Domů Diskuze Servis lyží a snowboardů BROUŠENÍ-MAZÁNÍ RUČNĚ

BROUŠENÍ-MAZÁNÍ RUČNĚ (strana: 9)

24.03.2011 23:49:27 #241 

Dali muž

>> #240, Harry, 24. 03. 2011 23:36:33

Máš ho mít. O velikonocích budu v Bratislavě, tak Ti to tam můžu u někoho nechat, nebo Ti to pošlu poštou. Na ropu jsi nenarazil, tak holt budeš muset lyže nosit Ty mně :-D .

30.03.2011 04:16:37 #242 

ivan

„Vyzkoušet se má skoro všechno,“ říkal jsem si vždycky. O kriminální delikty, krvesmilstvo, sex se zvířaty a drogy sice nestojím, ale namazat „poverlofsku“ svíčkami se mi do tohoto vyznání vešlo.

Nebudu vás napínat: výsledky žalostné. O něco lépe dopadla malá tenká bílá svíčka v pondělí, ale i tak byla po cca 2,5 hodinách ježdění na zmrzlém firnu skluznice u hran vyšisovaná podstatně víc než po lékařském parafínu.

A úplně katastrofálně to skončilo se svíčkou hrobečkovou. Pravda, ježdění bylo o hodinu víc a sníh byl opravdu zmrzlý, ale skluznice v 11 hodin vypadaly jako u těch největších prasáků-notorických nemazačů, kteří si tu a tam dávali na testcentru lyže přece namazat, když jim to na čerstvém už hodně nejelo.

Lyžičky jsem musel odprosit a po poctivém namazání Swixem jsem je pro udobření vzal na noc lehnout si do tepla v baráku s tím, že stahovat běžím až teď. A budu je muset pár dnů po sobě (dovy)krmit i bez lyžování.

Přiznávám, že jsem ale nedodržel originální postup a nepoužil horkovzdušnou pistoli (vyzývavě na mě při tom v lyžárně koukala) a kartáček (ten si uhájil svou funkci čistítka hodně špinavých rukou).

Takže mám další problém: v čem udělal který soudruh chybu?

30.03.2011 09:14:29 #243 

Tichy muž

>> #242, ivan, 30. 03. 2011 04:16:37

Zajimavy, ze podobny problem jsem mel pokazde jizde na tvrdu v Kanade. Tedy po 2–3 hodinach jizdy, byla cerstve namazana skluznice u hran vysusena (bila jako stena), az se mi chtelo brecet;-) Mazani probihalo klasicky. Tedy vosk od Swix, zehlicka. Po 2–3 hod jsem vosk stahl a kartacoval. Skluznice pote krasne nasycena a leskla. Bohuzel po tech 2–3 hod vypadaly zase, jako kdybych je mesic nemazal. Zajimave je, ze po navratu do CR, se mi nic takoveho nedelo. Po jizde je zase videt u hran vysuseni proti zbytku skluznice, ale opravdu jen lehce.

Ski Now Work Later

30.03.2011 14:36:39 #244 

Alda71 muž

>> #215, HonzA_, 18. 03. 2011 18:02:48

Podle „tiché pošty“ přes pár lidí je obsah oleje v lékárenském parafinu do 1 %. Nikde to ale není přesně normováno, spíš se vychází z lékopisných požadavků na přítomnost dalších látek. Info je z distribuce, mělo by to sedět.

Lepší je být férově těsně druhý, než vždycky první za každou cenu.

30.03.2011 15:07:30 #245 

oblouk muž

>> #242, ivan, 30. 03. 2011 04:16:37

Nevím kde udělal soudruh chybu – nejspíš, že hrobečkovkou nemaže, soudruh, opakovaně (možná i, že nepoužil pistoli…, nevím). Mohu ale soudruha ujistit, že po 2–3 namazáních hrobečkovkou za použití pistole a vtírání kartáčkem, kdy skluznice chlastá a chlastá, se mi i po lyžování na šmirglmanžestrovým ranním povrchu a při rychlým sjíždění žádný šediny neobjevujou. Za dnešek to asi může potvrdit PetrM, kterej na mejch obřačkách krouží poctivou možná osmihodinovku na Harrachovský červený…

Mimochodem, ten kopec je tak úžasnej (tvrdo a placato i ve 13 hod), že jedu zítra ráno a o víkendu zase!!! – kdo se přidá?

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

30.03.2011 15:42:54 #246 

vašek2

>> #245, HOnza, 30. 03. 2011 15:07:30

So nebo Ne já… Podle počasí. A taky prvně vyvezu kolo, takže asi spíš v sobotu, ať mi bolest zadku nekazí výhledy z lanovky. Nejsou tam už místama šutry? Prosím o nereklamní odpověď :-)

30.03.2011 18:43:45 #247 

oblouk muž

>> #246, vašek2, 30. 03. 2011 15:42:54

Je tam vrřstva, která vypadá jako metr – no metr asi všude nebude, ale kámen, ba ani hlína ani náhodou… Fakt 100% poježdění.

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

30.03.2011 19:36:08 #248 

TNS muž

>> #243, Tichy, 30. 03. 2011 09:14:29

Ahoj

1.Kanadský a český sneh je s najväčšiou pravdepodobnostou odlišný.Metamorfóza snehu prebieha všade asi rovnako,ale najdôležitejšia je vlhkosť vzduchu.Preto aj v jednej krajine,navyše v jednom pohorí(v tom istom čase) hodnoty vlhkosti vzduchu a kvalita snehu dost kolišu.Sú doliny v ktorych sú hodnoty vlhkosti nízke skoro počas celej zimy.

2.Po určitých skúsenostiach som si namiešal z dvoch/troch voskov jednoduchý tréningový vosk.S ohladom na jazdu po technickom snehu a po ľade v bránach.Aby bol hlavne dostatočne odolný voči treniu.S tým,že požiadavky na vysoké hodnoty sklzu sú na tréningu zbytočné.

3.Podarilo sa mi to sčasti.Bol urcite odolnejši ako základné tréningové vosky Y/R farieb,ale o niečo sa znížila penetrácia do sklznice.Asi.Po­drobne som to neskúmal.

4.Pri hranách som zažehľoval práškový vosk,dosť to pomáha.Len často z nedostatku času,alebo lenivosti som nepráškoval.Po­časie(a sneh) sa menilo celu sezónu.Niekedy ma nepráškovanie pri hranách vytrestalo okamžite v ten istý deň,inokedy mi to prešlo bez následkov.V pri­ebehu sezóny som tuším len raz napušťal lyze mäkkým voskom(opakova­ne).Určite by sa to malo robit častejsie.

Záver:Na kvalite snehu záleží najviac.Viac než na kvalite vosku.Nešidit voskovanie.Úplne sa vyhnúť blednutiu a vyhrať tak boj nad ničením sklznice sa dá asi len tak,že nelyžuješ,alebo máš šťastie na počasie.Alebo si HOnzo:)

•Po sezóne mám na slalomkách vypálenú sklznicu pri hranách.Asi 2mm na šírku a neviem koľko do hĺbky,ale keď prejdem nehtom po sklznici priečne k hrane,nechet sa mi o hranu zachytí.

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

30.03.2011 21:02:24 #249 

valerius

k te horkovzdusne pistoli…Normalne mazu zehlickou „komercni“ ne-fluorovy holmenkol betaix(z tech obyc bych rekl dost dobrej) a zkusil jsem to horkovzdusnou pistoli(a vtiral jemnym stecem). Pri mazani to bylo vice prace nez zehlickou, pri stahovani min.
Co se tyce vydrze vosku ve skluznici, prislo mi mazani pistoli lehce horsi…je to spise subjektivni pocit, nebot jsem to netestoval moc dlouho. Ale prijde mi to logicke, nebot pri mazani zehlickou je skluznice pod tekutou vrstvou vosku(alespon by mela) a spis natece do struktury a necekal bych, ze kartacem se nejak vetre vosk do struktury(do hrube ano, ale do jemne asi ne). Ale na tento zaver by bylo potreba znat technicke detaily(struktura, viskozita vosku, …)
A jeste k tomu porovnani vysisovani skluznice. Je tam mnoho promennych. Krome snehu, teploty, nejakeho minuleho napusteni skluznice, struktury(a dalsich) je to i styl jizdy lyzare. Pokud nekdo lyzuje 8 hodin, tak asi do tech lyzi moc netlaci a to „opotrebeni“ bude probihat jinak(sice jezdi dele, ale zase je tam nizsi treni mezi skluznici a snehem).

30.03.2011 21:46:27 #250 

HonzA_ muž

>> #244, Alda71, 30. 03. 2011 14:36:39

Díky moc, Aldo. Seženu si nějaký „mastnější matroš“ a na podzim začnou experimenty…

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

30.03.2011 22:44:15 #251 

Alda71 muž

>> #250, HonzA_, 30. 03. 2011 21:46:27

Rádo se stalo. Kdybys potřeboval nějak pomoct s technologií, tak dej vědět.

Lepší je být férově těsně druhý, než vždycky první za každou cenu.

31.03.2011 08:51:35 #252 

PetrN muž

>> #246, vašek2, 30. 03. 2011 15:42:54

>> #247, HOnza, 30. 03. 2011 18:43:45

Kdyby bylo o víkendu tvrdo tak taky dorazim, ale dnešní teplota v 7:00 na horní stanici byla 7 stupňů :-( a dle předpovědi do víkendu klesat nemá.

31.03.2011 10:46:37 #253 

ivan

Já to tušil, že to bude v tom kartáčku a pistoli. Všichni soudruzi servismani ve WC tak mažou, jen já bloud zarputile trval na žehličce, jako bych byl nějaká hloupá služtička nebo ženská v domácnosti.

Určité sněhy prostě jsou tak agresivní, že skutečně účinná obrana neexistuje (snad jenom smýkání a tím rovnoměrněji rozložené tření).

Už jsem zkoušel tvrdší vosky k hraně, dokonce i speciál Swixu – prášek CH3. Relativně slušně funguje, když člověk furt maže jako divej, i ve dny, když nelyžuje. Ale ani to není záchrana. Ve WC mají všechno možné, a přesto za určité konstelace dokážou ve sjezdu u hrany skluznici vypálit.

Letos bylo málo přírodního sněhu, a tak se jezdí po starým technickým. Ten už po tolikerém rozšmelcovávání úpravou musí být tak hutný, že při současném ranním zmrznutí je jak šmirgl. Při jasných nocích a ránech teď byla i velmi nízká vlhkost vzduchu, takže i ten zmrzlý sníh má málo vlhkosti až do doby, než ho slunce nataví. Což teď při letním času nastává později, např. v úterý byl i na jižní Machytce v 10 hodin ještě úplně tvrdý. No a 3 hodiny od 7 do 10 = vlastně od 6 do 9 hodin na takovém je pro skluznici opravdu nápor.

31.03.2011 10:57:12 #254 

Másin muž

>> #253, ivan, 31. 03. 2011 10:46:37

Ivane, co včera, jak dlouho to drželo? Obávám se, že víkend bude otázka půl hodiny až hodiny tvrda maximálně, jestli teda vůbec… Navíc by do toho dneska a zejtra mohlo nach.at, k tomu jižní vítr. Nechci malovat čerta na zeď, ale podle aktuální předpovědi už pomalu můžem mazat čajovkou jen na ledovec.

31.03.2011 11:31:14 #255 

ivan

>> #254, Másin, 31. 03. 2011 10:57:12

V úterý nastal nevelký odměk těsně před 11., včera o 50–55 minut dřív, přesně v ty doby jsem končil. Brzy ráno rozdíl nebyl. (Úterý jasně nejlepší, včera dobře upravená Machytka, ale znatelně horší sjezdovka dole, lanovka nejela durch, ale jen v 7, 7:30 pro hospodské a od 8. Lidí furt málo.) Bohužel po úterku přibyly (výstup lanovka, vršek červené) ráno zmrzlé mokré fleky.

Dál platí, co jsme si říkali, počasí rozhodne. Machytka by na příští dva týdny v dobrá rána slušná být mohla, asi pro sichr se širšími lyžemi jako pojistkou od 9. hodiny. Lepší by mohla být druhá strana včetně nové Hromovky a snad i Stohu. Ale neměla by být moc velká inverze – včera byla cítit, dole na hasičárně v 6:35 minus 2,7, ale nahoře znatelné teplo.

Ale třeba ještě přijde o něco později klasický aprílový návrat zimy?

31.03.2011 11:45:44 #256 

Másin muž

>> #255, ivan, 31. 03. 2011 11:31:14

Díky za cenné info, sem rád, že se ten úterek vychytal. Právě sem koukal na stránky Stohu a píšou – provoz vleku končí v neděli 3.4. To mě po pravdě docela zaskočilo a překvapilo. Podle kamery mi kopec nepříjde na tak brzkej a náhlej konec.

Taky mám za to, že Svaťák bude momentálně (jižní proudění, inverze, ostrý slunce) asi lepší volba, i když s ne tak brzkým začátkem… No pevně doufám v aprílový návrat zimy, nebo aspoň nočních mrazů, ať to aspoň ještě těch 14 dní poježdění dá. Jen mám trochu obavy, aby nepřišly s křížkem po funuse na pár zbylých fleků.

Jinak sorry všem za OT, a pro připomenutí, sem čajovej žehlič, pistolí ještě nestřílím a za ty prachy mi to klouže pěkně. :-)

31.03.2011 12:05:36 #257 

ivan

>> #256, Másin, 31. 03. 2011 11:45:44

Ještě si dovolím malý OT ke Stohu. Jakmile je sníh i nahoře, je ho dole bohatě. Ale nejsou lyžaři, a tak se jim nevyplatí platit tam zaměstnance za to, že točí vlek celý den skoro naprázdno. Nevydělali by si na sebe. Skiklubáci a případně nasmlouvané mančafty tam budou jezdit podle svých potřeb trénovat, dokud to půjde, tipl bych si. Udělal bych to asi stejně.

02.04.2011 02:06:26 #258 

Čert muž

Hošani klid. Co to tady plácáte, WC? Pořiďte si universální vosk anebo vosk 2 vosky, podle teploty sněhu. Očistěte skluznici, tohle je velmi důležité! a zavoskujte. Nechte vychladnout, opatrně stáhněte a vykartáčujte. That's it! Pokud jste víkendoví, jednou na celý víkend. Jinak co 2–3 dny. Vyhazujete prachy oknem, navíc ani lyži nijak zvláště nesvědčí, přehřívat ji každý den. Obzvláště podél hran… Prostě klid. čau, Čert

Nečumákuj a fič dolů...

02.04.2011 02:25:33 #259 

Čert muž

Lyži nikdy nedávejte do servisu „to tune it“. Pouze po páru týdnech ježdění srovnat skluznici. Pilníček 16 na základ, pak jen diamanty. Investujte do diamantů! Potřebujete alespoň 3! 200, 400 a 1000. Pilníkem to leda víte co…? Čert

Nečumákuj a fič dolů...

06.04.2011 16:08:03 #260 

j0hn muž

Zdravím,

k diskuzi o voskování. Řešilo se tu jak a čím voskovat, ale neřešilo se co voskovat. Jak moc záleží jestli je skluznice sintrovaná (sinterická) nebo extrudovaná? Podle mě dost. Nemám srovnání na novejch lyžích, tak jenom dle SNB. Bratrův nový snoubord vydržel bez mazání šest řádnejch dní bez výrazný známky blednutí skluznice. Na sníh šel novej bez namazání. Má Nitro Magnum. Po zkušenostech s mými „novými“ (protože bazarovými Volanty Platinum) sme šli po kousku se sintrovanou skluznicí. Byl s námi další SNBdista, kterej má nějakej lacinější kousek, takže předpokládám extrudovanou skluznici. Na prkně odjeto pár dní. Před zmíněnou dovolenou zodpovědně namazáno čajovkou. A po druhym dni těžce bílá skluznice.

Dovede tohle sintrovaná skluznice? Jak moc jí výrobci dávaj do svejch produktů? Používá jí Luštinec? Co ostatní výrobci? Dá se na nový a případně jetý lyži poznat do kterýho klanu skluznice patří?

Přijde mi, že výrobci uváděj u SNB druh skluznice zcela běžně, kdežto u lyží nic. Tohle je jen dojem, žádnej výzkum sem neprováděl.

Zajímá mě to spíš z akademickýho hlediska. Volanty (do nichž Atomic sintrovanou skluznici dává) jsem sice na zmíněné dovolené třetí den o bratrovo Nitro zlomil, ale po sobotním návratu jsem měl důvod si v neděli přivstat (hodinu navíc mi přivstal budík automatickym posunutím času;-) a valit na testování Snowriderů na Praděd, takže už mám jasno. Lepší skluznici nedostanu a ostatní použitý suroviny taky nebudou ošulený, když se nebojej říct, od koho je nakupujou. Vázání mám;-) a za ty prachy;-)

Ještě k bodu zlomu. Je to divný, protože na SNB nebyla žádná známka po kontaktu. A rána to taky nijak velká nebyla. Na některejch částech vázání je rok výroby 06, někde 07, takže lyže max 4 roky starý, ale půjčovenský. Hrany tak dvacet třicet procent.

Pevnost vám i vašim lyžím.

Nejdůležitějším bodem každý akce je naplánovat další.

06.04.2011 18:47:58 #261 

HonzA_ muž

>> #260, j0hn, 06. 04. 2011 16:08:03

Ahoj Johne, jen ve stručnosti – skluznice se opravdu liší ve schopnosti absorbovat vosk. Pokud vím, tak ty nejlevnější extrudované mají také nejnižší schopnost absorbce vosku a, zjednodušeně, čím víc jdeš nahorů, tím absorbce roste.

Osobně asi nejlepší zkušenost jsem měl se skluznicí na ných Atomikách z roku 2002. Jmenovala se snad nějak jako Ultra cosi glide a byla současně velmi tvrdá, a absorbovala relativně dost vosku. Ta její tvrdost se mi líbila, protože minimalizovala poškození o kameny apod. A současně byla, při dobré péči, i velmi rychlá.

Skluznice co mám na současných lyžích jsou „závodní sintrované“ a jsou sice měkčí, takže hrozí větší poškození od bordelu, ale zase absorbují výrazně víc vosku a tak déle trvá než by zešedly.

Pokud jde o Lusti, tak na jejich webu jsem teď našel (u RT a SCT, jinam jsem se nedíval) že používají „závodní sintrovanou skluznici“. I jiní výrobci se většinou použitím dražší, sintrované, skluznice chlubí.

Se Snowridery nemám zkušenost a tak nedokážu posoudit jak moc je to jejich Isosportí „nano“ báječné. Matně si vzpomínám na to že nám Luštinec vysvětoval odkud bere materiál a myslím (Ivan mně kdyžtak jistě opraví) že šlo také o Isosport. Titanaly jsou také od Amagu. Ono to jinak ani moc nejde, protože ti výrobci jsou často jediní v Evropě. Na druhou stranu určitě v nabídce mají určitou škálu materiálů, ze kterých se dá vybírat (viz třeba nabídka meteriálů na skluznice od Isosportu).

Odkazy:

Isosport sintrované skluznice (předpokládám podle názvu že SR používá IS NHS Graphite RACE)

Isosport extrudované skluznice

Amag materiály pro sportovní aplikace

Amag – brožurka materiálů pro sportovní aplikace

06.04.2011 22:18:56 #262 

Martin430

>> #261, HonzA_, 06. 04. 2011 18:47:58

Ahoj

Zkušenosti HonzO_ jistě nabereš, to napravíme.

Isosportí „nano“ je opravdu báječné, protože nic lepšího už prostě není. To je celkem jednoduchá logika. :o)

Jinak chci říct, že seš trefil přesně, jedná se o tuto skluznici (IS NHS Graphite RACE) – jen pro úplnost rozkoduju písmenka – IsoSport NanoHighSpeed

Zbývá pevně věřit, že jako nejlepším skluznicím se jim dostane v průběhu života odpovídající pozornosti a péče.

06.04.2011 22:23:57 #263 

ivan

Co já vím, tak každé slušnější lyže mají dneska sintrovanou. V podstatě 99% takových lyží má dnes nějaké 3–4 druhy srovnatelných skluznic a většina bere od téhož dodavatele, viz info od HonzY.

Dále co vím, sintr má větší podíl amorfních (vosk přijímajících) zón, cca 60% oproti cca 40% u extrudu. Takže větší absorpce vosku.

Ale tak přímočaré a jednoduché to není: tvrdá skluznice absorbuje hůře (HonzOU uváděná tedy byla cenná vzácnost) a podobně skluznice s grafitem přijímá méně než „stará“ čirá (což mi mj. vysvětluje, proč kdysi skluznice zvládaly bez viditelné degradace více ježdění bez mazání).

Lusti i VR bezpochyby užívají sintrované. Mám dojem, že jsem kdysi snad někde četl, že na kvalitě skluznice se podepisuje i to, z jaké části velké role se rekrutuje. Už jsem to někdy někde tuším psal, asi jako (prý) situace s kinofilmy ještě dost nedávno, kdy střed role prý byly filmy Fuji a okraje levnější Konica (tvrzení bez záruky).

Když se ale sejdou podmínky, agresivní sníh dokáže poznamenat i tu nejlepší skluznici.

Taky jsem před časem utrousil zmínku o jedné disertaci, která zpochybňuje stávající učení o sycení pórů skluznicového polyetylénu voskem. Od té doby nic nového, práce i téma čeká na mou další pozornost.

06.04.2011 22:42:03 #264 

HonzA_ muž

>> #263, ivan, 06. 04. 2011 22:23:57

Díky za upřesnění. K té skluznici na Atomikách – záměrně jsem napsal „absorbovala relativně dost vosku“ – asi jsem měl přidat „na tak tvrdu skluznici“. Bylo to o poznání méně než mé současné „závodní sintrované“ skluznice na mých dalších lyžích.

06.04.2011 23:23:05 #265 

j0hn muž

>> #261, HonzA_, 06. 04. 2011 18:47:58

Ahoj HonzO,

díky za odpověď. Sem vokurka, nedalo by mi tolik času pár stránek zkouknout. To že nejde nakupovat materiál od jinýho výrobce, když jinej není, neznamená, že všichni berou jednu a tu samou skluznici. Isosport má v nabídce sintrovanejch skluznic 4 průhledný a 8 černejch. Že by mezi nima nebyl rozdíl? A je ten rozdíl pro NS (normáního smrtelníka) poznatelnej? A jak to má chudák NS poznat. Zvlášť, když mu výrobce lyží neřekne, kterej druh používá. Netvrdím, že je potřeba mít na lyži nano skluznici a po příchodu piko skluznic půjdou lyže do šrotu. Ale vim, nebo aspoň můžu předpokládat, že tam nemám skluznici sintrovanou z 8 %. Nebo se lišej odrůdou PE?

A jak sám píšeš, čim deš vejš, tím lepší absorbce vosku.

Proprala se tu spoustu věcí a informace o původu skluznic chyběla.

A když si vzpomenu, jak sme na VL v Rokytnici poctivě mazali Sporteny Raptor a druhej den byly bílý, tak mě moc neutěšuje pohled na sporteňácký stránky, kde píšou, že maj sintrovanou skluznici. Snobácký Volanty bez mazání, takže třeba plus tři dny navíc, nic. Pravda, do vyšších modelů dávaj sintrovanou grafitovou. Ale to už mě vyjde dráž než SR.

Vypadá to jako agitka na SR. Ale ty lyže mi dokázaly roztáhnout hubu od ucha k uchu. Lyže byly ale jenom jedna podmínka. Druhá nutná byla technika. A za to patří dík i Tobě. Takže ještě jednou díky, konečně sem se dopracoval k lyžařskýmu orgasmu a z kopce se neplazim;-) A to se vyplatí.

06.04.2011 23:37:46 #266 

ivan

>> #265, j0hn, 06. 04. 2011 23:23:05

Ty sporteňácké skluznice mě trápí dodnes. Nevím, jak je to aktuálně (HOnza by měl poreferovat), ale počínaje cca 2001 byly skutečně tragické. Mazal jsem je jak divej a za chvíli byly beznadějně vyšisovaný. Odpomoc jsem nenašel. Lepší to bylo až na 07.

Volanty jsou „prémiovou značkou koncernu“, sice lyže spíš pro masňáky, ale kvalita, takže k nim to sedí.

Mám ale pocit, že když to budu na tvrdu 2 hodiny opravdu drtit opravdu po hranách, neodolá nic.

06.04.2011 23:50:16 #267 

Martin430

>> #266, ivan, 06. 04. 2011 23:37:46

Abych to dokreslil, ten mastňák co je tam dovezl, jsem byl já. :o)

Jasně, ivane, máš 105% pravdu. Žádná skluznice nevydrží. Ale skutečně pěkně jede a my jsme ty dny jezdili v dešti (památnej druhej tejden v lednu) a tímpádem jsme fakt nemazali. Akorát bysme ucpali strukturu.

Za víc jak 30 let, co do Rokytnice jezdím nepamatuju, aby celej tejden v lednu pršelo a to nahoře i dole bez rozdílu.

06.04.2011 23:50:43 #268 

HonzA_ muž

>> #265, j0hn, 06. 04. 2011 23:23:05

Jsem rád že si lyžování užíváš a žes našel lyže, které ti sednou. A hřeje mně u srdce i to, že cítíš že na tom mám podíl i já :-).

Tím že v podstatě všichni berou materiál od stejných výrobců jsem se nesnažil říct že SR má to samé jako všichni ostatní – viz i moje poznámka o širší škále materiálů v nabídce + odkazy na skluznice. Když se podíváš na skluznici, kterou používají SR, zjistíš že je to ten nejvyšší model v nabídce IS. A tak je jen dobře že tvá zkušenost tomu odpovídá. Pravda, u těch ostatních výrobců už opravdu nevíme jaký materiál přesně používají, případně si k tomu dohodí nějaké své magické a marketingově chytlavé inovativní jméno ve stylu super-hyper-ultra-mega-nano-grafit-speed-world-cup-glide a jsme v řiti tuplem.

Ta zkušenost se Sporteny a srovnání s Volanty jsou rozhodně zajímavé – sám mám už asi 4 sezóny slalomku Sporten AHV05 a nikdy jsem žádný dramatický rozdíl vůči ostatním lyžím, v tom co popisuješ, nepozoroval. Pravda ale je, že jí hezky pravidelně a důkladně promazávám.

Přeju hodně úsměvů na tváři se Snowridery!

07.04.2011 00:01:35 #269 

Martin430

>> #266, ivan, 06. 04. 2011 23:37:46

Stejně – za to všechno může HOnza

Sice mám slabost pro jistou automobilovou značku, se kterou jsi ty lyže – za onoho času – v materiálovém čísle srovnával (v protikladu ke korejskému SUV), ale rozhodující bylo HOnzovo :

Musíš bezpodmínečně jet, jako bys stál na Volantu.

No tak jsem ho kulwa poslechl. MTS říkal, že trenéra je třeba poslouchat.

Měl jsem se dát na tenis.

07.04.2011 15:46:08 #270 

j0hn muž

>> #268, HonzA_, 06. 04. 2011 23:50:43

K AHV05 píšeš: „Pravda ale je, že jí hezky pravidelně a důkladně promazávám.“

To by byla dost blbá lyže, kdyby při pravidelnym důkladnym promazávání byla bledá jako stěna.;-)

Jak často takovej servis potřebuje? Po 3 obloukách, 3 jízdách, 3 hodinách nebo 3 dnech?

Jasný. Záleží na podmínkách, takže otázku ber jen jako řečnickou.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy