Domů Diskuze Česko Kde všude v Čechách nepřeprodáte skipas?

Kde všude v Čechách nepřeprodáte skipas?

23.12.2012 13:23:26 #1 

rADEk

Mě osobně to zajímá (jelikož celý den již lyžovat nevydržím a skipas velmi často prodávám dále) a možná to bude řešit i několik dalších. Takže jsem pro vytvořit seznam středisek v CZ a sousedních zemích , kde nelze přeprodat skipas. Pokud o nějakých střediscích víte, napište je sem............... O tom zda je špatně nastavená cenová politika pro různé typy (časové délky) skipasu nemá cenu zde diskutovat.

Demokracie je pěkná věc, ale jeden osvícený monarcha by byl pro tuto zemi požehnáním.

23.12.2012 14:56:17 #2 

Mirek muž

Přeprodat skipas nelze v Deštném, přestože v ceníku na webu, ani na skipasu o tom není ani slovo. Uvedeno to je jen v ceníku u pokladny, a to ještě malým nevýrazným písmem. Mají nainstalované oko Velkého bratra, takže smolík.

Zajímaly by mě Říčky, podle webu tam skipas přenosný být může, ale možná použili stejnou fintu jako v Deštném.

23.12.2012 16:18:24 #3 

karak

Kamery maji asi 3 roky na Sternsteinu-Rakousko (stredisko hned za ceskymi hranicemi) a vim, že zablokuji skipas. Jejich podminky jsem nezkoumal.

23.12.2012 22:48:07 #4 

Karlosv muž

Říčky jsou v pohodě,vše při starém.Ale přeprodávat už nejde Červená Voda,Dolní Morava a Kouty.

25.12.2012 16:14:34 #5 

Bohouš muž

>> #4, Karlosv, 23. 12. 2012 22:48:07

Loni DM, ČV a Kouty přeprodávat skipas šel letos jsem ještě nezkoušel – máte někdo důkaz, že to nejde. Kromě toho co píšou na jejich stránkách, to může být jenom tak naoko aby lidi nekupovali. Až tam v lednu pojedu tak vyzkouším prohodit skipas s manželkou a uvidim jestli mě to pustí nebo ne.

25.12.2012 18:27:48 #7 

radek OL muž

Podle informací z tisku na Červené vodě přeprodávat lze, tím myšleno ,že systém na kontrolu nemají.Na Dolní Moravě to údajně nejde,ale věřím,že to jde, byl jsem tam minulý týden a žádné změny jsem si nevšimnul.

25.12.2012 22:04:26 #9 

Vačák muž

>> #8, korsičan, 25. 12. 2012 20:52:55

Porovnávat přeprodej nedojedeného jídla v restauraci s prodejem skipasu mi připadá poněkud přitažené za vlasy. Dokud bude mezi cenou půldenního a celodenního skipasu mnohde tak nepatrný rozdíl nemůže se nikdo divit. Je to jediná možnost jak si trochu snížit náklady na lyžování už tak dost vysoké. A co rodiče s malými dětmi?

25.12.2012 23:40:19 #10 

goldone

>> #8, korsičan, 25. 12. 2012 20:52:55

Vsak si na to vsechno vydelali preprodejem skipasu :-D

26.12.2012 09:52:05 #13 

mouchaski

>> #1, rADEk, 23. 12. 2012 13:23:26

pernametku lze přeprodat i v rokytnici n/j, ale lepsí je ji vůbec nekupovat https://vimeo.com/56237600

28.12.2012 17:35:04 #14 

rADEk

přeprodavat skipass lze bezproblemu na Sumavskem Spicaku(dle podminek je oficialne neprenosny- jako vsude), prichozí lyzovanichtivý navstevnici kolem 12-te hodiny poctive pet minut postavaji u kasy a cekaji jestli jim skipas nekdo nenabidne, zkoumal jsem pri prvnim prujezdu turnikety a zatim bez kamer. Koupí celodenni permanentky se slevou 20% a jejím nasledným prodejem kolem poledne se da puldenni lyzovani stlacit na celkem privetivou cenu.

Demokracie je pěkná věc, ale jeden osvícený monarcha by byl pro tuto zemi požehnáním.

28.12.2012 21:13:15 #15 

romík muž

To co zavádějí někteří provozovatelé lyžařských areálů ohledně přeprodeje permic, je úsměvné. Svědší to hlavně o jejich nenažranosti. Je to zoufalý, trapný a směšný počin! Podle mě je to zbytečná buzerace. Odradí to spousu lidí a výsledkem budou nakonec nižší tržby. Já osobně do takového trapného a lidi nasíraj..ího areálu nepáchnu! Důvodů proč ukončit lyžování v poledne může být spousta a nemusí jít zrovna o záměr nedejbóže nekalý! Jsem z Krkonoš a dění kolem cen skipasů a politiky provozovatelů znám. Chápu náklady na provoz, ceny energií,zvyšování DPH atd…Znám ovšem i jejich finančně náročné koníčky, které financují…Když si človek ještě nedávno přečetl např. výroční zprávu Skiareálu Špindlerův Mlýn a viděl kolik si borci rozdělili..!A věčné jejich vymlouvání na potřebu investic je taky kravina.Jen nechtějí pustit chlup na daních, tak raději investují do nesmyslů. Proč např. dopolední svezení v TOP středisku, v podstatě na stejném kopci stojí polovic – Stoh vs.černá ??? Závěr si udělejte sami. Spočítejte si kolik dá za skipasy rodinka se dvěma vetšími dětmi. Měl by zvítězit zdravý rozum a to se týká nejen lyžování! SKOL

28.12.2012 22:43:10 #17 

skijan muž

Zdar borci, nikdy jsem se do diskuzí na vláknech typu „Oko velkého bratra“ nezapojoval, ale už mi to nedá :-( Bez urážky a přeberme si to každý sám: Příměr k rozjedenému jídlu v restauraci je trefný! Upřesnil bych, že si představuji, jak si vylyžovaný přeprodavač (již bez permanentky) poručí polední menu, dá si polévku s rohlíkem a pak začne po okolních stolech chodit s hlavním jídlem, kompotem a malým pivem s vidinou, že polévku a rohlík bude mít nakonec ZADARMO! Každému je jasné, že na přeprodávání musí být vždy dva (pokud pominu tklivý příběh o čtyřčlenné rodině ;-) – ten kdo prodává (v této pozici se, předpokládám, cítí zdejší diskutující), a ten, kdo kupuje. Nezapomínejme ale, že pravidla stanovují jiní! Ti, kterým ten který kolotoč patří! Nevím, jak Vy, ale já se necítím opravněn jim do toho kecat! Určitě ale mám nezadatelné právo jít jinam. Variantu nejít jinam, a chtít s tím nějak vydrbat, si volí každý sám. Musí ale mít v takovém případě na paměti, že to oprávněně vyvolá reakci. Jestli to někdo někomu „kazí“ (např. ježděním na dětské permice) nikterak nesouvisí s elementárním respektováním daných pravidel!!! Toť vše.

No service ... no fun!

29.12.2012 00:34:21 #18 

HonzA_ muž

>> #17, skijan, 28. 12. 2012 22:43:10

„nikdy jsem se do diskuzí na vláknech typu „Oko velkého bratra“ nezapojoval, ale už mi to nedá“

Vlákno „Oko velkého bratra“ nebylo zakládané s tím, že chceme ušetřit kačky tím, že přeprodáme celodenní skipas na parkovišti v poledne. Je úplně o něčem jiném – a to např. o tom, proč by si mne někdo měl fotit s přesným údajem a čase a místě a tyto informace uchovávat, případně zpřístupňovat dalším lidem. Navíc s možností tyto informace provázat s konkrétní osobou např. při platbě kartou a nebo využití některých slev (např. O2 apod).

To, že se v tomhle vlákně (=kde nejde přeprodat skipas) snaží lidé natvrdo domlouvat na tom, „kde to ještě má smysl“, se mi taky moc nelíbí. Už jen proto, že takhle veřejně a natvrdo pojaté to dává provozovatelům další argument proč utáhnout šrouby.

A k tomu rozjedenému obědu – není to tak jednoznačné a nepřirovnával bych čerpání služby k nákupu zboží materiální povahy.

A vím, není to tak úplně jednoduché. Nicméně se v tomto případě opět majitelé areálů rozhodli namísto pochopení příčin a jejich odpovídající reakce na potřeby a očekávání zákazníků pro tvrdou represi včetně omezení komfortu ŘÁDNĚ PLATÍCÍCH a pravidla respektujících zákazníků (viz poznámky na téma „když si náhodou vymění čepici a zablokuje se mu permice, rádi mu jí zase odblokujeme“ – ptám se kde, s jakým komfortem, kolik mne to bude stát času a proč bych měl před ostatními zákazníky, rodinou, přáteli, případně obchodními partnery vypadat jako podvodník).

To je to, co mi vadí. Ne to, že nebudu moct „výhodně“ přeprodat/nakoupit permici. Mimochodem, když jsem se byl dneska projít, přemýšlel jsem kolikrát jsem to už udělal – a dospěl jsem k tomu, že v životě cca 6× od zavedení denních časových permic. Což si myslím, že není tak špatné a žádný z lidí ve vlekařském a lanovkářském businessu kvůli mně bídu s nouzí netře.

„Nezapomínejme ale, že pravidla stanovují jiní! Ti, kterým ten který kolotoč patří!“

A na závěr – odvolání na nutnost dodržování pravidel stanovených skiareály mně, v této souvislosti, opravdu hodně vadí. Sami porušují dost pravidel a mají máslo na hlavě. Takže apel na zákazníky „že přeci musí“ je dost mimo mísu. Ještě k tomu časem něco napíši.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

29.12.2012 01:16:05 #19 

skijan muž

>> #18, HonzA_, 29. 12. 2012 00:34:21 No, své jsem si k tomu napsal; že se dozvím, že jsem mimo mísu jsem nečekal tak přímo a brzo, ale budiž. Jen na závěr: Vždy budu i já rád, pokud bude na mém teritoriu moje pravidla každý respektovat, jak to docílit je věc jiná. Ohledně tématu Velkého bratra – mám osobní zkušenost s kontrolou z UOOU (ta dopadla bez závad ;-) ) a o shromažďování a využití osobních údajů mám, myslím, dostatečnou představu na to, abych již rezignoval na pobouření nad jejich nadměrným získáváním v rovině, ve které se zde usilovně diskutuje. Lyžujme a nenechme si to nikým moc kazit :-)

No service ... no fun!

29.12.2012 01:48:42 #20 

HonzA_ muž

>> #19, skijan, 29. 12. 2012 01:16:05

To víš, tolik vykřičníků u vysvětlení, že zákazník do toho nemá co kecat a jen držet hubu, si o reakci říkalo ;-).

Většina areálů má v podmínkách výslovně uvedeno to, že v podstatě za nic neručí. A potom mně chtějí u lanovky prudit za to, že odpoledne si vezmu lehčí bundu a vyměním helmu za čepici se slunečními brýlemi?

29.12.2012 03:21:56 #22 

HonzA_ muž

>> #21, korsičan, 29. 12. 2012 02:20:25

Viz http://snow.cz/…ho-bratra/14#… a odkazovaný článek. Informace v něm pochází od tohoto pána: „Adam Svačina, manažer skiareálu“ – magická věta je tato: „Systém je prý téměř neomylný, a pokud se přeci jen splete, třeba kvůli tomu, že si lyžař nasadí jinou čepici, není problém permanentku zase odblokovat.“

I když, zažil jsem už několikrát co někteří novináři s poskytnutou informací dokáží udělat a začal jsem si proto, přes původní pohrdání, vážit těch, kteří si rovnou řeknou o článek a potom ho beze změn otisknou. Takže člověk nikdy neví.

U Klínovce se mi líbí, jak na jejich fóru někdo srdceryvně tapetuje texty „Me by se to take nelibilo, kdybych mel spatny umysl. Slusny clovek, se vzdy dohodne“. To bude asi velmi oddaný a uznalý zákazník. A tím se kruh uzavřel a dostáváme se zpět k Velkému bratrovi, protože přeci „kdo má čisté svědomí, tomu to nemůže vadit“.

29.12.2012 13:45:48 #23 

Alda71 muž

>> #19, skijan, 29. 12. 2012 01:16:05

Ohledně tématu Velkého bratra – mám osobní zkušenost s kontrolou z UOOU (ta dopadla bez závad ;-) )

Kontrola ÚOOÚ se zaměřuje na soulad s právními předpisy, nikoli na to, zda je konkrétní shromažďování etické, morální apod. Sbírat data v souladu se zákonem je jedna věc, „lidská“ rovina tohoto počínání je věc zcela jiná.

Lepší je být férově těsně druhý, než vždycky první za každou cenu.

29.12.2012 14:03:32 #24 

Ondřej Novák - SNOW muž

Ahoj, jen bych rád poskytl informace o skutečné funkčnosti nových systémů v Peci a Janských Lázních.

Nové turnikety vás fotografují při každém průjezdu a kontrolují výšku, která je ovšem nastavena pouze na rozhraní, které rozliší, zda na dětský skipas jede dítě, nebo dospělý.

Fotografie z každého průjezdu se ukládají k vaší kartě, pokud na ní pojede někdo jiný, systém odešle hlášku o „anomálii“ do počítače, od kterého pak může konkrétní člověk permanetku zablokovat. Ale nemusí. V každém případě je to rozhodnutí člověka, který sedí u počítače a namátkově kontroluje u jednotlivých permanentek všechny načtené fotky z průjezdů, případně vyhodnocuje hlášení systému o anomáliích.

Systém sám není schopen permanentku zablokovat.

Změna bundy, čepice, helmy, brýlí ničemu nevadí. Fotografie z turniketů jsou tak dokonalé, že je na nich možno rozpoznat sebemenší detaily tváře, barvu očí – pokud zrovna nemáte opravdu neprůhledné zrcadlové brýle – atd. Takže pokud vůbec někdo rozhodne o zablokování permanentky (a systém to není), musí mít opravdu pádný důvod.

K etice a problematice přeprodeje se vyjadřovat netřeba, to asi cítíme všichni stejně:-(.

Z Pece zdraví Ondra

29.12.2012 23:56:19 #25 

Mirek muž

Několikrát se tu objevilo srovnání skiareálů s restauracemi. Pokud by se naše lyžaská střediska chovala jako restaurace, žádný problém by nebyl. Pokud mi v restauraci přinesou porci, kterou nesním, není problém si zbytek jídla odnést domů (někde mi to i zabalí) a zkonzumovat později. Pokud bych mohl neproježděný čas jízdenky projet někdy později, žádný problém by nebyl. Když si dám v restauraci poloviční porci, zaplatím za ni 60–75% porce celé. Když si dám poloviční porci v našem skiareálu, zaplatím za ni okolo 82%, pokud si dám jen 20%, zaplatím ale pořád 60% ceny. Protože provozovatelé lyžařských středisek jsou sdruženi v jakémsi svazu, poměr cen i ceny podobných středisek jsou stejné. Proto není možnost jít lyžovat jinam. Nejúčinnější obrana proti extrémnímu nepoměru cen dvou a čtyřhodinových jízdenek byl přeprodej celodenních. Díky oku Velkého bratra se s tím lyžař musí smířit, nebo lyžovat v jednosjezdov­kových areálech, kde je cena nízká, nebo zamířit do zahraničí.

30.12.2012 11:10:33 #26 

korsičan muž

>> #25, Mirek, 29. 12. 2012 23:56:19

ceny skipasů jsou v ČR všude stejné ??? To buď nemyslíš vážně, nebo se jedná o čistou manipulaci.

Jak zde již někdo psal příklad Špindlu. Skipas ve Skiareálu stojí na 1 den 700Kč, ale 200m vzdálený Stoh stojí pouze 400Kč na den. Labská je za 450Kč a Davidovky dokonce za 300Kč !!!!!!

Takže si lyžař bez problémů vybere a pokud nechceš lyžovat na Svaťáku za 700Kč, tak máš alternativu na Labské za 450Kč. Oba svahy obsluhuje 4sedačka, pokud by ti vadil vlek na „stojáka“ na Stohu, nebo Davidovkách. A třeba na těch Davidovkách se za těch 300Kč ulyžuješ k smrti, protože tam je stále prázdno.

Výběr je veliký, jen je potřeba přestat se neustále vymlouvat a hledat nesmyslné argumenty. Pokud někdo není ochoten zaplatit 700Kč za lyžování na Svaťáku, tak tam nemá co dělat (stejně jako v Alcronu, kde stojí večeře třeba 1000Kč a on má v kapse pouze 300Kč). V okruhu 1000m má hned několik možností lyžování za poloviční cenu, jen tam asi těžko potká Topolánka s Verešovou. Ovšem výběr je jednoduchý a argumentace, že není možnost jít lyžovat jinam, je vysloveně mimo mísu.

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

30.12.2012 11:19:16 #27 

Bohouš muž

Mě by velmi vyhovoval tzv. multičasový skipas na 10 popř 20 hodin v sezoně jako nabízí Sport areál Klíny – ideální řešení pro spoustu lyžařů, ráno přijdu 2 až 3 hodinky lyžuju a v 11 odcházím domů. Proč tento druh skipasu není v nabídce ve více skiarealech?

30.12.2012 14:00:48 #28 

Mirek muž

>> #26, korsičan, 30. 12. 2012 11:10:33

Nepsal jsem, že ceny skipasů jsou stejné, ale že ceny stejně velkých areálů jsou přibližně stejné. To by mi ani nevadilo, je to logické, ale vadí mi ten nepoměr v ceně celodenní skipas proti 4hodinám za 82% a 2hodin za 60% ceny celodenního skipasu. Pokud by ten poměr byl rozumnější, třeba 2hod za 35–40% a 4hod za 70–75% ceny celodenního skipasu, problém by nebyl. Zcela ideálním řešením by byl multičasový skipas, jak píše Bohouš. Skiareál by si zajistil zákazníka, a zákazník by ušetřil.

30.12.2012 15:53:59 #29 

korsičan muž

>> #28, Mirek, 30. 12. 2012 14:00:48

..... ale že ceny stejně velkých areálů jsou přibližně stejné...... :-)

no to jsou snad i v Alpách – ne ??? A co se týče půldenního skipasu, tak ten má v čechách v nabídce téměř každý skiareál, ale v Alpách taková možnost ve spoustě středisek vůbec není. A pokud náhodou ano, tak třeba na Arlbergu stojí dopolední 36E a celodenka 47E. Takže ani v tomto případě taková cena nesplňuje tvoje požadavky. Kitzbuhel chce za 4h lyžování 39E a celodenka stojí 45E !!!! TO JE DOKONCE 87% Z CELKOVÉ CENY !!!!

A tímto nabídka časově omezeného skipasu končí a o nějakých 2h lyžování si může každý v Alpách nechat leda tak zdát.

Takže i v Alpách stojí skipas ve všech stejně velkých střediscích defakto stejně (43–47E) a ani půldenka tvoje (a pár dalších) požadavky nesplňuje. Přesto na tuto Alpskou cenovou politiku nikdo z čechů nebrblá a bez řečí platí. Dokonce ani focení tam nikomu nevadí !!!! Ale běda, jak si český areál dovolí zavést to, co je v Alpách už roky standartem. To je hned oheň na střeše.

Pak se každý začne odvolávat na vstřícné chování a „příznivou“ cenovou politiku zahraničních skiareálů v Alpách a přitom to vůbec není pravda. Ceníky tamních skiareálů jsou toho důkazem.

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

30.12.2012 16:13:17 #30 

ivan

Neřekl bych, že „nikdo nebrblá“. Brblajících Rakušanů jsou mraky, podobně Němců. A to brblají ba nadávají ti, kdo mají proti nám nesrovnatelně větší kupní sílu. A Rakušané brblají i na ceny pro domorodce, které jsou pro nás jak z jiného světa.

Myslím, že se nadává hlavně na cenovou politiku doma. Na rakouské ceny nenadává Čech, který se tam rozhodne jet. Kdyby mu vadily hodně, nejel by tam (což ostatně dělá spousta Němců a Italů vůči Švýcarsku).

Ceníkové ceny jsou složitý produkt, v němž hrají zásadní (ale ne jedinou) roli poptávka a nabídka. Zrovna Arlberg a Silvretta patří k nejvyhledáva­nějším a nejznámnějším destinacím, a tak si můžou dovolit hodně.

Špindl, resp. exředitel Beran, taky před pár lety říkal Hance Engelové „kdo na to nemá, ať sem nejezdí“. A stačilo pár sezon, kdy mu ubývali návštěvníci, svěsil ocas a ještě rád začal dávat školním kursům nesrovnatelně lepší podmínky.

Btw, na Labské není 4sedačka, nýbrž stará trojka, 2× repase.

Jinak ještě obecně, jsou i horší nepoměry. Dálnice, u nás i třeba Švýcarsko. (Až teď po skoro 20 letech se tam chystá zdražení a něco krátkodobějšího k tomu.)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy