Plotýnky
22.07.2019 10:51:16 #1
>> #104, Harry, 20. 07. 2019 10:58:39
Ale kedze viem,ze peňáze kazia charakter,okopavam mrkvicku.
A potom ťa bolí chrbát…
24.07.2019 15:36:48 #2
>> #105, IIIvan, 22. 07. 2019 10:51:16
Kruci,boli.
Som na tom nahovno,dozrieva cas povenovat sa Tvojim elaboratom.
Ale najprv este spracovat a ulozit V3Sku dreva.Uz sa vyvaluje na dvore.
Pre istotu,vyzera to ze tu Druzbu nepodpisu a tolko fazule nemam aby som zimu utiahol v pohode.
caute Harry
24.07.2019 15:50:14 #3
>> #106, Harry, 24. 07. 2019 15:36:48
Doterajšie „elaboráty“ toho až tak moc konkrétne na platničky
neobsahujú, skôr „ideové“ zásady…ale neboj, bližšie veci práve na
túto tému sú už v príprave (akosi je to teraz epidémia tých „výhřezov“ apod.).
24.07.2019 22:40:00 #4
>> #107, IIIvan, 24. 07. 2019 15:50:14
Ja tak trochu tusim ze ma dobabral zly posed pri tom zasranom pocitaci.Teda mimo ineho …
Na to co ukazalo CT musim najst protiodpoved,a na to tie zasady budem potrebovat.
A vopred dik za to ze si davas taku pomerne velku pracu v prospech… no vsak niekto to uz oceni.Dik.
caute Harry
25.07.2019 08:52:09 #5
>> #108, Harry, 24. 07. 2019 22:40:00
Ja tak trochu tusim ze ma dobabral zly posed pri tom zasranom pocitaci.Teda mimo ineho
Pravdepodobne tušíš správne.
Na to co ukazalo CT musim najst protiodpoved
Tipnem si – protruzia disku(„vyskočená platnička“) L5/S1 alebo
L4/L5? Ak tam máš
napísané niečo typu „vertebrogénny syndróm“, tak zmeň doktora, to
znamená len „pána bolí chrbát a neviem prečo“…
Len taká taktická poznámka, obstreky samé osebe nevyriešia nič. A operácia platničiek, resp. chrbtice(pre cz: „páteře“) je vec, čo si treba sakra rozmyslieť(keby som mal čas a chuť, možno by som napíšal niečo ostrejšie, že ako vyzerá potom napr. o 3 roky prognóza a % šance potreby reoperácie a po reoperácii možnú invaliditu – prapríčina „vyskočenia“ sa totiž operáciou nezmení).
A radšej skúsiť napr. dr. Smíška(resp. dobrého fyzio s jeho komplet 4 časťami SPS), po roku(potrebná je ale obrovská sebadisciplína pacienta) je vysoká pravdepodobnosť absorpcie a medzitým ako vedľajší účinok do budúcna prevencia – výrazného posilnenia hlbokého stabilizačného systému, ktorý je kľúčový pre stabilitu stavcov(pre cz:„obratlů“).
26.07.2019 08:40:29 #7
>> #110, llug, 25. 07. 2019 19:30:05
Hm, veľmi tajomná metóda aj človek za ňou…nula vedeckých prác na PubMed, vymyslené vedecké tituly(„posvätenie“ pravoslávnym popom vo videu nie je obhajoba vedec.titulu) a de facto žiadne informácie, okrem odkazov rôznych „spirituálnych“ organizácii(niekto by to asi nazval sekty), kde údajný profesor „prednáša“.
Rôzne manipulácie(trakcia-uvoľnenie blokády natiahnutím osi chrbtice/páteře…) sa používajú vo viacerých oficiálnych fyzio systémoch ako súčasť nechirurgickej liečby. Dotyčný môže byť zručný na také veci, ale hovoriť(aj v kontexte celkového obrazu) o nejakom prevratnom systéme sa dá hovoriť asi ťažko. A áno, samotné telo má obrovské regeneračné možnosti…
26.07.2019 17:38:31 #8
>> #111, IIIvan, 26. 07. 2019 08:40:29
Já s tím osobní zkušenost nemám(nepotřeboval sem zaplat pánbu) říkám jen co pomohlo kamošovi možná je to jen placebo efekt,ale i za nej asi dík.
26.07.2019 21:52:04 #10
>> #109, IIIvan, 25. 07. 2019 08:52:09
Nesúď a nebudeš súdený… Niekedy je tá operácia posledná možnosť, alebo snaha o návrat do skoro normálneho pohybového režimu. Najmä keď sa vyskladá niekoľko príčin. Bolo by to na dlhšiu debatu, ale rád sa stanem vzorom (zatiaľ sú to chlap-hrdina-dub-stroj ak si dobre pamätám). Takže ostré slová nemusia byť vždy namieste…
27.07.2019 07:14:59 #11
>> #114, Vlark, 26. 07. 2019 21:52:04
Vlarku,dobre na to 3Icko ide.
Presne moje myslenie.Operacia ako POSLEDNA MOZNOST. Tak ako pises aj Ty,ked je subeh problemov kriticky.
Nie jak blondina co si necha z voleja z trojek vyfesakovat 3,5 ky,najlepsie za co najvetsie prachy aby mala istotu, ked tak spravi suseda :D
Ty si pre istou sprav dobru zavet, s tym ako si na tom,Ty mas nabeh na prirodovedne muzem,odd. chorobnych stavov chrbtice, a to hned v uvode prehliadky. Tebe sa toho fakt nakopilo, ale zas mozes byt vzorom ze bojovat sa musi a da.
>> #109, IIIvan, 25. 07. 2019 08:52:09
Dobre na to ides,opozrem co popisu teraz, ale tak nejak to bude.
Takze zhodit,cvicit,cvicit,cvicit jak poznamenal jeden pan.
Lebo ked Ti chcem ukazat jak mi to ide na vleku,musim na sebe zamakat.:-D
Situaciu s Tvojimi komentmi monitorujem,znovu dik za to aku si s tym davas robotu.
caute Harry
27.07.2019 07:23:29 #12
>> #113, llug, 26. 07. 2019 17:42:20
To si vymodlil Sagan.
Dalsi nevyvratitelny dokaz ze Boh existuje a je to aj dokazom o jeho narodnosti..Jeho/Saganovych/ sedem zelenych bude vecnym rekordom vsehomiru naveky.
O mojom rekorde,trinast zelenych sa radsej z ucty nezmienujem,bolo to mimo dosahu medii a kamier …Tri dni som hladal bicykel ked som sa vykuryroval,veru nie ako henti na Tour co uz dalsi den slapu kopce.
caute Harry
27.07.2019 13:41:33 #13
>> #112, llug, 26. 07. 2019 17:38:31
Nemusí to byť len placebo, samotná trakcia apod.(natiahnutie stavcov=obratlů) pomôže hodne, len nie je to dlhodobé a systémové riešenie. Ďalším krokom totiž musí byť náprava pohybových stereotypov(to je najťažšie) a posilnenie svalového korzetu, aby to potom držalo v optimálnej pozícii. Len ja som skeptický, keď toho človeka a jeho metódu nepozná absolútne nikto, len pár zvláštnych webov o vesmírnych ľuďoch apod.
27.07.2019 14:11:37 #14
>> #114, Vlark, 26. 07. 2019 21:52:04
Veď ale o tom v podstate píšem aj ja, že operácia až keď je to jediná možnosť. Ale samotní odborníci v ortopédii a neurológii(viď napr. žurnály jednotlivých profesii) pranierujú zažitú prax, že sa operuje veľmi často zbytočne, v niektorých státoch väčšinou zbytočne a namiesto toho sa má ako prvá zvoliť radšej poriadna a komplexná rehabilitácia(a ja som doplnio, že to chce dlhý čas a disciplínu pacienta, aby sám veľa cvičil a hlavne správne chodil).
Druhá vec je, že kto je kedy vinný za to, že sa stav pacienta dostane až tak ďaleko…a tu zlyháva častokrát samotný pacient, inokedy fyzioterapeut(riešenia musia byť vždy individualizované), potom zase lekár…a systém v neposlednom rade: nákupná cena 5 injekci kortikosteroidného obstreku je pár drobných a s postupným dávkovaním je vystarané na rok(no nekúp to, keď je to tak lacné).
Tuším si ty sám pred časom nie moc lichotivo okomentoval obvyklé praktiky trénerov a lekárov v atletike(čo si osobne zažíval ako atlét) – (ne)regenerácia, priskorý návrat do súťaží…samozrejme, nepoznám tvoju zdravotnú kartu, to teraz píšem všeobecne o systéme a štatistikách.
A ostré slová? Žiadne som nenapísal Len som naznačil, čo hovoria
štatistiky o tom, ako často nastáva recidíva(platničiek) a to, že
každé tkanivo daného operovaného disku je potom už menej kvalitné(a dá sa
operovať len určitý počer krát).
A následne som spomenul jednu z metód, kde sa dosahujú dobré výsledky(práve to popri iných veciach totiž študujem oficiálne na takej „trošku“ vyššej úrovni) v náprave „platničiek“. Ale ako som písal, chce to dosť času a dsiciplínu pacienta, nie ako mi jeden kolega písal „chodil som tam mesiac 1× týždenne a nepomohlo mi to“- rýchle riešenia nie sú nič moc.
V tejto súvislosti by možno niekoho zaujímalo na mojej zbierke MRI snímkov k tejto téme vidieť, že ako sa menia platničky dávno predtým(aj roky predtým!) ako „vyskočia“ – sú proste inej farby ako susedné zdravé, kvôli dehydratácii. A asi je aj laikovi jasné, že vysušená „želatina“ platničky nie je taká pružná…
Prečo teda nestačí sa napiť vody? Zjednodušene preto, že výživa a hydratácia tých platničiek je limitovaná „stuhnutými“ svalmi v okolí(konkrétne hlboké stabilizátory stavcov/obratlů) – a tu sa zase dostávame ku pravidelnému kompenzačnému cvičeniu a relaxačným technikám(manuálne, psychohygiena, dýchanie…).
Neboj, niečo k tomu na jeseň začnem detailnejšie, možno aspoň
niektorí sa dostanú do obrazu že „why?“…
A ešte jedna zaujímavosť, obrovské množstvo ľudí má „vyskočenú platničku“ a nevie o tom, lebo majú „vhodnú konšteláciu“ nervových dráh a anatómie kostených štruktúr – a im to vôbec v dennom živote nevadí, nič ich nebolí a dlhé roky fungujú. A v závislosti od krajiny(genetické predispozície u jednotlivých etnických skupín) sa jedná aj o desiatky percent obyvateľstva…
27.07.2019 23:24:11 #15
Nemocí dnešní doby je „pokrok“, který se nejviditelněji projevuje:
- ve zkracování doby, po kterou samostatně přemýšlíme/nepřemýšlíme – máme holt ten internet a na něm plno radilů kteří nám zkracování nabízejí (zázraky v pohodlí s s pilulkama…
- ve zkracování doby, po kterou se samostatně pohybujeme/nepohybujeme – máme auta a různé elektrické samohyby…
- ve zkracování doby, po kterou fyzicky pracujeme/nepracujeme – máme pračky a bagry a gastarbajtry…
- ve zkracování doby, po kterou se setkáváme s živými lidmi – máme ten facebook, telefony – jsme onlajn…
- ve zkracování doby, po kterou jsme sami se sebou abychom sami sobě naslouchali…
Naše tělo nám „samo“ řekne co potřebuje – ono je k tomu stvořené, umí se „napojit“ na zdroje, informace = na lidi…
IIIvan tohle nejspíš už dávno ví…
06.08.2019 08:53:13 #16
>> #115, Harry, 27. 07. 2019 07:14:59
Nakopilo, nenakopilo, niekto si ublíži, keď sa strepe z barovej stoličky a niekto na korčuliach. Sám som poctivo na tom celý život pracoval, aby som si mohol s Werichom na staré kolená povedať, že „tělo má jít do hrobu zhuntovaný“. Ale kým aspoň niečo z neho funguje, tak to treba používať. Nepoužívané orgány zakrpatievajú a používané rastú a mohutnejú, ako tvrdil onehdá ujo Darwin. Hoci nie vždy sa to v praxi potvrdilo. Tak neviem. Ale vďaka za ponuku na to múzeum, nevieš, či by nedali nejakú zálohu vopred? Ak vybavíš, ideme na percentá…
>> #118, IIIvan, 27. 07. 2019 14:11:37
S tými platničkami vyzeráš fakt namakaný, keď spojíme tvoju teóriu a praktické návrhy s mojimi devastačnými postupmi z minulosti, tak by sa dal dať dokopy pekný manuál. Má to len jednu malú chybu – že drvivou väčšinou si každý dá povedať až vtedy, keď už je problém na svete, prevencia nefunguje v praxi. S tým dlhoročným posunom platničiek máš pravdu, môj masér mi niekoľko rokov pred samotným vyletením platničiek pri masáži vyhmatal vybočenie, bolestivé, ale v norme môjho prahu bolesti a po väčšej záťaži na chrbát som to cítil, ale vždy sa to podarilo uvoľniť. Až raz už nie. Operáciou sa platničky vždy oslabia, pokiaľ sa snažia ich vrátiť naspäť, tak väzivové štruktúry sa pohnú achce to zamakať na posilnení korzetu. Ak odcvikajú vystúpenú časť – môj prípad u 3 kusov – tak sa stenčí telo platničky a jednoznačne je potom celá chrbtica oslabená. Život ma naučil, že Pánbožko asi keď vytvoril hentoho oného – človeka – tak mu dal niektoré súčiastky dvojmo a asi by sa mali zaťažovať, rozvíjať aj ničiť symetricky. Každá asymetria sa časom ukáže a pri nás, aktívnych, aj narobí šarapatu. Takže presne v zmysle tvojich poznatkov a návodov (kvitujem vysoko pozitívne) – makať, makať, makať, pozorovať sa, zaťažovať, symetricky rozvíjať…
06.08.2019 10:07:16 #17
>> #120, Vlark, 06. 08. 2019 08:53:13
keď spojíme tvoju teóriu a praktické návrhy s mojimi devastačnými postupmi z minulosti, tak by sa dal dať dokopy pekný manuál
Devastačné postupy máme odžité viacerí, ja som bol zničený už
v 13-tich hádam (no,
nie je to v takom veku bohviečo chodiť z detského tréningu rovno ešte na
druhý – na dospelácky a doobeda v škole ešte do posilky…).
drvivou väčšinou si každý dá povedať až vtedy, keď už je problém na svete, prevencia nefunguje v praxi.
No, to je to, že každý máme na výber, preto tu hodne propagujem nejakú formu prevencie(a pár ľudí si dalo povedať). Nikto z nás sa tu nechystá na WorldCup, ale je rozdiel, či lyžujeme v 50-ke horko-ťažko kvôli kĺbom apod.(a ráno ledva vstať z postele) alebo v 60-ke ešte relatívne v pohode. Tých (obrazne) 10 rokov naviac je rozdiel či som úplný kripel alebo len polo…v kvalite života.
A na druhej strane, profesionáli čo sa tým živia, by mali byť viac vzdelávaní, aby neničili decká hneď v mladom veku za chimérou „výkonov“ ako mňa kedysi…vtedy ma mali naopak – brzdiť. Lekári detto, veľká časť absolútne človeka nelieči, len potláča príznaky – možno niekedy rozpíšem o tom, čo robí s telom človeka kortikosteroidový obstrek(zvýšenie laxicity väzov + chemická nálož na vn.orgány) alebo tabletka na uvoľnenia svalov(uvoľní svaly, ale hlavne tie čo nechceme).
06.08.2019 14:28:03 #18
>> #121, IIIvan, 06. 08. 2019 10:07:16
Moj osobny nazor
Lekári detto, veľká časť absolútne človeka nelieči, len potláča príznaky
To uz len ktory doktor po tolkom studiu vylieci celu cakacku pred svojou ordinaciou , zobere motyku a pojde na rolu lebo nema robotu?
Nepoznam takeho, a ze par uderenych presne poznam …
Je jedno dobre porekadlo,ktore sa netyka len prevencie co sa tyka zdravia.
Skusenost je neprenosna
Takze si kazdy z nas musi postupne prist po to svoje…
A to,co si uzije terajsia mladez,ta drzitelka rana,tym sposobom akym zije, to neprajem ani najhorsiemu nepriatelovi.
To vtedy Vlark bude vystaveny ako prototyp zdraveho stavcoplatnickara.
Bez vyplatenej zalohy vopred.
caute Harry
07.08.2019 11:27:41 #19
>> #122, Harry, 06. 08. 2019 14:28:03
To uz len ktory doktor po tolkom studiu vylieci celu cakacku pred svojou ordinaciou , zobere motyku a pojde na rolu lebo nema robotu?
Pri Gaussovej krivke rozloženia lenivosti, ignorácie(a IQ,EQ…) a
podobných dobrých vlastností sa v kombinácii s civilizačným
pokrokom(myslím ten „idem tuto kúsok do obchodu-autom“) sa o živobytie
žiadneho doktora neobávam
Lebo takéto témy „široké masy lidu“ tak či tak nebudú riešiť nikdy nejakým samostatným myslením alebo nedajbože zodpovednosťou.
A to,co si uzije terajsia mladez,ta drzitelka rana,tym sposobom akym zije, to neprajem ani najhorsiemu nepriatelovi.
Vidíme to rovnako…to sú nenapraviteľné škody na väčšine populácie, ktoré budú stáť bohovské prachy „systém“ aj jednotlivcov – a klasická medicína s tým dlhodobo nebude vedieť nič robiť okrem udržiavania(prinajlepšom) status quo.
Vývoj tela neodrbeš, je to naprogramované, a keď už malé ddeti hodiny denne majú(keď spomeniem len jedno) ohnuté hlavy/krky ku smartphonom, tak to je brutal zásah.
07.08.2019 14:26:08 #20
>> #121, IIIvan, 06. 08. 2019 10:07:16
Jaj, keď tí tréneri sú platení za výsledky teraz a hneď a nie za to, v akom fyzickom (a aj psychickom) stave budú ich zverenci o x rokov neskôr, tak to máš ťažké s tým neničením, to my teraz už sme bárs múdri, ale to sčasti aj preto, že sme si to už sami na sebe preskákali a ako Harry správne píše – skúsenosť je neprenosná.
>> #122, Harry, 06. 08. 2019 14:28:03
Zjavne si nesprávne pochopil úlohu dochtorov v liečebnom procese, alebo keď si kuknem ten tvoj logický záver s tou motykou, tak možno ani nie – úlohou lekára je liečiť, nie vyliečiť, to by tak bolo, aby všetci vyzdraveli a mali sme tu kopec nezamestnaných medzi lekármi. Taký sociálny experiment nem dobrý.
08.08.2019 10:04:37 #21
>> #124, Vlark, 07. 08. 2019 14:26:08
tréneri sú platení za výsledky teraz a hneď a nie za to, v akom fyzickom (a aj psychickom) stave budú ich zverenci o x rokov neskôr
Jasné, taká je tendencia, ale aj tak sa dá s tým pomerom „výkon/opotrebenie“ dosť pracovať, aby „bol vlk sýty, aj ovca celá“(tj výkony hore, pohyb. aparát v poriadku).
Výkon nie je priamo úmerný vynaloženej námahe, naopak príliš často je tam stagnácia/pokles/zranenie práve kvôli prílišnej inntezite/objemu. A špeciálne u detí je problém aj prílišná skorá špecializácia.
09.08.2019 19:36:27 #22
>> #21, IIIvan, 08. 08. 2019 10:04:37
K tomu jen dodatek. Většinou je technicky správné provedení sportovního pohybu z hlediska biomechaniky v souladu s dlouhodobou zdravotní udržitelností. Problém je, že trenéři velmi často nevědí jak má správný pohyb vypadat!
Ti pečlivější trenéři postupují podle odborné literatury ve které dlouhá leta (dosud) zůstávají nejen škodlivé (např. „zalomení v kolenou“) a nebezpečné instrukce (např.cvik „svěrací kazajka“ nebo doporučení protirotace na konci oblouku… Téměř všichni pak navíc jsště postupují podle zavedených zvyklostí (aniž by jejich opodstatněnost nechali projít svou vlastní hlavou). Ty zvyklosti jsou velmi často škodlivé (například „zvedni se na konci oblouku“ nebo „předklon“ nebo „zadkem jako když sedáš na barovou stoličku“ atp…
11.08.2019 18:07:07 #23
>> #22, oblouk, 09. 08. 2019 19:36:27
Většinou je technicky správné provedení sportovního pohybu z hlediska biomechaniky v souladu s dlouhodobou zdravotní udržitelností
K tomuto mal dobré prednášky prof. Kolář. Na príklade Jágra a tuším Federera rozoberal konkrétne pohyby hokeja/tenisu. A kto by to povedal, oproti „bežným prvoligistom“ boli ich pohybové sekvencie úplné rozdielne – dokonca inak aj dýchali.
To nie, že „o 5% lepšia technika“, to boli zapojené iné svaly, iné kĺby a aj to postavenie kĺbov bolo počas celého pohybu v anatomicky správno(centrovanom) postavení.
Anatomicky centrované postavenie znamená o.i. to, že nejaká sila X(z nejakého švihu hokejkou napr. sa rozloží rovnomerne do kĺbového spojenia, ktoré má vtedy plochu napr. 5 cm2.
Pri takmer neviditeľnej odchýlke 2–3 stupne(čo sú tí „bežní prvoligisti“ oproti Jágrovi) je ten kĺb primárne zaťažený napr. len v 80% plochy(zvyšok je len tak easy), t.j. 4 cm2.
Kto neverí, nech si skúsi postaviť na rovnú dlážku(pre vernosť porovnania niečo mäkkšie, napr. 5mm hrubý koberec) nejakú okrúhlu palicu so zarovnaným okrajom(čisý rez) a dať ju najskôr na kolmo a potom ju odchýliť na hornom okraji o 2cm od zvislice – ako sa zmení rozloženie tlaku palice do podložky?
Rozdiel tlaku je už na pohľad enormný a nie je ťažké si predstaviť, čo to spraví za 20 rokov vrcholového športu…a u hobbíkov si dovolím povedať, že je to omnoho horšie: pohyby sú od ideálu odchýlené nie 2–3 stupne, ale obrazne 10 stupňov.
Povedal by som(dlhoročné pozorovanie), že aktívny hobby športovec si skôr zničí platničky/plotýnky ako bežná kancelárska myška čo nešportuje vôbec.
09.09.2019 15:47:05 #24
Dnes sa musím zahrať na politruka, trochu politickej agitácie. Jedná sa o agitáciu proti ľudskému egu, resp. lenivosti(a týka sa to občas aj mňa).
Každý máme nejakú skúsenosť s bolesťou (nie len) pohybového aparátu. Čo je štandard v dnešnej dobe? Tabletky proti bolesti do každej rodiny, kupujte!
To je hneď prvá voľba u väčšiny(a kedysi aj u mňa), veď to prejde, ako to preslo uz X-krát. Ak nie, hm, nepoznáte nejakého dobrého doktora? Jeje, parádny obstrek, vážne sa mi uľavilo…len akosi po pár týždňoch/mesiacoch je to tu znovu a ešte horšie…Irenko, řekni mi proč!?
Snažíme sa oj…ť prírodu aj sami seba. Bolesť je dobrá, náš priateľ – hovorí nám „niečo je na ho…, sakra treba to riešiť“. Bez nej by sme to nevedeli, že niečo nie je kóšer. A my to ale danou tabletkou alebo obstrekom, čo Kefalíne? My to neriešime tú príčinu!
Príčina je vždy v tom, že niečo nefunguje ako má(infekcia, zápal, mechanické opotrebenie, svalová nerovnováha vyosujúca kĺby z centrovanej pozície…). Bolesť je totiž len „kontrolka na palubovke“.
Čo spraví obvykle vodič, keď mu pri jazde autom zasvieti kontrolka oleja, mazania alebo podobného systému? Ten rozumný okamžite hodí výstražné blikačky, zastaví auto a začne pátrať čo sa deje.
Ale prečo to nerobíme so svojim vlastným organizmom a kamuflujeme blikajúcu kontrolku tým, že ju obrazne povedané prelepíme alebo zresetujeme chybu cez PC? To presne totiž robíme s tabletkou na boľavý chrbát alebo koleno…
09.09.2019 18:50:06 #25
>> #24, IIIvan, 09. 09. 2019 15:47:05
Technicka.
Politruku,ked si tu na Snow otvoris ordinaciu,mozem Ti robit sestricku?
Snad sa volaco nalepi…
caute Harry
09.09.2019 19:37:43 #26
>> #25, Harry, 09. 09. 2019 18:50:06
Politruku,ked si tu na Snow otvoris ordinaciu,mozem Ti robit sestricku?
Len aby si to z tej vety niekto nevysvetlil, že sa jedná o ordináciu
v ružovej záhrade
10.10.2019 11:24:05 #27
Neviem či dať toto tu alebo do vlákna „Dobře jsem se pobavil…“.
V poslednej dobe sa reklamy hemžia rôznymi prípravkami typu „bolesť sa dá liečiť, nielen potláčať“ a navodzuje sa v nich, že konečne nejaké fuj brufeny netreba, ale „liečime príčinu bolesti chrbta/páteře“, s peknými obrázkami štruktúr, vyskočenými platničkami apod.
Tak som si pozrel zloženie dvoch takýchto prípravkov, že či mi neušiel nejaký prevratný objav látky, ktorá „obnovuje poškodené nervy“. Hm, jasné že som takú nenašiel…
Zjednodušene, kto chce B-vitamíny, nech si kúpi lacnejšiu verziu, teda
B-komplex. V primeranom množstve tie vitamíny neuškodia, maximálne(keďže
sú rozpustné vo vode) to človek vyčúra – ja to vidím ako
„spláchnutie vyčúraných eur dolu vodou“
Samozrejme, určitý racionálny základ to má(ale nie tak ako to prezentujú). B-čka sú totiž nenahraditeľné látky, potrebné pre prenos nervových signálov a ich nedostatok vyvoláva neurologické potiaže.
Preto napríklad u ťažkých alkáčov sa trasú ruky – nie priamo z chlastu(ak práve nemá delírium), ale z toho, že buď nemá v potrave dostatok B-vitamínov, alebo preto, že ten alkohol limituje schopnosť organizmu prijať tie B-čka tam kde treba.
Ale aby sa dalo hovoriť o prevratnom liečení bolesti chrbtice a znovuobnove nervov, tak to je iné kafé…B-komplexom sa neurologické problémy DOPLNKOVO liečili už za komančov.
Netuším, ako môže vôbec niekto propagovať hentakým štýlom, „vyskočená platnička“, ani ňou dráždený nervový koreň týmto určite nezmizne. Preto treba buď chirurgické riešenie alebo rehabilitačné(po čase sa výhrez vstrebe).
10.10.2019 11:55:31 #28
>> #27, IIIvan, 10. 10. 2019 11:24:05
No počkej to jak jako ????? Sem si zrovna chtěl dojet pro další basu piva abych doplnil bééčko…8-O
10.10.2019 12:27:04 #29
>> #28, MPS, 10. 10. 2019 11:55:31
No počkej to jak jako ????? Sem si zrovna chtěl dojet pro další basu piva abych doplnil bééčko…8-O
Neboj, ty nie si ťažký alkáč z môjho vzoru, ty si len rekreant
10.10.2019 12:41:20 #30
>> #27, IIIvan, 10. 10. 2019 11:24:05
B-kompex predpisovali za komancov doktorky uz od malych deti,prospesny prvok v tele v rozumnych mnozstvach.
Drahsie verzie v terajsej dobe su predpisovane a kupovane preto, lebo vsetko co „bolo vcera“ uz dnes neplati a je nahovno, pricom starsie verzie vedomosti nestacia prekotnemu zmudrovaniu populacie stihat.
Preto neber radost ludom z dobre draho zaplateneho pripravku s obsahom B cka.Neber ludom iluzie ze lacne neznamena zle.
Daj im nadej,jednoduche veci nefunguju.
caute Harry
P.S. Vcera som zas volakde zachytil reklamu na rast vlasov. Nano prevratnu,rychlu a za pomerne lacny peniaz.Ta uz konecne musi zabrat.
A jak sa vola ten drahy peipravok na krize? Uz ma nebavi cvicit …
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.