Šárka Záhrobská v sezóně 2010/11 (strana: 8) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Osobnosti Šárka Záhrobská v sezóně 2010/11

Šárka Záhrobská v sezóně 2010/11 (strana: 8)

07.04.2011 11:43:23 #211 

tomas_PCB muž

>> #207, mski, 07. 04. 2011 06:45:45

Pani ke který jezdíme do Mayrhoffenu/Fin­kenbergu a kam teď jezdí občas i Kosteličovi mi tvrdila že malý Ivica (cca 12 let tehdy) jezdil z Finkáče na ledovec na kole s lyžema přes rameno. Vedeme dlouhý debaty jestli to je možný nebo ne :-)

07.04.2011 13:12:36 #212 

Alda71 muž

>> #208, kaja84, 07. 04. 2011 07:48:32

Ten rozhovor je velmi zajímavý. Doufám, že ho brzy uvolní na web. Spousta řečí a omáčky, ale i nějaké čtení mezi řádky. Nad to je ale potřeba se povznést a podívat se s chladnou hlavou a odstupem. Mně z toho pak nejpravděpodobnější připadají ty peníze. Soudy, právníci, velmi drahá agentura – platili byste to někdo jen kvůli obhájení nízké výkonnosti? Možná snad ještě ze snahy o „ukolébání“ sponzora. Dokola se probírají ty bolesti zad. Napadla mě myšlenka, jestli (pokud vezmu za pravdu něco tak těžko prokazatelného jako bolest zad) bolest zad neodešla současně s technikou, zda to nějak nesouvisí. Hezká část je ve sloupku Martina Moravce Otec vs. dcera. „Dokonce si udělala 6 stran poznámek – byť se do nich ani jednou nepodívala.“ Je snad běžné, aby si zpovídaná osobnost nosila na rozhovor (a ještě tohoto typu) takový fascikl? Nebo to má předepsané, aby věděla co má říkat? Kdo ví.

Lepší je být férově těsně druhý, než vždycky první za každou cenu.

07.04.2011 13:25:43 #213 

oblouk

>> #211, tomas_PCB, 07. 04. 2011 11:43:23

Možné je bohužel leccos a extrémy se objevují poměrně často. Téměř zásadně jsou přítomny u rodičů-trenérů. Mohl bych vyjmenovat řadu podobně neuvěřitelných příkladů – jeden (anonymní) a trochu jiný – při drobné nekázni těsně před večeří odvezeni potomci několik desítek km od místa ubytování s povinností celonočního návratu do ranního (5h.) tréninku…

Rodič-trenér na úspěch svých potomků (rozuměj často spíše svůj) je často ochoten vsadit vše. Je veliký rozdíl mezi rodičem-trenérem a zcela cizím trenérem. Na cizího si lze poměrně snadno stěžovat a vyměnit ho, od rodiče se (v dětství) utéci moc dobře nedá. Rodič a zároveň trenér je i proto nejspíš opravdu nejúspěšnější kombinace, ale zároveň velmi nebezpečná !!! – a tohle zvládnout je strašně těžký. Těžký je to jednak v období bezvýhradně poslušného dětství, kdy je možno dítě přetížit a „zničit“ (což se většinou projeví už před pubertou a není to případ ŠZ) a nebo v období, kdy se potomek přirozeně MUSÍ!!! osamostatnit (což ten případ jistě je). Na to osamostatnění musí být ale vždy oba nachystáni a musí se na něj docela záměrně připravovat. V tomto případě to, bohužel, Záhrobští nezvládli. Pak se může stát, že do toho vstoupí další autorita a pomůže s tím, jinak přirozeným, osamostatněním. No a přesto, že je to zpočátku i s těmi nejlepšími úmysly, ten dosud fungující a na toto nepřipravený tandem rodič-dítě se rozsype. No a na tom sypání si pak „mediální hyeny“ udělaj piknik. Je hnusný, když jim k tomu některá ze stran dodává pochoutky – navíc fitrovaný a upravovaný marketingovou agenturou!

Co mi z toho plyne? Je určitě dobře, když je rodič prvním trenérem svého dítěte!!! – stalo se mi to u dvou synů a myslím, že se do všech zmiňovanejch situací (napětí, radost, zklamání, zlost, výčitky…) ve vztahu rodič-trenér versus dítě-závodník umím vcítit. Je príma, když spolu ti dva strávěj několik let třeba i velmi tvrdýho tréninku. Rodič-trenér ale MUSÍ už od samýho začátku a v každý chvíli vědět, že jeho úkolem je „UKÁZAT CESTU A DÁT KŘÍDLA“… – vychovat k samostatnosti – nikoli k jakékoli závislosti.

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

07.04.2011 17:51:07 #214 

ivan

>> #212, Alda71, 07. 04. 2011 13:12:36

Došlo k tomu, že je „celkové pojetí s převedením sporů z odborné do univerzálně srozumitelné „civilní“ roviny s důrazem na emocionální argumenty“, takže rozhovor už vlastně není o lyžování, nýbrž o privátnu, kde asi nelze zjistit, co se opravdu odehrávalo, neboť ani zbývající dva aktéři (Jiřina Z. a Petr ml.) podle vylíčení nebudou nestranní. (Ale stejně je zajímavé, že jsem dosud nezaregistroval pokus o dotázání mladého Petra, i kdyby měl, jak předpokládám, vyjádření odmítnout.)

Rozhovor je dost těžký kalibr a Záhrob bude mít kupu práce na tohle účinně reagovat. Je vedený spíš jako přihrávky tazatelovy k rámcově dohodnutému tématu, je laskavý, netlačí, nanejvýš spíš formálně (takže žádný div, že těch 6 stran poznámek nebylo třeba použít – to, že je Š. měla, bych s ohledem na celou věc jako zvlášť „podivné“ neviděl). Když už se pere tolik špíny, čekal bych v duchu rozhovoru opravdu nepříjemný dotaz na ženatého partnera s prý třemi dětmi – pokud bych ovšem nepříjemné dotazy opravdu chtěl klást.

Pár protiřečících věcí k výrokům dříve se najde (např. tvrzení o zdravotních problémech versus zde Š. tvrdí, že nyní je zdravá), a tak si protistrana může připravit taky výživnou argumentaci. Ovšem obraz umanutého despoty a hulváta (opakuju, že se nevyjadřuju k tomu, jak moc či málo odpovídá skutečnosti) už tady je. Ono také zvrátit veřejné mínění, které jí, soudě podle diskusí na netu, tuto sezonu zrovna moc nepřálo, také kvůli řadě mediálních nešikovností, už dá práci..

Zajímavé je také toto:

http://isport.blesk.cz/…e-maily.html

Co bylo, nevím, vím jenom, že kluci Z. moc neměli rádi a když začal jezdit s Péťou, neměli radost z toho, že se budou potkávat na závodech.

A do třetice:

„Záhrobskému možná navíc přistane na stole další žaloba.V rozhovoru pro Magazín deníku Sport totiž označil současného kouče Šárky Pavla Šťastného za důvěrníka StB, což Šťastný okomentoval jako úplný nesmysl.“

Rozhovor jsem nečetl, ale jsem docela zvědavý, jestli „Fraňo“ zažaluje podobně jako řada umělců MV a jestli ano, jak to dopadne… (Ošidnost odsudku za spolupráci s StB jsem už kdysi okomentoval včetně toho, že dneska to už moc lidi nezajímá.)

>> #213, HOnza, 07. 04. 2011 13:25:43

Hezky napsané a hodně pravdivé. Jedním z problémů je, že lidi jsou různí a to, co funguje u jedněch, u jiných nebude. Otcotrenéři u některých uspěli, nejenom Kostelic, u jiných to krachlo. Aniž bych podle své zásady chtěl tady pitvat tu osobní rovinu, dodám jenom, že Šárka je povahově hodně po tátovi, riziko srážky bylo tedy značně vysoké.

07.04.2011 20:16:44 #215 

medvěd muž

>> #213, HOnza, 07. 04. 2011 13:25:43

>> #214, ivan, 07. 04. 2011 17:51:07

Naprostej souhlas s HOnzou, fakt hezky formulované a pravdivé. Mně už jen ten milionkrát medializovanej porod dcery na chalupě na konci světa a minulého století přišel od vychloubajícího se otce vždycky jako neadekvátní. Jako zbytečné riziko, na které lucidní člověk nepřistoupí. No, třeba to bylo riziko nějak podceněné a třeba i nenadálé, budiž, může být, ale tím spíš bych se nikde nevytahoval s tím, jakej machr jsem. I když to tenkrát šťastnou náhodou dopadlo dobře.

08.04.2011 11:29:34 #217 

Alda71 muž

Tak už se začínají objevovat konkrétní částky. iDnes

Lepší je být férově těsně druhý, než vždycky první za každou cenu.

08.04.2011 19:53:19 #218 

HonzA_ muž

Údajná reakce mladého Petra z 5.4 (podle textů v diskuzích, zatím jsem to nikde neviděl skutečně napsané):

"Zásadně nesouhlasím s agresivní kampaní, která je v těchto dnech vedena v médiích proti tátovi. Udivuje mě rozpor ve vyjádřeních Šárky, kdy jednou řekne, že soukromé věci do novin nepatří a současně právě o těchto soukromých věcech poskytuje informace. Vadí mi také, že se k situaci v naší rodině vyjadřují lidé, kteří o ní téměř nic neví. Odmítám podezření, že můj táta by mohl být autorem urážlivých e-mailů a sms zpráv, které údajně dostávala Šárka a Ondřej Bank.

Petr Záhrobský ml."

EDIT (19:58): Je to na petrových webových stránkách

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

09.04.2011 10:22:55 #219 

TomáS muž

Docela humus tohle všechno. Narážky na zdraví jsou pro mě jasným signálem na jakou stranu se stavím. Nikdy nebyla zraněná, ale v zásadě má strašný problémy:-))) Ad) prachy, to bude asi voříšek. Kolik si Záhrobský zasluhuje za všechny ty roky? Asi si nepodepoisuješ smlouvu se svým dítětem, když mu je 13 let:-) No a nakonec jsem nevěděl, že má přítel už tři děti a je ženatý. Co si budem povídat, který táta by toužil, aby se jeho dcera tahala s týpkem, co má tři děti? Navíc ve svým mlaďoučkým věku je Šárka ještě asi dost nevyzrála v tomto ohledu s přihlédnutím k faktu, že my jsme od 15 randili a ona běhala s pneumatikou. Už chápu, že se se Záhrobský trochu zlobil, že frajer vyvezl na závody SP tři parchanty a tchýni:-))) To se fakt dost blbě soustředí na výkon. No a v neposlední řadě je tu jedna malá pikantnost. Šáryna vydělá prachy lyžováním. Část z nich jde na výplaty trenerům a část z nich skončí jako výživné na tři dětičky! Jen ta k dál. Začíná mě to bavit!

09.04.2011 12:00:15 #220 

Pavlos muž

Reakce P. Záhrobského ml. z 9.4.2011 nově na jeho stránkách – http://www.petrzahrobsky.cz/

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

09.04.2011 18:11:31 #221 

vašek2

>> #220, Pavlos, 09. 04. 2011 12:00:15

Akorát mám pocit, že názor druhý strany barikády se donese k miniaturnímu zlomku čtenářů původního rozhovoru :-( . Kéž bych se mýlil.

09.04.2011 21:03:14 #222 

Pavlos muž

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

09.04.2011 21:27:11 #223 

vašek2

>> #222, Pavlos, 09. 04. 2011 21:03:14

jj, jsem celkem překvapen. Snad to podobně rychle nezapadne do archivu.

09.04.2011 21:44:20 #224 

HonzA_ muž

Podobnost čistě náhodná? Od 14minuty…

09.04.2011 21:52:28 #225 

HonzA_ muž

>> #224, HonzA_, 09. 04. 2011 21:44:20

Myslím tedy hlavně to o obklopení se lidmi, kterým naprosto důvěřuje a absolutní nedůvěře k názorům zvenčí…

Ale i ta další zkušenost je zajímavá.

09.04.2011 22:26:20 #226 

Martin430

Šárka Záhrobská ?

To je ta holka, co ve SNOW říkala, že lyžování neprožívá ?

Je to ona, nebo si ji s někým pletu ?

10.04.2011 12:19:26 #227 

HonzA_ muž

>> #226, Martin430, 09. 04. 2011 22:26:20

To je ona – holt to bere jak šichtu.

Další článek – tentokrát reakce Záhroba – ten tvrdí že mu naopak vyhrožuje Tonda Strach.

Ukázka:

„Jestli přijde ještě jedna anonymní SMS, tak spustím strašnou kampaň proti tobě, dám do toho veškerou energii, všechny kontakty a peníze. Jsi nemocný chudák. Ber to jako výstrahu,“ citoval Záhrobský jednu z textových zpráv, který údajně obdržel. Tyto hrozby prý přišly formou sms zpráv z čísla, které užívá Strach.

V další textové zprávě prý stálo: „Po tvém rozhovoru v rádiu jsem se rozhodl, že pustím do médií zprávu, jak Záhrobský … Chceš boj, tak ho budeš mít. Navíc očekávej …,“ ocitoval Záhrobský část z další zprávy. Z ní vypustil slova prý pro potřeby případného šetření.

10.04.2011 20:56:54 #228 

korsičan muž

Dost se obávám, že nám tady raší „nová“ Kateřina Neumanová.

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

11.04.2011 14:47:38 #229 

Xsmith

.. a další pokračování ve stejném duchu .. http://www.sport.cz/…l-pokoj.html

11.04.2011 15:57:22 #230 

TomáS muž

GS ož od poloviny příští sezóny a rychlostní disciplíny s kombinací posílá do kopru rovnou…

11.04.2011 16:04:23 #231 

Xsmith

>> #230, TomáS, 11. 04. 2011 15:57:22

.. jen to potvrzuje předchozí diskuzi, že je „něco“ špatně, asi hodně špatně ..

11.04.2011 16:28:27 #232 

oblouk

>> #231, Xsmith, 11. 04. 2011 16:04:23

Především to prohlášení o „plánu“ že GS bude jezdit až od poloviny příští sezóny je podivnost… To jakože bude sice GS trénovat, ale závodit WC jen ve slalomu? – a nejspíš GS závodit jen na FIS závodech kvůli bodům a podle toho jak to dopadne s bodíky, tak eventuelně až pak se začne s GS i ve svěťáku… Takže přibude v plné sezóně cestování a kromě WC závodů kde bejvá SL a GS v jednom termínu na jednom místě, se budou objíždět obřáky někde v okolí jakože v naději, že se tam sjedou lepší body? – no poteš… Chudák servisák, řidič, ošetřovatel nervů a v neposlední řadě i pokladník :-)… Moc dobrej plán…

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

11.04.2011 16:36:17 #233 

Rolo

>> #230, TomáS, 11. 04. 2011 15:57:22

Jo,ale o neco lepsi prohlaseni nez predsezonni „utok na maly globus“:)))

Alibisticke?Re­alisticke?Ale hlavne se nekam vytratil zavodni duch.Jen doufam,ze je jenom potlaceny.Jinak je v prvni desitce definitivne dozavodeno.

Prani spinaveho pradla na verejnosti byl kdysi jediny spusob.Chybela bila technika.Ale dnes?..jj,uz jdu:)

>> #232, HOnza, 11. 04. 2011 16:28:27

No a kdyby objizdela ty FIS zavody na kole,snad by casem prisla i na o neco lepsi plan a servisak,ridic i pokladnik by meli klid:)

11.04.2011 16:45:08 #234 

TomáS muž

>> #231, Xsmith, 11. 04. 2011 16:04:23

>> #232, HOnza, 11. 04. 2011 16:28:27

>> #233, Rolo, 11. 04. 2011 16:36:17

Prohlašuje-li už nyní, že GS nepojede, je to pouze jasná známka toho, že se znova naučit lyžovat zatím nenaučila. Jsem hodně zvědav na další sezónu. Skoro bych se vsadil, že bude pořád měnit techniku a pak ukončí kariéru. Rád bych se pletl, pořád jí budu fandit…

11.04.2011 17:03:41 #235 

Rolo

>> #234, TomáS, 11. 04. 2011 16:45:08

..jj,technika se menila od dob Zdarskeho uz mnohokrat.Muze si to vsechno zopaknout.Vyda Ji to na nekolik sezon a hezky si polyzuje.Clovece a co kdyz prijde s uplne novou?!Marlies Schild si sedne i s nama na prdel a lyzarske dejiny se budou delit na:pred SZ a po SZ.

Budu tedy fandit nadale..pro jistotu:)

11.04.2011 17:16:31 #236 

korsičan muž

Právě nám nenávratně zapadla další sportovní hvězda, která evidentně nerozdýchala výkonnostní pád a je třeba to na někoho hodit. Podle mě ta holka lže jako když tiskne a navíc dost hloupě. To že se její rodiče rozvádějí není žádná tragedie, protože se takto rozvádí desítky lidí denně a nemá to s lyžováním nic společného. Podle mě jde z její strany čistě o akt pomsty a ne o vyjádření k otcově kritice jejího posledního MS. To že letos zajela úplný kul… je jasné i mojí 90leté sousedce. MS byl z její strany totální propadák a byla to už jen třešnička na dortu po „vydařené“ sezoně. Osobně moc předpovědi neříkám, ale tady si dovolím udělat vyjímku. Příští sezonu na bednu ani jednou nedosáhne a první desítka je z její strany pouze teorie z říše snů. Bude ráda a bude to pro ni úspěch, když se vejde mezi prvních 20. Spíš to bude mezi 20 a 30 místem. Jenže to už nebude na koho hodit, tak si nechá udělat dítě a bude po problému. Veřejnosti svolá tiskovou konferenci a sehraje divadlo o těhotné lyžařce, které je díky těhotenství špatně a tudíž jezdí na chvostu startovního pole a pro zdraví dítěte ukončí kariéru. Třeba se pletu, ale podle mého názoru to na 1000% tak bude. Škoda jí, měla na daleko víc, než jen jeden titul MS. Jenže to jí dojde až za 10–15 let, kdy se z její lásky stane nudný kamarád. Jenže to už bude bohužel dost pozdě.

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

11.04.2011 19:01:31 #237 

Pavlos muž

Myslím si, že tady jenom spekulujeme. Nastávající sezóna ukáže, jestli ŠZ ukončí kariéru nebo ne. Ale když už jsme u toho, tak si taky zavěštím v křišťálový kouli.

Příští sezóna bude horší, než ta letošní, protože na víc nebudou peníze. Proto to kopání kolem Pricemoney za umístění a žaloby na PZ. Ono totiž jezdit po WC závodech bez pořádných peněz od sponzorů jaksi nejde a IMHO Skanska, CAT a Linde klidně přehodnotí svoje sponzorské plány (proč sponzorovat sportovkyni z třetí desítky?) a přestanou sypat penízky. Milka zaloví v první desítce pro novu Milkagirl a Head přestane dodávat nejkvalitnější materiál (ten je ostatně určen pro špičkové závodníky). Takže v sezóně 2012/2013 nastane výměna materíálu a poté po horších a horších výsledcích ŠZ ukončí kariéru kvůli zdravotním problémům, které jí způsobil krutým zacházením a přehnaným tréninkem její otec.

Ve stejném roce dojde i k rozchodu s AS, který začne kondičně připravovat Martinu Sáblíkovou :)))

11.04.2011 21:07:53 #238 

Martin430

>> #237, Pavlos, 11. 04. 2011 19:01:31

Ve stejném roce dojde i k rozchodu s AS, který začne kondičně připravovat Martinu Sáblíkovou :)))

To už ale bude mít nejen manželku a tři dítka, ale i těhuli (denně čtoucí Čtyři dohody), co neprožívá lyžování. A pak se do toho konečně může pustit fest.

Proč ne – veslování je pro trenéra rychlobruslení stejnou kvalifikací, jako pro sjezdové lyžování.

…co dál ? …slečno Špotáková ?

12.04.2011 00:04:15 #239 

HT.Hugo

K predpovedi na pristi rok bych si pritipnul, ze se to bude dit ve stinu masovych zalob podavanych telnatymi postpubescenty na sve rodice za to, ze jim znicili zdravi tim, ze je nechali provalet destvi u televize misto aby je honili po horach.

12.04.2011 20:13:38 #240 

ivan

Tady je originál Petrova (staršího) vyjádření, vytvořený koncem týdne ještě v Rakousku:

http://www.petrzahrobsky.cz/…9-4-2011.pdf

Části z této argumentace se už do médií dostaly. Já jsem ještě nestačil přečíst všechno, co se od čtvrtka vyrojilo. Chci pak něco napsat do blogu a přidat k tomu právě tento text. Ne proto, abych se zařadil na jednu ze stran, nýbrž mj. proto, aby se pomohlo možnostem obou stran vyjádřit se v duchu „audiatur et altera pars“, jakkoli kalibr MFD a ČTK je příliš (jak jsem ostatně psal už minulý týden).

>> #224, HonzA_, 09. 04. 2011 21:44:20

Podobnost čistě náhodná? Od 14minuty…

Honzo, jestli o tom víš jenom to, co v tom pořadu objevilo, raději mlč, abys zůstal filosofem. Při jiné příležitosti jsem tady uváděl, že nejmenovaný doktor je můj velmi dobrý kamarád a znám ho 29 let. Takže v téhle kauze sice nejsem nestranný, ale taky ne neinformovaný, resp. informovaný jen z jedné strany. Ale je to OT, takže se raději držme Šárky.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy