Lyžáky - bootfitting - rady, tipy, triky (strana: 19)
včera 21:37:23 #541
Pánové potřebují z konzultovat. Mám boty Dalbello Pantera 100. Když je pod nulou tuhost mi vyhovuje. Jakmile je tepleji, cítím když se opírám brutálněji do vnější lyže ohýbám komín do strany. Co s tím? Zvýšit flexi ?Mám jít na 130 ? Kabrio existuje se 130 tuhostí? Zvykl jsem si na pohodlnější vyzouvání… Nebo zadní nástup? Nordica? Včil mudrujte…
dnes 08:54:16 #542
>> #541, ZB?, 15. 12. 2025 21:37:23
Taky jsem tyhle boty par let jezdil a myslel si ze jsou docela ok. Pak jsem „prestoupil“ do Tecnicy a vse bylo najednou o dost lepsi a prijemnejsi, az na to nazouvani a vyzouvani. Podle me stoji za to tech par minut nepohodli nez se dostanu do/z bot, ale pak na kopci je to mnohem lepsi.
Takze moje rada – pryc od cabrio designu (a zadniho nastupu a podobnych nesmyslu).
dnes 10:31:02 #543
>> #541, ZB?, 15. 12. 2025 21:37:23
Mám Dalbello Pantera 130, s nápisem Dynalift, vzadu přepínání SKH ski/hike, podle nastavení přední přezky 102/101/100 mm (viz fotky).
Je to velmi (až moc) pohodlná bota, pro nastupování/vystupování
nemusím vyndavat botičku. Je ovšem pravda, že do pantoflí zajede noha
snadněji ![]()
Mimochodem, v prodejně (v Itálii a ve středisku, kde by snad měli vědět co dělají), mi změřili nohu, nabídli botu, já řekl že je moc velká, oni řekli že menší mít nemůžu, já trval na svém, dali mi menší, i ta byla volná, ale oblepili špičku materiálem a je to teď pohodlná bota co nohu drží dobře pokud je mráz.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.