Domů Diskuze Osobnosti Šárka Strachová

Šárka Strachová (strana: 5)

26.01.2012 06:39:01 #121 

mski muž

>> #120, Thomas, 25. 01. 2012 21:43:25

Vidim ze jsi Tomasi tez vizualni a slovni virtuoz!!

kdo vi, cesty osudu jsou ruzne a spletite, jiz jsem byl svedky lecjakych zmen a obratu, treba to ze Martin 47 po neoblomnem obhajovani protirotace a jinych beznych a zazitych mytu a povesti nejen ceskeho lyzovani, svou vizi nakonec opustil pro lepsi, efektivnejsi tak jak nakonec sam doznal a v soucasne dobe, tez dle jeho slov, pracuje na celkove restruktalizaci sveho lyzovani. Harry se taktez vydal na novou cestu a moudre rozpoznal komplexitu a nalehavost, a po svem si to nejprve nechava dobre rozlezet aby ta jeho cesta byla co nejpozivatelnejsi..-))

No a vidite pratele a zazivate na vlastni oci.. Muchy nejprve prohlasuje ze s clovekem jako jsem ja by se nechtel nikdy ani potkat a ted se mnou chce mermomoci lyzovat..-))

Treba i ta Sarka nakonec procitne ze spatneho snu a kopne do rite najmuteho „sikulu“ a nabidne mi (neodolatelne) spolupraci a behem kratke doby sokuje svet svymi skvelymi vysledky nejen ve slalomu kde bude Marlie davat buchtu na kolo ale i v obraku a snad dokonce zacne bodovat i ve sjezdu a v SG..

V tom pripade vim kde hledat nove asistenty a poradce!! LOL..

Myslim ze ti rozumim Tomasi..moc pekne napsane.. krasne prio az na kouskovani hran, tam jsi mel zrejme namysli zakusovani hran, nebo ne?

M.

jen mrtva ryba plave s proudem...

26.01.2012 11:29:26 #122 

MirekP

„Dělá to 90% závodníků SP a proto se výsledek jízdy dá hodně dobře odhadnout už v počáteční první třetině trati, když se zaměříte na tento prvek jízdy…“

• malo kdo ma tu dovednost z jizdy rozkodovat casove rozestupy a tim odhanout ten vysledek (tedy u vyrovnanych zavodniku) a natoz aby mu stacila jen prvni tretina trati, tenhle dar Thomas opatruj
  • jinak te ctu rad a zkousim v tom neco najit z toho stranoveho pristupu (stale jsem vask daleko)

>> #121, mski, 26. 01. 2012 06:39:01

Milane, rikas moc pekne napsane, ja nerozumim??? Zkuste mi prosim pomoci.

• ale prosim jestli je ta message kdo to stranove nejspravneji zvladne, optimalne vcas (ne zas zbytecne moc dlouho drzet v hranach atd) aby vysledek byla idealni linie s minimem brzdivych elementu pak je to jen obecny vykrik, ktery nelze nijak zpochybnit (ale to prece musi vedet kazdy WC trener, sam jsem cenil v tom bode vedeni oblouku Janicu), otazka je kde ma dotycny sve hranice a na co se zamerit pak aby se pres dosazeni jedne hranice vykon zlepsoval/nez­horsoval
  • sam jsem to nazyval (v minulych prispevcich) neviditelnou technikou a mluvil o dulezitosti jejiho treninku (nemusi delat lyze hned nutne „cok“ + „cok“ + „cok“ :-)
  • proste nekdo ma ten prujezd/vedeni dokonalejsi
  • tedy pokud tam neni zjevny pohybovy problem, cimkoliv zpusobeny a ktery vyvola ve vysledku tutez chybu a ktery je treba odstarnit)
  • btw se mi technikou pohybu Hirscher nelibi nejvic (ale nerozumim SL vubec), ale v tom Schladmingu mi prijde jak o tolik sviznejsi a pripravenejsi (jako, za ma nejvetsi rezervu i casovou celit te huste SL trati a jejim zaludnostem) nez ostatni (jak kdyz srovnam pohyb Djokovic vs Berdych).
  • btw 2 to srovnani Matt/Hirscher me zaujalo, ale Thomas mozna vedel uz nahore jak to dopadne:-) Nebo je to tech zbyvajicich 10% a pak sorry Thomasi za ten zertik, ja fakt jinak vnimam tve prispevky.

26.01.2012 14:56:25 #123 

mski muž

>> #122, MirekP, 26. 01. 2012 11:29:26

co se mi Mirku na Thomasove postrehu libi cit:

" zůstávají příliš dlouho předklonění před osou rovnováhy. To má za následek zakousnutí lyží už ve střední fázi- takovéto cok cok cok a ztráty rychlosti a zahryzávaní hrany lyží."

.. tady pise docela konkretne.. nezapada mi to do obecnych vykriku.. jen.. pro upresneni.., domnivam se ze skryte kouzlo je tam v duraznejsim zahranenim (lyze dale od centre of mass)uplne mi vypadl cesky vyraz.. sorry,

Thomas to vidi jako priliz dlouho predkloneni pred osou rovnovahy..

jo Hirscher je guma, gymnasta a atlet.. mrnous a mrstnej jak malo kdo.. to se musi nechat!!

jeste pak Thomas v pivnim rousi hlasi..:„citlivé opuštění rovnovážné pozice reboudu a využití nakumulované energie do pohybu vpred i včasné umocnění rotace zavřením boků“..

jeste bych vlozil do textu …"nakumulované energie do pohybu vpred a DO STRANY.. (mineno prave to stranove dostani se obema lyzema na hrany a vice mimo telo)..

a jak pise IVAN v #113:

" že Hirscher v okamžiku, kdy už jde tělem „dolů“ do nového směru a lyže už má naklopené a ony začínají „objížděčku“ tyče, ale ještě nejsou zakousnuté, jim v tom náklonu stačí krátce pomoct k zatočení KRATKYM NAROTOVANIM."

a tesne pred tim se pta co asi tak muzou mit Mario s Marcelem podobneho..,

odpoved mu dava Thomas ve vzacne shode s tim co formuloval v #117:

„citlivé opuštění rovnovážné pozice reboudu a využití nakumulované energie do pohybu vpred i včasné UMOCNENI ROTACE zavřením boků“..

(velka pismenka poukazuji na sice ruzne formulace tehoz vyznamu)

no, pokud me pamet nesali, z kraje roku 2011 jsem na tento exklusivni elitni prvek poukazoval a malem jsem byl ukamenovan..ze?

a jak bys tedy Thomasi upravil ty lyze??

napis zase az pujdes nekdy domu z hospody..

Skol, M.

26.01.2012 15:44:14 #124 

ivan

Koukám, že Thomas je jako typický americký laureát Nobelovy ceny za literaturu, tvořící zásadně pod vlivem. Hemingway si ten kubánskej rum uměl najít…

Myslím tím i to, že se – rumem nebo slivovicí, vsjo ravnó – uvolnil a „cosi“ k němu spontánně přišlo. K Ernestovi múza, k Thomasovi oblouk.

Popis je v takovém lehkém oparu poněkud náročný na pochopení, ale snad se mi to daří(?). Pro jistotu pár kontrolních otázek:

u jakých oblouků (poloměry, disciplina) se ti to jeví (nejvýrazněji)?

„počáteční rebound efekt“ = ? proč „počáteční“?

že by lyže neměla špičkou „rýt“ a tím brzdit, je zásada stará. U slalomové lopaty to bude větší problém než u sjezdovky s lehounkým zdvihem špičky

„rovnovážná pozice reboundu“? „pozice reboundu“?

co ta vnitřní lyže?

Naopak mi velmi dobře ladí tvoje „včasné umocnění rotace zavřením boků“ s tím, co jsem zmínil včera: „lyže už má naklopené a ony začínají „objížděčku“ tyče, ale ještě nejsou zakousnuté, jim v tom náklonu stačí krátce pomoct k zatočení krátkým narotováním.“ Koukal jsem na to ještě znova, viz prolinkovaná videa post 115, 1. kolo 6. minuta, 2. kolo 60. A jak se mi to jeví, to narotování musí vycházet z boků, protože jenom otáčením bérců (které tam asi spolupůsobí) by se takového efektu nedosáhlo, myslím si.

Jestli si to všechno (Thomase i Hirschera) vysvětluju jakžtakž dobře, hezky by to všechno do sebe pasovalo.

Bohužel v tom máme binec a souběžně řešíme prolínající se věci jak zde, tak ve vláknu WC, viz zejména posty 283, 285, 286. Tím se dostávám ještě k Thomasovu „vystřelený na vnitřní“. Zopakuju tady to, co jsem postnul i tam.

„Tuhle jsem někde psal o snaze o permanentní kontakt s podložkou, ale to asi není dobrá formulace. Spíš něco jako „vědomí podložky“ – mít neustálý pocit toho, kde jsou lyže a kde podložka a tam, kde nepotřebuju zaříznout hranu, minimalizovat tření, které brzdí. Vlastně by možná vůbec nejrychlejší bylo z oblouku do oblouku „skákat“ a přistát vždy tak na hranách (úhel zahranění i směrový oblouku), aby se dalo čistě pokračovat. Ale to je jen teorie, v praxi by to takto systematicky a čistě nikdo nezvládl.“

Pokračuju. Když jezdec přenáší lyže do nového směru a má je odlehčené i kvůli tomu „narotování“, jdou občas i vzduchem, viz Hirscher. V takovém případě by bylo nelogické „přistávat“ jenom na vnější, byť ji zaokamžik bude potřebovat zatížit o něco víc. Logické je přece „doskočit“ na obě. A protože je už docela nakloněný a vnitřní má ke sněhu blíž, může být optimální dotyk sněhu při obnovení kontaktu nejprve na vnitřní, která kromě lepší rovnováhy poslouží jako „dotykové čidlo“ a po vyslání informace, že kontakt se sněhem nastal, se vnitřní noha okamžitě dále ohýbá, aby se co nejdřív na sníh dostala i lyže vnější a mohla zabírat. Zda a jak moc to takhle proběhne, záleží na těch různých známých okolnostech.

Tohle by současně hezky pasovalo na té výchozí mskiho tezi, že na tom rozdělení tlaku „nezáleží“. Tedy záleží i nezáleží.

26.01.2012 16:03:24 #125 

MirekP

>mski >Thomas

Fajn pojem predklonen pred osou rovnovahy me spis evokoval predklon trupu dopredu v pase (nez stranove lyze co nejdal od teziste – centre of mass), ale to by mel vysvetlit Thomas

Myslite tim jinak receno (mene ovinene :-))

1. tim zamykanim v podstate toto http://www.youtube.com/watch?…
  • otazka jestli to neni typicky applikovano/spe­cialni prvek pro specialni situace
  • a obecne to uzamceni boku neni proste jen uz recena dostredna rotace vnejsiho boku + nasledne ci soucasne femuru??? zpusobujici pritlak hran po celou dobu vedeni

2)Nohy stranove co nejdal od tela jsou prece logicky; to spolu s vlomenim je zaklad jak docilit uhlu hraneni (+oporu) a je to zakladni prvek o ktery se v ramci svych vykonnostnich levelu musi snazit kazdy

3)ano citlivy prechod s vyuzitim sil pri preklopeni z predchoziho do dalsiho, to je jako nervete se se silama a vyuzivejte je(ale to je podobne jako bod 2)

Moznam v tom hledam jen vic nez v tom je.

26.01.2012 16:13:05 #126 

MirekP

>> #124, ivan, 26. 01. 2012 15:44:14

zalezi x nezalezi

No a to znovu u toho co byl ten rozpor, ale spis formulacni, myslim, ze jinak jsme se asi pochopili (a k tomu padlo uz dost). Otazka zda to neni jen v souladu jako optimalni pohybove reseni toho prechodu v dane situaci a pak pri vedeni jen zalezi:-)

Jak pisi vys, vidim tam take 2 body (a nejen u odlehcenych a nejen u SL)

• rotace panve
  • roTace femuru

U odlehcenych tu rotaci panve mozne jen vidime lepe nebot tam neni odpor podlozky (v pripade odporu podlozky, tj zatizenych tam muze byt take mit svuj logicky vyznam onoho pritlaku)

Nebo je to proste kombinace obou rotaci a nijak se neresi jejich zapojeni a oddeleni (podobne jako se mozna uz neresi pasivni vedeni…)

Jen nemam jeste moc vizualni predstavu.

26.01.2012 16:26:36 #127 

ivan

>> #126, MirekP, 26. 01. 2012 16:13:05

Ještě by tam patřilo zdůraznit, že jsem si „sekal“ video Hirscherovo a díval se, jak jede SL světová jednička. Což je trochu sranda, že se tady tím zabýváme my. Ale proč ne, lze z toho hodně vykoukat a odvodit, přinejmenším ten princip oblouku.

Ovšem pro praxi toho bájného (ne bludného) Holanďana, co si plete levou a pravou a potká se s lyžemi pár dnů v roce, a to možná ne každém, bude fungovat nějaký co nejblbuvzdorněj­ší návod.

26.01.2012 16:38:47 #128 

MirekP

>> #127, ivan, 26. 01. 2012 16:26:36

jeste jsem editnul nahore.Ale jinak jak rikas jak to asi uzijeme. Myslim, ze i ti kluci to resi sami svym citem nadanim… Videl jsem trenera Murryho pred Ivanem Lendlem (nechapal jsem proc ho davno nevymenil, totez Berdych Navratila, ale ten byl jeste zlatej) A to kritizujeme Sarku,ze to nepozna. Murray s Lendlem lepsi bude (uz je a stacilo par pokynu a davani jistoty, ze je to spravna cesta, nez o tom bude Andy presvedcen 100% sam), snad i vyharje vic (i kdyz ti 3 pred nim to je pro nej pech) Sorry za odskok k tenisu. Jdu se dolecit a pracovat, tak zas dam pokoj. Az se treba potkame tak me ten tvuj tenisovej znamej trener zajima (PavelS???).

M.

26.01.2012 20:28:46 #129 

Martin47 muž

>> #121, mski, 26. 01. 2012 06:39:01

A musím říct, že změna techniky mi přináší nebývale příjemné pocity. Dostal jsem se za bod zlomu. Dnes jsem zkusil vše nové zapomenout a zajet jako dřív. Nešlo to. Přesto ale nové není zafixované jak by bylo třeba a tak jsem ve velmi zvláštní fázi, kdy během oblouku myšlenky kmitají jak vzteklé a snaží se korigovat co se dá. Kromě lyžování je to i docela příjemný mentální trénink a to nemluvím o tom, že na vleku je dost o čem přemýšlet a tak cesta příjemně ubíhá.

26.01.2012 20:45:22 #130 

Harry žena

>> #129, Martin47, 26. 01. 2012 20:28:46

Hovoris mi z duse,Martine.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

26.01.2012 20:51:07 #131 

Martin47 muž

>> #130, Harry, 26. 01. 2012 20:45:22

Trochu noční můra je subjektivita, spočívající v tom, že se stále řídím jen vlastními pocity. Třeba jsem na fatálním zcestí.

26.01.2012 20:57:10 #132 

Harry žena

>> #131, Martin47, 26. 01. 2012 20:51:07

Neboj,niesi.Tam kde sedi logika a k tomu to citime na sebe,tam nie je co riesit.Len to dokazat dosledne napratat do hlavy.Aby to bolo v podvedomi.

Za seba hovorim,TOTO som hladal.Mski dik,otvoril si mi oci.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

26.01.2012 21:47:26 #133 

Harry žena

>> #123, mski, 26. 01. 2012 14:56:25

Milane,ze ma Thomas celkom zaujimave rozmyslanie nad ski.

Keby nepisal len ked ho kopne muza/pet piv/,nebolo by to na skodu.Celkom mu to pali,a dobrym smerom.

Thomasi,pre mna celkom zaujimave poctenicko,aj ked mam co robit aby som usledoval vo co go.

caute Harry

28.01.2012 02:16:50 #134 

Thomas muž

>> #124, ivan, 26. 01. 2012 15:44:14 + MSKI+ Harry a další. Zdar borci. To MSKI- trenér nejsem, tak na to kašlu. Zrovna sem se vrátil z hospody:-D,tak mám opět inspiraci ale nemám čas číst příspěvky. Ale v podstatě tím myslím , to co popisuju v předchozím příspěvku( už to moc nepamatuju).Jde o klíčový bod vrcholového lyžování -BREAK POIT´, tj. BOD ZLOMU.Což doporučuji i rakouským sedlákům. Zde se všechno láme v disciplínách co se počítají na desetiny vteřiny. Nikohoho jsem neviděl ( z běžných zde přítomných diskutujících ve videiích) za těch 4 let diskuse tento úsek odjet dobře. A nikde zde za těch 5 let se tomuto úseku nepřikládala klíčová úloha. Všichni diskutující zde jedou pasivně, což je mega-chyba( včetně Šárky Záhrobské) Jde o přechod z reboudu mezi zahraněním a výjezdem z oblouku.Promítá se to zcela jasně do osy pohybu. Každému tam chybí ta klíčová energie zabráním červených rychlých svalových vláken. Dá se to přirovnat ke skoku tichomořského lososa s využitím energie proudu na překonání 10metrového vodopádu nebo výskoku nejrychlejší ryby 300 kilového tuňáka či mečouna,kdy těmi bokama dostane závratnou energii, která trhá vlasce o nosnosti jedné tuny. Jak na to, přijde vnímavý člověk sám. Zatím to předvádí jen pověstný akrobat Marcel Hirscher a slabá hrstka dalších.Pak už je to jen o tom pohlídat a načasovat výjezd z oblouku.

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

28.01.2012 07:22:01 #135 

mski muž

>> #134, Thomas, 28. 01. 2012 02:16:50 Zajimavy!! musel jsem si to precist jeste jednou a znovu.. zajimavy!!
vim presne co myslis.., az na ty cervene svaly..tam je to mozna komplikovanejsi.. http://biomech.ftvs.cuni.cz/…e_vlakna.php

ale rozumim ti co myslis.. na podstate toho co sdelujes a to je velmi podnetny moment..! diky od toho by dikuze meli byt.. chytremu napovez,.. tady ten muj vice jak 15 let stary termin : „srovnavani se“ nabira novou, az akrobatickou dimenzi.. a pak uz opravdu „staci“ udrzet zaber v oblouku bez ztrat.. a je vymalovano..lol

a co ze do ty hospody chodis posledni dobou tak casto?? M

11.02.2012 14:26:45 #136 

Pavlos muž

Dnešní slalom v Soldeu v Andoře opět ukázal, že aktuální „forma“ Šárky Záhrobské stačí se štěstím na místo v první dvacítce (nakonec po výpadcích ostatních skončila na 16. místě).

ŠZ už ztrácí i tam, kde kdysi bývala neporazitelná. Na placce. Horní část kopce byla dost plochá a i přesto tam od lyží ŠZ odstřikovalo tolik sněhu, že to vypadalo jako kdyby jela na 40° svahu. Ostatní závodnice z první patnáctky jely vršek o hodně čistším způsobem…

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

05.03.2012 13:03:50 #138 

˘Ö˘Krab muž

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

05.03.2012 22:29:47 #139 

Thomas muž

>> #135, mski, 28. 01. 2012 07:22:01 Zdar ,to víš není čas :-)tak chlastám a chodím do práce a hned do hospody.Vyzkoušel jsem dneska nové 24% pivo a ok pařba. Ale k tématu,vždy je větší výhoda mít více aktivních červených vláken, 50% je genetika a 50% trening. V Beskydech jak napadlo jsme s bráchou trochu potrénoval novou techniku mezi karparskými slalomovými tyčemi, které se neohýbají a nic ti neodpustí.Když se netrefíš, jdeš do kytek…nebo i do laviny. Měj se fajn.:-D Tady je odkaz na You tube video: http://www.youtube.com/watch?…

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

17.03.2012 20:02:56 #140 

Danikklotz

Tak v dnesnich zpravach…Sarka se rozesla se Stastnym…A bude hledat noveho trenera…udajne pecliveji.. Nejake tipy nebo zakulisni informace?

17.03.2012 20:41:54 #141 

TomáS muž

Řek bych nějakej levnější. Tenhle stál asi dost peněz. Teď výsledky mizerný, peníze menší…Jestli se vůbec najde někdo, kdo to bude chtít dělat a zároveň bude na úrovni WC. To je myslím zásadní problém.

17.03.2012 23:01:13 #142 

Harry žena

No ,mozno by Sarke pomohlo,keby si ju Zuzula zobral k Veronike jako bocak.Sarke by to pomohlo,a mozno aj jej penazenke.

Nuz,kedze sa tolko hovori o roznych konspiraciach,tiez si dovolim zaspekulovat.

Vsimli ste si,ze od momentu ako Sarka hlada trenera sa na Snow odmlcali I.S. a M.T.?

Neusili na nas nejaku búdu?

Nebrusi uz I.S. Sarkine lyze?A nederie ju uz na svahu M.T.?

caute Harry

17.03.2012 23:09:14 #143 

Honza M muž

>> #142, Harry, 17. 03. 2012 23:01:13 Také se odmlčel Martin430.Nebude příští rok Šárka jezdit na Snowriderech?:-)

17.03.2012 23:19:04 #144 

Harry žena

>> #143, Honza M, 17. 03. 2012 23:09:14

Vidis,na toho som zabudol.

Az teraz to vsetko do seba zapadlo.

caute Harry

17.03.2012 23:51:40 #145 

Tom007 muž

Hmmmm, taky se odmlčel Wartus. :-?

18.03.2012 09:10:10 #146 

Boryš

>> #145, Tom007, 17. 03. 2012 23:51:40

U něj bych to neviděl za reálné, ještě by mu ŠZ mohla závidět a lhát. To by neustál.

18.03.2012 10:46:14 #147 

TomáS muž

>> #142, Harry, 17. 03. 2012 23:01:13

ivánkovi právě začala sezóna. Teď se válí na Kaunoši ve Volvu. Teda teď ne. Teď má první SG sekci. Za chvíli se dojde najíst, sundá boty a dá si v autě dvacet a pak vyrazí na GS seanci. Takhle to bude dělat až do konce sezóny, což mu dost závidím. T

18.03.2012 20:43:59 #148 

Pavlos muž

Poslední slalom sezóny ukázal, že změna stylu jaksi nevyšla a že Šárce ujíždí vlak. Dokonce i moje dcera o ní prohlásila, že jede jak bába pro rohlíky do supermarketu. Uvidíme, jak to bude příští rok s materiálem. Pochybuju, že si ji Head nechá jako elitní slalomářku a budebude ji podporovat v sezóně 12/13. Bude to ještě zajímavý. A trenér? Kde sehnat kvalitu? Kdo do toho bude chtít jít? Bude na to mít ŠZ peníze? Co na to Tonda?

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

18.03.2012 21:04:02 #149 

ivan

>> #147, TomáS, 18. 03. 2012 10:46:14

Máš pravdu až na to, že první dějství už je skončené a dneska už se válím doma u počítače. Ale tento týden byl opravdu boží a GS seance neměly jinou chybu než tu vznikající u zdroje, tedy u mě.

Doufám a těším se, že to někdy na jaře sladíme a vytvoříme něco na videu. Prostor je do 10/6.

18.03.2012 22:36:07 #150 

hansi

>> #148, Pavlos, 18. 03. 2012 20:43:59

už se těším jak začne tvoje dcera jezdit světák, druhé kolo světáku anebo ho občas i vyhraje......

Mám takový pocit, že Šárka si najde nového trenéra velmi rychle .....hlavně tady na tomto fóru je expertů až až;)!!! Jo Šárka nejezdí v té formě a tak jak jezdila v době své nejlepší slávy, volba trenéra Štastného se ukázala jako špatná, ale to tak někdy ve vrcholovém sportu chodí. Pořád, ale zustane naší nejúspěšnější lyžařkou, kterou jsme kdy měli a měli by jsme k ní mít trochu větší úctu. Jenomže na to v Čechách nikdo neslyší, a plivnout si na někoho je přece jednodušší. …jsem strašně rád, že působím v Rakousku, kde mají k špičkovým lyžařům daleko větší úctu než u nás. Nicméně tohle je veřejné fórum, kde si každý může napsat co se mu zlíbí. Já bych Šárku ještě nezatracoval, technicky na tom není špatně a potenciál v ní je taky.

H.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy