04.03.2014 11:00:37 #31
>> #30, korsičan, 04. 03. 2014 10:28:34
Napsal – vyšlo to ve SNOW 71 time, které už je i volně ke stažení v archivu: http://issuu.com/…lero-floowie (str. 16)
Pokud vím, z Dolní Moravy ještě něco bude.
A ještě výzva pro skalní špindlerovské lyžaře: máte-li chuť, pošlete svůj pohled, nejlépe blogového charakteru, který třeba sesumíruje zkušenosti z letošní sezóny, porovná s předchozími lety ap. Rádi ho pověsíme (ten text).
04.03.2014 11:43:49 #32
>> #27, Jana Kubitová – SNOW tour, 04. 03. 2014 09:27:34
Milá Jano, je mi líto, že za jednu večeři a lyžovačku jsi schopná napsat článek prakticky rovnající se reklamnímu letáku a taky je mi líto, že časopis Snow, jehož vestu nosím:-) tohle zveřejní a navíc se tváří, že je to normální článek. Asi už nemáte o čem psát.
Igorovo prohlášení o „smrdících“ lyžařích mě samozřejmě pobouřilo. I když vetšinou víc, jak 3 hodiny nejezdím, takže mu tam, zas tak dlouho nesmrdím…
Jsou tu další věci, které mě pobouřili ještě víc. Všechny už byly asi napsány, ale:
- loni ukončili sezónu tak 2–3 týdny dřív, než by odešel sníh z Machytky. Jinými slovy, Rusáci už nedorazí, sezónkářům to zavřeme. Uvidíme, kdy to zavřou letos. Asi brzy.
- letos párkrát nesněžili i když mohli, kde jsou děla nevím
- hřiště na Medvědíně nejelo polovinu sezóny, hřiště ve Špindlu nezprovozní vůbec. To je bohužel dost problém, když chceš trochu jezdit na GS, jsou to jediné místa, kde to tak do 11:00 jde.
- snowpark nezprovoznili vůbec! Znám lidi, co mají sezónku jen kvůli tomu, takže vyhodili 9tis.
- nemožnost koupit skipass na 2–4 hodiny za přijatelných podmínek, je sice běžná strategie velkých středisek, ale většinou se v těch Alpských dá lyžovat výrazně kvalitněji v pozdějších hodinách. To se ve Špindlu, nedá skoro nikdy.
- letos nechali své zákazníky jezdit na 40% sjezdovek plnejch šutrů za krásnou cenu hlavní sezóny a 850,– Kč, a bez ostychu hlásali, že jezdí 100% vleků.
Kdybych to prostě měl nějak shrnout do jedný věty, tak mám nějak pocit, že to hlavní „KVALITNÍ LYŽOVÁNÍ“ nějak není primárním cílem.
V Aspenu předpokládám, fungujou tyhle všechny věci pro klienty s kožichama, ale k tomu je tam asi to kvalitní lyžování. Tobě se více líbí zážitkové večeře a kvůli tomu vychvaluješ areál do nebes. Zaplatit tučnou permici a pak ještě tučnej oběd, jak říkáš, je pro areál fajn. Jen mi tady chybí to, že zažiješ fantastický ježdění za 40 EUR, dáš si jídlo za 30 EUR dopiješ pivo a řekneš si dneska to fakt stálo za to. Tohle bohužel Špindl díky spoustě faktorům nikdy nenabídne a proto mě štve, že si hraje ne něco, co není a nemůže být.
No a proč tam pár lidí tady ze snow jezdí. Protože tam panují klimatické podmínky umožňující kvalitní ježdění na GS na první dvě hodiny provozu…někdy. T
04.03.2014 11:48:36 #33
Ano, na Dolní Moravě byla SNOW Tour bohužel na úplném začátku letošní mizerné zimy … Snažíme se psát hlavně o tom, co stojí za pochvalu (možná trochu proti české povaze :)), takže přijde opáčko… A myslet si můžete všichni co chcete, mně se prostě obě novinky líbily, dokonce si troufám tvrdit, že Fresh track si někdy ještě zopáknu za svoje, protože mi to přijde daleko smysluplněji vydaný peníz než za celodenní stání ve frontě a kličkování mezi mraky lyžařů…Špindl by prostě především potřeboval další sjezdovky ke svým ubytovacím kapacitám, ale to víme všichni…obzvláště teď, v době jarních prázdnin.
04.03.2014 12:04:28 #34
>> #33, Jana Kubitová – SNOW tour, 04. 03. 2014 11:48:36
Já bych si taky koupil fresh track, ale má to několik ale: 1/ musíš ho koupit den předem, do 18:00. Nějak nevím, jak to udělat, když nejsem ze Špindlu 2/ za hodinu dáš přesně 3 jízdy, možná ti vyjde čtvrtá, pak se mi ale právě nebude chtít jít na zážitkovou snídani. Protože ještě 1,5 hodiny se dá ve Špindlu lyžovat docela slušně. Hlavně když jezdí hriště. Ne sice už na červený, ale nějak to jde. Takže celej Fresh track zase pro „lyžaře“ není. Nebo snad chodíme jíst, když je na sjezdovce málo lidí, je to tvrdý a není to rozježděný.
Takže pro toho ten koncept je?
04.03.2014 13:23:42 #35
>> #26, Jana Kubitová – SNOW tour, 04. 03. 2014 09:18:36
„To Oblouk – osobní příběh je v něm na místě, prostě jsem tam trávila svoje dětství a od toho se neodprostím ............. možná i proto Tvůj dojem z rozdílné péče věnované různým prezentacím středisek, kterými SNOW tour prošla.“
- k tomu jen kraťoučká poznámka – mě se ten tvůj osobní příběh
opravdu líbil, přesně vystihl atmosféru, ale… – víš ve kterém roce
jela naposledy jednosedačka? – a jistě víš, kolik ti je let
…
To co ti tu všichni vyčítáme je, že z tvého špindlerovského článku je až příliš patrný NELYŽAŘSKÝ komunikační (ale i podnikatelský!!!) koncept současného provozovatele = zavádí a komunikuje marketingové „novinky“ určené lidem, kteří mají do Špindlu přijet „ukázat“ co si mohou dovolit. V podstatě jsi totiž, bohužel, o ničem jiném, co návštěvníka Špindlu čeká, nepsala.
- Zřejmě se shodnem na tom, že večeře s cca 130m jízdy v čerstvém manžestru za svitu pochodní (od horní stanice k bufetu) asi moc lyžařským zážitkem není, že? – takže v podstatě ani není zajímavé uveřejnit, kolik takových večeří se provozovateli podařilo letos udat.
- Ranní lyžování na manžestru nepochybně lyžařským zářitkem je –
vím to, dopřávám si jej zásadně při každém mém
lyžování – tetos zatím cca 40 krát, z toho 3× ve Špindlu,
jinak v Rokytnici, na Špičáku, Harrachově, Říčkách, Přemyslově, ve
Vysokém, Zásadě, v Jablonečku… – všude – prostě RÁNO nastoupím
s kamarády vždy na první sedačku (kotvu). Zajímalo by mě ovšem sdělení
provozovatele, který vedl tvoji klávesnici, kolikrát byl tento
špindlerovský marketingový „trhák“ = fresh track opravdu prodán (mám
své zprávy ze spolehlivých zdrojů
).
To co píše např. Tomአnebo Korsičan jsou totiž opravdu objektivní lyžařské poznatky. Abych nebyl jen negativní, uvedu dvě letošní špindlerovská pozitiva:
- rozšíření sjezdovky na Medvědíně
- spolehlivý provoz areálu Stoh
Jinak lyžařsky předvedl Špindl letos propad do hloubi minulého století.
Vím o tom dost, v letech 1973 – 1986 byla mým „domovem“ buňka na
stadionu .
04.03.2014 13:55:02 #36
>> #35, oblouk, 04. 03. 2014 13:23:42
Abych tady nebyl zcela negativní, vždycky jsem zapomněl napsat o rozšíření červené a černé sjezdovky. To je opravdu velmi dobré. Bohužel černá byla dobrá letos dvě jízdy a červená asi 6 jízd. Jindy jsem se tam neodvážil, abych nezničil svoje lyže.
Jedním dechem pak ještě musím přidat právě to, že kapacita čtyřky, je tak obrovská nebo obě sjezdovky tak malé, že kvalitní jízdy se vyskytují zcela zřídka. Myslím tím dobře upraveno, možnost se soustředit na svou techniku a jet na GS. Za to dávám v Alpách těch 40 EUR + 20–30 za jídlo a mám skvělý zážitek a jsem štastný. Pak na to několik dní, týdnů, či měsíců vzpomínám. Tohle Špindl prostě nedokáže nabídnout, ale přitom se mě snaží přesvědčit, že jsem v „Aspenu“.
Od příštího roku budou veškerá restaurační zařízení pod Skiareálem, takže se můžeme těšit na kvalitní polévky za 90kč a malé pivo za páďo. Rád si to dám, když si před tím zalyžuju!
04.03.2014 14:25:20 #37
>> #33, Jana Kubitová – SNOW tour, 04. 03. 2014 11:48:36
Tak se mi zdá, milá Jano, že jste tomu Špindlu prokázala spíš
medvědí službu… . Ale
kdo chce kam…
04.03.2014 14:51:13 #38
>> #37, mirjur, 04. 03. 2014 14:25:20
Naopak – je skoro jisté, že si to tu pánové ze současného vedení Skiareálu Špindl přečtou a nějak (kéž by prolyžařsky) zareagují. Není mnoho variant pro vysvětlení toho velmi neutěšeného nelyžařského vývoje v souvislosti s provozovanou komunikační strategií:
- špindleráky šuškaný tunýlek s „utajenými“ přesuny sněžné techniky…
- podobně „ujetá“ varianta = Špindl jako cenná součást portfólia společnosti pro působení na burze
- nebo prostá tupost…?
- nebo.....
Já tomu holt nerozumím.
04.03.2014 14:52:10 #39
>> #3, Radek Holub – SNOW, 03. 03. 2014 14:59:50
Není to komerční prezentace – text je autorský a za zveřejnění nikdo neplatí, nepočítáme-li pozvání na akci.
OK. Není to tedy placený článek. Ale nejsem sám, komu se obsah a forma zdá býti prezentací.
Sám jsem do Špindlu rád jezdil. Mám na něj nostalgické vzpomínky, protože s rodiči jsme jezdili na podnikovou chatu Prefy Předměřice. Na sjezdovce na Labské jsem se vlastně naučil lyžovat. To bylo ještě v době, kdy se stavěl hotel Arnika (Zotavovna ROH Pochodeň).
O to víc jsem alergický na současný přístup provozovatele areálu. Všechny tyhle snobské (a zbytečné) akce degradují tohle naše nejlepší lyžařské středisko na letovisko pro Rusy a předsilvestrovskou párty pro rádoby celebrity.
Upřímě řečeno. Radši jezdím do Harrachova na Červenou II., kterou považuju za nejlepší a nejhezčí sjezdovku v Krkonoších. Jenom doufám, že někoho nenapadne napodobit Špindl se zážitkovou večeří a snídaní. Já totiž už jaksi na tohle organizované sjíždění a organizovanou zábavu nemám žaludek. Užil jsem si ho dost v dobách ROH.
A pokud budu chtít dobrou večeři, dojdu si na ní s manželkou nebo přáteli do dobré restaurace. Stejně tak na ochutnávku vína.
PS Pokud by chtělo jakékoliv středisko udělat opravdovou zážitkovou akci pro lyžaře-fajnšmekry, tak by IMHO muselo postavit na sjezdovce GS a nechat tam za přiměřený poplatek nechat trénovat amatéry s profi trenéry. Jenže to by se zase omezila kapacita sjezdovky a to si nikdo nedovolí. Bohužel.
04.03.2014 15:19:00 #40
Jenže já jsem schválně nepsala o ničem jiném a jen a pouze o těchto dvou zážitkových novinkách, které mě prostě příjemně překvapily – …jinak díky za kompliment, ale jsem ročník 1975 a jelikož lyžuju od dvou let, jsou to fakt MOJE vzpomínky, věř či nevěř, nikdo moji klávesnici nevedl :)
04.03.2014 15:27:12 #42
>> #41, PetrAT, 04. 03. 2014 15:22:18
Ještě je tu jedna věc. Musí vás být minimálně 30:-)
04.03.2014 15:43:34 #43
>> #40, Jana Kubitová – SNOW tour, 04. 03. 2014 15:19:00
Milá Jano, nechci Vás podezírat ze záměru, ale snaha zavděčit se hostiteli z Vašeho článku jenom čiší. Možná to nevnímáte, ale místní čtenáři spíše asi očekávají nezávislá hodnocení, objektivní informace, rady a trochu legrace. Nedivte se proto, že takto podaná prezentace řadu z nás dokáže „rozdráždit“.
04.03.2014 15:52:13 #44
>> #41, PetrAT, 04. 03. 2014 15:22:18
Orientace na cílovku rodiny s dětma je jasná. Teď když stojíš frontu, promítaj ti nad turniketama reklamy na nákup luxusních jachet nebo exklusivních nemovitostí u moře. Myslím, že tohle rodiny s dětmi fakt ocení:-))))))
04.03.2014 16:16:07 #47
Zdravím všechny! Jak napsal Radek už v některém z minulých
příspěvků… možná pěkné, ale pro spoustu diskutérů drahé…jenže
pěkné a funkční věci prostě drahé (termo prádlo, lyže atd.) no a jak
už jsme napsal já, kolik z vás tento zážitek vyzkoušelo?! Fakt nekecáme!
zkluste to… a pak se
můžeme bavit o dobré večeři, vínu a kam na ní chodit…oba s Jančou
jsme velmi vysazení na lyže, jídlo a nemálo jsme toho po všech koutech
Evropy projeli a hurá… konečně mě někdo nechce krmit smažákem a párkem
v rohlíku… Mluvím určitě i za Janu, když napíšu, že nás mrzí, jak
nás redaktory podceňujete a chcete nám vnutit názor, že nevíme o čem
píšeme, aniž by jste měli přímou konfrontaci (píšeme o našem zážitku
s konkrétní službou).
Přijde mi to stejné, když řeknu, že neumíte lyžovat…
. Což si nemyslím (nevím) a
proto to psát nebudu! Jsme rádi, že vás dokážeme zaujmout na všech
vlnách a proto je SNOW v lyžařské komunitě jedničkou. Urřitě příště
zase přineseme příspěvek, který polahodí vašemu oku. Za SNOW tour team
Tom Rucký
04.03.2014 16:20:47 #48
Všem připomínkujícím bych chtěla poděkovat za bohatou diskuzi a omluvit se, že nereaguji pružněji, ale spíše útržkovitě a ne na vše – to by samo o sobě bylo na další článek :) Na spoustu vašich připomínek a negací na vše možné či nemožné mi ale absolutně nepřísluší reagovat…s něčím souhlasím, něco vidím jinak, o něčem nic nevím…ale inspirovali jste mě a v dohledné době napíšu, jak to vidím já :) Pak se do mě teprve budete moci pustit – teď to vnímám spíše, že reagujete na vše možné jen ne na to o čem jsem psala :) Kromě Valeria, ten, ač s výhradami, očividně pochopil jak můj článek, tak marketingový záměr konceptu. Co se zážitkové večeře (Oblouku -absolvuje se pěšky, ne na lyžích, možná jsem se nepřesně vyjádřila..:))a Fresh tracku týče, jsou to prostě jakési bonusy navíc a zda si naleznou své příznivce, to se teprve uvidí… A nejsou-li to vaše šálky kávy, nevadí…Třeba se mnou nebudete souhlasit, ale zalyžovat si jedu prostě do Alp, na české hory jedu spíše zrelaxovat a pobavit se a tenhle koncept do mých představ tím pádem přesně zapadá. Z pozice gastronomicky rozmazleného zákazníka jsem ani jedné akci neměla co vytknout a proto jsem chválila – Fresh track a zážitkovou večeři! Nikde v článku nevychvaluju areál do nebes, TomáSi :)Pozorný čtenář by mohl odhalit spíše opak…jenže to by nesměl začít vidět rudě hned při slovu Špindl :))). Jinak zcela chápu vaše pobouření nad různými mínusy – ale přiznejte si též objektivně, že svůj díl viny za letošní české tragické lyžařské podmínky nese prostě zima, která vlastně nebyla. A teď prosím, nemluvím jen o Špindlu – v téměř všech areálech u nás je to letos smutné…nezbývá než doufat, že příští sezóna bude pro nás lyžníky radostnější… Skol!
04.03.2014 16:34:48 #49
Omlouvám se, ale tento článek je tak trochu na zvracení. Byla dotyčná Kubitová např. na toaletách na Hromovce nebo parkovala pod Medvědínem? Na záchod by se možná ani nevešla v případě, že by jej našla a pod Medvědínem by se utopila v bahně, atd..Tohle má být top středisko? Jde to od desíti k pěti to vědí všichni místní a místo aby se, když je nějaký problém v našem určitě nejlepším středisku někdo nad tímto pozastavil a začal do toho tepat, najdou se takové slečinky, které podlézají (třeba dostanou slevu na další skipas) a napíší na objednávku cokoliv. Mám celosezónky, ale když vidím ty chudáky stát frontu při vracení skipasů, protože ty automaty jim často nefungují nebo funkčnost letošního zasněžování, když mohlo jít, tak je doopravdy dobré před těmito pocity moc nejíst. Mimochodem informace o parkovišti pod Medvědínem je, že jim nepatří a proč se o něj tedy starat. Jak se Vám líbí např. nová přední řada na parkovišti pro vozy Audi? Takže přeji dobrou chuť a další zážitky, které nás čekají.
04.03.2014 16:35:57 #50
>> #48, Jana Kubitová – SNOW tour, 04. 03. 2014 16:20:47
Ono je to Jano přesně naopak. Nic jsi totiž nepochopila ty. Špindl je ofiko prezentován jako rodinám s dětmi nakloněné středisko a přitom je realita nahony vzdálená skutečnosti. Špindl se stal pro rodiny s dětmi cenově nedostupný a mnohé to tak nějak štve principiálně už kvuli těm kecům majitelů. A do toho se ty začneš rozplývat nad snobárnama až se ti od klávesnice kouří. Když se k tomu navíc přidá devótnost, která z článku čiší, nediv se. Prostě jsi netrefila chvíli a místo. To se ale přirozeně stává každému, mě nevyjímaje.
04.03.2014 17:03:03 #51
>> #47, Tomáš Rucký – SNOW tour, 04. 03. 2014 16:16:07
Nevyzkouším, nemám na to. Pokud by se stal zázrak a měl bych volné peníze, raději koupím ty lyže, to je mnohem trvalejší hodnota než nějaký zážitek z jídla a pití za takový prachy. Ale kdo na to má, nakonec proč ne. Lidi utrácejí za různé věci, co jsou ve svém důsledku k hočemu.
04.03.2014 17:41:19 #52
Mám pro Vás všechny nejlepší řešení – NEJEZDETE TAM !!!
At má Rataj permici klidně za 950 a pořádá snídaně, obědy, svačiny čí večeře NEJEZDETE TAM !!!
Mám pro Vás několik mých typů http://www.dachstein-salzkammergut.com/cz/winter/ http://www.stantonamarlberg.com/winter http://www.stuhleck.com/html/SK/hp.asp?…
Prostě a jednoduše – jezdeme tam kde výkon odpovídá ceně, ne kde se nedá zaparkovat, kde je WC z doby „krále klacka“ a kde jsme obtížný hmyz smrdící na sjezdovce…
To je nejlepší řešení
04.03.2014 20:01:52 #55
>> #47,
Tomáš Rucký – SNOW tour, 04. 03. 2014
16:16:07
Podívej, Tomáši, rád bych Tě upozornil, že To pro mě, diskutéra,
není drahé, ale ani náhodou, natož možná, To není pěkné.
Víš, moje peníze si provozovatel střediska musí zasloužit, pak mu je rád
dám a jelikož většinou jezdíme jako celá rodina tak „dám mírou
vrchovatou“. Ale smrdět na sjezdovce bych opravdu nechtěl.
Na Stohu naštěstí nejsou na můj odér tak hákliví a Fresh Track
pořádají každé ráno, dokonce bez předchozího objednání. A moc milá
paní v bufetu vaří príma kafe a dává do něj opravdové mléko z krávy
a ne hnusná umělohmotová mini-jako-mlíčka s tříletou dobou
použitelnosti…
04.03.2014 20:29:20 #56
No, řekněme si to na rovinu.
Prezentovat letošní rok Špindl, jako rodinné středisko, které je vstřícné k dětem, to se rovná zprávě na TV Nova, že nejúspěšnější Bulharský kosmonaut slavnostně otevřel první mezinárodní hotel v Moři ostrovů na Měsíci !!
>> #47, Tomáš Rucký – SNOW tour, 04. 03. 2014 16:16:07
Tomáši, na které konkrétní sjezdovce se ta úžasná akce konala, když ta nejlepší z nich je bez sněhu ?
>> #48, Jana Kubitová – SNOW tour, 04. 03. 2014 16:20:47
Jak již napsal Martin47 – to načasování zdejšího „zážitku“ je vážně úplně mimo mísu a nikdy z něho nesmažete fakt, že to bylo čistě účelové a na objednávku skiareálu. Společně s pořadem Jana Krause to do sebe zapadá naprosto dokonale. Lidé, které zima a sníh nezajímá to neřeší, ti si to přečtou, popřípadě prohlédnou v televizi a dál to neřeší. Sice jim může být divné, že se každý rok zasněžovalo, že se tam jezdil svěťák ...... ?! Na to konto podnikatel Rataj u Krause bez uzardění prohlásí, že tam není umělé zasněžování, takže ho bude muset vybudovat. Nezbývá než položit si otázku, čím to asi ten skiareál v minulosti zasněžoval. Zřejmě ručně, zahradní hadicí a na prst !!!
Na druhou stranu vlastně řekl pravdu, protože když někam zmizela všechna ta děla, tak je vlastně to stávající zasněžování nefunkční !!!
Pak jsou tu ale lidé, kteří se v tomto prostředí pohybují a pro ty je to momentálně čistá provokace.
A milá Jano, každým dalším příspěvkem se do toho zamotáváš čím dál tím víc a řekl bych, že tím svým posledním příspěvkem jsi se definitivně utopila.
Argumentuješ tady faktem, že jsi už ve dvou letech krájela oblouky na sjezdovkách ve Špindlu a že to tam dobře znáš. Nezlob se, ale o tom se dá díky tvým příspěvkům dost silně pochybovat. Tvrzení, že svůj díl viny nese letošní špatná zima je dobrý leda ta pro někoho, kdo Špindl nenajde ani na mapě, natož aby věděl, kde vůbec leží. A co zima 2007 ??? Ta byla podstatně teplejší, než ta letošní a neexistovalo, aby něco nejelo. A víš proč tomu tak bylo ???
Protože se zasněžovalo vždy, když to počasí dovolilo (letos tomu tak nebylo) !!!
Protože bylo kolem sjezdovek plno funkčních děl, která pracovala. Kde je
těm dělům letos konec, nikdo netuší !!! Co se třeba zeptat pana hostitele,
který Vás na tu fantastickou akci pozval, kde jsou všechna ta děla, která
byla třeba na hřišti na Pláni ??? Že by nějaký snědý čorkař a
kovošrot v Dolní Horní ???
Vy do Špindlu evidentně roky nejezdíte. Schválně, kdo ze „starousedlíků“ si pamatuje, že by nejelo v lednu, únoru, březnu a letos i na 100% v dubnu hřiště na Svaťáku ???
Takže ve světle těchto faktů je tato objednaná propagace skiareálu jako pěst na oko.
A dotaz na závěr. Kolik těchto „snídaní“ a „večeří“ ve Špindlu letos proběhlo ???
Budu bezbřehý optimista a odhadnu dvě, ale v hloubi duše jsem přesvědčený, že pouze ta Vaše !!!
Ale novináři jste Vy, takže by neměl být problém, aby jste nás
ohromili tím fantastickým číslem, kolikrát že to vlastně letos bylo......
04.03.2014 21:32:41 #57
spolehlivý provoz areálu Stoh
Stoh naštěstí Igorovi nepatří,takže tam to zatím vypadá jako středisko pro lyžaře a ne pro nabobské rusáky.
#55, kokoska.rokoska, 04. 03. 2014 20:01:52
Musíme jen doufat,že to tak i zůstane.Lyžování od 7 ráno,kdo to nabízí? Než Igor spustí máme skoro doježděno,dáme si dole v bufetu kafčo,pak dvě „rozlučkové“ jízdy pro radost a jede se domu. No a snídani si dám doma.Můžu se postavit do řady pro 4 kroužky na masce,ale je mi to šumák,tak proč bych to dělal.Na Stohu stejně není.Za potokem parkuje kdo první přijede a basta.Jo a vyzkoušel jsem kafe i v baru hotelu Stoh – dobrý (mlíko neumím posoudit protože si ho nedávám).
04.03.2014 21:52:34 #58
>> #56, korsičan, 04. 03. 2014 20:29:20
Nejen ty uz jsi zde operoval zasnezovanim a k tomu by to chtelo nejaka data. Moznosti zasnezovat bylo letos pekelne malo a asi se shodnem, ze pred vysnezenemi hriste je preferovan malej hang, cervena, modra a hromovka. I kdyz, pro me osobne patri taky k tomu nejoblibenejsimu, ale asi jsme minorita.
Za dalsi, pokud byla zima a ne vsechna dela sypala, tak to mohlo souviset i s tim, ze nebyla voda. Je nutno dodrzovat nejaky minimalni prutok vodniho toku a nemuzou odebirat neomezene. A zaslechl jsem pred lety zvesti, ze na stohu spustili sprchy a svatak mohl akorat koukat na nebe a fnukat a moc vody pouzit nemohl.
Neznam tamejsi pomery, ale pred unahlenymi zavery by to chtelo tvrda data, treba pocet zasnezovacich dni a dostupnout vody.
A kdyz budete kritizovat vsechno, bez ohledu na to, jaka jsou fakta, tak to onu kritiku akorat zdiskredituje.
04.03.2014 22:09:36 #59
>> #58, valerius, 04. 03. 2014 21:52:34
Ale jo, dejme tomu že to je přesně jak říkáš, i když o tom dost silně pochybuji.
Jenže v tom případě nesedí ta Ratajova prohlášení, že ve Špindlu
není vybudované zasněžování. Pokud nemají letos vodu, tak snad stačilo
říct, VÁŽENÍ SORRY, V POTOKU NETEČE VODA
A nemusel se vymlouvat na nevybudované zasněžování. Nic víc, nic míň.
04.03.2014 22:10:05 #60
>> #56, korsičan, 04. 03. 2014 20:29:20
Ale ona paní Snow tour nepsala nic o tom že byla pozvaná, jela tam určitě za zážitkem se vším všudy, tedy i s placením úměrné ceny za kvalitní služby… Podle nadšení a přesvědčování, že v nejde o žádnou formu PR předpokládám, že všechny ty zážitky si všichni účastníci platili ze svého.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.