Tipy SNOW tour: Špindlerův Mlýn – pravidlo prvního lana [článek] (strana: 3) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Články Tipy SNOW tour: Špindlerův Mlýn – pravidlo prvního lana [článek]

Tipy SNOW tour: Špindlerův Mlýn – pravidlo prvního lana [článek] (strana: 3)

07.01.2020 14:37:10 #61 

IIIvan muž

>> #59, Pavlos, 07. 01. 2020 14:15:01

kastování lidí na základě movitosti klienta. Kdo si připlatí, tak má jiná práva…

To tu už bolo. V starom Ríme boli občania delení podľa majetku do 5 tried a ich hlasy vo voľbách do Senátu mali rôznu hodnotu(X-násobok mali samozejme bohatší), podľa zatriedenia do danej triedy.

Výsledok bol taký, že 2 najbohatšie triedy si odhlasovali čo chceli, aj keď početnosťou to boli veľmi nízke % obyvateľov. Dnes to robia tie vrchné vrsty šikovnejšie(resp. tie korporácie, oligarchovia a média v pozadí, nie priamo politici iba), vsugerujú dostatočne početnej časti tých nižších tried určité idey.

A tí hlasujú akože podľa seba, v skutočnosti len plnia zámery tej menšiny a ešte si pritom myslia, že ako vybabrali so systémom a že ako oni tvoria nejakú politiku. Len občas(ako napr. žlté vesty vo FR) sa to vymkne spod kontroly :-)

No a rovnako je to s nejakým predbiehaním sa v Švindli apod. – to je proste realita. Hádam by se chceli, aby sa nejaký borec otravoval s čakaním vo fronte, nie? Btw. k tej téme predbiehania by som tiež vedel povedať, skoro každý deň teraz cez prázdniny som vyhadzoval nejakých borcov čo sa predbiehali.

Nič ma nes…o, len to, že nikto iný okrem mňa sa nikdy neozve, len stoja ako debili v šóre. Len potom, čo sa ozvem, tak zrazu pár „tetušiek“ sa pridá „presne tak, prečo by mali ostatní čakať a oni nie?“ – a chlapi držia huby!

EDIT: samozrejme, tí hoši nemali VIP lístky, len normálne, VIP by som si nedovolil poslať šlapať naspäť 30m hore kopcom :-)

07.01.2020 14:41:54 #62 

irmi

Abych to úplně zobecnil: není problém, že si někdo připlatí, aby získal lepší službu. Problém je to, že prodávající mu tu lepší službu neposkytne navýšením svého plnění, ale tak, že o toto plnění obere jiného zákazníka. Vemte si teď ty skipasy: provozovatel prodá normálnímu zákazníkovi určitou část kapacity lanovky – OK. Přijde VIP klient a za větší peníz si koupí větší kapacitu lanovky (předbíhá se, jezdí častěji) – OK, zaplatil si to. Ale kde provozovatel vezme tuto vyšší kapacitu pro VIP? Zrychlí lanovku?? Nezrychlí – tak musí sáhnout na kapacitu držitelů normálních skipasů, které tímto defacto okrade -jsou předbíháni a tím o svou zakoupenou kapacitu okrádání tím víc, čím více VIP skipasů provozovatel prodá (VIP okrádání vyšší obsazeností nejsou, ti se předbíhají a jezdí stále stejně, ale POZOR: pokud by nastal stav, že bych jich bylo tolik, že by stáli ve frontě, tak za této situace by držitelé normálních skipasů nejezdili už vůbec, na lanovku by se nedostali a provozovatel jim tak vlastně prodal kapacitu, kterou nemá tj. jinými slovy svou kapacitu prodal dvakrát. A to je OK?

07.01.2020 14:54:56 #63 

korsičan muž

>> #60, Tomáš Roba – SNOW, 07. 01. 2020 14:31:24

Co je to za nesmysl ???

Když si koupíš u nízkonákladovky letenku, tak dostaneš úplně stejnou službu (let z bodu A do bodu B), jako ten co si koupil větší sedadlo a rychlejší odbavení za trojnásobnou cenu. V bodě „B“, budete oba stejně a ne že ten z VIP službou tam přistane o dvě hodiny rychleji.

Prodejce letenky ti nelže, protože dopředu při koupě letenky víš, že na odbavení máš být v 10h, letadlo startuje ve 12h a přistáváš v 16h. A ten co si zaplatí VIP službu tam má napsáno, že odbavení je v 11:30, letadlo startuje ve 12h a přistává v 16h.

Tak. A nyní mě můžeš konkrétně vypsat, co podobného tento skiareál píše při úprodeji obyčejných a těch neobyčejných skipasů.

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

07.01.2020 15:04:27 #64 

korsičan muž

>> #57, johnycek, 07. 01. 2020 13:59:05

Já jsem mimo pořád . :-)

Ale bude tím, že mám úplně jinak směrovaný morální kompas.

07.01.2020 15:07:24 #65 

korsičan muž

>> #55, oblouk, 07. 01. 2020 13:58:11

Přesně tak.

Život není spravedlivej.

Někdo daně platí, někdo ne.

Někdo dotace pobírá, druhý ne.

Někdo za to sedí, někdo ne.

Někdo předbíhá, druhý ne.

A vo tom to je.

07.01.2020 15:24:12 #66 

Tomáš Roba - SNOW muž

>> #63, korsičan, 07. 01. 2020 14:54:56

OK, ty letenky nebyl dobrej příklad. Souhlasím s tím, že oba přistanou ve stejnou dobu, je se ten vip dostane do letadla dřív. Beru zpět. ;-)
Mě jde od začátku jen a jen o to, že zakoupením normálního skipasu DOBROVOLNĚ souhlasím s tím, že mě budou ti s tím dražším skipasem předbíhat. Nehledě na to, jestli mě na tuhle skutečnost někdo výslovně upozornil, nebo ne. Ten dražší skipas je uveden v ceníku a to stačí k tomu, abych si tuhle skutečnost z toho vydedukoval…
Jo kdyby v tom ceníku uveden nebyl, tak pak to by byla sviňárna. Ale takhle se není vůbec o čem bavit.

Potká Venuše Zemi a ptá se: "Proč se drbeš?", "Ále, chytil jsem lidi!", "Neboj, to přejde...". :-)

07.01.2020 17:46:34 #67 

M.art.in muž

Jen se zeptám… kolik lidí si ve Špindlu kupuje ty “předbíhací” skipasy? To zdržení fronty je opravdu tak velké? Stojí to vůbec za řeč?

Rock 'n' Roll Forever...

07.01.2020 18:37:03 #68 

johnycek muž

>> #67, M.art.in, 07. 01. 2020 17:46:34

Abych tě uvedl do obrazu : tady šlo hlavně o to, co to znamená prasárna a tak nějak vymezit, kde začíná a končí svoboda podnikání. O předbíhání a frontách tady vůbec nejde :-)

07.01.2020 18:58:03 #69 

Nojby

Tady zase někteří objevují Ameriku.

>> #57, johnycek, 07. 01. 2020 13:59:05

Jánošíkovský přístup :-D

Dycky Vist!

07.01.2020 19:19:04 #70 

valerius

Zkusim se co nejneutralneji zeptat, co dle vas provozovatel Spindlu porusuje? Nejaky zakon, nebo rad, ujednani s pronajimatelem, nejake mravni zasady? A jaka je adekvatni reakce na jeho preciny? Vazne me to zajima pohled mistnich.

Take bych se zeptal na ten kritizovany fast-track. Jak je ta lajna siroka? 4, ci 6 lidi u 4 a 6 sedacky, ci na jednoho cloveka? Nevim, uz jsem tam delsi dobu nebyl.

07.01.2020 20:04:46 #71 

korsičan muž

>> #68, johnycek, 07. 01. 2020 18:37:03

Svoboda podnikání mimo jiné znamená –

1 – že můžeš důchodcům prodávat hrnce za 60 tisíc

2 – prodávat energie za super výhodnou cenu

3 – prodávat dopředu skipasy a pak nepustit vleky z důvodu namrznutí lana (bez vrácení peněz)

4 – prodávat předbíhací skipasy

5 – prodávat super zážitek na skvěle upravených tratích (v reálu od rána rozoraných po fresh tracku)

6 – platit v Taxi v Praze 200Kč za kilometr

7 – vyměnit ve směnárně koruny za eura za 15 kus

atd.......

A co z toho je svobodné podnikání a co již spadá do prasárny nepatřící do tohoto století, je pouze na vkusu každého soudruha. Každopádně, my to tady nevyřešíme. My se tady můžeme tak maximálně pohádat. A tím to celé končí.

07.01.2020 20:06:22 #72 

korsičan muž

>> #70, valerius, 07. 01. 2020 19:19:04

Stačí navštívit jejich fcb. Tam je látky na toto téma dost.

07.01.2020 20:52:38 #73 

HonzA_ muž

>> #63, korsičan, 07. 01. 2020 14:54:56

Opatrně při srovnávání s létáním – když koupíš Business class, máš nalítáno dost mil a nebo prostě jen připlatíš, nemusíš čekat dlouhou frontu na odbavení apod. a jdeš přednostně…

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

07.01.2020 21:09:00 #74 

oblouk

>> #65, korsičan, 07. 01. 2020 15:07:24

Proč se nedokáže většina lidí smířit s tím,že-život není spravedlivej,když tato skutečnost nás všechny provází od narození do smrti.Je to tak a je to tak jistě i správně.To je život.

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

07.01.2020 21:40:26 #75 

m3 muž

Vstupní informace znají všichni co chtějí do Špindlu jet (nebo mohou znát ) a je jen na nich jak s nimi naloží. Srovnávání zdejších novodobých Jánošíků legálně a v rámci zákonů podnikající osobu (firmu) se šmejdy kteří obelhávají důchodce a jejich představa, že se všichni musí mít stejně je komunismus jak z učebnice soudruha Marxe. A jestli provozovatel Špindlu usoudí, že se mu hromadí ve VIP vstupu fronta, tak zvedne cenu o litr,dva, tři,deset. No a co se stane. Nic, jen si to možná koupí méně lidí. Ještě to ale v žádném případě neznamená, že je automaticky zloděj a gauner.

07.01.2020 21:44:19 #76 

PetrOstap muž

Moc sem nepřispívám spíš čtu, ale některé reakce už jsou mimo mísu. Svoboda podnikání mimo jiné znamená – 1 – že můžeš důchodcům prodávat hrnce za 60 tisíc 2 – prodávat energie za super výhodnou cenu 3 – prodávat dopředu skipasy a pak nepustit vleky z důvodu namrznutí lana (bez vrácení peněz) 4 – prodávat předbíhací skipasy 5 – prodávat super zážitek na skvěle upravených tratích (v reálu od rána rozoraných po fresh tracku) 6 – platit v Taxi v Praze 200Kč za kilometr 7 – vyměnit ve směnárně koruny za eura za 15 kus

1. Ano můžeš třeba v kamenném obchodě nebo e-shopu – bez nátlaku.
  2. To se běžně děje máš internetové kalkulačky a zjistíš si pro tebe nejvýhodnější cenu – bez nátlaku.
  3. Nevím, ale podle mne maj obchodní podmínky a ty jsi je akceptoval .
  4. No běžně se tak děje ve všech střediscích co mají instruktory lyžování.
  5. Ano to mi štve taky, když člověk přijede do Wurzeralmu a na sjezdovce leží 15–30 cm prašanu a ty ani nevíš kde je konec sjezdovky.
  6. Pokud to má v ceníku je to tvá volba pokud ne je to podvod.
  7. viz bod 6. – bez maskování ceníku.

Nedivím se že EU směřuje silně vlevo, když tu čtu tyhle názory. Rataje nemusím, do Špindlu nejezdím a nikdy nepojedu, ale ono to není růžové ani tady na Šumavě a to třeba z rakouský strany viz Hochficht – každoroční zdražování a čím dál větší fronty a poslední kapka bylo zrušení kotvy na Hraničník a vybudování kabinky – teď se z Hraničníku stal Václavák. A co řek jsem si ok, jezdit tam nebudu a je to.

07.01.2020 22:00:19 #77 

Nojby

>> #5, johnycek, 04. 01. 2020 12:04:35

>> #14, adam 1, 04. 01. 2020 17:38:15

>> #38, Tomáš Roba – SNOW, 07. 01. 2020 08:50:13

>> #67, M.art.in, 07. 01. 2020 17:46:34

Odpověď jsem našel v jednom ze sejkových reportů: „Na to, kolik tam bylo lidí, dnes nestačí stupnice. Narváno od rána až do konce, zoufalci, co chtěli lyžovat, ale dalo to na pár jízd. Já dnes najel okolo 10 km a zabalil to, a to jsem byl schopen ve Svaťáku najet přes 100 km denně. Najedl jsem se u auta a vyrazil nahoru na Vrbatovku, počasí bylo nádherné, tak jsem si to užil. Ještě v 15:45 hodin, když jsem se vracel, stále na Machytku fronta jako blázen a to samé i u pomy. A ještě jedna perlička, ráno se udělala fronta i u Fast pasu na cca 5 minut, to je hotovo… :-?, chudáci si připlatí a hnijou tam taky… :-D

Dycky Vist!

07.01.2020 22:06:24 #78 

Nojby

>> #76, PetrOstap, 07. 01. 2020 21:44:19

4. No běžně se tak děje ve všech střediscích co mají instruktory lyžování.

To opravdu takto někde funguje? Já jsem si před lety zaplatil individuální výuku + permici a stejně jsem s instruktorem stál ve frontě.

Dycky Vist!

07.01.2020 22:54:32 #79 

Harry žena

>> #48, korsičan, 07. 01. 2020 13:02:58

Nedávno jsem četl článek o tom, jak stěžovatel prohrál u soudu spor o „solární sušičku prádla“ za tuším 3800Kč a v balíku mu přitom přišla obyčejná šňůra na prádlo za 30 kaček.

:DDD. To budem zhanat zene k narodeninam. Dopredu ju na to pripravim ze bude solarna. Snad ju to nenasere v tom ocakavani nekonecnej nadhery riesacej jej problem zo susenim, ked zisti ze vsak uz ma doma tri.

Ved najkrajsie je aj tak sa tesit …

Akurat som v piatok riesil kamosa co isiel do Jasnej lyzovat. Priemerny lyziar.

Stojeden argumentov proti ked som mu odporucal male stredisko s kilometrovou cervenou zjazdovkou 12 km od Jasnej, perfektne spravovanym a bez kop ludi

Vcera som si ho vypocul s komentarom, ze uz nikdy viac.

Neverim.Pojde zas. A zas mu to budem vyhovarat…

To je proste ludska podstata. Clovek potrebuje byt ojebany, najlepsie za kopu prachov. A potom sa este chce lutovat. Co uz s tym …

caute Harry. .

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

08.01.2020 08:06:23 #80 

korsičan muž

>> #73, HonzA_, 07. 01. 2020 20:52:38

To je popsáno už v bodě 63.

>> #76, PetrOstap, 07. 01. 2020 21:44:19

1.Ano můžeš třeba v kamenném obchodě nebo e-shopu – bez nátlaku. 2.To se běžně děje máš internetové kalkulačky a zjistíš si pro tebe nejvýhodnější cenu – bez nátlaku. 3.Nevím, ale podle mne maj obchodní podmínky a ty jsi je akceptoval . 4.No běžně se tak děje ve všech střediscích co mají instruktory lyžování. 5.Ano to mi štve taky, když člověk přijede do Wurzeralmu a na sjezdovce leží 15–30 cm prašanu a ty ani nevíš kde je konec sjezdovky. 6.Pokud to má v ceníku je to tvá volba pokud ne je to podvod. 7.viz bod 6. – bez maskování ceníku.

1 – Jasně, důchodcům nikdo u hlavy bouchačku nedrží, stejně jako je nenutí jezdit na předváděcí akce. Je pouze na nich, zda ten leták ve schránce akceptují, nebo ho vyhodí do koše.

2 – Nikdo ti nebrání udělat osvětu v seniorském sektoru a vysvětlit jim, jak kalkulačka funguje. I v tomto případě je pouze na nich, zda smlouvu podepíší, či nikoli.

3 – nevíš, ale víš že kupující podmínky akceptoval. Takže je to jako v bodech 1 a 2. Opět dobrovolné a kupujícím akceptované. Je zajímavé, že u důchodců při prodeji hrnců a energií ty podmínky neakceptuješ, zato lyžař je má vstřebat automaticky.

4 – Neznám středisko, kde by instruktor předbíhal se žáky a za dobu co lyžuju, jsem se s takovým chováním nikde nesetkal.

5 – To je asi ten největší vtip tady. To že v noci začne sněžit a nakydá 30cm sněhu a tudíž ráno nebudou varhánky, tak s tím počítá úplně každý lyžař co na hory jezdí (a jistě nás není málo, kteří se dokonce na tento stav těší a dokonce ho cíleně vyhledávají) . Nikdy jsem nepotkal člověka, kterého by to nějak překvapilo. Ty jsi první . Na druhou stranu neznám člověka který by řekl – jak já se dnes těším na super lyžovačku na rozorané sjezdovce, jupííííí. :-) :-) Každopádně to nelze srovnávat s tím, že přijedeš ráno na první lano a sjezdovka už je rozoraná od lidí, co tam hoblují svah dávno před tebou. To je jako přijít do restaurace na snídani a obsluha ti jí naservíruje do použitého nádobí od lidí, co přišli snídat před tebou.

5 – takže stejně jako v bodech 1, 2 a 3.

6 – jako v bodech 1,2,3 a 5

7 – opět jako v bodech 1,2,3,5 a 6

To že jde Evropa doleva je bohužel vina všech těch elit, které žijí mimo realitu a jako bonus káží vodu a koupou se v šampusu. A ještě větší chyba je to toho stáda, které bečí a šlape brázdu jak bača píská.

Nejlépe to asi v posledních dnech zhodnotil Ricky Gervais.

08.01.2020 08:30:23 #81 

Harry žena

>> #80, korsičan, 08. 01. 2020 08:06:23

1 – Jasně, důchodcům nikdo u hlavy bouchačku nedrží, stejně jako je nenutí jezdit na předváděcí akce. Je pouze na nich, zda ten leták ve schránce akceptují, nebo ho vyhodí do koše.

2 – Nikdo ti nebrání udělat osvětu v seniorském sektoru a vysvětlit jim, jak kalkulačka funguje. I v tomto případě je pouze na nich, zda smlouvu podepíší, či nikoli.

Co si este nestretol seniora so znizujucou sa mozgovou kapacitou?

Tam by som za tie „hrnce " tu bandu zatvaral, ryzuju na prirodzenych biologickych procesoch. Cloveku je tazke odobrat moznost o svojej pricetnosti rozhodovat, ale tu by som ten "volny trh“ jasne kopol do rit..

Legislativne.

Ovsem, do Spindlu chodia ludia pricetni.Teda, aspon navonok tak vyzeraju.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

08.01.2020 08:31:46 #82 

HonzA_ muž

„Prodejce letenky ti nelže, protože dopředu při koupě letenky víš, že na odbavení máš být v 10h, letadlo startuje ve 12h a přistáváš v 16h. A ten co si zaplatí VIP službu tam má napsáno, že odbavení je v 11:30, letadlo startuje ve 12h a přistává v 16h.“

Tak, a teď tu analogii dotáhneme do konce:

• lanovka jede 10 minut pro každého
  • když přitlačís a zaplatíš si VIP, jdeš rovnou mimo frontu
  • když nemáš VIP, musíš případnou frontu vyčekat

Myslím, že takhle to srovnatelné je.

Nicméně, mezi leteckou dopravou a sportovní a volnočasovou aktivitou rozdíl je. A velký. To co lidé zkousnou u dopravní služby, nemusí skousnout u sportu. Tam tak nějak většina lidí očekává, že si všichni budou v podstatě rovni a ne že se bude úroveň servisu lišit podle toho jak moc zachrastíš měšcem..

Neberu Igorovi právo použít i tenhle nástroj k diferenciaci ceny, za kterou dokáže svou službu prodat různým zákazníkům. Ale vypovídá to hodně o způsobu vnímání světa v TMR.

Já nikomu svobodu podnikání brát nechci, ale pokud mám volbu, snažím se své peníze utráce u lidí / firem, s jejihž viděním světa (které se do způsobu podnikání promítá) se dokážu ztotožnit.

A s TMR vidím téměř nulový průnik. Takže tam ne. Ledaže by to byl poslední areál…

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

08.01.2020 08:42:25 #83 

Mára Bednářů muž

Podle me se tady zamenuji dve velmi rozdilne veci a tim je predbihani a predbihani. Stredisko ma dve rozdilne vstupni brany a rychlost odbaveni techto bran je zavisla podle fronty v kazde brane. Predbihani by bylo, kdyby v brane 1 predbihal lyzar ostatni lyzare v brane 1. Tyto dve brany se nasledne slucuji v jeden odbavovaci usek pred nastupem na sedacku / kotvu a pravidlo silnicniho provozu tam neexistuje, tudiz je na lyzarich jak si vyjdou vstrict ze ZIPovanim z obou bran. Stejne brany byly / jsou na hranicnich prechodech s rozdilnym casovym odbavenim podle toho do jake brany se zaradis a v brane 2 muzes byt rychleji odbaven jak auto v brane 1, ktere prijelo drive pred tebou.

Stredisko kde maji prioritu instruktori s detma je napr. u nas a to nejenom na sedacce, ale i na kotve. Mne osobne to vubec nevadi, protoze instruktori aspon nenahani X deti ve fronte, ktere se jim muzou promichat mezi ostatnima. Takhle prijedou druhym vstupem kde se v klidu radne seradi a nasledne jsou vsichni naraz odbaveni. Jak tak ctu tvoji averzi, tak to by se ti asi u nas otvirala kudla v kapse, kdyby prijel instruktor s 6ti prckama do brany, ktera je tesne vedle nastupu na lanovku ;-)

08.01.2020 08:55:26 #84 

korsičan muž

>> #82, HonzA_, 08. 01. 2020 08:31:46

Já taky neberu nikomu ve Špindlu svobodné podnikání. Právě naopak. Ať si každý podniká podle svého. A je mi šumák, zda prodává předražené hrnce, výhodné energie či předbíhací skipasy. Lid je snad svéprávný, číst umí, všeobecné podmínky jsou známé a dostupné, takže je to pouze na duševním rozpoložení spotřebitele.

Já jim přeji, ať je tam těch VIPáků co nejvíc. Ať mají co největší prodeje předbíhacích skipasů, nejvíc fresh tracků (klidně ať zavedou i před fresch tracky třeba od 4h ráno), záchody pro vyvolené co si předplatí, obsluhu nahoře bez atd.

To je všechno v pořádku.

Když se najde dostatečně velké stádo, co toto bude akceptovat, proč ne.

Já tam už nikdy za těchto podmínek lyžovat nepojedu a svoje peníze utratím jinde. Zhruba tak, jak popsal Harry v postu 81. Na druhou stranu je mým právem se k tomu stavu vyjádřit. Podle mě to správné není, ale to je tím, že jsem mimo (jak zde bylo několikrát řečeno).

Sto lidí, sto chutí.

08.01.2020 09:10:03 #85 

Harry žena

>> #84, korsičan, 08. 01. 2020 08:55:26

ale to je tím, že jsem mimo (jak zde bylo několikrát řečeno).

Jako, korsi, nehnevaj sa , ale kto ma okolo seba taku kopu dreva musi byt mimo zakonite… :DDD

Ak Ta to potesi, tak pre mna mimo nie si.Mimo mi pripada kopa inych obyvatelov tejto planety, ale to je na dlhsiu debatu. S Tebou by som ju rad pri tej kope absolvoval.Kludne by som si aj pivo doniesol. To by nebol strateny cas. :-D

caute Harry

08.01.2020 10:43:05 #86 

M.art.in muž

>> #78, Nojby, 07. 01. 2020 22:06:24

Na Říčkách to tak je. Instruktoři a skiklubáci mají svůj vlez k lanovce mimo frontu.

Rock 'n' Roll Forever...

08.01.2020 11:35:41 #87 

korsičan muž

08.01.2020 15:48:26 #88 

valerius

>> #72, korsičan, 07. 01. 2020 20:06:22

Ja vim, proc do Spindlu nejezdim. Ale zajima me nazor tvuj na chovani Rataje a TMR a tve predstavy o adekvatnich reseni. Nejake priklady, spis abych ukazal, na co se ptam, jsem ti dal ve svem postu #70, tady

08.01.2020 16:41:05 #89 

Nojby

Dycky Vist!

08.01.2020 16:58:42 #90 

korsičan muž

>> #88, valerius, 08. 01. 2020 15:48:26

Tak já jsem asi ten poslední, ale budiž.

Řeknu to takto. Soudruh Rataj dokázal z nejlepšího střediska v tomto státě během pár let, vyrobit suverénně to nejhorší. Z olympijského vítěze udělal účastníka pralesní ligy.

Těch důvodů je celá řada.

Špindl byl vždy první, co zahajoval sezonu, stejně jako jí poslední zakončoval. Středisko se vždy snažilo v co nejkratší době zprovoznit maximální počet sjezdovek. Tak tomu bylo celé roky, ne li desetiletí. Přišel Rataj a Špindl je na chvostu. Na začátku sezony otevře modrou Hromovku a s tím si vystačí až do nového roku. Jen s největším úsilím se snaží otevřít co nejméně sjezdovek, zřejmě kvůli co nejnižším nákladům. Taková Labská se letos asi nerozjede a to máme první týden ledna za sebou. Na únor s velkou slávou vše spustí, aby to v půlce března z poloviny zavřel (z ekonomických důvodů) a za pár dní to zavře celé.

Jeho šestisedačka je jediná na světě, která neustále z nikomu neznámých důvodů zastavuje. To je naprostý unikát.

Stejně tak je naprostým světovým unikátem, pouze Špindlerovské namrzání lana, které ovšem nikdy nenamrzalo. Já ve Špindlu odlyžoval desítku let a NIKDY jsem namrzlé lano nezažil, stejně jako jsem nezažil neustálé zastavování lanovky na Svaťák. Nikdy !!!! To se vše děje až od příchodu Rataje.

A ještě jednu poznámku bych měl. Pokus se zamyslet nad tím, proč v Ratajově Molltalském středisku neprodává předbíhací skipas a proč tam nejsou fresch tracky ??? Co myslíš, že je tím důvodem ???

No, já bych řekl to, že Rakušáci nejsou ovce, se kterýma by si každý vytřel záda.

Hlavním problémem je ovšem prodejnost „hvězd“, který se za jím hozený mrzký peníz klidně nazí vykoupou před televizí Nova v zaplněném septiku. A když použiji nedávný krásný příměr z poza oceánu, když ISIS vybuduje lyžařské středisko, tak všichni ti naši VIPáci se hned za 7,50 v euru, budou intenzivně angažovat. Včetně těch co celé roky hlásají odpor ke komerci a dnes jsou na Ratajových billboardech.

Ale znova říkám, ať si tam Igor dělá co chce. Když se najde takové stádo ovcí co mu to bude žrát, tak proč ne. :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy