Proč nechtějí točit?

04.02.2012 22:30:03 #1 

bonup muž

Jsem smýkač a dělám to již od 3 let skoro každý víkend když je na Klínovci přírodní sníh. Je mi 40let, 192cm a 100kg. Jsem členem lyž. tak to je bez front jenže na neupravené sjezdovce. Carving tam moc nejde provozovat. Vlastním od r.1987 ELAN SL RC 205cm, pak P10 Wolkl 190cm od popelnice ty mám teď radši. Nemám již fyzičku na Elanky. Ještě mám dvoje carvingové lyže K2 174cm 17m a Head 177cm také 17m oboje jsou asi 10 let staré. Tyto krátké lyže mám kvůli dětem protože plužit s nima mezi nohama na dlouhejch lyžích jsem nezvládal. Teď už jsou vetší tak můžu zase lyžovat, proto jsem se rozhodl koupit si nové lyže a začít dělat ten carving. Po dlouhém váhání jsem koupil Sporten Phase WD 167cm poloměr 14,2m {rád podporuji český průmysl a nerad vzhazuji peníze zbytečně}. Když jsem je vzal do ruky jsou lehké, docela měké a krátké. Nejsou zkroucené ani jinou vadu jsem nenašel. Měly by točit i když nechci, mám rád měké lyže. Koupil jsem je teď v pátek, ale brácha si vzal žehličku a já je nemohl na horách zažehlit. Tak jsem je jen navoskoval a rozetřel korkem. Včera jsem ještě jezdil Heady. Dnes jsem naběhl hned ráno na nové. Již při smýkání bokem k vleku se mi zdálo že se jim neche. Na vleku takě chtěli jet jen rovně. Z kopce hrůza začalo mě až bolet kdysi zraněné koleno. No překousl jsem to a zkoušel to několikrát. Pak jsem vytáhl Heady a nové nechal ležet u vleku abych mohl dobře přezouvat lyže na každou jízdu. Hle lyžovat jsem přes noc nezapoměl. Tak jsem si řekl OK jsou na carving a přezul zpět. Roztáhl jsem nohy na rozchod ruské železnice a pokusil se o to. No hrůza občas se sice zařízla, ale pak ji dostat z oblouku stálo hodně námahy, každá navíc chtěla občas jet jinam. Přezul jsem zpět na Heady a zkusil carving na nich a tam to šlo OK. Sice jsem si občas mezi carvovými oblouky střihnul pro zpolamlení kristiánku, ale jinak to šlo a má to i něco do sebe – vezmu carving na milost. Do teď jsem to ani nekoušel. Jenže teď otázka proč se ty nové lyže vůbec nesmýkají do strany – opticky ani meřením se mi nezdají vadné? Mají to být širší slalomky takže proč to nejde – slalom bych na nich jet nechtěl nevešel bych se mezi branky ani hned po startu. Koukal jsem na skluznici je taková podélně vroubkovaná může to být tím? Možná za včechno může jen to že jsem lyže nepřipravil zažehlením to jsem ještě nikdy neudělal vroubky by asi zmizely – třeba to vroubkování má pomoci pro lepší přilnavost vosku? Proč se tede ptám, když to můžu vyzkoušet? Zítra na hory nemůžu. Příští týden o víkendu jedu na lyž. dovolenou a chci nové lyže. Dvoje se nevejdou mám 3 děti a manželku. Stojím teď před rozhodnutím vzít staré K2 co mám zde doma (ostatní lyže zůstávají na horách) a vím že jsou OK jen jsou už trochu prošláplé, ale zatáčí OK. Nebo udělat servis těch novejch (udělám ho teda stejně) a věřit, že to bylo tím. Nechci si kazit dovolenou a kde jinde trénovat ten carving, než na upravených komerčních sjezdovkách.

04.02.2012 23:35:56 #2 

Navvy

>> #1, bonup, 04. 02. 2012 22:30:03

Já ty lyže neznám, ale přesně toto se mi dělo když jsem si ještě půjčoval lyže pro začátečníky v půjčovně. Pak mi kamarád řekl, že jsou moc měkké a moje pokusy o sportovnější jízdu nezvládají. Zkusil jsem relativně tvrdé lyže a bylo po problému. Zkus je tedy méně namáhat a uvidíš (když Ty jsi chlap jako hora a tak jim dáš do těla i když se jen vozíš).

05.02.2012 00:00:19 #3 

bonup muž

>> #2, Navvy, 04. 02. 2012 23:35:56 Dík za odpověď. Naopak vozit se dle mě nedá. Nedá se zatočit ani při výjezdu z vleku. Když se do toho opřu samozřejmě zatočím jenže s takovou námahou, že koleno bolí to vše to je při smýkání. Podobně se mi zdají ostatní lyže když je lepivej prašan a nemám namazáno jenže to je proti tomuhle mnohem méně. Měl jsem 2roky Atomic Supercross B5 182cm a ty jsem dal pryč z podobného důvodu točily sice OK jen si občas v oblouku postavily hlavu a řekly ne teď tě neposlechnem. Bál jsem se a šly pryč – naštěstí nebyly nové tak jsem je prodal za stejnou cenu jako koupil. Usoudil jsem, že na tvrdé, těžké a sportovní lyže nemám. Tak jsem koupil sice nové nejeté uloženky začátečnických Head C100 177cm jsou určitě měkkčí atd. a mám je třetí sezónu. Koupil jsem je nové jen za 1500Kc i s vázáním – dohaduji že celkem jim bude skoro 10let a jsou také české. S nima jsem spokojenej. Chtěl jsem si koupit ještě jedny stále se skoro nové dají koupit za stejný peníz jeté i levněji, ale řekl jsem si lyžování tě skoro nic nestojí je ti přes 40 kup si nové lyže a tahkle jsem dopadl.

05.02.2012 17:15:05 #4 

Navvy

>> #3, bonup, 05. 02. 2012 00:00:19

Děláš něco špatně. Běž někam do lyžařské školy a požádej je ať se podívají co bys měl změnit. Nemusíš být špatný lyžař, ale nejspíše děláš něco co bys na lyžích dělat neměl. Někdy je rada neuvěřitelně prostá.

05.02.2012 17:32:26 #5 

HonzA_ muž

„Jsem smýkač a dělám to již od 3 let skoro každý víkend když je na Klínovci přírodní sníh. Je mi 40let, 192cm a 100kg. Jsem členem lyž. tak to je bez front jenže na neupravené sjezdovce.“

Kde jezdíš na Klínovci na neupravené sjezdovce už 37let na přírodním sněhu? Sedačka z Jáchymova?

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

05.02.2012 18:35:21 #6 

Wartus

>> #3, bonup, 05. 02. 2012 00:00:19

A jakej na tech lyzich byl naposledy servis? Ale asi to bude v nohach, takze jak pise Navvy nech nekoho at se na tebe mrkne? Lyzujes, tak to odstranis rychle…

05.02.2012 19:52:39 #7 

adam 1

>> #1, bonup, 04. 02. 2012 22:30:03 Ahoj Bonupe a máš tam pořádný „volant“? http://www.youtube.com/watch?… teť vážně ,jestli si doteť „smýkal“ a chceš nyní jezdit carving -tak to je uplně o něčem jiném .Koupil sis lyže zcela nevhodné (pro začat.)radius 14m to je šílenost -budeš potřebovat kurňa rychlost aby ti lyže začaly po hranách „točit“.Pro začatečníka tvých proporcí určitě rádius od 7m do 9m.Zkus si je někde vypůjčit a pak dej vědět co ten „volant“? Ps:na délku se vykašli jdi po R!!!! mějse adam cz

05.02.2012 20:06:50 #9 

bonup muž

>> #6, Wartus, 05. 02. 2012 18:35:21 Servis nebyl žádnej funglovky – podle mě to je ten problém. Jak píšu neměl jsem žehličku a byl jsem nedočkavej na skluznici jsou takové cca. 0.5mm podélné drážky to jsem ještě neviděl. Teda teď už nejsou dnes jsem je zažehlil, stáhnul a vyleštil no prostě klasickej ruční servis. Jinak jezdím na sjezdovce vlevo od chaty Nástup při pohledu od hlavního parkoviště – nad rybníčkem pro zasněžování JPK. Je to neveřejná sjezdovka málokdo o ní ví, ale z parkoviště je vidět dobře. Není ani nakreslená na plánu. Na dovolenou vezmu nové lyže, v nejhorším to budu mít místo posilovny a navíc na upraveném pažitu smýkat ani nepotřebuji. Neberte to tak že nezatočej jen se jim „opravdu ale opravdu“ nechce. Teď je skluznice hladka tak prostě musi do boku klouzat. Já dělal i test v kleče. Prostě jsem zmáčkl brzdičku a posunoval lyži od sebe a ksobě (kolmo na směr jízdy) a cítil slušnej odpor a takové jakoby broušení prostě jako smirek. Nezapomeňte bylo –16C. Druhé lyže při stejném testu klouzaly bez drhnutí. Já to sem psal spíš proto zda to třeba není známá vlasnost nových skluznic. Čekal jsem že někdo napíše buď vklidu po servisu to bude OK, ale asi to tak není. Drážkovanou skluznici jsem neměl už od těch Elanek to byly prvni lyže bez drážky. Teď samořejmě mluvíme o jiné drážce :). Jinak carvovat neumím, ale až u nás zase bude lyžařská škola zeptám se instruktorů co dělám špatně, když neporaděj nepustím je nahoru jsem i občas vlekař. Tenhle rok tam už byli jenže to jsem ještě neměl problém.

05.02.2012 20:09:02 #10 

Mirek muž

Řekl bych, že máš těžiště příliš vzadu, což u kratších carvingových lyží je problém. Najdi si mírnou dobře upravenou sjezdovku a nauč se carvovat. Inspiraci jak na to najděš ZDE, a ZDE.

05.02.2012 20:42:19 #11 

Muhe muž

>> #9, bonup, 05. 02. 2012 20:06:50

Predpokladam, ze temi drazkami myslis tohle: http://www.vanclsport.cz/…ruktura2.jpg

Pokud ano, tak muzes byt v klidu. Je to schvalne kvuli lepsim skluzovym vlastnostem.

To ze se jim nechce moc sesoupavat bych spis prisuzoval brouseni hran. Pokud maji hrany maly uhel brouseni od skluznice, tak budou branit sesoupavani. Navic jsou lyze nove a cerstve nabrousene, tim se to jeste umocni.

Pokud chces sesoupavat, tak si muzes pohrat s brousenim. Treba otupit spicky a patky by mohlo pomoct. Ale ja bych ti spis doporucil zkouset se naucit ten carving.

05.02.2012 20:54:58 #12 

bonup muž

>> #10, Mirek, 05. 02. 2012 20:09:02

Každopádně dík všem. Zkusím to na dovolené a po servisu, když to nepůjde půjčím lyže bráchovi je o 8let mladší a narozdíl ode mně jezdí aktivně jak na snowboardu tak i carving. V tom mraze tam bylo málo lidí.

05.02.2012 21:01:14 #13 

bonup muž

>> #11, Muhe, 05. 02. 2012 20:42:19

Jo jen nedělaj to W jsou od hora až dolu v jednom kuse stejná hloubka. Teď po zažehlení jsou vidět méně a skluznice je hladka. Hrany jsem břebrousil brouskem co používám již leta takže bych měl bejt na úhel zvyklej kolik to je na brousku je napsáno 1 stupeň.

05.02.2012 21:22:35 #14 

Navvy

>> #13, bonup, 05. 02. 2012 21:01:14

Než začneš lyže předělávat k obrazu své techniky, přece jen se zkus s někým poradit jak bys mohl ty lyže lépe ovládat. Neboj se toho, zvládně to (skoro) každý. Já začínal na sjezdovkách va 44 letech :-)

05.02.2012 22:24:56 #15 

Wartus

Neni mi jasne o co v tehle debate presne jde. Nekdo radi otupit spicky a patky, nekdo radi naucit se carving, resi se drazky na skluznici a ze je chyba v technice. Byt v bonup kuzi tak nejsem o nic chtrejsi…

Ano, ujisti se ze mas podbrus hran od skluznice. Drazky neres. Nic netup. A bez za nekym kdo vi, jak se ma lyzovat. „Neuc“ se carving, zacni spravne lyzovat a ono to prijde samo. Teda pokud o to stojis… Pokud te bavi jezdit tak jak jezdis, tak na tom neni nic spatnyho, ale zustal bych u rovnych lyzi, na nich je to sanzsi. Takova rada ode me…

PS: Jen si prosimte neporizuj nic s radiusem pod 10m(ba ani pod 15) jak pise adam 1. Ale ja myslim ze on si z tebe a nas dela stejne jen srandu…

05.02.2012 22:59:26 #16 

PavelKo

>> #15, Wartus, 05. 02. 2012 22:24:56

věř, že nedělá…

06.02.2012 11:53:24 #17 

bonup muž

>> #15, Wartus, 05. 02. 2012 22:24:56 No máš pravdu moc chytrej z toho nejsem. Jo baví mě lyžovat klasika ‚ala‘ Stenmark tak mě to v mládí učili a tak to umím. V hlubokém sněhu, na boulích a jet tam kam chci já a ne tam kam točej lyže potože jinak je to na pokraji držkopádu. Naopak nemám moc rád takové ty varhánky po rolbě tam není teba se snaži, ale jen se vozit a to je dost nuda. Nejraději mám odpolední lyžovaní na kraji sjezdovky ve vyhrnutém sněhu s přesahem do lesa prostě na tom hřbetu stačí mi 1,5m šiřka někdy i méne dolů po spádnici s co nejrychlejším sekání zátáček jen dle rychlosti víc zavřu nebo naopak otevřu – jsem už srab a bojím se. Dokonce mám rád i těžkej mokrej sníh je zase pomalej tak se tolik nebojím jen je trochu náročnější na fyzičku, vubec mi nevadí led kombnovaný s nahrnutým sněhem. Nevadí mi ani vata nebo prašan a na ních ledová krusta ačkoli zde už umím jen „skákat“, ale to klasický styl dovolí. Každopádně i 350m sjezdovky mě zpotí a unaví, že se musím vydýchat když jedu tak jak se mi to líbí. Musím uznat že na krátkejch carvingovejch což je v mém případě 174/177cm které mám je to lehčí není třeba se tolik namáhat a já už sílu jako dříve nemám – netrénuji není síla. Proto jsem šel ještě do ještě kratších v domění, že to půjde lépe a že si občas střihnu nějakej říznutej oblouk ať mu říkáme jak chceme třeba jen po výjezdu ze zatáčky pěkne na horní lyži po celou dobu oblouku co nejméně smýkání pak vás lyže přímo nakopnou do nového oblouku (pak je to ten dobrý pocit asi stejný jako u carvingu). Jinak i ve starém stylu je a byla samořejmě snaha jezdit co nejvíce po hranách pozná se to úplně stejně jako u carvingu stopu dvou zaříznutývh lyží jenže né v celé délce oblouku ale v jeho vrcholu – možná mám nohy blíž u sebe tak na šírku lyže až dvou v oblouku (moje chyba – špatně se přeučuje) ačkoli i zde bylo doporučeno na šírku ramen. Rozdíl je pak ten že mezi oblouky dojde k narovnání a přenesení váhy (pumpování) a práci s hůlkami. V průběhu oblouku reguluji jeho radius mírným smýknutím/hraněním. Zkoušel jsem carvingové zátáčky nohy na šiři ramen a přijde mi že mě omezujou, specielně ta nová lyže jede tak jak je naprogramovaná když chci zastavit tak abych pomalu jel do proti svahu, protože do smyku se jí nechce – těžiště mám na 100% ve předu tolikrát kolikrát mě v mládí přetáhly hůlkou po zadnici za „sezení na záchodě“ si tělo sakra pamatuje a navíc ani klasicky se nedá jezdit s těžištěm vzadu je to klasická chyba především malých dětí,taky ty moje trápím ty dva větší kluci už OK holčička zatím ne, ale ono se to podá. Na carvingu určitě něco je protže jinak by to tolik lidí nedělalo. Jen jsem nepřišel na to co, nebo to prostě neumím to spíš. Carvingová lyže by dle mě měla bejt schopná normálního lyžování. Specielně když občas koukám na slalom nepřijde mi, že by se ta závodní technika tak lišila od staré co znám já – zpomaleně si to však nepouštím. Na videích o výuce carvingu jezděj jinak – na slamlom by to podle mě zcela jistě nestačilo. Nové lyže umožńují zcela jistě rychlejší průjezd = déle na hranách. Asi tak. Jak říkáš chytrej z toho nejsem a opravdu nechápu proč se lyže chovali tak jak se chovali spoléhám že po servisu to bude lepší jinak 1 stupeň na brousku předpokládám znamená 89 stupnů a to není nic radikálního.

06.02.2012 13:05:31 #18 

ivan

Těžko se tím vším napsaným prokousat. Bez přílišné snahy po odpovědi narychlo střelím pár bodů.

1. Nevím, kolik reagujících tyto lyže dobře zná. Měl jsem je dvě sezony, základní model první generace.
  2. Byly to jedny z nejlepších lyží v tehdejším poměru cena : výkon (maličko přes 3000 holá lyže, iirc).
  3. Byla to typická rekreační lyže, jež pro lehkého jezdce měla při dobrém vyladění až sportovní vlastnosti.
  4. Chybou je, když si ji šetřílkovsky koupí skoro 2metrový přesmetrákový chlap. Lyže pod ním musí být přetížená ve středu, tlak se nerozkládá rovnoměrně a lyže nemůže dobře zatáčet.
  5. pokud je lyže nabroušená s korýtkem čili konkávně ve špičce a patce, pochopitelně zase „nechce zatáčet“.

Tolik k materiálu. Nakolik lyžař jezdí blbě, neřeším. Ať dá video, pak to má smysl.

Snad proboha najde někoho, kdo dokáže posoudit jak lyže, tak jeho jízdu? Proč to řešit to přes web písemně, když se lyžuje?

06.02.2012 16:07:32 #19 

bohous357

>> #17, bonup, 06. 02. 2012 11:53:24

Je úžasné, k jak odborným rozborům vede téma na začátku vlákna :-) Zkusím Ti to vyřešit. Mám stejný problém : Podlehl jsem před 4 lety „výhodné nabídce“ z výprodeje ATOMIC RACE GS. Koupil jsem si je proto, že byly červené a byl na nich nápis RACE a deklarovaný radius 18m. A ony potvory necarvrují – bodeť by jo, když pro mou váhu 90kg nemají odpovídající konstrukci pro sportovnější jízdu a nemají deklarovaný radius 18 ale tak 50m. Pokud si koupíš sportovněji laděné allmountain nebo slalomky se zpevněnou konstrukcí (titan, dvojitá lyže, dřevěné jádro)i ve slevě tak v cenové relaci kolem 9000,– Kč a ono to pořád nepůjde, tak pak už budeš muset hledat problém jen u sebe.

06.02.2012 16:55:35 #20 

Wartus

>> #17, bonup, 06. 02. 2012 11:53:24 …občas střihnu nějakej říznutej oblouk ať mu říkáme jak chceme třeba jen po výjezdu ze zatáčky pěkne na horní lyži po celou dobu oblouku…

• po horni bys jezdit „nemel“, ale je to na tobe…

Carvingová lyže by dle mě měla bejt schopná normálního lyžování. Ano to by mela, lyzovani je jen jedno, takze neni „normalni“ a jine… Je to v technice, ver tomu, ale chce te to fakt videt… Nedavno jsem jel na 207cm starejch rovnejch Volkl P9 a jezdil se na nich rezanej oblouk jedna basen. Naopak zajet spravne oblouk na slalomce neni vubec jednoduche… Pokud je lyze prilis mekka nebo naopak tvrda, tak nektery veci jdou hur, ale porad je to jen a jen v nohach…

16.02.2012 23:48:14 #21 

bonup muž

Každopádně dík všem. Jsem na dovolené a dost se trápím viz. http://youtu.be/zD2k-Qzg0qo. Lyze nechteji smykat. Nezvladnu ani udrzet dost rychly rytmus, porad se s nima peru, musím přehnaně přenášet váhu viz. zvedani lyze jinak nezatocej, chteji jet kam se jim chce, kazda boule me rozhodi. Spodni lyze odskakuje pri hraneni to je dalsi parametr kterej je treba hlidat, proste furt by chteli bud rovne nebo po hrane kam chtej oni, ale smyknout to ne. Budou super pro carvery, ale ne pro me. Ja pritom az do ted myslel ze carvingove lyze smykaj lepe nez rovne, I ty dvoje jine co mam jsou sice delsi nez tyhle a jiny polomer 18m ale jsou prijemne tohle je opravdu hruza. Mozna jsem moc tezky nebo neco jineho, nikdy jsem az dosud nemel podlozku pod vazanim treba je to tim. Jiste nohy a styl take nejsou nejlepsi, ale proc to na jinych jde a mam jich nekolik, bohuzel ne tady na dovolene. Tady jsem jinde nez na modre uplne priposr.. Neudelam na nich otocku o 360st a to na jinejch muzu delat celou sjezdovku otocek. Tyhle se stale zarezavaji proste nesmykaji a tohle bez smykani nejde i odjezd od horni stanice vleku a zastaveni je porod. V hlubokem snehu take hruza to co si normalne uzivam ted nesjedu a potupne jedu zpet na sjezdovku. Zkousel jsem na modre ten carving dle rad. Jde to a razem je modra i docela zabavna, ale jak se tohle da provozovat jinde si neumim predstavit. Proste jsem si spatne vybral ja chtel jeste pohodovejsi lyze nez jsem mel proto kratke a skoro slalomlky. Zavodni jsem nechtel na to nemam fyzicku a jak vidim nema ani na tyhle no skoda pujdou na pudu jeste je dam brachovi pristi tyden a uvidim on jezdi normalne P60 170cm a prej jsou OK tak na rozdil ode me ma porovnani. Jezdi take normalne, ale je mnohem mladsi tak umi i carving.

17.02.2012 06:44:35 #22 

HonzA_ muž

>> #21, bonup, 16. 02. 2012 23:48:14

Jen pár rychlých myšlenek:

• pro to jak lyžuješ sis koupil naprosto nevhodné lyže
  • zkusils je v zahájení oblouku trochu víc odlehčit (větší vertikální pohyb)? Pomohlo to?
Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

17.02.2012 07:01:26 #23 

Harry žena

>> #20, Wartus, 06. 02. 2012 16:55:35

Dobre si to citil.Problem je v technike lyziara.

Kupil si si vrtulnik,aby si nim jazdil po ceste.

HonzA spravne pise,kupil si si pre Tvoj sposob lyzovania uplne nevhodne lyze.Uplne kludne sa vrat ku starsim klasickym lyziam.Na takychto sa trapis zbytocne.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

17.02.2012 07:27:56 #24 

Navvy

Nevěš hlavu. Já do 45 jezdil jen na běžkách a teprve pak jsem začal jezdit i na sjezdovce. Prostě si zajdi někam do lyžařské školy a zaplať si pár hodin kursu. Styl, který ty lyže chtějí, zvládneš rychleji než si myslíš, i když krasojezdci z nás asi nikdy nebudou :-)

17.02.2012 08:58:58 #25 

Duro

Technika sem, technika tam … ak sa lyža zarezáva a nechce ísť do šmyku s vysokou pravdepodobnosťou je chyba v nej.
Ako už bolo písané vyššie: 

• alebo veľmi malý, možno dokonca nulový odklon spodnej hrany od sklznice
  • alebo konkávna sklznica

Nové lyže od Sportenu čo som mal možnosť vyskúšať sa spravali podobne.
Zober lyže do servisu, daj si zarovnať sklznicu do roviny a nechaj nabrusiť kludne na bežné čísla 88/0,5 ako robí väčšina servisov keď si nepovieš inak.

17.02.2012 09:24:28 #26 

Martin430

Ahoj,

vem ty nestastny lyze a dej je do servisu, jak pisou chlapi. Nech tam udelat 88/05 az 88/1.

V sobotu nebov nedeli je vem na TJ Klinovec, muzeme se na to spolecne mrknout. Tim myslim spis na jizdu na tech mordyjanskejch ski. Nastuduj si delku vlastni podesve, bude se to nejspis hodit.

Pokud jezdis a hodlas jezdit wedeln nevidim jediny duvod, proc by to nemelo na tzv. carvingovych lyzich jit.

17.02.2012 10:00:02 #27 

Wartus

Tak jsem zkouknul to videjko a ono to je trosku jinak nez pises. Dobre zes ho sem dal. V tomhle mekkym snehu je jedno, co tam mas za uhel, takze tim to nebude, coz bylo pravdepodobne hned od zacatku. Nejlepsi na tom je, ze zas tak spatne nejedes, takze to je jen tvuj subjektivni pocit. Celou dobu smykas, takze to zaprve jde a navic je to v poradku. Zvedas prehnane vnitrni lyzi nad snih, takze to vypada oldschool, ale uplne spatne to neni. Zkus pri tehle kratsich obloucich jeste zduraznit vertikalni pohyb(kotniky, kolena) a nezvedat tolik vnitrni nohu. Jen ji odlehci ale nech klouzat po snehu. Cravingova lyze nesmyka lepe nez rovna, prave naopak, takze je to pro tebe pocatecni nezvyk, ale tod vse. No a poridil sis neco kratkyho s malym radiusem, tak do toho musis slapat a je to vse jeste tezsi. Klidne tomu dej servis pro klid duse, jak pisou ostatni, ale to si myslim ze uzs stejne udelal nezs jel ne? Zkus taky jiny lyze a oslov nekoho kdo ti primo na kopci poradi. Zklad mas, to pujde…

17.02.2012 10:09:56 #28 

Martin430

>> #23, Harry, 17. 02. 2012 07:01:26

Cau,

jakkoli s Tebou vetsinou souhlasim, dnes tedy ne.

On chce a umi jezdit wedeln, na velmi slusne urovni. Tam bych zadny zadrhel nehledal. Pokud mu to nejde, ma na to nevhodne, ev. blbe nabrousene lyze.

Tim s dostavame k tem lyzim. Harry, jestli je faaaze vrtulnik, pak je Comet nadzvukovy bitevnik a Raptor svetelny kriznik Federace. Aby mu to teda – nebodaj – neurvalo nozicky u samej riti …

To promin, ale to jsem vubec nepochopil, co jsi mu chtel timto sdelit.

Sevas

Martin130

17.02.2012 12:35:55 #29 

Harry žena

>> #28, Martin430, 17. 02. 2012 10:09:56

Martine,kupil si si vrtulnik aby si nim jazdil po ceste,je myslene mnou tak,ak chcem lietat,kupujem vrtulnik,ak chcem jazdit po ceste auto.Cize ak chcem karvovat,kupujem karvingovu lyzu,ak chcem jazdit smykanu techniku v neupravenom snehu,so 100 kilami a pomaly dvomi metrami,tak na vykrojenu mekku lyzu v dlzke 167 cm ani nepomyslim.

V bonupovom pripade vyhodene peniaze.

cau Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

17.02.2012 12:45:40 #30 

Martin430

>> #29, Harry, 17. 02. 2012 12:35:55

Tak uz opet souhlas, Harry.

Akorat je potreba dopovedet, ze lyzi s „rovnou“ geometrii dneska nikde nekoupi a je velmi siroka skala lyzi s geometrii „karvingovou“, ktere wedeln perfektne umozni v mire vice nez vrchovate. Souhlasim, ze v tomto pripade je zvolena lyze nevhodna.

Takze: ano, lyze je to nevhodna, ale ne kvuli typu geometrie [karving], ale pro konkretniho uzivatele nevhodnou konstrukci, parametry atd.

Jak sem to totiz pochopil ja, vypadalo to, ze mu radis koupit lyzi rovnou. A to teda nevim, kde by ji vzal…

Skol

Martin430

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy