09.03.2011 17:28:18 #121
>> #120, TNS, 09. 03. 2011 17:15:52
Nemusis sa ani poznat,ale do Vratnej na Masters urcite nepojdes,lebo je zrusene.
A v bojim s chripkou Ti prajem vela medu,citronov a spanku.Ja som si odlezal tri tyzdne.Nie si v tom sam.
A ja a brany alebo preteky?Aj ked chcem ist po tolkych rokoch postupne,ked zbadam na bielom podklade cervenu a modru farbu,som jak byk.A to riadne mlady a sprosty.
09.03.2011 17:58:54 #123
>> #121, Harry, 09. 03. 2011 17:28:18
Červeno-modrý syndrom na bílé znám velmi dobře. Neléčitelné!
>> #120, TNS, 09. 03. 2011 17:15:52
I já se budu ubírat touto cestou.
Nic nemažte kluci, je to kousek historie lyžování.
09.03.2011 18:11:36 #124
>> #123, Martin47, 09. 03. 2011 17:58:54
Martine,kedze pises tak si asi dopadol dobre.
Neboj Tvoje pocity par ludi pozna,takymto sposobom sa ubera cesta k Bohu.
Za seba,paneboze este tychto tridsat bran,a nic uz od Teba nebudem ziadat!
A stale dokola.
Som rad ze Ti to jazdi,je skoda ,ze ked si nasej veci tolko minuly rok obetoval,tak to tak posrane dopadlo.
Hlavne ze si spat. Cau Harry.
09.03.2011 18:47:15 #125
>> #124, Harry, 09. 03. 2011 18:11:36
Aby nedošlo k nějaké mýlce, já nic neobětoval, mě to baví
09.03.2011 21:39:39 #126
>> #113, mski, 09. 03. 2011 07:43:25
Je to sice offtopic jako PRASE, ale cte se to moc hezky. Pripojuju se k tem, co cekaji na pokracovani :)
09.03.2011 21:50:10 #127
>> #126, Jirka83, 09. 03. 2011 21:39:39
Mno… – vono to zas až tak moc mimo, ve vlákně zabývajícím se
problémy jediný opravdu kvalitní český lyžařky, není. Ona by ty
problémy, co je teď má, ani vůbec nemusela mít… – dokonce, kdyby se
před deseti-patnácti lety v Česku dokázali „pomazaní“ přenést přes
pocit svojí „neomylnosti“, tak ani nemusela bejt jediná kvalitní …
12.03.2011 20:18:33 #128
Obávám se, že po takřka roce nadešel čas skončit hájení nového týmu a podle možností podpořit stanoviska „zhrzeného“ Záhroba.
Poté, co se díky přenosům z MS a teď Špindlu podařilo shlédnout ve slušné kvalitě jízdy nejlepších slalomářek, a – zdůrazňuju – poté, co se svými analytickými postřehy zaangažoval Milan, se asi nejenom mně zdá být dostatečně zřejmé, po jaké zoufalé cestě Šárka kráčí. Nemyslím tím jenom výsledky, ty vidí i absolutní laik, ale to, co se na svazích skutečně odehrává a co by se tam odehrávat mělo.
Vedle této ryze lyžařské problematiky mě trápí i neuvěřitelně zpackávaná prezentace a „prodej“ závodnice i jejího týmu veřejnosti, prohlubovaná každým dalším Šárčiným vyjádřením pro média.
Nemám zatím jasno, jak se do věci lze vložit. Soudě podle Šárčiných vyjádření, ona + tým o názory zvenčí nestojí, takže představa, že jí nějaký nýmand našeho kalibru otevře oči, je směšná. Nechce se mi ale mlčet a stát v zákrytu s autory alibistických postojů a výroků a la „dejte jí čas“, „pokles výkonnosti je normální“ a podobně. Holku znám a sleduju od jejích 10 let, s Petrem jsem prožíval jeho boje se Svazem, celou dobu jsem jim fandil, nakonec – bohužel už ve špatnou dobu – začal domlouvat i přímou spolupráci, a tak mi není jedno, jak se všechno vyvíjí. Jednou bych si to vyčítal.
Rád používám příměr, že i krysa se nechá praštit elektrickým výbojem do čumáku nanejvýš dvakrát. Kolik času potřebuje jinak inteligentní závodnice k poznání, že něco nefunguje?
Atd. atp. Sem do diskuse ale ani detaily, ani hotové výstupy psát nebudu. Co s tím dál se uvidí.
12.03.2011 20:35:40 #129
>> #128, ivan, 12. 03. 2011 20:18:33
K tomu není co dodávat. Přidám jen lakonické vyjádření mojí manželky k jízdě ŠZ = co s ní je? vždyť jede jak stará bába pro rohlíky do konzumu.
12.03.2011 20:56:06 #130
Dnes jsem na kopci a v cílovém prostoru sondoval názory pár lidí (m.j. i těch, kteří měli na svahu svá děvčata). Nikdo už si dost dlouho nemyslí, že je možno pod vedením PŠ očekávat nějakou pozitivní změnu. Dokonce i mezi ostatními trenéry WC je názor na působení PŠ velmi negativní (a to nikoli jen z hlediska lyžařsko-odbornýho…).
12.03.2011 21:45:02 #131
Milan sa este az tak moc nezaangazoval.Odborne Ty dost,aj ked nepovies vsetko,kto vie tak tusi co hovoris.
Moj osobny nazor.Nechcem rozoberat to ,ze lyzovanie a sneh,brany a hotely,zima a skore vstavanie,drina v telocvicni,a kopa penazi je rozhodujuca.Nebudem spominat ze je len clovek/Sarka/,ktory je uz v tejto chvili pre mna BOHOM./Lyziarskym/.
Napisem svoj pohlad na vec.
Posralo sa nieco,co velmi uspesne zafungovalo v urcitych chvilach.
Je to , a bude to nadlho obrovsky vzor a uspech ceskeho/?/ lyzovania.
Nebudem sem zamerne tahat Zahroba,lebo ten sa len zviezol na obrovskom talente svojej dcery,a uzasnej schopnosti ceskeho/a slovenskeho/ lyziarskeho hnutia,vytrenovat takuto sportovkynu.
Nehajim,to co sa deje.Mne je jedno ,kto je kto,snazim sa vidiet vysledky urcitej snahy.
Ak bolo snahou uplne roz..... obluk Sarky v slalome,tak to sa podarilo dokonale.
Uplne uzasne sa podarilo naucit Sarku jazdit v obraku na 47 mieste,a v slalome na 27.
A tu znovu spomeniem HOnzu s jeho nazormi,ze dobry ucitel/a snad i trener/,vie odhadnut pokial si moze u svojho zverenca dovolit ist.A co naordinovat.Co uz nebude jemu/zverencovi/na prospech,a co mu moze pomoct.
V pripade najlepsej ceskej lyziarky v historii!!,si dovolim tvrdit,ze /ako velmi pekne napisal Ivan/,ze sa narusili /ako to napisal Ivan?/dlhodobo vypestovane navyky na urovni neuronov?,a to moze mat fatalne nasledky? na jej jazdu.
Ja proste Sarku neberiem ako prirodzeny talent.Vsetko si musela odmakat,a takisto vsetci okolo nej/a asi aj logicky jej tatko/.A vsetko si musela zazit/v ramci neuronov/do seba.
Preto si osobne myslim,ze narusenie linie ktora ju vytiahla hore,bude pre nu velmi problematicke,a moze ju lyziarsky pochovat.
Mna nezaujima co pisu ini,ale zaujima ma co vidim v jej obluku.
Obrovsky pruser/nechcem Milana T.precenovat,ale jeho pohlad na ski je v Sarkinom style viditelny/,a kazdy novy prvok progresie?/lebo to sa hlada aby Sarka bola lepsia/bude dlhy a zlozity.
Zaujima ma ,co je ten NOVY styl.Ja s mojou malou hlavickou neviem na to prist./A to garantujem ,ze Ti ktori ma poznaju potvrdia ze mam hlavicku ako orech/.
Prosim ,vysvetlite mi co je to ten NOVY styl?
Ake prvky ho charakterizuju?
Dakujem za pripadne odpovede. Caute Harry
12.03.2011 21:54:42 #132
Z nedospělého nevyzrálého výpěstku- dítěte se stala díky otci –
mistryně světa ve slalomu… pak pár medailí.. a z ní ,se stala
žena:-),ale nestal se z ní dospělý profesionál sjzd lyžování…to bylo
ve výchově Záhrobskejch jaksi podceněno/ asi příliš tlaku a poslušnosti/
a následně…,zůstala jen pubertální revolta /za každou cenu svou cestou/,
a proti otci „usurpátorovi“… ,hold nezestárneš ve dni v kterém si
zalyžuješ -má i svá negativa… nevyzrálost…
a přitom v jejím věku,už zkrátka je fyzicky sportovně stará
..,opoužívaná…,spotřebovaná, už navždy odmítající otcův funkční
system vedení…/teď si to řídím já -a jsem spokojená a nekecejte mi do
toho-vím co dělám /…nebo spíš ,vyhořelá a zjevně jí stačí, co dosud
dokázala-toho je dost !!!,ale dojíždět do desítky už nestíhá…minulé
výsledky -díky za to-sponzory to zajímat nebude,material pohorší,i druhá
kola se vzdálí …ale potencial byl na víc , ale současnost,motivace
chybí…,motor v před se zadřel…,změna techniky jízdy jen k horšímu-
…,bez rozsahu pohybů-to pravda nikdy nebyla její silná stránka…,chybí
spritzigk…mrštnost… ,ale dnešní první kolo -to byl trapas,tuhá a dyt se
jí pletly lyže,v jednom oblouku zkusila všechno po vnější
vnitřní,pluh… a mám
pocit ,že i 3.tí lyži… nevím jak to vidíte ,ale za 20.tou příčku
může 1.kolo, to 2.druhé až zas tak tragické nebylo…,to bylo možná
zadržené aby vůbec dojela…3,24sec na krátkém slalomu – sou 3a čtvrt
buchty… a je pochopitelné,že tlak na ní ,–je a bude hlavně ve smyslu
dalších přilepivších si- se pseudo pomocníků,kteří by chtěli nahradit
ty současné …jen stoupat spolu s nervozitou,poklesem zájmu
sponzorů,atd…
jak..sto..hoven
P.S.očekávano bylo,že se z nějakého důvodu omluví a startovat vůbec nebude…,to budiž připsáno k dobru,že si nechala napráskat…,třeba to ,,někam povede,, taky se nerad koukám na Federera když dostává nakládačku…jenomže tam je to generační výměna…
12.03.2011 22:00:57 #133
>> #130, HOnza, 12. 03. 2011 20:56:06
Před chvilkou jsem skončil asi hodinovej telefonát se Záhrobem. V kostce řečeno to, co si tady dlouhodobě postupně říkáme, odpovídá tomu, co si myslí i on.
Trenéři ve WC už by neměli být žádní blbci a měli by být v obraze, takže by měli i vidět, co se s ní děje a kam to (ne)směřuje. Neboli mě to, co píšeš, nepřekvapuje.
Za smutné považuju, že se bez ohledu na stav věci (a tím nemyslím jenom to, že ve SL „jede jak bába pro rohlíky“, teď vypadla ze sedmičky a sešup pokračuje, nýbrž také krach ostatních disciplin) i naši renomovaní odborníci nezmůžou na žádnou věcnou-odbornou kritiku. Ať už proto, že sami nevědí (tomu se těžko věří), nebo proto, že by museli dát zapravdu Záhrobovi, který jim ještě nedávno dával sežrat jejich trenérské neúspěchy a kterého mají sto důvodů nemít rádi.
Holka je ale jednak oblbnutá tím, že to, co dělají, je dobře, jednak vnitřně šprajclá, takže je otázka, zda by s ní hnula kritika celého procesí WC trenérů s Kosteličem v čele. Nakonec ji možná „srovnají“ až sponzoři uzavíráním peněženek, jenže to už bude v jejím věku pozdě.
Vše se mi jeví tak, že jakési mesiášské ambice – otevřeme jí oči – jsou v daném stavu věcí nesmysl: kdo chce kam… Ovšem ambice vyložit fundovaně lyžařskou stránku věci je IMO taky dobrá a ušlechtilá.
12.03.2011 22:29:06 #134
>> #133, ivan, 12. 03. 2011 22:00:57
A jak se na to Záhrob dívá? Jak to vnímá? Je naštvanej, smířenej se situací nebo nešťastnej? Má vůbec ze své pozici možnost něco udělat?
12.03.2011 22:47:41 #135
To co píše Garfield a Ivan mi dává největší smysl. Podle jejího vystupování je to prostě nevybouřená, šprajclá „puberťačka“ slepě zabouchnutá a důvěřující svýmu prvnímu chlapci. Navíc mi příjde, a to je ještě horší, že k tomu přistupuje docela flegmatickým způsobem. Buď to výjde a nebo si třeba pořídím dítě a přestanu lyžovat… Nevím jestli to je jen její póza (kéž by), ale opravdu mi z jejich řečí příjde, že je prostě spokojená s tím čeho už dosáhla a trochu mi tam chybí nějaká ambice do budoucna.
Někde sem dokonce četl v rozhovoru, že bez lyžování si svůj život dokáže úplně v pohodě představit, že to až tak „nežere“. Fakt nevím co si o jejím smýšlení myslet. Jasně, mistryně světa už byla, drtivý většině lyžařů se to za celou kariéru nepodaří, ale přece jen je docela škoda takle zahazovat ty nadřený roky a přece jen živit se nelyžařsky pro ní nemusí bejt až taková prd-l. Ale co, sou to jen kecy hobíků, kteří lyžování žerou a nejsou zrovna odvaření aktuální situací, nic víc nic míň.
12.03.2011 23:03:22 #136
>> #131, Harry, 12. 03. 2011 21:45:02
Nějak ti nerozumím: napřed píšeš, že Záhrob „sa len zviezol na obrovskom talente svojej dcery,a uzasnej schopnosti ceskeho/a slovenskeho/ lyziarskeho hnutia,vytrenovat takuto sportovkynu“ (to má být ironie?), ale o kus dál „Ja proste Sarku neberiem ako prirodzeny talent.Vsetko si musela odmakat,a takisto vsetci okolo nej/a asi aj logicky jej tatko.“
Šárka NENÍ to, čemu se obvykle říká „talent“. Má lyžování tvrdě naučené, proto taky se prosadila ve SL, který je nejsnáze naučitelný. A také proto nikdy neměla na špičku třeba v obřáku nebo v klouzavkách (kde cit pro skluz, „killer instinct“ naučit nejdou). A také proto jí to ostatní tak rychle odešlo, kdežto to, co má na svém harddisku uložené nejpevněji = SL odolává nejdéle.
Božský talent může mít i průměrného (ba možná i podprůměrného, když ho ten nechá jezdit a nezmrší) trenéra a stejně se při splnění určitých podmínek prosadí. Viz třeba Maier, Miller.
Božský talent by se dva roky netrápil nějakými změnami své jízdy a nepropadal se tak dlouho pořád níž, ať už by ho trénoval Šťastný nebo Nešťastný.
Ale právě proto, že holka talent není, potřebovala čistě na sebe ušitou přípravu, tedy ten individuální přístup. Záhrob jí naordinoval cosi, co navzdory jejich klopotné cestě s pokusy i omyly (ty ovšem odskákal spíš Petr junior) nezpochybnitelně fungovalo – stačí podívat se na její vzestup, od začátku mezi dospělými, ale klidně už od předžáčků.
Dostal ji kamsi k hranici jejích (možná přesněji jejich, tedy svých + Šárčiných) možností – udělat z netalenta lyžařskou MS asi opravdu bude blízko atakování osobního stropu.
A v tom je i zádrhel přeučování – vidím to, symbolicky řečeno, tak, že ona (už, po tolika letech tvrdé práce) nemá kapacitu na to, aby se funkční zápis na jejím harddisku mátl novým programem. Ten starý fungující jde nanejvýš opatrně dolaďovat a vylepšovat, ale ne brutálně přemazávat. Myslím, že hezkou formulací „narusenie linie ktora ju vytiahla hore,bude pre nu velmi problematicke,a moze ju lyziarsky pochovat“ říkáš něco podobného, ne-li totéž.
Všiml si snad někdo, že by některá ze zavedených holek v posledních letech nějak zásadně předělávala „techniku“ či „styl“ (oběma termíny se žongluje)? Připadá ti, že by Zuzulka jezdila nějak zásadně jinak než kdysi před zraněním? Marlies?
Ad „nový styl“/“nová technika“:
Nedovedu si pod tím ve SL představit nic jiného než to, co v maximální podobě představují nám známí Hirscher, Pinturault, ale také Neureuther, trochu méně extrémně, ale učesaněji Grange (mski hovořil o Xteamu).
Ty prvky jsme už diskutovali, měli linky na videa a porůznu se k tomu vyjadřoval i mski. Aplikace toho, co v přiměřených podmínkách předvádějí tito hoši, by jistě katapultovala takto jezdící holku na špici. Nakonec Marlies (dneska to zase bylo vidět) k tomu má z holek nejblíž.
Nic proti tomu, když některou napadne „to je paráda, to se naučím taky“. Když to zvládne, potlesk a medaile. Když ale vidí, že něco takového prostě nedává, musí přece po určité době uznat, že se to buď učí blbě (že ji to někdo učí blbě), nebo že na to nemá. A měla by realisticky zhodnotit, kolik je tomuto experimentu ochotná obětovat.
Čím déle neuzná, že to nefunguje, tím víc si tu zmršeninu, ke které se dopracovala a kterou produkuje, fixuje a vrývá do HDD. Původní „program“ jízdy mistryně světa odchází, starý oblouk je narušený a poničený a „nový“ nefunguje. Neboli je v prdeli, naposledy dneska ve Špindlu.
A není v ní už jenom ten oblouk, ale nakonec určitě i psychika, zatím stále méně věrohodně maskovaná úsměvy do kamery a pozitivními větičkami.
A už to jede, zatím dva roky, sešup se zrychluje (viz stav WC, WCSL, FIS body), nadržené klisničky až skoro o 10 let mladší dotírají, sponzoři se mračí … la comedia finita…
Samozřejmě se v lecčems mohu mýlit, ale neskromně se obávám, že v těch věcech ohledně Šárky nijak moc vedle nebudu.
12.03.2011 23:23:16 #137
>> #134, Pavlos, 12. 03. 2011 22:29:06
Dneska poprvé mi připadal tak nějak rezignovanej („smířenej“ bych si netroufl říct, to chápu jako stav vnitřní).
Řekl bych, že tu možnost nemá.
Jsou to ale moje dojmy z telefonátu, pro pravdu se budeme muset asi vožrat. Ale tu vám pak neřeknu. Stejně jako on neřekne všechno jiným včetně mě a když si to on nepřeje, já to zase neřeknu vám.
>> #135, Másin, 12. 03. 2011 22:47:41
Jak už jsem nedávno psal, snažím se tomuto psychokutilství pokud možno vyhnout. Tyto závěry se nabízejí a kdesi na začátku jednoho vlákna o ŠZ jsem tam na toto téma i spekuloval, ale
- skutečné pozadí neznáme a
- informace čerpané přes média jsou filtrované jak její pózou či fasádou, tak novinářským zkreslením
>> #132, garfield, 12. 03. 2011 21:54:42
Nejspíš je v tom, co píšeš, plno pravdy, nakonec se tady podobné názory objevují z více stran. Za sebe k tomu ale viz výše, jsem holt za slušňáka…
Ad start ve Špindlu: myslím, že rozhodovala jednak snaha zkusit zabránit vypadnutí z elitní sedmičky, jednak povinnosti vůči sponzorům. Mám pocit, že byla dlouhodobě pojímaná jako hlavní lákadlo pro diváky, chtěli se s ní třeba vyfotit nějací sponzoři, vůči nim má taky povinnost snažit se o co nejlepší pozici ve světě. Nevím taky, co má v repre smlouvě.
12.03.2011 23:24:17 #138
>> #134, Pavlos, 12. 03. 2011 22:29:06
Neni stim smirenej.
Nema moznost s tim neco udelat. >> #135, Másin, 12. 03. 2011 22:47:41
Masine,ja predpokladam ze si zenaty.Alebo aspon ze mas nejaku priatelku/druzku?/
Kolko Ta bude bavit jazdit na tom istom kopci?
Odpoved si daj sam.A aj potom nic nepochopis./Prepac,nemyslim to osobne,a strasne vela veci som preskocil/.
Problem lyzovania,/a mnoho dalsich sportov,/je v ich monotonnosti.nevies si predstavit/ale Ty mozno vies/,situaciu ked musis pri prvej zmienke ze sa znovu jazdi,po troch tyzdnoch volna,po roku jazdenia ,znovu hladat motivaciu,pre tie sproste pohyby /ktore my by sme chceli my ovladat/.
Mne sa tento rok ohladom lyzovania,velmi otvorili oci. Kto to tu cita a sem prispieva,vie o com hovorim. Osobne ja som sa za mlada velmi na cokolvek co sa tyka lyzovania tesil,vtedy ale sport bol inde. Ale teraz co sa deje,to nie je sranda,to je tvrda rehola. Je to o obrovskych prachoch,o talente.Musis zahodit osobny zivot,svoje tuzby a sny,a makat.
Aj tak nevies ako dopadnes.
Ako napisal Ivan pred casom,hladas v tomto svete ASPON NEJAKE ISTOTY.
Ja som si ju uz nasiel,co sa tyka lyzovania.
M.T.S. Dakujem.
Caute Harry.
12.03.2011 23:47:36 #139
>> #136, ivan, 12. 03. 2011 23:03:22
Ivane,keby si ma osobne poznal,tak by nam to vela veci v nasej komunikacii ulahcilo.Aj ked je jasne,ze za dva dni cloveka nespoznas.Ale mna by si pochopil rychlo.
A nemusis mi rozumiet.Si v mojej dusi,a ja len mozem suchat nohami a potichu suhlasit s Tvojimi nazormi.
A nerozumiet tomu,co som chcel naznacit v otazke Zahroba,tak ma mrzi ze si nepochopil.
Preto,znovu pripomeniem,skoda ze sa osobne nepozname.
Cau
13.03.2011 00:03:19 #140
dobry den ve spolek..
omlouvam se, mam ted toho hodne, pred hodinkou jsem „mluvil“ ctvrt hodinky na Skypu s Honzou VL (V), muzes mi Ivane taky zavolat, nebo se ke skypu alespon pripojit at te tam muzu „connect“ ja..
gravedidder, jo tu analyzu udelam, uz se mi to rysuje, mam tady ale svuj „hlavni"zivot a tento virtualni je alespon prozatim jen "doplnkovy“.. tak se omlouvam jeste jednou ze jsem trochu laxni, pokud mi ovsem nekdo zrovna „nevystavi“..
jsem emotivni typ..-)), jak jste si uz mohli overit/..
Diky za projevenou duveru, jsem prijeme prekvapen a musim priznat (vetsine), diskutujicich velkou miru inteligence jelikoz se dari navazat s vami vztah ktery se za celych 15 let stravenych v ceskem vrcholovem lyzovani s minulou a i soucasnou elitou nedarilo najit..
vidim to v dusledku srovnani obecne miry inteligence teto „elity“ ve srovnanim s vami zde na foru, alespon ty, co jsem mel tu cest poznat..
To uz si nesrovnatelne lepe rozumim s mistnimi Evans Headskymi vidlaky, nez s takovmi Sochory, Zemany a celym tim zastupem v kterem se perlive priklady trpyti hvezdy jako Holicti atd, atd..
zdravim, M.
13.03.2011 06:57:37 #141
Jen tak pro zajímavost postuju článek z 12.3. = reakce ŠZ na neúspěch ve Špindlu a hodnocení celé sezóny.
13.03.2011 07:56:45 #142
>> #137, ivan, 12. 03. 2011 23:23:16
Dneska poprvé mi připadal tak nějak rezignovanej („smířenej“ bych si netroufl říct, to chápu jako stav vnitřní). Řekl bych, že tu možnost nemá.
Takže už ztratil poslední zbytky vlivu na svojí dceru. Jistě, je jí už 26, ale alespoň nějaká úcta k otci (obzvlášť když jí dokázal vytáhnout až na vrchol) by měla být. Ne nadarmo je 4. přikázání Cti otce svého i matku svou, abys dlouho živ byl a dobře se ti vedlo na zemi.
Problém ale buda asi i v tom, že je zabouchnutá do svého první velké lásky = Tondy. Důvod rozchodu s otcem můžou být (a to jen spekuluju) právě jen neshody AS a Záhroba. Navíc rozchod s otcem nebyl IMHO správně pojmenován a neustále se jen mlžilo. P. Záhrobský vyhlašoval, že se s Šárkou dohodli na ukončení spolupráce a že se chce věnovat synovi Petrovi a dostat ho do SP. To, že se mu za 2 roky s Petrem prakticky nic pořádného (vyjma vítězství v jednom SG v EP) nepovedlo, je věc jiná.
S Šárkou evidentně manipuluje Toník a ona mu slepě věří. Stačí její vyjádření po bronzu z OH – Tonda je moje obrovská inspirace a já jsem strašně ráda, že tady se mnou byl. Případů, kdy někdo z realizačního týmu využil vynikající sportovkyni a po neúspěchu jí odkopl , je i v ČR několik. Příkladem budiž případ tenistky Nicoly Vaidišové, která kvůli poklesu výkonnosti dokonce ukončila kariéru. I tu trénoval otec a po neshodách se s ním rozešla a našla si nového „trenéra“. Paralela s Šárkou je víc než zřejmá. Doufejme, že se Šárka rychle probudí a že to na ní nezanechá negativní stopy.
13.03.2011 13:06:17 #143
>> #142, Pavlos, 13. 03. 2011 07:56:45
Moc pekna analyza Pavlosi, logicka a uveritelna…
Kdyz jsem „lovil“ na netu fotky a videa potrebna pro me k nastudovani abych mohl dostat sveho slibu a provedl technickou analyzu zminovaneho chlapskeho X-teamu a taktez tech holek jak me vyzval Gravedigger na zaklade fotek z obraku ze spindlu, narazil jsem na docela zajimave materialy a obvzlaste pak jeden stream klip Sarky kde jsou zabery jak provadi nektera specialni cviceni v telocvicne.. jedna se o posilovani v balancnich pozicich a jeji anglicky komentar na zaver, tak ted jste meli moznost nahlednout do me ""tajne"pripravy!!
Podobne tajne cviceni podobneho stylu jsou tajne v mode uz hoodne dlouho a vesmes stoji z meho pohledu za starou backoru..
Tyto novimky je mozne ze ordinuje sam pan velky trener Stastny, ktere odkoukal v americe a nebo v tom ma prsty i jeji rehabilitacni specialistka, jelikoz tyto cviky jsou podle meho nazoru dobre akorat tak pro beznou populaci, na odstarneni bolesti zad u kancelarske mysky, ale rozhodne ne pro vrcholovou zavodnici a pro lyzovani obvzlast..
Pridameli k tomu jeste zcestnou „novou“ techniku a fakt ze urcite netrenuje svaly a phyby ktere by ji vykonnost umoznili zvysit, (ne ji bourat), a jeji stale pokracujici presvedceni ze jde tou spravnou cestou, „(jen jsem jeste nedokoncila prestavbu svalu a pohybu a nove motoricke navyky nezautomatizovala“),
..tak ma zadelano na totalni propadak a prohlednuti v pristi sezone, kdy se asi uz ani ve slalomu nebude chytat do prvnich triceti v prvnim kole.. Pak uz zbyva jen nejaka ta varianta mozna podobna te, kterou zminuje Pavlos v te paralele s Vajdisovou.. dojdou penize, psychka se velmi pravdepodobne muze zhroutit po prozreni ze jsem uverila v neco co se nakonec po dvou letech obrovske snahy a konani navzdory vsem, zjistila ze jsem „naletela“ a sla uplne zcestnou cestou..
A to je mi lito Sarko, docela velka skoda, a asi urcite nejen pro tebe…
A Tonda zrejme uveril take a jsou neoblomni spolu..
Kdyby si alespon Tonda,(skoda ze te Tondo neznam osobne) a ted kdyz mas takovy vliv na Sarku tak nema cenu abych se snazil spojit se Sarkou primo, protoze bez tve „pritomnosti“ by to jak se zda nemelo vyznam, byl alespon ochoten pristoupit na primou konzultaci se mnou, a ja verim v tvou inteligenci uz jen pro vysledek zapochybovani a vyslechnuti si argumentu proc se ritite do propasti.. a zde je nekdo kdo vi proc a jak z toho ven, ke skutecnemu zlepseni a smerem k uspechum a nabizi v teto fazi nezistne pomocnou ruku.. No reknete sami, ctenari zdejsiho fora.. byt na jejich miste, nechteli byste alespon slyset nazor? Otazka zbyva, zdali si to tady Tonda se Sarkou prectou..
M.
M.
13.03.2011 13:59:32 #144
>> #143, mski, 13. 03. 2011 13:06:17
No už jsme toho tady o Šárce probrali dost – už od prvního
děsivýho signálu ze Soeldenu a potvrzení pochybné cesty na podzimních
závodech v USA… Už jsi tady Milane naznačil některé docela zásadní
chybné projevyˇv její jízdě… Myslím, že by bylo na čase je alespoň
stručně shrnout, strukturovat sdělit proč jsou špatně. Cestu jak dál bych
považoval za know-how a nikoli za něco, co by se mělo sdělovat
„veřejnosti“ – byť jen té místní… – alespoň ne hned. Ty bys
měl soukromým dopisem nabídnout přímo Tondovi a Šárce – od
tebe by to měla být schopná přijmout jako relevantní názor – jistě si
pamatuje na konzultace na začátku vzestupu… No a partner Antonín
by měl – kdo jinej!!! – zavětřit a přijmout debatu a pak snad
i event. spolupráci… – No uvidíme. Oni sem na toto fórum nepůjdou, ale
na Šárčiny stránky by se tvůj dopis hodil… . Věřím, že v něm
nebudeš neomaleně rezolutní
… – už proto ne, že vím, jak velmi lpíš na svém nynějším
způsobu života a poznávání a prožívání něčeho nového –
příjemného se svojí rodinou…
13.03.2011 14:14:50 #145
Tvoje „analýza“ se mi vůbec nelíbí, protože se pouštíš do prostor, který jsou výhradně soukromý… – a nepřípustně (alespoň podle mě) „předvídáš“!!! S Antonínem poznala hodně novýho a pomohl jí udělat velmi těžkej a asi i nezbytnej krok k „osamostatnění“. Jako jednoznačnou zmýlenou bych viděl pouze spolupráci s PŠ – protože zcela zásadní a na první pohled viditelný zhoršení v docela základních lyžařskejch projevech je už od podzimu neoddiskutovatelný. A potvrzuje to čím dál zřetelnější zhoršování rozsahů pohybu, vedení lyží, lyžařského postoje – všeho…
13.03.2011 14:15:07 #146
>> #141,
Pavlos, 13. 03. 2011 06:57:37 poučné to čtení
,jež na svahu při rovnání sešoupávání závodní trati – známo nám
nebylo ,–z pozice
dobrovolně smluvně sešoupávajících šmudlíků bez povinnosti na ofic
zahájení
,iglů pod
medvědínem,je iglů… slavili jsme přesto každou minutu a lindsay jsme to
rovnali jazykem…
slintajíce po cestě
ale naše/vaše/její… šárka záhrobská..
základní povinností reprezentanta čr, slčr ,mistryně světa ve slalomu
atd … na domácí půdě ,je !!! Ve svém Teritoriu a vlastním zájmu – a
hlavně vůči svým sponzorům -ale i vůči návštěvníkům ,divákům ,
politické garnituře …
,svým ,,fanouškům,,v dobrém slova smyslu,se kulwa účastnit
společenské části oficialního programu zahájení ..... ,průběhu -ne se
izolovat schovávat !!!......a to i kdyby vůbec nejela z kopce… ,tedy
nepřítomností si ublíží víc -a… sděluji tím navenek „selu“ na
vás !!!…, nezajímáte mě… vykecávání se ,proč nejet obřák a
soustředit se na ,,svou parádní dispiclínu-šlalom,taky plác vedle…
20.tý místo… Možná by bylo lepší pokusit se v 2–3 letém horizontu
pořádat SP pro mužskou část… a pátek SG červená…,sobota GS a neděle
SL to samo na černé,připlatil bych si ,a všichni naši kluci by si to po
letech dřiny taky zasloužili… neboť šárka za 3 roky na startu SP ve
špindlu nebude…
no a uvědomme si -že ti co nemají pravdu ,jsme zásadně mi všichni…zde
tady a teď-tady…chytří … ,co bychom přitom šárce přáli ještě leta úspěchy a
umístění aspoň do 10… pak už jen otázka…? uživí se sama při
takovém poklesu výkonnosti ?, a uživí ji finančně její současný
životní partner…,který žije z jejích vlastních příjmů,pro
bubé,kterého si platí… ?
uživí se sama svým vzděláním ?,jakým,… nebo se z tý
diskotéky,co si v mládí neužila- včas probudí … její problém-naše
škoda..................
p.s.
o jaký kus dál je profík ,,sarah schleper,,
máma,manželka,závodnice – se slušnými výsledky… o tenistce
klijstersové ani nemluvě… vrcholový sport lze provozovat
i s rodinou…
13.03.2011 14:16:41 #147
>> #143, mski, 13. 03. 2011 13:06:17
Zaklad lyzovania je v zapajani urcitych svalov do jazdy.
Kristepane,majsterka sveta! az dnes pochopila ze zapajala nespravne svaly v jazde?
Prepacte,ale znovu napisem svoj nazor.
Krasne sme tu vsetci rozobrali polomery oblukov vnutornej a vonkajsej nohy.
Bojim sa odpovede /ked zoberiem za vzor zatracovaneho lyziara/ Bodeho,ktoreho odpoved/aspon ja si myslim/bude.
Ja tam /na svah/proste pridem,dam jazdu v branach ako odo mna vyzaduju,a vobec neviem ci som predsuval vonkajsiu,alebo som rotoval v obluku,ja som to proste zisiel tak ako som /svah,podmienky/citil. Ze som rychly? cim je to neviem.
Ja osobne uz viem./Je to na dlhsiu debatu/.
Vidis,znovu sme pri debate,ktoru sem Ivan nechcel tahat. Ale ja osobne si myslim,ze je to TO podstatne,o com sa bavime,a preco je Sarka tam kde je.
A nam osobne,co sa tyka lyzovania,to moze byt len luto.
Ale co uz s tym.
Caute Harry
13.03.2011 14:36:54 #148
@ Garfield.. moooc zajimavy pocteni!!
@ Harry.. jestli ti dobre rozumim .. tak je docela paradoxni ze Sarka „dnes“ „pochopila“ ze v dobe kdyz ziskala tri po sobe jdouci vsechny barvy kovu na mistrovsvich sveta, vyhru ve SP a pravidelne top 5 umisteni a pak jeste zaverem bronz na Olympiade, povedlo se ji to vse pri pouzivani nespravne techniky a nezapojovani tech spravnych svalu a pohybu a teprv ted kdyz na to za pomoci genia PS prisla a pracje velmi intenzivne na naprave, tak ma co delat se vubec z toho kopce dostat dolu..
To je sakra obdivuhodna logika!!
tak co Harry, jdes s nami do party na to zlato?
M.
13.03.2011 14:50:07 #149
>> #145, HOnza, 13. 03. 2011 14:14:50
To není analýza, ale pouhopouhá úvaha. Je nad slunce jasné, že si ŠZ nic jako my normální smrtelníci neužila. A že jí otec držel hodně zkrátka. Ale to prostě k vrcholovému sportu patří. Jarda Jágr v jednom medailonu řekl, že v době, kdy si jeho vrtevníci užívali života, on tvrdě dřel a ..... vyplatilo se mu to. A takových případů jsou ve sportu (speciálně v českém) desítky. Pokud chceš něčeho dosáhnout, musíš tomu věnovat všechen čas. Přál bych ti zažít kondiční tréninky s Frantou Musilem před 12 lety, kdy já jako 25 letý aktivní sportovec jemu (tehdy pětatřicátníkovi) vůbec nestíhal. A bylo nás tehdy v oddíle víc. Dokázal nás za jeden trénink utahat.
Nevím nakolik se znáš s AS. A je mi to celkem jedno. Nikdy jsem jeho jméno neslyšel, nečetl o něm. Až po spojení se ŠZ. Že se vždycky na úspěšné a mediálně známé nabalí spousta „důležitých“ lidí je prostě fakt (své by o tom mohl povídat třeba Pavel Nedvěd, který kvůli „kamarádům“ přišel o dost peněz).
13.03.2011 15:50:58 #150
>> #149, Pavlos, 13. 03. 2011 14:50:07
Tvoje uvahy su pre mna zaujimave,rad si ich precitam.
Pametam si Frantu v priatelskom zapase u nas,okolo neho nepresla ani mucha,bol to velmi zaujimavy typ obrancu./teda ak sa bavime o tom istom/. >> #146, b.garfield, 13. 03. 2011 14:15:07
Zacinam Ti pomaly /ale hoodne pomaly/rozumiet.Je skoda,ze nemame viaceri Ivanov talent.
Tvoje tahy su pre mna zaujimavym poctenickom.
Caute Harry
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.