem na chyby v technice i taktice prosim? Oba GS lyze 180cm, R>21, prvni lyzar letos asi 10 solidnich puldni, druhy 2. Snaha nenasilne uvolnene projeti bez kontaktu s branou. Kopec kratky a modry.

Diky

http://www.youtube.com/watch?…

13.02.2013 16:33:45 #532 

Harry žena

>> #531, Lyzar123, 13. 02. 2013 11:06:46

Celkom fajn video.Skoda ze obcas ujdete zo zaberu v obluku.

Dobre sa na Vas oboch pozera,viete o co v lyzovani ide.Na takomto svahu sa chyby az tak lahko neodhaluju,tu sa neodkryju.

Ine je totiz karvovat si v „obraku“ kde mam na vsetko cas,ine ked som pod tlakom.Je tam u oboch trochu protirotacie,ale na takomto svahu sa tak jazdi.

Takze za mna,dobre.

caute Harry

P.S. Prvy jazdec v obraku mal aky cas?Len pre moju informaciu.

13.02.2013 23:22:49 #533 

ivan

V trati, kterou i amatér projede ve vejci s pohodovým překlápěním, toho moc nepoznáš. Podobně jako na zelenomodré placce s vhodnými lyžemi vykrouží oblouky na hraně i mírně pokročilý. Zkuste se natočit na kopci, kde budete za jízdy muset něco opravdu dělat.

Klidně vynechte okrasné tyče a dejte „sportovní“ svah volně.

14.02.2013 00:03:29 #534 

CzechSkier

No tak celkem nenásilně, uvolněně jste to projeli, do bran jste se vešli, takže cíl splněn. Pokud byste se chtěli zlepšovat směrem k závodnímu výkonu, tak by se tam ještě nějaký prostor našel. :-)

Především jedete oba vzadu, točíte převážně pánví s dominancí vnitřní nohy v závěru oblouku (viditelnější u prvního jezdce, ale na prudším byste v tom bylo oba). Mezi oblouky je hodně přehnaný pohyb nahoru a přechod trvá neuvěřitelně dlouho. Je to hodně pasivní, jsou tam v podstatě dvě pozice, jedna v pravo a druhá vlevo, chybí rytmus a regulace tlaku do lyží. To všechno vede k hodně kulaté linii, která se postupně snižuje, škoda, že tam nebylo ještě pár bran. Vyndané kšandy a vajíčko vypadají efektně, ale spíš škodí (zejména s ohledem na předchozí vytažení), protože blokuje rozsah v pánvi (tedy to vajíčko, ne ty kšandy. Ty se spíš jen tak zachytí někde na kotvě nebo na sedačce při vysedání. Už jsem to viděl a je to docela prča. škoda, že to nemám natočený…). Snížení v konci oblouku končí přisednutím na vnitřní lyži a připlácnutím ramen ke kolenům, což točení lyží nijak nepomůže. Ale to všechno pro případ, že byste měli závodní ambice, a taky proto, abyste měli nějakou motivaci i v rekreačně sportovním lyžování.

Hodně zdaru.

I.

www.juniorsports.cz

16.02.2013 19:19:51 #535 

eel

Ahoj, prosím o komentáře k mé jízdě.

Problémy, o kterých vím:

• záklon
  • předsunutí vnitřní
  • zalomení pravého kolene dovnitř: v levém oblouku mi odjíždí vnější, při ukončování jí tahám za sebou. V pravém oblouku se mi pravá noha hůř naklápí na malíkovou hranu

Lyže Kneissl white star 185/23

Pohodová jízda na mírném:

na prudším:

rychlé oblouky na slalomkách:

Dík Petr

16.02.2013 20:44:45 #536 

˘Ö˘Krab muž

>> #535, eel, 16. 02. 2013 19:19:51

Po tom, co jsem dneska na sněhu generoval já, bych snad ani neměl mít odvahu psát něco dalšího ke Tvému sebehodnocení. Přesto.

Sundej si už konečně ty ruce z věšáku.

˘Ö˘

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

16.02.2013 21:17:59 #537 

eel

A kam je mám jinam dát? :-) Ovlivňuje to něco? (kromě estetiky)

16.02.2013 21:32:07 #538 

˘Ö˘Krab muž

Estetika je podružná. Co všechno ruce na věšáku blokují poznáš, až se Ti povede je smysluplně používat.

16.02.2013 21:53:25 #539 

Harry žena

>> #537, eel, 16. 02. 2013 21:17:59

Cau.Pekne videjka,skoda prace so zoomom,pomohla by.

Ruky nedrzis dobre,ale v tom az taky problem nevidim.Ale mozno by Ti pomohlo,hlavne ohladom pocitu toho zaklonu,aby si ich tlacil viac pred seba a nizsie.To by Ta trochu predklonilo v trupe,si dost vystrety.

Lyze ovladas celkom fajn,lyziar pokrocily.Problem z mojho pohladu na ski vidim v tom,ze zatacas,na inych principoch,ako ktore ja vidim ako dobre.Predsuvanie vnutornej,jej prilisne zatazovanie,ne­aktivna vonkajsia,su z mojho pohladu Tvoj problem.

Skoda,mas celkom fajn rozsahy,bolo by skoda ich nevyuzit na spravnejsiu techniku.

Ale lyzovat sa da bez problemov aj tak ako jazdis,celkom dobre to vyzera,ide len o to,ci chces nieco u seba riesit,alebo si spokojny s tym,ako Ti to ide,a ako sa pri tom citis.

caute Harry

16.02.2013 22:34:39 #540 

johnycek muž

>> #536, ˘Ö˘Krab, 16. 02. 2013 20:44:45

Ahoj Krabe. Koukal jsem na tebe od bufetu a nebylo to nejhorší. 8-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy