Alpine Ski World Cup 12/13 (strana: 5)
05.11.2012 10:57:10 #122
>> #120, garfield, 04. 11. 2012 16:20:35
Za mne take nedekovat. Ja Ivanovym prispevkum rozumim, jsou k veci a moc me bavi.
Zda se, ze jsi ve svem „odboji“ spise osamocen. Pak nezbyva, nez to necist(to nemyslim ironicky. Ja take nectu texty, ktere me nezajimaji/nelibi se mi/nerozumim jim).
Rovnez se omlouvam za OT.
05.11.2012 11:32:23 #123
>> #115, ivan, 03. 11. 2012 23:48:06
Ještě něco reakcí. Zkrácený zajímavý komentář z Kanady:
„World Cup skiing denies Vonn's request to race with men And now you know why World Cup skiing is almost completely irrelevant in North America.
Now you know why Lake Louise organizers are lucky to see 500 spectators at World Cup races and why a sport so adored in Europe is destined to remain insignificant here.
Proving once again they either don’t know a thing about marketing – or simply don’t care enough about bolstering the sport in Canada or the U.S. – International Ski Federation (FIS) officials turned down Lindsey Vonn’s request Saturday to ski against the men later this month at Lake Louise.
Most insiders figured the stodgy old guard at FIS would blow the single-best opportunity to market the sport outside Europe in decades.
However, instead of bending the rules to capitalize on an event that would have attracted the interest of media and fans from outside the tony ski circuit, FIS simply decided men and women shall never compete together.
How very 1950’s.
Instead of embracing the uniqueness of a once-in-a-lifetime showdown that would have captured the attention of a North American audience that couldn’t name a skier outside of Vonn, FIS faceplanted. Stunning shortsightedness.
And so, skiing will stay off the sporting map in North America despite Vonn’s best efforts. Sponsors, viewers and spectators will continue to ignore a sport with no profile and very little following here – something that could have changed with one open-minded decision in Switzerland Saturday.
Skiing will not get its Annika moment, its Billie Jean boost, its Lindsey lift.
It will get exactly what it deserves: no attention whatsoever.“
Plný text/zdroj: http://slam.canoe.ca/…0328806.html
A na závěr:
„It's very clear,“ FIS secretary general Sarah Lewis told The Associated Press in a telephone interview. „It's called the men's World Cup and the ladies' World Cup. The men race the men's World Cup and the ladies race the ladies' World Cup. FIS and World Cup points are not transferrable from one circuit to another.“
Lewis said while there was no vote, the 17-member council was in general agreement over the decision.
Jasně: where there's a will there's a way, po našem „když se chce, tak to jde“ – a naopak jako zde. Byť uznávám, že by byl problém dát jí jiné startovní pořadí než poslední po všech mužích. Tuším, že se trať v LL vejde do 800 m vertically, což je limit ženského sjezdu.
Bylo by zajímavé dozvědět se od Kumpošta, jak ten jejich „general agreement“ v praxi vypadal.
05.11.2012 19:35:43 #124
>> #120, garfield, 04. 11. 2012 16:20:35
Nevím jak ty, garfe, ale já Ivanovo příspěvku celkem rozumím. A tak ani za mně mluvit nemusíš.
05.11.2012 19:37:01 #125
Tak Rakušáci zjistili, že teamsong je zřejmě to poslední, co jim chybí k úspěchu. Nu, uvidíme jak jim to půjde.
05.11.2012 19:43:03 #126
>> #123, ivan, 05. 11. 2012 11:32:23
„Bylo by zajímavé dozvědět se od Kumpošta, jak ten jejich „general agreement“ v praxi vypadal“
Čekal bych, že v překladu to znamená „vůbec jsme se na ničem nemohli shodnout.“
Jinak zpět ke Kanaďanům – jsou samozřejmě zklamaní, protože přišli o ohromný marketingový tahák. Směšně působí poznámka o „bending the rules to capitalize…“ (obejití pravidel pro prachy…) – zajímalo by mně, jak by reagovaly všechny ostatní ženské závodnice. Určitě by svorně podaly protest kvůli neférové možnosti tréninku LV.
Podle mně klidně FISáci mohli říct: jasně LV, jeď si s chlapama. Ale pojedeš poslední, protože nemáš v chlapském seriálu ani bodík a navíc dodržíš pravidlo o nedovoleném tréninku. A pak by se vidělo, jak velká je chuť LV něco zkusit a co je ochotná obětovat… A FIS by z toho nádherně vybruslila.
05.11.2012 19:50:27 #127
>> #125, HonzA_, 05. 11. 2012 19:37:01
A, jak právě koukám, v této disciplíně jsou Italové lepší…
05.11.2012 22:28:13 #128
>> #127, HonzA_, 05. 11. 2012 19:50:27
E' bellissimo! Tutti megageniali!
Určité typy do nepříslušné škatulky nenacpeš, i kdyby to točil Spielberg. Benni a Marlies jako tvrdí rockeři? Já jim neberu, že třeba přesně takovou muziku rádi poslouchají, ale v tom klipu mi sedí asi jako k Micku Jaggerovi kantiléna a ke Carusovi Satisfaction. To akorát Meryl Streep zahraje absolutně všechno, i ABBU a snad i Hitlera zpívajícího Santa Lucia by zvládla.
Kdežto jižanská hravost a radost, to je jiný kafe! Ta atmosféra z toho tryská jak sníh z kanónu při minus deseti. A seveřan tomu dává roztomilý kontrast. Krásná atmosféra, všichni se baví, to se buďto musí echt prožít, nebo absolutně profesionálně předstírat.
Rakušané holt mají smůlu. Když se téhle jejich generaci rozdávalo charisma, někde se ztratili. Jejich poslední šouman byl Schonfelder. Pak už nic, ani žádná silná story jako Maier a Eberharter.
Jsem v těchto svých úsudcích silně subjektivní a píšu jen to, jak se to jeví mně. Respektuju jiné vidění. Taky to může být záležitost generační. Pro mě je osobní lyžařskou písní Rivers of Babylon a kapelou asi stará dobrá ABBA, na tohle se vážou silné vzpomínky. No a co teprve vykopávka jako tihle lvi…
A takhle by to mohlo znít v rakousko-německém podání:
http://www.youtube.com/watch?…
A takhle bych si představoval třeba Hermanna Maiera:
http://www.myvideo.de/…t_heut_Nacht
Není ten Reiser/Maier přímo k sežrání (nejlíp rovnou tím lvem)?
05.11.2012 22:34:10 #129
>> #126, HonzA_, 05. 11. 2012 19:43:03
Přesně tak. O tom, jak to kvůli „unfair advantage“ vůči soupeřkám je, bylo přece jasno už déle. Bylo jasné, že kvůli ztrátě bodů při neúčasti na ženských závodech její start zůstává v rovině testu, jak se k takové možnosti FIS oficiálně postaví. Chápu, že je jednodušší přikrýt se „duchem zákona“ (existují závody pro ženy a závody pro muže, ne pro všechny dohromady) a mít pokoj, ale ten propáslý marketingový potenciál musí ty, kdo ho skutečně potřebují, štvát.
Těm důchodcům s hlavním slovem „yes“ and „no“ už je to u zadku, jsou ve svých podnikatelských i FISových seslích dostatečně ve vatě (snad jedině nejmladší Pavlek by měl coby hoch z chudé nelyžařské země tohle cítit jinak). Jenže oni radši rozjedou prachama obalený 20vteřinový sprintparalely ve městech, než by povolili takový duel, z něhož by měli houby.
Právě k tomu něco píšu, asi jako samostatný text, takže jen naznačím. Všimli jste si, že kromě téhle kauzy vlastně celé slavné alpské lyžování nemá o čem zajímavém pro veřejnost mluvit a psát? Co taky s tou zoufalou bandou rakouských necharismatiků (při vší upřímné úctě k jejich práci, umění, výsledkům atd.) jako Hosp, Zettel, Fischbacher, Schild, o celé várce zaměnitelných nevýrazných chlapíků nemluvě? Ale nechci se opakovat, částečně jsem o tom už psal in #113. A mezitím jsi přihrál italský klip, kam jsem tuto poslední myšlenku taky nacpal.
Tady byla šance dostat v Americe lyžování do médií, snad poněkud bulvárně, ale tak se to dneska dělá, má-li to fungovat. I starej Stein Eriksen se tam uchytil salty.
06.11.2012 18:56:30 #130
>> #128, ivan, 05. 11. 2012 22:28:13
Tady je verze (Le lion est mort ce soir) pro Pinturaulta :
Italové sice mohli použít Il leone si è addormentato:
ale dobře, že TOHLE případně nechali pro svoje předžáčky.
Tady je to dokonce ideově zdůvodněný a rozebraný ten klip rakouský:
http://www.kleinezeitung.at/…v-song.story
Akorát mi tam chybí křepčící stařík Schröcksi, podle vlastních slov skoro vrstevník Nazaretů…
06.11.2012 21:00:42 #131
>> #128, ivan, 05. 11. 2012 22:28:13
„A takhle by to mohlo znít v rakousko-německém podání: http://www.youtube.com/watch… A takhle bych si představoval třeba Hermanna Maiera: http://www.myvideo.de/…t_heut_Nacht Není ten Reiser/Maier přímo k sežrání (nejlíp rovnou tím lvem)?“
Jen aby na ně nepřišel nějakej ten Jäger, možná i Meister…
06.11.2012 22:49:05 #132
>> #131, HonzA_, 06. 11. 2012 21:00:42
Chlape, sorry, ale ty ze mě taháš minulost jak estébák.
„Morgen wenn die Hähne krähn, geht ein junger Jäger in den Wald// Und dann nimmt er seine Büchse und sein Blei und er liebt so sehr die Schiesserei…“ V příslušném kontextu nádherná dvojsmyslnost. Kdo to nemá pod vlivem odzpívané, ví houby.
Klassische Lieder?
„Ade nun zur guten Nacht, jetzt wird der Schluss gemacht…“ Sice si to můžeš vygůglit a přehrát, dokonce třeba v této pop-verzi http://www.youtube.com/watch?… , ale jen ten, kdo se s touhle písní na srdci rozcházel v bouřlivém věku a navíc v době opravdu zašperovaných hranic, ví svoje. Pořád někde mám ten pohled s tímhle textem od tý krásný belgický holky… Ale Indiánka war eindeuitig reizender.
Abych to vyrovnal, čumte pls na Volopišku. Ta holka vážně není blbá, nenechte se zmást macechou Vereškou. Danovy a Brigitiny geny fungujou.
Ale to nic, dneska lev chrápe, přinejmenším tady na středočeském venkově, a tak se veselme.
Od tématu vlákna – WC 12/13 – me už nebetyčně daleko. Za tento OT se za sebe omlouvám.
06.11.2012 23:32:25 #133
>> #132, ivan, 06. 11. 2012 22:49:05
Tak jsem chvilku gůglil nadhozená témata a kromě tuny balastu při tom objevil i několik „perel“. Třeba jsem zjistil, že „stařík Schröcksi“ je i se synem v dozorčí radě jedné české s.r.o.
Nemůžu si pomoct, odkaz na jednu perlu sem dám, sice by se spíš hodil do několika jiných vláken, třeba Bunda na lyže, ale dám jej sem.
Abych se vrátil zpět k tématu: Schönfelder se kvalifikoval do Levi.
07.11.2012 19:50:04 #134
>> #133, fischerbl, 06. 11. 2012 23:32:25
Ty mě nutíš ještě k dalšímu offtopicu. Ale diskuse stejně moc nejede a dát níže uvedené k článku o Valentině nemám to srdce.
Jistě, „profesor“ a jeho Feratel, v českém Sitouru 10% Jurdík, zbytek Schröcksi st. + ml. Už jsem kdysi někde v časopisu zmiňoval.
https://or.justice.cz/…/vypis-vypis?…
Jo, na tuhle perličku s „nebožtíkem“ HOnzou jsem taky narazil. Ale co, volšový nohy nesou, výrazivem bulváru, „luxusní tělíčko“, jímž se každý samec při penězích ve svých kruzích rád blýskne. Aspoň že se holka snaží, taky by jenom mohla sedět u baru.
Jezdit tak dobře jako předchozí Volopichová holt nikdy nebude. A když už tak drbeme, můžete si vygúglit kauzu Miss Monokini 1990:
„První precedens je poněkud košilatý, ale nelze jinak: někdejší plzeňská soudkyně Brigita Volopichová svého času zásadně ovlivnila pravidla pro justici.
V karnevalovém porevolučním roce 1990 se přihlásila do celostátní soutěže Miss monokini a získala hezké druhé místo (vyhrála účastnice ze Žiliny). V Plzni to vzbudilo pohoršení, vždyť 25letá Volopichová měla rozhodovat rozvody a spory o rodičovskou péči. Staří muži v kárném senátu tehdejšího Nejvyššího soudu však nad důkazním materiálem vyloženě pookřáli a udělili nejnižší možný trest – napomenutí. Volopichová nafotila ještě kalendář, kde pózovala na silné motorce, po mateřské se už do justice nevrátila. V zákoně se však i díky ní objevila výslovná věta, že soudce nesmí »narušit důstojnost soudcovské funkce«, a to ani »v občanském životě«.“ Píše nikoliv bulvár, nýbrž web České advokátní komory:
07.11.2012 21:38:05 #135
…tak když to tu nejede…JÁ SE TĚŠIM NA LEVI!!! Nějaký tipy na
vítěze? já jsem zvědav na Hirschera a přeji si nějaký překvápko jako
v Soldenu…
07.11.2012 23:33:54 #136
>> #134, ivan, 07. 11. 2012 19:50:04
Ad Sitour ČR: v něm mají Rakušáci „jen“ majetkový podíl, v dozorčí radě jsou ve fě WINTERSPORTS s.r.o. Lipno n. Vlt., kterou z větší části vlastní právě Sitour.
Ad Volopichové: při tom včerejším gůglování nešlo přehlédnout, napadlo mě: matka Miss Monokini, „Katka“ Miss Monoski..
>> #135, Vlastik33095, 07. 11. 2012 21:38:05
Levi bude letos bez Lindsey Vonnové.
08.11.2012 00:30:43 #137
>> #135, Vlastik33095, 07. 11. 2012 21:38:05
Hirscher (Rakušák staví 1. kolo), Myhrer (jeho trenér druhé), Deville, Gross, Matt. Ale vyhrát může víc chlapů, taky podle podmínek a sněhu.
Tady si rozklikni kursy podle Švýcarů:
http://www.swisslos.ch/…44AD28.node7
>> #136, fischerbl, 07. 11. 2012 23:33:54
Díky za info. Jak píšeš, Sitour má 51%, takže zase oni dva coby rozhodující hráči. Ale vzhledem k tomu, že mají i 50% Hochfichtu, je taková spolupráce s Lipnoservisem pochopitelná.
Jezdit do Evropy jenom kvůli jednomu slalomu je pro sjezdařku hodně nepraktické. O to víc, že všichni potřebují vyladit nový materiál, navíc na americkém sněhu, takže neslalomáři už v Americe jsou, nebo co nejdřív odjedou.
08.11.2012 10:38:27 #138
>> #137, ivan, 08. 11. 2012 00:30:43 Díky za info,jsem zvědavej jestli to dá Hirscher čistě. Myhrera bych asi viděl taky na bedně…
08.11.2012 10:46:22 #139
>> #136, fischerbl, 07. 11. 2012 23:33:54
Dík za info,LV mě moc nebere. Z holek jsem vlastně zvědavej na
Šárku,přeju jí návrat na výsluní. Ale to asi všichni
08.11.2012 12:43:07 #140
Když už Lins do Evropy nejede, k tématu (zatím) neuskutečněného startu s muži slovo přímo od soupeřky. Pro ty méně orientované připojuju, že Chemmy Alcott byla před zraněním, IIRC, v super-G v první patnáctce a je to dobrá závodnice (a hezká a příjemná holka, neodpustím si, akorát psát „Lyndsey“ by nemusela – nobody´s perfect).
"Vonn is the Exception, NOT the rule.
Most people will expect me to be averse to Lyndsey Vonn's request to ski against the boys. They will probably expect me to be jealous, as a peer who will never have the opportunity she is seeking. Or they might think that I will deem it unfair that Lindsey will, if she continues to compete on the women's World Cup tour, „break“ FIS rules by skiing on a piste the week before an event. This would give her a big advantage in the women's race because the gate setting in Lake Louise next month is the same.
However, this is far from true. I am sympathetic to Lindsey's plight. She is not just any female requesting the opportunity to compete against men in her sport – she is the best, and by far. Numerous times she has destroyed the competition in speed events by seconds (a lifetime in our sport).
She has won at Lake Louise 11 times (pundits have renamed it Lake Lindsey), and last season in the double downhill she was a mammoth 3.63 seconds in front of the second place. She has won 53 World Cups, so she is not a one-hit wonder. She is the best skier of a generation in speed, by a long way.
However, despite supporting her, I don't see how practically it can happen. Dougie Crawford, my boyfriend and Great Britain's top male downhill skier, and I have had some interesting discussions about this. He will be racing the Lake Louise downhill, so he would be affected by Lindsey starting there. He is as curious as most about how she would do and is more than a little worried about being „chicked“ (beaten by a girl), which is not great for a male downhiller's ego. He has also highlighted some of the more intricate issues surrounding it in a blog aptly named „The Vonn Predicament“.
Most female followers on my Team Chemmy Facebook page succumb to the feminist propaganda campaign „We Can Do It“. Well, yes, Lyndsey obviously could do it. However, it is logistically tricky. For instance, where would she start in the field? As Dougie says, she is the No 1 girl, so would she start with the top men's seeds, or will one of them get pushed out of his earned top 30 starting spot to accommodate her? Or would she have to start last because she has no equivalent ranking points?
Even if this can be sorted out to the satisfaction of all involved, how would Lyndsey do? It's impossible to say, of course. Comparing times from last year is not relevant because conditions and times change in the week between the men's and women's races. As one follower on my Facebook page said, „Lyndsey Vonn is the exception, not the rule“, and if there is any girl who can compete against the men, it is her. And if the World Cup girls voted, I have no doubt that most, if not all, would choose Lindsey to represent us.
If she does compete against the men, what would be perceived as success? How would Lindsey coming outside the top 30 be perceived by ski racing fans?
On paper, it didn't turn out so well for the great Annika Sörenstam, winner of 90 professional golf tournaments, when she competed against the men in a PGA event, or Michelle Wie. However, it generated excitement, huge crowds and publicity, which is also happening in our fabulous sport with the Lyndsey Vonn question. Sörenstam and Wie gained respect for taking the risk, and Lindsey would, too.
Regardless of what happens with Lindsey, Lake Louise will be a momentous occasion. It is my first race in two years, on the same hill where a huge crash threatened to end my career in December 2010. I can't wait."
08.11.2012 14:39:17 #141
>> #139, Vlastik33095, 08. 11. 2012 10:46:22
Takže ohledně Šárky citát z agenturního článku (ČTK):
Na druhou stranu jsem na tom v technickém provedení určitě líp. Tréninky jsou mnohem kvalitnější než dřív," řekla. Mayrhofer provedl hodně změn. V minulé sezoně se totiž z jízdy české hvězdy vytratila rychlost a přímočarost. „Technika je jiná, týká se linie, stopy dolů z kopce. Změnili jsme toho dost a pracujeme hodně s vnitřní lyží, ale nedá se to nazvat, že bych jezdila po vnitřní lyži,“ popisovala Záhrobská. Novinky prý vstřebávala dobře. „Je to velmi zajímavé. Neustále se něco učím a cítím, že některé věci dobře fungují. Hodně věcí se zlehčuje a usnadňuje,“ řekla.
Tak uvidíme.
08.11.2012 17:57:27 #142
>> #137, ivan, 08. 11. 2012 00:30:43
Mě tedy absence Vonnové v Levi překvapila, přece jen se jí tam v posledních sezónách dařilo.
Ad kurzy: docela bych si vsadil na Anderera Fahrera
>> #140, ivan, 08. 11. 2012 12:43:07
Jestli to s Lindsey není jako s višněmi kocoura Mikeše.
09.11.2012 07:04:44 #143
>> #142, fischerbl, 08. 11. 2012 17:57:27
S ohledem na testování nového materiálu mi to přijde dost logické. Úmorné cesty, jet lag, možná na tom není aktuálně ve slalomu úplně dobře, takže si na víc než na pár upachtěných bodů nevěří.
Nejdůležitější pro ni muselo být vyladění DH + SG materiálu, to jsou takřka jisté stovky bodů. Navíc je letos ještě MS neboli další závody navíc, jiné ladění sezony. Psychická únava z této rychlovky by se mohla projevit v důležitějších částech sezony. Po 10 letech ve špičce už člověk začíná trochu víc hospodařit. Atd.
Tip ad Levi: odvážné. Je ale třeba uznat, že Anderer se loni hodně zlepšil a na placce v Levi a na tamějším sněhu by překvapit mohl. Necháme si ho jako tajný tip?
Mikeš: načapal jsi mě při kulturní zaostalosti. Sice znám i učené disputace na téma Kolik třešní, tolik višní, ba i Kolik višní, tolik třešní, ale Mikešovy příspěvky jsem u toho nezaregistroval.
09.11.2012 07:19:29 #144
>> #143, ivan, 09. 11. 2012 07:04:44
Ad. Mikeš – že by toto:
„Proč není slovo „pyj“ jedním z vyjmenovaných slov, když se píše s tvrdým Y? Zeptali jsme se odborníka. Prof. PhDr. Boris Klepal, CSc: „S pyjem se to má jako s višněmi kocoura Mikeše. Kocour Mikeš došel k názoru, že slovo „višeň“ se píše s měkkým nebo tvrdým Y podle toho, zda se jedná o višeň měkkou nebo tvrdou. S pyjem je to podobné. Obvykle se píše s tvrdým Y, protože obvykle také je tvrdý. Pokud momentálně tvrdý není (což je spíše vyjímečné), lze ho psát s měkkým. Z toho důvodu není možné pyj zařadit mezi vyjmenovaná slova.““
09.11.2012 07:41:10 #145
09.11.2012 08:23:31 #146
>> #145, Ičes, 09. 11. 2012 07:41:10
Jak jsem psal výše, „úmorné cesty“ – přiletíš z Ameriky a skončíš nabořený do losa (což by bylo horší než ti sobi).
Je vůbec otázka, jestli tenhle nedávný přírůstek v kalendáři má smysl. Uhlíková stopa jako kráva kvůli 2× 1 minutě závodu. Přilepit jeden SL v rámci hlavní sezony by neměl být takový problém.
Ovšem penízky pro FIS za transporty se hodí.
>> #144, HonzA_, 09. 11. 2012 07:19:29
To je nějaký Kocour Mikeš vulgaris?
Už dávno jsme měli Lindsey probírat v „jejím“ vláknu. A když došlo na její či Mikešův nebo Klepalův py/ij, měli bysme to tam rozhodně přesunout. Neboť všechno souvisí se vším a bůhví, co jsme schopní k tématu WC ještě naplkat.
Upřímně řečeno tomu ale stejně nějak nerozumím: Lindsey, pyj, Mikeš, višně… Som voľaký zmätený, súdruh generál. A co na to Zuzu a Žampa?
09.11.2012 18:17:31 #147
>> #143, ivan, 09. 11. 2012 07:04:44
>> #144, HonzA_, 09. 11. 2012 07:19:29
>> #146, ivan, 09. 11. 2012 08:23:31
Ad Mikešovy višně: Josef Lada, kapitola Mikeš ve škole
Nicméně to, co sem dal HonzA, se myslím docela vtipně váže jak k Mikešovi, tak k tvému článku O myších a Lindsey.
09.11.2012 20:04:41 #148
„Už dávno jsme měli Lindsey probírat v „jejím“ vláknu.“
To máš naprostou pravdu, Ivane. Taky bychom mohli dostat přes prsty od nového, fundovaného strážce čistoty a informační hodnoty fóra.
Už jsem tam ty svoje plky šoupnul.
P.S.:
Za to tvé „Som voľaký zmätený, súdruh generál“ bys mohl dostat přes prstíky od toho samého strážce i za to, že mně snad urážíš. Ale neboj, já to jako urážku neberu. Často se říká, že nejhorší je napravenej kuřák. V tomhle přeneseném případě to naprosto sedí.
09.11.2012 20:14:36 #149
K Levi… V soutěži se píše o JB Grangeovi(jak se skloňuje fr.příjmení sakra), myslel jsem že se nezčastní…
09.11.2012 20:46:26 #150
>> #148, HonzA_, 09. 11. 2012 20:04:41
Tak soudruzi, s těma vláknama mě už začínáte štvát. Nejdřív přesunete Lindsey do WC a teď zase zpátky?
09.11.2012 20:53:32 #151
>> #150, fischerbl, 09. 11. 2012 20:46:26 Hádam by si ju nechcel mať vo WC?
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.