Domů Diskuze Hospoda Na hrudi obra obláček zlatý

Na hrudi obra obláček zlatý (strana: 22)

29.01.2015 09:40:28 #631 

˘Ö˘Krab muž

>> #630, valerius, 27. 01. 2015 18:54:27

Sláva, dnes ráno se už k mým lyžím (#611) dalo přiblížit! Krabice mě zatím nevystěhovala.

Musím ještě vyzkoušet autoškrabku na stahování vosku, se divím, že mě to nenapadlo, stojí oproti cidlině snad pětinu a má krásné barevné držátko!

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

29.01.2015 10:43:32 #632 

valerius

>> #631, ˘Ö˘Krab, 29. 01. 2015 09:40:28

Vzhuru k alternativam a slepym ulickam.

Se skrabkama jsem take jeste neexperimentoval. Az se tomu divim, kdyz v minulosti jsem uz auto cistil kreditkou (upps, vlastne debetni, ne kreditni kartou). Nyni si uvedomuji, ze se skrabkama uz „experimentuju“. Velmi davno otec rozrezal nejake plexi a vzniklo z toho nekolik desitek tlustych skrabek. A s tim ziju do ted.

Ty tluste skrabky maji i nevyhody. Pokroucena a nerovna skluznice tim stahovat moc dobre nejde. Na to pozor pri vyberu sortimentu autoskrabek.

29.01.2015 11:07:48 #633 

Harry žena

>> #631, ˘Ö˘Krab, 29. 01. 2015 09:40:28

Ja len zirám.

Hrobeckovka a autoskrabka,za­kladne veci pre kazdeho pokrocilejsieho lyziara.

Vidim,ze Ta caka este dlha cesta.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

29.01.2015 17:49:38 #634 

HonzA_ muž

>> #633, Harry, 29. 01. 2015 11:07:48

Kdyby hrobečkovka. To co Krab popisuje vypadá na mnohem větší hrůzu.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

29.01.2015 21:28:24 #635 

m3 muž

>> #634, HonzA_, 29. 01. 2015 17:49:38

Tak to bychom měli

• hrobečkovky s vůněmi lesních plodů,kosatců atd.
  • fén
  • škrabku na okna (autoškrabka)
  • kartáček na ruce

Člověk se furt učí. Ještě mě do alternativní výbavy schází něco na úpravu /přípravu hran. 8-O

Teda ne že bych zrovna chtěl zkoušet kosatce,ale kdo ví ? Když se to sejde tak na závěr sezony se dějou různý neuvěřitelný věci.

02.02.2015 09:38:48 #636 

˘Ö˘Krab muž

>> #635, m3, 29. 01. 2015 21:28:24

Vůně lesních plodů nic moc, bylo celý den pod nulou, takový lehce upěchovaný prašan a na to připadlo dopoledne něco málo nového, ze začátku to ještě šlo, odpoledne už se všechen vosk sjel. Zkusím kosatce, třeba to bude lepší. :-)

Musím poděkovat m3 za syntézu z vlákna Jak zúžit stopu v oblouku, byla potřebná, ivana zase někdo musel zaskočit, když se tady nevyskytuje.

Ještě pár centů. K uvědomění si stopy by hodně pomohla i cílená jízda po hranách po hůře upravené sjezdovce (na odpovídajících lyžích), protože i při normální rychlosti (spíš vyšší) je tam třeba přesněji přehraňovat a hlídat rozložení zatížení lyží a správný postoj na lyžích. A také dávkování a poměr jednotlivých komponent zatáčení.

Včera jsem se za tímto účelem schválně opakovaně svezl úsekem, kde byl dopoledne postavený oddílový obřákoslalom, tudíž se udělala koryta a muldy, přes které už se nikomu moc nechtělo, protože to tahalo za lyže a házelo do všech stran. Výhodou bylo, že jsem byl v této 1/3 sjezdovky sám, takže jsem mohl bezpečně jezdit celkem rychle, aby šly špičky skrz nahrnutý sníh. Začínám asi trochu Mývalovatět, tlustá je dobrá. Jen úplně ráno mi bylo trochu líto, že jsem si na prvních pár jízd po prázdném nevzal i něco delšího.

Vůbec bylo zajímavé, jak s postupující denní dobou dav řídl a zpomaloval, tedy krom pár výjimek, které se postupně/potupně přesouvaly na patky a za zoufalého klepání špiček se řítily ve výtryscích adrenalinu dolů po plochách lyží nezmenšenou rychlostí ve stále otevřenějších náznacích oblouků. Širších lyží bylo na svahu velmi pomálu, přiměřeně dlouhých a tuhých jakbysmet, zdá se, že obecnou délkou pro muže i nadále zůstává 160–165 cm.
Přitom bylo na těch pár přítomných výjimkách na lyžích přiměřených vidět, že i ve zhoršených podmínkách je lyžování možné, nenásilné a bezpečné, bez ohledu na pokročilou denní dobu nebo věk lyžaře.

Mám za sebou první celoden na sjezdovce, možná by se v něm už našel sem-tam i nějaký oblouk hodný toho označení. Kondiční průprava byla zjevně úspěšná, bolí mě (jako tradičně) jen krční svaly z přetížení, ty jediné při ostatních sportech v takovém rozsahu nepoužívám a tudíž netrénuji.

[39.894]

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

02.02.2015 11:28:35 #637 

TNS muž

>> #636, ˘Ö˘Krab, 02. 02. 2015 09:38:48

„Širších lyží bylo na svahu velmi pomálu, přiměřeně dlouhých a tuhých jakbysmet, zdá se, že obecnou délkou pro muže i nadále zůstává 160–165 cm. Přitom bylo na těch pár přítomných výjimkách na lyžích přiměřených vidět, že i ve zhoršených podmínkách je lyžování možné, nenásilné a bezpečné, bez ohledu na pokročilou denní dobu nebo věk lyžaře.“

Čiste náhodou som sa cez víkend vyskytol na kopci spolu s testovaním lyží od Sportenu.Chvíľu som sledoval,aké lyže ponúkajú ľudkom,keď sú neskúsení a nevedia čo chcieť.A asi nebudeš prekvapený,že im sami strkajú kraťúchy do 170cm.Ak chcú „obračky“,tak im podajú 175cm.Asi sa boja,že ak to ľuďom nebude dostatočne zatáčať samé,budú lyže haniť a celú značku tiež.Tí s požiadavkou na konkrétny model si zväčša idú pre 165 cm slalomku :-D Tiež som ju chcel vyskúšať(mali len komerčnú),tak som musel hneď zrána,neskôr sú už všetky rozchytané.Skúsil a nenadchla ma teda ani trochu.Ale nie som vhodný testér.Lyžu pomerujem len podľa svojich preferencii a skúseností.Nehľadím na určenie a cieľovú skupinu.

Skúsil som aj nezávodnú AHV06-GS 185cm,tam je moje hodnotenie lepšie.Trochu tlstá na môj vkus,ale práve tým získala na univerzálnosti pri celodennej lyžovačke.Nebolo možné testovať na úplne tvrdom podklade.Potom by získala asi aj mínusové body,takto OK.

A suverénne najlepší bol Bubbler 185cm(bohužial Weed 192cm bol požičaný).Parád­na,krátka a točivá obračka do rozbitého.Ani som ju nechcel vrátiť.Otestovaná v prašane,tam strácala chýbajúcou šírkou aj dĺžkou a v oranisku na zjazdovke.Tam bola najlepšia.Skúšal som aj tvrdé vydreté miesta zjazdovky,ale tých bolo málo.Nehodnotím­.A skúšal som ju aj na switch,ale tiež nehodnotím,lebo rentálové viazko bolo namontované tak tragicky vpredu,že až.

Druhá kategória lyžníkov chodila práve len pre free lyže.Ešte tam bola tretia kategória.Zo zištných dôvodov boli všetky detské lyže fuč už ráno.Niektorí rodičia si z testovačky urobili požičovňu grátis.

Toľko odomňa,aby som Ti zaplevelil vlákno.Jediné ma mrzí,že som zabudol otestovať Iridium a tak stále nebudem vedieť v čom je zmysel života a tak celkom…

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

02.02.2015 12:02:49 #638 

˘Ö˘Krab muž

>> #637, TNS, 02. 02. 2015 11:28:35

Díky, je to všude stejné.

Vraj úplně nový druh lyží – obřačka 97 mm pod patou :-).
U mých FST (88 mm) mi p. Luštinec na dotaz, jak ty lyže jezdí po sjezdovce, jaksi skoro až omluvně říkal, že tedy ano, že oblouk po hraně také umí. Dali pro onpiste použití délky 178cm doporučuje montáž 25 mm za doporučený bod, pak se chová obřačkovatě, navíc brousím(e) 87° a jde to i po ledu.

Věc jiná je, že u Tebe lze předpokládat vynikající techniku a schopnost lyže na hraně udržet. Máme vyzkoušeno, že u lyží cca >80 mm pod botou už lid obecný není schopen lyže synchronně zahranit. Nehledě na vnímání čehokoliv s R>16 m a >165 cm. Tento boj je jaksi proti všem.

…vedieť v čom je zmysel života a tak celkom… 42!

˘Ö˘

02.02.2015 12:29:18 #639 

TNS muž

Ja a technika?Pche­.práveže si myslím,že ak ja udržím uvedenú lyžu na hrane v celom oblúku,tak už každý :-D

…vedieť v čom je zmysel života a tak celkom… 42!

Čo je 42?

02.02.2015 13:21:30 #640 

˘Ö˘Krab muž

>> #639, TNS, 02. 02. 2015 12:29:18

Odpověď na základní otázku vesmíru, života a vůbec. Douglas Adams_Stopařův průvodce po galaxii

BTW: Toto plevelné vlákno oslavilo před chvílí 40.000 návštěv.

02.02.2015 14:47:00 #641 

TNS muž

>> #640, ˘Ö˘Krab, 02. 02. 2015 13:21:30

Gratulujem.Tak ešte 2000 navštev a možno sa pri 42000 dozvieme 1000× zmysel života.Alebo objavíš lyžiarsky grál techniky.Neviem aký,ale veľa lyžníkov ho hľadá.

02.02.2015 15:26:17 #642 

˘Ö˘Krab muž

>> #641, TNS, 02. 02. 2015 14:47:00

Víš jakou to dalo práci, otevřít a zavřít vlákno tolikrát? Odrovnal jsem 4 myši, skoro zavařil počítač a uhnal si zánět karpálního tunelu.

02.02.2015 18:59:32 #643 

Harry žena

>> #642, ˘Ö˘Krab, 02. 02. 2015 15:26:17

Páči sa mi na Tebe,že sa vieš priznat dobrovolne,nebolo treba vytahovat ani zverák.:}

Ta odpoved ktora ma obcas trapi,je fakt taka jednoducha?42?

Nuž,človek sa učí celý život,aj tak umre spros…

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

02.02.2015 19:02:25 #644 

HonzA_ muž

>> #642, ˘Ö˘Krab, 02. 02. 2015 15:26:17

Tos měl říct, že ti jde o sledovanost (ostatně komu nejde). Napsal bych ti na to nějaký script…

02.02.2015 20:07:01 #645 

TNS muž

Ešte,aby som nezabudol.Ak je zmyslom života prinášať druhým radosť,tak to sa mi tiež v sobotu ráno podarilo.

Prvá jazda dňa.Pokecal som s domácim trénerom na vrchu trate „A“ a zapáčila sa mi hneď na úvod paralelná trať „B“.Miernejší profil,akurát na rozjazdenie.Obe zjazdovky oddeľujú 2 Pomy.Pustil som sa,získal rýchlosť a mazácky si načasoval správne miesto,kde prekrižujem súčasne 2 obsadené vleky+prázdne unášače putujúce zhora.(tie sú tam akurát vo výške hlavy) a vydal som sa tiahlym oblúkom v ústrety osudu.Ešte som si aj pohvizdával a radoval sa zo života.

Lenže som si hlupák neuvedomil,že v noci napadlo asi 50–60cm prachového snehu a medzi vlekmi rolba nejazdí.Čo Vám budem vravieť.Decelerácia z ?km/h na 0km/h v jedinom krátkom okamihu.Vystrelilo ma súčasne z oboch lyží.Lyžiarky prirazilo k zadku a nestihol som dať ani ruky pred seba,takže „na panáka“.Čistá tlama a hneď mi nasadilo hlavu snehuliaka.Akurát bez mrkvy miesto nosa. :-D Úplne mäkký dopad bez následkov.Tréner zhora na mňa pozerá a skoro odpadol od smiechu.Na vleku ma míňa bývalý výborný slalomár Mišo a rozrehoce sa,keď zbadá brýle napresované medzi bradu a SL chránič čeluste.A zvyšok ľudí na dvoch vlekoch unisono „waaauu“.

…najviac ma mrzí,že zrovna v ten moment nikdo netočil.Inak sú strediská plné tínedžerov s GoPro,alebo vo vystretých rukách držiacich smartphony,cícuš tvoriacich svoje tisícprvé umelecké duck face selfie a rodičov točiacich svoje ratolesti a zrovna ja som si musel vybrať práve ten moment,ktorý môžu diváci predávať len ústne.Škoda,rád by som si to pozrel,lebo ako mi neskôr jeden zo svedkov povedal: "To kebyže 100× chceš a 200× trénuješ,tak to tak pekne nedáš. :-D

02.02.2015 20:32:50 #646 

šáňa muž

>> #645, TNS, 02. 02. 2015 20:07:01

Moc hezký :-) já přesně takového „hlavana“ dal předloni na Lipně na louce pro čtyřleté děti. Chtěl jsem přejet na vedlejší louku za partnerkou a přehlédl v mírném dešti mezičku mezi loukami. Zaříznutý oblouk, skok a dole měkko. Obě paty vázání vystřelily a já po tlamě do sněhu, ruce někam dát, to ani náhodou :-) jen jsem si natrhl svalové vlákno na stehně a bylo vlastně po sezóně.

02.02.2015 21:40:12 #647 

m3 muž

>> #636, ˘Ö˘Krab, 02. 02. 2015 09:38:48

Až do teď jsem si myslel že k správně provedenému alternativnímu mazání se každej soudruh musí dopracovat sám.Musím opravit svůj názor (alespoň částečně).Opakovaně nás přesvědčuješ ,že v alternativním mazání jsi se našel a vůbec neváháš se s námi nevzdělanci podělit o své těžce získané zkušenosti.Nejvíce na tom oceňuji,že neváháš riskovat vystěhování mimo obydlenou zónu a možná ještě víc,že se neschováváš za „výrobní tajemství“ , nenecháš si fígle jen pro sebe,případně pro spřátelené WC servisáky.

Není za co děkovat.Tak mi nějak přišlo,že by bylo dobré pro tápajícího tazatele a i pro ostatní diskutující shrnout to podstatné(podle mě) z té záplavy často trochu protichůdných doporučení,úvah at­d.

02.02.2015 21:49:40 #648 

m3 muž

>> #645, TNS, 02. 02. 2015 20:07:01

Měl jsi kliku,tak si anděla strážného považuj.Mě se povedlo s balíkem tyčí na rameni trefit „schod“ ,kterej na kraji pisty nechal rolbař.Asi pospíchal do hospody,vyprdnul se na poslední štráf a já jsem to v mlze a sněžení vůbec neregistroval­.V katapultu mě srazil zpět ten balík tyčí,naštěstí letěl taky směrem dopředu,horší byl vrták ,kterej vylítnul z báglu a praštil mě po kebuli až se rozjasnilo(tedy jen mě,ne mraky).Byl jsem rád,že až na bouli a trochu bolavě natažená záda jsem to přečkal.

02.02.2015 21:59:57 #649 

˘Ö˘Krab muž

>> #648, m3, 02. 02. 2015 21:49:40

Ty jsi měl také kliku, že Tě neakapultovala rovnou hromada velkého sněhu. Takový obyčejný katapult s balíkem tyčí přes schod po rolbě je proti tomu nicůtka. A kdybys měl na hlavě přilbu, neměl bys bouli. Ale zase by se Ti nerozvítilo.

02.02.2015 22:03:18 #650 

HonzA_ muž

>> #647, m3, 02. 02. 2015 21:40:12

„spřátelené WC servisáky“

Tak to je ten správný terminus technikus pro tyhle „fialkové mazače“ :-))

Sice asi kouzlo nechtěného, ale docela výstižné.

02.02.2015 22:10:52 #651 

m3 muž

>> #649, ˘Ö˘Krab, 02. 02. 2015 21:59:57

S hromadou velkého sněhu máš pravdu.Naštěstí se mi neomotala lyže,ono by to taky asi šlo docela ztuha.

Helmu si beru jen na lyžování a musím přiznat,že ani po téhle zkušenosti se to nezměnilo.Jen už slepě nevěřím,že je urolbováno až do kraje.

02.02.2015 22:14:41 #652 

m3 muž

>> #650, HonzA_, 02. 02. 2015 22:03:18

Tak mě se líbí terminus technikus fialkový mazač :-)

To nemá vadu na kráse.

02.02.2015 22:47:09 #653 

TNS muž

>> #648, m3, 02. 02. 2015 21:49:40

Iste,keď sa na to pozriem z takéhoto uhla.Nebezpečná je už len tá čelusť na helme.Pri páde je to slušná páka na väzy.A to by som si mohol nadávať len sebe za lenivosť.Nechcelo sa mi ju zhadzovať,očakával som tréning v tyčiach tento týždeň a preteky cez víkend.2 skrutky,no kto by sa s tým mordoval? :-D

…s tyčami na pleci by som sa nesmial.Zviazané nafest napnutými gumenými pavúkmi s kovovými hákmi.Eech.

08.02.2015 09:04:24 #654 

˘Ö˘Krab muž

Můj deníčku!

Začnu zásadním objevem epochálního významu. Kosatcová vůně vosku způsobuje, že lyže tragicky nejedou. Možná to bylo tím, že jsem olejovitou substanci ze skluznic neutřel po aplikaci hadrem (jako v případě lesních plodů), ale je fakt, že jsem si připadal – a i to tak vypadalo – že jsem projel vyplivnutou žvýkačkou. Jinak v pohodě. Příště kosatce otestuji jako mimořádně odolný stoupací vosk nanášený zatepla.

Když už jsem přišel o Povodí (TJ Klínovec), zašívám se Neklidu. Včera bylo, pravda, naprosto nesprávné počasí (slunce, skoro bezvětří, bez srážek, celý den pod nulou), které vytáhlo na svahy snad všechny, kteří někdy lyže či snowboard viděli na obrázku, ale i tak to bylo pěkné.

Zánik Povodí byl očekávatelný a asi i neodvratný, koexistence dvou tak různých areálů na jedné straně kopce byla neudržitelná a nesmyslná. Stejně tak se obávám změn a zániku skanzenu Neklid jako takového, či spíše jeho fyzického a duchovního propojení s velkým Klínovcem.
Propojení první je, doufám, ještě daleko. Ke druhému se váže příběh, který se odehrál před turniketem a jehož svědkem jsem byl na vlastní uši (bylo to za mnou a oči na zádech zatím nemám). Dost možná je jeho původ v pěkném počasí, za standardního humusu, který na Neklidu panuje a který provádí selekci lyžujících, bych něco takového nejspíš nezažil. Poslyšte pidipříběh, jako vystřižený ze série ČRo „Minutová hra“, který by se mohl honosit titulkem „Nejlepší obranou je útok“.

Před turniketem kotvy čekalo na průchod cca 5 – 7 dvojic. I tu se, kde se vzala tu se vzala, zařadila se těsně před turniket paní, označme si ji „A“. Jiná paní, řekněme „B“, která se cítila tímto mírně poškozena, se slušně, leč hlasitě ozvala:

B: Není vám hloupé takhle se cpát?
A: Já mám za sebou dítě. A kloužou mi lyže. A mám jen jednu hůlku. Vy vůbec nevíte, jaké to je mít s sebou pětileté dítě.
B: Paní, já mám děti, dokonce tři, ale předbíhat frontu jsem je nikdy neučila. Vím, že to není jednoduché. Stačilo slušně říct a pustila bych vás před sebe.
A: No tak si běžte … to jsou ti bezohlední Češi!

Matka ne, ale holčička se styděla. Dovozuji, že matka zřejmě pracuje v marketingové agentuře, popř. jako manažerka bez dalšího upřesnění nebo přímo profesionální matka – nějak jsem nenašel odvahu blíže zkoumat; ani na to, jestli je ‚z Prahe‘. V jejím případě se zkrátka rčení „volná pata – volná mysl“ nějak neujalo.

Pěkné počasí, spousty sněhu, Klínovec praská ve švech, fronty na všechno (nebyl jsem tam, odposlechnuto před nástupem na kotvu na Neklidu). Neklid , přes plná parkoviště aut + nejméně 4 autobusy, vykazoval fronty s čekáním do 5 minut, při dobré volbě vleku a sjezdovky ani to ne. A hlavně se dalo lyžovat. Dokonce i bufet jsem trefil úplně bez fronty. Kdybych se na to nešel podívat, tak bych podle ‚front‘ a zalidněnosti sjezdovek neřekl, že toto byl den na špičce sezóny. Snad jen parkoviště se ráno plnilo rychleji a u pokladny byli přede mnou už tři kupující.

Takže jen doufám, že Neklid, v honbě za ziskem, nezvětší parkoviště a nezavede další sedačkovou lanovku nebo nezvýší ceny. Teď, když služby fungují k mému obrazu, vleky jezdí, je sníh, dokonce i Sasíci se chovají slušně a nešlapou po lyžích a moc nepadají, teď mi naprosto vyhovuje, ani nemusí svítit slunce.

P.S. Pro lyžce, kteří se nevejdou na Klínovec, zejména milovníky sedavé přepravy jezdící na vlecích jen se sebezapřením a námahou, je o kousek dál fungl nový osedačkovaný areál Plešivec. Jestli zveřejňuje účetní uzávěrku jsem nezkoumal.

˘Ö˘

[40.484]

08.02.2015 10:45:57 #655 

HonzA_ muž

>> #654, ˘Ö˘Krab, 08. 02. 2015 09:04:24

„…areál Plešivec. Jestli zveřejňuje účetní uzávěrku jsem nezkoumal.“

Tys mi dal, člověče. U Plešivce totiž narazíš ještě o krok dříve – a to vlastně zjistit jak se jmenuje firma, která areál vlastní/provozuje.

Na svém webu se jménem rozhodně nechlubí (proč vlastně?), jediné místo kde se dá najít je provozní řád. Je to tedy HR AGENCY s.r.o. (IČ 263 74 196) z Karlových Varů.

A podle obchodního rejstříku poctivě ukládají závěrky do sbírky listin (poslední byla doručená 7.5.2014 závěrka za rok 2013).

Takže závěrky OK, bylo by fajn, kdyby se na webu Plešivce tolik nestyděli za jméno majitele.

08.02.2015 16:05:26 #656 

Gravedigger

Skoro vam ty fronty zavidim. U nas, na vychodni strane Jeseniku, by snad mohl mit kazdy lyzer svuj vlek jen pro sebe. Je to neuveritelne, ale i o weekendu, kdy jsou zaroven jarni prazdniny,jsem narazil na vleky, ktere nejedou pro nezajem lyzaru.

08.02.2015 20:53:49 #657 

HonzA_ muž

>> #656, Gravedigger, 08. 02. 2015 16:05:26

A které? Třeba bych někam vyrazil. Tady je to většinou peklo.

09.02.2015 20:43:18 #658 

m3 muž

>> #654, ˘Ö˘Krab, 08. 02. 2015 09:04:24

Kosatcová vůně vosku způsobuje, že lyže tragicky nejedou

Říkal jsem si kdy nám sdělíš další díl testů „voňavé mázy“.Docela dost jsem si od kosatců sliboval.Nemůže být důvodem chybná aplikace nebo použití resp. nepoužití horkovzdušky ? Nepředpokládám,že jsi zanedbal teplotní a vlhkostní průzkum.Struktura sněha se dala v pohodě odvodit,takže v tom to určitě nebude.

Zánik Povodí byl očekávatelný a asi i neodvratný

Chceš tím říct,že na Povodí se už nejezdí?

09.02.2015 20:53:53 #659 

˘Ö˘Krab muž

>> #658, m3, 09. 02. 2015 20:43:18

Nebyl jsem tam, stav (opravdu ještě stojí) vleků byl komentován v jiném vlákně, každopádně je na mapce dojezd Slalomáku i Turistické značen (křížením přes bývalý nástup na vleky TJ – H, I) připojením na Přemostěnou.
Takže špunt, který na přemostění vznikal už dřív, je nyní obohacen o další boční proud. Tím přestalo být Povodí Povodím, ale Klínovec se může marketingově pyšnit, že při stejné sedačkové přepravní kapacitě rozšířil sjezdovky.

09.02.2015 21:07:32 #660 

HonzA_ muž

>> #659, ˘Ö˘Krab, 09. 02. 2015 20:53:53

„Takže špunt, který na přemostění vznikal už dřív, je nyní obohacen o další boční proud.“

Přesně tak! To bude lábuž na staré přemostěné když se vždycky o víkendu po cca 1 hodině provozu těsně pod přemostěním nadělají muldy a plotny a každý tam zevluje. Teď bude zevlů ještě 2× tolik…

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy