Jizda na ledu
28.01.2017 16:51:11 #2
28.01.2017 17:34:37 #5
Je to úplně stejné, jako podávat v tenisu 200 km/h do kurtu. Podává se úplně stejně, akorát musíš všechno udělat hodně rychle a hodně přesně.
I.
28.01.2017 17:36:16 #6
>> #4, Zelva007, 28. 01. 2017 17:23:04
Na ledovate sjezdovce nejspis nikdy jezdit nebudes. Mezi injektovanym svahem vodou a plotnama je udajne rozdil. Ja jezdim pouze detsky piskoviste = plotny.
- nevypraskany lyze s sirkou pod botou 65–67 mm (nejlepe FIS)
- ostre hrany
- technika
28.01.2017 19:18:32 #7
>> #5, CzechSkier, 28. 01. 2017 17:34:37

>> #1, Zelva007, 28. 01. 2017 16:23:45
Zelviku,cau.
Kedze si mal zaujem o zmysluplne odpovede,dovolim si este doplnit Ivana,aby jeho odpoved davala logiku kompletne.
Tak sa drz,at sou oblouky kulatoucke,led je previt.
caute Harry
28.01.2017 19:30:16 #8
>> #1, Zelva007, 28. 01. 2017 16:23:45
>> #4, Zelva007, 28. 01. 2017 17:23:04
Nevím jak si představuješ odpověď.Návod jak jednoduše a bezbolestně kroužit oblouky na ledu ti takhle přes net bude stejně k prdu.
Za prvé, není to v materiálu,tedy JEN V MATERIÁLU.Za druhé ,jednodušší je ledový kopec než plotny. Za třetí, jak píše CzechSkier je to úplně stejné jako třeba na tvrdé pistě a vodivém sněhu.Na ledu je jen víc znát když to neděláš správně.
28.01.2017 20:16:19 #9
Na druhou stranu na plotnách se pozná lyžař. Zatímco nelyžař nadává na místa, kde plotny jsou, lyžař nadává na místa, kde plotny nejsou…
I
28.01.2017 20:46:22 #10
>> #9, CzechSkier, 28. 01. 2017 20:16:19
No ,pokud si mohu vybrat,tak radši celoledový kopec než sem tam plotnu.Člověk alespoň ví na čem jede…
29.01.2017 09:45:48 #11
>> #6, Marek Bednář, 28. 01. 2017 17:36:16
Lyze by asi odpovidaly Ostre hrany taky Technika…Tam to bude
pokulhavat
29.01.2017 09:59:24 #12
>> #11, Zelva007, 29. 01. 2017 09:45:48
Musíš začít na vodivém sněhu. Dokud to nepůjde tam, tak na ledu tuplem ne.
29.01.2017 10:11:43 #13
>> #12, fischerbl, 29. 01. 2017 09:59:24
Co je vodivy snih, prosim?
29.01.2017 10:14:27 #14
>> #13, Zelva007, 29. 01. 2017 10:11:43
To je takový sníh, kde neřešíš hrany a materiál, ale už jen tu
techniku.
29.01.2017 10:19:01 #15
29.01.2017 10:33:51 #16
>> #15, fischerbl, 29. 01. 2017 10:19:01
Chapu. Na takovem se mi jezdi dobre.
29.01.2017 11:00:25 #17
>> #16, Zelva007, 29. 01. 2017 10:33:51
Jde o to, zda jedeš i technicky dobře. Pokud jo, tak by přechod na „led“ neměl být nepřekonatelný problém.
29.01.2017 18:40:23 #21
>> #20, Zelva007, 29. 01. 2017 16:15:12
No tak jestli maj tvoje Štekli ještě hrany, tak je dobře nabrus a na ledu:
- začni výhradně JEN řádným naklopením lyží, abys jim dal šanci se zakrojit (doufám, že víš jak)
- přidej trochu „volant“
- trpělivě počkej až ti lyže „zaberou“
- zakaž si jakejkoliv vertikální pohyb, protože ten vede k usmýknutí a usmýknutou lyži dokáže následně zakrojit jen velkej znalec…
No a pak trpělivě zkoušej, zkoušej, zkoušej – podle Lenina… a třeba i víc než třikrát.
29.01.2017 19:06:21 #22
>> #20, Zelva007, 29. 01. 2017 16:15:12
Hm tak ty sou schopny držet na ledu velmi slušně;-)
29.01.2017 19:12:19 #23
>> #21, oblouk, 29. 01. 2017 18:40:23
Diky za radu, budu zkouset. Doufam, ze tedy vim jak je naklopit a dat sanci
se zakrojit
29.01.2017 19:44:56 #24
>> #21, oblouk, 29. 01. 2017 18:40:23
K tomu bodu trpelive pockat az lyze zaberou, tak to bych tipoval, ze je to u hrany brousene pilnikem / diamantem, coz mam ted. Kdyz jsem mel hrany pripravene z ,,mozna,, fabriky Fischer, tak ty hrany byly pripravene keramickym kotoucem a lyze zabirali okamzite vcetne mensiho usili a ani nemuseli byt tolik naklopene. Bohuzel rucnim brousenim pilnikem 18 nebo diamantem nejsem schopen docilit stejneho vysledku. Ze by opravdu melo neco do sebe brousit bocni hrany masinkami s keramickym kotoucem → Trione, Montana Monty Edger, Carrot by Comax, Wintersteiger DiscMan.
29.01.2017 20:21:57 #25
>> #24, Marek Bednář, 29. 01. 2017 19:44:56
„Ze by opravdu melo neco do sebe brousit bocni hrany masinkami s keramickym kotoucem…“
Nie tak, ako sa možno domnievaš. Nedostatok techniky žiadnou mašinkou nedoženieš.
29.01.2017 20:29:12 #26
>> #24, Marek Bednář, 29. 01. 2017 19:44:56
Taky ti lyže mohly už torzně změknout, nebo jsi měl lyže na servisu a změnilo se broušení od skluznice a nebo ještě něco jiného…
29.01.2017 21:21:03 #27
>> #25, TNS, 29. 01. 2017 20:21:57
Tak on clovek ani nemusel jet z kopce, aby ten rozdil poznal.
U Trione se pise toto:
Právě z něj se dostává ona „syrová“ hrana, kterou řada závodníků, zejména slalomářů, buďto přijímá, nebo dokonce upřednostňuje před hranou udělanou ručně.
29.01.2017 21:30:33 #28
>> #26, HonzA_, 29. 01. 2017 20:29:12
Lyze mam tento rok nove, tudiz torzne OK. Bocni hrana brousena na ruzne zpusoby rucne, no a od skluznice pred tydnem srovnany na Montane kamenem na 0 stupnu, vyzkouseny na svahu a nasledne udelan nepatrny odklon. Stejneho vysledku se nedostavilo.
29.01.2017 21:36:50 #29
>> #28, Marek Bednář, 29. 01. 2017 21:30:33
To je hrozný. Ty lyže dneska už vůbec nic nevydrží…
29.01.2017 22:04:47 #30
>> #27, Marek Bednář, 29. 01. 2017 21:21:03
Chlape, ty si priam posadnutý citovaním z katalógov výrobcov všetkého
možného
Ja by som až tak slepo marketingovým oddeleniam neveril …
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.