Cvik na podporu vnitřní nohy (strana: 13)
15.02.2011 18:27:17 #361
>> #358, Pavlos, 15. 02. 2011 17:06:09
V lyžování je to asi ještě víc jen pro ty co na to mají – holt je to finančně i časově ještě daleko náročnější sranda. To nic ale nemění na tom, že alespoň na někom by měl bejt výsledek (uplatnění docela základních, ne složitě pochopitelnejch a hlavně opravdu účinně fungujících pohybovejch principů) patrnej. Já to dnes neviděl na nikom z našich a jela tam celá špička 94+95 – teda už SKORO hotovejch závodníků…
15.02.2011 18:41:13 #362
>> #361, HOnza, 15. 02. 2011 18:27:17
O té „hotovosti“ by se dalo diskutovat (možná spíš slovíčkařit), ale pokud jde o TECHNIKU, máš 100% pravdu – měli by to mít v sobě. Viz ti nejlepší na MSJ, hlavně vyspělejší holky – nedávno Lara Gut, předtím Janica, nyní třeba Wendy Holdener, která pojede MS družstva i slalom.
16.02.2011 01:27:13 #363
no strasny vsledky z toho Liberce!! Ceska natvrdlost a hrdopiskost dosahuje co ja vim ve sjezdovem lyzovani zavidenihodnych vysek!!
Deti tehdejsich otcu treneru – packalu dnes sami treneri packalove pokracuji v davno zapocate tradici!!
Alespon nebude nikterak obtizne v pripade ze bych se nekdy se svymi vlastnimi detmi chtel v zavodnim lyzovani opet angazovat..Tak jak pred 15 lety kdyz do te doby zavodne nelyzujici synovec Jakub behem jedne sezony naprosto ovladl mistni scenu!!
Tak se tam do nich Honzo moc nemontuj aby to tam od tebe nekdo neokoukal tak jak driv Zahrob, Kryzl aj, vsimavi ode me.. Banka nevyjimaje, vzdyt Jakub je stejnej rocnik jako mladej Zahrob a Bank a harcovali jsme pak po spolecnejch zavodech a casto trenovali spolu a vedle sebe.. Tak jak Kostelic ale ten byl mimo a starej Ante na to se vsi uctou opravdu vsecno prisel sam!! Nelyzar!! Smekam…
Vidim ze si stale vylepsujes svoje oko viz #342, kde verim ze tebou popisovane poznatky z tech zavodu sedi..
Jinak Honzo, porid si nejakou malou sikovnou kameru a „steady hand“!! Leccos se da uz poritit i na Ebai za par kacek!! Staci pak natocit jen kratky klipy.. Jako dokumentaci.. A pro lidi co jezdi na VL by to bylo skvely.. Promin ale ty zabery co jsem videl jsou zbytecne dlouhy, z dalky a trese se to!! Parkinsona jeste nemas verim..
Masine,
to bys neveril co lide dokazi zplodit za teorie od televize.. a ti kluci co uz neco umi jako Bank, ti si jedou po sve linii a nemaji potrebu sirit nejake osvety..re tvuj#340 k ocim a usim je treba jeste jiny software v mozku..to je to co chybi!!
K me povaze a jednani jen toliko, ze je to uzasny filtr k tomu abych co jejrychleji odhalil blby a vyvaroval se jich!! A ze me to v zivote zabranilo k uspechum a slave??!! Chacha!!! Jake pro me stesti.. ze se nemusim divat do tvari vsem tem slavnym a uspesnym idiotum jako Holicti (oba) a dalsim vehlasnym medialnim a vysocepostavenych pro me nicek!! Jake stesi ze me uz 1980 nase uzasna spolecnost vypudila ze svych rad a ze i ted po dalsich 30 letech opet „zacinam od nuly“ a prochazim si vsim tim novym co je na teto ceste..
kdyby se chtel nekdo od lyzovani odreagovat, tady je tip.. predem varuji neklikat pro ty kteri maji za trapne me pripominky o mistnim pocasi aj. http://viditelneprase.net/
Ja jsem sam pro sebe v lyzovani dokazal dost pro to abych mohl lyzarsky nebo v realu zitra spokojene umrit, a pokud se mnou kdokoli na tototema komunikovat nechce, rozhodne litost nebude na me strane…
16.02.2011 02:50:04 #364
>> #355, ivan, 15. 02. 2011 16:16:50
Jeste k Pribramskemu Ivane..
Ano to jsem skutecne tvrdil ze je skudcem ceskeho lyzovani.. a potom jsme se s Milosem potkal osobne a schazeli jsme se jednu dobu pravidelne u nej na fakulte nebo doma.. A na rozdil tomu jakou ma povest jsem shledal ze je to velmi bystry, inteligentni a sikovny pan..silne ego, to ano.. mnoho jsme spolu tehdy probrali a na mnohem se nakonec dohodli. Nevim nakolik si z toho naseho setkavani vzal sebou nadale, co mohl udelat oficelne a co ne, pro zachovani si „tvare“.. Osud nas rozdelil a az ted si piseme cas od casu jako kamaradi.. Diky nemu jsem ziskal (cerveny -))titul trenera Alpskeho lyzovani University Karlovy v dobe kdy jsem vedl osobni valku s tehdejsim predsedou useku AUD pri CSTV Dr. Vedralem jednim z mnohych gangsteru a Stbaku doby minule…vime o cem mluvime pane Malek, ze? Ten souboj on prohral tehdy, i o nekolik let potom.. necht je mu zeme lehka… M.
16.02.2011 16:56:47 #365
>> #364, mski, 16. 02. 2011 02:50:04
Já vím, že jsi potom o něm mluvil dobře, přece jsem mu pár dnů před vaším odletem volal, že mizíte, a tak jsem rád, jestli jste v kontaktu.
I já si ho i s vědomím toho, že nikdo nejsme dokonalý, vážím. Mě zase Miloš příjemně překvapil, když se na mě nenaštval ani za odmítnutí dělat s ním knihu Carving, ani za následnou tvrdou kritiku toho, co sepsal a vyšlo. I za to jsem byl rád, protože Příbramák byl dlouholetý pojem a při všech svých nectnostech to byl asi poslední člověk, který na FTVS lyžování rozuměl a dělal ho na úrovni odborné VŠ. Měl holt smůlu v tom, že nezachytil změny od konce 80. let ani potom nástup carvingu a jestli nakonec prohlédl, už to jaksi, afaik, nepublikoval. (Možná se ještě podílel na materiálu FTVS z r. 2004?) Podle mě mu hodně chyběl kontakt se zahraničím (zdejší problém obecně) i dostatečné jazykové znalosti.
Vedral? StB? V Cibulkových seznamech pár lyžařů je, ale on ne. Značně háklivé téma, potenciálně v konfliktu s pravidly fóra (téma diskuse – pamatuje si to vůbec ještě někdo? – bylo „cviky na podporu vnitřní nohy“…).
16.02.2011 20:56:59 #366
>> #365, ivan, 16. 02. 2011 16:56:47
tak to radeji zasoupnem zpet do supliku historie.. stejne uz to karma zaridila a co je pryc je pryc.. dnes mam pracovni povinnosti tak tu jsem ted jen na skok.. cau M.
17.02.2011 17:33:47 #367
>> #366, mski, 16. 02. 2011 20:56:59
Souhlas. (Zdaleka nejenom) lyžaři tohle téma nemají rádi. Když svého času sjezdaři upozornili na volební konferenci, že kandidát na předsedu SL ČR je registrovaný (Honzl), dost to tehdy slízli (ano, bylo to účelové, ale IMO i relevantní). Předsedou se stal. A nezdá se, že by vadili další. Zeptej se třeba soukromě HOnzy na Juru Černého…
Protože ale okolnosti „verbovky“ byly jak známo velmi různé a na někoho tvrdě tlačili, jiný bez protestů přijal, jeden škodil a bral rád peníze, jiný se snažil poskytnout co nejméně informací, a dalším to nenabídli, je to příliš složité na letmou zmínku v diskusi a vlastně to ani není téma primárně lyžařské.
Last but not least, lidi pod 40 to stejně už moc nezajímá. A když se to – všude – neřešilo dřív…
17.02.2011 17:52:12 #368
>> #367, ivan, 17. 02. 2011 17:33:47
Ono to v zrcadle současných událostí a toků miliard různými zajímavými směry taky ztrácí půvab.
17.02.2011 23:25:39 #370
18.02.2011 00:34:55 #371
>> #369, Vlasstimil, 17. 02. 2011 22:38:41
Umíš číst a k tomu i chápat psaný text? Sice jsem to psal HOnzovi, který moc dobře ví, o co jde, ale i bez uvozovek a v kontextu ostatního by se snad dalo pochopit, že to byly parafráze mski-ho entrée na českou lyžařskou scénu (neboli jeho tehdejší výroky, aby bylo foolproof jasno) a odvolávka na titulky tehdejších novin, jak o tom referovaly.
Jestli se to pochopit nedalo, nebo se to tobě nepodařilo, zde máš interpretaci.
Ještě něco?
18.02.2011 05:53:41 #372
Vlastimile, myslim ze jsi si to spletl s prirozenym respektem, zakladem to kazdeho gentlemanskeho diskurzu. Na internetu se s nim clovek moc casto nesetka, to tvuj omyl omlouva. Zpet k lyzim: ja si zahraju na „Devils Advocate“ a zastanu se onoho „panev neni nikdy dost vpredu“ vzdyt diky kontrukci bot mi pripada nemozne to s tezistem dopredu prehnat, zatimco dozadu to jde jedna radost. Takze jako metodicka mantra pro prumerneho lyzare je to docela k veci. Milan se tu k tomu nehlasil, budu si to vsechno muset jeste parkrat projit ale nepripada mi, ze by to co tu napsal se s tim zasadne neslucovalo. Konicky, na rozdil od toho cimz se upocene zivime je treba brat smrtelne vazne, ale ja si myslim ze pozornost k detailum nam ve vysledku pomaha jinak nez by se na prvni pohled zdalo. Mozna je to i tak, ze kdyz se soustredim na urcity aspekt (e.g.panev alias teziste dopredu ) tak odblokuju svoje prirozene pohybove podvedomi ktere bez rusivych a krecovitych zasahu zeshora necha spontanne se projevit toho vnitrniho Herminatora. Tohle asi funguje spis pro omladinu, nam kteri toho Herminatora mame uz hodne senilniho asi skutecne nezbude to tady vsechno poradne studovat.
18.02.2011 15:13:04 #374
>> #372, HT.Hugo, 18. 02. 2011 05:53:41
Hugo, prosimte, vysvetli mi v cem je zakodovana ta spojitost o ktere pises : „vzdyt diky kontrukci bot mi pripada nemozne to s tezistem dopredu prehnat, zatimco dozadu to jde jedna radost.“..
at uz je tedy ta konstrukce jakakoli dle tvych predstav, proc si myslis ze umoznuje(zvyhodnuje) posun teziste lyzare dozadu lepe nez se tak deje dopredu?? Zacneme s timto bodem.. to me zajima!!
ale abych nevyznel az prezpriliz mysticky.. jeste se pak koukno co jsem psal a jak moc jsem zduraznoval ze posouvani panve at uz kamkoli neni automaticky totozne s posouvanim teziste!! Proc? to snad uz chapes, pokud ne, muzu dovysvetlit..
Milan
18.02.2011 16:24:04 #375
Milane, myslim si posun teziste dopredu je limitovany kontrukcne botami, lidskou anatomii a lidskou psychikou. Teziste dopredu ( a pro jednoduchost budu uvazovat jen trup ) dostanu flexi v kotniku a flexi/predklonem trupu v pase. V kolenou samotnych moc moznost posunout teziste v horizontalni rovine nemam – a kdyz tak pak dozadu. Tenhle rozbor je spis intuitivni a asi by ti nedalo praci ho matematicky vyvratit – pri 180 cm vysky zrejme i nekolikastupnovy naklek umozneny i tuhyni botami posune masu lyzare hodne dopredu. Ale tady vejde do hru lidska psychika. Vetsina z nas ma pri jizde tendenci priblizovat k podlozce spise vlastni pozadi nez nos. Zafaktorovat do lyzovani lidske ego a super ego je natolik komplexni ze je to pak spis umeni nez veda.
18.02.2011 22:21:05 #376
Hugo, dotkl ses pár věcí, které se tady zčásti porůznu už v postech už objevily.
Přehnat posun těžiště dopředu (bavíme se o předozadní = sagitální rovině) je možné už od roku 1933, kdy Attenhofer doplnil tehdy nové vázání Kandahar o postranní háčky, díky nimž lanko mezi napínákem a patou boty mohlo spodním tahem udržet patu boty na lyži. Následně i při ještě nízkých botách bez dnešní nártové opory vznikla technika závěsu do špiček lyží, jímž se silně odlehčovaly patky lyží, aby se mohly přenést do nového žádoucího směru. Kdesi jsem vyčetl návod tuším „nos na úrovni špiček lyží“ – pozor, 215 – 225 cm dlouhých!
Dneska je pasivní odpor sjezdové lyžařské boty značný a maximální náklek omezený, ale i tak bys jistě hravě dokázal mít nos nad špičkou slalomek.
Podobně by bylo možné dostat těžiště příliš dopředu vůči pomyslnému středu otáčení (kotník, resp. spojnice kotníků obou nohou) třeba v situaci, kdy jdeš funařsky dopředu a vzadu necháš vnější nohu. Aspoň si to tak představuju.
Pánev versus těžiště jsme taky pro jistotu naťukli – (správně bych měl rozlišovat těžiště lyžařovo versus systému lyžař + boty + lyže) pomyslný bod, jehož okamžitá lokalizace závisí na vzájemné poloze relevantních segmentů a může se nacházet i mimo lyžařovo tělo. Velkým ohnutím trupu s hlavou vepředu, pažemi vepředu a případně i holemi vykývutými dopředu, zejména při výhodných poměrech segmentů (krátká stehna, dlouhý robustní trup, naopak subtilní boky a hyždě) dostanu těžiště o kus dál dopředu než kde je pánev.
Ke konci dále zmíněného postu najdeš něco v tom smyslu, co píšeš o tendenci jít na svahu spíš dozadu než dopředu.
Btw, výpočet posunu těžiště dopředu podle výšky a ramp/delta jsem už někde viděl. Možná bys to vygúglil pod David McPhail?
>> #374, mski, 18. 02. 2011 15:13:04
Milane, Huga chápu tak, jak jsem psal v postu 92 zde: http://snow.cz/…m-gap-2011/4#… : noha má chodidlo jen dopředu, ne taky za patou dozadu, a tak se dozadu nemůžu opřít o chodidlo. V reálu mám taky před botou resp. středem otáčení delší kus lyže (= opory) než za botou.
18.02.2011 22:25:16 #377
>> #373, Vlasstimil, 18. 02. 2011 08:20:23
OK. Jestli chceš, vymažeme tyto zbytečné posty, ať to tady zbytečně nezaplevelujeme.
Pod vlivem se tady už objevily nesrovnatelně horší věci…
19.02.2011 20:52:51 #378
>> #368, Martin47, 17. 02. 2011 17:52:12
Tajné donášení mocenskému orgánu státu s protiprávním režimem je je snad dostatečně zavrženíhodné svou podstatou, i když při něm nelítají miliardy a nedělají se tunely.
Dneska už snad nikdo nechce tyhle lidi trestat či dokonce věšet – tím spíš, že okolnosti a jejich „práce“ byly velmi různé a navíc, kdo ví, co všechno bylo šikovně skartováno, a nakonec i vražda je promlčená po tuším 20 letech – ale alespoň trocha studu a sebereflexe je imo namístě – a to se zde nedělo.
Pro toho, kdo to zná jen jako dění z minulosti, je to na úrovni donášení kardinálovi Richelieu ve Třech mušketýrech. Kdo s tím sám měl nějakou konfrontaci, vnímá to poněkud jinak. A co teprve ten, kdo tím nějak trpěl. Hnusná doba.
Že svoje informátory má každý stát v každém režimu, je jasné. C´est la vie.
Marker 38261, Fraňo 19169, Kosodrevina 19323. Ale vadí to dneska někomu?
Ale nechtěli jsme to dál pitvat, sorry, moje chyba. Jen jsem nějak nedokázal nezareagovat.
19.02.2011 21:41:15 #379
>> #378, ivan, 19. 02. 2011 20:52:51
Uz som si viackrat povedal,ze co sa tyka lyziarskej techniky a komousov nebudem nijak reagovat a komentovat.
Teraz urobim vynimku.
Ivane,velmi by ma zaujimalo,kolkokrat si za komousov mal vyjazd von.Lebo ja osobne nebudem sudit ludi,ktori sa von chceli dostat,a preto museli byt ticho,lebo inak by si ani nepipli.
Napisem nieco zo svojej skusenosti.
Po kazdom vyjazde do nepriatelskej cudziny /preteky/som musel odovzdavat hlasenie o svojom pobyte v cudzine,s kym som mal styk/aka zaujimava formulacia/,kto ma kontaktoval s nepriatelskymi umyslami atd.
Kazdy,kto v tej dobe opustil CSSR,musel taketo vykazy odovzdavat.
Kedze raz ako mlady somar,/19 rocny/,ked mi patril cely svet,som do takehoto vykazu napisal doslovne HOVNO,tak Ti viem povedat co nasledovalo.
Mal som stastie,ze sef nasej fabriky bol fanusikom lyzovania.Zavolal si ma na kobercek,a to Ti garantujem,ze som dostal taku skolu zivota,ze na nu nezabudnem./Bolo stastie,ze predmetny papier predomnou zlikvidoval/.Ak by ho posunul dalej,tak vies ako by som sa zabavil.Vtedy som pochopil,co to je mat hnede slipy.A odvtedy moje vykazy presne opisali pocasie,a na ziadne podobne slovo ako som spomenul som si ani nahodou nespomenul.
Fakt,aby som sa bal pozret do cibulkovych zoznamov.Snad tam nebudem vedeny ako informator???To by ma nasralo.Ale viem si predstavit,ze sa tam niekto ocitol uplne nahodou.
Podotykam,nikdy som nebol clenom strany,a vzdy som bojoval proti rezimu ,ktory uprednostnoval ludsku hlupost,pred ludskou sikovnostou./Vsak tak ten system aj tak dopadol/.
Preto som velmi ticho.
A ak si myslis ,ze v demokracii sa taketo veci nedeju,tak to by som si fakt s Tebou vydebatoval osobne,ak budem mat tu cest.
Takze o tom tajnom donasani by som sa vyjadroval velmi opatrne.Komunisti boli jedna velka mafia/nie ze by Ti teraz boli ini/,a ludom podhodili len obete,nie tych ktori to viedli.
Ale system to bol riadne skur.....A velmi sa bojim ,ze to co pride,bude este omnoho horsie.
Sorry za OT . Harry
19.02.2011 22:33:10 #380
>> #379, Harry, 19. 02. 2011 21:41:15
Harry, myslím, že se opatrně vyjadřuju, a právě ty různé okoknosti, které dneska zná už jen ten, kdo v tehdejší době žil, dokonce výslovně zmiňuju.
A výslovně píšu: „Že svoje informátory má každý stát v každém režimu, je jasné. C´est la vie.“
Takže oba zjevně víme, o čem je řeč. Samozřejmě si živě dovedu představit, jak třeba za mladým Plocem (ne že by mi byl nyní ve své politické kariéře sympatický, ale v době největší slávy, kdy jsem měl to štěstí pracovat v lyžování v Harrachově a potkávat ho, to byl slušný kluk, jak jsem zde v diskusi už kdysi psal) přišli a jednoduchým „buď budeš dělat, co od tebe chceme, nebo budeš mít problémy“ naivního nevzdělanýho kluka, navíc s tátou u policajtů (RH Harrachov), ho lehce dostali tam, kam chtěli.
Rozdíl bych viděl v tom, kdo po příjezdu z „káesu“ odevzdal povinnou zprávu, a tím, kdo podepsal vázací akt.
Ale i tak, jak už jsem tady myslím kdysi někde psal, na někoho tlačili brutálně, na někoho míň, na někoho moc ne a další je nezajímali.
Protože jsem byl učitel cizích jazyků na VŠ, byly mé tři cesty do příslušnách zemí (Británie, Německo, Rakousko, DDR nepočítám) nezpochybnitelně pracovní. A měl jsem to štěstí, že mě sice verbovala VKR (vojenská kontrarozvědka), ale podle toho, jak zpívali, když ptáčka lapali, ze mě chtěla mít elitního přesvědčeného agenta v zahraničí, takže když jsem prohlásil, že nemám zájem, netlačili a dali pokoj.
Ano, je to velmi obtížné soudit a kdo tu dobu nezažil, ví hovno. Nepředhodit mski Honzu Vedrala, nevyjadřoval bych se. Ale lidi, kteří nějak – přímo, nepřímo – odsrali tehdejší dobu, chápu, a také jim si netroufám namítat.
Také sorry za OT.
20.02.2011 00:46:33 #381
>> #380, ivan, 19. 02. 2011 22:33:10
Hned z uvodu.Sorry za OT.Kedze skusenost je neprenosna,vsetko co sme si prezili my,si budu musiet odsrat generacie po nas.A vsetky nase rozumy im hov.. pomozu.
A Vedral niekomu aj pomohol.Asi si to nebol Ty a Milan,Ale ja osobne som jeho silu pocitil.
To bol clovek,ktory rozhodoval o byti a nebyti.
Vlasstimile,prosimta teraz sa nevyjadruj.Dakujem Harry
20.02.2011 01:24:05 #382
>> #381, Harry, 20. 02. 2011 00:46:33
V době, kdy Dr. J.V. převzal nároďák a vytáhl si dalšího jaroměřáka Karla Hampla, jsem se ještě pohyboval ve volejbalu, neznal Vedrala a Hampla, nýbrž hrál se Standou Stehnem, Pavlem Řeřábkem (oba později kapitáni nároďáku), Milanem Žákem (později trenér nároďáku) a dalšími podobnými. Takže nemůžu sloužit.
Ale vím, že byli funkcionáři, kteří přikrývali excesy, které testosteronem, radikalismem a fanfaronstvím nabití mladíci páchali. A i proto vím, že odsuzovat je velmi těžké.
Otoh, „majitelé“ zkurvených životů a kariér se na to dívají svým oprávněným pohledem a neodvažuju se jim do něj mluvit.
20.02.2011 05:11:13 #383
Panove, komunismus jsem taky zazil a byla to hrozna ptakovina. Kladem te doby bylo snad jen to, ze poskytuje odstrasujici priklad a protiklad k tomu co prislo po tom. Krast a praskat se nema – vyhodou svobodneho sveta je to, ze tam se tohle deje z vlastni volby a ne jako existencni nutnost. Ad lyzarovo teziste; nejak jsem to v mem predchozim prispevku nedomyslel a zda se pravdou ze nos nad spickami lyzi muze mit i neclen Pinokijova Ski Teamu. Ale jeste to uplne nevzdam. Lyze a lyzar neni rigidni system – pri zrychlovani za lyzemi trochu zaostava naopak pri zpomalovani je predbiha. Takze to vypada ze ve snaze udrzet idealne vyvazenou pozici musi clovek pri akceleraci tlacit teziste dopredu, pri deceleraci dozadu. Kryje se to s tim, jednou skolou hlasanym, kyvadlovym pohybem pri kterem se oblouk zahajuje na spickach a vyjizdi na patkach?
09.03.2011 18:42:42 #384
Ahoj všetci,
„aby som nelietal s tým Trnkapluhom po všetkých vláknach“,toto je asi najhutnejšie a mski doňho najviac prispieval.
Trnkov pluh,ako ste ho pomenovali,je jedno naozaj prínosné cvičenie.Zabával som sa s ním od začiatku sezóny a rozhodol som sa k nemu vyjadriť až koncom sezóny po určitej praxi.Všetky videá,vyveťľovačky ste už dávno vybavili aj v tomto vlákne.Len splácam pár postrehmi dlh.
1.Aj keď je pluh chápaný ako cvičenie,netreba pred ním podceniť rozohriatie a rozcvičku.Je to fakt fyzicky zničujúci drill.Mne sa to vypomstilo samozrejme začiatkom sezóny.
2.Nájdete si kamarátov/kamarátky.Pripojil som sa do plužiaceho hadíka detí.To bolo srandy.Inštruktorky sú milé len do doby,než pred rovinkou zabalíte a v zjazďáku odfrčíte na vlek:)
3.Kolegovia z oddielu si o vás myslia,že ste blázni.Dobre im tak;-)
4.Na strmom sa pluží ťažko,ale ide to.Medzi špičkami lyží sa vytvorí väčšia medzera.
5.Je to multifunkčný nástroj.Nepomáha len od pánvy nadol.Mne okamžite zrovnal rozhádzaný vrch tela.
6.Po viacnásobnom tréningu,nebudete viac riešiť predsúvanie vonkajšej nohy.Vedome!Pôjde to totiž automaticky.Aspoň u mňa to funguje.
6b.Dobre sa pomocou neho zlepšuje oblúk na horšiu jazdcovu stranu.Len si treba dať pozor a neskúšať cvik na odklonenom svahu.
7.Na záver to najdôležitejšie: Trnkov pluh funguje znamenite!A nepotrebujem na to ani časomieru.
Milan,takže Ti verejne ďakujem za naozaj prínosný drill.Ďakujem aj Ivanovi,že to hodil do časáku.Aj Vám ostatným čo ste to tlačili do fóra.
09.03.2011 18:50:33 #385
09.03.2011 19:49:06 #386
Je to stejně sranda, jak i dřívější pochybovači a nedůvěřivci přicházejí na kloub/chuť Milanovým cvikům. Nic proti, chápu, že vás třeba některý jeho první reakce trochu namíchly. Přiznejte se kdo jste už na svahu zkoušel pluh, při jízdě ze svačiny k vleku si zabruslil, protahoval si stranově kyčle, přešlapoval apod. dle zkouknutých videí? Já to aspoň chvíli dělám skoro při každým ježdění a fakt to má všechno „skrytou“ hlavu a patu. Pomalu se mi začínají odkrývat slabiny, se kterými se dá pracovat a zlepšovat se.
Jo a pluh, to je pěkná svi.ě, že mě můžou určitý partie tak hodně bolet při pomalý, pro neznalýho pozorovatele směšný, ale hrozně účelný (třeba jen jedný) jízdě, bych fakt nečekal.
09.03.2011 20:06:06 #387
>> #385, Martin47, 09. 03. 2011 18:50:33
Martine,ako sa u Vas vravi,jsem uplne konsternovan dufam ze som to spravne napisal.
Uz asi dva tyzdne Ti chcem napisat,ze Tvoje nazory odpozerane na TV/a neboj ,ja ich mam napozeranych velmi moc/,su v pozicii z ktorej ich Ty sledujes ,velmi pravdive.
Jasna protirotacia,predsuvanie vnutornej,smazenie na vnutornej,ruky v zlych poziciach,su jasne.Ale preco?
Lebo podmienky jazdy v branach,kedy si nemozes vyberat ako chces ist Ty,ale postavia Ta pred hotovu vec ,velmi menia situaciu,akym stylom zides trat,tak aby si bol rychly.
Neviem presne,kto to tu napisal,/tusim Ondrej/,ale mal velku pravdu,ze
v branach nepozeras na typ obluku,ale na jeho ucel.Preto je jasne,ze
majstrovstvo jazdca WC/a nielen tam/nie je ani na vonkajsej,ani
v protirotacii,ani
na vnutornej,ani v rotacii,ale v absolutnom zvladnuti nakombinovania vsetkych
tychto ingrediencii.TOTO kto zvladne je naozajstny majster!
A tu sa dostavam k tomu co som chcel.
Uz tu v minulosti bola polemika ohladom veci ,ktore som uz vyssie spomenul.
Ja tvrdim/tak ako Ivan ktory sa uz v zivote vela krat mylil/
,ze pravdu/z mojho pohladu/ma Milan.
Neberiem dosledky,snazim sa brat princip.
Osobne si myslim,ze M.T.S.mnohym z nas otvoril riadne oci. Sam to na sebe citim.
Mam vyhodu,ze som takzvane cisty/lyzujem po strasne dlhej dobe cca rok a pol/,takze snad mozem porovnavat.
Budem velmi rad,ak napises,ze Milan vie o com hovori.
Cau,pevne kolena Ti prajem Harry
09.03.2011 20:18:23 #388
>> #386, Másin, 09. 03. 2011 19:49:06
Másin,to by si musel poznať pozadie oddielového lyžovania od detstva,aby si bol milosrdný k nám pochybovačom:)Vieš koľko trénerov ťa od detstva učí hovadiny?Rozumný sa naučí pochybovať.Ale sranda to je.
Ako píšem,pluh skúmam od začiatku sezóny.
09.03.2011 20:36:33 #389
>> #386, Másin, 09. 03. 2011 19:49:06
Zacinam sa bat,ze tu zaciname robit r.sektu,/TO AKO RITOLEZCI/.
Co s tym urobime?
Nechame vsetkych dospiet,alebo budeme ticho?
Je mi osobne velmi luto,ze som svoje nazory na ski,velmi zmenil od prichodu Mski na Snow.Musim urobit vynimku,jeho rady su fakt dobre,Je mi to luto preto,lebo som o lyzovani mal iny nazor.A prepac Ivan,aj Ty si jemne prispel.Je mozne ze som Ta nepochopil.Dakujem.
P.S.Nerozumiem tomu,preco od momentu,kedy sa tu objavil Mski,tak tu nevidim/necitam/ Czechskiera.
Nejake osobne nezrovnalosti?
09.03.2011 20:40:50 #390
>> #388, TNS, 09. 03. 2011 20:18:23
Tomu naprosto rozumím, ač oddílovým lyžováním nepoznamenán, i tak sem na svazích jako nezávislý pozorovatel viděl spoustu „zvěrstev“ páchaných jak na klientech všemožných instruktorů, tak na mladých závodnících. Jelikož sem ale poznamenán počátky VL, kde se (HOnza, Krab) o Milanovi dost mluvilo a konkrétně Krab (mimochodem velice univerzální lyžař a velmi dobrý analytik) jím byl hodně poznamenán a nadšen, tak sem již od počátku naslouchal radám bez větších pochybností.
Sranda je to ale hlavně v pozitivním slova smyslu, jelikož je vidět, že je tu na snow převaha přemýšlivých, jiným názorům otevřených lyžařů, kteří se chtějí pořád někam dál posouvat. A to je super.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.