Sjezdovky:
Z hlavních sjezdovek a lanovek byla otevřena většina krom staré
dvousedačky Sonnegratbahn 1 a nové Schmiedingerbahn. Z hlavních sjezdovek
nebyly v provozu jen sjezdovky pod Gipfelbahn.
Sněhové podmínky:
Čtvrtek - dolní partie vlhký sníh, odpoledne mokré haldy. Střední
partie tvrdý zmrzlý sníh. Horní partie, čerstvý prašan a manšestr.
Pátek - dolní a střední partie vypadaly jak jedno velké zrcadlo, kdo neměl
nabroušeno, měl smůlu, vrchní partie byly opět perfektně upraveny,
kvalitní sníh. Dokonce jsme vyrazili odpoledne i mezi skály, kde bylo cca 30
cm čerstvého sněhu na ledovém podkladu (naštěstí žádná lavina).
Odpoledne začalo foukat a zavřeli krom kotev na ledovci a nového Gletcherjetu
3+4 všechny sedačky.
Podle posledních zpráv se na ledovci od soboty moc nelyžuje, vítr?
Komfort – lanovky, vleky a zázemí:
Areál je krom jedné starší dvousedačky vybaven moderními kabinami a
sedačkami s bublinou. Na ledovci jsou pochopitelně instalované "pohyblivé"
kotvy. Loni byl otevřen nový Gletcherjet 3+4, který vás vyveze z Alpincentra
az na vrchol Kitzsteinhornu. První část kombinuje na jednom laně kabinky a
8sedačky, kdy 8sedačky fungují jako Gletecherjet 3 a vyvezou vás pouze do
mezistanice, kdežto kabinka jede až na vrchol (tedy 3+4). V patek ovšem toto
nefungovalo. Gletcherjet 3 byl operován pouze sedačkami a muselo se v půlce
vystoupit a přesednout na kabinu Gletcherjetu 4. Tento komplex lanovek má
velkou výhodu, a to že se i při velké zalidněnosti tvoří jen malé
fronty. Na druhou stranu je to pak vidět na svahu, který je poměrně
přelidněn. Další nevýhodou je přestupování mezi lanovkami. Z
parkoviště až na vrchol se musí 3x, případně 4x přesedat (jak tomu bylo
v pátek).
Zalidněnost:
Poměrně hodně lidí, hlavně z Čech. Asi způsobeno také tím, že jinde
se ještě nejezdí. V okolí má myslím otevřeno jen Flachau a Obertauern,
ale jen v omezeném provozu.
Občerstvení a aprés-ski:
Otevřeny dvě restaurace v Alpinecentru a na Kitzsteinhornu nahoře. Ceny
opět vzrostly. Jagertee je za 5 a svarak za 4,80. Leberknödelsuppe je za 4,50
EUR, ale je to jen bujon, byvaly doby, kdy se v těchto restauracích dělal
pravý černý hovězí vývar, kde nebylo vidět skrz až na dno. Vysoká
nespokojenost s občerstvením.
Doprava do střediska a parkování:
Otevřena parkoviště 1 a 2. Bez problému s parkováním.