Domů Diskuze Osobnosti Šárka Strachová

Šárka Strachová (strana: 4)

22.01.2012 10:20:06 #91 

Harry žena

>> #89, Pavlos, 22. 01. 2012 10:10:17

Prve kolo staval tatko? Fuu,dufam ze bude aj druhe/nech rychlo zmenia pravidla!!/.

My Slovaci pred Obrakom Snov potrebujeme dvihnut sebavedomie.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

22.01.2012 10:23:21 #92 

Tom_

>> #89, Pavlos, 22. 01. 2012 10:10:17

Jak je ve Schladmingu?

It's only skiing

22.01.2012 10:23:46 #93 

Tom_

It's only skiing

22.01.2012 11:03:46 #94 

Dali muž

>> #91, Harry, 22. 01. 2012 10:20:06

Se sebevědomím byste neměli mít problém, taky Kantorová je v druhým kole!

22.01.2012 11:22:22 #95 

Pavlos muž

>> #92, Tom_, 22. 01. 2012 10:23:21

Nejel jsem. Nevejdu se do boty a vypadá to na výměnu Raptorů za nějakou širokou bačkoru. Mám podle doktora poúrazovou změnu holeně…

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

22.01.2012 11:50:21 #96 

ivan

Tak tomu říkám „slovanská myslivna“! Zuzula a Kostelic uchovali a zhmotnili nejlepší tradice „koumáckých“ slalomů, kde se jen tak nedá bušit zlevadopravadoleva.

Ten chytáček na holky vyšel perfektně, tomu říkám 100% zhodnocení výhody „trenérského“ kursu. Jak tam ty dvě hvězdy vlítly a vylítly, to mi připomnělo dávné doby, kdy jsme zažívali pár starších masochistů, kteří to nechali závodníka rozkulit a pak se muselo najet jen z jedné strany, navíc z té „nelogické“ (to tady bylo aspoň pravidelné), jinak konec. A tohle až třikrát v jednom slalomu, pamatuju.

Harry to odhadl, young lady Shiffrin se zřejmě předpodělala už na startu a respekt z podložky a tratě z ní padal v každém oblouku.

Řekl bych, že Šárka zhodnotila zkušenosti, zajela svůj standard mezi 15.-20.místem (výpadky jí pomohly na 14.). Ovšem ta jízda? Už se mi to zdálo vidět posledně a teď na tvrdém to bylo markantní. Ona brány najíždí s úvodním driftem, jako kdyby jela či trénovala na budoucí obřačce. Ale ve slalomu na slalomce? Jestli tohle je ta nová technika, tak je skutečně unikát. Bohužel se zatím, afaik, změna u SL s R 23 neplánuje.

Ale do 10 by jí to konečně dát mohlo, dobrých minimálně 24 bodíků by bylo.

Kostelic to taky postavil zajímavě!

Kitan pojede jako 2. na bezva trati. Měl by udělat ten druhý dobrý výsledek a nakročit tak k 30 ve WCSL.

Zajímavost: kluci mají převýšení 199 m, holky 193. Džendrko­rektnice si jistě libují. Teď holky ještě vrátit do Kitzbuhelu, ne?

22.01.2012 12:06:26 #97 

Harry žena

>> #93, Tom_, 22. 01. 2012 10:23:46

Nie.Moc by som riskoval na Zuzulku,a moc som tomu neveril.

Tak radsej setrim na pivo na obrak Snov.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

22.01.2012 12:21:23 #98 

Harry žena

>> #94, Dali, 22. 01. 2012 11:03:46

Kantorova v druhom kole?No to ma podrz,hned to idem pozret.Pocitam ze v druhom kole bude viac prekvapeni,lebo takto kvalitna podlozka musela utiahnut 60–70 pretekarok vo vynikajucom stave,a kto ovlada tvrdo,tak bral.

Ako noha?

>> #96, ivan, 22. 01. 2012 11:50:21

Tak s tou vlasenkou si to vystihol.Prudka zmena rytmu,potom jak to viditelne Marlies aj Riesch pustili a rozpumpovali,sa im vypomstila.Ale horeli aj ine,aj ked mali uz informaciu o probleme.

Ivane,v minulosti som zazil slalomy,ze by som potreboval spolujazdca s udajmi o trati,tak boli prespekulovane postavene.

Vsetci tychto budovatelov trati milovali!Ale aspon bola sranda.

Sarka sa uz pripravuje na buducu zmenu pravidiel v slalome.Prudke jej vyslovene nesedi,netriafa obluky,driftuje ako hovoris.

Ale pockaj ,na placatom nas niekde moze prekvapit.

Zajímavost: kluci mají převýšení 199 m, holky 193. Džendrko­rektnice si jistě libují. Teď holky ještě vrátit do Kitzbuhelu, ne?

Ja som za ,taka mausefalle v ich podani by musela vzrusit kazdu Dzendrkorektni­cu.A mozno by odpadol aj problem s kontrolou spodneho pradla.

caute Harry

22.01.2012 12:38:09 #99 

ivan

>> #98, Harry, 22. 01. 2012 12:21:23

Víš, jak to bylo. Jezdilo se pomaleji a oblouky jinak, a tak tam bylo určité místo pro „špekulácie“. Jakmile se to zrychlilo do dnešní podoby, slalomy se nutně zjednodušily, viz nakonec i jednotyčový.

My jsme historky starých zbrojnošů o dávných slalomových figurách jako např. houslový klíč taky už jenom slyšeli…

Ale pořád je tam v rámci pravidel a s oporou o ně prostor pro drobné „záludnosti“. A je už věcí stavitele, zda a jak to pro svého/svoje koně využije. Tenhle dnešek si dejte do skript pro trenéry!

22.01.2012 13:04:09 #100 

Dali muž

>> #96, ivan, 22. 01. 2012 11:50:21

V druhým kole na ní byl ještě smutnější pohled. To bylo (kromě tý plochý pasáže) jako jízda na o dvacet centimetrů delších lyžích. A nešlo jen o nadriftování, ale často o smyk v celém oblouku.

22.01.2012 13:05:33 #101 

TNS muž

Tak hádam to tej Veronike..včera som sa tešil predčasne.V rádiu som počul slalom,premié­ra,zlato a nakoniec vysvitlo,že to bola Peťa Vlhová,ktorá na juniorskej olimpiáde v IBK zajazdila zlatý slalom.Ja som sa tešil už včera,teraz je to na Veronike:)

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

22.01.2012 13:22:18 #102 

Pavlos muž

Veronika nakonec třetí. Gratulace!!!

ŠZ 16. s odstupem +2,49 na vítěznou Kirchgasserovou.

>> #100, Dali, 22. 01. 2012 13:04:09 Nejsem odborník, ale zdá se mi, že má špatné načasování do oblouku. Kde ostatní ze špičky už mají přehraněno a točí vlastně nad tyčí, ona drží pořád ještě ten starý oblouk a ten nový točí až pod tyčí.

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

22.01.2012 13:28:04 #103 

Dali muž

>> #102, Pavlos, 22. 01. 2012 13:22:18

Řelk bych, že je to tak. A pak jí nezbývá, než to usmýknout.

22.01.2012 14:20:34 #104 

Tom_

>> #95, Pavlos, 22. 01. 2012 11:22:22

Tak to sorry, netušil jsem, že je to tak závažné, když jsi to léčil mastičkou. Good luck!

It's only skiing

22.01.2012 15:36:50 #105 

Harry žena

>> #102, Pavlos, 22. 01. 2012 13:22:18

Ja mam prave pocit,ze Sarka nasadzuje moc skoro,pricom jej chyba kratky zaber pri brane.Obluk robi dlhy,na lyziach mi pripada strasne tvrda,prisamvacku jak ladova sfinga.

Chyba jej uvolnenost,take to zmekcenie jazdy,trochu gymnastiky.Asi je taky typ,a preto jej otec dobre hovori,ze technika ktorou disponovala pri nom,bola vysoko ucelova a na nu stavana.

Mozno by sa k tomu mohol vyjadrit Mski.Ten bol pri nej dva roky blizko.

Rozmyslal som aj nad tym co minule nacrtol Ivan ohladom materialu.Bud tvrde lyze alebo boty.Akoby nebola schopna kratkym zaberom prehnut lyzu,a tak pripada ako by ich mala dlhsie o 20 cm jak hovori Dali.Tym padom drift,smyk atd.A pruser je na svete.

Velmi zaujimavy pohlad bol zblizka ukazany zaber na Poutiainen a Sarku zblizka v troch branach.Tam ,kde Tanja obluk vyrezala jak na korculiach,tam Sarke sekala noha jak na pile.Tam je velky problem,tym padom trpi predozadne urychlovanie.

caute Harry

22.01.2012 18:51:00 #106 

ivan

Sice to nakonec vydalo na 16. místo za 15 bodů, ale kde to jsme, jestli tohle hodnotíme pozitivně?

Nakonec spadla, i když díky tomu, že holky za ní vesměs nebodovaly, „jen“ na 15 WCSL. Bohužel příště bez slušného výsledku spadne zase níž. Má už jenom 3 slalomy. Teď už se jí neobhajované loňské body budou čím dám víc vymstívat (budoucí odpočty 140, 160, 180, zápočty při její výkonnosti nevidím na víc než na cca 15 bodů/závod, finále WC nepojede).

Ve WCSL i tak spadla ze 131 na 126 bodů a Lindsey je už před ní. A bez výrazného výsledku bude padat dál. Jak to v praxi vypadá, si ostatně vyzkoušela na GS, kdysi nejlépe 17,. nyní daleko za 30/WCSL.

Dával jsem si teď dohromady její staré obřáky. Sice nikdy neplatila za extra obřákářku, ale ta statistika vůbec není k zahození.

Jsou i horší věci na světě a tohle je „furt jenom lyžování“, ale v celém kontextu to všechno nic bagatelního není.

22.01.2012 23:12:22 #107 

Dali muž

Nemáte, prosím, někdo někde dnešní Šárčinu jízdu a nehodil sem link? Chtěl bych se na to ještě pořádně podívat. Díky.

23.01.2012 02:45:09 #108 

mski muž

Taky bych uvital nejake video ze zaznamu.

Soude podle vseho co jste vsichni shora popsali spolu v kombinaci jak Sarku znam a co jsem videl z neco malo zaznamu z minulych nedavnych zavodu se domnivam nasledujici..

ale jeste pred tim nez se dostanu k podstatnemu.. me zle, nediplomaticke a skodolibe ja mi nedovoli si nepridat nasledujici poznamku..

takto to vypada a vypadalo-by, kdyby se misto P.S. k Sarce dostal napriklad Wartus a jemu podobni, co vedi vo co go.. ale fakt, vazne, bez urazek a bez zesmesnovani..

v takoveto zmeny a zavery(tedy k odepsani vykonosti zavodnika), vedou scestne teorie uvadene do praxe zalozene na tlakovani lyzi v oblouku ve a nebo na spadnici a nebo tesne pod ni.. napriklad.. a tim skala mis-koncepci jiste nekonci…

ano, Pavlosi, Sarka ma spatne nacasovani oblouku.., a ano Harry, Sarka zacina oblouk moc brzy a pak v nem setrvava moc dlouho.. a pritom pusobi malo uvolnene. A ano Dali a Ivane, pusobi to pak cele tvrde jako kdyby lyze byli moc dlouhe a tvrde a moc tvrde boty a ja nevim co jeste…

ALE PROC TO TAK VSE JE! ??

to je podstatne ze?

muj nazor?

cele to tkvi v provedeni pohybu !! v technice provedeni pohybu!! jak to dela a jakou ma vizi na ktere pracuje v treninku a jak pripravuje svou telesnou schranku.

vsimli jste si nekdy jak i male dite, kdyz mu date do ruky ovladaci stick a hraje nejakou digi hru, jak velmi rychle se nauci stick ovladat a hru zvladat na vytecnou?

kdyz stick bude zavadny a nebo hra jako takova bude mit nejakou zavaznou chybu, nepujde mu to!

Chyba je jednoznacne a stoprocentne na strane trenera – treneru Sarky, nasledne na jeji fyzicke ale i mentalni priprave (viz jiz zminena vizualizace), hrube nepochopeni spravne techniky a pripravy pro ni!

Sarka soucasne neni schopna razantne a vcas (tj. pred spadnici) prehranit lyze, preorientovat se cela do noveho smeru, pohyby sveho tela dostatecne vyvazit sily ktere na ni pusobi.

Zacina oblouk na hranach malo, ty nezabiraji, potrebuji pak delsi drahu i cas na zmenu smeru, nezakousnou se do oblouku, smykaji..

Proto zacina ten oblouk moc brzy, kdyby to se stavajicim provedeni sve techniky zataceni neudelala, cele by to uplne podjela a ani by se do dalsi brany nevesla.

Zcela proste.. ani na to nen potreba vysokoskolsky diplom. Ze?

M.

jen mrtva ryba plave s proudem...

23.01.2012 08:46:26 #109 

claid

>> #108, mski, 23. 01. 2012 02:45:09 doporučuji se přihlásit na Eurosportplayer.cz stojí to 3,9€ na měsíc a nejen že jsou k mání live přenosy, ale hlavně také knihovna, kde se dá vyhledat cokoliv co bylo vysíláno. Tak se dá dohledat i ta Šarka..

23.01.2012 20:43:06 #110 

ivan

>> #108, mski, 23. 01. 2012 02:45:09

Loni jsme to pitvali docela dost. Mám pocit, že letos je to snad ještě patrnější, asi se v té zoufalosti „zdokonalila“ a poctivě ji už začíná zažívat…

Zajímavý postřeh jednoho donedávna WC trenéra (tučně já):

„It seems to me the entire Austria women’s slalom and GS group has gone to school on their skiing and made targeted changes. From upper body and core strength to pole plant skills and timing, they have improved. Along with that, they have definitely improved their inside foot control and transition skills, allowing cleaner initiations and earlier pressure.“

Nejlíp z holek je to vidět na Marlies, kolik oblouku zvládne už mít u tyče, tam, kde se Šárka teprve zoufale snaží „chytit hranu“.

Připadá mi to, jako kdyby Š + Š věděli, že je třeba včas přehranit a zahranit, proto začíná brzy, ale nedokáže – pokud je to její ambice, pro média zvaná „nová technika“ – takové to chlapské „poslat“ trup do směru (jak píšeš výše „preorientovat se cela do noveho smeru“) a lyže nechat těsně objet tyč, „poslat“ je okolo tyče.

Jenže sladit tohle všechno dohromady, mít lyže ještě ne pod velkým tlakem „zaryté“, ale už zahraněné a zatížené natolik, aby zatáčely, už musí být, hlavně pro holku, hodně těžké. Dovedu si představit, že to vyžaduje hodně cílené posilování se schopností udržet velké síly i v maximálních rozsazích (což ale platí tak jako tak) – možná to nezvládá, nebo to trénují blbě. Anebo mají blbě i tu „vizi“ takového oblouku a takové jízdy.

24.01.2012 14:54:08 #111 

MirekP

>> #110, ivan, 23. 01. 2012 20:43:06

Ivane, co znamena tucne ja?

24.01.2012 19:25:52 #112 

HonzA_ muž

>> #111, MirekP, 24. 01. 2012 14:54:08

Že se Ivan rozhodl tu část textu zvýraznit, protože je k věci?

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

24.01.2012 19:39:42 #113 

Thomas muž

Teď sem se vrátil z hospody.Koukal sem na Schladming muži slalom, který ještě není skončený a nevím jak dopadne. Vpodstatě po první třetině jízdy jsem dovodil výsledek aktuálního jezdce, což mi v hospodě tipováním po 3–4 pivkách vyšlo celkem dobře. Ač sem lyžařský nevzdělaný a amatérský total magor milující lyžování, hodím sem svůj názor, vod toho je ta diskuse ne???. To co kraluje, předvedl Marcel Hirscher a Mario Matt. Kdo se nepřizpůsobí novému zrychlujícímu trendu, nemá šanci . Hodil jsem to sem na snow už před rokem, když jsme probírali Marcela Hirschera a jediný si toho tady všiml byl MSKI. Hoši, co si myslím??? Můj názor je ačkoli máte jiný, že Světáku vládnou borci co dokonale !!! zvládají vystřelovaný oblouk na vnitřní lyži a to už v takové pozici co už jiní v postoji fyzicky neustojí, což je srdcová podstata telemarku. Kdyby to pilovala i naša Šarina musí se dostat zpět dopřewdu. Otázka je i možná úprava lyží na maximální zrychlení v oblouku,dostal jsem ohromný nápad jak na to při výrobě lyží a zatím to nikdo nevyrábí, nikdo si toho nevšim a ani na lyžích nepopisuje, a to těch výrobců znám dost. Přitom by to urychlilo oblouk neskutečně dynamicky.Berte mě s rezervou jdu z hospody:-D a je to výcuc od pivní pěny, tak pá a jdu spát :-D

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

24.01.2012 23:26:58 #114 

Harry žena

>> #113, Thomas, 24. 01. 2012 19:39:42

Thomasi,co mna uz vsetko napadlo po osmich pivach,a tiez to nikto nechce vyrabat,dokonca ani utriet z tej podlahy.Fuj.

Můj názor je ačkoli máte jiný, že Světáku vládnou borci co dokonale !!! zvládají vystřelovaný oblouk na vnitřní lyži a to už v takové pozici co už jiní v postoji fyzicky neustojí, což je srdcová podstata telemarku.

Len toto mi prosimta vysvetli,nero­zumiem.Musim zas zacat pozivat,inak mi to nepali.

Drz sa cau Harry

25.01.2012 14:45:35 #115 

mski muž

>> #113, Thomas, 24. 01. 2012 19:39:42

tak to me Tomasi hodne zajima, pokud si jeste vybavis co te v alkoholovem opojeni napadalo..

ne fakt, myslim to vazne, prosim napis… Zdravi, Milan

jen mrtva ryba plave s proudem...

25.01.2012 17:12:49 #116 

ivan

Nehodilo by se to spíš do vlákna Worldcup? Šárka do WC taky patří, ale my si tady děláme takovej bordel v tématech, vláknech a příspěvcích, že je utrpení se v tom zpětně nebo dodatečně orientovat.

Teorii „vystřelovaného oblouku na vnitřní lyži“ si taky rád poslechnu. Jeden „jetschwung“ už známe přes 40 let, takže jsem zvědavej – a taky to nemyslím ironicky.

To, že Hirscher „lítal vzduchem“, už tady někdo zmínil. Podle mě je to, co si – možná špatně, uvidím, jak to definuje Thonas – vysvětluju jako „vystřelování“, způsobeno především atypickou tratí s koryty. Ti nejlepší borci jsou schopní omotat se kolem točných tyčí v takové rychlosti a v takových náklonech, tedy s tak „napruženými“ lyžemi, že kombinace tempa, hranění, reboundu a vyjeté trati je až vystřeluje – a ani oni tohle pokaždé nevychytají bez nežádoucí ztráty kontaktu s podložkou. Až pojedou na klasicky betonové a relativně rovné trati, bude to vypadat jinak.

Po vnitřní? Zase bych řekl, že jízdy na takové trati jsou boj na hraně vypadnutí, jde o to ustát, nevyletět, co nejvíc stíhat. A v tom okamžité zatížení lyží vychází někdy všelijak. Na prolinkované doklady jízd, v nichž by se jako stěžejné prvek objevovalo to, co popisuje Thomas, jsem zvědavý.

Nejsem si taky jistý, jak moc lze srovnávat Hirschera s Mattem. Jiné typy, jiné generace, jiné vedení lyží (šířka stopy), držení těla…

Ještě se mi zdálo, to na doplnění svého postu 107, že Hirscher v okamžiku, kdy už jde tělem „dolů“ do nového směru a lyže už má naklopené a ony začínají „objížděčku“ tyče, ale ještě nejsou zakousnuté, jim v tom náklonu stačí krátce pomoct k zatočení krátkým narotováním. Zdálo se mi to ve zpomalených detailních záběrech, které byly v TV přenosu. Chtělo by to ale podívat se ještě. Nějaké cílené a opakované dominance vnitřní jsem si ale nevšiml.

Nemáte někdo link na tu včerejší ČT4?

25.01.2012 19:02:28 #117 

HonzA_ muž

>> #116, ivan, 25. 01. 2012 17:12:49

„Šárka do WC taky patří…“

Ivane, bacha na dvojsmysly u téhle zákeřné zkratky ;-).

25.01.2012 19:05:31 #118 

HonzA_ muž

>> #116, ivan, 25. 01. 2012 17:12:49

„Nemáte někdo link na tu včerejší ČT4?“

1. kolo

2. kolo

25.01.2012 19:52:30 #119 

ivan

>> #118, HonzA_, 25. 01. 2012 19:05:31

Hodnej, díky!

Já už to beru za tak zavedený, že možný dvojsmysly ani nevnímám. Zejména když Šárku zařazuju do WC po bohu Hirscherově a Mattově.

Btw, míval jsem kdysi šéfa, který udělal akademickou kariéru až po profesuru na odborné němčině. A strašně hrdej byl na to, že jednoho dne „objevil“ německé slovo, kdy základem složeniny (to je to poslední z toho složeného) je zkratka: Herren-WC und Damen-WC. To ovšem nešlo o Svěťák, nýbrž toalety.

25.01.2012 21:43:25 #120 

Thomas muž

>> #115, mski, 25. 01. 2012 14:45:35 a Ivan a Harry: Zase jdu z hospody ,nemám čas na analýzu jednotlivě těch jízd tak sorry: Klíčové je to, že všichni aby vyprodukovali počáteční rebound efekt na mega tvrdých lyžích zůstávají příliš dlouho předklonění před osou rovnováhy. To má za následek zakousnutí lyží už ve střední fázi- takovéto cok cok cok a ztráty rychlosti a zahryzávaní hrany lyží. Dělá to 90% závodníků SP a proto se výsledek jízdy dá hodně dobře odhadnout už v počáteční první třetině trati, když se zaměříte na tento prvek jízdy.Klíčové je tedy včasné!!!! citlivé opuštění rovnovážné pozice reboudu a využití nakumulované energie do pohybu vpred i včasné umocnění rotace zavřením boků nebo se tato energie ztratí v přímém direktu na kouskování hran a je tudíš neefektivní. Mě nejvíc pomohlo si to uvědomit, když jsem jezdil po dobré první pomoci slivovicí a ono to nějak instiktivně přišlo.kU.. to sem tady zase něco vypustiil za pivní blábol.

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy

My Dolomiti Skicard

8

Samolepka na lyže

Lyže pro dívku

7

Ponožky

Tělesná váha 120kg

3

ESTER LEDECKÁ

Předvánoční lyžování