25.11.2012 13:43:44 #241
>> #240, Navvy, 25. 11. 2012 11:33:53
Myslím, že to proběhne podle obvyklého scénáře od krmelce. Rychle se to schválí, zrealizuje s nevalným výsledkem a shodí ze stolu kvůli neřešitelným problémům. Potom se o bod zvedne DPH aby se vzniklá díra pokryla.
25.11.2012 13:52:24 #242
>> #241, Martin47, 25. 11. 2012 13:43:44
Toto není jen o nějaké kartě. Tady je velký zásah do osobní svobody a na to jsme u nás naštěstí dost citliví. Každopádně je třeba hodně nahlas takové řešení odmítat.
25.11.2012 21:33:34 #243
>> #237, Alda71, 25. 11. 2012 00:12:10
Naštěstí (alespoň zatím) se Hospodářská komora zalekla. Prý to zatím nebude prosazovat. Ale kdoví jak to bude. Jestli se již do toho zaháčkovala nějaká firma s očekáváním super kšeftu, tak bude tlačit, že je to přece pro blaho všech a strašně moc se nasazením ušetří a vůbec… Karta pro 5 mio lidí s další infrastrukturou, to není žádná prkotina.
25.11.2012 22:15:16 #244
>> #243, Boryš, 25. 11. 2012 21:33:34
Ano.A tym tupym nami volenymi bude uplne jedno,ze o co v principe ide.Hlavne ze im zaprsi.A toto je problem.Za prachy predame aj vlastnu mater.
caute Harry
25.11.2012 22:24:16 #245
>> #243, Boryš, 25. 11. 2012 21:33:34
Jo jo, někdo to vykecal, tak to „zrušili“. Až o tom uslyšíme znovu, bude to už podepsané na dvacet let, jako S-karty a na účtu ODS přibude několik stovek milionů od neznámého dárce z Maďarska.
25.11.2012 22:31:56 #246
>> #245, Mirek, 25. 11. 2012 22:24:16
Mirku ano.Perfektna trefa.Predaju nas uplne bez problemov.
http://www.youtube.com/watch?…
Toto je odkaz,ze preco FED,preco tlacenie papierikov ktore casom nebudu mat ziadnu cenu,a preco je tato institucia v sukromnych rukach.
Vsetko je otazkou ceny.Na toto zi.. prisli uz davno.Ach jaj.
caute Harry
26.11.2012 13:03:55 #247
>> #245, Mirek, 25. 11. 2012 22:24:16
Ani sKarta nespadla jen tak z nebe. Ale odpor se zvedl až bylo pozdě. Tyto karty nemohou projít nějak snadno, protože proti zřejmě bude nejen ÚOOÚ, ale i odbory. Samozřejmě, je třeba protestovat co nejdříve a co nejvíc.
Všimněte si, že je u nás např. zakázáno kamerové monitorování celých pracovišť (lze monitorovat jen kritická místa). Přitom proti tomu zdánlivě nikdo neprotestoval. Jenže některé věci ještě naštěstí mají silné oponenty.
27.11.2012 00:28:10 #248
27.11.2012 09:00:38 #249
>> #248, Harry, 27. 11. 2012 00:28:10
Díky za linky, Harry. S nimi se už dostáváme za hranice čistě lyžařského webu, ale, jak víme, všechno souvisí se vším.
Z toho Brita jsem zatím odkoukal jen část. Na financování globálně relevantních událostí jsem narazil i při zdánlivě inertní tématice Hitlerových olympiád – viz také Kdo financoval Hitlera, dokument BBC 1998 – (článek by měl ležet v redakci už přinejmenším dva roky, budu muset zaurgovat) a zjevně se mu nelze vyhnout.
Ten Stanek je zajímavý, i jako rétor. Zaujala mě i Švihlíková vedle něj. Poté, co se zviditelnila na demonstraci k 17/11 v Praze, se dočkala nenávistné kampaně v našich médiích.
Zaujala mě i „koncepcia nerastu“. O tomtéž v našem lyžařsky omezeném konceptu píšu v souvislosti s lyžováním a lyžařskými středisky.
27.11.2012 09:37:46 #250
>> #249, ivan, 27. 11. 2012 09:00:38
Ivane ,a to sa este v zadavani linkov drzim pri zemi.Vyberam len ceresnicky.
Osobne si myslim,ze je krajsie nevediet,nepochopit,netrapit sa.Proste sa pripojit k stadu.Vsak volakde nas uz povedu,ci k pokojnemu zivotu,alebo na porazku?Uvidime.
Stanek uz je v dochodkovomn veku,preto si moze dovolit hovorit to co hovori.V radiach a televizii sa vyskytuje len sporadicky,no preco asi?
Inak toto video mi pripada,ze straca nervy,takto ho nepoznam.Zatial len jemne rozmyslavejsim ukazoval akym smerom sa da rozmyslat.Teraz sa uz nesere,zacina priharat.
Odporucam aj jeho dalsie clanky a videa.A hlavne ohladom dochodkov.
Je to na dlhu debatu,a ta presahuje ramec tohto webu.Suhlasim,a tym ktorych otravujem sa omluvam.
P.S. Ivane,Fisove stoeckli,jednorocne v perfektnom stave za 50 ecok uz su doma.Snad ich niekedy spolu vyskusame.
caute Harry
27.11.2012 09:54:44 #251
27.11.2012 09:58:36 #252
>> #250, Harry, 27. 11. 2012 09:37:46 Harry,i když je to mimo lyží,tak určitě podnětné.Jen to moc náladu po ránu nezlepší.Protože kam nás povedou je bohužel jasné.Nás tam už snad dovést nestihnou ale co naše děti a dál? Už aby napadlo,aby jsme chytli pozitivnější náladu.
27.11.2012 10:00:18 #253
Tak tohle je pro mě minimálně zpráva měsíce, na rozdíl od okrajových plků o nějakém lyžování či dokonce závodění.
Všimněme si ale, že se do médií dostala hodně nenápadně v nepříliš čtených Lidovkách (prodělečný projekt, vlastníkem z nějakých důvodů udržovaný při životě) a nenápadné rubrice „byznys – firmy a trhy“.
http://byznys.lidovky.cz/…rmy-trhy.asp?…
Bylo to jako reakce na toto sdělení?
http://www.komora.cz/…covnika.aspx
Ať mě někdo přesvědčí, že nejde o sondáž reakcí. Čas nyní trávím spíš s pilkou a vrtačkou, ale nevšiml jsem si, že by to vzbudilo nějaké celoplošné emoce a ohlasy. Média dozblbnutí přetřásají matematiku výpočtu chyb presidentských kandidátních listin, Českého slavíka s extempore pošuka Landy a kdovíjaké ptákoviny („Na Staroměstském náměstí v Praze už je vánoční strom. Osmadvacet metrů vysoký smrk ztepilý daroval hlavnímu městu Jerome Colloredo-Mansfeld. V noci ho pražskými ulicemi vezl americký truck s výkonem 720 koní. Češka Fajksová je nejkrásnější dívka planety“) Ovčan se neozývá, ergo lze přitvrdit. A to je průser.
Tu a tam se sice něco nezdaří prosadit, ale z toho bych si netroufl vyvozovat, že „tohle si nenecháme líbit“. Masa si nechá líbit mnohé, viz příslovečné „na něm dříví štípat“.
Je to jen sondáž? Jestli je pravda to, že „Návrh jsme diskutovali s bývalým ministrem Drábkem i s premiérem Nečasem,“ jsme víc v hajzlu, než si většina připouští.
Nějaké focení obrysů u turniketů v pár lyžařských střediscích se pak jeví jako marginálie.
Kde jsou hlasy ometálovaných bojovníků za svobodu?
27.11.2012 10:52:56 #254
>> #253, ivan, 27. 11. 2012 10:00:18
Ivane,niekedy v minulosti,ak si chcel vediet komu skapal pes alebo sliepka,kto koho podviedol,alebo cokolvek ine,isiel si do kostola.Farar ti urcil ako mas zit,ako rozmyslat,suseda poskytla drby.
Kedze ludsky mozog uz je technologiami dostatocne preskumany,ti bystrejsi prisli na to,ze omsu je mozne cloveku priviest az do domu,bez toho aby zdvihol prdel zo stolicky.A presne vedia,co na takyto mozog plati.
Dobre triafas,najprv ide o sondaz.Ovcan nereaguje,tak pritvrdime.A ked mu to dostatocne krat v mediach podsunieme,prijme to casom ako normu.
Tisickrat opakovana loz sa raz stane pravdou.Znovu tuto vetu pripominam.
caute Harry
27.11.2012 11:31:30 #255
>> #254, Harry, 27. 11. 2012 10:52:56
Že naivní Angláni a Amerikáni lezou do klece, kterou ještě nezažili, bych pochopil.
Ale že Čehúni se svou nedávnou totalitní zkušeností neztropí příslušný povyk, mě naplňuje skepsí. Okolo zmíněného článku se měla strhnout mediální bouře, řvát měli poslanci a senátoři, kdejaký spolek. Místo toho je klid. Děsivé.
27.11.2012 12:02:59 #256
>> #255, ivan, 27. 11. 2012 11:31:30
Američania sa už pomaly prebúdzajú z dlhého sna.Policajný štát tam totiž naberá iný rozmer,než si pôvodne mysleli.Viď obrovská frustrácia voličov zvyšku strednej triedy po znovuzvolení Obamu.Uvedomujúc si tragickú pravdu,že zámer zoštíhliť strednú vrstvu a získať tak oddaných voličov Obamu a jemu podobných výmenou za dávky a iné sociálne istoty sa podaril.Množstvo hlasov pre súčasného prezidenta získali od ľudí bez pracovných povolení/povolení k pobytu/úplne negramotných.
Ešte nenápadne odzbrojiť obyvateľstvo a majú vyhrané.Ta sila zbraní medzi ľudmi je ohromná. S ústavy si politici už dlhšie snažia urobiť trhací kalendár,pôjde to ťažko ak sa ľudkovia spamätajú hneď.
27.11.2012 12:11:36 #257
Ano,slovo desive dostatocne popisuje stav o ktory ide.
Nechcem tahat politiku na toto forum.Ale toto si neodpustim.Az cas ukaze,akeho nadcasoveho mali cesi prezidenta.A ako hlboko ho nepochopili.Media uz mu nasadzuju psiu hlavu.
>> #256, TNS, 27. 11. 2012 12:02:59
Viaceri sa prebudzaju z dlheho sna.Aj ja.Dobre triafas principy.
Myslim,ze by sme si mali co povedat,ak by sme sa stretli.Ak mas zaujem,mozes mi poskytnut kontakt na Teba.Neprosim prvykrat,ale asi posledny.Je to na Tebe.Cau.
caute Harry
27.11.2012 12:33:00 #258
>> #254, Harry, 27. 11. 2012 10:52:56
„Tisíckrát opakovaná lož sa stáva pravdou“. Povedal aj „Keď si raz začal klamať, potom pri tom aj zostaň!“ Joseph Goebbels.
Nerád by som práve tohoto človeka dával za vzor.Bohužial výroky sú pravdivé a on ako hlavný šéf propagandy o tom niečo vedel.
Sme na lyžiarskom fóre a baví nás lyžovať,alebo o ňom kecať pri nedostatku snehu.Témy o mizérii smerovania dnešného sveta sú zaujímavé a mnohí máme na problematiku blízky názor,ale aj tu? Na lyžiach? K nastoleným témam v tomto vlákne som sa vyjadril už min.rok,skôr by ma zaujímal iný pohľad na vec.
1.Koľko negatívnych ale pravdivých informácii človek znesie,bez toho,aby to negatívne ovplyvnilo jeho duševné zdravie?
2.Dokážete sa oprostiť od týchto debát a zmýšľania na horách?S rodinou?V partnerských vzťahoch?S kamarátmi?
..minule sme mali o tom krátku debatu s kámošom.Ja som skeptik a frfloš,on pohodár,ktorý majúc svojich problémov dosť nikdy to neprenáša na ostatných.Musím si vstúpiť do svedomia a snažiť sa správať rovnako.Nie je dôležité len nebyť ovčan a etatista.Dôležité je naučiť sa žiť prítomnosťou.Lyžovanie s myšlienkami úplne inde,stojí za howno.Tak som to vyhodnotil pre seba a Vy už ako chcete.
27.11.2012 12:42:12 #259
>> #258, TNS, 27. 11. 2012 12:33:00 Som rád, že to otáčaš opäť na lyže. Z politiky Ťa môže akurát bolieť hlava. Ak si skeptik a frfloš, nie je to pre Teba ružové. Skús s tým niečo spraviť, napr. si znova upraviť slogan. Život máš iba jeden. PS: Páni „serte“ na politiku. Vývoj nezastavíme, karty v budúcnosti budú aj čipy. Ja sa však obávam inej veci, keď celý elektronický systém skolabuje, to bude potom sranda.
27.11.2012 12:53:11 #260
Kluci, je třeba řešit věci, na které dosáhneme. Staněk se živí těmito přednáškami a musí šokovat, aby mu tam lidé chodili. Má v mnohém pravdu, ale mnohé jsou demagogie (a to ještě možná ani on sám neví co je pravda a co demagogie). I když jsme tady kvůli lyžování, nevadí mi, když je jedno vlákno takto trochu mimo lyžování. Hlavně se to nesmí rozlézt do dalších vláken.
Lidé vždycky byli a jsou povrchní a novináři manipulovatelní. Proto se
dozvídáme o tom s kým se vyspala celebrita X a jaký robertek se líbí
celebritě Y. Ten nápad s fotografováním u lanovek si musíme tak trochu
ohlídat i sami. A zajímat se jak dlouho jsou tam ty fotky uchovávané, jak
jsou zabezpečené atd. A když nějaká komora přijde s nápadem, že zavede
kartu, která z nás udělá chodící informační sloupy, je třeba hlasitě
zařvat. S tím nápadem to však nebude nijak horké, protože ke mě se to
ještě nedostalo a ni jako nápad
27.11.2012 12:53:54 #261
>> #257, Harry, 27. 11. 2012 12:11:36
Už som Ti ho poskytol.K tomu ma napadol jeden starý IT vtip:
Programátor na strelbách ani netrafil terč.Veliteľ od terčov hlási:
„Nič!“
Programátor strčí prst do hlavne,stlačí spúšť a odstrelí si ho.Kričí naspäť:
„U mňa dobré,problém musí byť u vás!“
..skús ešte skontolovať,alebo neprešla PM zo Snow.
27.11.2012 13:02:47 #262
>> #260, Navvy, 27. 11. 2012 12:53:11
Asi tak.Treba sa aj dobre naučiť triediť informácie a sledovať ciele rečníkov.Niečo ako,keď vrchnosť vyhlási,že:..„z najhoršieho sme vonku,nasleduje rast a blahobyt“ Treba začať nakupovať konzervy a zásoby,natankovať plnú,he:)
27.11.2012 14:04:24 #263
>> #261, TNS, 27. 11. 2012 12:53:54
Vsetko OK,ved uz vies.
>> #260, Navvy, 27. 11. 2012 12:53:11
Navvy,kazdy z nas ma tendenciu,co najmenej rozmyslat,a mat za toto „nerozmyslanie“ co najvetsi zisk.To je nasa prirodzenost a je to ludske. Zostava sa len modlit,aby sme tuto nasu vlastnost v sebe dokazali potlacit.
Lebo tym padom mame velky problem,ak toto nezvladneme.
Toto vlakno je tu exoticke,to uznavam.Ovsem,ak aspon niekoho donuti rozmyslat trochu inak,ako je mu obvykle,tak splnilo svoj ucel.A ze to vlakno otvoril akurat Ivan?Nuz intelekt nepusti.
caute Harry
28.11.2012 00:51:34 #264
Tak, a je tady další dávka předsezóní masáže, kterou si teď budeme užívat nějakou dobu: http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?… . Chudinky vlekaři.
Úžasná je poslední věta:
„Systém je prý téměř neomylný, a pokud se přeci jen splete, třeba kvůli tomu, že si lyžař nasadí jinou čepici, není problém permanentku zase odblokovat.“
Krásně ukazuje, že ti (s odpuštěním debilové) zase budou tenhle systém provozovat typicky po česku. Tj. těžce prudit poctivé lyžaře („ale pane, to přeci nemůžete, takhle si měnit během dne čepici! Ukažte, za pade vám to zase odblokuju, že jste to vy. Ale budete muset počkat, než si dojím gulášek“).
Ať jdou do woleprdele (M430, chybíš mi tu)! Takhle toho českého lyžaře z Alp do Čech nedotáhnou.
28.11.2012 07:01:16 #265
>> #253, ivan, 27. 11. 2012 10:00:18
Už to tu zmiňoval Alda71.
„Blázna“ Landu bych pošukem nenazýval, alespoň ne v tomto vlákně.
Máš jediný štěstí ivane, že si to tu Žito asi nepřečte.
28.11.2012 09:45:17 #266
>> #265, fischerbl, 28. 11. 2012 07:01:16
Máš pravdu, je to zkratkovitá nálepka. Omluvou budiž, že vůbec nešlo o Landu, takže jsem nevěnoval čas hledání přesnější formulace. Neviděl jsem, neslyšel, nezajímá mě to ani neživí.
K věci třeba:
http://www.reflex.cz/…e-landu.html
http://www.tomasrektor.cz/zito-s-mecem/
http://www.tomasrektor.cz/…elu-landovi/
Ale neudělejme z toho tady probůh vlákno o Landovi.
28.11.2012 09:47:48 #267
>> #264, HonzA_, 28. 11. 2012 00:51:34
Nějak jsem pocítil potřebu vstoupit s trochu vyvažujícím komentářem.
Tento druhý článek ukazuje, že provozovatelům jde hodně o sezonky. Podle toho, co porůznu registruju, dějou se s nimi opravdu prasárny. Včetně třeba alpských, které zůstávaly na chatě, kam houfně jezdili Češi, aby byly k dispozici těm, kdo právě přijedou. U denních lístků lze o (ne)přenosnosti diskutovat , nakonec jsem to před časem probíral i v článku ke špindlerovské kauze přeprodaných kompenzačních voucherů, ale u sezonek na jméno není vůbec co řešit. Maximálně to, zda vydat příslušně dražší sezonku přenosnou, a za kolik.
Fakt taky je, že Franta, který střelí v poledne permici Tondovi, je malá ryba, jakkoli halíře dělají talíře. Bohužel se věci vždycky chytli podnikavci a rozjeli to ve velkém jako svůj černý byznys. A to je taky svinstvo, kterým nakonec už dlouho trpíme všichni, neboť právě těmito praktikami, nebo alespoň poukazy na ně, argumentovali mnozí naši provozovatelé a ospravedlňovali tak svou zákaznicky nepříliš vstřícnou politiku.
Bylo by toho klidně na (nejeden) článek, ale teď tady mi jde o to, abychom nesklouzli k jednostrannému nadávání na oblíbeného fackovacího panáka v podobě „českého vlekaře“. Že tak činí dav v diskusích k oběma článkům na iD, jistě není žádné překvapení.
Nemám s byznysem provozování lyžařského areálu nic společného, ale v minulosti jsem přímo na druhé straně barikády působil.
28.11.2012 13:27:24 #268
>> #264,
HonzA_, 28. 11. 2012 00:51:34 Upřímně řečeno
tomu taky nerozumím. Koupím si celodenní skipas, co si tedy vlastně koupím?
Podle mě právo nechat se vozit (vlekem, lanovkou, kabinou) nahoru na kopec,
jak se dostanu dolu je už jen moje věc, jestli po sjezdovce, nebo neupraveným
terénem, nebo jak. V případě, že mám v úmyslu lyžovat celý den,
koupím si celodenní skipas, pokud v poledne zjistím, že z nějakého
důvodu nemůžu, nebo nechci využít koupeného práva nechat se celý den
vozit, tak tohle právo přeci můžu předat, darovat, nebo i prodat pokud je
komu. Vlekař podle mě o nic přeci nepřijde, pořád na vleku jezdí jen
jeden člověk se zakoupeným právem vozit se ten den nahoru. Nejezdí víc
lidí, nejezdí častěji, prostě to vyjde nastejno. Žádné okrádání, nebo
šizení vlekaře. Jiná situace by byla, když by se dal skipas třeba
v poledne vrátit a dostat zpět peníze za nevyužité právo nechat se vozit
nahoru. Pak by se jistě nic nepřeprodávalo. Jenže vlekaři chtějí vydělat
za každou cenu, skipas není možné vrátit a pak se strašně diví, jak je
ti lyžaři strašně okrádají. Jiná situace je, když si koupím třeba
celoroční permici už s nějakou slevou. Chápu, že jsem dostal slevu, jen
já, tak jen já mohu permici využívat. Prostě podle mě, než pořizovat
kamery, dělat si nepříjemnosti a zle, tak by bylo lepší, jednoduší a
možná v konečném důsledku i lacinější, skipasy brát zpět a vracet
peníze za nevyužitý čas používání lanovky. A bylo by po problému a
byla by jasná pravidla. Ještě dodám, že by pak možná stačil jen
celodenní skipas, místo různých hodinových. Každý určitě mockrát
zažil, jak si ráno koupil třeba 4 hod a pak v jednu litoval, že už musí
skončit. Takhle by měl celodenní a jezdil by, dokud by ho to bavilo a za
nevyužitý čas by dostal peníze zpět. Doufám, že za tenhle názor tady ze
mě nebude vyvrhel..
28.11.2012 15:31:55 #269
>> #268, claid, 28. 11. 2012 13:27:24
Tohle přesně vystihuje názor drtivé většiny lyžařů, a díky za jeho připomenutí, nicméně vidím v něm určitý rozpor.
U sezónky se téměř všichni shodnou, že je určena pro jednu konkrétní a stále stejnou osobu, zatímco u jednodenního skipasu to má být jiné? Kde je hranice (počet dnů), kdy na tom ještě nezáleží, kdo skipas používá, a kdy už ano? A proč?
Jakýkoliv časový skipas je vlastně předplatné vázané na osobu. Lyžař si předplácí určitý čas – a čím více času, tím relativně nižší cena. Půldenní skipas vyjde výhodněji než jednotlivá jízda, celodenní je zvýhodněn oproti dvou půldenním, týdenní oproti denním atd.
České areály jsou využívané zejména na krátkodobé návštěvy, a proto je v nich i vyšší míra přeprodeje než ve velkých alpských. Prodávat šestý den odpoledne skipas nejspíš nikoho nenapadne, navíc by dost možná ani nebylo komu. Zatímco u jednodenního je pochopitelné, že v poledne má ještě solidní hodnotu, kterou je škoda „nevyužít“. A nakonec je míra přeprodeje samozřejmě tím vyšší, čím méně se návštěvníci ztotožňují s cenovou politikou areálu.
Jinou věcí je samotná cenová vstřícnost/nevstřícnost toho kterého areálu, ke které se ještě rád brzy vrátím.
28.11.2012 15:54:32 #270
>> #269, Radek Holub – SNOW, 28. 11. 2012 15:31:55
Trochu to otočím. Výrazným zvýhodňováním ceny celodenního oproti třeba dopolednímu (to je realita) zákazníky přímo k přeprodávání vyzývají. Kdo jede lyžovat na dvě hodiny a je střediskem finančně potrestán, že nezůstane déle, bude se logicky bránit. Chtějí si ušetřit nejen to ale i kamery a podobné věci? Jednoduchý recept 1hod=50Kč, 2hod=100Kč,…8hod=400Kč. Bude to vstřícné, spravedlivé a okamžitě přestanou problémy. Kamerama se místo příčiny řeší důsledky, a tak místo uvedeného relativního zlevnění raději nakoupí kamery, systémy, budou platit lidi, kteří budou čučet do monitorů a honit lyžaře. Výsledek bude ten, že jim nakonec přijede ještě míň lidí, protože až uvidí lov na lyžaře, spory na veřejnosti a přitom třeba ani nebudou tušit a co jde, nebudou se cítit dobře. A lyžování je o tom cítit se dobře.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.