18.03.2012 23:18:53 #151
>> #150, hansi, 18. 03. 2012 22:36:07
Hansi ahoj.
Budem politicky korektny a zareagujem len na dve veci.
volba trenéra Štastného se ukázala jako špatná, ale to tak někdy ve vrcholovém sportu chodí.
Nebolo by spatne,keby si sa preluskal vlaknami o Sarke uplne do prvopociatkov zmeny trenera.
A aky mala tato zmena ohlas u niektorych az az expertov na tomto fore.
Zaujimave,od Teba som na temu trenerskej vymeny v tej dobe nezachytil ani mekke f.
Ale je dobre,ze aspon teraz to uz vidis a vies.A ze si vtedy svoje know how nepustil do eteru.Ved naco pre plebs.
Po druhe.
Mohol by si mi ozrejmit,co to u Teba znamena ze Sarka na tom technicky nie je spatne? Ze bude jazdit medzi dvadsiatym a tridsiatym miestom?
Ja si myslim ze je.Presne ako tvrdi Pavlos,Sarke ujel vlak.To som zvedavy,ktory trener sa odhodla ten vlak dobehnut.
No,uvidime za dva tri roky,ako Sarka skonci.Potom uznam ze, mas dobre oko.
caute Harry.
P.S. Nikto neupiera Sarkine zasluhy.Bude zlatymi pismenami zapisana v kronike svetoveho lyzovania,a to sa moc ceni.
19.03.2012 00:24:52 #152
Nikdo tady na ŠZ neplive. Moje dcera je laik (stejně jako já) a na první pohled vidí, že jede jinak.
Jinak samozřejmě děkuju za lekci. Je mi jasné, že v Rakousku je všechno lepší než u nás doma. I ta tráva je tam taková zelenější. Hlavně je potřeba to dát s patřičnou arogancí nám zaprděným čecháčkům najevo.
PS moje dcera nikdy světový pohár nepojede, ale třeba o ní jednou uslyšíš jako o reprezentantce zaprděného Česka ve volejbale
19.03.2012 07:36:59 #153
Hansi,
Jak psal Harry, diskusi o Šárce by bylo třeba znát od počátku (jsou to tady celkem asi tři vlákna), abys měl opravdu přehled o zdejších postojích a mohl z toho vyvozovat jakýsi objektivizující nadhled. Do toho patří nejenom to, jak konkrétně se svého pohybového úkolu (projet konkrétně vytýčenou sestavu branek) zhostí – probírali jsme velmi detailně, zkus si dohledat -, ale i všechny okolnosti změny trenéra, tragické medializace a další související.
Nepamatuju se, že by tady někdo kopal třeba do Bobase, Míly Sochora, Tomáše Krause, ba ani třeba Evy Kurfurstové, ačkoliv nedosáhli (až na Krausíka ve SX) to, co Šárka. Ba ani do Olgy, jestli mě paměť neklame, přestože, imho, její aktivity po 1990 by lecjakou kritiku snesly.
O tom, že ani v Rakousku, ať už dříve, nebo nyní pod vedením „profesora“ Schröcksiho (přitom kéžbychom takového mocného šéfa svazu měli!) není všechno jen skvělé (já vím, tohle netvrdíš), by asi lidé jako Stefan Eberharter, mistr světa posléze vyhozený z repre, Florian Albrecht, nebo třeba i nebožtík Toni Sailer mohli leccos vyprávět. (A mám také svůj velmi znalý, velmi kvalifikovaný a velmi kritický zdroj názorů na rakouské lyžování, und echt österreichisch dazu noch).
Jenže v Rakousku je pro mnohé úspěšný lyžař sice hrdina, ale také jen „kus“, který je, byl a po něm přijdou další, kanónenfutru je relativně stále dost (mladý Hirscher má globus a za ním se už tlačí ještě mladší, třeba Mathis). Kdežto v zemích, kde je mistr světa výjimkou, to prožíváme zase trochu jinak.
Šárce a celé rodině, protože její kariéra byla výsledkem zabejčenosti a soudržnosti celé rodiny, kdy všechno tmelil největší loser toho všeho, paní Jiřina, a kde svou roli zkušebního králíka sehrál Petr mladší, nikdo tady její úspěchy neupírá, nikdo je nezlehčuje, snad všichni je ctí a nezapomínají na ně. Ale asi právě proto tak prožíváme její sportovní úpadek.
Není samozřejmě sama. Ještě hlouběji klesla Sandrine Aubert, co by měla říkat Niki Hosp, jen stín vítězky WC 2007, Lara Gut, nemluvě o ubité končící Anje Paerson, která ale už nikomu nemusí nic dokazovat.
Konstatování, že „technicky na tom není špatně“, mě ale opravdu zaráží. Mohl bys, podobně jako jsme tady minulou sezonu rozebírali technické prvky její jízdy na videu profi kvality, toto své tvrzení nějak doložit? (Jestli ne, neboť správný profík nerozdává své know-how zdarma – zásada, se kterou se aktuálně pokouším vyrovnat a uvažuju, jak ji zakomponovat do svého života -, nebudu se ovšem divit ani zlobit. Ale nesmíš se pak divit, když to fórum „nějak“ ocení.)
Skutečnost, že si rozdílu mezi jízdou Šárčinou a jiných všimne i nezávodnice u televize (mladá sportovkyně jiného odvětví, která už asi nějaké malé „pohybové“ oko má), mi přijde docela výmluvná.
Pavlosi, přeju dceři úspěšnou kariéru. Tuhle jsem si zase trochu početl v tom, co můj ex-spoluhráč a ex-trenér Zdeněk Vrbenský na stránkách cvf.cz píše. Krásné a místy i smutné vzpomínky na lidi, kteří už tu a tam, leckdy předčasně, odcházejí. Včetně kdysi reprezentantů a bývalých mistrů světa, které jsem znal a zažil – když byl 1956 Toni Sailer a další Rote Teufel na vrcholu, byli zase Čechoslováci mistři světa ve volejbalu…
Sežene Šárka trenéra snadno? Jistě, po světě běhá plno maníků k licencí v kapse (dokonce i já mám glejt, který mi formálně umožňuje stát se jím, haha), zlatky k obživě chce každý, ale kdo je vhodný k individualitě, která po většinu kariéry dostávala ryze na tělo ušitou přípravu podloženou naprostým respektováním její osobitosti? Má to být starší expert, hledající svou „poslední výzvu“, nebo naopak mladý Aufsteiger, který by si rád na napravení padlé mistryně udělal jméno? A má to vůbec být člověk, jemuž Šárka poslouží hlavně jako objekt jeho osobní ambice?
Atd. atp., to jsou otázky. Šnečků dychtivých kapustičky jistě bude víc, ale po předchozí neblahé zkušenosti rozhodnout, který je ten pravý, bude těžké. Naši kluci, kteří si svého času najali toho rakouského „chlastače“ (jak říká ministr Šláfnberk) červeného vína, by mohli vyprávět…
19.03.2012 09:21:20 #154
>> #153, ivan, 19. 03. 2012 07:36:59
<OT> CFV má skvěle propracovaný systém práce s dětmi a mládeží. Jejich program MINIVOLEJBAL.CZ přilákal za poslední rok tisíce dětí. Něco takového v lyžování chybí. Je jesné, že hrát volejbal se může klidně i v malém městečku, kde je tělocvična, ale v podchycení dětí a mládeže má ČSL velké rezervy. Zatím se alpské lyžování profiluje jako snobský sport (podobně jako třeba tenis). Tady hlavně selhává stát (potažmo ministerstvo školství), protože ufinancovat sezónu je pro středněpříjmové rodiče nemožné a oddílová podpora je většinou mizivá. </OT>
19.03.2012 11:05:35 #155
Šárce a celé rodině, protože její kariéra byla výsledkem zabejčenosti a soudržnosti celé rodiny, kdy všechno tmelil největší loser toho všeho, paní Jiřina, a kde svou roli zkušebního králíka sehrál Petr mladší, nikdo tady její úspěchy neupírá, nikdo je nezlehčuje, snad všichni je ctí a nezapomínají na ně.
Vystizne napisane.Len silne bycie povahy mozu dokazat to ,co Zahrobski.
A zaplatili za Sarkine vysledky dost vysoku cenu,teda ak sa rozpad rodiny za cenu da povazovat.
Nuz,sme len ludia,nie sme stroje.
**Jestli ne, neboť správný profík nerozdává své know-how zdarma – zásada, se kterou se aktuálně pokouším vyrovnat a uvažuju, jak ji zakomponovat do svého života -, nebudu se ovšem divit ani zlobit. **
Tohto som sa bal.Takto som to v sebe citil,preco si ostal ticho.Som rad,ze to tu stale sledujes/Petre H. sledovanie diskusie na Snow dajte prosim I.S. do pracovnej zmluvy/.
Bude skoda,ak si budes nechavat svoje know- how len pre seba.Ale viem Ta pochopit.
A preto Ta velmi uznavam,lebo viem/teda aspon si to myslim/,AKE informacie a na akej odbornej urovni zdelujes.
Ak uz nenapises ani ciarku,to este rozdycham,len Ta prosim,nikdy sa nezniz na uroven RisaD,nenapis ze nemas zaujem prispievat do tejto uzavretej diskusie,a nevymaz vsetky svoje stare posty.To by ma dorazilo.
Zatal tolko,Vas ritopich Harry.Caute.
19.03.2012 11:14:51 #156
Hansi problem je v tom ze porovnavas neporovnatelne. S aktualnym pristupom SZ by podla mna po prvej sezone letela z kadra OSV. Keby bola zranena ako dotycne co spomenul Ivan da sa to tolerovat. Ale rozpravky o „zlobyvych botach a nove technice“ medialne zvasty „tato sezona mi dala hrozne moc, v hlave mam vsetko srovnane“ by v OSV urcite pochopenie nenasli. Uz len ako odstrasujuci priklad pre zvysok reprezentacie. Konkurencia a system OSV by skratka nedovolil aby sa majsterka sveta do takejto situacie dostala. Keby dala prednost rodinnemu zivotu, uctu a respekt by mala urcite aj nadalej ale v inom povolani.
V inych krajinach sa ale taketo rozpravky ujmu. To ze je na tomto fore X vlaken o novej technike „profi videa“ a neviem co vsetko mozne „profi“, este neznamena ze to nie su vsetko uplne nezmysly. Az by mal clovek pomaly pocit ze Sarka ani nevie lyzovat. Bez dobreho trenera si nevie zapnut lyziarky a obut lyze :) Sarka meni techniku, ona asi nevie kedy sa ma nasadit obluk, nevie ako sa tlaci na hrany. Na to si musi precitat toto forum :)
Tiez si myslim ze by sa mohla vratit relativne rychlo, keby ju nieco osvietilo, nasla motivaciu a zacala opat naplno trenovat. Vsetko to zacina a konci v jej hlave.
19.03.2012 11:37:32 #157
Zdravim vsechny,
>> #154, Pavlos, 19. 03. 2012 09:21:20
Verim, ze tvoje dcera dosahne dost uspechu ve svem oboru, a koneckoncu deti maji plne pravo na spontanni reakce a hodnoceni toho co vidi. Pro mne to v celkovem kontextu tohoto vlakna vyznelo jako plivani na Sarku …neni tomu tak a jsem jenom rad. Rovnez si nemyslim, ze v Rakousku je vsechno nej, pokud to tak vyznelo tak to rad poopravim …nicmene kvalita lyzovani, system vyuky a treninku v Rakousku je na jine urovni nez u nas. Verim, ze timto se to trochu vyjasnilo.
>> #151, Harry, 18. 03. 2012 23:18:53
Harry k vymene trenera jsem se nikdy na webu nevyjadroval, protoze si proste myslim, ze kazdy ma dostat svoji sanci a hlavne cas na svou praci. A muzu Te uklidnit, ze jsem s jeho prohlasenimi a tvrzenimi, zejmena k technice Sarky dost nesouhlasil. Pokud mas pocit, ze opovrhuji „pleb“ tak mi prosim ver, ze tomu tak neni. A taky jsem byl dost zaneprazdneny a zkutecne jsem na to nemel cas. (ted jsem zraneny, takze nez se mi krizak spravi tak budu mit cas prispivat ;). Jenom se nechci poustet do debat technickeho razu na verejnem foru, protoze to ze zkusenosti nikam nevede.(viz. napr. debata o kotnicich atd…) Navic jsem jiz nekolikrat rikal, ze je kazdeho svobodna volba kdo si kde da jake know-how. Mam bohuzel jenom spatne zkusenosti ve smyslu toku informaci smerem do moji rodne kotliny. Verim, ze to pochopis a neni to nic spatneho. Navic si skutecne myslim, ze tyhle ty debaty skutecne technickeho razu jsou tak komplexni a slozite, ze nikdy na foru kde prispivaji laici, profici a radobyprofici nevyzni dobre. Ale znovu zduraznuji je to jen a muj nazor, ktery vyplyva z dlouholete zkusenosti prace v zahranici at uz jako trener, ucitel ci lektor.
Ivane myslim, ze ve sposte veci se shodneme a v nekterych mame odlisny pohled na vec. Co se tyce Rakusaku a systemu atd. tady se asi az tak neshodneme, ale nemyslim si ze je tak dulezite a mame s tim kazdy svoji zkusenost a s tou i tak nakladame.
U Sarky jsem skutecne zvedavy jak to s ni pujde dal a souhlasim s Tebou ze to neni vubec jednoduche jak pro ni samotnou tak pro jejiho noveho trenera. Jeji soucasny projev neni jenom chybou ci spatnou technikou jizdy. Urcite jako profik uznas, ze na tom na tom neni technicky az tak zle …to jak nyni jezdi je rozhodne i komplexni problem jeji techniky jizdy v kontextu jeji kondicni pripravenosti a mentalniho rozpolozeni. Bohuzel momentalne to vypada, ze vsechny tri veci se u Sarky spojily a nejsou rozhodne dobre. Jako profik si ale myslim, ze tezko muze nekdo na tomto foru bez detailu a primeho kontaktu se Sarkou objektivne rict kde je zakopany pes. Polemizovat tady muzeme do nekonecna ale nikam to nepovede.
Kazdopadne si myslim, ze v Sarce je jeste potencial to zmenit a vratit se tam kam urcite patri. Myslim si, ze to jak ted sama jezdi, urcite nebavi ani ji samotnou. A, ze v mediich byvalo v minulosti prezentovano neco jineho ..... hold media jsou media to je snad jasne kazdemu.
Doufam, ze jsem to trochu lepe objasnil a otupil to co bylo oboustranne zbytecne nabrouseno.
Mej te se
H.
19.03.2012 11:42:07 #158
>> #156, ivan-ski, 19. 03. 2012 11:14:51
Ivane jenom kratce …musim letet.....souhlasim;)
19.03.2012 16:58:41 #159
A co její brácha jako trenér? Byl u největších úspěchů, komunikuje s původním úspěšným trenérem a nedávno ukončil kariéru. Motivace pro opětovné sebetrýznění v závodním a tréninkovém kolotoči by ale musela být obrovská. Dle doslechu momentálně fest cestuje, ale třeba…
19.03.2012 21:33:48 #160
Samotnýho by mě zajímalo, co se jí dnes skutečně honí hlavou. Je to nakonec dobrá ukázka toho, jak nadšení, motivace a dřina dokážou porazit cokoliv. Dlouhodobě ovšem vítězí systém a kvantita.
Když nebudu chodit daleko, tak Jakub Janda byl jednu sezónu neporazitelný a za dvě sezóny byl na úrovni krajskýho přeboru. To mi hlava nebrala ještě víc.
Já sem se s tím už smířil, stejně jako s porážkou od Řecka na ME i přesto, že mi je fotbal fakt ukradenej. Tak třeba za zase za 10 let. Tak to bohužel je. T
26.03.2012 11:05:20 #161
08.04.2012 17:38:47 #162
Vím že to sem nepatří, ale v pátek 13.4. 2012 v 20:55 na ČT1 bude 13.náctá komnata Ondry Banka.
08.04.2012 19:03:51 #163
19.04.2012 18:27:24 #166
>> #124, ivan, 26. 01. 2012 15:44:14 + taky mlčící MSKI Dlouho sem tu nebyl,k tomu tvýmu postu reboundu a k tématu zrychlení lyží: Ivane,„Je třeba dvou let, než se naučíme mluvit a padesáti, než se naučíme mlčet.“ Tak mi to nedalo a zašel sem na ten výborný havanský Hemigwayův rum a ještě jsem dostal od jedné fešné kočky blondýny 2 rumíky zdarma až z Jamajky a na účet a propagaci podniku. Táhne mi pomalu na 45,tak k tomu staršímu postu ohledně zrychlení lyží.Chybou těch závodníků je, že se snaží na začátku produkovat stejný rebound na obou lyžích současně v naději na zrychlení, pomohou si předklonem a tím pádem je to zasekne. Seká se to i Šárce. „Kdo máte talent, existuje jen jedna podmínka úspěchu – musíte zůstat zdráv.“ Co doporučuji (třeba se mýlím), tak produkovat rebound úplně jinak, než to dělají všichni ostatní a je k tomu dlouhá cesta: Rebound je třeba jinak vyprodukovat na vnitřní a jinak na vnější lyži a jinak při zahájení a jinak při výjezdu z oblouku(výjezdový rebound) a to ještě při vzájemné kombinaci zapojení dynamiky stehen, rotace s přítlakem vnitřního kolene a dotažení vnější s bokem. Při provedení té správné kombinace techniky ( nechci prozrazovat kombinaci zatížení) jedete fakt rychleji oblouky než šusem ve sjezdovém postoji,jak se rozebíralo(Harry a Krab)ve vedlejším vlákně o zrychlení.Tak a můžu se jít dodívat na hokej.:-D
10.05.2012 15:34:36 #167
10.05.2012 20:52:59 #168
10.05.2012 21:06:25 #169
10.05.2012 21:24:41 #170
>> #167, korsičan, 10. 05. 2012 15:34:36
No, a navíc jde k Fischerům. U Headů se už asi moc nechytala…
10.05.2012 23:57:47 #171
>> #170, HonzA_, 10. 05. 2012 21:24:41
Tak to mě úplně uniklo. A co Milka ???
11.05.2012 00:03:39 #172
>> #168, PetrAT, 10. 05. 2012 20:52:59
Kriechbaum trénoval u rakouských žen rychlosti a Mayrhofer byl několik let u rakouské repre kondičním trenérem.
11.05.2012 23:42:07 #173
13.05.2012 22:48:01 #174
05.07.2012 13:10:25 #175
http://www.sport.cz/…a-mozku.html#…
Jo tak holka hodne stesti,at se to nepotvrdi.Ac te zrovna posledni dobu moc nemusim,tak preju at se to brzy srovna at je to co je to,bo zdravi je zdravi a jakykoliv empatie jdou stranou
12.07.2012 12:58:19 #176
>> #175, racetiger, 05. 07. 2012 13:10:25 !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nejen ,že se to potvrdilo – IC nádor na basi okolo hypofýsis , ale už je snad nezhoubný nádor v oblasti pod hypofýzou vyoperován…zhoubný nezhoubný, je to na dost blbým místě, v případě recidivy znovu problém… teda nic moc…jet s tím třeba SG a skočit si, nebo jen přetížení v zatáčce-brr, té … Tak hodně štěstí Šárko… brzké uzdravení, lyžování určitě půjde, ale už bych to nechal na radosti z jízdy, ne na tvrdé práci… A,a „hut up“,za to, že si s tímhle odjezdila celou zimní sezonu ve SP… /a je možné ,že ne jednu,–neroste to rychle… garf
12.07.2012 20:13:02 #177
13.07.2012 16:09:28 #178
19.07.2012 06:53:34 #179
15.10.2012 11:03:02 #180
Z článku 3/10/12 o nových obřačkách:
„S teorií, že nový tvar pomohl odstranit kritický bod, a to vykopnutí a následné riziko záklonu a z něho pramenící pády, Šárka jen souhlasí.“
Zadní část lyží znatelně zúžila, takže menší poloměr už opravdu tolik nediktuje ukončení oblouku. Vykopnutí je ale funkcí nejenom tvaru zadní části lyže, nýbrž také – a řekl bych, že více – její tuhosti. Kopat uměly slalomky dávno předtím, než o nějakém carvingu zaslechly a než se poznali Š. rodiče. Když udělám podobně obřačku a dobře sladím tvar, průběh vykrojení, montážní bod, desku a tuhost, můžu mít i holčičí obřačku s R 30 s ďábelským reboundem.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.