Domů Diskuze Česko Dobrá pomoc, nebo oko Velkého Bratra?

Dobrá pomoc, nebo oko Velkého Bratra? (strana: 3)

19.12.2011 00:25:07 #61 

Mirek muž

>> #37, Navvy, 18. 12. 2011 22:24:16

Prosím tě se probuď a podívej se na to ZNOVU žádné zrychlení tam není. Buď neumí vůbec řídit, nebo do ní narazit chtěl. Přehlédnout se o půl auta snad ani nejde…

19.12.2011 00:25:45 #62 

Navvy

>> #60, Alda71, 19. 12. 2011 00:15:37

Každopádně ta věc skončila. I kdyby ta pokuta nakonec nebyla, svůj účel již splnila.

19.12.2011 00:29:53 #63 

valerius

>> #61, Mirek, 19. 12. 2011 00:25:07

Tim zrychlenim myslel to, ze nektere snimky toho videa zmizely. Tim se to zrychlilo(zrovna pri tom manevru).

A nebylo to o pul auta(staci si najit fotky auta). Ten manevr by byl pro toho ve „skodovce“ prakticky sebevrazednej, kdyby to ta zenska nestrhla.

19.12.2011 00:34:41 #64 

Harry žena

>> #51, Alda71, 18. 12. 2011 23:52:44

Neviem co je SUKL,len si domyslam ze nejaka statni instituce.

UOOU uz mi logiku dava.

Je jasne,ze ked sa to prevalilo a statne!UOOU vyrubilo strasnu milionovu pokutu statnej! institucii,tak sa z toho SUKL posralo.

A riaditel SUKL cely jeden exemplar zozbieranych udajov,bude musiet pred celym narodom roztrhat a v priamom prenose spalit,aby bolo narodu jasne ze ziadne data nemohli uniknut a dostat sa do ruk ludom zo sukromnej sfery…

A viem si predstavit ze pritom bude ridici dupat na vystrahu pre buducnost nozickami.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

19.12.2011 00:40:05 #65 

Alda71 muž

>> #62, Navvy, 19. 12. 2011 00:25:45

Vždyť to píšu v závěru 23:52:44, že to úooú utnul, takže tady předpokládám nejsme ve sporu. Jako příklad je to velmi přesné a dokud nebude na stole definitivní rozhodnutí, tak jako PRECEDENT ta věc neskončila. Závěr bude podle všeho vypadat tak, že se databáze tohoto typu budou legalizovat zákony a pak to bude neprůstřelné i pro úooú.

Splnilo by to celé plně účel až tehdy, pokud by za to byl někdo trestněprávně potrestán, kromě těch dat o pacientech do toho taky nateklo docela dost peněz. Do nezákonného projektu.

Lepší je být férově těsně druhý, než vždycky první za každou cenu.

19.12.2011 00:42:21 #66 

Alda71 muž

>> #64, Harry, 19. 12. 2011 00:34:41

Státní ústav pro kontrolu léčiv. Jinak jsi to vystihl velmi přesně. Exemplář byl zničen.

19.12.2011 00:43:29 #67 

Harry žena

Jednoznacny umysel.

Treba si uvedomit,ze niektori ludia su v podstate hoveda,a to ze nosia drahy a pekny oblek neznamena,ze to dokazu pred inymi skryt.

Ovsem,ked si polozime otazku,ze kolkokrat kazdy z nas mal chut niekoho kopnut za pomalu jazdu do riti,tak tym si dame aj odpoved,preco k tomu mohlo prist.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

19.12.2011 00:49:48 #68 

Navvy

>> #65, Alda71, 19. 12. 2011 00:40:05

Ať bude rozhodnutí o pokutě jakékoli, ta věc na SUKL skončila. Ani kdyby byl někdo trestněprávně odsouzen, tak to neznamená, že si někdo nemůže prosadit zákon, podle kterého by to bylo do budoucna možné. I pak by tam ale byly stanoveny takové podmínky, které by znaužití prakticky vyloučily. V té „pokutované“ verzi ta ochrana osobních údajů nebyla dostatečná. Zatím je však zbytečné předbíhat událostem. Prostě, jak oba píšeme, bylo to zastaveno.

Jen pro vysvětlení ostatním, SÚKL je Státní úřad pro kontrolu léčiv.

19.12.2011 01:00:32 #69 

Alda71 muž

>> #68, Navvy, 19. 12. 2011 00:49:48

Kdyby byl někdo odsouzen za to prodrbání mnoha milionů, tak by to byl určitý signál pro další, kdyby nic jiného. Samozřejmě to na výsledku ve smyslu budoucí legislativní aktivity nic nemění.

Jedna věc je, zda je něco v zákoně a druhá zda je to tam „správně“ a u těch dat třeba smysluplně s ohledem na jejich deklarované použití.

Ale to už jsme fakt dost mimo lyže. :-)

19.12.2011 01:03:06 #70 

HonzA_ muž

>> #68, Navvy, 19. 12. 2011 00:49:48

„I pak by tam ale byly stanoveny takové podmínky, které by znaužití prakticky vyloučily.“

Asi tak jako rodné číslo. Všude extrémně chráněný údaj a u lidí podnikajících či řídících firmy je normálně veřejně uvedené na webu. Spolu s podpisovým vzorem.

Díky za takovou ochranu.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

19.12.2011 01:05:23 #71 

Navvy

Bez příslušné analýzy to auto vypadá jako nezrychlené. V tom je právě ten vtip. Ano, některé snímky ve zrychlené části chybí. I tak je vidět, že k dotyku, pokud k němu vůbec došlo, mohlo dojít jen rohy nárazníků. A proč se tak stalo se můžeme jen domýšlet. Udělal řidič Superbu řidičskou chybu, protože na něho dělal spolujezdec z mazdy nejaké posunky? Nevíme. Nebo se z nějakého důvodu nevěnoval dostatečně řízení? Nevíme. Nebo se díval do zpětného zrcátka a snažil se co nejdříve (možná zbrkle) uhnout autům za ním? Nevíme. Myslím, že si takový trest nezasloužil a nebýt kamer, byl by potrestán, ale zřejmě ne tak tvrdě (podle mě by byl potrestán spravedlivěji).

19.12.2011 01:07:50 #72 

Navvy

>> #70, HonzA_, 19. 12. 2011 01:03:06

Obchodní rejstřík vznikl dřív než ÚOOÚ. Ale i to se časem vyřeší.

19.12.2011 01:11:18 #73 

HonzA_ muž

>> #71, Navvy, 19. 12. 2011 01:05:23

Předpokládám, že v rámci obhajoby předložil znalecký posudek, který manipulaci se záznamem potvrdil, když je to tak zřejmé. A soud pak k tomuto důkazu nepřihlížel.

19.12.2011 01:14:21 #74 

HonzA_ muž

>> #72, Navvy, 19. 12. 2011 01:07:50

Ale houby. ÚOOÚ s tím nemá nic společného, protože je to v souladu s legislativou. Zákon ukládá rozsah zveřejňovaných informací a tím je to pro všechny ze státní správy naprosto v pořádku. Že to nedává smysl? To je jiná věc.

19.12.2011 01:24:02 #75 

Petr Socha - SNOW muž

Souhlasím s tím vést diskuzi o kamerách a kradení soukromí. Nicméně jsme s tím přišli pozdě o deset či mnohem více let. V každý samošce, Ivane, tě bere kamera, jestli náhodou nešlohneš rohlík (zrovna předvčírem jsem jednu obrazovku spatřil v zázemí neuvěřitelně old-style prodejny potravin v Dolním Dvořišti, kde bych čekal spíš zástup živých švábů, který tam teda taky určitě někde byl). Myslím si, že bohužel není o čem diskutovat – chcete-li žít v dnešní společnosti, počítejte s tím, že jste šmírováni. Čím víc v centru, tím víc pod dohledem. Komu se to nelíbí, zdrhni. O pirátovi silnic vím jenom z médií – nepopírám, že jsme možná všichni aktéři jedné velké mediální mystifikace, ale názor Navvyho se mi zdá dost přitažený za vlasy.

19.12.2011 01:33:04 #76 

HonzA_ muž

>> #75, Petr Socha – SNOW, 19. 12. 2011 01:24:02

Ale v sámošce si někdo chrání své zboží a majetek. Zatímco tady mi někdo, údajně v zájmu mého bezpečí, bude šmírovat a ještě to posílat pravidelně kriminálce. Bůhví komu, za co a kvůli čemu pak někdo, kdo se „po cestě“ se záznamem potká, předá informace. A to už vůbec nemluvím o tom, že policie bude mít v ruce další informaci, do které jim vůbec nic není.

I když mi ani jedna varianta nepřijde sympatická, tak ta naznačená z Monínce se mi rozhodně nelíbí.

19.12.2011 06:56:19 #77 

kokoska.rokoska muž

>> #73, HonzA_, 19. 12. 2011 01:11:18

Tenhle případ znám jen z médií, takže ho nemůžu blíže komentovat. Ale jelikož jsem byl přítomen množství občansko-právních i trestně-právních sporů a jsem si jist, že spravedlnost bylo to poslední o co soudům šlo, vůbec by mě „neobvyklé“ rozhodování i v tomto případě nepřekvapilo…

„Tak špatnej lyžař snad ani nemůže bejt slušnej člověk!“

19.12.2011 07:48:27 #78 

Mirek muž

>> #63, valerius, 19. 12. 2011 00:29:53

>> #71, Navvy, 19. 12. 2011 01:05:23

Žádné snímky tam nechybí, ostatní auta se pohybují pravidelně, pokud by chyběli, všechny by se posunuly o dvojnásobnou vzdálenost. Všichni jedou stejně rychle, nikdo za ním nedobržďoval, aby musel rychle uhnout do jiného pruhu. Je vidět, jak si po vzoru amerických filmů najel k levé straně svého pruhu a potom na ni vystartoval. Když to nečekáš, nemáš šanci. Ve filmu jedou dva kaskadéři a přesně vědí co dělaj, jak moc do sebe můžou šťouchnout, aby se nic nestalo, nebo jak moc, aby ten druhý vylétl ze silnice.

Pokud tě nějaký blb „2222“ donutí zastavit v rychlém pruhu na dálnici, máš velikou šanci, že tě někdo ze zadu smete. Prostě nečeká, že tam zastavíš. Dálnice je velice nebezpečné místo už sama o sobě a za podobné srandy ty lidi do báně patří…

19.12.2011 08:46:00 #79 

Navvy

>> #78, Mirek, 19. 12. 2011 07:48:27

Mirku, jsi krásným případem toho, jak se dá manipulovat s veřejným míněním. Pomocí jakého zařízení jsi provedl anylýzu toho obrazového záznamu z D1?

K případu toho pána s RZ ??? 2222 se nemohu vyjádřit, protože jej znám jen z televizní reportáže.

19.12.2011 09:15:27 #80 

ivan

“Není o čem diskutovat” a “přišli jsme o deset či mnohem více let pozdě”?

Takže kritizovat špatné vlastnosti lidí je totálně ex-post. Měli jsme se hlásit u Pánaboha, když tvořil (pro kreacionisty), či kdysi dávno, když se polidšťovala opice (pro evolucionisty)? A­ha.

Já si naopak myslím, že policejní plošně kamerové šmírování vjezdu/výjezdu lyžařského areálu je u nás novum, a tak jsou reakce na toto opatření dostatečně aktuální. Kdyby se něčím takovým někdo býval pochlubil před deseti lety, psal bych stejně.

19.12.2011 09:22:47 #81 

ivan

Jinak tato skvělá TZ se objevila jako poslední novinka i na stránkách Monínce:

http://www.moninec.cz/?…

Kontakt: MONÍNEC s.r.o.

Mgr. Jitka Valdová

Email: valdova@trigema.cz Monínec 7, 257 91 Sedlec – Prčice

Zejména mě dostává znak Policie ČR tamtéž.

Je opravdu pozoruhodné, jak už psal tuším HonzA, že soukromníkovi bude v jeho podnikání takto pomáhat “speciální tým kriminální policie Benešov”. Bylo by zajímavé vědět, zda je situace na celém okrese tak skvělá, že už si Policie může dovolit takovou aktivitu. Leckteří starostové a občané by možná byli jiného názoru.

Někdo by si možná myslel, že pár procházejících černých šerifů by to zvládlo také. Jenže ty by holt musel zaplatit vlastník z toho, co vydělá. Při tržbách 50 987 000 Kč a kladném výsledku za 2010 4 376 000 Kč by to snad i zvládl. Takhle to zatáhne daňový poplatník včetně většiny, které je Monínec a lyžování tamtéž u zadku.

Btw, obecně se má za to, že Monínec = rodina Krejčích. Ve skutečnosti 51% patří pražské Trigema a.s (“skupina společností uspořádaná do holdingové struktury se základním kapitálem 247,5 mil. Kč” = “ovládající osoba”, kdežto Monínec s.r.o. = “ovládaná osoba”: (3 × 12%, 1 × 13%), hlavním jednatelem je Marcel Soural z ní a na podíly rodiny Krejčích je zástavní právo u Trigemy.

Trigema není žádné ořezávátko, vydává i svůj firemní časopis a spoustu tiskových zpráv. Jak moc domyšlených a kvalitních, je otázka. Viz např. toto:

Společnost Monínec s.r.o. je členem skupiny Trigema, která představuje holding sdružující stavební, developerské a realitní firmy se základním kapitálem 247,5 mil. Kč. V současné době společnost realizuje vedle nových rezidenčních projektů všechny typy stavebních zakázek, a to především rekonstrukce komerčních budov a zateplování panelových domů. V roce 2006 otevřela v Roztokách u Prahy nový hotel a kongresové centrum Academic (www.academic.cz) a v roce 2008 vybudovala a provozuje moderní sportovně rekreační středisko Monínec (www.moninec.cz), které nabízí celoroční vyžití.“

http://www.trigema.cz/…0Moninec.pdf

Z formulace vyplývá, že vše vylíčené dělá „společnost Monínec s.r.o.“, neboť je jasně uvedeným podmětem, k němuž se dění vztahuje.

Firemní básník/básnířka ale jistě chtěl/a napsat, že toto všechno dělá Trigema. Za něco takového by dostal/a za uši i ve školním slohu.

19.12.2011 09:39:50 #82 

Martin47 muž

>> #79, Navvy, 19. 12. 2011 08:46:00

Dalo by se odpovědět stejně. Jsi obětí manipulace z webu D-F, který byl kdysi skvělý, zvrhnul se však v naprostou snůšku demagogických hovadin nejhlubšího zrna (viz. např. článek o čelním střetu bohdanečských MP). Nenapadlo tě, že proběhlo vyšetřování, ke kerému se během soudu mohl nepochybně vyjádřit obhájce pana Laciny, který mohl přizvat řadu odborníků a pokud by tebou uvedená manipulace záznamu (jednoho z hlavních důkazů) byla reálná, mayslíš si opravdu, že by ji nerozcupoval v soudním líčení na kusy, když je to tak zjevné? Nestalo se tak. Proč asi? Pan Lacina, když si sedal za volant, měl naprosto stejnou odpovědnost jako každý jiný řidič – neohrozit nikoho kolem sebe. Nenaplnil ji, a tak nese oprávněný trest. Ohrozil jiné osoby na životě. Co se týče posudků jeho osobnosti psychology a spolupracovníky, neznám nic subjektivnějšího. V mém oboru se střetávám s posudky psychologů a dalších odborníků na každém kroku a zpravidla je vše přinejmenším velmi diskutabilní, častěji však úplně mimo.

19.12.2011 09:50:08 #83 

valerius

>> #82, Martin47, 19. 12. 2011 09:39:50

Pravdu dis, dalo by se uvazovat o masazi ze strany webu D-F(a rovnez me prijde, ze kvalita sla dolu). Nicmene, da se najit spousta faktu, jako jsou fotky aut a vypovedi(a tim se D-F zabyval a to uz jsi vsak v TV nevidel). A najednou to vypada, ze to neni tak jasne, jak se muze zdat po pocatecnim shlednuti zaznamu.

Dobre to shrnul Ivan v prispevku #38.

A jinak, asi skoro nikdo nepochybuje, ze Lacina udelal chybu a ohrozil lidi na zivote. Jde o to, zda umyslne, ci neumyslne a zda tomu odpovida vyse trestu.

19.12.2011 10:03:35 #84 

Navvy

>> #82, Martin47, 19. 12. 2011 09:39:50

Neznám web D-F. Docela pochybuji, že tam byly ty informace o „otisku pneumatiky havarované mazdy“ na karoserii superbu nebo to o té barvě. Dokonce si ani nemyslím, že advokázi pana Laciny nedělali co mohli. To s tou rychlostí zázamu se řešilo i u soudu – tam byl posléze použit nezkreslený záznam. Hlavním důkazem byly znalecké posudky proti panu Lacinovi. Ale tady na tomto fóru nechci veřejně rozebírat otázky průběhu celého toho případu. Já na ten případ poukázal jen proto, že tam došlo k té manipulaci (ať už náhodné nebo ne) s kamerovým záznamem. A k tomu, že pan Lacina někoho ohrozil? V této zemi dojde ročně k desítkám tisíc dopravních nehod. Kdyby byl každý kdo zaviní dopravní nehodu uvězněn … A teď si to vztáhni na lyže. Kdokoli z nás, ačkoli drtivá většina se snaží jezdit zodpovědně, může zavinit nějakou nehodu na sjezdovce. Pak se objeví záznam, který ukazuje jak … a už sedíš… Zní to fantasmagoricky? Teď už ne.

19.12.2011 10:12:18 #85 

ivan

Klidně se pohádejte o Lacinovi a D-F. Mě na tom zaujalo především to, jak se kauza využila v doslova “pirátskou” hysterii s jasnou message: na silnicích se dějou zvěrstva, je to o život, ergo je nutné a v zájmu ochrany života a zdraví slušného řidiče zpřísnit… instalovat… kontrolovat… trestat… “I kdyby to mělo zachránit jediný lidský život…” Ančekubohajnej, holoto nezdárná!

Už jsem to nedávno psal v jednom článku. Kdysi bylo přes 1400 mrtvých/rok na silnicích. Loni něco přes 700, skoro o polovinu míň. Pochválil to někdo? Houby, média jako věrný sluha mlela o “nesplněném závazku 650” a že je tudíž třeba dále tvrdě postihovat…

Tahle všeobecná atmosféra vytvářeného strachu, to je ten základní děs. A bohužel funguje. Při rozložení IQ v populaci a stále slabé mediální gramotnosti se tomu nelze divit.

19.12.2011 10:42:56 #86 

Martin47 muž

>> #84, Navvy, 19. 12. 2011 10:03:35

Pokud zaviním nehodu na sjezdovce, která bude druhého objektivně ohrožovat na životě, trest bude naprosto v pořádku. Pokud bych to přirovnal k Lacinovi, někdo pojede na kraji sjezdovky vedle lesa vyšší rychlostí a já se na něj z boku přiřítím a pošlu ho po hlavě do lesa. Zasloužím trest? Jasně že jo. Když něco dělám, NESMÍM při tom nikoho ohrožovat. To je základní premisa! Co je na tom fantasmagorického?

19.12.2011 10:49:30 #87 

Martin47 muž

>> #85, ivan, 19. 12. 2011 10:12:18

Oni se ale na silnicích skutečně dějou zvěrstva. Nepamatuju, že bych v posledních letech vyjel (byť jen 10 kiláků na nákup), a nepotkal alespoň jedno hovado, které objektivně ohrožuje ostatní. A co se postihů týče, při jízdě na silnicích se řídíme zákonem. Pokud je zákon překročen, co jiného než trest by mělo následovat? Nebo jsi zažil případ, kdy byl potrestán někdo, kdo na silnicích zákon neporušil?

19.12.2011 11:21:52 #88 

HonzA_ muž

>> #77, kokoska.rokoska, 19. 12. 2011 06:56:19

Já to taky znám jen z médií a rozhodně si nedělám iluze o průběhu soudů.

Proto jsem jen řekl, že pokud je manipulace se záznamem tak zřejmá na první pohled, určitě na to obhajoba upozornila a snažila se takový důkaz zpochybnit. A pokud by jim nebylo vyhověno, snažili by se to medializovat.

A jak píše Navvy, opravdu se tak stalo a u soudu byl nakonec použitý „neupravený záznam“. A to co na něm zřejmě nebylo v rozporu s tím, co je na tom „upraveném“. Nevím, nemůžu posoudit, oba jsem neviděl.

Tohle jenom dokazuje jak jsou důkazy z kamer vlastně nebezpečné – je možné je modifikovat úplně stejně jako třeba svědci můžou lhát. Je to jen otázka technologie. Ale jakmile se takové video ukáže a rozšíří mezi veřejnost, všichni mu budou věřit – jsou to přeci „tvrdá data“. A to vyvolá vlnu hysterie a touhu po krvi. Jinými slovy společenskou objednávku. A neštěstí je hotovo.

Samozřejmě netuším zda a jak se tohle stalo v případu Laciny. Můj názor na něj (případ) je spíš emocionální a nevyznívá pro něj nijak růžově. To sem ale nepatří.

19.12.2011 11:23:24 #89 

HonzA_ muž

>> #87, Martin47, 19. 12. 2011 10:49:30

„Nebo jsi zažil případ, kdy byl potrestán někdo, kdo na silnicích zákon neporušil?“

Skoro každý potrestaný ti řekne že to bylo neprávem a že nic neporušil, jen…

19.12.2011 11:46:17 #90 

Harry žena

>> #85, ivan, 19. 12. 2011 10:12:18

Tahle všeobecná atmosféra vytvářeného strachu, to je ten základní děs. A bohužel funguje. Při rozložení IQ v populaci a stále slabé mediální gramotnosti se tomu nelze divit.

Vyborne Ivane.

Presne o toto ide.Ked budu ludi dostatocne strasit,masirovat ich samymi negativnymi informaciami,tak si ludia dobrovolne vypytaju akekolvek prostriedky pre udrzanie PORIADKU.

A nielen kamery vsade.

Uz Hitler tvrdil-tisickrat opakovana lož sa raz stane pravdou.

Ano Peter,toto co sa tu deje je vlekly proces.Pod zamienkou humanity sa uz v ludskej historii udialo tolko nehumannych veci!

A preto treba ludi upozornovat.Lebo len masu tupcov mozes strasit a ovladat.

Nech ludia rozmyslaju.Ked uz kamery a ine prostriedky,tak potom tvrdo vyzadovat zakony ,ktore ZARUCIA! ich nezneuzivanie v prospech uzkej nepostihnutelnej skupiny ludi.

caute Harry

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy