Alpine Ski World Cup 12/13 (strana: 2) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

Alpine Ski World Cup 12/13 (strana: 2)

11.10.2012 21:36:39 #31 

orim muž

>> #29, ivan, 11. 10. 2012 20:19:15 „Nesdílím názor o „ostudě“. Nepředpokládám, že na své Paradepiste by lehla v první zatáčce. Na rozdíl od ostatních sjezdovek LL jezdí kluci i holky na stejné trati, takže ji umí, má najetou, věří si tam, vždycky měla na tamější sníh rychlé lyže. Ale je to furt „jenom“ holka, takže když by skončila jasně poražená, prostě to srdnatě zkusila – jaká ostuda? Přece nevykládá, jak jim to natře, neslibuje. Většina lidí si myslí, že šanci na slušný výsledek (= např. bodované umístění) nemá. Ale dokud to nezkusí, bude to pořád jenom hádání“.

Určite máš svoju pravdu, a to čo si napísal je podľa mňa však iba pohlad zo strany samotnej „Lins“. Netreba však zabúdať na médiá, ktoré v dneštnej dobe potrebujú senzácie a Tebe určite nemusím uvádzať ako parádne dokážu zmanipulovať verejnosť v prípade jej neúspechu. Naviac, „aj keď je to iba holka“ by nechcela pretekať, kedy neverila v dobrý výsledok. Takže až tak nevinne by som to ja nevidel. Osobne, aj keď s tým nesúhlasím, z odborného hľadiska by som bol zvedavý čo mužskom SP dokáže žena a na ten pretek by som sa tešil.

11.10.2012 21:39:01 #32 

HonzA_ muž

>> #30, ivan, 11. 10. 2012 20:21:21

Ivane, naprosto souhlasím. Ale řekl bych, že to prostě Rakouské (Evropské) ledovce nepustí kvůli tomu, že je to pro ně tahák na lidi ve smyslu – na ledovcích se už dá zase lyžovat, tak k nám přijeďte. A proto to jen tak nepustí.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

12.10.2012 09:35:15 #33 

CzechSkier

>> #30, ivan, 11. 10. 2012 20:21:21

Jo, to bych si taky přál… I.

www.juniorsports.cz

15.10.2012 09:05:08 #34 

orim muž

Ivan, gratulujem! Veľmi dobrý článok.

15.10.2012 10:36:26 #35 

ivan

>> #34, orim, 15. 10. 2012 09:05:08

Děkuju.

Ještě k té „ostudě“: Nevěřím tomu, že v dnešní době všelijakých korektností včetně genderové by si nějaký vlivný žurnalista dovolil osolit Lindsey jenom proto, že si dovolila poměřovat se s muži. Zejména ne americký, to by si vůči americkým feministkám nedovolil.

Maximálně bych si tak dokázal představit nějakého jižnějšího Evropana, třeba Itala, i jižního nebo západního Rakušáka a vůbec nejvíc Švýcara – strejdu, který pod tlakem připustil ženy k
volbám až roku 1971 a v Appenzellu rozsudkem ústavního soudu až 1990.

Samozřejmě víme, že FIS je výstavním šovinistickým machospolkem šedesátníků a starších, vyznávajících KKK neboli Küche, Kirche und Kinder, takže vstřícnost vůči takové akci bude jistě malá.

Prý je ještě jeden zádrhel: smlouva o přenosu s televizí NBC, postavená na domácích ženských hvězdách.

15.10.2012 11:05:07 #36 

orim muž

>> #35, ivan, 15. 10. 2012 10:36:26 Súhlasím s Tebou, že Amerika jej leží pri nohách. Ja som skôr naznačoval „ostudu“ ktorú by sa sanžili cez médiá vyprodukovať jej súperky s trénermi, sponzormi a médiami naklonenými tejto skupine ľudí. V hre sú veľké prachy, my si nemusíme nahovárať, že ide iba o šport. Osobne si myslím, že jej to neprejde, tých zádrhelov asi bude dosť. Ale ako pred-jazca s číslom 001 by som si ju veľmi rád pozrel.

18.10.2012 19:26:05 #37 

HonzA_ muž

Ivica se nám trochu pomlátil při tréninku na Tuxu a zatím není 100% jisté, jestli pojede Soelden… http://www.skiracing.com/?…

18.10.2012 19:47:37 #38 

Martin47 muž

>> #37, HonzA_, 18. 10. 2012 19:26:05

Jak prohlásil jeden můj známý ve chvíli, kdy se zvedal z děsivého rozbití huby: „nezraněn, tudíž je to k smíchu“. Ivica ať se kouká šetřit, jeho hlavní úkol je vyhrát cokoliv v Soči, aby bývalý házenkář Ante neměl díru v bilanci.

20.10.2012 09:33:27 #39 

HonzA_ muž

>> #22, Martin47, 08. 10. 2012 17:44:29

„Já bych ji na start pustil s jednou podmínkou. Že to bude v Kitzbühelu. Když chce srovnání, tak se vší parádou.“

A taky že se na Streif chystá. Prý až skončí aktivní kariéru – http://espn.go.com/…s-kitzbuehel

20.10.2012 14:54:00 #40 

ivan

>> #36, orim, 15. 10. 2012 11:05:07

Mediálně pomluvit a současně poškodit tu, která je zjevně nejlepší, není tak snadné. Navíc jsou tam zájmy sponzorské. Na Headech jezdí také Rakušané i Švýcaři, slávu švýcarských lyží šířily hlavně holky (Tina Maze). (Pamatujete, jak se do sebe pustili Kostelic s Hirscherem a pak najednou jako když utne, všechny spory pryč – ať mi nikdo neříká, že společný Kopfsponsor si je nepostavil do latě.)

A tady je ve hře Lindseyin sponsor Red Bull neboli Mateschitz, což je jednak Rakušák a jednak hodně silná značka (formule 1, taky třeba celý projekt Baumgartnerova seskoku, a jako drobky lyžování s Lindsey a snad ještě pořád Tomášem Krausem). Čekal bych, že nějaké kopání do RB hvězdy by se mu silně nelíbilo.

Ale jsou to jen moje úvahy, třeba by to tak nebylo.

Sice je to trochu na úrovni závodu sprinter versus kůň, ale drsná realita je, že (alpské) lyžování má problém ve své upadající popularitě a atraktivitě. V takové situaci by všechno, co může zaujmout a přitáhnout diváky, stálo za úvahu.

Tím spíš, že třeba u tak „mužské“ záležitosti jako je rallyesport ženy s muži závodit mohly a borci přežili, když Jutta Kleinschmidt 2001 vyhrála Paris – Dakar.

K tomu paralelnímu videu Lindsey – Svindal ve vedlejším vláknu:

Samozřejmě nevíme, nakolik byly srovnatelné podmínky, v nichž oba jeli. Pokud je to opravdu v identické trati, je rozhodně zajímavé, že o 20–25 kg těžší Svindal na Lins vlastně nezískává náskok, maximálně decimetry. Ještě si to prohlédnu detailně, ale vypadá to poměrně zatočené (je to trénink, nemusí splňovat parametry závodu, tréninky se jezdívají zatočenější), takže byla-li na krojenějších a/nebo měkčích lyžích (to opět nevíme), mohla mít výhodu.

(Myslím si, že na Maiera ve vrcholné formě od té doby nikdo neměl a nemá. On byl absolutní Mr. SG.)

Narazil jsem ještě na jedno srovnání. Roku 1999 prý jely mistrovství USA ve sjezdu ženy i muži na identické trati ve Snowbasin. Vítězka Kirsten Clark, sice ne závodnice kalibru Lindsey Vonn, ale velmi dobrá sjezdařka, v krátkém sjezdu zaostala o více než 4 vteřiny za nejrychlejším mužem Chadem Fleischerem (1:18 versus 1:13.54) s 30. časem dne. Úroveň třiceti při M-USA samozřejmě nelze srovnávat s nabušenou třicítkou nejlepších sjezdařů světa.

Sjezdy ve stejné trati se jezdívaly i u nás (Špindl, Rokytnice, nejspíš i Chopok). Srovnání časů by se našlo ve starých výsledcích, tedy i Lyžařstvích. Já si ze Špindlu matně pamatuju holky o pár vteřin pomalejší. Ale tehdy hrál velkou roli materiál, jen málokdo měl opravdu dobré vybavení na sjezd.

Btw, Needell, který toho o WC a souvisejícím ví 100× víc než my všichni dohromady, tipuje LV v Lake Louise na 23. místo, pokud by jela s 31.

>> #39, HonzA_, 20. 10. 2012 09:33:27

Ano, nejrajcovnější je dráždit rakouského hada v jeho hnízdě. Tak mi připadá, když na Schrocksnadelův (přezíravý?) názor, že jde jen o píárko, Lindsey vystupňovala svůj tlak prohlášením, že na konci kariéry by si chtěla dát s muži Hahnenkamm a klidně i Lauberhorn. Dobrá provokace, hezky usalašená v US tréninkové základně v Soldenu, což loni vytáčelo „profesora“ do běla.

Málo platný, když odečtu Hirschera, připadá mi to, že samotná Lindsey má teď před sezonou marketingovou sílu jako celá rakouská reprezentace. Red Bull to umí…

20.10.2012 15:22:15 #41 

orim muž

>> #40, ivan, 20. 10. 2012 14:54:00 Myslím, že sme to „seriózne“ rozdiskutovali. Už aby padol konečný verdikt. Som nesmierne zvedavý akým smer to naberie. Absolútne s Tebou súhlasím, že LV je takou marketingovou silou a SP by také niečo na oživenie asi aj potreboval.

20.10.2012 16:52:40 #42 

TNS muž

>> #40, ivan, 20. 10. 2012 14:54:00

Tak to paralelné video Lindsey – Svindal,nemá význam sledovať inak než pre porovnanie techniky.

Je to split sceen,tá istá trať,iný záber.Chýba čas,chýba štart,nepoznáme mieru spomalenia oboch záberov.Robil som podobné videá a viem,ako to klame:)

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

20.10.2012 17:51:20 #43 

ivan-ski

Je pravda ze momentalne lyzovanie islo dole vodou. Okrem Slalomov, hlavne muzskeho sa na to neda ani prilis divat. Cuche sice borec, ale v 38 rokoch aby vyhraval je anomalia. Oproti Hermannovi a Eberharterovi je terajsi talentovany Feuz len 2. liga. Lins je hviezda, hlavne kvoli tomu ze nema konkurenciu. Zien co to maju v hlave v poriadku je momentalne malo. Riesenie urcite nie je ta ukrutna pitomost s novymi GS lyzami. Pozerat na Streif s muzy+zeny na 2.5m lyziach so srobovacimi hranami moze byt zaujimave ako reality show, s lyzovanim to nema nic spolocne. Viem si predstavit ine aktivity kde by sa mohla Lins porovnavat s muzmi, aj marketingovo by to bolo urcite zaujimave, ale Streif to rozhodne nie je. Dobre porovnanie na muzi vs zeny je Lenzerheide 2011, zeny isli hned po muzoch, trat naprd rozbita, nic zaujimave. Vyhrala Mancuso s 1s naskokom. Lins to posrala, presne ta ista chyba ako v Badkleinkircheim. Celkom jej fandim, ale nech sa trocha vrati nohami na zem. A da pokoj s pitomymi napadmi, lebo idioti vo FIS sa toho este nahodou chytia.

21.10.2012 09:12:52 #44 

ivan

Zde reaguju na (vedlejší vlákno):

>> #10, Thomas, 20. 10. 2012 19:19:36

„Tak mi připadá , že Lindsey má aktivnější práci na vyhazovací vnitřní noze, což ji posouvá lépe kupředu.Sice o cm ale posouvá. A dala by mu asi na prdel, bohužel.Toť můj názor. Kdyby se to Svindal naučil alespoň tak jako ta ženská, tak o 30 kg lehčí Lindsey nemá potom šanci.Ale to je jiná káva. Je to jako s občasnou ženskou dominancí, taky nám občas příjemněosvěží zažité klišé.:-D Co na tu ženskou techniku říkáš Ivane?“

Přiznám se, že formulaci „práci na vyhazovací vnitřní noze“ nerozumím. Trochu jsem se na to zkusil kouknout. Obávám se, že názor o nadřazenosti její techniky a jízdy sdílet nemůžu. Z toho, co se svýmo omezenými schopnostmi dokážu vykoukat, mi plyne:

Jedou logicky trochu jinak, i když při zastavení jsou na mnoha místech oba v takřka totožné pozici včetně paží. Ona jede trochu víc „obřákově“, větší rozsahy pohybů, větší zalomení (asi je jako holka ohebnější než skoro metrákový veliký chlap), víc na tyč, těsnější stopu (logicky, je o 20 cm menší, může lyžemi k tyči blíž).

V zalomení těsně před tyčí se mi nelíbí její „přisedání“ dovnitř. To není pro udržení rychlosti a další průběh oblouku ideální. Možná jí to tak funguje na holčičích tratích a mezi holkami, ale na typicky mužské betonové trati na lyžích R cca 40, nyní víc, sotva.

On má menší odklony, do oblouku jde víc natažený (logicky, při větších rychlostech mužských SG a jeho kilech pracuje s většími silami), jede trochu delší linii, ale zase vidím větší energii z oblouku (rebound), takže mě na řadě míst překvapuje, že jsou pořád nastejno. (Ke konci ne, je dobře vidět, jak na ni získá cca 2 metry a ty pak drží.) Ona sice leccos jezdí na mužských lyžích, ale i tak se dá předpokládat, že ty její jsou točivější (radius, tvrdost) než jeho, a tak jí to okolo branek opticky „líp zatáčí“, zejména v tomto dost točivém kursu.

Jak jsem naznačil a jak dál dál rozebral kolega, nevíme, nakolik je tohle srovnatelné. Co když ona jela jízdu naplno, on ne? Atd. atp. Ale z toho projevu, když si to člověk rozebere do detailu, bych jí mezi muži šanci nedával.

Ona válcuje holky, když je SG hodně narovnaný a rychlý. Jakmile ho autor zatočí, mívá problémy, resp. její suverenita je pryč. Což může být dané mj. tím, že jede na mužských lyžích, že to jede pořád stejně jako SG rychlý – co já vím. Ale zatáčky v SG její silná stránka nejsou, tou je evidentně skluz. Takže mezi muži by žádnou výhodu v „lepším zatáčení“ neměla. Nehledě na to, že většinový mužský SG by nahrával silovosti chlapů, i když se třeba shodneme, že na druhého Maiera se čeká.

Btw, přece jenom jsem juknul do Lyžařství. Jako první jsem narazil na M-ČSSR 1989, Špindl, SG 1986/458m (klasika z věže), 38 branek. Mezi 1. i 10. klukem a holkou 5 vteřin (ale jelo se v půlce března, mohlo se oteplovat, první jezdívají ráno kluci na tvrdší trati…), což asi tak odpovídá tomu, co tady píšeme.

K té technice holek: na prudkém to bude horší, ale tady se nezdá, že by na R 30 musely mít nějaké větší problémy:

http://www.youtube.com/watch?…

A v záloze číhají další. Jak jsem pochopil, vítězka Trofeo Topolino 2011:

Na ten věk hezké. I když je fakt, že kdysi jezdívaly některé holky Svěťák už v necelých 15 letech. Bylo by mimochodem zajímavé, kdyby se mohla naklonovat Annemarie Moser-Proell v plné formě a postavit na dnešním materiálu proti Lindsey. (Asi by vyhrála L., protože je mnohem lépe a víc trénovaná, ale kdoví?)

21.10.2012 11:26:41 #45 

fischerbl

>> #44, ivan, 21. 10. 2012 09:12:52

Ad „paralelní“ SG: vzhledem k tomu, že chybí časomíra, se přikláním k názoru, že jde „jen“ o studii techniky, rychlost nemusela být podle mě stejná (upravené video).

Ad Lara Della Mea (1999): Svou kategorii na Topolinu vyhrála i letos. Tím videem z r. 2011 si dokonce získala pozornost H. Harba:

„Best skiing I've seen in many a decade.“

Jinej gang...

21.10.2012 13:06:42 #46 

Thomas muž

>> #44, ivan, 21. 10. 2012 09:12:52 Díky moc za ten podrobný rozbor. Přetáhnu sem i ten odkaz na to video: http://www.youtube.com/watch?… Souhlas, ty její točivější lyže a ohebnost dělá dost a dost.V něčem mám jiný názor. Ale…i tak k výše uvedenému, jak to?? , že se Ti dva jedou poměrně stejně rychle?? Ale nejenom to. K těm tvým dvou poznámkám: „Přiznám se, že formulaci „práci na vyhazovací vnitřní noze“ nerozumím. V zalomení těsně před tyčí se mi nelíbí její „přisedání“ dovnitř. " Dle mě je tady vidět rozdíl v technice. Všimni, že Lindsey zatlačí do vnitřní nohy už hned po průjezdu polovinou oblouku. Svindal jde na to starou osvědčenou klasikou -reboudem zatlačením na vnější.Proto se opticky jeví v old school, že Svindal má větší reboud. Lindsey produkuje rebound úplně jinak, všimni. Někde jsem tu na konci jara psal,že se rebound dá produkovat metodicky úplně jinak než se zde mluvilo a ticho po pěšině. Je to vidět okolo té 20té sekundy. Asi jiná new metodika Lindsey-na trenéra a "zřejmě dobrej oddíl.“ Co myslíš?, dá se tím udržet krok s chlapy o 30 kg těžšími? Řek bych, když má děvčica natrénováno, tak skoro jo. Kdybych mohl, tak zkupuji vysílací práva na takový open závod:-D

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

21.10.2012 14:12:51 #47 

ivan

>> #45, fischerbl, 21. 10. 2012 11:26:41

Jak asi tušíš, dohrabal jsem se k tomu přes jeho blog. Já jinak na takový holčičky nejsem :-D A prohrabávat se těmi Italkami na Ohňové zemi bych taky neměl trpělivost/čas. Nakolik je výjimečná, nedokážu posoudit. Fakt je, že ty 14ky ve WC, co pamatuju, jsou 70. léta, takže „in many a decade“ vlastně sedí.

>> #46, Thomas, 21. 10. 2012 13:06:42

A jsme zase v tom. Už je to tady. Ještě chybí zbytek mozkového trustu, třeba je to vyprovokuje.

Zkusím to prohlédnout s tvými upozorněními. Pamatuju, že jsou inspirativní. I když u úvah, že někdo dělá něco jinak (záměrně, „nová“, „jiná“ technika apod.) budu vždy nanejvýš opatrný.

Teď ale musím jít rovnat dřevo…

22.10.2012 01:02:51 #49 

Harry žena

Panboh zaplat,zas mi stoji za to na Snow chodit.

Ivane,neviem ako sledujes Thomasove posty,ale dost ma inspiruje.Teda ak prave nechlasta.

Dovolim si napisat len nieco z toho co si este pametam.

Na republikovej urovni zhruba rozdiel men-ladies,cca 4–5 sekund.Rovnaka trat,lepsie podmienky/ved damy vzdy prve/tvrdsi sneh.

Mozno Lindsey to zmeni,aj ked tomu osobne neverim.

Ale,ved co by ta televizia predala ludom,ak nie nieco taketo?

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

22.10.2012 11:23:09 #50 

Tomatáš

Zdar hoši, tohle vypadá na velmi zajímavou debatu!Snad následující čerstvé video mnohé naznačí! Přeji pěkné pokoukání a následné uvažování nad tím, co by kdyby..;)

„ Od počátku svého studia učinil jsem si zásadu, že kdekoli poznám mínění správnější, ihned upustím od svého méně správného a pokorně i radostně přijmu názor zdůvodněný lépe“ JAN HUS

22.10.2012 12:14:01 #51 

Kuba

>> #50, Tomatáš, 22. 10. 2012 11:23:09

Předběhl jsi mě :-)

Neskutečné oblouky, když zvážíš na jakém jede svahu (nejprudší ve WC co se obřáku týče) a hlavně na jakých lyžích to takhle mastí!

Dost mě zarazilo jak širokou jede stopu (měl jsem za to že takto široká stopa není při závodní lyžování vhodná) – asi zpřičiněno sklonem svahu a radiusem lyží?

Taky mi zdá že mnohem více využívá podporu, opření se rukou o svah.

Vím je to jen pár oblouků na prudkém svahu ale i tak.

22.10.2012 12:42:19 #52 

Harry žena

Kubo,ked pozeram na Tvoj avatar,vidis o kolko si predbehol vyvoj v lyzovani?

Tomatasi,velmi velmi zaujimave video.

Dovolim si moj sukromny nazor.Na jesen,ked sa zacala preberat zmena materialu,som si pomyslel,ze bude tato zmena vyhovovat jazdcom s velkymi rozsahmi.A kedze Ted je v tomto velmi silny,tak verim tomu ,ze mu novy material bude vyhovovat.

Bude to zaujimave.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

22.10.2012 14:27:15 #53 

Tomatáš

>> #51, Kuba, 22. 10. 2012 12:14:01

Ahoj Kubo. Myslím si, že Ted se zřetelně na nových lyžích zlepšuje. Rozdíl je patrný ve srovnání jízd z Portilla (září) a teď ze Söldenu, co myslíš? Je ovšem možné, že v obou trénincích měl různá zadání, určitě svah, postavenou trať atd. V této nové jízdě mi přijde, že do toho nejde ještě naplno, jezdí relativně dost daleko od bran (účel, záměr?). Každopádně si ovšem nemyslím, že by měl nějak příliš širokou stopu či že by využíval aktivní podpory ruky o svah. Uvidíme v neděli ve srovnání s ostatními..

>> #52, Harry, 22. 10. 2012 12:42:19

Plně s tvým soukromým názorem souhlasím, Harry!:) Říkal jsem si to samé hned, když jsem uvažoval nad tím, co se změní s příchodem nových lyží a kdo z toho bude profitovat. Zásadní bude čas v cíli a srovnání s ostatními!Do té doby je to stále pouze co by kdyby…

„ Od počátku svého studia učinil jsem si zásadu, že kdekoli poznám mínění správnější, ihned upustím od svého méně správného a pokorně i radostně přijmu názor zdůvodněný lépe“ JAN HUS

24.10.2012 02:05:55 #54 

ivan

>> #50, Tomatáš, 22. 10. 2012 11:23:09

Hezký videjko, ale zkus prosím kromě prolinkování osvětlit vztah této jízdy k nakousnutému tématu „rebound jinak“. Bavili jsme se o (utaženém) SG v podání chlap – baba a o rozdílech. Jak toto téma obohacuje a pomáhá vyřešit tento Ligety?

Do naprosto obecně formulovaného vlákna „WC“ to ale i takto patří, uznávám. Chtělo by to asi oddělit do samostatného „postcarving technique“ či tak nějak.

O tom, že aktuální Mr. GS si s lyžemi 195/35 poradí slušně, asi málokdo pochyboval. Zajímavé je, že tu svou prdel na sníh dostává i teď, přestože někteří věštili takovým náklonům konec . Na R40 by to už asi takhle v GS nešlo, ale R 35 ještě karvovatelná je.

Nevíme ale, jak je to tam postavené. Vršek toho hangu hned po horní hraně ještě není tak brutálně příkrý, já z videa nedokážu odhadnout vzdálenosti branek, nevíme, jaký byl sníh (mohli to točit začátkem října, když se ještě nezačalo prolévat vodou).

Tenhle GS něco ukáže, něco ne. Jak víme, je začátek vyslovená placka (tam jsem si kdysi na vleku na diktafon namlouval čerstvé dojmy z lyží při SuperTestu), pak to jde fest, ale kritický sklon je až níž a dole je půlkilometrová placka. Jak dopadne celý GS ve WC, ukáže až celá sezona se stavěním tratí různých profilů.

Bez ohledu na to lze předpokládat, že nejlepší borci na světě se s tím po vydatné přípravě popasujou dobře. I starej nýmand jako já jsem byl po pár volných jízdách na Atomic GS 195/35 příjemně naladěný a nezačal jsem je shánět jenom proto, že jsem si nebyl jistý, jestli by na mě nezbyl nějaký méně vydařený zkušební kousek.

Osobně bych ale byl rád, kdyby Thomasem nakousnuté téma Lindsey versus Aksel nezmizelo.

24.10.2012 18:00:30 #55 

tbany

Zdravím všechny lyžařský nadšence, níže je zajímavý odkaz na téma nové GS lyže.

24.10.2012 23:27:42 #56 

vašek2

>> #55, tbany, 24. 10. 2012 18:00:30

Ahoj, Tvůj nick je nějakej podezřelej a proto se zeptám. Co by na to Wornerovi těsně před sezónou řek „obany“?

26.10.2012 01:41:47 #57 

tbany

Jedním slovem?

26.10.2012 01:54:32 #58 

HonzA_ muž

26.10.2012 10:14:48 #59 

orim muž

Tak už to začína! Sölden: Zástupcovia SR: Velez-Zuzulová, Kantorová a A. Žampa. Nemám prehľad, kto ide z ČR?

26.10.2012 12:11:13 #60 

mr_tom muž

Ondřej Bank, Kryštof Krýzl, Martin Vráblík, Kateřina Pauláthová a Martina Dubovská Zdroj: http://sport.idnes.cz/…yzovani.aspx?…

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy