Sjezdovky:
Vzhledem k dítěti jsme se střídali na svahu a na mě připadly 2 dny - st
a so. Žena jezdila čt a pá. St nádhera - mírný vítr a jasno. Zvolil jsem
část areálu nad Hochsöldenem a byla to dobrá volba. Rolbaři provedli
skvělou práci. Sjezdovky vedle snowparku mě fakt baví a myslím, že jsou
pro každého. Jak pro rodiny, tak pro profíky. Spousta hangů a horizontů,
kde se dá zabavit.
V sobotu jsem objel téměř celý zbytek resortu. Vesměs všechny výše
položené tratě jsou funny. Později jsem musel více vybírat, jelikož byl
silný vítr a tvořily se plotny. Ráno byly ledovce zavřeny kvůli větru,
ale hned jak se počasí trochu umoudřilo, vlekaři nelenili a otevřeli skoro
všechny lanovky. Paradoxně nejlepší pojezd byl na ledovci Rettenbach - trať
podél kabinky držela luxusně…
Sněhové podmínky:
No, abych pravdu řekl, tak čekal jsem víc sněhu. Skoro denně sleduju
počasí a zrovna ani ta předpověď moc nevyšla. Měl přijít nový sníh a
ono nic. Tyrolsko nutně potřebuje sněhovou injekci. Resort uváděl 80 až
200 cm. Nahoře bych tomu věřil a mohlo tam být ty 2 metry, ale dole v
Söldenu tak cca 25 cm. Na sjezdovkách měli možná nafoukáno, ale 80 cm to
nebylo. Ani nemluvě o slunných stráních, tam nebyl žádný sníh. V tento
termín bývá o cca 50 cm víc. Bylo to vidět i na sjezdovkách. Občas
kamínky a vydřená místa, proto dávám jen 4*. Když jsme v neděli
odjížděli, tak kolem Innsbrucku byla teplota 12 stupňů - to hovoří za
vše.
Komfort – lanovky, vleky a zázemí:
Až na pár zastaralejších lanovek a vleků vše odpovídající ceně
skipassu. Zázemí moderní a funkční. Jen spojovací kabinka na Rettenbach by
mohla být rychlejší.
Zalidněnost:
Snad nejmíň lyžařů, co jsem tady zažil v tomto "busy" turnusu. Asi to
bylo ovlivněno pandemickou situací. Fronty do 2 minut kdekoliv, kdykoliv.
Penziony prázdné a restaurace poloprázdné, jelikož půlka jich byla
zavřena. Obával jsem se soboty, ale taky docela v pohodě, žádnou frontu či
čekání na něco jsem neviděl.
Občerstvení a aprés-ski:
Máme radši v pohodě si sednout do restaurace s obsluhou, užít si servis,
dobré jídlo a pití. Ne úplně cíleně jsme přijeli do Gampe Thaya. Už
jsme zde byli dřív a opět spokojenost. Steak se salátkem byl ideální. Asi
20 euro. Doporučím rezervovat si stůl den dopředu a objednat si fondue. V
sobotu jsem zakotvil pod Rettenbachem a pizza vypadala nejlépe v samoobslužné
restauraci. Byla to dobrá volba mezi ohřívanými polotovary.
Doprava do střediska a parkování:
Vzhledem k slabší sezóně provoz minimální. Jelo se krásně a bez
problémů. Parkovacích míst taky dost a mohli jsme si dokonce vybírat.
Resort má obrovskou kapacitu v podlažních parkovacích domech.