03.01.2012 23:13:02 #61
>> #59, bozamlyn, 03. 01. 2012 21:27:16
Dobre rano,stara mama.
Dobre si precitaj vsetky vlakna na Snow ohladom Sarky.
Aby si sa dostal do obrazu.
cau Harry
04.01.2012 12:13:17 #62
>> #58, ivan, 02. 01. 2012 23:26:23 Pojmu mou odpoved na radu otazek volnym stylem.. Predem ovsem poukazu na to ze uvadim „pouze“ sve nazory a presvedceni, nevidim do kristalove koule ve vecech minulych ani tech budoucich..
nejprv trochu prehrabnu tu kupu sterku z pera Bozamlyna v # 57.. nezlobim se na tu navrsennost zmatenych myslenek ani autora sameho za jeho neznalost a tak se vsi uctou jen malinko osvetlim co uz jsem mnohokrate deklaroval.. zde na snow diskuzi, v osobnich setkanich s mnohymi kteri me poznali a jmenovite s tebou Ivane.. no a vidis, jaka skoda ze jsi jeste nezverejnil nase povidani, alespon hruby vytazek z neho, kdyz jsi u me byl na Kladne tesne pred mym odletem pred skoro 3 roky!
souhasim s Bohamlynem v mnohem co zde hodil ve spechu na papir.. ano jsou to prave casto exoti kteri udelaji nejvetsi posun at uz v kteremkoli pocinani lidskych aktivit!
Petr Zahrobsky kdyz jsme se poznali byl jednim z nich. Statecne se prokousaval se svym synkem Petrem skrze rady ceskeho i mezinarodniho zakovskeho lyzovani. Mady Petr zavodil tehdy mozna vice v rakousku nez doma. A celkem uspesne. Myslim do desitky, zavisle na konkurenci..
A jednou takhle po zavodech v Rakousku prijel do Spindlu na slalomy. Tusim, psal se rok 1993. V Cechach Petr nemel konkurenci. Vetsinou ujel druhemu minimalne o vterinu. Ale tentokrate se mela historie zacit psat trochu jinak. Zahrobsti prijeli az na druhy den zavodeni a vsude a od kazdeho se dozvidal Petr Senior ze se stalo neco nevidaneho! Uplne neznamy kluk, stejne stary jako Petr Jun. a Ondra Bank.. a ze pry vcera vyhral, a ze startovniho cisla 78. Druhy od konce startovni listiny! Prvni kolo uz jel v korytech vydrenych az na travu.. (na Labske tehdy nebylo jeste zasnezovani).
A k tomu jeste druhemu nadelil prez 3s v souctu dvou kol, asi 40s dlouhe trati.
Zahrob Jun. jel ten druhy den s jednickou. Po prvni patnatce s prehledem vedl o vterinu a pul. Odstup se pak s kazdym startovnim cislem prohluboval az k k te osmdesatce kdy mel uz prumerny zavodnik ztratu 7s. A Pak opet prtedpsledni vyjel na start Jakub Trnka. Jakub do te doby nezavodil ani netrenoval, pokud ovsem opomineme skolni kladenske zavody a prilezitostny poutak v Javorim Dole kam jezdil s rodici od podniku SONP Kladno na rekreace. Nekdy se zadaril i tyden na Dvorske..
Pred timto zavodem jsem s nim potrenoval 3 dny na kratkym kopecku v Prkenaku a tam odtud to spolu vzali na vikend na overeni treninkoveho efektu na tyto „velke“ zavody..
Jakub po dojeti prvniho kola opet v korytach vedl asi o pul vteriny pred Zahrobem. V druhem kole uz mu dal buchtu celou i s velkymi chybami ktere v jizde udelal.
Od teto chvile uz byl v ceskem lyzovani exoti jenom dva. Jakub Trnka a ja, jeho stryc z australie ketreho nikdo do te doby neznal ani nevidel.
Zahrob se na dlouhe roky propadl do velkeho stinu, Jakub po dalsi tri roky dominoval ceskou zakovskou a juniorskou scenu, Zahrob a Ondra Bank poslusne vyklidili scenu na zalozni mista.
A byl to potom prave Zahrob senior kdo sledoval jak trenujeme a zavodime s patricnou davkou respektu.. a ucil se.. videl ze zpusob jakym „to“ delame je naprosto vyjimecny, originalni a ojedinely! Jakub vyhraval a zajizdel na bednu i v tech nejprestiznejsich mezinarodnich klanich. Vyhral Wintershpiele a na Trofeo Topolino byl druhy. V techto letech jsme se pravidelne vidali na svazich i s mladym Hudcem s Kanady ktereho tata se take velmi kamaradil a ucil se coi a jak ma s klukem v te Kanade delat aby z nej neco vyrostlo.-))
Na Hintertuxu jsme v te dobe pravidelne trenovali bok po boku s Kostelicovymi..
Muj tym se rozrostl a podobne zarive a nevidane uspechy se jakoby retezovou reakci sirili dale.. Uz jsem to tady sice jednou psal ale jen ve zkratce napriklad Martin Forman behem jedine sezony na celorepublikovych zavodech v obraku ve Spindlu deklasoval konkurenci veskerych ceskych a slovenskych reprezentantu vcetne Banka a Maxy a vyjel si tak asi 35 Fis bodu. V temze zavodu v lonskem roce mel v obraku bodu 90 a dojizdel 45 ve startovnim poli!
Dalsi jmena k pripomenuti: Iva Holeckova, Tereza Kopecka,(v roce 2001 nejlepsi slalomove body v CR!!!) Jakub a Zdenek ml. , Stanley Hayer, Tomas Kraus ktereho jsem „preprogramoval“ v roce 2002 tesne nez zacal ski cross a zacal v nem zazracne zarit!
A konecne se dostavame k Sarce s kterou jsem v letech 2005 a 2006 jezdil spolu s Petrem a s Papa na ledovce.
Mnoho temat ohledne trenovani a techniky bylo probrano.. a to ponejvice s Petrem starsim.
Pisu to proto ze tato fakta se nikde jinde nedozvite!!!
a ted tedy k otazkam Ivana.. ale to az si uvarim caj..
04.01.2012 12:41:11 #63
>> #59, bozamlyn, 03. 01. 2012 21:27:16
neda mi to a tak jeste k tem silnym slovum Bozamlyna.. tedy po tom co jsem napsal o sobe jako o trenerovi, ktery si malinko tim alespon po kotniky sahajicim procesem prosel, tak pred Ivanem Sosnou a co po nem az se v prach obrati zbyde, by se meli lyzari a jejich fandove klanet jako momentalne jeste zijici kronice ceskeho (a nejen ceskeho), lyzovani!
Cloveka jeho kalibru budete jen tezko hledat po celem lyzarskem svete, kde se intelekt, vyjadrovaci schopnost a z nitra srdce zapalenost a oddanost tomuto sportu NEMA obdoby!!
A jeste jedno Bohamlyne!!
Kdyz jsem se poprve dozvedel ze novym trenerem po rozchodu Sarky s otcem bude Pavol Stastny tak jsem se kudy jsem prave tou dobou chodil za bricho popadal a smal a smal!!
A urcite jsem sve nazory na tohoto stebackyho umelce a jeho trenerske dovednosti sdeloval!
Vsak si vzpomene Ivan a Honza s kterymi jsem v telefonickem kontaktu..
A dost jsem toho i tady na Snow diskuzi napsal.. Ja vim, je toho moc a je to pak tady k dohledani neprehledne.. Tak sorry..
A omlouvam se ti Bohamlyne jestli jsem se snad dotkl nechtene tveho ega.. ba naopak, jsem rad ze jsou lide jako jsi ty a jste „spravedlive“ rozhorceni nad kritikou tak skvelych lidi jako je treba Petr Zahrobsky senior,.. vdyt ja ho mam svym zpusobem take rad.. a skvele jsme spolu svadeli bitvy na tenisovych kurtech.. tam to bylo kupodivu tak nejak nerozhodne.. ale v lyzovani, v te neoficialni historii, jsme my dva spolu nikdy nesoutezili.. povazoval bych to za nefer tak jako bych bral pod uroven ublizovat slabsim… -)) a ti kteri vedi.. vedi!!ze?
04.01.2012 12:52:39 #64
>> #63, mski, 04. 01. 2012 12:41:11
Som rad,ze sa tu na Snow obcas objavis.
Dodatocne,vsetko dobre v tomto roku.
Dakujem Ti za to,co si napisal o Ivanovi.Uz dlhsie som sa to chystal napisat aj ja.Diskusia na Snow je hlavne jeho zasluhou velmi,velmi kvalitna.
caute Harry
04.01.2012 13:09:55 #65
>> #62, mski, 04. 01. 2012 12:13:17 Zahrob byl samouk a vychazel z logicke uvahy a okoukaval co se jen kde okoukat da. Sam pritom nelyzoval a tak nemohl veci overovat ani vytvaret sam na sobe. Chyby ktere z pocatku delal jak jsem jiz psal nejvice schytal mlady Petr. Sarka to ve sve podstate zacala bez tech zasadnich a hluboce vrytych chyb. Komlexneji Zahrob techniku ovsem nikdy neresil, ostatne jako vetsina treneru tehdy.. jen se jezdilo na objem a na cit. Sarka i Petr zili v izolaci, stale na cestach a v ubytovanych penzionech. Nemeli moznost interakce s jinymi at uz o lyzovani nebo cokoliv jineho. Zahrob sen. vystupoval extreme autoritativne a moc nevysvetloval.. narizoval.. jednoduchymi pokyny stale se opakujicimi a verim ze prave Sarka nemela moznost prijit sama se svou teorii a duverovat ji..
Jak snadne pak pro demagoga ktery je uplne mimo presvedcit takto nepripravenou divku a dokonale ji byt nechtene systematicky znicit! proto zrejme ta adopce novym pritelem jakoby prevzatym statusem otce..
a predelavat to pokazene ted? je to vubec realne aby si Sarka pripustila svou velmi nestastnou volbu? kde pak nabrat novou nutnou davku nadseni a energie do noveho vztahu s novym trenerem a chut do tvrde prace?
Vzdyt nejen ze zapomela to co umela drive, konkurence jde stale dopredu a ona milovymi kroky zpet!
V treninkovem procesu opomijeli mnohe dulezite prvky pripravy tela.. to trva mesice, roky.. ale vse je mozne. ja si verim!! urcite bych ji behem roku dokazal vratit! Nova Tina Maze.. a jeste obrak bych ji naucil.. na sjezd a SG je moc pozde a ona se prilis boji..
a jestli bych se kuli ni vratil? abych dokazoval svetu jak jsem dobry trener? lakave.. ale sam sobe to dokazovat nemusim.. tedy vyzva je to pro me jen polovicni.. prijel bych, ale ne neco nekomu dokazovat ale jen a pouze pro to pokud budu chtit.. ja , sam, pro sebe.. a pro sve deti, kterym bych chtel predat to co umim a co je vzacne..
a ta doba jeste nenastala. a pak.. nebudu to ja kdo by se snazil a premlouval.. a pokud by se stalo utopicke pozadani Trnky aby sel znovu trenovat nekoho jako je Sarka, pak udelam rozhodnuti v tom case kdy se tak stane.
Skol, MTS
04.01.2012 14:11:39 #66
Ked uz sa tu teda uz stavaju pomniky a vzdava respekt. Ak by som sa mal niekomu z tychto „nasich“ koncin poklonit je to prave p.Zahrobsky. Jeho odpovede na mnohe otazky, jasne, strucne bez zbytocneho chvastania a zvastania.
04.01.2012 14:45:31 #67
>> #66, ivan-ski, 04. 01. 2012 14:11:39
Dobré,je tu aj mnoho odpovedi,preco je dnes tolko veci tak ako je.Aj ked nie su povedane priamo.
Dobry bol aj rozhovor ,niekde bol na Snow prelinkovany,p.Zahrobskeho s trenerom Sablikovej.Ten bol tiez moc poucny.
caute Harry
04.01.2012 14:56:51 #68
docela pečlivě sleduji diskuzi a nějak jsem si nevšiml, že by tady někdo upíral zásluhy p.Záhrobskému, spíš naopak. A jsem rád, že se tady může člověk dozvědět další fakta a souvislosti. Nějak pak nechápu takové reakce – jinak, pěkné videjko..
04.01.2012 15:12:02 #69
>> #62, mski, 04. 01. 2012 12:13:17
Sice ty krásné doby od poloviny 90. let se slavnými Brémáky pamatuju, ale přece jenom jsem si, exaktní bestie, trochu pohrabal v análech (že to nejsou řitě, pro the Stevens´ asses, pro Karlsbad-, Gablonz- und Reichenberg-Freunde Ärsche, nýbrž letopisy, snad lacině vtipkovat nemusím) FIS.
S drobnou korekcí ta Milanem vylíčená situace odpovídá.
Jakuba Trnky je snad největší škoda, protože, jak si matně pamatuju, to byl velkej, pohybově nadanej kluk, který by asi dokázal dělat špičkově spoustu sportů. Bohužel se timing jeho života nesešel s dobou a Milanovým pobytem v AUS a návratem sem. Kdyby ho býval dostal Milan do ruky mladšího, aby se kluk do lyžování včas pořádně zakousl, a udržel ho u něj, mohly se asi dít věci.
Bez větší předchozí přípravy v 16 letech na MR na Černé 16., to se u kluků nevidí často (jestli vůbec). Je pravda, že do juniorů šel s nejlepšími body (1. listina 95/96, 69,77), lepšími než Záhrobský (94,19), Bank (82,21) i o 2 roky starší Forman (74,41). Bohužel neodjezdil ani celé dvě sezony a v jakési krizi mladické identity (říkám to dobře, Milane?) to zabalil. Taky proto, že snad podobně dobře hrál basket. O tom, že měl hlavu nejenom na helmu, svědčí i jeho filosoficko-sportovní diplomka (někde bych v počítači našel, co jsem po jejím prolistování kdysi napsal) a snad následný doktorát.
Tím, že je Ondrův ročník, mohl být dneska na vrcholu, případně spokojeně skončivší. Škoda ho pro lyžování, ale tak to holt chodí. Snad je spokojený v tom, co dělá.
Formič neboli Martin Forman měl taky dobré období a udělal pár kvalitních výsledků. Ten zmiňovaný obřák, kdy v kvalitní domácí konkurenci vyhrál, mu dal 37 bodů, ale bohužel je nezopakoval, takže jeho bodové maximum bylo 48,38 v listině 99/00. Byl ale podstatně lepší slalomář, bodově nejvýš 27,92 ve 01/02 (216. na světě). Bohužel to pak záhy zabalil.
I té Ivy Holečkové je škoda, dneska jedna z pár českých staatlichů, afaik, jíž by tedy nejeden zdejší skipedagog měl chodit pro pivo. S Formičem mohli být hezká česká verze Marlies a Benniho…
Podle listiny bodů Petr Záhrobský na tom tak špatně nebyl, jak píšeš, ale jednotlivé výsledky opravdu dohledávat nebudu a nevím, jak přímé konfrontace dopadaly. Samotné body úplně objektivní nejsou, jak víme, lze vhodnou volbou závodů své body nadhodnotit, resp. vylepšit (což vy jste myslím tehdy v létě v Austrálii taky trochu udělali).
Brema tehdy měla na naše poměry špičkové podmínky, ale nějak se to všechno nesešlo s lidským materiálem. Ale do toho, proč to ten či onen, ta či ona vzdal/a, se pouštět nebudu, taky to není podstatné, vlákno je Šárka Záhrobská.
Kromě toho je skvělé, že snad všichni Brémáci se dobře uplatnili v životě a řwekl bych, že z nich jsou slušní lidé. Tipl bych si, že třeba Tereza v tom, co dělá, je už dneska u nás špičkovou odbornicí (hipoterapie, rehabilitace).
To, že Petr starší těžil z vaší interakce, se nezdráhal výslovně uvést, a já jsem to také nejednou psal. Což je přece v pořádku, inteligentní člověk zpracovává podněty, ukládá na svůj harddisk v hlavě, zpracovává a aplikuje.
04.01.2012 15:22:22 #70
>> #65, mski, 04. 01. 2012 13:09:55
Díky, že ses vrátil k mému dotazu.
Už mám napsaný článek o paralele Tina Maze a Šárka. Zajímavé shody a současně opačný vývoj.
Jak už jsem zmiňoval včera, starší boyfriend Massi ji vlastně zachránil pro lyžování a s Magonim dokázali ze slalomové „nicky“ za dvě sezony, při současném tréninku a závodění na úrovni medailí v dalších dvou disciplinách, udělat dneska druhou nejlepší slalomářku světa.
Při porovnání, i když zakalkuluju Šárčinu otřesenou psychiku, jak jsem taky výše psal, nenacházím jiný závěr, než že je to v trenérech. Elementary, my dear Watson.
Ovšem ti, kdo umějí (řadu jich Milan zná, jasou to často chlápci na vrcholu zkušeností), by byli sakra drazí (Zobela nasávajícího oblíbené červené a „trénujícího“ od domácího krbu telefonem, neuvažuju). Obávám se, že kromě nabourané psychiky na to dneska už bude konto značně vyhublé. Ale to už je zase téma, které nám nepřísluší.
Pokud jde o onen podivný post #57, nechtěl jsem to původně vůbec komentovat, protože mi ve smyslu zdejší diskuse přišel úplně mimo. Zejména když se člověk podívá na produkty diskusní lůzy velkých fór. Zde jsme si už dost dávno „samoregulačně“ řekli, že soukromí Záhrobských necháme být a budeme se bavit o lyžování.
Každý jeho rozumný příznivce musel mít radost z úspěchů Záhrobských a musí ho mrzet současný stav. Každý rozumný oceňuje to, co dokázali a co bude navždycky zlatě zapsáno, jak se honosně říkává. Řekl bych, že přesně tohle je atmosféra zdejší diskuse a každý zastánce Záhrobských by měl prstíčkem hrabat, že tady taková komunita je.
Taky mi nepřipadá, že by tady někdo Petrovi upíral zásluhy. Setkal jsem se naopak s názorem velmi zasvěceného a fundovaného člověka, že se mu tady fandí až příliš, poněkud na úkor Šárky. Ale to je právě ten moment, že tady z nedostatku informací a vhledu do jejich záležitostí nedokážeme a naštěstí ani nechceme „rozhodnout“, kde je „vina“. A pracujeme s tím, co se lze dozvědět a co z toho lze vyvodit.
04.01.2012 23:00:16 #71
>> #69, ivan, 04. 01. 2012 15:12:02
pravda, je tady vlakno o Sarce Z. , presto zde zmineni mladi Bremaci, jen tedy upresnuji s mymi nazory a dnesni fakta..
Jakub toho tenkrat nechal hned z nekolika duvodu najednou.. z pohledu sportovni vykonnosti je pravdou, ze by bylo byvalo lepsi kdybych s nim zacal podstatne drive..daleko zavaznejsi ovsem a to sehralo rozhodujici roli, nemel zadnou podporu rodicu. Ani financni a hlavne pak uz ne tu psychyckou. Naopak, oba rodice ho od vrcholoveho sportu a hlavne lyzovani zrazovali a delali hodne pro to aby vubec nezacal a pak jen neustale podryvali..
Jakub byl velka osobnost a tou zustal. Cast duvodu proc toho nechal bylo " na truc", ze se mu nevenuji vyhradne a exclusivne. Ze spolu tahame na treninky a po zavodech bandu bridilu teri byli daleko za nim, jeho vykonnosti a schopnosti.. dokonce mi dal kratce pred tim co mi rano pred zavody ve Svedsku oznamil ze s tim definitivne konci, nuz na krk s tim ze kdyz se nevratime do starych kolejich, ja a on.. tak to bali..
A jeden duvod si necham sam pro sebe..
Formana jsem za tri roky privedl vysoko nad uroven ktera u nej byla predpovezena experty jako treba Mila a Blanka Sochorovi z Pece kde Martin pred tim trenoval. Skoncil ze trech duvodu.. 1.Bolesti v operovanem koleni po totalni rekonstrukci, kterou si privodil pred rokem a pul nez jsme spolu zacali a v dusledku strasne techniky ktera byla v te dobe ceskym standartem. 2. Zhnusenim tehdejsiho slozeni lidi na svazu, jmenovite podlym a neferovym jednanim Bobase Zemana a Oldy (uz si ani nevzpominam jmeno toho slizaka)a komploty lidi jako jsou Honza Holicky junior a senior.(oba krivi a podli individua).. 3. Muj projeveny nezajem pokracovat kdyz jsem potkal Helenu a otehotnela.
No tak jo, mame tu rano, hezky den tak jdeme s detma na kanoj na reku.. M.
05.01.2012 17:20:03 #72
>> #70, ivan, 04. 01. 2012 15:22:22
V tištěné verzi dnešní MF je vedle tohoto článku ještě sloupek s nadpisem Pohled (od Tomáše Macka, lyžařského experta MF DNES), který vypadá jako shrnutí a převyprávění toho, co jsi postupně napsal sem .
05.01.2012 20:43:28 #73
>> #72,
Krabice, 05. 01. 2012 17:20:03
Když se zadá ŠZ do Google, tak zdejší vlákno vyskočí už na druhé
straně (na celkem 19 pozici z cca 170.000 odkazů), hned za citacemi jejích
oficiálních stránek a hlavními novinovými zprávami.
Ještě připomenu ivanův článek. Tak bych rád věděl, kdo bude zloduchem prohlášen tentokrát (boty, lyže ani Papá nepřipadají v úvahu). Novináři? Lyžařská veřejnost? Zelený Raul?
06.01.2012 02:22:43 #75
>> #74, Boryš, 05. 01. 2012 22:29:35
Dik za link.
Ja len k tomu.Sarka si musi svoj zivot prezit sama.Nie je hlupa,a to nie je ani jej otec.
Ale taky tyzden za pokladnou v Tes../nechcem robit reklamu/ by jej velmi prospel.
Aby zivot videla aj z inej strany.
caute Harry
06.01.2012 02:30:45 #76
>> #75, Harry, 06. 01. 2012 02:22:43 Spot On!! jak se vrava po anglicku Harry!! u nas v Evans Head prave otvaraju novy Spar hned na hlavne ulici.. mohla by tam i opekat kurata!! M.
06.01.2012 02:57:33 #77
>> #72, Krabice, 05. 01. 2012 17:20:03
Mlada pani,znovu rucicky bozkavam.
/Pisem to preto,lebo pani ktora zije s podobnym zvieratkom ako ta moja,si zasluzi bozkavat ruky od rana do vecera/.
V clanku je absolutna trefa!
Olympijsky cyklus,ktory je sponzormi vykryty!
Mam pocit,ze to je prava pricina toho,ze preco Sarka este lyzuje.
A to ,ze ma pravdu v tom,ze zivot nie je len o lyzovani,plne beriem.
Ale ,ako som uz inde spominal,viem co by jej prospelo.
caute Harry
06.01.2012 07:03:44 #78
>> #72, Krabice, 05. 01. 2012 17:20:03
Jestli je to tak, že mě to od skřeta Macka nepřekvapuje? S cizími prameny on umí.
To měl kdysi dávno jeden jímavý článek o Anitě Wachter, pěkná prácička, oko jihlo. Až na to, že jsem zanedlouho náhodou našel totéž v nějakém zdroji rakouském. Měl to dobře přeložené, hezky věrně, a hezky svým jménem podepsané… Kolik takových asi bylo? Netuším.
I tohle vlastně patří k tématu vlákna Informace, knowhow…
Škoda, že jsem tu informaci nedostal dřív. To bych si byl ty noviny snad i koupil.
>> #74, Boryš, 05. 01. 2012 22:29:35
„Následující sezónu sice není mistrovství světa ani olympiáda, ale jede se Světový pohár. A ten malý křišťálový glóbus tam pořád visí. O ten budu usilovat opravdu hodně. Byla jsem už druhá i třetí, takže se vítězství nabízí. Získat křišťálový glóbus by byl pro mě nesmírný úspěch. Je to velká motivace. Zároveň to však bude hodně náročné, protože musíte závodit výborně celou sezónu. Jezdí se asi deset slalomů a vy musíte opravdu ve všech uspět. Pak se chci samozřejmě zdokonalit i v ostatních lyžařských disciplínách.“
Těžko říct, co přesně doopravdy řekla. Jestli opravdu tohle, tak snad vážně nemá či ztratila schopnost posoudit věci realisticky. Nebo to říká proto, že tomu chce věřit a dodává si tak odhodlání?
Ale už zase psychologizuju. A ještě by si to zase načetl nějaký škrabal bůhvíodkud.
>> #75, Harry, 06. 01. 2012 02:22:43
Nesouhlasím, Harry. Týden není nic. To je jak školní bramborová brigáda, když máš doma prachatý rodiče. Skoro jako ten „úklid lesa“ pro Milka-akci z toho článku. Trocha sociálního nepohodlí. Tu už je horšia i nočná cesta vlakom do Košíc s bandou ožranov.
V 37 letech jsem coby VŠ exučitel po několika dalších zaměstnáních ponížil z topiče-údržbáře na nočního hlídače. V roli této absolutní spodiny jsem vydržel od ledna do konce října. Dvacetiletá slepice, moje nadřízená, si mě docela s gustem vychutnávala. S ubytováním v témže baráku, takže žádný únik z prostředí. Tříletý dítě.
To byla dobrá škola. Jak si už od roku 1990 vychutnávám, že nikdo takový není! (Krátce mi to pak ještě velmi výživně osvěžila Dáša Fryčová, ale to už je dávno…)
09.01.2012 19:54:40 #80
MSKI má nejlepší a unikátní postřehy tohoto fora týkající se vylepšování techniky lyžování oproti minulosti zažitým praktikám -vyjádřit se mohl každý, lze si to vyhledat a srovnat časově s tím, co a jak vypovídali o technice ostatní. Věřím,že by přinesl do českého lyžování svěží oceánský vítr až do těch nejvyšších met.:-)
10.01.2012 03:09:39 #81
1. kolo slalomu v Zábřehu, 03.01.2012 http://www.youtube.com/watch?…
10.01.2012 14:03:13 #83
>> #81, Martinaa, 10. 01. 2012 03:09:39
No to je narez!! Poprve co vidim Sarku v teto sezone! a navic jeste ve srovnani se soucasnou Qeen slalomu, Tinou Maze v zavesu a sikovnou Mikaelu derouci se vpred!
Obvzlaste v kontrastu s T.Maze, ktera se ve slalomu tradicne do nedavna jen motala, tak vidno jeji treninkovy team dela praci nad ocekavani a jeji partner ji krom suk.. vyuziva tez k realizaci jeho zrejme velmi dobre pochopene techniky a treninku fyzicky potrebne k tomu…
Sarka se bohuzel stala tvarnou hlinou pro architekta zkazy, jak mi tak ty prvky soucasne Sarciny jizdy pripominaji slavnou – Olinu Charvatovou.. Ale at si klidne znici styl jezdeni na lyzich, jen aby na ni nemel i ucinek ovlivneni IQ.. to by pak chuderce znicil nejen tu karieru sportovni..
Zdravim vespolek a na tyden odjizdim na Gold Coast do viru velkomesta z pohledu nasi male rybarske vesnicky.
a ta akce u Martina47 na domacim kopci zni velice lakave. Doufam ze se budou pro uspech konat i dalsi rocniky, coz bych si naprezrok snad uz dokazal vmestnat do kalendare..
MTS
10.01.2012 14:33:23 #84
>> #83, mski, 10. 01. 2012 14:03:13
To jsme tedy dostali závazek – musíme z „Obráku snov“ udělat tradici!
Užij si týden v šumu velkoměsta.
10.01.2012 14:37:24 #85
>> #83, mski, 10. 01. 2012 14:03:13
Jestli to ještě stihneš, přečti se zde tohle:
A abys případně nemusel louskat vše o tomto slalomu:
přidávám pasáž o Šárce, neboť jsem pro ni prostudoval i časové analýzy. Tento výkon byl v měkku a na nepříliš prudkém v letošní sezoně takřka špičkový. Měl bys vidět předchozí slalom, kdy se nekvalifikovala do 2. kola
„Nechci vypadat jako zlý, ale Šárka z pohledu TV kamery (Eurosport) působila lépe, než jak zajela. Snad i proto, že nejvíce a nejlépe byla vidět střední plošší část tratě, kdysi její doména, na níž od 1. do 2. mezičasu předvedla jediných slušných 19 vteřin v kole prvém (7.) a jakžtakž snesitelných ve druhém (13.). Zbylé úseky už ji řadily od 15. místa dolů, zejména závěrečný hang, který prozradil notorickou a snad už bohužel zafixovanou neschopnost provést oblouk tak, aby byl správně na hranách ukončený včas (pokaždé až 22.) Odstup 2,70 + 2,05 proto nepřekvapuje. Navzdory klamnému optickému dojmu není nad čím plesat, protože na takovém profilu trati a s takovým sněhem by ve své nejlepší době jela na druhé místo. Zde jí nesporně pomohlo 9. a 10. startovní pořadí, tedy ještě jakžtakž slušná trať, i měkký sníh – soudě alespoň podle toho, že v předchozích závodech na tvrdém nedokázala lyže v oblouku pořádně zahranit. Stále jsme svědky tristní série a s pomalým, ale zatím nezadržitelným klouzáním z první 15 ven – aktuálně je ve WC start list až 14. Pojetí jízdy včetně její „řeči těla“ nedává naději na změnu. Spíše se nabízí obava, jak budou vypadat další závody na prudším svahu a na standardně tvrdé podložce. Pasivně a odevzdaně působí i v cíli, bez kontaktu s kamerou i diváky.“
22.01.2012 04:56:46 #86
Dnes slalom, přenáší Eurosport 2 od 9:12 http://www.fisalpine.com/…a,69884.html
Všimli jste si někdo, že 17. a 18.1. jela Šárka 2 obřáky v Maria Alm?
>> #82,
Martin47, 10. 01. 2012 08:36:45
omlouvám se za překlep, občas se mi přesmyčkou prohodí písmenka,
zvlášť v „brzkou“ hodinu. Ale zapracuju, výsledky se určitě
dostaví
22.01.2012 08:44:42 #87
>> #86, Martinaa, 22. 01. 2012 04:56:46
Už včera jsem něco k tomu napsal, ale nezavěsil. Tak jsem to ještě rozvedl.
Na rozdíl od sněhem znehodnoceného Kitzu odjely holky na těžkém kopci v Kranjské Goře krásný drsný obřák na fest tvrdém.
Poskládaly se tam staré známé firmy Worley, Brignone, Rebensburg,
ale hned zas nimi Lindsey na kopci, na kterém žádné extra šance mít neměla. Ta kočka se překonala: 4. čas na spodním prudkém úseku v 1. kole, ale ve 2. ji její slabina v zatáčkách na prudkém ale stála bednu, protože podle posledního mezičasu by byla druhá celkem.
Pamatujete, jak se loni na jaře ve Špindlu všichni divili, že dojela konečně slušně obřák? Ve WCSL je v něm už pátá, ve WC třetí. Zřejmě někdo z trenérů ví, jak na to, tedy „kde jest pies pogrzebany“, abych to napsal v bratrské verzi rčení, která se mi obzvlášť líbí.
Vepředu i 5. Tina a 6. Maria.
Šárka si v týdnu zkusila po 7 letech dva FIS obřáky (16. a 37. za 31 a 49 bodů, jimiž si jako 25bodová nepomohla, lépe než za 31 bodů jela naposledy v březnu 2010 a za 33 bodů poprvé před 11 lety jako 16letá) a podle výsledků:
http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?…
http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?…
mohla tušit, jak dopadne.
V cíli s č. 66 předposlední klasifikovaná = 57. Na této úrovni jela celou trať: na mezičasech 61. a 59., úseky tratě 61., 57., 57. Zpoždění 5,87 s.
Je smutné připomenout, že před 5 lety přesně tady v KG byla v GS sedmá, zatímco Maze 25., Schild nedojela a Riesch se nekvalifikovala (Pavle Zelenko!), Mancuso taky ne. Kdežto Veronika byla tehdy 18. (Pavle Zelenko!)
A Zuzulka, kterou (spíš otce) Zelenka tak sepsul za to, že pomíjí obřák, tentokrát opět jako 25. bodovala. A skončila tak jen o 2 místa a 0,21 za Marlies (Pavle Zelenko!)
Nevíte někdo o té Š. jízdě ke zkouknutí?
Dneska holky SL 9:15 a 12:30, kluci 10:15 a 13:30 (94 chlapů na startovce!)
Šárka měla kliku při losování, jako 14. WCSL má 8.
(Kitan 44, Filip 55, s tím novým sněhem bude každý postup od 30 výš skvělým výsledkem.)
Šárka potřebuje slušný výsledek, jinak se jí přiblíží vypadnutí z 15. Jako 14. ve WCSL (131) má těsně za sebou 15. Lindsey (127) a pak pár mladých na vzestupu.
Z loňska ji sice drží základ 200 bodů, víc než ostatní okolo ní, ale s letošními výsledky 15 neudrží. A pak už to může být sešup a la Sandrine Aubert, teď už 28. a na hranici vypadnutí z 30. a z celého požehnání WCSL.
Např. by stačilo, aby Š. nebodovala, teď 20. Shiffrin dojela 6. a je před ní. Atd. atp.
Veronika dtto, je 7. a tři vlčice má těsně za zády.
22.01.2012 10:10:17 #89
První kolo: Šárka Záhrobská na 14.místě se ztrátou 1,87 na vedoucí Kirchgasserovou. Tak nějak jsme to ale čekali, ne?
Veronika Zuzulová druhá se ztrátou 11 setin. Že by bedna?
První kolo stavěl Zuzula.
Live sledujte třeba na tady
22.01.2012 10:15:47 #90
Chlapi,dnes by to mohlo Verone klapnut.
Marlies vonku,Tina 3 desatiny za,na tomto kopci uz Veronika bednu zajazdila,a podmienky jej praju.
Druhe kolo mava silnejsie,tak snad ju Kirch. nevypecie.Lebo aj ta ma formu.
Neviem preco,ale viac ma strasi Tina Maze,ta jazdi tak technicky cisto,az to mrazi.
>> #87, ivan, 22. 01. 2012 08:44:42
Verona v obraku 25 vcera? Slusne,bodaj by sa v obraku chytila.Dufam ze to nebude len tymto kopcom,kde sa jej dari.
Mlada Shriffin na tomto type podkladu asi s jej kilami nechytacka.Ziadnu skakavu zabu s triafanim oblukov som nevidel.
Tak drzat Veronike palce,nieco visi vo vzduchu!
caute Harry
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.