Domů Diskuze Cvičení a posilování Cvik na podporu vnitřní nohy

Cvik na podporu vnitřní nohy (strana: 11)

09.02.2011 13:18:36 #301 

mski muž

tady prudsi kopec ale jen malo.. nevadi mi ze si pritom cuca rukavici, pro me je dulezity ze ho to bavi, ma to napsane v tvari a ty pohyby jsou pro me oko skvely!! nic mu v podstate nevysvetluju, jen jsem co nejvice jezdil pred nim aby me videl a samozrejme v pluhu.. 

jen mrtva ryba plave s proudem...

09.02.2011 13:24:09 #302 

mski muž

09.02.2011 13:26:53 #303 

mski muž

a tady uz docela padak.. kouka na lyze a zrejme si ujizdi na tom jak pozoruje co se pod nim deje…a jak to funguje.. maminka pak neverila kam jsem je vyvezl, kdo to zna na Tonale pod kabinkou nahoru na ledovec..-))

09.02.2011 13:27:41 #304 

mski muž

09.02.2011 13:31:58 #305 

mski muž

ke konci tydne a dne mu to uz i litalo.. tri km sjezdovku zparil za hurikanskeho revu za necely 4 minuty.. to jsem jel za nim a mistama a mezi lidma jsem to poustel bez zataceni abych mu vubec stacil… 

09.02.2011 13:35:13 #306 

mski muž

V popredi vlevo Boris a v pavo za nim sedmileta dcerka.. tu jsem bohuzel moc brzo ukazal snozme lyzovani, hned to sice pochytila ale ve vysledku se mi to jak vidite vymstilo!!! 

09.02.2011 13:35:57 #307 

mski muž

09.02.2011 13:37:11 #308 

Duro

>> #303, mski, 09. 02. 2011 13:26:53

>> #304, mski, 09. 02. 2011 13:27:41

Však takto akosi vyzerá cvičenie v pluhu v mojom podaní :-) … teda aspoň pozícia nôh, vonkajšia napnutá, zahranená, vnútoná sa krčí aby šli boky čo najnižšie do vnútra oblúka …

09.02.2011 13:38:46 #309 

mski muž

tak tot pro dnesek vse, Janka a Palander musi na svou kritiku pockat, tohle bylo myslim dulezitejsi…

Zdravim, M.

09.02.2011 13:47:19 #310 

mski muž

>> #308, Duro, 09. 02. 2011 13:37:11

Duro, dva lide se muzou divat na fotku ba dokonce video a vyvodi z toho odlisne vystupy.. a navic tohle je dite co lyzuje prirozene od zacatku. Ten muj pluh ktery jsem podrobne jiz popsal a ktery slouzi na preuceni motoriky a na trenovani pozice a tela, (pruznost, rozsah, sila) se zaklada na nepokrcovani vnitrni a pokud se tak stane, pak vez ze to neni zamer a nemelo by to slouzit jako priklad toho, o co se snazit mame.. toto se vztahuje na mnoho, mnoho ostatnich segmentu techniky lyzovani, napriklad jiz zde hodne diskutovana counter rotation a predsouvani vnitrni lyze… M

09.02.2011 14:09:29 #311 

mski muž

jeste Duro a pluh…

duvod proc se nepodat silam a skrcit vnitrni nohu v pluhu a odhranit je ten, ze tato nucena pozice ma pro nas samokorekcni a posilovaci funkci! Je to nesmirne tezke a nekdy i nemozne,, ovsem proto je to cviceni a je nesmirne efektivni! jinak plati jak jsi jiz popsal jak se to snazis delat drive.. Jak sa ti pozdavalo co demonstrujem v tom klipu ja? M.

09.02.2011 14:30:31 #312 

tim

>> #309, mski, 09. 02. 2011 13:38:46

Díky za odpověď a povzbuzení v mém plánu. Dcera 4,5 mi už do školy jezdit nechce tak pokud to jen jde tak s ní jezdím na mírném svahu za barákem. Lanový vlek dělám já. Zatím jí do toho nemluvím protože mi připadá že to zvládá dobře sama. Jaký máš názor na ruce na kolena u dětí. U tvého Borise jsem si toho nevšiml. Vlasta.

09.02.2011 14:33:14 #313 

Duro

>> #310, mski, 09. 02. 2011 13:47:19

>> #311, mski, 09. 02. 2011 14:09:29

Myslím že tvojmu pluhu rozumiem, jednak forme, jednak cielu ku ktorému je určený.

Čo sa týka prevedenia na tvojom videu, tak si sa podľa mňa rútil prĺiš rýchlo dole prĺiš prudkým svahom :-) … nevidno tam žiadne prehnané, preafektované pohyby ( odklon, napnutá vonkajšia ) ako by som čakal pri takomto cvičení. Ale z vlastnej skúsenosti viem, že vnútorné pocity zo síl s ktorými človek bojuje, sú iné ako to môže navonok vyzerať.
Či cvičenie tak ako si občas dám ja, má nejaký význam alebo je to úplný nezmysel sa neodvážim hodnotim. Na fotkách čo si sem dal ma zaujalo, že pluhujem ako 5-ročný … :-)

09.02.2011 15:58:36 #314 

ivan

>> #298, mski, 09. 02. 2011 13:01:17

Ad „skvělé oko“: ano, „máš zřejmě dobrý oko“ pravil prý kdysi Pirmin Zurbriggen mému zde již citovanému kamarádu Járovi Jiříkovi, když se při pobytu u něj v Alpách dozvěděl, že zpátky na špičku (4. na světě) se vrátila tenistka s trenérem, který sám tenis nikdy nehrál.

A pak si od něj (Járy, ne Pirmina) nechávali trenérsky radit sportovci na repre úrovni v několika sportech, protože zjevně dokázal přesně to, co píše mski. Předpokladem ovšem byla jak obeznámenost se sportem, pohybem a fungováním lidského těla, tak i vlastní sportovní zkušenost (ne nutně v daném sportu).

„Balit“ už nic nebudu, viz příslušný předchozí příspěvek. Dokonalejší zpracování možná někdy v článku.

09.02.2011 21:46:54 #315 

mski muž

>> #312, Vlasstimil, 09. 02. 2011 14:30:31

Ruce na kolena jsem naposled tusim ucil v 80. letech pod nadvladou „statliche“ instruktoru, duvody pro tento cvik uvadeji stabilizaci horniho tela, zlepseni predozadni rovnovahy a buhvi co jeste.. ale tak jako dalsi jine „nesmyslne“ cviky,(hulky podhmatem, zvedani a krizeni horni lyze, vsechny formy vertikalniho pohybu pro ulehceni zacatku oblouku, prehraneni atd), vesmes 80 % cele metodicke rady instruktorskeho povolani, povazuji za zbytecne a mnohdy skodlive..

09.02.2011 21:59:29 #316 

mski muž

>> #313, Duro, 09. 02. 2011 14:33:14

tak to ti gratulujem!! mladnes!!!-)) jeste k tomu pluhu.. a ostatne se to tyka kazde pohybove demonstrace.. snaha o zvyrazneni jakehokoli pohybu vede k poruse harmonie v celku spolu s pohyby ostatnimi, coz si myslim je ve vysledku velmi protiproduktivni! Pokud je treba nekoho usmernit a ukazat co by mel delat jinak, lepe, opacne nebo vice tak pak je tento pohyb dobre izolovat od celku, „znazornit“, vysvetlit, ale pak dal prejit k vyvazene komplexni demonstraci..proto tam nevidis jak pises zadne vyrazne napinani vnejsi nohy, vyklaneni trupu apod. Ovsem neznamena to ze se to tam neodehrava.. patricne svaly a jejich aktivni zapojeni je v pohybu zasifrovano v ISOMETRICKEM zapojeni svalu.. tj. pohyb neni viditelny… zrovna tak jako v sousedici diskuzi o VM a prave probehlem narocnem SG muzu, Ivica Kostelic mluvi o tom jaka to byla makacka a pritom on sam pusobil daleko mene agresivne nez treba chyby korigujici vetsina zavodniho pole..(sam jsem to nevidel, v australii mame v TV jen rugby a kriket), soudim tak dle prispevku v diskuzi..

09.02.2011 22:40:16 #317 

ivan

>> #316, mski, 09. 02. 2011 21:59:29

Ve vedlejším vláknu ti vašek2 našel link na přenos na ČT. Jako bonus uslyšíš i svého oblíbence Holičáka, dokonce s přídavkem ještě lepšího Vichnara. (Jen pro silné nátury, já jí nejsem. Marco Buechela a Hilde Gerg na ZDF si ale vychutnávám, podobně jako v točivkách na Eurosportu Franka Woerndla.)

http://www.ceskatelevize.cz/…011-nemecko/

09.02.2011 23:23:09 #318 

mski muž

tak bohuzel, ale diky.. This content is not available at your territory due to limited copyright.

09.02.2011 23:35:22 #319 

Másin muž

>> #318, mski, 09. 02. 2011 23:23:09

V případě zájmu a možnosti sledovat MS a ostatní závody SP živě si stáhni program Sopcast (Čína – copyright, what?) a pak běž na tento link , vyber co chceš sledovat – klikni na ikonu televize a pak už jen vyber stream, kterej jde přes Sopcast. Koukám tak na Eurosport RO, kterej často běží v angličtině, kvalita ok a vysílaj téměř všechny závody.

Sorry za OT.

10.02.2011 04:16:08 #320 

Gravedigger

>> #319, Másin, 09. 02. 2011 23:35:22

Jak poznam, ktery stream jede pres sopcast? a jak pak ten stream spustim? delam neco ve spustene aplikaci sopcast, nebo ta jen tak nejak bezi na pozadi? dik za rady.

10.02.2011 06:36:03 #321 

tim

Úvodní závod se nechal sledovat on-line na www.zdf.de tak počítám, že tam bude celé MS a nic jsem nemusel stahovat.

10.02.2011 11:40:05 #322 

Másin muž

>> #321, Vlasstimil, 10. 02. 2011 06:36:03

Jasně, MS lze určitě v Evropě sledovat z mnoha zdrojů, mski je však zámořský, kde mu to neběží. Proto nabízím alternativu, kterou využívám celou sezónu pro všechny závody SP.

>> #320, Gravedigger, 10. 02. 2011 04:16:08

Kolonka software – Sopcast, kolonka link – klikneš na play, pak už jen potvrdíš spuštění Sopcast a čekáš až se načte video. Tyto informace se u přenosů objevují v den konání závodu, ne dříve, proto si je možná neviděl.

10.02.2011 13:20:32 #323 

ivan

Úplně čerstvé slovo do pranice od US repre Warnera Nickersona.

„The last few days, I watched a lot of video mostly of French guys that are killing GS right now and a little of me. They are skiing really open in their stance – especially at and after the gate – and are even skiing with some counter at the top of the turn. So that’s what I’m working on and it feels pretty good so far.“

10.02.2011 14:18:19 #324 

MirekP

>> #323, ivan, 10. 02. 2011 13:20:32

Zajimavy prispevek.

I kdyz ta technika je jen 1 komponenta vykonu=>tech vitezstvi, ale pokud ostatni jsou stejne tak pak rozhoduje. Pro me osobne dulezita a jedna z mala, kterou mohu asi opravdu jako trener ovlivnit (snad jeste taktiku, ostatni jako psychika, pracovitost, touha vitezit…je tezke).

Ivane, pokud je to pravda,cemuz verim, dal by se za tim videt nekdo konkretni ???

• treneri mladeze nebo soucasny trener
  • metodicke materialy, ktere to hlasaji oficialne etc

A to jsem mel vzdy subjektivni pocit zejmena u US (Bode, Ted) skiers, ze lyzuji tak nejak jinak nez treba AUT.

• uvolneneji
  • s vetsim prostorem k vyniknuti individuality zavodnika a vyssim podilem tvurciho faktoru

(mozna je to jen multitalent Bode, hraje pekne i tenis…proste sportovni nadani, soutezni mentalita…to by zprasil snad jen trener idiot a Bode sam kdyz se rozhodne):-D

10.02.2011 15:04:35 #325 

ivan

>> #324, MirekP, 10. 02. 2011 14:18:19

Nějak tvé otázce úplně nerozumím. Co jestli je pravda? Za čím vidět? Tohle je citát z Warnerova blogu, takže snad píše pravdu… Jestli vidí, resp. vyhodnocuje to, co vidí, správně, nedokážu říct. On je hodně atypický závodník, do mančaftu se dostal na stará kolena jako soukromník a roky byl odkázaný na to, co odkouká, odvodí si z hovorů. Jak moc se mu teď po stránce techniky jízdy věnují US repre trenéři, nevím. Uvedený citát o nějakém velkém rozebírání s trenéry nesvědčí, ale „I watched“ může znamenat, že tak činí na popud trenérů.

Bode je multitalent, ale podle mnohých by mohl lyžovat lépe, kdyby narazil na rozumného trenéra, který by nezabil jeho přednosti a přitom dokázal korigovat jeho svéhlavosti a některé představy. Něco jako měl Stenmark Nogglera, ti dva se asi sešli naprosto geniálně, i když on by jistě vyhrával i s řadou trenérů jiných.

10.02.2011 15:51:57 #326 

rADEk

>> #320, Gravedigger, 10. 02. 2011 04:16:08

moznost jak sledovat nebo si i nahrat jednotlive zavody Svet. poharu je z archivu Ct. ja osobne preferuju nahravani a pote shlednuti v klidu na televizi. musis kliknout v archivu CT na danem iVysilani poradu na „prejit na starsi verzi“(nebo prejit rovnou sem http://www.ceskatelevize.cz/…i-jako-driv/) ,nainstalovat Realplayer, pote ve starsi verzi webu kliknout na otevreni v realplayeru, po spusteni prehravani se pokud najedes mysi na pravy horni roh se objevi „download this video“, kliknes na to a jeto. Sice se to nahrava temer v realnem case,ale lepsi nez nic. Jetreba si uvedomit ze je takto mozno stahovat kompletne vse z archivu CT a zdarma(pak samozrejme vsechny weby s podporou realplayeru nebo weby co nezvladne Save2Pc,ktery pouzivam na youtube), coz se muze obcas hodit.

Demokracie je pěkná věc, ale jeden osvícený monarcha by byl pro tuto zemi požehnáním.

10.02.2011 16:01:13 #327 

MirekP

>> #325, ivan, 10. 02. 2011 15:04:35

Sorry za asi trochu zmateny dotaz, zkusim lepe

1/Predpokladam, ze jeho pozorovani je spravne (hlavne ta frontalnost)

2/Predpokladam, ze si vsiml i jinych jezdcu a ta odlisnost FRA borcu neni jen oproti jemu (i kdyz to nikde nerika)

Z toho vyvozuji, ze ciste teoreticky jsou FRA (jiz napr zmineny Grange) skupinkou jezdici trohu jinak ve smyslu te frontalnosti, cimz mozna ziskavaji jistou vyhodu…(ostatne to je ta mistni debata frontalnost vs protirotace)

Je mi jasne, ze tu byl i priklad Janky, ktery neni frantik:-D

Otazka je>

1.Netusis jestli to FRA jezdeni mozna trochu vic „frontalneji“ especially at and after gates ma nejake zname pozadi? Napr.:treba to vic husti uz do mladeze (oficialni metodika z durazem na tento bod) nebo trener dospelych, ktery na to klade duraz atd

2.Jak si vykladate to jeho: „…are even skiing with some counter at the top of the turn“

• jako ze je protirotovany v zacatku oblouku (to by mi slo zase proti tomu co vidi v dalsim prubehu, pokud to neni svazane s onim nadriftovanim, pribrzdenim – korigovanim aby udrzeli optimalni linii).

Ale mozna jezdi ti FRA lepe uplne z jinych duvodu (slape jim tym, zdrava tymova konkurence, dobry timing formy…)

Dik MP

10.02.2011 16:21:30 #328 

ivan

>> #327, MirekP, 10. 02. 2011 16:01:13

ad 1. netuším

ad 2. přiznám se, že nevím spolehlivě, jak si mám vyložit, že jsou „really open in their stance“ (objasnit byli měli mski a Gravedigger), a tak ani nevím, jak se to má k „some counter at the top of the turn“.

Afaik, Frantíci nejsou drifteři jako Blardone a Simoncelli. Chtělo by se na nějaké podívat.

Máš pravdu, že jsou v laufu, je to několik srovnatelných kluků, kteří se nejspíš v tréninku dobře hecujou.

Máš ale pravdu, že si to o nějaké vysvětlení prudkého vzestupu říká. Roky skoro či vyloženě paběrkovali, teď najednou jedou baby (Worley, Noens), slalomáři jako Grange a Lizeroux, obřákáři i další (Theaux, Frey). A bacha na Pinturaulta, nedivil bych se, kdyby si to za pár let natvrdo rozdávali s Hirscherem.

Moc jsem ti toho nenapsal, ale víc neumím.

10.02.2011 20:18:37 #329 

10.02.2011 20:30:08 #330 

Harry žena

Tak TOTO je vlakno jak sa patri.A tie vetry co su v nom,nnnormalne ssom za zaacal z toho kko ko kooktat.

>> #318, mski, 09. 02. 2011 23:23:09

Ahoi Milan.Trosku som lezal/chrypka/,tak ta mozem pryvytat na tuto Snowe az cul.Dovol,aby som sa ty predstavyl.Aby sy vedel KTO som jáked uz mi sa si ty predstavyl.Pochad­zam zpoza cary/keru uz zrusyli/ze Slovakye.Keze terazky sy australcan,tak zme asy neni bratry.To som len s cechama a moravany./sko­da,mohly sme sy vypyt./Aj ket od poslenneho VL nepyjem/na DM/,tam to bolo na mna tvrde/neboj nedoblval som sa,len posral z toho pyva/.som bez treningu!Jak som ty napysal som slovak,a som na to HRDY!Ale, ktomu čo scem.Moje uspechy aby sy si nemyslel ze som len tak barsdo.Som vrcholovi sportovec v SLOVENSKEY HADZANEJ/po australsky hanball/to jest rad sy vypijem.Aztym sa ty scem pochvalit.V rokoch 1994/alebo1995? uz si nepamatam/ az 2002/alebo 2006?,uz si nepamatam,som bol dvanactnasobny vitaz o pohar starostu nasey dedyny,za najvac straveny cas vsenku zo seckych nas co tu sme/teda jako byvame/aby si pochopyl. A TO NENY SECKO!!dva rázy som bol tuto na Brezovejej ,to susylne natúry/to jako ze kurv. vela znesu myslim/.Vjennom roku/tyez si nepamatam ale cela moja dedynka ty to dosvecci/som bol vytaz dvacathodynovky,na ten vykon som fakt hrdy!Vyhrál som krásnny poharvolado my ho zavydev a hned ho na ceste spet domov rozbev/tiez si nepamatam do/.Druhy rok som skoncev druhy ,tak,volako som nestyhav,tak som sa večér napev od jedu,ze som spav u susedy Grety/tej skaradej,zuba­tej/lebo som sy omylev dom.Ale nastastye na druhy den mi doniesly pohar z tej sutaze/vies šak z tej brezovej/lebo sa zystylo ze ten vytaz ojebavav a do rana umrev.Takze aj to som vyhrav.Som tu u nas velico vazena osoba,to scem aby síi hlavne vedev.Tyez som sa zacav venuvat mladezy/lebo mlady vpred!/ a roku pana 2005 som zalozev dorastenecke druzsto dorastencov/zakov my nedovolyli/.Tííí sa rozpyly,/jako aj tvrde aj borovycku aj yne chlasti/.a roba celej dedynke velku radost,jeden sice umrev na pecen,ale ti OSTATNI,to je klasa.jako družstvo pyju dyvyzyu 1/to jako uz OKRESNU!/

a tuto sa tascem opytat,aj ty tvoi mladi sa upili ked uz nelyzuju?

Asy sy urobev chybu,treba prytvrdyt anykomu nedat any dychat.Dorastenec pet boroviceka dost,nepretre­nuvat.Vyes,ja­som taky tvrdšy a nielen na dety,ja sa proste s nikym nejebe.,som totyz baran/tojako znamenym z oblohy/ ,a každemu z voleja povim co si onom myslym,ked nezvlanne aspo sedem púlek potáhnut,/to je jenno ci borovicka alebo absynt/ v takom pretekovom tempe.Takych troolov a chytrolynov co tvrda ze to je tazke,hned vyhodym zo senku,a hned je cystejsi a svyezejsy vzduch.Dufam ze sa nehnevas ze ta takto zdrzujem,ale mam to proste na srci,cize rovno na jazyku a scem aby sy to vedev.Takze poradek sy vyem urobyt ranny,a nykoho sa nebojim,sak ja mam seckych v pic.!Len nevyem preco,som ostav mynule senku uplne sam,sak len jennemu som jebov.Nevyes preco mohli odejst?Ja nad tym furt rozmyslam,aj zena vydy ze som nejaky cunny a lutuje ma.

Rad by som ta spoznav,vyes ja mam dost vysoke to ego ci jak sa to vola,ja sa len tak bars jak s nykym do reci nedam.Ale u teba by som urobev vynimku,any neviem preco.

Ozaj,zakazali my pyt ti sprosti doktori,zevraj mam pecen jak sietku na slyze a tvrdu.No do to jakzyv ocuv.A ze mam byt na vzduchu.

Tak som sa dav na ty líže mynuly rok.Tyez mi to velyce dobre ide.Sak cuv som bov aj na tom vylepseni ci co to bolo u toho HOnzu.Velmy sy pochvalujem,a dav my aj certyfykat/najprv nestev,ale try piva to spravyly/ ze som jako dobry ,a ze som jako ucasnik.

Ja viem,ty ho esse nemas,teba tusim po jennom dni vyhodili z toho LL cijako sa to vola.Mosys HOnzovy v bare volaco pod zub kupyt/ma najradsj pyvo/a neboj ja sa za teba pryhovorym.

A tu ta scem poprosyt.Vyzeras byt v tom lyzovani ako tak dobry,ja poslem par videi postou sem na snow,napysem par clankov,a ty ma mozes jako pochvalyt,ze jako super a ze to si este nevydev a tak.A chval ma velice/ja znesem vela/.Na to nezabunny!!

Keby sy potom nyecomu na moich oblukoch/najlepsi mam zjazdovy/nepocho­pev,tak ti to dodatocne vysvetlim.Nezabunni chvalit,tebe to dovolim!

Zatal tolko z tych nasich rovyn,serem na doktorov ,dam pet pulek a cestov domov ze senku potrenujem slalom.

A nehnevaj sa ze som taky trochu jak sa hovori prostoreky,jak uz som hovorev,kazdy nech my vleze do ryc..

Posylam ty to meylom,snad sa to do tej australye dotrepe v poradku.Nestem aby to niekto citav z tych chytrolinov a trollov na tom snowe.Sak mysy rozumieme.

Ja ket budem pysat na to snow,budem sa robyt ze som jako skromny a slusny a tak,neprezrad ma jake mam velke to ego.

Zatal tolko ,ket sa budeme dost snazyt,tak sa luft vycisty,a tento snow sa prepracuje v pocte nas dvoch najlepsich na druhe miesto hytparady,hnet za web toho jaak sa povie u nas,Jara.Esce by som bov rad keby sme sa zbayvyly ay tych dvoch chytrolynov,tych inavov,ty su vlaky moc murry.

Ahoy,dufam ze som ta moc nezdrzav.A pis my tyež.Ale pyš my pomaly,lebo ja dost pomaly čytam. Ahoy zdravy ta Ivan alias Harry.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy