Domů Diskuze Foto a video rozbory jízdy Video a hlasování - Kacka82

Video a hlasování - Kacka82 (strana: 8)

25.03.2011 14:50:29 #211 

mski muž

video na Kraba http://www.youtube.com/watch?… jeho syn (tusim).. http://www.youtube.com/watch?…

@ MitrekP. nestiham.. dluzim odpovedi na osobni maily.. i tobe Mirku a Krabovi.. (hele Mirku, ty tve postrehy z finale Ctyrky na vrcholu nebo jak se ty verejne zavody jm..? myslim ze by to tady lidi na Snod hrozne zajimalo.. je to skvely, nechces to sem taky dat do placu?? Hrozne jsem se pobavil a zahralo me to i kdyz je tady porad 30C. tam u srdicka.. a myslim ze pro lidi tady by to bylo dost poucny taky!!)

a tady na Snow mam taky par vroubku…-))

dostanu se k tomu..

stezi procitam tady diskuzi a ted me neco hodne zaujmulo konkretne tady, me dost sympatickej Petr M. Prohledl jsem si s dovolenim tvoje albumy na Picasu.. Mas hezkou blondynku a pekne lyzujes na to ze jsi jak pises laik, samouk a zrejme bez zavodni minulosti.. a tro je asi i dobre i kdyz to dulezite je ze premyslis a zkousis a ucis se.. Proto ti chci jen zdelit ze je to skvely, treba s porovnanim s temi mladymi kluky ze Slovenska na tady paralelnim vlaknu.. nechci urazit, snad se dostanu taky k nejake konktretni a konstruktivni kritice, ale ve srovnani s tebou jsou to bridilove.. a ze trenuji v tycich a na zavody? jen mi uniklo v cem, v kterem sportu, lyzovani to rozhodne byt nemuze.. fakt sorry,.. jen jsem otevreny..

MirkuP.. je ti nekdy opravdu tezko rozumet a to myslim ze vim co vetsinou myslis, ale jinak to co pises jsou skvele postrehy, vetsinou.. jako ze ti kluci z kanady a Svindal ve volne jizde se nedaji doslova a do vsech grafickych detailu kopirovat,.. jednak si vsimete jejich rozdilu v technice a take i ve vykonnosti, skoda ze u vsech neni dole i jmeno o koho se jedna.. Kucera je na tom z nich rozhodne asi nejlepe.. a pak, zalezi kdo v tom co vidi, neni to lehke a zadna sranda, vybrat z toho ty spravne a dulezite prvky a udelat si z toho predstavu.. Videl jsem Didiera Cushe jak na videu znazornuje a mluvi „basic technique“.. to je hruza.. to co rika i to co ukazuje.. presto vyhral svetak.. jak pise Mirek.. presne!! Nadala bych taky vynechal z priladne ukazky pro prumerneho tenistu hobika… Prozatim musim koncit, jen na tvou otazku jak je to s tou rovnobeznosti os ramen a panve z tahaku Vl.. tusim, nevim to jiste, autorem nejsem a snad jsem to ani necetl a kdyz tak jen v rychlosti, myslenoi tim myslim je prave to ze vse je poskladane vuci sklonu svahu tak aby to bylo pokud mozno co nejvice rovnobezne se sklonem svahu.. tedy alespon snaha by k tomu mela vest, tak jako s predsouvanim vnejsi, cehoz se stejne nikdy zcela nedosahne.. a vyhody? spis ti to rejnu takto.. bez toho se dobre na lyzich zatacet neda.. a k tvemu videu, delka je dostacujici, kvalita take, a hodnotic i z tech par fotek co mas na Picasu.. tvuj hlavni nedostatek, jinak souhlasim s Harrym ze z 90% se takoveto lyzovani u turistu nevidi.. a jak potvrdili chlapci trenujicich v tycich tak se to nevidi ani mnohych co maji zavodni ambice, tak se tam celej moc vklanis, .. na zacatku se do toho klidne naklop tak jak delas ale s vic propnutejsi vnejsi,,… a zahy na to se pri pokracujicim vklopeni treba vyklonit ale ne trupem nybrz z panve.. z druheho konce pohledu tedy telo i panev zustava „upright“, jen se toci do oblouku tak jak to skvele delas ty, a nohy ti jdou do bocniho rozsahu od tela a tim ziskas jeste vetsi uhel zahrani kdyz je treba bez vznikleho rizika prevazeni celkoveho teziste moc dovnitr… ale to se zas urcite opakuji i kdyz mozna zas jinymi slovy.. procti si moje prispevky tady na Snow diskuzi nekdy od ledna tohoto roku co jsem sem vstoupil.. Zdravim.. Skol, Mski

jen mrtva ryba plave s proudem...

25.03.2011 14:52:14 #212 

mski muž

o to video cely bych mel taky zajem.. prolink je ze je nechan odkaz na dany link, tim mysleno video.. myslim.. M,.

25.03.2011 16:48:03 #213 

MirekP

>to PetrM

1/Muj nazor je, ze ti ma prinest vetsi uhel zahranenych lyzi (tj kontrola), zaroven te nerozhodit s hlavne stranovou rovnovahou (tj drzet dostatecnou oporu o vnejsi coz je lepsi moznost zataceni)

• tj opticky vysledek je to co vnimaji lide jako odklon trupu a lepsi by bylo co rika Milan vnimat jako priklon od panve nize

2/Popis jak,uz pridal v zaveru prispevku #204 Milan (mski)

3/tj vlomeni panve(asi lepe nez zalomeni)je asi vzdy a od zacatku hraneni jen v ruznych stupnich provedeni (coz u toho nejnizsiho mozna neni ani videt natoz v kalhotach a bunde)

4/to s tim obloukem do L a P mi neni jasne (prijde mi to lepsi do L, prave z hlediska rozsahu hraneni a protirotaci tam nijak nevnimam, ale coz utesim se,ze je to kamerou a ne mnou:-D)

>to all

• proste me prekvapil negativne ten borec co jede 1;11 – 1;34 (a mozna ma super vysledky, btw ktery je Kucera?)

25.03.2011 16:50:40 #215 

PetrM muž

>> #211, mski, 25. 03. 2011 14:50:29

Ahoj Milane díky za pochvalu upřímně se přiznám zahřála, (i moji přítelkyni – lichotka o krásné blondýnce) ale důležitější je ta kritika, o té vnější noze vím, snažím se na to při lyžovaní soustředit, ale nějak to nemůžu zkoordinovat a zautomatizovat, to vklonění jsem tak nějak považoval za správné, jelikož je mé lyžování pokus sem tam nějaka fotka omyl atd. Vycházel jsem z toho že pokud vnější noha bude jakoby v přímce s tělem, budu mít největší oporu a tlak do vnější lyže, asi je to tedy mylná domněnka.

Ještě bych potřeboval ujasnit tuto tvoji radu: a zahy na to se pri pokracujicim vklopeni treba vyklonit ale ne trupem nybrz z panve.. z druheho konce pohledu tedy telo i panev zustava „upright“,

ne trupem tzn.. ne se prohnout v páteři nýbrž z pánve tzn. pro představu velice zjednodušeně tělo s pánví je jako kdybych seděl na židly a tělo nakloněné dopředu a nohy jsou mimo tělo bokem respektive vnitřní bok vysunout směrem ke středu otáčení tak aby při pohledu zepředu pánev byla rovnoběžná s rameny nad ní.

Pochopil jsem správně???

25.03.2011 20:40:28 #216 

Martin47 muž

>> #210, PetrM, 25. 03. 2011 14:34:34

Jak kluci píšou. Myslel jsem link na video, uvedený v některém Krabově příspěvku.

25.03.2011 21:53:56 #217 

mski muž

>> #215, PetrM, 25. 03. 2011 16:50:40

pochopils to velmi spravne! btw to znazorneni s zidli se mi libi! v sousednim vlaknu, Rozbor jizdy #76, pises ze tva lepsi pocitove strana je do prava, a ze doleva se musis vic zalamovat a ze mas pravou nohu kratsi.. to by situaci vysvetlovalo..tys vlastne doposud (vypozorovano bohuzel mylne z jizd borcu SP ze se staci jen vklapet), o zalomeni nestal a tva zdrava noha to jaksi umoznuje lepe; a abys dosahl prijatelneho pocitu jizdy po spodni,na te tve kratsi, tak k tomu to zalomeni potrebujes.. vidis, tady je i pro tebe dukaz ze tim zalomenim vlastne prodluzujes dosah vnejsi nohy do tlaku a na hranu, jen ji jeste vic propinej. a to jak pises ze se ti zlepsil predozadni tlak na lyze narovnanim kominu u bot to taky sedi!! taky uz jsem to tady nekde psal ze prilisny naklek dopredu je velkou chybou..mozna to chce jeste trochu…

k tomu videu chlapu, ten prvni tam jede opravdu zoufale! Treti dost slusne a pak slusne ten pred Svindalem co je posledni.. zdravim, M.

26.03.2011 19:54:31 #218 

PetrM muž

>> #217, mski, 25. 03. 2011 21:53:56

Díky Milane za tvé příspěvky, ujasnil jsem si spoustu věcí o kterých jsem dlouho přemýšlel, ale neměl je s kým probrat. Moje chyba, že jsem se k této diskuzi nedostal dřív :-), nicméně přemýšlím dál a momentálně jsem zkoušel jen doma v obývaku na sucho v lyžákách, pokud budu ve větším náklonu a budu mít u bot co nejvíce narovnaný komín nejsem schopen se fyzicky poskládat tak, aby mi nevyjižděla vnitřní dopředu. Pokud budu mit na nohách lyže, půjde to trošku zmáčknout ohnout komín, ale ne moc. Třeba moje boty Head Raptor mají vzadu napevno dva šrouby, tzn. ohnou se jen co povolí deformace plastu.

26.03.2011 21:27:41 #219 

ivan

>> #197, PetrM, 24. 03. 2011 21:58:36

PetřeM, jak ti napsali už mnozí, je to, zejména s ohledem na tvůj lyžařský status, opravdu pěkné. Rozhodně lepší než „jakž takž“, které tu taky padlo.

Podívej se ale pořádně na oblouk doleva na 0:08. Vidíš, jak zahajuješ na vnitřní a vnější ti odjíždí ven? Pak nádherně rychle lyže srovnáš, takže bez zastavení to není vidět. Proto mě nepřekvapuje tvoje info, že máš pravou nohu kratší (nebo tam je nějaká dysbalance). I ten kousek může znamenat, že ti tam maličko délky nohy „chybí“, a proto ten kritický krátký okamžik ošidíš přes tu vnitřní. A i ta tebou zmiňovaná protirotace by mohla být důsledkem. (O tom, jaké to je být v kyčlích hodně nakřivo, vím opravdu mnoho.)

Vnější nohu je možné považovat za jakýsi opěrný teleskop, který udržuje optimální vzdálenost mezi zabírající hranou lyže a příslušným kyčelním skloubením, resp. pánví. Když dosáhne „dál“, docílíš většího zahranění i většího umístění těžiště dovnitř oblouku. A když je ten teleskop opěrný, měl by být pořád tak dlouhý, aby ses jím opravdu mohl opřít. (Jízda v obloucích je vlastně cyklus „dlouhá noha // krátká noha“ ve smyslu „skoro natažená // hodně pokrčená“ – je to hezky vidět např. na těch borcích z „tvého“ kanadského videa 2009.

S tím souvisí i to zalomení. To není jen záležitostí nějaké vzájemné pozice hmoty horní a dolní části těla a ovlivnění těžiště, nýbrž i nápomoc v oblasti, kde je pánev spojená kyčlemi se stehenní kostí a lumbo-sakrálním závěsem s páteří. (V tom posledním 4nožec člověk nijak zvlášť vysokou pohyblivostí nedisponuje.) Jednak mi to „zvedne“ vnitřní bok, jednak v souladu s tím i „nasměruje“ ten vnější ve směru natažené nohy vnější (mski píše „prodlužuje dosah vnější nohy do tlaku“). Naše možnosti pohybu boků „nahoru – dolů“ jsou omezené – nejlépe to umí ženy, když se jim při chůzi ladně vlní boky.

V aktuální technice funguje spojení pánve s trupem, pod nimiž makají nohy. Hovoří se o přiklonění trupu vůči nohám, takže navzájem svírají úhel s pomyslným vrcholem v pánvi. Čili to, co psal mski a co jsi tak dobře pochopil. Všechno souvisí i se základním postojem, tzv. C-position s plynulým ohnutím od ramenou po hyždě a s pánví poněkud vzadu (viz též některý z prvních mski-ho příspěvků) a se správným postavením samotné pánve v tzv. retroverzi neboli podsazení. (Ale to už to asi příliš komplikuju, i když jsme to na různých místech už taky probírali.)

K tomu, co píšeš v post 210: zde jedno z nejprobíranějších témat. Vícekrát bylo řečeno, že ve větším náklonu už nepředbíhání vnitřní prakticky zabránit nejde, lze se ale snažit držet je co nejmenší. A o tu snahu se všemi důsledky jde.

26.03.2011 21:51:43 #220 

mski muž

>> #218, PetrM, 26. 03. 2011 19:54:31

…„půjde to trošku zmáčknout ohnout komín, ale ne moc“…co pujde zmacknout a kterym smerem.. presny popis prosim! M.

26.03.2011 22:08:47 #221 

ivan

A ještě pár dalších poznámek k příspěvkům počínaje #191.

Mnohé již bylo vysloveno v následných postech, leccos jsme porůznu probírali dříve.

Vzorovost WC stars. Technika (zjednodušeně „co dělá“, tedy příslušné pohyby) je jim společná, naopak (osobní) styl (= „jak to dělá“) u těchto borců na nejvyšším stupni motorického učení (kreativní aplikace) vyplývá z různých faktorů včetně tělesných dispozic, zdravotního stavu, vyladění materiálu. Nejedou demo-jízdu z učebnice, nedělají vše optimálně, ale i se svými osobitostmi a chybami mohou být nejrychlejší = „nejlepší“, i když ne univerzálně následováníhodní. Viz např. video Miller + McNichol.

„Rovina ramen a pánve rovnoběžná se svahem“: „level shoulders“. Bylo vysvětleno. V současných velkých náklonech už většinou není dosažitelné. Nejlépe je vidět u některých holek (jsou ohebnější) v některých obloucích ve SL. Maximálně leveled shoulders ale nemusejí být tak skvělé, protože mohou signalizovat až nadměrně zvýšenou pohyblivost v článcích páteře jako např. u klouzání obratlů (spondylolistéza) někde na hranici patologie. (Viz ale výše o zalamování ve vztahu k pánvi a páteři.)

Zatáčet se dá i bez odklonu trupu = bez zalomení, ale, i když to dělá dobře páteři, bohužel to pro oblouk přináší značné nevýhody. Takže tak zvládneme spíš hodně dlouhý a ne moc zavřený oblouk. V praxi tak ještě fungují oblouky na hodně vykrojené lyži, zatáčející už z principu, kde nemusím lyže nijak moc „nutit“ a kde/když mi nijak zvlášť nevadí pokleslý vnitřní bok a dopředu vyjetá vnitřní lyže. Jakmile si ale musím zatáčku opravdu odmakat, bez zalomení si to nedovedu představit.

26.03.2011 22:40:07 #222 

mski muž

>> #201, Martin47, 25. 03. 2011 10:43:13

k # 195

">> MirekP, 25. 03. 2011 10:31:07

Můj názor je odlišný. Ty jízdy jsou přesně to, co se mi líbí a kam se snažím směřovat. Naopak, například prolinkovaná jízda Kraba mému oku nesedí. Hlavní rozdíl vidím v celkové uvolněnosti, pohyblivosti a koordinaci pohybů. "

Ono taky srovnavat Kraba ktery lyzuje 12 dni za rok, pripocteno k tomu obihani baraku na bezkach, kdyz mu za barakem na louce napadne snih; proti mladejm profesionalum z Kanady kteri lyzuji od „plenek“, je to jejich zamestnani, a rocne nalyzuji asi 150 az 200 dni, je malinko mimo misu..

Co ovsem plati, je ze pohybove prvky uzite v technice Kraba jsou na spravne ceste k optimalni technice a tim i pro zavodniky k vykonnosti. Kdezto mnohe prvky obsahujici jizdy tech kluku na videu jsou pro pouziti ve spravnem nacviku techniky pro nekoho kdo chce techniku vylepsovat, nepouzitelne.. tedy pouzitelne samozrejme jsou ale jedna se o chybne, neoptimalni a neefektivni prvky!!! Jak jsem jiz psal, ne vsichni na videu lyzuji stejne a stejne dobre, tak uz jen tam je zacatek nutnosti rozpoznat a umet odhalit kritikou ktere to jsou a ktere jsou ty spravne… No a to je ten kumst, ktery umi malo kdo… Zdravim, M.

27.03.2011 00:23:26 #223 

ivan

>> #222, mski, 26. 03. 2011 22:40:07

"… ale jedna se o chybne, neoptimalni a neefektivni prvky!!! Jak jsem jiz psal, ne vsichni na videu lyzuji stejne a stejne dobre,…!

Nakonec i s „iksáky“ čili „vbočeným vnějším kolenem“ se dá vyhrát pět velkých Svěťáků (2× Miller, 3× Vonn), ale ještě mladí, trénovaní, pružní a i mezi lyžaři výjimeční profíci to předtím, než si tělo pořádně zhuntujou, ještě nějakou dobu snesou. Ale napodobovat to nebudeme. Nejenom proto, že nejsme Bode ani Lins.

A to je jenom relativně jednoduchý a zjevný prvek, který praští do očí. Méně zjevné prohřešky chtějí oko o to lepší.

27.03.2011 20:37:19 #224 

PetrM muž

>> #220, mski, 26. 03. 2011 21:51:43

Mel jsem na mysli, to ze pokud jeste vice zmensim naklek bot, budu mit problem v oblouku vnitrni nohu ohnout v kotniku dopredu tak aby mi nevyjizdela, protoze tomu bude branit bota. Ale nyni I po precteni Ivanova prispevku to mam uz celkem srovnany a zbyva jen trenovat a trenovat. Moc diky za vysvetleni a za rady. P.

28.03.2011 13:14:36 #225 

PetrM muž

>> #219, ivan, 26. 03. 2011 21:27:41

Ivane i tobě díky za vysvětlení, jakožto laik nepostižený lyžařským vzdělaním jsem bral některé věci jako, že tak to musí být a ne jako pohybový ideál ke kterému je třeba se co nejvíce přiblížit.

30.03.2011 00:49:46 #226 

mski muž

Diky PetroviM za poskytnuti celeho videa presentovane Kanadskou trenerskou asociaci, i kdyz bez zvuku a bohuzel postradajici jakoukoli identifikaci (pokud zavodniky nepoznas podle obleceni a stylu jizdy)…

Po shlednuti celeho jsem se utvrdil o svem nazoru na kanadany v tom ze ty miliony dolaru co to stoji je same ale hlavne danove jejich poplatniky, se klouzou hezky dolarek po dolarku nenavratne do jejich kanadske zumpy!!

Tedy s vyjimkou ski crosoveho tymu ktery tuto sezonu zacal oficielne trenovat muj byvaly sverenec Stanley Hayer. Uz mel na to cas a dost unavene telo, vcera jsem mu po chatu poblahopral k budoucimu otcovstvi mimochodem s moc sympatickou ceskou..

Ovsem klasicky alpine trpi!!

U holek obvzlast boli oci nad tim jak lyzuji a co jim v ramci prupravy ordinuji jejich treneri. Celkove poradi ve SP letos nejlepsi 29 misto a loni 39, Gagnon a Janyk , stvrzuji neurodnost jejich snazeni.

U chlapu, ac na vzhled jezdi podstatne lepe nez jejich female counterparts, je tristni pri vedomi ze jeste pred par lety mlady, talentovany a velmi slibny tym minimalne 10 kanadskych „drevorubcu“, paberkuje zastoupenim Erika Guye na 26 – 28 miste spolu s nasim Ondrou Bankem, ktery na rozdil od Guye prosel ve sve kariere mnohymi zranenimi a vypadky celych sezon. Jeho realizacni tym se lisi v rozpoctu v radech milionu korun a zastupem treneru, rehabilitacnich profiku a celkoveho zajisteni.. Dalsi kanadani jsou az v celkovem hodnoceni SP na 39 (Janyk) a 60 miste (Osborne – Paradis)..

Zadna slava a to presentovane video to retrospektivne (natocene v roce 2009), potvrzuje!

Hezky den preji, Mski.

30.03.2011 03:12:04 #227 

Gravedigger

>> #226, mski, 30. 03. 2011 00:49:46

V tom videu CSCF jsou zhruba z tretiny i nekanadsti lyzari.

Kanadske zavodni lyzovani je na tom ale velice bidne, to je pravda. Samotni Kanadani si to ale zatim jeste neuvedomuji. Je totiz jejich narodnim povahovym rysem nalhavat si sami sobe, jak jsou dobri. Uroven trochu drzi zavodnici z Quebecu (treba prave Eric Guey). Jedine tam jsou totiz k zavodeni podminky (az na tu strasnou zimu). Na zapade (Whistler a dalsi) opravdu snezi prilis. Zavodit a trenovat se moc neda. Strediska v Rockies (Lake Luise, Panorama…) jsou docela fajn, ale zas tam zije malo lidi, malo potencionalnich zavodniku. Vychova mladych talentu vypada na prvni pohled skvele, ale je to jen takove to americke pozlatko, v jadru je to bida. protezovani nesikovnych ale bohatych decek na ukor tech lepsich, ale chudsich je snad horsi nez v CR. A zase kanadsky narodni povahovy rys – nikdo deckam (a vlastne nikomu) nerekne „toto delas blbe, delej to takto“, poukazat na chybu a jasne ji definovat je politicky nekorektni. Instrukce treneru jsou prilis obecne (coz je vlastne pro ty trenery docela pohodlne).

30.03.2011 03:57:14 #228 

ivan

Nechci polemizovat o výkonnosti Kanaďanů, ale přece jenom u toho Guaye bych nebyl tak přísný. Loni vyhrál SG ve WC a je letošní mistr světa ve sjezdu. Svůj potenciál rozhodně plně nevyužil, ale žádného skoro až losera bych z něj nedělal. A mám pocit, že si nějaká zranění prodělal taky.

G-diggerovy postřehy jsou zajímavé. Korespondují s tím, co vím od kamarádky žijící v Calgary. Na upravenou sjezdovku s ní nikdo nechce, všichni se prý hrnou do moguls, přestože když jedou po pistě, ona je na ně příliš rychlá. A to jsme na ni při jedné z jejích posledních návštěv „doma“ ve Špindlu, pod kopcem v partě včetně průměrně lyžujících holek, museli čekat… Z takového podhoubí + v domimanci backside skiing se asi opravdu šampioni formují těžko. A něco bude asi i v metodice?

30.03.2011 04:50:17 #229 

mski muž

>> #227, Gravedigger, 30. 03. 2011 03:12:04

ano, videl jsem, jsou tam jizdy Bodyho, Ligeti, Moelg, Svindal a rakusaci.. to co jsem psal se vztahuje na kanadany, video je vyprudokovane jimi a pro jejich svaz, primarne.. alespon tak je to prezentovano. Skoda ze neni ten zvuk, jako lahudku bych si rad poslechl doprovodne komentare kanadskych coachu!! Mam ovsem obavy ze bych si dnes uz spise radeji pobavil o zavodnim lyzovani treba i s „netrenerem“ Tomasem Bankem, brachou Ondry, ktery nevynikal ani jako zavodnik a je tusim nepostizeny zadnym „lyzarskym“ ci sportovnim vzdelanim. Pres to se za ty roky po boku mladsiho brasky uz leccos priucil a tyto kanadske do morku kosti proskolene trenery profiky urcite hrave strci do kapsicky u trenek.

@ Ivan..

Erika Guye rozhodne nechci urazet ani zmesovat jeho uspechy skrze jeho karieru.. ale neni on prave ta vyjimka potvrzujici pravidlo, ze i na vzdory systemu a svym trenerum dokaze dobre zajet?

Uvaz jak by ovsem mohl „valet“, kdyby tam nemel v ceste jako prekazku to slovo „navzdory“…-))

Skol, M.

31.03.2011 04:31:39 #231 

Gravedigger

na tom kanadskem videu (snad mam na mysli to stejne) celkem zadne komentare nejsou. Nekdo vzdycky uvede prislusnou sekci a pak uz jen hraje hudba, sem tam je slyset vysilacka, napr. „Janyk on course“. CSCF podobne kompilace vydava uz leta. Je zajimave poustet si stridave nejakou starou a novou.

Mimo upravene sjezdovky jsou kanadani fakt machri. U tech hodne dobrych, kteri se v boulich pohybuji naprosto jiste a plynule, dokonce jizda v boulich vypada lip, nez na upravenem, protoze boule potlaci counter panve, lead change a dalsi nesvary.

31.03.2011 10:55:12 #232 

ivan

>> #229, mski, 30. 03. 2011 04:50:17

Ad Tomáš Bank:

bingo, nebo shoda jmen:

Bank Tomáš (2000) Pedagogická fakulta Udělen titul „Mgr.“

Absolvent studia v programu Učitelství pro základní školy v oborech Učitelství tělesné výchovy pro základní školy a Učitelství zeměpisu pro základní školy

http://www.muni.cz/…ral/graduate?…

Měl jsem vždycky dojem, že jest vzdělán v Brně u Viléma Podešvy. Ať tak či tak, nepochybuju, že vše potřebné se nenaučil v mateřské školce, ba ani na školení trenérů, nýbrž v nezanedbatelné míře v praxi „velkého“ lyžování.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy

Volkl V-Werks Code

Livigno: [Středisko]

Je technika správná?

"Brahma"

Modrá Open 2025

5

Ideální setík

Stupava: [Středisko]