Je technika správná? (strana: 199)
02.01.2024 17:14:27 #5944
>> #5942, johnycek, 02. 01. 2024 09:45:47
>> #5943, HonzA_, 02. 01. 2024 13:27:19
Njn holt jak už sem dlouho žádnej kopec neviděl, tak ztrácím
odhad
03.01.2024 11:59:11 #5945
Jak to popsat? Cukr krystal natažený na kopec, kterej už nemá skoro
žádnou desku Stupnu
několik nad nulou. Po první jízdě vlevo jsem si říkal, že to byl zase
nápad a že do 1/2 hodky až se to rozreje jsem pryč, zvláště když celou
dobu zhusta chcalo. Jenže když už jsem dorazil a navíc po 10 dnech a nikde
žádný člověci mimo pár odolných ddrjugend. Ale i ti ddroní už nejsou
co bejvali, takže jsem to měl za chvíli skoro pro sebe. Obdivuju pracovníci,
co celou dobu pro nás cca 15 lidí neustále podávali kotvy v tom pičasí.
No abych to shrnul, vydržel jsem až do konce skoro
Ale řeknu vám jak člověk
lyžuje jenom občas, tak mám bobky i na sl ze začátku, nevím nevím co
bude až vlezu na GS
Hlavně se nevysekat… Potůček
03.01.2024 12:02:59 #5946
>> #5945, johnycek, 03. 01. 2024 11:59:11
Ty si skúšal extra mäkkú hranu? (čas 1:30 hod cca)
03.01.2024 12:13:04 #5947
>> #5946, IIIvan, 03. 01. 2024 12:02:59
že ty hned najdeš to nejlepší? to bylo best of shit
Ještěže jsem si nevzal
voteplováky modrý
03.01.2024 12:52:19 #5948
03.01.2024 14:29:14 #5949
>> #5948, johnycek, 03. 01. 2024 12:52:19
Nie, to toľko ľudí sleduje tuto našu diskusiu a boli zvedaví
03.01.2024 21:59:22 #5950
https://snow.cz/…lyza-pomoc/4#…
Položil som ti jednoduchú otázku, je na ňu problém odpovedať bez
vykrúcania?
("„všichni nejlepší na světe“. To naozaj trénujú niečo také VIAC ako jazdu po hrane v bránach v plnej paľbe??(a ešte k tomu koncom leta?)…)
„Extrémne mäkká hrana“ mi je teda jasná, to druhé(„mäkká hrana“) ešte pre istotu položím doplňujúcu otázočku, snáď už budem v obraze:
Definoval si to ako „hranice, kdy smýkaný oblouk přejde do „čistého“ řezaného oblouku“, pričom najrýchlejší v EP jazdia na tejto hranici. Ja som bol doteraz v tom, že najrýchlejší prejazd okolo tyče všeobecne je, že top jazdci práveže nejazdia na hranici šmyku a carvingu, ale práve čo najčistejšie po hrane(úvodný drift v zahájení sem nemotajme, reč je o fáze „vedenia oblúku“).
Vysvetli mi teda prosím, ako môže byť niečo „na hranici medzi šmykom a po hrane“(kde je zreteľne aj logicky určitá časť „šmykovej zložky“) spôsob, akým lyže dosiahnu čo najmenšie trenie „do strany“ a teda byť najrýchlejšie za prítomnosti tohto „stranového trenia“.
Btw. nepíšem o MOJICH pocitoch(ja som v tomto dosť „indiferentný“), ale o pocitoch INÝCH ľudí akým dojmom na nich ten text pôsobil(a nie len ten jeden). Mňa do toho neťahaj, mne na tom nezáleží aký dojem vytváraš alebo nevytváraš tými niektorými hodne neuváženými vyjadreniami. Ani akú máš domnelú alebo skutočnú motiváciu – ber to práveže naopak, ako v dobrom myslené upozornenie ski kamoša.
04.01.2024 10:26:59 #5952
>> #5949, IIIvan, 03. 01. 2024 14:29:14




>> #5950, IIIvan, 03. 01. 2024 21:59:22
Snad nečekáš, že se nám tady přizná, že je stejný lyžařský pako
jako my. Různé lidi
vidí věci holt různě.
Na Oblouka by to
chtělo překladatele do normálního pohledu.
S klukama si taky
povídáme, taky znaj různý kapacity, ale že by z toho vyvozovali nějaký
závěry? To že trénovali s Kurfurstovou třeba často, tak co jako? Na
druhou stranu, kde by ses takhle pobavil?
.
04.01.2024 11:00:20 #5953
>> #5950, IIIvan, 03. 01. 2024 21:59:22
Právě proto to nazývám měkká hrana a ten rozdíl je opravdu – specielně v SG – slyšet. Lyžaři co závodili znají jistě případy kdy lyžař skvěle razantně jezdící bývá pravidelně pomalejší než lyžař oproti němu horší. Koneckonců příkladem mohou být dravé a často bezchybné jízdy Vlhové nebo Hectorové a oproti nim lehké jízdy Shiffrinové…
Jinak přiznávám, že dobře vím, že pro mnohé mohu být děsné lyžařské pako. Oni pro mě nikoli – neodvážil bych si to o nich i jen myslet.
04.01.2024 16:58:06 #5954
>> #5953, oblouk, 04. 01. 2024 11:00:20
Samozřejmě to „pako“ bylo myšleno jako nadsázka. Tím jsem chtěl napsat, že
jsme tu všichni na podobné lyžařské úrovni.
A že to tu musíme brát
trochu s nadhledem
.
08.01.2024 09:58:28 #5955
na YT na mě vyběhlo tohleto, tak jsem na to kouknul. Myslím, že mezi
těma forerunerama je známej Chris , dost to vyladil . WC masters FIS je tam ještě slalom.
. Řekl bych že je tu jasně
patrný rozdíl
08.01.2024 13:29:33 #5956
>> #5955, johnycek, 08. 01. 2024 09:58:28
Teraz rozdiel oproti čomu/komu myslíš? Masters versus FIS WC?
08.01.2024 14:02:47 #5957
>> #5953, oblouk, 04. 01. 2024 11:00:20
případy kdy lyžař skvěle razantně jezdící bývá pravidelně pomalejší než lyžař oproti němu horší
Toto čo popisuješ neznamená predsa, že ten „razantnejší“ jazdec aj
ide lepšie a hlavne, že ide/nejde „čistejšie“. Posudzovať
„razantnosťou“(dojmom) kvalitu jazdca nepovažujem moc za šťastné –
to by som ja niekedy bol medzi najlepšími na svete ak by ma posudzoval niekto
podľa tohto kritéria
Tvoj pojem „mäkká hrana“ evokuje nie ako si to popísal predtým „rozhranie medzi šmykom a čistou hranou. Ale práveže "čo najčistejšiu hranu“, kde nedochádza k nadmernému treniu „napříč ryhy“. Ten zvukový rozdiel je dúfam potom pochopiteľný – menší odpor(trenie) čistejšej jazdy spôsobuje tichší/jemnejší zvuk.
08.01.2024 16:49:50 #5958
>> #5956, IIIvan, 08. 01. 2024 13:29:33
Myslím mladé ohebné předjezdce vs. ztuhlé starce. Ale jsou tam
samozřejmě i lepší a ohebnější „starci“ .
08.01.2024 17:05:58 #5959
>> #5958, johnycek, 08. 01. 2024 16:49:50
Aha, už rozumiem. Ešte musím teda porozmýšľať kam zaradím seba, asi
kategória „ohybný mladý starec“
Ten Chris to už dosť vylepšil, ale ešte dosť preháňa to hrbenie/predklon, čo ty na to?
08.01.2024 17:38:05 #5960
>> #5957, IIIvan, 08. 01. 2024 14:02:47
„…"čo najčistejšiu hranu“, kde nedochádza k nadmernému treniu
„napříč ryhy“. Ten zvukový rozdiel je dúfam potom pochopiteľný –
menší odpor(trenie) čistejšej jazdy spôsobuje tichší/jemnejší
zvuk.“ – bingo! Zatím to takto hned pochopil každý ze závodníků
s kým jsem se o tom bavil, aniž by musel nutně vidět názorný nácvik
DR… atd… Pro
upřesnění – říkal jsem tomu bezodporová hrana, což je ještě
napadnutelnější termin.
08.01.2024 18:07:57 #5961
>> #5960, oblouk, 08. 01. 2024 17:38:05
Podle mě by bylo tedy nejrozumnější začít používat termín : středně tvrdě zařízlá měkká bezodporová hrana s maximálním tlakem
09.01.2024 18:47:52 #5962
>> #5959, IIIvan, 08. 01. 2024 17:05:58
Tak na voko se mi to taky moc nelíbí, ale to bych neviděl u závodníka
jako měřítko.
11.01.2024 17:24:06 #5963
11.01.2024 17:35:19 #5964
11.01.2024 17:43:02 #5965
>> #5964, MPS, 11. 01. 2024 17:35:19
Miloši Alpe Lusia ,hned jsem si na tebe vzpomněl a samo mě to nabudilo :)) Jinak Fiemme panují skvělé podmínky ,pisty jsou i v 16h v ok stavu :))
11.01.2024 17:52:10 #5966
>> #5965, adam 1, 11. 01. 2024 17:43:02
Tak užívej lyžunq , já teď razím na pár dní na lyžpárty do
Soldenu – dost mě totiž vyděsilo že už ani nerozeznám malej kopec od
velkýho , tzn si to jedu připomenout
tzn doufám že budou
skvělé podmínky i tam
11.01.2024 18:31:54 #5967
11.01.2024 22:41:33 #5968
>> #5967, adam 1, 11. 01. 2024 18:31:54
Díky a pokud tě zajímá něco mezi padoucnicí a slavností slunovratu
rád to natočím
12.01.2024 20:16:05 #5969
17.01.2024 21:18:49 #5970
17.01.2024 22:52:28 #5971
>> #5970, MichalW, 17. 01. 2024 21:18:49
Za mě dobrý videa od tohoto frajera. Má to zmáklý i s tím komentem, takový nenásilný.
17.01.2024 23:12:30 #5972
21.01.2024 04:42:05 #5973
Garantujeme rychlé vyřízení vaší žádosti o kredit. Pomůžeme vám překonat těžké období. Půjčujeme částky 50 tisíc až 30 milionů, které nemusí být nutně zajištěny nemovitostí. Víme, jak se chová ekonomika a trh, a víme, jak toho využít ve svůj prospěch. Odhalíme náhlý výpadek příjmu nebo finančně náročné investice. Díky silnému finančnímu zázemí si můžeme dovolit zajistit financování jak pro živnostníky, tak pro malé a střední podniky. Zaměřujeme se na klienty ze všech oblastí ekonomiky a podporujeme jakýkoli projekt, který nám dává smysl. Požádejte o nezávaznou půjčku na e-mailu: Veronikajirikova10@gmail.com whatsapp.....+420704207735
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.