Alpine Ski World Cup 12/13 (strana: 3) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

Alpine Ski World Cup 12/13 (strana: 3)

27.10.2012 13:21:53 #61 

fischerbl

Jinej gang...

27.10.2012 20:03:45 #62 

mr_tom muž

Co se to dneska stalo Vonnove ze v tom prvnim kole mela takovou ztratu. Koukal jsem na to a niceho jsem si nevsiml…

27.10.2012 21:00:59 #64 

maryys muž

>> #62, mr_tom, 27. 10. 2012 20:03:45

mám pocit, že v jedný bráně v 2/3 tratě jí to lehce ustřelilo.

27.10.2012 21:13:54 #65 

HonzA_ muž

>> #61, fischerbl, 27. 10. 2012 13:21:53

No co, třeba bude následovat Anju. Sežene si k sobě ženskou a pořídí si s ní dítě.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

28.10.2012 08:42:08 #66 

fischerbl

Jinej gang...

28.10.2012 12:28:40 #68 

Harry žena

Tak uz to tu mame.

Ako volakedy.Mensie krojenie,dlhsie lyze,snezenie,zas­nezena trat,korculovanie do ciela,niektori aj odpichavanie. Mnohi museli byt riadne znechuteni.Vyborne zasiel mlady Zampa,velka pochvala,velmi sa mi pacil technicky.Skoda ze som ho nevidel celu trat.

Ted to tento rok bude mastit vsetko do radu,Fanara bral prve len pre rapidne zlepsenie podmienok.

Celkom dobre som v sebe odhadol co nas s novym materialom caka,ale niektore veci ma aj tak prekvapili.V obraku je koniec tridsiatich jazdcov v dvoch sekundach,bude sa delit zrno od pliev.Myslim si dokonca,ze niektori jazdci sa s touto zmenou nezvladnu vyrovnat,a obrak je pre nich pase.

Moj predpoklad ze velmi dolezite budu rozsahy sa naplnuje.

Ale,ako povedala moja stara ked som ju zavolal,aby sa pozrela na obrak,takto skaredo ak budu lyzovat,tak uz lyzovanie pozerat nebude.A toto moze byt leitmotiv vela lyzovania neznalych ludi.Este aby Hujara a spol nelutovali toto rozhodnutie.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

28.10.2012 12:34:06 #69 

escape muž

na pohlad to nebolo moc posobive co predvadzali, bol to vsak prvy pretek, dufam ze este potrenuju ;-)

Chcel by som raz vedieť lyžovať ako Ted.

28.10.2012 13:47:17 #70 

Harry žena

FUU!

To bol masaker.Vela jazdcov na tento prvy obrak v"novej" ere nezabudnu.Medzi inymi i nas Zampa.

Bravo Adam.Dokonale si vyuzil vsetko,co Ti dnes panboh umoznil.Vynikajuca jazda,len cumim,ako si sa prisposobil novym lyziam.Velmi dobre technicky,fakt velmi dobre.Bez ohladu na fantasticke umiestnenie ktore uz mozno nikdy nezopakujes,javis sa mi ako jeden z najvyraznejsich progresov v obraku,si prislub.

Skoda Kryzla,mohol tiez vyuzit podmienky druheho kola,a o dost si polepsit.Vynikajuco a technicky spickovo na novom materiali aj talian Nani,na toho som v buducnosti zvedavy.

Ako povedal Dominik Karnik v prenose,Ted zvitazil o parnik,ovsem jeho jazdu mozu uz po prvom preteku dat do ucebnic pocarvingoveho obrakoveho lyzovania.Nadelit druhemu tri buchty,to je fakt sila.Ovsem v tejto sezone bude mat Ted takychto vysledkov este viac.

Ina liga.

Co sa tyka zmien techniky,je ich dost.A teraz si Ivan ski mozme zacat upresnovat,co chceme chapat pod pojmom jazda v zaklone.Az teraz.Ale mozno to bolo aj podmienkami.

caute Harry.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

28.10.2012 13:57:51 #71 

PetrAT muž

No, hmmm … moc ke koukání to teda nebylo :-(
Jakoby to chtěli točit na patách lyží, předsunuté vnitřní koleno :-|
Sice tomu všemu prd rozumím, ale stylově to pro mě teda hezké není
Klobouk dolů, Ligety je asi z jiné planety
Gratulace na SVK
Asi jediné plus, při pádech ani jedno vystřelení do vývrtky, to se soudruhům funkcionářům povedlo, ale aby to všechno nemělo za následek odliv diváků, bo ty lyže už jsou fakt dost vzdálené tomu co si třeba hobbík vzal i na veřejné lyžování

28.10.2012 14:22:19 #72 

orim muž

>> #71, PetrAT, 28. 10. 2012 13:57:51 Ďakujeme, za gratuláciu. Toto boli „brutálne“ preteky. Ja som mal adrenalín iba vďaka báječnej jazde Adama v druhom kole. Druhé preteky ukážu či toho roku bude Ted z jiné planety.

28.10.2012 14:31:33 #73 

Harry žena

>> #72, orim, 28. 10. 2012 14:22:19

Ukazu to s Tedom aj druhe preteky,takisto ako druhe kolo posledneho obraku minulej sezony,ked Ted bravurnym sposobom na „novych“ lyziach pretrel oci vsetkym co isli este na lyziach starych.

28.10.2012 14:38:55 #74 

Harry žena

>> #71, PetrAT, 28. 10. 2012 13:57:51

Vsimas si dobre,hlavne vyjazdy dost vzadu,to tieto lyze pytaju.Toto ,teda predozadne vynikajuco dnes zvladol Adam.Este raz Bravo!

A ta predsunuta vnutorna bude tiez charakteristickym znakom,v snahe vtlacat panvu/vnutorny bok/ do obluku ju musia niekde odlozit,aby im dovolovala co najvecsie rozsahy.

Snad ked bude lepsie pocasie a podmienky,bude to viac k pokoukaní.Ak nie,mozu sa bafunari zacat modlit,ani marketingove tahy typu Lindsey ich nezachrania.Nuz,prachy az na poslednom mieste.Co uz ,taky je svet.

28.10.2012 16:06:03 #75 

TNS muž

Adam ma samozrejme potešil.A to ešte Ičes akú bude mať radosť:-D Inak nuda,so sebazaprením dopozerané a delete.

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

28.10.2012 16:25:02 #76 

Duro

Pár slov o pretekoch priamo od Adama http://sport.pravda.sk/…szsporty.asp?…

29.10.2012 08:53:43 #77 

milan2

Jízda na nových GS i přes obtížné podmínky v Söldenu byla k nekoukání, i v ženské kategorii, kde to údajně mělo jít dobře. Očekávání FIS asi zůstaly nenaplěna, tolik karambolů v jednom GS závodě jsem asi ještě neviděl. Navíc pády při chybách v přehraňování ještě v podání mistrů typu Svindal jsou dost kuriozní. Sezona začíná, možná, že ke zlepšení dojde, ale vzhledem k tomu, že přechod na nový materiál všichni dost připravovali tak, asi zázraky čekat nemůžeme. V tuto chvili GS lyže s nových parametrů zvládají pouze Ted Ligety a ivan.

Lyžovat jsem nikdy neuměl a nikdy nebudu.

29.10.2012 10:10:03 #78 

escape muž

jj, Ligety isiel paradne

Chcel by som raz vedieť lyžovať ako Ted.

29.10.2012 13:15:55 #79 

Kuba

>> #70, Harry, 28. 10. 2012 13:47:17

S Nanim absolutní souhlas točí mu to skoro jako na starých obřačkách. Tady je jedno video ještě před Soldenem.

https://www.youtube.com/watch?…

Jinak Adam paráda, těším se na Levi!

29.10.2012 19:04:49 #80 

ivan

A pak že holčičí weltkap není legrace:

http://www.welt.de/…ntreten.html

Young lady se nenamlsala jako spisovatelka, pořád ještě se snaží tvářit, že je die Paradelady des deutschen Skisports. Její přihláška k lyžařské bitvě pohlaví se ale trochu tluče s jejími posledními výstupy pro média, v nichž projevuje značnou resignaci vůči síle Lindsey.

Jinak si ale ty holky nic nedarujou a nic nezanedbávají. Ony resp. týmy za nimi. Jedna závod proti mužům, druhá knihu, třetí vítězství v prvním obřáku a klip „My way is my decision“

http://www.youtube.com/watch?…

Tina má taky hezký fotky na tinamaze.com Uvážím-li, že má k dispozici zlomek rozpočtu obou konkurentek, dělá v selfmarketingu z minima maximum.

Mám pocit, že by se spoustě fanoušků – zdaleka ne jenom slovinských – docela líbilo, kdyby letos vyhrála. Jenže s omezenými možnostmi malého soukromého týmu jí to asi nedá – v klouzavých disciplinách nikdy nemůže natrénovat tolik a tak jako holky z týmů velkých.

29.10.2012 19:06:46 #81 

ivan

Řekl bych, že ve stávajících podmínkách se žádné velké závěry dělat nedají. Soelden se svým časným termínem byl vždycky výkonnostně poněkud rozpačitý, kopec je atypický. A když se k tomu přidala kolísající viditelnost, nový sníh u kluků, nové lyže…

Celkem se asi ale shodneme, že to extra pokoukání nebylo. Myslím, že by nebylo ani na starých lyžích. Souhlasím ale, že taková podívaná na předvedené jízdy žádným zvláštním tahákem pro televizního diváka nebude. Jestli do dalších závodů nedoladí materiál a vlastní výkony na pěkných tvrdých tratích, koukatelnost by opravdu utrpěla.

Jinak Adam Žampa samozřejmě skvěle, po tolika závodech, které odjel v létě (hlavně ale SL) je zřejmě dobře rozježděný i rozzávoděný. Paradoxně měl nejslabší spodek (naopak v 1.kole nejlepší), kdyby býval udržel rychlost z vrchních partií, byl těsně za bednou. Technicky to ale vystřihl parádně a jeho 2.čas kola zaregistrovali všichni včetně těch, kdo si pletou Slovensko se Slovinskem (a Česko s Čečenskem).

Ligety byl na „svém“ kopci, Soelden opravdu umí, má tam skvělou historii a věří si tam. Nebýt toho brodění se v novém sněhu v 1.kole, mohl vyhrát o víc.

No a Tina je mistryně světa, takže žádné velké překvapení.

Tím, že se neustále pracuje na vyladění materiálu, může být za měsíc pár jmen jinde.

29.10.2012 19:42:42 #82 

garfield muž

WC- Sobotní holky i nedělní kluci- absolutní krach -zklamání ,tolik pádů v OS asi nikdo nečekal… , pravda počasí=podmínky "waren nicht ideal"aber ,ale soudruzi FIS někde asi udělali chybu…bezpečnější to není , skoro to vypadá, jak kdyby většina věřila ,že se vrátí staré lyže … a trenovali před sezonou na nich…, ty nový lyže nemaj zjevně na tvrdo najetý, chyby v přehranění-pádu do oblouku, těžký záklony , a počet chyb nájezdů+průjezdů bran + nedojetí- pádů jsou na obřák neskutečné… takže Atlee skardaal, gunter hujará, nebo ,kdo to vlastně spáchal , ať jdou do pihele… za mě minus… otázka je stanovit vzdálenosti bran spolu s radius lyže, aby to byl obřák -ne SL, a ne SG … zjevně současný stav bude nahrávat sjezdařům, méně slalomářům , ale po jednom závodě, plavu na zatím informačně vodě-i, se mi to rýmuje…:-) tam je jádro pudla …a hlavně tema k diskuzi…R 21–25m OS ? Garf

30.10.2012 06:20:20 #83 

HonzA_ muž

>> #68, Harry, 28. 10. 2012 12:28:40

„Ale,ako povedala moja stara ked som ju zavolal,aby sa pozrela na obrak,takto skaredo ak budu lyzovat,tak uz lyzovanie pozerat nebude.“

Ano, byl to boj. Boj každého z nich s kopcem, s lyžemi a samotných se sebou. Když jsem se díval na Didiho rozloučení letos, líbilo se mi to a dobře jsem se bavil. To jsem ještě netušil, že v letošní sezóně nás v podstatě čeká to samé, jen bez batohu.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

30.10.2012 19:38:08 #84 

garfield muž

>> #83, HonzA_, 30. 10. 2012 06:20:20 Tak , tak :-) , TO sedí :-) Didier Cuche ukázal svou poslední exhibiční jízdou směr příštího vývoje WC obřího slalomu , načal to svou poslední rozlučkovou jízdou-letošní"světˇákem" to pokračuje ve velkém:-P Té naprostá smutná pravda :-D

30.10.2012 22:45:36 #85 

Thomas muž

>> #84, garfield, 30. 10. 2012 19:38:08 A taky krutá realita jak moderní vybavení hodně ovlivňuje rychlostní styl jízdy. Tady je ta RETRO zajímavá Didierova Cuche rozlúčková jízda v pohorkách a řemínkovém vázání: http://www.youtube.com/watch?… A to už byl firnový odměk. Pár starých kozáků na tom ještě umí jezdit a to je moc dobře. Aspoň je tady jasně vidět jak to měli před půlstoletím Ti borci hodně těžké. Zkoušel jsem to takhle z Glockneru dolů k Franz-josef parkovišti a už bych do těch pohorek a popruhů nevlez ani náhodou. Smekám a smekám, je to borec. V tomhle vybavení by to sjel opravdu málokdo. Kdo nevěří, ať vyzkouší co to dělá s předo- zadní rovnováhou a práci chodidel.:-D Jako aktuální reklama na zasněžování v Schladmingu to není k zahození. zítra nebo pozítří jen krátce otevírají až do neděle ( pak to roztaje :-D) 1 svah na vrcholu a prvních 10 ve frontě mají permici v hodnotě 20Eur zdarma.

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

31.10.2012 18:49:27 #86 

garfield muž

>> #85, Thomas, 30. 10. 2012 22:45:36

:-) díky za „link " -voko zaslzíí vzpomínkou staré dobré racecarv časy a na BORCE :-)
malí :-), ale naši a šikovní :-)jizerskohorští borci každoročně sjížděli-jí na jaře a na stejném, starém materialu Tanvaldský Špičák- a černou až naposled , jde jim to podobně :-), jen nemaj to ostrý "karvingový"horní koleno- :-) "starý“ material mám na letošní sezonu už také připraven, jen nevím jaký styl vybrat :-) , A žes to nevzal až dolů do Heligenblůtu :-) co se WC OS techniky jízdy týče,může být ještě hůř, napadlo a nejen mě, že se dohodnou a všichni padnou :-) , a vyhraje předjezdec-místní náctiletá juniorka… /když Vonn pojede sjezd s muži, pak muži chtějí jezdit s ženami:-) / bude veselo, hlavně ať to ve zdraví přežijou… Ligety jim dal, Hirscher se po dojezdu v cíli klepal ,jak EisbeinSulz mit Zwiebel…:-)

01.11.2012 09:52:08 #87 

ivan

Sepsal jsem nějaké dojmy a postřehy, jak se projevovaly nové lyže v Soeldenu, přidal pár autentických výroků protagonistů, jež se zčásti nepotvrdily. Je to v blogu.

01.11.2012 12:06:28 #88 

Dali muž

A takhle to vidí Bernhard Russi:

http://www.blick.ch/…2086265.html

01.11.2012 13:05:16 #89 

ivan

>> #88, Dali, 01. 11. 2012 12:06:28

No to je ale ubohý koment. Co ale čekat v plátku jako Blick (švýcarský Blesk) a od starého bafuňáře FIS (po Sailerovi předseda Alpské komise), který musí kopat za své pány. Však mu to ani v diskusi všichni nežerou, a to je pro ně lyžařská modla.

Pan “architekt”, ve skutečnosti technický kreslíř bez maturity, se tímhle nevyznamenal.

Od FIS a jejích nohsledů je to mimochodem průhledná difamační taktika.

Napřed se snažili Teda shodit tím, že kritizuje kvůli sobě, protože on jako lehká váha bude na nových lyžích bit. (A bác: kde byl v Soeldenu on se svými 75 kily a kde třeba 100kilový Svindal? – což neznamená, že příště třeba TL nevypadne AS nevyhraje.)

A teď se ho zase snaží znemožnit poukazem na to, že nejvíc proti novým lyžím křičel a teď tolik vyhrál, čímž se PRÝ ztrapnil (”fool” podle Schrocksnadela a další podobné).

Ubohé. Jde hlavně o něco jiného, zejména o toto, viz http://www.tedligety.com/opinion/

“Tyranny of FIS

FIS’s tyranny has gone on long enough. It seems FIS is going out of their way to ruin the sport. FIS runs a dictatorship. They demand absolute control then try to butter their will in a fake cloak of benevolence. Athletes, SRS (Association of Ski Racing Suppliers and NGBs (national governing bodies) are completely impotent in their ability to create positive change in our sport or to stand against rules FIS imposes…

Apparently Bill Marolt; the President of USSA and Vice President of FIS doesn’t even have the ability to bring these subjects up for discussion, let alone reversed or revised. The athletes to this point have had zero representation in the decisions FIS makes …

Unfortunately for alpine ski racing FIS monopolizes the sport so any and all changes will be hard fought or take FIS vastly rethinking their position in how the sport processes or more likely regresses. Perhaps it’s time to unionize the athletes or start an alternative tour.”

Píšu o tom v obecnějších souvislostech článek, tak to teď a tady nebudu dál pitvat.

01.11.2012 13:34:39 #90 

Dali muž

>> #89, ivan, 01. 11. 2012 13:05:16

Naprostý souhlas, Ivane. Ten odkaz jsem dal jako demonstraci současné bídy uvnitř FIS.

Těším se na článek.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy