BROUŠENÍ-MAZÁNÍ RUČNĚ - příspěvky uživatele oblouk
>> #855, kejmll, 01. 11. 2022 07:17:13
Starý zoxidovaný (a možná zaprášený) vosk nezažehlovat – jen stáhnout a skluznici vykartáčovat.
>> #780, orim, 13. 11. 2018 11:21:11
Je to individuální – a je to v podstatě i trochu detail, který 98% lyžeřů nejen neřeší – a většinou lyža…
>> #776, ekip, 11. 11. 2018 14:34:52
Jo, to je OK . příspěvek k pohodlí a bezpečí.
>> #748, m3, 02. 11. 2018 22:27:42
Vždycky mě bavilo víc se o broušení a mazání bavit než to opravdu dělat – teď mě přestalo bavit už i to ba…
>> #740, HonzA_, 02. 11. 2018 19:23:19
Nikdy by mě ani nenapadlo napsat „zatlačovat vosk do skluzice“, Veškerý moje psaní je o vytvoření podm…
>> #727, HonzA_, 02. 11. 2018 18:05:48
„Ještě detail – ono prý (info od výrobce skluznic) nedochází k vsáknutí vosku do pórů skluznice (nemá …
>> #714, Marek Bednář, 02. 11. 2018 16:32:40
Tvoje poznatky se zcela míjejí s mými – nic už s tím nenaděláme
…
>> #711, HonzA_, 02. 11. 2018 15:58:49
HonzO, žehlil jsem asi 1284 x od r. 1963 do r. 2005 – zpočátku na zámečkovejch hranách (blbě, raději j…
#710, Marek Bednář, 02. 11. 2018 15:23:01
"*Spis me zajimal rozdil vsaknuti zatlacenim tepleho vosku korkem VS tvuj kartacek, no a u tech Fisc…
>> #708, HonzA_, 02. 11. 2018 13:47:31
No šetří se tím vosk, to nepochybně, hodně se riskuje kontakt žhavýho kovu žehličky a skluznice – což …
>> #701, Marek Bednář, 02. 11. 2018 09:40:39
„…s horkovzduskou a zatlacovat to ihned velkou kostkou korku…“ – nepochopení hlavního prin…
>> #693, adam 1, 01. 11. 2018 16:26:00
Ještě míň práce než s hrobečkovkou a horkovzduškou – ale holt za těžký prachy…
>> #527, Jirka_K, 08. 01. 2017 12:36:09
V podstatě sis podstatu svejch problému vysvětlil sám: *"…Vždy po lyžování lyže namažu čistým lékař…
Připravovat si lyže mě hrozně s..e – ale skoro po každém lyžování se tím trápím (bezvýhradně vždy když je hodně tvrdo-ledovato). Vždycky a bez výjimky:
- přelíznu hrany z boku kouskem karosářskýho …
>> #496, HonzA_, 26. 12. 2016 22:52:41
Bronzovej kartáč je senzační a šetrnej – ale ne na finální vykartáčování – zdaleka nejen kvůli skluznic…
>> #491, HonzA_, 26. 12. 2016 19:05:30
Porovnávám voskování žehličkou při závodní přípravě lyží a to se skutečně nakapává-plave a seškrabává h…
>> #485, Ivko1, 25. 12. 2016 22:44:41
Je zřejmé, že než jsi napsal tento příspěvek,. nepodíval ses na žádný návod na mazání – pak ti nelze rad…
>> #467, Miši, 25. 12. 2016 18:19:03
Výrobci vosků doporučují, samozřejmě, leccos – a mohu potvrdit, že tím 100% neškodíš lyžím a jistě prospí…
>> #466, Ivko1, 25. 12. 2016 13:51:50
Alespoň jednou v životě si přečti návod na voskování lyží (kdekoliv, jakýkoli). Tím jak to popisuješ roz…
>> #463, Kruťas, 25. 12. 2016 10:12:04
Podstatou mého (velmi úsporného) způsobu mazání není použitý vosk, ale použití horkovzdušky s kartáčkem…
>> #266, ivan, 06. 04. 2011 23:37:46
Jezdím teď už jen a jen Sporten lyže – nejvíc 07, ale i ostatní. Ty skluznice jsou nenasytný – pokaždý si …
>> #246, vašek2, 30. 03. 2011 15:42:54
Je tam vrřstva, která vypadá jako metr – no metr asi všude nebude, ale kámen, ba ani hlína ani náhodou.....
>> #242, ivan, 30. 03. 2011 04:16:37
Nevím kde udělal soudruh chybu – nejspíš, že hrobečkovkou nemaže, soudruh, opakovaně (možná i, že nepoužil…
>> #234, Metron, 21. 03. 2011 22:00:44
Jo – používám už dva roky – nechal jsem si v nástrojárně kousky naporcovat do kapesního maličkýho brousk…
>> #217, Alda71, 18. 03. 2011 18:06:36
Vůbec nevím nd čít tady furt dumáte. Už asi před dvěma lety jsem tady napsal, že mažu jen a jen hrobečko…
>> #198, Dali, 14. 03. 2011 15:26:09
Jo – už jsem ti tamodtud poslal recept na borisovu medovou masáž…
>> #189, Másin, 14. 03. 2011 11:22:42
Mám z vás radost, hrobečkáři
.Momentálně je to už jen
jakejsi opatrnickej alibismus, proč s nima nemaž…
>> #161, DarkLord, 02. 03. 2011 10:10:06
No je to takovej malinkatej kousek vosku kterej prodávaj všechny vosk-firmy za šílený prachy. Na důkla…
>> #159, Harry, 01. 03. 2011 01:21:07
Jo – bez toho bych se od startu nerozjel
.
>> #121, boso, 22. 01. 2011 19:03:01
Jakmile vidím svíčku hned jí beru a mažu a mažu…
. No, popravdě, neřeším to
jakou – ale používám hlav…
>> #119, TNS, 22. 01. 2011 16:36:13
JO – jsou nějaký mastný a měkký – už při teplotě ruky se z nich daj tvarovat různý potvůrky, snadno se s ni…
>> #114, TNS, 21. 01. 2011 18:08:21
Nojo – bude jich celej zástup – a po ciferníku mi půjdou taky Carrerové, Swansové, Céebeové…, protože jse…
..... se mi zdá, že si na mě pan Toko s bratranci Swixem a Volou a
strejdou Holmenkolem někde počkaj a rozbijou mi kušnu tak, že mi budete ty
svíčky chodit zapalovat tam kam patřej
…
>> #100, rADEk, 10. 01. 2011 19:43:38
Nevím co tím máš na mysli-vytlačený kov přes kolmici hrany – ale asi se jedná o otřep vzniklý šoupnutím l…
>> #97, TNS, 09. 01. 2011 19:39:36
Víš, já se za to skoro stydím, protože na první pohled a posouzení je to pí…ina. Tak například minulej tej…
>> #94, ivan, 09. 01. 2011 16:57:51
Jasně, že máš pravdu – nad dokonalý profesionální nářadí pro profesionály není – ale třeba pro úroveň lyžov…
*>> maiwi, 21. 12. 2010 22:45:13
Čím lepší lyžař, tím ostřejší úhel může zvolit (to je sice nepřesné, ale použitelné vodítko). Úplný začátečník 90st, dobrý lyžař 88–89, závodník 86–87. Od skluz…
>> #77, Harry, 17. 12. 2010 00:15:56
No ten šmirgl je opravdu blbost – hrana, pokud nehoníš tisícíny sekundy se nemusí lesknout – musí být ostr…
DOBRÝ TIPY OD JirkyL, jednoho z účastníků VL. Chtěl jsem aby to sem dal on, ale vykroutil se mi, že by to technicky nezvládl (haha…):
- ÚHELNÍK: Jestli brousit 87, 88, 89 toť otázka určitě souv…
Jen si dovoluji připomenout že UŽ ZÍTRA 6.11. od 10 do 16 hod. v Liberci U Závory děláme to školení – workshop o RUČNÍM BROUŠENÍ A MAZÁNÍ. Tak kdo by byl poblíž, nebo si chtěl udělat vejlet – bude vít…
>> #30, Martin430, 29. 10. 2010 11:33:46
No a tak trochu mi to přijde jako ranní krmení
…
>> #24, Krab, 29. 10. 2010 10:51:10
Prdlajs
.
- lyži mám pistolí prohřátou rychleji a šetrnějc
- vosk nenakapávám ale natírám (to je rychle…
>> #11, Kacka82, 28. 10. 2010 20:46:47
Odpovědi Marťase a ostatních jsou OK, ale přesto ještě doplním:
- nejlíp je vzít si svoje lyže, nic se na…
>> #7, Tichy, 27. 10. 2010 16:13:45
Tak přijeď – je to sice trochu „z ruky“, ale zase pohodlně –
i se svačinkou
. Nebo
nás pozvi – my rádi při…
>> #5, ludek.stepan, 26. 10. 2010 15:44:20
Došla mi tvá přihláška – myslím, že se snadno na spolujízdě domluvíš s několika lidma co se chystají. …
>> #3, ludek.stepan, 26. 10. 2010 15:05:10
No smysl to má – budeš tam moct nabrousit růčo nějaký moje
zanedbaný
…
V sobotu 6.11. se koná – na vyžádání zde
diskutujících akce VL-workshop na téma jak udržovat lyže
v optimálním stavu, tzn. nabroušené a namazané – JEDNODUŠE,
RYCHLE, LEVNĚ – SAMI, RUČNĚ
. …


































