BROUŠENÍ-MAZÁNÍ RUČNĚ - příspěvky uživatele oblouk

01.11.2022 20:19:20

>> #855, kejmll, 01. 11. 2022 07:17:13

Starý zoxidovaný (a možná zaprášený) vosk nezažehlovat – jen stáhnout a skluznici vykartáčovat.


13.11.2018 21:36:22

>> #780, orim, 13. 11. 2018 11:21:11

Je to individuální – a je to v podstatě i trochu detail, který 98% lyžeřů nejen neřeší – a většinou lyža…


11.11.2018 16:26:03

>> #776, ekip, 11. 11. 2018 14:34:52

Jo, to je OK . příspěvek k pohodlí a bezpečí.


03.11.2018 13:53:50

>> #748, m3, 02. 11. 2018 22:27:42

Vždycky mě bavilo víc se o broušení a mazání bavit než to opravdu dělat – teď mě přestalo bavit už i to ba…


02.11.2018 21:51:24

>> #740, HonzA_, 02. 11. 2018 19:23:19

Nikdy by mě ani nenapadlo napsat „zatlačovat vosk do skluzice“, Veškerý moje psaní je o vytvoření podm…


02.11.2018 19:12:47

>> #727, HonzA_, 02. 11. 2018 18:05:48

„Ještě detail – ono prý (info od výrobce skluznic) nedochází k vsáknutí vosku do pórů skluznice (nemá …


02.11.2018 17:30:43

>> #714, Marek Bednář, 02. 11. 2018 16:32:40

Tvoje poznatky se zcela míjejí s mými – nic už s tím nenaděláme :-) …


02.11.2018 16:16:09

>> #711, HonzA_, 02. 11. 2018 15:58:49

HonzO, žehlil jsem asi 1284 x od r. 1963 do r. 2005 – zpočátku na zámečkovejch hranách (blbě, raději j…


02.11.2018 16:02:36

#710, Marek Bednář, 02. 11. 2018 15:23:01

"*Spis me zajimal rozdil vsaknuti zatlacenim tepleho vosku korkem VS tvuj kartacek, no a u tech Fisc…


02.11.2018 14:48:41

>> #708, HonzA_, 02. 11. 2018 13:47:31

No šetří se tím vosk, to nepochybně, hodně se riskuje kontakt žhavýho kovu žehličky a skluznice – což …


02.11.2018 11:10:51

>> #701, Marek Bednář, 02. 11. 2018 09:40:39

…s horkovzduskou a zatlacovat to ihned velkou kostkou korku…“ – nepochopení hlavního prin…


01.11.2018 22:03:20

>> #693, adam 1, 01. 11. 2018 16:26:00

Ještě míň práce než s hrobečkovkou a horkovzduškou – ale holt za těžký prachy…


08.01.2017 13:34:50

>> #527, Jirka_K, 08. 01. 2017 12:36:09

V podstatě sis podstatu svejch problému vysvětlil sám: *"…Vždy po lyžování lyže namažu čistým lékař…


29.12.2016 15:05:39

Připravovat si lyže mě hrozně s..e – ale skoro po každém lyžování se tím trápím (bezvýhradně vždy když je hodně tvrdo-ledovato). Vždycky a bez výjimky:

  • přelíznu hrany z boku kouskem karosářskýho …

27.12.2016 10:45:08

>> #501, HonzA_, 27. 12. 2016 10:27:20

Jo pardon – vidím dobře, mozek chabej :-).


27.12.2016 10:19:06

>> #496, HonzA_, 26. 12. 2016 22:52:41

Bronzovej kartáč je senzační a šetrnej – ale ne na finální vykartáčování – zdaleka nejen kvůli skluznic…


26.12.2016 19:55:31

26.12.2016 19:54:56

>> #491, HonzA_, 26. 12. 2016 19:05:30

Porovnávám voskování žehličkou při závodní přípravě lyží a to se skutečně nakapává-plave a seškrabává h…


26.12.2016 12:28:13

>> #485, Ivko1, 25. 12. 2016 22:44:41

Je zřejmé, že než jsi napsal tento příspěvek,. nepodíval ses na žádný návod na mazání – pak ti nelze rad…


25.12.2016 19:01:27

>> #467, Miši, 25. 12. 2016 18:19:03

Výrobci vosků doporučují, samozřejmě, leccos – a mohu potvrdit, že tím 100% neškodíš lyžím a jistě prospí…


25.12.2016 18:55:12

>> #466, Ivko1, 25. 12. 2016 13:51:50

Alespoň jednou v životě si přečti návod na voskování lyží (kdekoliv, jakýkoli). Tím jak to popisuješ roz…


25.12.2016 12:56:13

>> #463, Kruťas, 25. 12. 2016 10:12:04

Podstatou mého (velmi úsporného) způsobu mazání není použitý vosk, ale použití horkovzdušky s kartáčkem…


07.04.2011 16:59:12

>> #266, ivan, 06. 04. 2011 23:37:46

Jezdím teď už jen a jen Sporten lyže – nejvíc 07, ale i ostatní. Ty skluznice jsou nenasytný – pokaždý si …


30.03.2011 18:43:45

>> #246, vašek2, 30. 03. 2011 15:42:54

Je tam vrřstva, která vypadá jako metr – no metr asi všude nebude, ale kámen, ba ani hlína ani náhodou.....


30.03.2011 15:07:30

>> #242, ivan, 30. 03. 2011 04:16:37

Nevím kde udělal soudruh chybu – nejspíš, že hrobečkovkou nemaže, soudruh, opakovaně (možná i, že nepoužil…


21.03.2011 22:13:27

>> #234, Metron, 21. 03. 2011 22:00:44

Jo – používám už dva roky – nechal jsem si v nástrojárně kousky naporcovat do kapesního maličkýho brousk…


18.03.2011 18:19:12

>> #217, Alda71, 18. 03. 2011 18:06:36

Vůbec nevím nd čít tady furt dumáte. Už asi před dvěma lety jsem tady napsal, že mažu jen a jen hrobečko…


14.03.2011 15:44:54

>> #198, Dali, 14. 03. 2011 15:26:09

Jo – už jsem ti tamodtud poslal recept na borisovu medovou masáž…


14.03.2011 15:08:17

14.03.2011 14:56:33

>> #192, Dali, 14. 03. 2011 14:55:23

Dostaneš přes hubu, holoubku! :-)


14.03.2011 12:53:46

>> #189, Másin, 14. 03. 2011 11:22:42

Mám z vás radost, hrobečkáři :-).Momentálně je to už jen jakejsi opatrnickej alibismus, proč s nima nemaž…


02.03.2011 14:28:28

>> #161, DarkLord, 02. 03. 2011 10:10:06

No je to takovej malinkatej kousek vosku kterej prodávaj všechny vosk-firmy za šílený prachy. Na důkla…


01.03.2011 17:09:23

>> #159, Harry, 01. 03. 2011 01:21:07

Jo – bez toho bych se od startu nerozjel :-).


22.01.2011 23:16:12

>> #121, boso, 22. 01. 2011 19:03:01

Jakmile vidím svíčku hned jí beru a mažu a mažu… :-). No, popravdě, neřeším to jakou – ale používám hlav…


22.01.2011 17:20:39

>> #119, TNS, 22. 01. 2011 16:36:13

JO – jsou nějaký mastný a měkký – už při teplotě ruky se z nich daj tvarovat různý potvůrky, snadno se s ni…


21.01.2011 18:37:36

>> #114, TNS, 21. 01. 2011 18:08:21

Nojo – bude jich celej zástup – a po ciferníku mi půjdou taky Carrerové, Swansové, Céebeové…, protože jse…


21.01.2011 17:31:02

..... se mi zdá, že si na mě pan Toko s bratranci Swixem a Volou a strejdou Holmenkolem někde počkaj a rozbijou mi kušnu tak, že mi budete ty svíčky chodit zapalovat tam kam patřej :-)


21.01.2011 08:24:10

>> #100, rADEk, 10. 01. 2011 19:43:38

Nevím co tím máš na mysli-vytlačený kov přes kolmici hrany – ale asi se jedná o otřep vzniklý šoupnutím l…


09.01.2011 21:05:18

>> #97, TNS, 09. 01. 2011 19:39:36

Víš, já se za to skoro stydím, protože na první pohled a posouzení je to pí…ina. Tak například minulej tej…


09.01.2011 17:10:08

>> #94, ivan, 09. 01. 2011 16:57:51

Jasně, že máš pravdu – nad dokonalý profesionální nářadí pro profesionály není – ale třeba pro úroveň lyžov…


09.01.2011 16:44:17

21.12.2010 22:54:34

*>> maiwi, 21. 12. 2010 22:45:13

Čím lepší lyžař, tím ostřejší úhel může zvolit (to je sice nepřesné, ale použitelné vodítko). Úplný začátečník 90st, dobrý lyžař 88–89, závodník 86–87. Od skluz…


21.12.2010 22:14:34

>> #77, Harry, 17. 12. 2010 00:15:56

No ten šmirgl je opravdu blbost – hrana, pokud nehoníš tisícíny sekundy se nemusí lesknout – musí být ostr…


14.12.2010 16:38:01

DOBRÝ TIPY OD JirkyL, jednoho z účastníků VL. Chtěl jsem aby to sem dal on, ale vykroutil se mi, že by to technicky nezvládl (haha…):

  • ÚHELNÍK: Jestli brousit 87, 88, 89 toť otázka určitě souv…

05.11.2010 18:45:20

Jen si dovoluji připomenout že UŽ ZÍTRA 6.11. od 10 do 16 hod. v Liberci U Závory děláme to školení – workshop o RUČNÍM BROUŠENÍ A MAZÁNÍ. Tak kdo by byl poblíž, nebo si chtěl udělat vejlet – bude vít…


29.10.2010 11:44:20

>> #30, Martin430, 29. 10. 2010 11:33:46

No a tak trochu mi to přijde jako ranní krmení :-)


29.10.2010 11:30:33

>> #27, Duro, 29. 10. 2010 11:22:51

Proti gustu žádnej dišputát :-)


29.10.2010 11:12:30

>> #24, Krab, 29. 10. 2010 10:51:10

Prdlajs :-).

  • lyži mám pistolí prohřátou rychleji a šetrnějc
  • vosk nenakapávám ale natírám (to je rychle…

29.10.2010 10:13:39

>> #11, Kacka82, 28. 10. 2010 20:46:47

Odpovědi Marťase a ostatních jsou OK, ale přesto ještě doplním:

  • nejlíp je vzít si svoje lyže, nic se na…

27.10.2010 17:49:54

>> #7, Tichy, 27. 10. 2010 16:13:45

Tak přijeď – je to sice trochu „z ruky“, ale zase pohodlně – i se svačinkou :-). Nebo nás pozvi – my rádi při…


27.10.2010 16:05:09

>> #5, ludek.stepan, 26. 10. 2010 15:44:20

Došla mi tvá přihláška – myslím, že se snadno na spolujízdě domluvíš s několika lidma co se chystají. …


26.10.2010 15:29:00

>> #3, ludek.stepan, 26. 10. 2010 15:05:10

No smysl to má – budeš tam moct nabrousit růčo nějaký moje zanedbaný :-)


26.10.2010 14:55:03

V sobotu 6.11. se koná – na vyžádání zde diskutujících akce VL-workshop na téma jak udržovat lyže v optimálním stavu, tzn. nabroušené a namazané – JEDNODUŠE, RYCHLE, LEVNĚ – SAMI, RUČNĚ :-). …


Komerční tipy