Rozbor videa - Vojta21 (strana: 3)
14.02.2012 21:31:26 #61
Lidi, už já nevim po několikátě čtu podobnou diskuzi,jak se má správně,,jezdit''. Že na videu určitý člověk v 0:23 měl o 5 cm mít vzadu vnější nohu a v 0:24 měl mít na vnější více tlaku. Takhle se to těžko naučíte. Dost dobře nechápu, jak se člověk dokáže zlepšit/změnit jízdu atd. z toho, že si zde přečte 40 bodů co má vlastně dělat a ještě si to zapamatovat a při nejlepším vše aplikovat na svahu. Aby jste mi rozuměli. Nikoho zde nechci osočovat, velice vítám a líbí se mi,že je zde plno lyžařů, který zde tráví mnoho času a přispívá svými zkušenostmi. Jde mi spíše o to, že někdy to zabíhá do tak extrémních výšin, že jen kroutím hlavou. Základy pochyťte, pozorujte závodníky, jezděte nenápadně s nima a určitě na konci sezony,zde už nic řesit nebudete:)
14.02.2012 22:07:26 #62
>> #61, maryys, 14. 02. 2012 21:31:26
Se ti řekne pozuruj závodníky, ale jak mám poznat, jestli prstama u nohy
tlačí víc nahoru, nebo dolu…
14.02.2012 22:47:48 #63
A v cem mas rezervy a co by jsi mel delat jinak? Zacal bych s pomalou jizdou a v ruznych cvicich preprogramovat tvoje zazite pohyby kterymi provadis hraneni a zataceni lyzi..
Nicmene o ten pohyb je treba od pocatku do konce oblouku usilovat! Dale se pokus hraneni bez angazma kolena, nesnaz se ani o zataceni chodidla nebo v kotnicich, primarni impulz i pohyb vychazi z kombinace celkoveho naklopeni tela pri soucasnem odklanenim trupu i s panvi. Neres jestli budes mit vice vahu na vnejsi nebo vnitrni. Zkus zkloubit tyto shora popsane prvky dohromady a uvidis jak se ti to vse zjednodussi a jak budes pozitivne prekvapen s vysledkem. Tak nejak si myslim ze to myslel Harry s tim lyzovanim cez bedrove klby.. Skol, M.
Milan dakujem.Usetril si mi robotu.Len s jednym s Tebou nesuhlasim.V stadiu v ktorom je by mal riesit vnutornu vonkajsiu.
Doraz na napinanie vonkajsej a odlahcovanie vnutornej kym si nove veci nezazije do krvi mu prospeje.
Vojto ,nieco pre Teba,snad si z tychto jazd dokazes urobit obraz ci tito pani svoju jazdu predozadne urychluju,ci sa snazia mat napnutu vonkajsiu,a ci aktivne pracuju vonkajsou v obluku.
>> #55, Tom007, 14. 02. 2012 20:34:24
Viem Ta pochopit.Problem je v tom,ze ani nevies na akej urovni sa tu lyzovanie prebera.
Ale dam Ti jednu dobru radu.Tak ako si to napisal ,daj do lava obluk pri posuve vnutornej dopredu,a do prava dozadu.
A potom napis odpoved,co sa Ti viac pozdavalo.
caute Harry
14.02.2012 23:23:49 #64
>> #63, Harry, 14. 02. 2012 22:47:48
děkuji ti za reakci a dobrou radu, ale problém je trochu v něčem jiném. Vím u některých diskutujících, koho si mám pod přezdívkou představit a dát si dohromady „co jsou zač“ (počet příspěvků tomu neodpovídá, ale na foru jsem často, jen prostě většinou nemám co říct a právě hltám informace)a právě to je ten problém. Pokud si sem někdo dá video a očekává rady od „odborníků“ v čem se zlepšit, je to taková smršť protichůdných názorů, že je to u lidí z takovýma zkušenostma až zaražející. Já se svými schopnosti na svahu můžu jen těžko poměřovat asi s většinou co tady diskutují, ale osobně jsem si obě možnosti vyzkoušel a pro mě je třeba přirozenější si dát vnitřní dopředu, ale o to teď nejde. Díky a přeji hodně sněhu.
15.02.2012 03:25:58 #65
>> #49, Martin47, 14. 02. 2012 16:12:18
„Milane, co by se muselo stát, aby si začal příspěvky psát jako slušný člověk?“
Uroven mnohych diskutujicich by se musela o nekolik latek zvysit, taktez jejich IQ a vyjadrovaci schopnost. A take, nebo alespon to, jelikoz na tom prvnim se jiz nyni v dospelosti a casto u nekterych uz znacne pokrocile, museli chovat sami slusne a zachovavat principy fair play a projevovat respekt tam kde treba.
A pokud se podivam do nedavne minulosti z kraje roku 2011, tak i ty Martine mas urcite resty. Schvalne zalov v pameti a nebo v diskuzni historii..
No doufam ze se ti nadale podari alespon vsechny ty rady a poznatky ktere jsi tady ode mne i preze svuj tvrdohlavy odpor ziskal, uzivat v lyzovani k vseobecne tve vyhode.
A vzpominam si co me ucili moji predci (ja jsem se zrejme nepovedl), ze je slusnosti „priznat barvu“ a podekovat. To druhe jsi uz sem tam projevil ale to ze jsi nakonec prijmul porazku svych mnoha zcestnych nazoru tim ze jsi prohlasil ze to cele byla jen komedie, fraska, a ze jsi me jen tak zkousel, tahal za nos a ze to co jsem od pocatku tvrdil ja byla pro tebe od pocatku samozrejmost.. To je v mych oci, a myslim ze nejsem sam kdo to ma jeste v zive pameti, z tve strany podlost a ne-slusnost!! Skol,M.
15.02.2012 10:56:33 #66
>> #65, mski, 15. 02. 2012 03:25:58
Nad tvými příspěvky mne Milane napadá už jen jeden starý vtip.
Víš jaký je rozdíl mezi Tebou a Bohem? Bůh si nemyslí, že je Milan Trnka…
Myslím, že by tvé rady nabyly na zcela jiném významu (byť si o většině z nich stále budu myslet své) kdybys je neobaloval tou spoustou zbytečné omáčky.
15.02.2012 11:18:15 #67
>> #66, Ondřej Novák – SNOW, 15. 02. 2012 10:56:33
No ta zbytecna omacka zbytecna urcite je.. na tom se vyjimecne shodnem. A je bohuzel nucenym odpadnim „by produktem“ v kontaktu s troly a chytroliny jakym ty jsi prikladnym predstavitelem. Ale to jsme opet tam kde uz jsme byli.. Pojd, prijed, dame si do te drzky a bude po ptakach!! (At pocitis ze jsem z masa a kosti, jen obycejny smrtelnik..-)) Skol
15.02.2012 13:34:10 #69
>> #68, ivan-ski, 15. 02. 2012 13:13:11 Diky za nazor.. a co bys mi konstruktivniho poradil?
kolena od sebe a zaklon?
15.02.2012 13:39:54 #70
15.02.2012 14:54:28 #72
>> #71, ivan-ski, 15. 02. 2012 14:36:28
To máš sice pravdu, platí to ovšem pouze při jízdě rovně, max. při velmi dlouhém DH oblouku. Pokud potřebuješ zatáčet na urovni GS, nejedeš v nízkém sjezdovém postoji, který popisuješ ty, ale v sníženém sjezdovém postoji (video Milana), který ti udrží rychlost a zároveň umožní zatáčet.
16.02.2012 04:33:52 #73
>> #71, ivan-ski, 15. 02. 2012 14:36:28
Opravdu dekuji za snahu vznezt trochy porozumeni nad tim jak lyzuju.. Tve podnety co je stabilni a co neni jsou vyborne..
Treba se ted budes moci napasovat na hlavniho radce mistnim stamgastum na race technik!!
Jak uz jsem psal ve vedlejsim vlaknu, vyklizim definitivne pozici. Jak jsi si vsiml Krab a dalsi kteri mohli co kloudne poradit se taky „zdekovali“,( a nebo ti zbyli tak jeste pravdepodobne udelaji), profesionalni instruktori a treneri se ted taky urcite preorientuji nekam jinam, jak je zmnam, tak prosim maistro, vela stastie!
Jeste nez sem prekopiruju muj zaver tak bych chtel podekovat vsem tem kteri si to zaslouzi a kteri o tom vedi za prijemne podiskutovani, a i tem kteri o tom nevedi, napriklad Claid v postu #49 a #57 tohoto vlakna kteri me nevedomky pomohli dale uvedomeni si urcitych niancich kterych jsem si vsiml a davam za pravdu.. predsouvani vnejsi pruzne napnute vnejsi opravdu lze provezt i bez tlaceni lytka do spoileru boty..-))
A uplne na zaver: nabizim, kdo bude mit nadale zajem se mnou a s dalsimi podobne smyslejicimi lidmi kteri maji lyzovani hlavne pro radost, zkontaktujte me osobne na : stevens.milan@gmail.com a verim ze spolecnou cestou najdeme zpusob jak se treba formou Emailove konference udrzovat v kontaktu, vcetne napriklad pristupu na zaheslovany ucet U tube nebo Vimea, kde bych mel prilezitost podelit se napriklad o mnou natocene jizdy Tomase Krauze pred a po ziskani jeho skvostneho statusu nekolikanasobneho viteze SP ve Skicrosu a to s naslednou studii a diskuzi o zmene techniky kterou behem nekolika let vypiloval. Taktez ruzna dalsi cviceni a jizdy ktera jsem doposud nezverejnil. A konecne, velmi rad bych se podelil alespon o nektere rady a cviceni jak cilene a efektivne trenovat silu a kloubni rozsahy vcetne uplatneni a nacvik sravne techniky na suchu i na snehu. Tyto materialy jsem ochoten vypracovavat podle potreby, za chodu a kratke video sekvence pripaden fotky periodicky zverejnovat na zmineny skryty ucet. To zcela zdarma, pro me to bude motivace jak dal premyslet a zdokonalovat a soucasne vytvaret baterii materialu ktere pak budu mit osobne k dispozici. Dekuji, zdravim vas od more, Skol, Milan
16.02.2012 14:08:54 #74
>> #73, mski, 16. 02. 2012 04:33:52 Sbohem a šáteček. Jen doufám, že Tvé předsevzetí Ti opravdu vydrží..Bude tu myslím mnohem klidnější atmosféra. Možná jsi v tomto sportu mnohé dokázal, ale to Tě rozhodně neopravňuje (a ani nikoho jiného)se tady nad ostatní vyvyšovat. Takže ať se poraněné ego brzy uzdraví a přeji hodně úspěchů jak na lyžích, tak i jinde. Jinak je mi opravdu líto Vojty, že se mu vlákno zvrhlo v přeměřování si pindíků.
17.02.2012 11:57:28 #75
>> #73, mski, 16. 02. 2012 04:33:52
Cau Milane,
psi stekaji a karavana kraci dal, do vi kazdy maly dite.
A Ty jsi pro radu ceskych lyzaru Karavana mraku. Stejne podstatna, jako Krylova stejnojmena deska pro ceskou spolecnost. Stejne neprijimana, nepochopena a nedocenena „oficialnimi misty“ a malomestackymi impotenty.
Tak se drz paralely s Krylem a jeho „nasrat – jo nasrat!“ a ne s Havlovym Odchazenim.
Jsi Karel a ne Vaclav, tywole!
Skol
Martin430
17.02.2012 12:03:29 #76
>> #74, kutill, 16. 02. 2012 14:08:54
Zdar,
ja zas doufam, ze v uklidnene atmosfere nahradis Milana, prineses sem vic know-how nez on a posunes lyzovani a hlavne mysleni lyzaru o vetsi kus nez on. Kdys se s nim tak hezky loucis a vyprovazis ho …
Vojtu litovat nemusis, i s merenim pindiku dostal v tomto vlakne tolik, ze v komercni skole to same nedostane, i kdyby prodal barak a prachy odnesl k nim do kanclu.
BTW. : Milana znam nejakej patek a jakej ma pindik – nevim. Ani ja mu svuj neukazoval, ale jinak jsem od nej dostal tolik, ze jeste od nikoho. A zadara. Je mi cti, ze Milana znam, za se mnou sem tam ztrati slovo a ze se snad i muzu pocitat mezi jeho zname.
Tak good luck, kutille! Cekam na tvoje rady Vojtovi a kam ho dotahnes.
Skol
Martin430
Edit: mas skoro tak peknej avatar jako ja.
17.02.2012 12:28:02 #77
>> #76, Martin430, 17. 02. 2012 12:03:29
Martine,kutill sem neprisiel davat rady,prisiel sa s pasiou rozlucit.
Ale snad ako pises,nejaku dobru radu Vojtovi pusti.
Jedine stastie nas par jedincov mski pozitiv je,ze Milan tu na Snow pustil do eteru tolko veci,ze mozme z toho dlho,dlho cerpat.
A dokonca aj Ti ktori na par veci pridu neskor,si to budu moct spetne dohladat.
Tiez skladam klobuk pred Milanom a dakujem za seba.Skoda jeho povahy,ale je mozne,ze ak mi tiez bude niekto dlhodobo tvrdit ze autobus je motorka,tak tiez mi rupnu nervy.
Martine,nevies co je s Ivanom?
caute Harry
17.02.2012 12:32:54 #78
>> #77, Harry, 17. 02. 2012 12:28:02
jestli Ivanem myslis ivana, tak tise predpokladam, ze lyzuje a nebabra se s diskuzi, jako my, mene stastni.
Skoro bych vsadil na to, ze je v Rakousku nebo tak neco.
A nebo se schovava a prekvapi vsechny jako hlavni star Obraku Snov, ktery tak vehementne podporil …
co, ivane ?
Skol
Martin430
17.02.2012 17:44:19 #79
>> #76, Martin430, 17. 02. 2012 12:03:29
„Vojtu litovat nemusis, i s merenim pindiku dostal v tomto vlakne tolik, ze v komercni skole to same nedostane, i kdyby prodal barak a prachy odnesl k nim do kanclu“
Tak tohle je přesně ukázka toho, jak pan Trnka „posunul myšlení lyžařů o ten velký kus dopředu“…jako kdyby to psal sám pan „velká huba“..Gratuluju Martine, jen tak dál, jsi téměř na vrcholu poznání vyšší pravdy o lyžování!
Doufám, že tato sekta nespáchá nějakou hromadnou sebevraždu, jak už to tak některé sekty dělávají, to by pak tady přestala veškerá legrace!:)
PS: srovnávat pana Trnku s Karlem Krylem, to je opravdu velká drzost…to si Karel nezaslouží!
17.02.2012 17:48:52 #80
>> #79, Heimmi, 17. 02. 2012 17:44:19
:o]
Kde se pro zmenu bere ta drzost v tobe komentovat muj prispevek urceny Milanovi co ?
S kym ja srovnavam kohokoli ti muze bejt ukradeny. I kdyz jsem rad, ze jsi ho cetl, presne o tobe podobnejch jsem tam mluvil/psal…
Pocitam, ze i ty budes se svyma osmi prispevkama ten, kdo Milana v poho nahradi, vid?
Tvuj prinos pro tohle forum je fakt uzasnej. Pro me zatim nula.
A nakonec Kryl :
…na rohu ulice vrah o moralce kaze…
Skol
Martin430
17.02.2012 18:34:58 #81
>> #80, Martin430, 17. 02. 2012 17:48:52
pises na verejne forum, takze je naprosto normalni, ze nekdo tvuj prispevek komentuje. drzost je se proti tomu ohrazovat.
Milana Trnku tady snad nikdo nahrazovat nebude, protoze tolik zaste a sprostactvi, kolik sem prinesl, staci na hodne dlouho.
A jestli sem Milan Trnka prinesl nejake uzitecne know-how? S kazdym jeho dalsim prispevek jsem vic a vic pochyboval, zda nejake ma. Pokud prece jen ano, jeho mizerne vyjadrovaci schopnosti delaji toto know-how neprenosnym.
17.02.2012 22:18:23 #82
>> #57, Ondřej Novák – SNOW, 14. 02. 2012 21:04:09
Díky za odpověď. Neboj se toho a někdy to zkus, stačí trochu, nemusíš si lámat nohy o komín boty. Ale jen jestli chceš, samozřejmě.
18.02.2012 08:37:12 #83
>> #81, Gravedigger, 17. 02. 2012 18:34:58
mily hrobokope
ja docela dobre vim, kam pisu, a nepotrebuji od tebe nic poradit.
tak si nech svoje kecy na koledy a znemoznuj se vesele dal svymi radoby odbornymi projevy.
Moji malickost laskave vynech. Dekuji mnohokrat.
skol
Martin430
18.02.2012 21:57:17 #84
>> #81, Gravedigger, 17. 02. 2012 18:34:58 pánové.. je mi docela líto co se tady děje chodíme sem si pokecat o lyžování (nebo jen číst)a také pro rady, jak vlastní lyžování zlepšovat.. a čeho jsme tady svědkem.. pro malichernosti a vlastní ego někteří tady vyštvali z diskuze člověka, který mohl a taky předával svoje zkušenosti a rady.. tak nezbývá než se těšit a věřit, že dokážete nejen někoho vyštvat, ale také tak fundovaně a ochotně poradit jako on. Snad bude někdo od vás takové rady chtít a vy je budete umět také poskytnout! U mě jeho rady fungovaly na 100% a tímto mu vyjadřuji podporu.. skol
19.02.2012 00:18:38 #85
>> #84, claid, 18. 02. 2012 21:57:17 mski tu napsal spoustu hodnotných příspěvků, jeho rady opravdu fungují, i když číst jeho sloh bylo poslední dobou obtížné. Po odborné stránce lyžařské jej uznávám a taktéž má u mě podporu.
19.02.2012 07:56:09 #86
>> #85, Pavel ZRX, 19. 02. 2012 00:18:38
no ja jsem nikdy Milanovo „rady“ nedokazal pochopit, natoz aby me k necemu byly, zrejme lyzuji prilis spatne nebo kratce nebo je ma inteligence na prilis nizke urovni. priznam se , ze me jeho par poslednich prispevku navozovalo obraz o pisateli, pro ktereho maji nemci krasny vyraz- „klugscheisser“. Milan urcite lyzuje paradne, v lyzovani neco dokazal,ale jeho prispevky me tu rozhodne chybet nebudou. Tot muj nazor.
19.02.2012 21:22:45 #87
>> #84, claid, 18. 02. 2012 21:57:17
nevsimnul jsem si, ze by tu na foru kdokoliv milana urazel nebo se o nem nejak neslusne vyjadroval. naopak milanovy prispevky byly plne sprostaren vuci ostatnim.
co se tyka techniky lyzovani v milanovych prispevcich, tak to vidim stejne jako rADEk. vubec netusim, co milan hlasal, pokud vubec neco, tykajici se techniky lyzovani, hlasal. kdyz jsem ted nedavno videl jeho fotky z branek (ve vlakne, kterym se loucil), tak jsem dokonce zacal pochybovat, jestli opravdu jde o milana trnku, ktery profesionalne na lyzich zavodil.
pokud nekdo milana pochopil, tak at tu na foru pretlumoci, v cem to jeho cenne know-how spociva.
19.02.2012 21:45:58 #88
>> #87, Gravedigger, 19. 02. 2012 21:22:45
Prepac,to co napisem nie je moj styl pisania.
Postav sa pred zrkadlo,tak ako pises,a hovor.
Toto co vidis nie je ten blb ako sa prezentuje na Snow.
Toto co vidis nie je ten blb ako sa prezentuje na Snow.
Este raz sa omluvam ,takto som to nechcel,ale inak sa neda.
A vies co budem Milanovi zazlievat?Ze napadol Tvoj nazor ohladom pozerania sa na seba/pri cviceni/ v zrkadle.Ja si na rozdiel od neho myslim,ze to moze byt kazdemu z nas prospesne.
caute Harry
20.02.2012 07:56:54 #89
>> #86, rADEk, 19. 02. 2012 07:56:09
Spíš asi lyžuješ moc dobře. Já pořád něco zkouším ze zde doporučovaných prvků a tak nějak hledám optimální stav.
20.02.2012 19:49:32 #90
>> #88, Harry, 19. 02. 2012 21:45:58
Harry, rict o nekom, ze je blb, umi kazdy, ale podlozit to nejakymi fakty, to na tomto foru moc pisatelu nezvlada, ze?
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.