Domů Diskuze Osobnosti Šárka Záhrobská v sezóně 2010/11

Šárka Záhrobská v sezóně 2010/11 (strana: 3)

22.02.2011 10:32:14 #61 

TomáS muž

>> #60, HOnza, 22. 02. 2011 09:59:13

Je mi jasný, že nebude Americkej doják…že s tatou už trénovat nebude. Myslel jenom, aby spolu jednou zase vycházeli jako táta a dcera. Jinak by to pro ně bylo dost smutný. Je možný, že už to holka nerozchodí, teď to bude skutečně těžký. Její motivace? Ochota dřít jako pes? Peníze? A trenér? Fotřík jí evidetně dřel (asi strašně a střašně dlouho, ale za ty roky poznal, co jí funguje a co ne). Motivovalo je, že můžou dokázat, něco prakticky nemožného a to musela být hnací síla jako blázen když po tom začali sahat nebo to alespoň viděli. Říkali si teď to všem těm „sráčům“ ukážeme a UKÁZALI!!!!!! Teď je vše naopak, nikomu už nic ukazovat nemusí, ale naopak MUSÍ udržet. Bojím se bojím o holku…

22.02.2011 10:57:37 #62 

oblouk muž

>> #61, TomáS, 22. 02. 2011 10:32:14

Jo tak tohle bych viděl jako nejdůležitější věc vůbec. No a pokud jde o lyžování, pak bych to viděl, koneckonců, i jako úkol pro novýho kvalitního trenéra = dobrej, standardní vztah s tatíkem. Byl by to ale i úkol pro toho tatíka :-)

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

22.02.2011 11:26:05 #63 

Pavlos muž

>> #62, HOnza, 22. 02. 2011 10:57:37

Což je IMHO nemožný úkol. Záhrob by toleroval možná tak Kosteliče. Nikoho jiného by neuznával.

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

22.02.2011 12:21:27 #64 

mski muž

ten american dream se mi moc libil Tomasi.., uvazoval jsi nekdy o kariere sepsani scenare pro ceskoamerickou produkci v hlavni roli Sarka herself? Kdyz se nalici tak je docela hezka baba, ne??

Se Zahrobem docela soucitim at uz je jakykoli..Myslim ze posledni rok je pro nej peklo na zemi.. asi mu budu muset zavolat a pozvat ho sem ke me, hravali jsme spolu na Kladne pravidelne tenis, a tady mame kurty primo u more, prave jsem se vratil z doubles..

proste zivot je nevyzpytatelnej.. jednou jsi nahore a pak zas dole..//

pravda, dost to doma s tou drezurou prehanel ale zrovna Sarka byla snad jedina z jejich rodiny vyjimkou, to co si dovolil vuci mlademu Petrovi o 5 let starsimu nez Sarka, na ni nikdy ani nevyzkousel.. mela pozici sefa ale to ji zrejme nestacilo.. a hormony a sexualni pudy udelaji sve.. no a Tonik byl bod zlomu a ostatni je jiz historie..

asi tezko se to da napravovat.. jedine dustojne pro jejich rodinu by byl navrat Sarky na vysluni ale to by musela procitnout z ocarovani, Stastneho poslat kam patri a najmout si alespon nejakeho prumerneho kouce ze svetaku ktery by ji dale neprznil,..

Petr senior uz tezko vychova nejakou dalsi holku, na zplozeni svy vlastni uz je za zenitem, rocnik 51 je preci jen dost a ja mu osobne preju k jeho kulatym v zari to bude vse nej nej a hlavne srovnani se s tim vsim co ted proziva…

A nedokazu si predstavit ze by mu nekdo cizi sveril svoji vlastni dcerku..

A co je „TO“ co zrejme uci Pavol nasu drahu Sarynu?

Jako zaklad protirotace a Kippen odhaduji.. nejsem ovsem vestec a jak uz jsem psal docela by me to sameho zajimalo.. Ivane nebo nekdo z castych navstevniku ledovcu, kde vlastne trenovali na podzim? Kaunertal? nevidels je nekdy v akci Ivane? jsi tam preci jako doma…

Kdyz jsem byl se Stanleym, jeden z jeho dobrych kamosu ze svetaku byl Gaku Hirasawa.. a ten byl odkojen v tom lyzarskym gymplu kde delal Pavol.. a tak docela vim jednak jak Gaku lyzoval a trochu zprostredkovane i jaka byla napln metodickeho obsahu.., to je muj nejpresnejsi zdroj z ktereho jsem si tvoril nazor o P.S.

zadna slava.. zajete otrepane stereotypy bez invence uz v dobe pred vice jak 10 lety.. no a v dnesni dobe,.. vidite sami.. pokud chcete udelat Sarce sluzbu, nekdo kdo se k ni umi dostat, vzkazte ji to co pisu, nez se dostane do levotocive spiraly viru od kud neni navratu..

tak jako by jste meli zorganizovat petici za prava televiznich fandu lyzovani a vyobcovat z funkce komentatora saska a idiota v jedne osobe Honzika Holickeho..

O tobe Honzo z VL preci vim ze jsi jeden z nejinteligen­tnejsich osob okolo soucasne ceske sjezdariny,ktere jsem poznal, a tak jak pises sve poznatky z prubehu sezony.. jsou „spot on“.. Jen je skoda ze jsi do vlaku nastoupil moc pozde a byl jsi pritom malinko uspechany..

zaverem.. nikdo nejsme neomylni a Sarka se pristi zimu muze „chytnout“ i pod nezmenenem vedeni.. existuje ovsem teorie a pravidla nejvyssi pravdepodobnosti a v tomto pripade bych s bookmakery neuzaviral sazky pod 1:150..

a nebo radeji vsadil sve penize do rulety..

zdravim M.

jen mrtva ryba plave s proudem...

22.02.2011 12:33:40 #65 

oblouk muž

>> #63, Pavlos, 22. 02. 2011 11:26:05

Do toho nám je prd – ale „časy se mění“ :-) – on už si, jako táta, jistě mnohé uvědomil… – a z hlediska lyžařskýho je věc jasná až příliš. On jistě ví, že koho on by akceptoval nebude rozhodující a ví, že jen Š (resp-A) může rozhodnout – a to je ten velikej problém…

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

22.02.2011 12:42:40 #66 

Thomas muž

>> #53, ivan, 21. 02. 2011 19:37:19 To video v příspěvku 53 je naprosto brutal.To je top lyžování 3.tisíciletí. Líbí se mi, jak v těžkých úsecích dokáže bez zbytečných pohybů déle efektivněji tlačit do lyží z nízkého těžiště,kde to už ostatní vůbec nemají šanci silově udržet a ještě si zatlačí do výjezdu. Dám znova to Ivanovo video, je to fakt skvělý výběr k pokoukání 8-O http://www.youtube.com/watch?… Třeba by to bylo lékem pro ženské pojetí lyžování,když by to baby dokázaly fyzicky udržet.A mají na to předpoklady.

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

22.02.2011 14:57:17 #67 

ivan

Dneska v TV 15:50 „na slovíčko“ prý s Petrem Z.

http://www.ceskatelevize.cz/…71290710007/

UPŘESNĚNÍ původní informace Rádia Jerevan:

ve studiu moderuje rádobyrozšafný tragéd Ota Černý

sedí Olga, Tomáš Bank, další tragéd Vichnar

telemostem je propojený předseda SL ČR Sobotka

Záhrob je tam jen ze záznamu, kritizující to, co se Šárkou dělají

Předpokládám, že to je/bude na netu, stojí za shlédnutí, ale chce to odolnou náturu. Rozumně mi připadal akorát Tomáš a řekl bych, že mu párkrát bylo dost trapně z toho, co se tam říká.

Milane, nevolej mu v evropské dopoledne, udělal jsem to dneska a akorát mi řekl „Promiň, Ivane, jsem právě na startu.“ Ale nějak ho splašíme.

Jsem velmi rád, že se tady vesměs bavíme o lyžování a technice a nevršíme jako stovky příspěvků v diskusích jinde jalové úvahy na téma otřec a dcera + její přítel, dřina, smysl života apod. Možné pozadí rozbitých vztahů jsme tady ostatně kdysi už probrali.

Pro odlehčení při tom pokračujícím náročném zamýšlení nad technikou a chybách ale výjimečně neodolám pokušení, abych sem neprolinkoval toto – černý humor (Pavle, promiň):

„Chmelnický masakr ratanovou rákoskou“

V hlavní roli Anička a Pavel Šťastný

http://www.kacir.cz/…ts/chmelmas/

Vytáhl jsem si pár výroků v médiích loni na jaře:

PŠ: „Hlavním cílem sezony bude, aby se Šárka pokusila získat vítězství ve slalomu Světového poháru. Druhý cíl je definitivně zlepšit obří slalom, bodovat v něm v každém závodě. Třetím cílem je tím pádem zlepšení v super-G a superkombinaci.“

Plnění na kolik %?

PŠ: „Šárka je závodnicí velkých závodů, jednou z mála takových osobností v historii. V posledních letech jsou to Miller, Vonnová, dříve takoví byli Tomba, Stenmark. V alpském lyžování je to výjimka a skvost.“

Tedy, přivést skvost tohoto kalibru za necelou sezonu na současnou úroveň, to je tedy výkon. Není to taky „masakkr“, byť jenom sendvičovými lyžemi a „Anička“ se jmenuje jinak?

Jeho hlavním cílem je zlepšit u Záhrobské rozsah pohybu hlavně v obřím slalomu, aby česká lyžařka pravidelně bodovala i v jiných disciplínách než slalomu.

Opět, plnění na ?%?

PŠ: "Její další vývoj ve slalomu bude hodně souviset s materiálem, vývojem techniky, ale její styl je stabilizovaný. V obřím slalomu má na víc, na tom zapracujeme, bude trénovat také větší objemy. A nebude se vyhýbat ani rychlostním disciplínám, ty jsou pro její vývoj také důležité…“

Když byl její „styl stabilizovaný“, proč se furt mluví o tom, jak ho musí předělávat, aby vůbec stačila?

22.02.2011 16:55:35 #68 

ivan

>> #58, TomáS, 22. 02. 2011 08:12:46

A při té divoké jízdě, kdy by klacky lítaly jak gumový a ona kmitala jako počítačovej nindža, by samozřejmě byly ČB prostřihy na první krůčky na lyžích s rodiči, plužení s pádem, první dětský závody, dřina s činkou i na kole, MS 2007 na bedně. Nakonec by šla na stožár vlajka a při Kde domov můj by bulela jak želva a taky drsňák táta by měl vlhké oči. Pak konec hymny, pohled jásající cílový stadion a na zrychlená oblaka na azurové obloze. The End.

Vedle této sportovní varianty by se možná hodila i rodinná, kdy se happyend odehraje po kariéře. Místo klasického západu slunce nad kaňonem nebo mořskou pláží by to obstaralo slunce ze zasněženého Benecka, pospíchající za Lysou nebo Kotel, k němuž kráčí otec objímající dceru a oba před sebou tlačí kočárek s robátkem.

Bylo by možné obě scény i spojit, druhá by byla epilogem, při němž už by začaly chodit závěrečné titulky. Jako hudba nějakej zpívanej baladickej doják, nejlépe křehký ženský hlas.

Rodinná varianta by umožnila umístit řadu mouder a la „vítězství na olympiádě je nádherné, ale život je víc“ a „na medaile sedne prach, ale žít se musí dál“ a plno dalších, které už zadarmo dávat do placu nebudu.

Škoda, že doba velkých lyžařských filmů je nenávratně pryč. Takový „Slalom Racer“ coby částečný remake „Downhill Racera“ s Redfordem a Hackmanem by nás určitě potěšil.

Sorry za ještě jeden OT.

22.02.2011 19:06:26 #69 

ivan

>> #64, mski, 22. 02. 2011 12:21:27

Tak teď zase lyžařsky věcně, i když trochu zeširoka včetně (možných? pravděpodobných?) souvislostí.

PŠ = Pavel Šťastný, SMS = Stratton Mountain School, www.gosms.org

Pod PŠ uvádí SMS jen dva závodníky s účastí na OH/MS/WC.

Hirasawa (www.gaku-net.cm) vyjel za 5 let 79 b. ve WC atd., ale absolvoval 1991, kdy tam PŠ přišel, takže jeho podíl je zanedbatelný.

Tasha Nelson abs. 1995, ho zažila, ale byla několikrát zraněná, za 4 roky poté vyjela 61 b. ve WC, byla 13. na MS 97 a nedojela na OH 98 a 02.

Pro úplnost lze dodat, že Nelson byla produktem programu legendárního kouče Ericha Sailera z 94m vysokého Buck Hillu v Minnesotě, kde vedle zástupů dalších naučil lyžovat její kámošku Kristinu Koznick a hlavně Lindsey Kildow. Takže lze předpokládat, že na SMS přišla Nelson echnicky dobře připravená.

Toť dodneška vše. Žádná „spousta olympijských vítězů“ či jak to dneska trapně tvrdili v TV.

Progresivita?

Kdysi jsem si všiml, jak nejlepší závodníci se už koncem 70. a v 80. letech začínali čím dál víc oprošťovat od protirotace a začínali se i v GS ba SL stavět frontálně (viz např. velká kniha o Stenmarkovi). Oproti tomu mě šokovaly záběry, jak Olga v Sarajevu 1984 jede – ne „otočená“ kolem tyče, ale v GS kus před ní a v poklidu – totálně protirotovaná. S tímhle a vyježděností byla ještě ve WC 85/86 pátá (úžasný!!!), ale tehdy nastoupily kloubové tyče a tohle byla technika odepsaná. „Neskončila 1986 taky proto, že by se byla musela s nejistým výsledkem přeučovat?“ – to jsem se dokonce v 90. letech jednou PŠ ptal. Zatvářil se neurčitě a řekl něco jako „možný to je“. Možný? Vždyť byl její trenér! Kdo jiný by to měl vědět? Tuhle svou spekulaci jsem tehdy dokonce někam i psal…

Mělo logiku, aby na vrcholu kariéry ve 24 letech, nezraněná, skončila? V době, kdy jet na západ bylo terno? Žádné problémy jako Bobas neměla, cestičku tátou zametenou, neemigrovala jako Lenka Kebrlová a Saša Mařasová.

Ať tak či tak, moje spekukace zní, že měla od trenéra, pod nímž jezdila od roku 78, naučenou a zažitou neperspektivní techniku a to byl jeden z důvodů, proč nepokračovala.

Naopak se přesně v té době dostala do mančaftu mladá Lenka, která na tom asi byla v tomto ohledu líp, neboť záhy začala vozit body z WC – to ji musel naučit někdo jiný (oddílový trenér byl Jarda Petřík, nakolik byla natural talent, nevím).

1988 Pavel od holek odešel, přebral na 2 roky kluky (Jurko, ale to byl talent a na MR vyhrál všechno už 1985), ale nic z toho už nevzešlo. 1990 pak odešel do USA a vystřídal Fritze Vallanta na SMS.

No a to už jsme doma, tam ho ještě chvíli zažil Hirasawa. 1994 pak do Česka dorazil Stevens-Trnka a našel tu „velbloudí medodiku“. Jak to běželo na SMS, už nevíme. Epizoda s pokusem o návrat PŠ do ČR tuším 1996 neměla na metodiku české sjezdařiny vliv.

Nejde mi to kopnout si do Pavla, před kterým jsme se desetiletí skláněli v úctě, nýbrž se snažím čehosi zjevného dopátrat.

22.02.2011 19:13:17 #70 

ivan

Pokračování p. 69

Před časem jsem tu dokonce spekuloval o „American Connection“ s oblibou pivotingu a uváděl blamáž Rona LeMastera, jak ho ve Ski Racing setřel sám Ted Ligety.

Tím jsem zase hledal jakési „americké“ zdroje driftů a nasouvání lyží do oblouku, které se Šárka pod vedením PŠ zdála při jízdě dělat. Jak pravil jeden ex-WC coach, dokonce PŠ trenérský žák na SMS:

„If you try to slide the top of the turn without moving weight from ski to ski first, you are screwed with speed. She is just throwing her feet out there but it makes it worse in that she is on her heels too.”

Narazili jsme dokonce i na její boty. HOnza už při tom jejím tragickém obřáku v Soldenu komentoval „ohnutá, spuštěnej zadek“ (jak se matně pamatuju z té minuty přenosu, prováděla tam fůru nectností, však taky byla 53. skoro poslední a dostala na kolo 7:72) a po SL v Levi si opět všiml „poněkud zavěšenýho zadečku“.

Někde jsem psal, že má tvrdý boty (transparentní skelet) se šrouby na maximální flexi (nahoře + dole), zatímco jiní, dokonce i Legety a Jansrud (ne že by byli ve SL vzor) jezdí v měkčích (šedých). Neboli jsem hledal spojitost mezi základním postojem a botou (Raptory navíc mají poměrně malý náklek, afaik) – může to být jeden z důvodů a borců bojujících se svým SETUPem je dost včetně Lindsey a Millera.

Ještě přidám jeden post.

22.02.2011 19:52:21 #71 

oblouk muž

>> #70, ivan, 22. 02. 2011 19:13:17

Ono možná nejde ani tak jen o ten spuštěnej zadek jako takovej – ale o to, že je pak spojenej i s nepovolenou vnitřní a v důsledku toho i s nedostatečným klopením lyží na hrany (vnější lyže tím pak ztrácí schopnost být lyží řídící – po hraně kroužící) a zároveň pak dochází k nadměrnýmu zatížení vnitřní – no a ejhle – ta vnější začíná odjíždět… – teď k tomu nezbytná protirotace s couráním vnější za sebou a je to… Suma sumárum… – chtěl bych umět lyžovat jako ona, ale zároveň bych si ještě víc přál, aby ona jezdila podstatně jinak – najděte si na YT Kristoffersen Henrik… :-) – je tam jako žáček, ale jsou tm i loňský videa…

22.02.2011 20:16:13 #72 

Kuba

22.02.2011 20:33:01 #73 

Kuba

jinak tady volná jizda sl. HARGIN Mattias

http://www.youtube.com/watch?…

podle mě to celkem dost mastí po vnitřní-ale i tak mu to jde:-)

22.02.2011 21:09:49 #74 

VojtěchV muž

>> #66, Thomas, 22. 02. 2011 12:42:40

Pro ty největší fajnšmekry ještě přidám superslowmotion, které se taky válí na YT, jednoho z oblouků z odkazovaného Hirscherova videa. http://www.youtube.com/watch?… Sice tam již není tolik vidět ta dynamika, ale jeho pozice v tom oblouku vypadá prostě neuvěřitelně :-)

>> #73, Kuba, 22. 02. 2011 20:33:01

Jo, mastit to po vnitřní, to je tvoje viď? :-D Promiň, nemohl jsem si to odpustit.

22.02.2011 21:34:37 #75 

mski muž

Hargina bych nezaclenoval do naseho vyberu Xteam.. je to spis priklad toho ze i ne zcela dobra, progresivni technika lze vyuzit k podavani spickovych vysledku!! Ma holt kluk dalsi jine kvality ktere jine nedokonalosti kompenzuji!! (a to ze vyuziva vnitrni, v tom to neni..-))

A bohuzel nejsi sam pak Kubo kdyz pod vlivem vysledku s nekym jako je on vytvoris mylnou predstavu o optimalni technice.. Bohuzel nebo snad bohudik pro me?, toto cini i vehlasni treneri a metodici od zakladnich skol po trenery vyhlasenych lyzarskych akademii a po trenery SP..

A honzo v tvem hodnoceni # 71 v podstate opakujes co jsem jiz popsal v mem hodnoceni po shlednuti zaznamu z garmishe.. a znovu opakuju.. zadek spusteny dolu u Sarky NENI!!! problem.. tim je zcela spatne provedeny komplexne vysledny pohyb zaberu v obluku.. predozadni pozice kolena, zadek, teziste, panev, uz jsem to tady mnohokrate vysvetloval.. asi ty prispevky mnozi nectete pozorneTen dalsi komponent je stranove skladani se do oblouku ktery je veledulezity!! A tonam Sarka pod novem vedeni dela spatne a nedostatecne!!

Ivane ty jsi se nam take minul profesi.. jak koukam v Holiwoodu by jsi byl lepsi ocenen!!!LOL

22.02.2011 21:54:53 #76 

mski muž

ostatne tento nedokonaly pohyb stranoveho aspektu s tim Zahrobsti trpeli odjakziva!!
neco co ocividne Papa dlouho nechapal sam a mlady Petr na to „dojel“ protoze ho to dlouhe roky limitovalo.. vzdy se tam pouze vklanel bez vyznamneho vyklopeni. Dokonce jeste v dobe tesne pred nastupem jeho hvezdne sestry na vysluni..
v te dobe jsem krom vysvetleni nekterych zakladnich prvku techniky Sarku i Petra zasvetil do urcitych mych specialnich cviceni ktere rozvijeji prave tyto pohybove vlastnosti..

Nasledoval veliky uspech Sarky a i mlady Petr zacal nezvykle vyhravat Fisaky a i Evropske pohary v SG.. a obrak jezdil velice slusne!!

Unavuje me to nekonecne vykradani mojeho tezce a draze nabyteho know how bez priznani autorskych prav!!lol.. M.

22.02.2011 22:03:06 #77 

TNS muž

>> #72, Kuba, 22. 02. 2011 20:16:13

Taký vysoký cross block ako na konci videa som v reále ešte nevidel:)

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

22.02.2011 22:59:08 #79 

Thomas muž

>> #74, VojtěchV, 22. 02. 2011 21:09:49 Ty voe ta pozice je drsná, jak to dělá na těch slalomkách? Dřou mu tam ruce,boky a hlavně kolena na sněhu v jeden okamžik a v další bez časové ztráty je už položený u jiné tyče. Zkusíme prolomit ledy a laicky rozebrat jeho pohyb,když se to nepodařilo jiným zasvěceným. Pokud chce jak se ukazuje z jeho pohybu vykřesat maximum musí v nízkém postoji mít nějakou speciální pružnou (carbonovou) flexi přímo v nártu skeletů na bázi telemarkových bot či tak něco??,jinak tento rozsah pohybu nohou bez časové ztráty není biomechanicky ani snad možný!! Mám za to, že využívá finty biomechaniky -a to že centimetry dělají divy, což kromě Hirschera,Norů a teď jak sem viděl i Japonců nikdo zatím nevyužívá. Je to vidět na rozdílu ve videích starších harcovníků,kteří mají ten samý základ,ale nedotažený k finální dokonalosti. Všimněme si,že pokud by vystřelil nohy z normal postoje dostane se rozsahem o stopu míň než když je vystřelí jak z ohnutého luku z nízkého postoje a navíc získává drahocenný čas.A jdu na pivo.Zdar.

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

23.02.2011 00:01:30 #80 

mski muž

tyto rozsahy pohybu jsou v tomto klipu Hirshera z treninku, kde byl extreme drzavy snih a dobra trat, je to jako by jel v zavode se stratovnim cislem 1 hned po predjezdcich..

jinak podobne to uvidite i u nasledujicich zavodniku.. zadne cary mary s naklekem bot v tom nehledejte.. jen schopnosti jezdce! pro spickoveho gymnastu je take nemyslitelne provest urcite sestavy bez schopnosti udelat staticky rozstep, udrzet kruhy v rozporu a jine!!

Spolecny jmenovatel jak uz jsem natukl je extreme uzka stopa jako jeden z dulezitych prvku ktere je treba zvladnout, s tim spojenou schopnost jet soucasne i po vnitrni i kdyz vnejsi je stale dominantni, extremni celkovy naklon v oblouku spojeny s vyklonenim panve a trupu, proto je pak videt snizeni teziste!!

a cim mensi protirotace tim lepsi.. viditelna protirotace je jen prezitek a neoptimalni prvek techniky, mozne to samozrejme je i bez ni a pak vse funguje lepe.. timto smerem se bude nadale lyzovani vyvyjet, viz mladi jako Kristofferson..

ale to muze pochopit pouze ten kdo si umi vyvodit zavery ze zakonu lidske anatomie a tu potom v ramci tohoto rozvijet a prizpusobovat..

M.

23.02.2011 00:09:03 #81 

mski muž

>> #77, TNS, 22. 02. 2011 22:03:06

cemu presne rikas cross block? M

23.02.2011 00:23:38 #82 

ivan

>> #73, Kuba, 22. 02. 2011 20:33:01

Ten Hargin místy moc vzorový není, ale taková volná jízda může být atypická. V brankách by jistě pár věcí dělal jinak, protože ty by ho „srovnaly“ a nedovolily mu to, co celej volnej kopec.

>> #71, HOnza, 22. 02. 2011 19:52:21

Jasně, že nejde o to, jak má či nemá spuštěnej zadek. Já jen ilustruju naše dlouhodobé všímání si Š. výkonů a pídění se po tom, co se děje a co se podle proklamací dít má. Inspiroval mě už ráno tvůj post 60.

Jasně, že jsme si všimli tragického obřáku v Soeldenu (53 z 58 v cíli, –7:72/kolo), nebylo možné si nevšimnout. Pak už šlo jenom o SL (její další 2 obřáky na posledních místech snad ani nebyly k vidění). Měli jsme postupně pár relevantních postřehů, viz ty výše, např. i

Harry 5/1 „Vidim malo bab z prvej tridsiatky,ktore dokazu vonkajsiu nohu v jednej brane aj dvakrat zaseknut v obluku. Na prudkom je jej ciste vedenie lyze prec.“

„marně přemýšlím, k čemu ta nová technika má směřovat a v čem se má projevovat. Nevidím tam ani náznaky jakéhosi silového „mužského“ řešení, žádné větší rozsahy a náklony, včasnější zahájení a „vyšší“ linii (bylo hezky vidět, jak nádherně brzy zahajovala Marlies a jak srovnaná už byla u tyčí), uvolněnost jako Maria. Fakt nevím: zahájení víc odspodu, od kotníků? Nevidím. Nadriftování? Snad ne ve slalomu? Pozdější zalomení? To už jen tahám možnosti z klobouku,“ zase já taky 5/1,

„Vidím kŕč:Nepamätám si že by Šárka jazdila v takom kŕči,ako poslednú dobu.Predtým uvoľnená jazda.Pekné rozsahy.Priznám,že sa mi moc nepáčilo jej dokonalé,až „strojové“ prevedenie oblúka,ale to bol len jej prejav/štýl.Techni¬ka bola dobrá a funkčná.Prekopať techniku a štýl,len aby zmizli aj posledné známky otcovho pôsobenia?…to sa mi nezdá.“ TNS 5/1

a pár dalších, ale nic kloudného zásadního jsme z toho stejně nevykoukali. Což nepovažuju za ostudu, přece jenom je něco jiného radit „turistům“ s klasickými chybami, a pitvat závodníky WC, neřkuli mistryni světa. To druhé je extraliga pro elitu, mezi kterou se rozhodně nepočítám. . Pravda, chyběly jízdy na YT (žadonil jsem o ně, ale nějak nebyly), ale k nějakému závěru se dopracováváme až nyní s Milanem.

Snad se z toho podaří udělat i nějaký výstup. I proto, že když čtu a slyším ty alibistické plky „odborníků“ a la „chybělo jí trošku štěstíčka“ či „trať nebyla optimální pro tak kvalitní závodníky jako Šárka a Ondra“ a v duchu „dejte jim čas, jednou není medaile, nic se neděje“ (jako kdyby měřítkem sjezdařských věcí byla placka z MS/OH – typické bafuňářské a novinářské uvažování – děje se, mistryně světa se propadá, odešel jí obřák, nemá super-G, nemá kombinaci a jezdí špatně i slalom, druhá sezona jde do řiti – co ještě víc se má dít???), je mi líto jak jí, tak i starého Petra.

Pamatujete, že jsem nedávno nabídl sežrat klobouk?

>> #75, mski, 22. 02. 2011 21:34:37

Vždyť mě znáš, ne? Dej mi papír, tužku (radši komp) a vyšvihnu ti klidně třeba Baladu o hovnech závodníkových (i s hollywoodským závěrem, je-li libo). V dalším životě budu Spielbergův guru, jestli tedy nebudu třeba skunk nebo hyena.

23.02.2011 00:44:31 #83 

ivan

>> #80, mski, 23. 02. 2011 00:01:30

Snad tě potěší, že toho prvního Neureuthera jsme tady kdysi už měli, aspoň se matně pamatuju, že jsem k tomu snad i komentoval, jak obdivuhodně srovnává obě lyže, aby horní nepředbíhala.

Pinturaulta známe, Kristoffersona díky HOnzovi taky.

Když připočtu ty Hischery, konstatuju, že si tady v diskusi poměrně slušně všímáme.

U toho Herbsta je zajímavé, že loni vyhrál SL WC a letos je poloviční. Předevčírem jsem dokonce pročítal jeho website, jestli neměl problémy/zranění, ale nic, podle ní vše OK. Až na ty výsledky… (Jestli se v létě válel s děvkama a šidil to, se ovšem nedozvíme – just kidding).

23.02.2011 01:13:41 #84 

mski muž

Herbst si myslim ze je dalsim dilem nahody a ne cilevedome prace jeho trenerskeho zazemi..mozna on sam nevi o co by se mel poradne snazit.. Proste mu to jednou zacalo neskutecne dobre jit a zrovna tak to i muze odejit.. viz Bode Miller a mnoho dalsich. Navic jeho (Herbsta) styl je a byl vzdy aznapadne jiny nez u jeho OSV kolegu. Ja ho pamatuju osobne ze zavodu ktere jsem objizdel v te dobe s Formanem.. byl malej, nevyspelej ale sikovnej aniz by nikterak vycnival z te sestky zhruba stejne starejch kolegu.. Mario Matt jiz v te dbe vycnival, Herbs byl tak na urovni Marinace ktery to nikdy nahoru nevytahl.. treba bych mel nechat flakani se tady a foceni a nabidnout se sluzby propadavajimcim se exhvezdam SP?..! Bez skalnich zasad uznavani nezbytnosti jako counter alespon v zahajeni oblouku zahalenych do mystickeho roucha znovuzrozene modernosti, si jsem ovsem vedom ze bych pro establismenty typu OSV ani CSTV, nebyl verohodnym kandidatem k podani pomocne ruky!! To uz by mel spise sanci nas Snow trener Martin 47.. (promin Martine, nemyslim to ve zlem, jen jsem si nemohl pomoct, nezminit te)..,kdy se pravdepodobne s mnohymi „skutecnymi“ experty jako Mila Sochor, Charvatova a mnoho dalsich na podobne urovni v hierarchii ve statnich sluzbach Rakouskeho lyzarskeho svazu a jimi posluhujicimi universitnimi profesory, mate daleko vetsi moznost a pravdepodobnost navzajem se pochopit i shodnout !! M.

23.02.2011 07:51:52 #85 

TNS muž

>> #81, mski, 23. 02. 2011 00:09:03

Úplne obyčajné blokovanie tyčí rukou.Len chalan si ruky dvíha nezvyčajne vysoko.Miestami takmer až nad hlavu.

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

23.02.2011 08:02:39 #86 

Martin47 muž

Přátelé, pitváte, rozebíráte na nic přijít nemůžete a přitom zapomínáte na veledůležitý faktor a tím je hlava. Dle mého není problém Záhrobské v překopávání techniky ale v tom, že po rozchodu s otcem ztratila roky nabytou tréninkovou jistotu. Vše bylo najednou jinak a stačil jeden, dva výsledkové výpadky a už se vezla. Vidím to i v tom, že jak avizováno, v tréninku jezdí dobře (pro laiky, to se nesoudí ze subjektivního pohledu trenéra ale z časů). Pro ty, kdo závodně nelyžovali dám příklad z tenisu. Hrajete v pohodě, daří se a najednou poděláte v důležitém game dva, tři míčky. Hlava zablokuje ruku a už se vezete až do konce zápasu. U lyžaře to může trvat velmi dlouho. Proto i ten pokus s materiálem. Jednalo se o jednoduchý psychologický trik, kdy se bezprostřední okolí Záhrobské snažilo zlomit psychologický blok. Nepodařilo se to. Jediná cesta je podle mě obnovení spolupráce a narovnání vztahů s otcem, kdy její křeč pramení i z potřeby dokázat mu, že to jde i bez něho.

To mski: je vidět, že svůj stín překročit nedokážeš.

23.02.2011 09:02:41 #87 

Kuba

>> #75, mski, 22. 02. 2011 21:34:37 +VojtechV

No asi sem to u toho Hargina špatně popsal:-) mělo to vyznít tak že jsem překvapen že u takového jezdce se podle mě ukazuje taková chyba-jak víš sám mám dost velké problémy s nežádoucím využíváním vnitřní. Snažím se teď jezdit co nejvíce na obřačkách, různé drills (zvedlá vnitřní noha atd…)

23.02.2011 09:21:09 #88 

Kuba

>> #85, TNS, 23. 02. 2011 07:51:52 jo taky jsem si toho všiml-on a Byggmark vypadají jako by při jizdě mávali na diváky v cílovém prostoru:-)

23.02.2011 10:35:46 #89 

ernie_els

O trenéru Šťastném jsem před nějakým časem (jestli to náhodou nebylo v době kdy začínal se spoluprací se ŠZ) na netu četl článek kde ho líčili jako fundovaného odborníka na světové úrovni. Ovšem tady, „bohužel“, jeho „schopnosti“ nedokázal nikdo ocenit proto odešel do zahraničí kde byl velmi úspěšný. Tehdy jsem si, opět, pomyslel něco o české závisti a žárlivosti na úspěch. Teď ovšem vidím, že, jak praví jedno židovské? přísloví „Všechno je jinak“. >> #58, TomáS, 22. 02. 2011 08:12:46 Úplně to amerikánské zpracování vidím v barvách. Ovšem připomělo mi to seriál Setina sekundy s Gustevem Thonim, který jsem coby mladé robě fakt žral kde se ke konci stalo něco podobného. Ochrnutí vstávají z kolečkových křesel. Lurdy a Píšťany hadra. P.S. Nevíte kde by se ten seriál dal sehnat? :-|

Když na to příjde taky skáču. Skáču dobře, skáču rád.

23.02.2011 12:35:09 #90 

mski muž

Aha Kubo, uz to chapu..

TNS… nikdy jsem cross block nedaval az taku dulezitost abych to podrobne studoval.. Co je tvuj nazor ktera vyska rukou by mohla byt idealni? Jeden z faktoru co jsem nasel je ze cim vyssi kontakt s tyci, samozrejme ruka, tim mensi odpor uhybana tyc klade..jednoduse napsano.. ale nemelo by to jezdce rozhazovat z rovnovazne pozice..

to Martin 47.. rozebirame rozebirame a myslim ze na veci prichazime..

Vykonnostni propad Sarky se kona az letos pri spolupraci s PS.. Loni kdyz uz se s otcem rozhadala a rozesla jezdila bez kouce, myslim tim specialistu a ne kondicniho trenera se vsim vsudy kterym je bezesporu Tonik loverboy.. A loni to zdaleka takova tragedie kupodivu nebyla.. Osobne jsem cekal propad uz loni ale nekonal se, jela ze setrvacnosti z prave tebou zminene treninkove jistoty nabyte ze zivota pred rozchodem s Papa..

a kdoze avizuje ze v trenincich jezdi dobre? Videl jsi nejake jeji treninky? Jsou nekde zverejneny jeji treninkove jizdy? nebo snad casy ve srovnani se srovnatelnymi zavodnicemi? Nebo je to jen a pouze proklamace jejiho realizacniho tymu jako soucast baliku kterym jsou krmeni novinari?!

Obvzlast jeji uvodni zavod (sice obrak), v Soldenu se pri sebelepsi snaze o toleranci neda nazvat vypadek ale totalni propadak! Vzdyt Sarka byla schopna pred nedavnynm casem zajet best zeit 2. kola na vrcholne soutezi jakou MS bezesporu je.. A tady jela katastrofalne s 8s ztratou!! Nepletme si pojmy.. Asi sjizdis tu telku too much a nejak se ty nazory o momentalnim poklesu vykonnosti jako ze je to normos a ze bude zas lip, uvidite!; na tobe zacinaji pomalicku lepit. Vzdyt jsem psal ze by jsi si z vedenim svazu narame notoval..

A opravdu se ti znovu omlouvam pokud se ti muj sarkasmus dotyka az moc osobne..

A kdybyste nekdo Erniemu Elsovi sehnal ten serial o Gustavu Thonim, zalohuji si prosim jednu kopii, byl to i muj idol v dobach meho detsvi..

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy