Domů Diskuze Hospoda Latrína - volný pokec o čemkoliv

Latrína - volný pokec o čemkoliv (strana: 15)

03.01.2026 01:19:51 #422 

slowthinker

>> #136, IIIvan, 29. 12. 2025 18:20:15

Mal som nedávno tú česť vzhliadnuť tvoje video pološusom na rozbitej čiernej zjazdovke na slalomkách, štýl naozaj jedinečný. K tomu viacero „periel zo zákulisia“ a obraz je hotový.

To jsi mohl vidět těžko. Videa mých jízd neexistují, a při pokusu je natočit se automaticky mažou.
Šlo zřejmě o nějakého snaživého napodobitele, černé rozbité vlastně ani nejezdím protože jsou moc lehké, a pokud pak je jezdím mnohem rychleji a drsněji než co jsi viděl ty.

V prvom rade sa ti musím verejne hlboko ospravedlniť/om­luvit, že som ťa v minulosti označil za trolla. Ty to totiž všetko myslíš úplne VÁŽNE, proste to tak cítiš/prežívaš a myslíš si to. No nič, verím že viacerí teraz pochopia, že to nemyslíš zle(to čo píšeš), že si proste „špecifická osobnosť“ a budeme sa tu mať všetci radi, vstříc k zářným zítřkům :-)

To si snad děláš legraci? Jestli se odteď ke mně začneš lísat, toto skomírající fórum prostě zabiješ! Jedině tvá bojovnost to tu drží nad vodou.

>> #137, VojtěchV, 02. 01. 2026 23:46:06

Jen mi do toho nikdy moc neseděly ty občasné zmínky o jízdě v branách, pochvala od Evžena na jeho lyžování na Stohu (myslím, že to byl on)

Exot v rámci místních kruhů určitě jsem. To jsem si uvědomoval už před letošním zájezdem do Santa Cateriny, kde jsme se soudruhy navzájem viděli na vlastní oči jak diametrálně odlišný máme přístup k lyžování.
Ale jak se popírají pokusy o jízdu v branách s exotismem?

03.01.2026 01:28:03 #423 

slowthinker

>> #137, VojtěchV, 02. 01. 2026 23:46:06

pochvala od Evžena…

Evžen ti tenkrát nabízel jízdy v branách, že ano? IIRC ty jsi přijal, já jsem se hned taky o jeho brány zajímal, a vzápětí se Evžen vypařil :-(

03.01.2026 23:46:42 #424 

VojtěchV muž

>> #422, slowthinker, 03. 01. 2026 01:19:51

Ale jak se popírají pokusy o jízdu v branách s exotismem?

No prostě si neumím představit, jak se dá stylem vycházejí z techniky pološusom na rozbitej čiernej zjazdovke na slalomkách vejít do bran OS nebo dokonce SL.

Evžen ti tenkrát nabízel jízdy v branách, že ano?

Jo, něco ve smyslu ať se přijdeme ukázat v branách, když si dovolujeme tady diskutovat od něj padlo. Ale ačkoliv jsem zájem projevil, od začátku mi to spíš přišlo z jeho strany jako projev nadřazenosti, než seriózní nabídka.
Mimochodem, kdyby se to dotáhlo k realizaci, tak by na tom mohl on jen vydělat, protože já jako člověk, který brány nikdy reálně nejezdil, bych samozřejmě neměl šanci tam něco předvést, protože klacky jsou trochu samostatná disciplína proti volnému ježdění…

05.01.2026 17:17:44 #425 

slowthinker

>> #424, VojtěchV, 03. 01. 2026 23:46:42

si neumím představit, jak se dá stylem vycházejí z techniky pološusom na rozbitej čiernej zjazdovke na slalomkách vejít do bran

Jednak si opravdu nemyslím, že IIIvan měl šanci vidět takové video mé osoby.

A bez ohledu na to, jestli takové činnosti sám provádím, nebo o nich jenom píšu a někde jsem je viděl, výše popsaná jízda „pološusem“ není zas tak jednoduchá. Tvrdím, že platí

• hypotetický pološusař určitých schopností se vejde do bran spíš než závodník určitých schopností – vejde se tam ve větší rychlosti a vejde se do těžší tratě (protože pološusař má širší cíle než závodník, snaží se zvládnout široký repertoár lyžočinností; je zvyklý provádět lyžování ve vyšších rychlostech než závodník, v těžších lajnách)
  • pokud se závodník do bran vejde, projede je rychleji než pološusař (závodník je specializovaný na lehčí tratě a co umí velmi dobře je sbírat v nich setiny a desetiny, a jeho technika je na to uzpůsobená)

Po termínu „pološusař“ jsem s radostí hrábnul, protože zní vážně poeticky, ale spíš jsem myslel hobíka-co-to-ždímá (neplést si s hobíkem-technikem ze snow.cz), případně i freeridera.

06.01.2026 15:57:58 #426 

VojtěchV muž

>> #425, slowthinker, 05. 01. 2026 17:17:44

„hypotetický pološusař určitých schopností se vejde do bran spíš než závodník určitých schopností“

Tak tohle už je na moji představivost asi moc. A ještě jak jsi do toho zavedl ty neznámé proměnné, co jsem vytučnil… :-)

06.01.2026 17:06:27 #427 

slowthinker

>> #426, VojtěchV, 06. 01. 2026 15:57:58

neznámé proměnné

Termín určitých schopností jsem použil abych předešel případným flejmům ohledně toho „kdo je víc“, jestli závodník nebo pološusař. Matematicky by se tvrzení zapsalo nějak takto
„Existuje pološusař a existuje závodník o kterých platí, že … daný pološusař se spíš vejde, ale pokud se daný závodník vejde pak projede rychleji“

To znamená, že nechci spekulovat jak dobrý/špatný ten závodník/pološusař musí být, aby tvrzení naplnili. Ale aspoň jedna (to když chci mluvit matematickou řečí) dvojice závodník/pološusař, resp. spousta dvojic závodník/pološusař (to když chci mluvit lidsky) to tvrzení určitě splňuje.

( Věřím, že zároveň platí, že
„Nejlepší“ pološusař smázne „nejhoršího“ závodníka v obou zmíněných „disciplínách“ (vůbec se do bran vejít / projet co nejrychleji).
a
„Nejlepší“ závodník smázne „nejhoršího“ pološusaře v obou zmíněných „disciplínách“.)

_____________­___________________
:-) Zamotal jsem to ještě víc?
Pokud bych to chtěl napsat jednoduše bez obav abych neurazil něčí city (vím jak jsou tu závodníci u některých lidí v úctě ;-) ), tak bych napsal
Pološusař projede i těžší brány, závodník projede ty lehčí rychleji.

08.01.2026 10:27:52 #428 

VojtěchV muž

>> #427, slowthinker, 06. 01. 2026 17:06:27

Zamotal jsem to ještě víc?

Jo :-D
Vychází mi z toho jediné. Bez toho Iiivanova videa pološusaře na černé se nepohneme :-)

29.01.2026 15:53:55 #429 

slowthinker

Reporty

>> #33, Roman Jílek, 29. 01. 2026 08:10:43

Já byl letos (14 dnů před tebou) během týdne 2 x na Seiser Almu, 1 x v Carezze a 2 x ve Val Gardeně a nedokopal jsem se k sepsání jediného reportu.

Tomu moc dobře rozumím. Už asi 20× jsem měl za poslední roky v hlavě, že určitě musím napsat report, a jsou z toho pouze 2 kousky.

Kromě velkých reportů existuje i stránka na vkládání minireportů
https://snow.cz/…t-minireport
Odkaz na tu stránku snad ani neexistuje, dostal jsem se na ni úpravou url :-)

V seznamu reportů pak minireporty nemají vlastní stránku a mají černý nadpis (datum), jako třeba zde: https://snow.cz/…ak-na-sumave

29.01.2026 16:44:48 #430 

Roman Jílek muž

>> #429, slowthinker, 29. 01. 2026 15:53:55

Díky za info. Tak nějak jsem o těch minireportech (kdysi) věděl, ale pak zapomněl. Zatím jsem žádný nenapsal, ale určitě je to dobrá alternativa napsat alespoň něco, když není čas nebo chuť napsat plnohodnotný report.

29.01.2026 17:36:52 #431 

Radek Holub - SNOW muž

>> #429, slowthinker, 29. 01. 2026 15:53:55

>> #430, Roman Jílek, 29. 01. 2026 16:44:48

Dříve jsme nabízeli obě možnosti, tj. jak „přidat report“, tak „přidat minireport“. Bylo to ale pro mnoho uživatelů matoucí, proto je nyní jen jediný odkaz „přidat report“ a v administraci v případě potřeby krátké reporty převedeme na minireport (ten pak nemá vlastní stránku, je to vlastně jen krátká zpráva ve výpisu, lze ale přidat více fotek).

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy